דף 1 מתוך 2
פירות פחות מרוססים
נשלח: 19 פברואר 2004, 13:04
על ידי אנונימי
דיון שהתחיל בדף
לקלף או לא לקלף
פירות פחות מרוססים
נשלח: 19 פברואר 2004, 13:04
על ידי קרן*
אצלנו אנחנו נמנעים בעיקר מעגבניות,מלפפון, ירקות עליים, , תפוחים אגסים, אפרסמון, בננה, . קראתי שבדר"כ תאנים טריות הן נקיות, גויאבות, תפוזים בחורף פחות מרוססים, נבטים סיניים שקונים בסופר הן אורגניות. מישהי יודעת מה לגבי פטריות שמפניון שקונים בסופר? נ.ב. בספר-אמהות בדרך הטבע של יצחק בןאורי יש מידע מפורט ביותר על איזה פירות אפשר ואיזה רצוי להמנע מהם, למי שמעדיף לא לקנות אורגני מסיבות כלכליות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 19 פברואר 2004, 17:22
על ידי איתי_שרון*
אצלנו אנחנו נמנעים בעיקר מעגבניות,מלפפון, ירקות עליים, , תפוחים אגסים, אפרסמון, בננה
הלכו סלט הערב, פירות במשך היום, ארוחת הבוקר של הילד...
אגב - מה רע בבננה? ממילא לא אוכלים את הקליפה.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 20 פברואר 2004, 00:23
על ידי שמוליק*
איתי, ברור שהריסוס מכיל על תוך הפרי בדיוק כמו על חיצוניותו. אבל מעבר לכך, בננות לא אורגניות נקטפות ירורות לגמרי, ומן המטע נלקחות היישר להבחלה. אולי מישהו יודע יותר טוב ממני מה בדיוק עושים בתהליך ההבחלה ויוכל לפרט כאן, אבל בגדול זה אומר, עד כמה שאני יודעת, לגרום לפרי להבשיל באופן מלאכותי בעזרת כל מיני חומרים כימיים ממש לא ידידותיים. לכן, דרך אגב, הרבה מהבננות שנראות לנו צהובות, הן קשות וממש לא מתוקות, אפילו אם נותנים להן להתרכך במשך כמה ימים. בחנויות האורגנית ניתן לקנות בבנות שלא עברו הבחלה.
בקשר לסלט, מה דעתך לגדל לבד? אני מדברת אבל אני עצמי עוד לא עושה את זה. מחכה למשיח שיבוא כנראה, או אולי לעבור למקום שבו יהיה לי יותר ידידותי לגדל בו .אני יודעת מהגן של הבת שלי שחסה ורוקט גדלים שם ממש בקלות.
עצים שתלנו שם רק לאחרונה.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 20 פברואר 2004, 08:18
על ידי טרה_רוסה*
ממה שאני זוכרת מהלימודים בבית ספר (כלומר, לפני המון המון המון זמן, כלומר אני מקור ממש לא מוסמך) זה שהבחלה מבוצעת באמצעות גז אתילן, שהוא למעשה הורמון צמחי (היחיד שבצורת גז). לכן אומרים שאם רוצים להבשיל אבוקדו, לשים אותו בתוך שקית נייר עם תפוח, כי התפוח מפריש גז אתילן.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 20 פברואר 2004, 15:13
על ידי עומר_ס*
יש שני עקרונות בסיסיים לגבי ריסוס:
- קליפה רכה
- רגישות של הפרי/ירק
חומרי הריסוס דומים מאוד לחומרי ההדברה שיש לנו בבית (K-500 וכדומה). שבועיים או חודש לפני הקטיף מפסיקים את הריסוס, וכמובן שבשלב האריזה שוטפים עם מים וסבון. אם יש קליפה רכה (למשל בננות, תפוחים וכו) אזי הריסוס מגיע לפרי ללא בעיה ויוצאים פירות מלאי רעלים.
ישנם פירות רגישים כמו תותים שמרססים אותם בצורה אדירה (זה ממש סכנה לתת לילדים תותים לא אורגנים).
לגבי הבננות: הם מבשילות באמת עם גז אתילן (נפלט מתנורים למשל) אבל זה גם מה שמבשיל אותם בטבע (נפלט מהקליפה), לכן אני לא חושב שיש לזה משמעות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 20 פברואר 2004, 15:26
על ידי ורד*
בכל מה שאנו אוכלים יש רעלים, מהאויר מהמים מהריסוסים. אם נתחיל לא לאכול כל מה שעלול להיות מזוהם לא נאכל כלום. מה כן? אצלנו משתדלים לאכול אורגני, אבל אם אין לא נמנעים מלקנות מרוסס,מהונדס וכו'.
נראה לי שיותר חשוב לשמוח לצחוק ולהאמין במה שאתה עושה.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 20 פברואר 2004, 16:43
על ידי עומר_ס*
כעקרון אני חותם על מה שאת אומרת.
יש לי הסתייגות אחת. חומרי הדברה וילדים.
אנחנו חיים בתוך רעל שנים רבות, ולנו דבר לא ישנה כבר. אבל המפגש בין חומרי הדברה לילדים (ולתינוקות) הוא דבר שצריך למנוע בכל מחיר.
ודרך אגב, העניין הוא כלכלי נטו. עובדה היא שהיום יש רק תותים אורגנים להשיג, הסיבה היא שזה אינטרס של המדינה, ולכן יש סיבסוד לזה (וזה חוזר אחרי זה למדינה בבריאות טובה יותר של התושבים וקרקע נקיה ופוריה יותר).
פירות פחות מרוססים
נשלח: 22 פברואר 2004, 08:55
על ידי נועה*
איך שומרים על גידולים אורגניים מפני מזיקים למיניהם?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 22 פברואר 2004, 11:37
על ידי שולי*
אנו נמצאים באותו המקום בדיוק מצד אחד הייתי רוצה להאכיל את ילדי ולאכול רק אורגני ומצד שני לאכול רק אורגני זה בילתי אפשרי, לכן שאלתי את מריו לוי משדה אליהו אלו ירקות ופירות הוא ממליץ לאכול אורגני ואלו לוותר, תשובתו היתה "הבעיה אינה רק הריסוסים רוב הפירות והירקות מדושנים בדשן כימי החודר לתוך הפרי ולכן לא ממולץ לאכול לא אורגני". לאחר שיחה ארוכה איתו החלטתי לבדוק מה ניתן לעשות כדי שאנשים כמוכם וכמוני יוכלו לאכול יותר אורגני, והקמתי חברה לשיווק ישיר לבית הלקוח של ירקות ופירות אורגנים שם החברה "סל אורגני". הרעיון המרכזי הוא למכור את ירקות ופירות העונה שיותר זמינים ולא כל כך יקרים, כך נוכל לאכול בריא ועדין להמשיך לחייך ללא חסרון כיס ענקי כמו שקורא היום. מקווה שהאתר יעלה לאוויר לקראת חודש הבא. אם אתם תושבי שמשית, הסוללים או היוגב תוכלו להינות מסל אורגני כבר בחודש מרץ לפרטים נוספים 051-605-695 9-:
פירות פחות מרוססים
נשלח: 22 פברואר 2004, 20:29
על ידי תמר_ס*
אפשר להשוויץ באבא של עומר שלי?
יש לו מפעל לחומרי דישון והדברה ביולוגים ואורגניים.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 23 פברואר 2004, 12:40
על ידי לילה_טוב*
מה האמת בשמועה שיש ריסוסי חובה, שהמדינה מרססת מלמעלה או משהו כזה, ואז גם האורגניים לא אורגניים?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 23 פברואר 2004, 17:08
על ידי עומר_ס*
אני לא (וגם אבי לא) שמעתי כלום על השמועה שהמדינה מרססת.
בישראל יש ארגון שמרכז את כל העניין. האתר שלו הוא
http://www.organic-israel.org.il/
הארגון הזה מפרסם רשימת חומרי דישון והדברה מותרים (ע"פ התקן האירופאי) ומי שמשתמש רק בהם ומשלם סכום סמלי (כמה אלפי שקלים בודדים) לארגון, מקבל את התקן של טוב-השדה. רוב מוחלט של המוצרים שעליהם מוטבע הסמל הם אכן תחת פיקוח והם אורגנים בהכול.
המוצרים של הרדוף כולם בהשגחה והם מהטובים (והיקרים) ביותר. ניתן ללמוד הרבה, כולל איך עושים את זה בבית, מהאתר של הרדוף
http://www.harduf.co.il/
פירות פחות מרוססים
נשלח: 24 פברואר 2004, 16:11
על ידי בשמת_א*
מה פתאום המדינה מרססת, למדינה אין שום אינטרס לסבסד את החקלאות בצורה כזאת...
ולמי שלא מתרגש ממזון לא אורגני:
איך אתם מרגישים לקחת עגבניה ולרסס עליה את הריסוס נגד ג'וקים שיש לכם מתחת לכיור ואחר כך לרחוץ את זה ולאכול את זה?
או לתת את זה לילד שלכם?
אז אם אתם לא רואים שהעגבניה מלאה ברעל הזה, אז זה בסדר לכם לאכול את זה?
שאלת הכסף היא שוב, כרגיל, שאלה של סדר עדיפויות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 29 ינואר 2006, 10:39
על ידי טל_ד*
אשמח לקבל הפנייה למשתלה אורגנית באזור הצפון (כרמיאל).
פירות פחות מרוססים
נשלח: 03 פברואר 2006, 12:57
על ידי ארץ_נהדרת*
גז אתילן מופרש בטבע באופן טבעי. (למשל מתפוחים) הסיבה שמשתמשים בו בתהליך ההבחלה של הבננות בריכוז גבוה היא כדי ליצור הומגניות בהבשלה של הבננות. אחרת כל אחת תצא בצבע אחר וזה לא משתווק טוב כמוצר מדף.
אותו תהליך יקרה לבננה ירוקה גם בלי האתילן אם פשוט נניח לה לעמוד.(יכולה יותר להסביר על התהליך אם זה מעניין מישהו)
יחד עם זאת לגבי ריסוס בננות - הבננות בארץ נחשבות לטובות בעולם. והסיבה היא כי אין להן מזיקים (לפחות כך זה היה עד לפני מספר שנים) אפילו מדרום אמריקה שנחשבת מעוז הבננות באים לקנות שתילי בננות בארץ בגלל הבריאות שלהן. עכשיו אני לא יודעת מה זה אומר לגבי הריסוס שהן מקבלות, אבל אני יודעת שהבננות בארץ מקבלות פחות ריסוס מפירות אחרים בארץ. זאת אומרת בעיקר ריסוס מונע ופחות ריסוס נלחם.
גם אפרסמונים עוברים תהליך הבחלה בגז אתילן.
לגבי תותים אורגנים - או מה שקוראים לו ביו שנמצא בכל פינה. יש להפריך משהו חשוב!!!
הדבר המזיק ביותר בתהליך הגדילה של התותים הוא לא הריסוס - אלא הזרקת הורמונים. התותים מקבלים כמות מאד גדולה של הורמונים שמזיקים לנו. וזאת על מנת שיגדלו ויתנפחו ויאדימו (לכן תותי ביו נראים כל כך יפים)
מכיוון שכךיש לשקול מחדש את אכילתם למרות ההבטחה לכך שאינם מרוססים.
אני הפסקתי לאכול תותים לחלוטין (לצערי כי מאד אוהבת)
חלק מ תפוחי העץ נטבלים בדונג לפני השיווק לחנויות לא יודעת לגבי הנזק של זה אם בכלל. כן שמעתי שחלק מתפוחי העץ מרוססים בחומצה שצובעת אותם באדום יותר חזק קצת לפני הקטיף. אבל אני לא בטוחה לגבי זה כי רק שמעתי.
<את כל הידע אני יודעת מאבא שלי שהיה מנהל מחלקת הבחלה ופירות של תנובה הרבה שנים>
פירות פחות מרוססים
נשלח: 31 מרץ 2006, 12:54
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
מישהו יודע משהו על ביו-תות?
אמא שלי אומרת שזה משאיר לינוקא צבע אדום חשוד מעט על הסנטר והידיים, צבע שקשה לשטוף אותו במים.
לטענתה, לתות "נורמלי" יש לבן בתוך הפרי. הביו-תות אכן אדום-אדום גם בפנים.
אני סבורה שה"לבן" הוא דווקא סימן לתות שגדל בעזרת הורמונים. אבל על הצבע אין לי מה לומר. האם ייתכן שהיא צודקת ומישהו מוסיף צבע לביו-תות?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 31 מרץ 2006, 14:46
על ידי לוטם_מרווני*
הדרך היחידה לגלות את זה, קומ"ג, זה לבדוק מול משרד החקלאות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 03 אפריל 2006, 01:14
על ידי עומר_ס*
מישהו יודע משהו על ביו-תות?
לא ידע מוסמך, אבל ה "ביו תות" הוא טבעי רק בחלקו הביולוגי, ואינו אורגני לגמרי.
יש בעיה חוקתית במדינה שאין הגדרה מוסמכת בחוק של "אורגני" או "טבעי", ולכן כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה.
במקרה של הביו תות, אם איני טועה, ההדברה היא ביולוגית, אבל הדישון כימי (או להיפך).
ללא קשר ל "ביו" כל מה שאנו אוכלים היום מהונדס גנטית (אפרים קישון המציא הכלאה של תירס עם מכונת כתיבה: גומרים שורה, והשורה הבאה קופצת במקומה)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 03 אפריל 2006, 08:13
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
ה "ביו תות" הוא טבעי רק בחלקו הביולוגי, ואינו אורגני לגמרי.
בדקתי בינתיים את ההכרזות הרשמיות של המגדלים - אכן בשום מקום לא נאמר שהוא אורגני, אלא רק שחלק מחומרי ההדברה מוחלפים בחרקים (דבורים נדמה לי). ותות בעצם ידוע כפרי שלא ישרוד אפילו מהשדה למפעל האריזה ללא הדברה.
נראה לי שבלי קשר לצבע, זה לא רעיון טוב לתת תותים לינוקא.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 03 אפריל 2006, 09:16
על ידי רינ_צ'י*
הילדים מתים על תות, אבל בכל פעם שאכלו ולו ביו-תותון אחד, מיד הופיעה פריחה על הפנים, סביב הפה.
מה שזה לא יהיה, לא נראה לי שבריא להם לאכול מזה עוד.
החלטנו להימנע.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 03 אפריל 2006, 10:49
על ידי עוף_החול*
רינ צ'י יש הרבה ילדים שרגישים לתותים. זה לא אומר כלום על חומרי הריסוס.לא צריך להמציא בעיות איפה שאין.
קלי קלות לגדל תותים. אפשר אפילו בעציץ. (יש עציצים גבוהים עם פתחים לכל הגובה בכל הכיוונים. מצויין לגידול תותים)
עונת התותים היא קצרה מאד וטעימה מאד.
תותים אמיתיים הם הדבר הכי טעים עלי אדמות הם אדומים בפנים ובחוץ, די קטנים, מתוקים-מתוקים ועושים כתמים שלא יורדים בחיים.
העונה לתותים היא מאי ואולי לפעמים טיפ טיפה יוני. לרוץ עכשיו מהר למשתלה.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 03 אפריל 2006, 11:41
על ידי רינ_צ'י*
עוף החול - לא מדובר ברגישות לתותים, כיוון שאלו הקטנטנים שגדלים אצל ההורים שלי בגינה לא גרמו לשום פריחה אצל הילדים.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 04 אפריל 2006, 10:18
על ידי עוף_החול*
הפריחה הזו הופיעה גם באכילת פירות או ירקות אחרים בעלי קליפה רכה?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 25 מרץ 2007, 13:35
על ידי גל_רייטר*
כל חקלאי אשר קונה הדברה טבעית (דבורים, אקריות טורפות או כל חרק דומה) רשאי להטביע ביו תות על מרכולתו.
אין זה אומר שהוא לא מרסס, מדשן או מזריק הורמונים.
כל מה שזה אומר זה שישנה גם הדברה ביולוגית!!
ישנם תותים אורגניים בשוק העומדים בתקנים בארץ.
בנוסף אנו מגדלים תותים ביו דינאמים (לא הביו המוכר) ללא כל ריסוס.
משהו נוסף, אני לא חושב כי לעובי הקליפה יש חשיבות, ישנם ריסוסים המיועדים להיכנס לתוך הפרי כגון ריסוס הזיתים
הבא לחסל את ביצי הזבובים בתוך הזית. ומעבר לזה הפרי אינו אטום (גם אם הקליפה עבה, היא נושמת).
והכי חשוב הפירות מדושנים בחומרים כימיים הנכנסים משורשי העץ/ שיח לפרי.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 יוני 2007, 23:13
על ידי אורי_יורמן*
האם החרובים שנמכרים בשוק הם "בלאדי" או שמרססים/מדשנים אותם איכשהו?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 יוני 2007, 09:36
על ידי כוכב_מעז*
_כל חקלאי אשר קונה הדברה טבעית (דבורים, אקריות טורפות או כל חרק דומה) רשאי להטביע ביו תות על מרכולתו.
אין זה אומר שהוא לא מרסס, מדשן או מזריק הורמונים._
הדברה טבעית היא הרי יקרה. למה שחקלאי יהרוס אותה ע"י שימוש ריסוס/הדברה רגילה?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 יוני 2007, 09:42
על ידי אנונימי
ההדברה הביולוגית מפחיתה את הצורך בשימוש בריסוס/ הדברה רגילה/ הדברה ביולוגית (שגם עולה).
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 יוני 2007, 21:44
על ידי תמי_גלילי*
http://www.foodnews.org/fulldataset.php
דירוג פירות וירקות לא אורגניים בארה"ב, מהגרוע לטוב
פירות פחות מרוססים
נשלח: 13 יוני 2007, 00:08
על ידי ניבה_שקד*
הי גל,
בתור חקלאית אורגנית לשעבר, אני מסכימה עם
כוכב מעז. ההדברה הביולוגית עולה הרבה כסף, וריסוסים לא סלקטיביים, שרעילים גם לנו, הורגים את האוייבים הטבעיים היקרים. אני יותר סומכת על אלו שעובדים עם חברת ביו - בי משדה אליהו (גם אם הם לא אורגניים), מאשר על חקלאי אורגני שעובד בלי הדברה ביולוגית.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 13 יוני 2007, 09:08
על ידי כוכב_מעז*
ניבה, אני כתבתי את זה בעקבות דבריך,

הסברת פעם, וזה נראה לי באמת מאד הגיוני

פירות פחות מרוססים
נשלח: 13 יוני 2007, 09:12
על ידי אלרונד_גליל_מערבי*
ריסוסים לא סלקטיביים, שרעילים גם לנו, הורגים את האוייבים הטבעיים היקרים
אכן
אבל מי מבטיח שהם לא מרססים אחרי הקטיף? :-O
פירות פחות מרוססים
נשלח: 13 יוני 2007, 09:27
על ידי אנונימי
מי מבטיח שהם לא מרססים אחרי הקטיף
למה להם?
הם לא סתם מרושעים שמנסים להרעיל אותנו בכל דרך.
וריסוסים עולים הרבה כסף.
(המצב היחידי שאולי יש הגיון זה כאשר התוצרת מיועדת לאחסון ארוך)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 19 יוני 2007, 00:28
על ידי אור*
לגבי תות
ביו או לא
במקום להסתבך, גדלו תות שדה
הוא גדל בקלות אוהב הרבה מיים ושמש , אנחנו שתלנו כמה צמחים בתוך אמבטיה ישנה שמולאה באדמה, חול והרבה קומפוסט
התות הו צמח מתפשט, מוציא שלוחות, ותוך זמן קצר כלהאמבטיה מלאה בצמחי תות
באביב היו הרבה תותים, עכשיו בקיץ יש פחות, ובחורף אם זה אזור קר, הוא נח
אפשר לשתול גם ישר בגינה.זה גם צמח יפה.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 07 ינואר 2008, 10:04
על ידי נועה*
מישהו יודע אילו ירקות ופירות פחות מרוססים?
כלומר, אם אין מספיק כסף לקנות אוכל אורגני ורוצים בכל זאת לשלב, על מה עדיף לשים דגש?
אני יודעת, שתותים, ענבים ועלים ירוקים מרוססים בטירוף ועדיף לא לאכול בכלל.
מישהו יכול להוסיף?
ומה לגבי קטניות ודגנים?
תודה
פירות פחות מרוססים
נשלח: 07 ינואר 2008, 22:57
על ידי אמא_בבית*
רעי, החקלאי האורגני שאנחנו קונים ממנו, אמר לי בשבוע שעבר: "אם יש לך כסף לירק אורגני אחד, תקני רק תפוחי אדמה" .
הוא טוען, שהרעל הרציני הוא הדישון הכימי ותפוח אדמה סופג את כל הדשן ואוגר אותו כך שממש לא כדאי לאכול תפוח אדמה לא אורגני.
חוץ מזה, אני יודעת שלשום אין כמעט אויבים טבעיים לכן הוא לא מרוסס ולא חייב להיות אורגני, אבוקדו לדעתי (אבל יכול להיות שאני טועה) תמיד אורגני, אין עליו ריסוסים או כימיקלים.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 07 ינואר 2008, 23:17
על ידי לילה_טוב*
אבוקדו לדעתי (אבל יכול להיות שאני טועה) תמיד אורגני, אין עליו ריסוסים או כימיקלים.
לא נכון.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 07 ינואר 2008, 23:23
על ידי פלוני_אלמוני*
אבוקדו ?
תקישו אבוקדו בשם הגידול שמאגר חומרי ההדברה של משרד החקלאות
http://www.moag.gov.il/ppis/ ותקבלו רשימה ארוכה של חומרי הדברה הנמצאים בשימוש באבוקדו.
לדוגמה: קולטאר - הורמון המרוסס על אבוקדו כדי לקבל פרי עגול יותר.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 07 ינואר 2008, 23:43
על ידי אורי_יורמן*
לגבי אבוקדו מה הדילמה בכלל?
יש אבוקדו בשפע בשוק האורגני במחירים סבירים בהחלט, ובאיכות שלא רואה ממטר את האבוקדו בשוק הכרמל.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 08 ינואר 2008, 09:19
על ידי אמא_בבית*
שמעתי מכמה כיוונים שונים שאבוקדו יחסית נקי מחומרי הדברה. לאור התגובות כאן אני מבינה שאולי זה לא לגמרי נכון. עדיין, השאלה היא:
מישהו יודע אילו ירקות ופירות פחות מרוססים?
כתשובה לשאלה הזו, אני חושבת שעל אבוקדו לא כדאי לשים דגש אם אין מספיק כסף להכל אורגני. גם לא על בצל ועל שום שמטבעם מושכים פחות מזיקים.
לעומת זאת, עלים ירוקים, תות שדה ותפוחי אדמה, כדאי לקנות רק אורגני.
האמת היא, שכדאי לקנות גם את רוב הפירות אורגני רק שהעלויות מטורפות...
הקישור של תמי גלילי עוזר לעשות סדר בעניין.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 08 ינואר 2008, 09:40
על ידי טלי_מא*
אבוקדו באמת
פחות מרוסס, אבל לא נכון לומר עליו שהוא
תמיד אורגני.
כלל אצבע שיכול לעזור הוא שהגידולים שיקרים בשוק האורגני הם הקשים לגידול אורגני ולכן בשוק הרגיל הם המרוססים יותר (תפוחי עץ למשל).
זה נכון גם כשהמחיר עולה בגלל עונתיות (קשה יותר לגדל פרי אורגני ב"קצוות" של העונה, בחקלאות הרגילה משתמשים לשם כך בחומרים נוספים).
אבל זה רק כלל אצבע, לא קבוע.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 08 ינואר 2008, 20:25
על ידי נועה*
תודה לכם.
ומישהו יודע משהו לגבי ריסוס של קטניות ודגנים? האם כדאי להשקיע כאן את הכסף?
היום השיקול שלי הוא כלכלי ובהתאם לצריכה. כלומר, אורז אני לא קונה בכמות של תפוחים, ולכן יכולה לעמוד במחירו. כך גם לגבי יתר הדגנים והקטניות.
לגבי הירקות והפירות אני קונה רק אם זה זול (או שההבדל הוא קטן כמו באבוקדו). למעט תותים, ענבים וקיוי.
בעיה נוספת שלי, כאשר אני קונה ירקות ופירות אורגניים, אני מרגישה שאין שפע בבית. אני מתקמצנת על כל חתיכה של פרי שנזרק

זה רק אני??
כלל אצבע שיכול לעזור הוא שהגידולים שיקרים בשוק האורגני הם הקשים לגידול אורגני ולכן בשוק הרגיל הם המרוססים יותר
לא בטוחה שזה נכון. ירקות ירוקים מרוססים המון, ואין הרבה הבדל במחירים. לא יודעת לגבי ירקות אחרים.
ההשערה שלי למחיר המטורף והלא שפוי של הפירות הוא אולי מיעוט המגדלים בשוק, לעומת מגדלי הירקות. אבל זו רק השערה לא מבוססת
"אם יש לך כסף לירק אורגני אחד, תקני רק תפוחי אדמה"
זה אחד הירקות היקרים יותר שיש (ביחס גם למשקלו הכבד).
פירות פחות מרוססים
נשלח: 08 ינואר 2008, 20:28
על ידי טרה_רוסה*
_בעיה נוספת שלי, כאשר אני קונה ירקות ופירות אורגניים, אני מרגישה שאין שפע בבית. אני מתקמצנת על כל חתיכה של פרי שנזרק
זה רק אני??_
לא, גם אני. אז הפסקתי עם הקנייה של האורגני, אבל יש לנו גן ירק גדול (שמספק חלק קטן מהתצרוכת), ואני מקווה שבעתיד יהיו גם פירות מהעצים.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 16:51
על ידי פידג'ט*
לחבר של חבר יש פרדסים באיזור בית אריה, והוא סיפר לנו שאשכוליות הוא לא מרסס. שחבל לו על הכסף... לא נראה לי שזה תקף לגבי כל האשכוליות, אבל נחמד לדעת.
משום מה יש לי הרגשה שבכלל פירות הדר לא אורגניים זה לא נורא כ"כ. נשלח את החבר לעשות עוד בירורים אצל בעל הפרדסים.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 16:56
על ידי אורי_יורמן*
טרה, מה אתם מגדלים?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 17:17
על ידי נועה*
לא, גם אני
תודה, חשבתי שרק אני
מה לגבי אפרסמון?
משום מה יש לי הרגשה שבכלל פירות הדר לא אורגניים זה לא נורא כ"כ
גם לי יש הרגשה כזו. בכל מקרה הבדלי המחירים לא כ"כ גדולים.
הבעייתיים יותר הם התפוחים, אגסים, קיוי, מנגו, שזיפים, אפרסקים...... גם הבדלי המחירים גבוהים מאוד, גם הם נאכלים אצלנו די הרבה.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 18:22
על ידי אורי_יורמן*
לפי
בן אורי, הבעיה עם אפרסמון היא לא הריסוס, אלא הבחלה לא מלאה.
הוא טוען שההבחלה המלאכותית שעושים לפירות השוק, לא עובדת בצורה מספיק טובה על אפרסמון, כי יש בו חומצה מסויימת שלא מתפרקת בהבחלה (אבל כן מתפרקת בהבשלה טבעית), ולכן הוא עושה להרבה אנשים בלגאן בבטן.
מצד שני, דוקא אופק אמר לי לא מזמן שהוא לא מרגיש שום בלגאן בבטן מאכילת אפרסמונים מהשוק, אז מעניין באמת מה הסיפור איתם.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 18:28
על ידי בשמת_א*
משום מה יש לי הרגשה שבכלל פירות הדר לא אורגניים זה לא נורא כ"כ
הרגשה, אבל לא נכונה.
באשכוליות אכן יש פחות מזיקים. צריך פחות לרסס.
בתפוזים, קלמנטינות ומנדרינות יש הרבה יותר בעיות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 19:03
על ידי טרה_רוסה*
כל החסות, ירוקים, כרוביים, בצל וגזר. מה שאפשר לגדל בחורף.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 20:22
על ידי נועה*
וסליחה שוב על הנדנוד, מה לגבי קטניות ודגנים?
יש למישהו מידע על הריסוסים שלהם?
תודה
שהוא לא מרגיש שום בלגאן בבטן מאכילת אפרסמונים מהשוק
גם לנו אין מזה בלגן בבטן והם נאכלים בזוגות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 21:09
על ידי נילי_קו*
תירגמתי לי את הרשימה מתוך הקישור של
תמי גלילי:
דירוג פירות וירקות לא אורגניים בארה"ב, מהגרוע לטוב
הדירוג מבוסס על המצאות שאריות של חומרי הדברה על הפירות והירקות
מצרפת כאן להנאתכם (יש לקחת בחשבון שתנאי הגידול בארה"ב שונים מהתנאים בארץ, ולכן ישנם בודאי הבדלים):
אפרסק, תפוח, פלפל מתוק, סלרי, נקטרינה, תות, שרי, חסה, ענבים,
אגס, תרד, תפו"א, גזר, שעועית ירוקה, פלפל חריף, מלפפון, פטל,
שזיף, תפוז, כרובית, קלמנטינה, פטרייה, Cantalope (סוג של מלון?),
לימון, מלון, אשכולית, דלעת, עגבניה, בטטה, אבטיח, אוכמניה, פאפאיה,
חציל, ברוקולי, כרוב, בננה, קיווי, אספרגוס, אפונה קפואה, מנגו, אננס,
תירס קפוא, אבוקדו, בצל.
לפחות לפי הרשימה הזו הטענה
שאבוקדו יחסית נקי מחומרי הדברה נכונה.
לגבי קטניות ודגנים
אני יודעת רק לומר ששיבולת שועל כמעט או בכלל לא מרוססת בארץ. כך אמרה לי מכרה שעובדת בפיקוח על מזיקים בחקלאות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 21:20
על ידי אמא_בבית*
cantaloupe - מֶלוֹן
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 21:57
על ידי נילי_קו*
אז מה זה Melon?
(מופיע ברשימה שתי שורות תחת Cantaloupe)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 ינואר 2008, 23:30
על ידי ...*
הדירוג מבוסס על המצאות שאריות של חומרי הדברה על הפירות והירקות
אבל
זה עוד לא אומר כלום על הכימיקלים שיש בגידולים כתוצאה מהדשנים הכימיים. וזה גם לא אומר כלום על תוספות ההורמונים.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 ינואר 2008, 07:44
על ידי טרה_רוסה*
לדעתי הרשימה האמריקאית בכלל לא רלוונטית לישראל. תנאי הגידול, התקנים, האקלים וה"מנהגים", שונים לחלוטין.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 ינואר 2008, 12:29
על ידי נילי_קו*
זה עוד לא אומר כלום על הכימיקלים שיש בגידולים כתוצאה מהדשנים הכימיים. וזה גם לא אומר כלום על תוספות ההורמונים.
לדעתי כן כולל דשנים כימיים. הבדיקה נעשתה להמצאות כימיקלים כלשהם. מה הכוונה תוספות הורמונים? באיזה גידולים זה קיים?
לדעתי הרשימה האמריקאית בכלל לא רלוונטית לישראל. תנאי הגידול, התקנים, האקלים וה"מנהגים", שונים לחלוטין.
שונים לחלוטין? אין לי מושג ירוק, אבל אני משערת שיש גם דמיון רב.
בכל מקרה, הרבה מהפריטים ברשימה מתאימים מבחינת המיקום שלהם ברשימה לידע שהיה לי קודם על כמות הריסוסים בארץ, וגם מתאימים לדברים שנכתבו כאן בדף (קלמנטינה ותפוז יותר מרוססים מאשכולית, בצל ואבוקדו כמעט לא מרוססים, תפוח, תות, ענבים וחסה בין המרוססים ביותר וכו')
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 ינואר 2008, 17:57
על ידי ...*
לדעתי כן כולל דשנים כימיים. הבדיקה נעשתה להמצאות כימיקלים כלשהם.
לא לפי מה שאני קוראת:
Pesticides = חומרי הדברה. זה לא אומר בדיקת
כימיקלים כלשהם.
בצל ואבוקדו כמעט לא מרוססים
קראי שוב את ההודעה הזו:
_
פלוני אלמוני (07.01.2008 23:23):
אבוקדו ?
תקישו אבוקדו בשם הגידול שמאגר חומרי ההדברה של משרד החקלאות
http://www.moag.gov.il/ppis/ ותקבלו רשימה ארוכה של חומרי הדברה הנמצאים בשימוש באבוקדו.
לדוגמה: קולטאר - הורמון המרוסס על אבוקדו כדי לקבל פרי עגול יותר._
ובכל מקרה,
_לגבי אבוקדו מה הדילמה בכלל?
יש אבוקדו בשפע בשוק האורגני במחירים סבירים בהחלט, ובאיכות שלא רואה ממטר את האבוקדו בשוק הכרמל._ (
אורי יורמן)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 ינואר 2008, 21:05
על ידי אמא_בבית*
אז מה זה Melon?
את צודקת, זה גם מלון, כנראה מזן אחר.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 ינואר 2008, 21:21
על ידי ניצן_אמ*
מלון זה ירוק קנטלופ כתום.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 פברואר 2008, 16:04
על ידי ריש_גלית*
_כאשר אני קונה ירקות ופירות אורגניים, אני מרגישה שאין שפע בבית. אני מתקמצנת על כל חתיכה של פרי שנזרק
זה רק אני??_
גם אני, וזה מאוד מבאס אותי. עוד לא מצאתי פתרון. להפך, התחלתי לקנות גם בננות ותפוחי עץ אורגניים כי החלטתי שאלה פירות שאי אפשר בלעדיהם אצלנו בבית. אני מבינה מהדיון פה שאולי דווקא בננות זה לא כל כך נורא לאכול לא אורגניות?
התפלאתי מאוד לשמוע שתפוחי אדמה הם מהמורעלים ביותר )-: אם כי קריאה בספר "על פני הבריאה כולה" (של רות אוזקי, ספר נפלא ומבהיל) מבהירה שכנראה התפודים סובלים גם ממניפולציות גנטיות קשות ("הנדסה גנטית" יעני). לפחות בארה"ב.
אגב מחירים, כדאי להיכנס לשופרסל הקרוב לביתכם. הרבה פעמים אפשר למצוא שם ירקות (ופירות?) אורגניים לא כל כך יקרים, למשל תפוחי אדמה ובצל ב-7 ש"ח לקילו. שזה אמנם כפול ממחירם בשוק של המרוססים, אבל זה לא הורג את הכיס כמו תפודים בקרוב לעשרים ש"ח לקילו שמוכרים באורגניק מרקט או בטבע קסטל.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 פברואר 2008, 20:32
על ידי אורי_יורמן*
20 ש"ח לקילו תפוחי אדמה?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 פברואר 2008, 21:23
על ידי ריש_גלית*
20 ש"ח לקילו תפוחי אדמה?
כן, וזה בזמן שאני מקבלת במשלוח ב-6 או 7 ש"ח לקילו, וכאמור יש במחיר הזה גם בשופרסל. אבל אתה יודע, גם ב-am-pm מוכרים ירקות ופירות במחירים משולשים ממחירי השוק ועדיין יש מי שקונה שם בלי לחשוב בכלל - ואני כבר לא מדברת על ה[חוסר] טריות ועל הריסוס שמקבלים בלי תוספת מחיר.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 פברואר 2008, 10:16
על ידי אורי_יורמן*
לא יודע
הייתי בטבע ספורט קסטל וכדומה, לא הסתכלתי על מחירי התפו"א (כי זה ירק שממש לא מעניין אותי בימים נאים אלו), אבל נשמע לי מוזר 20 ש"ח לקילו. אני מכיר את זה אורגני ב10
פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 פברואר 2008, 14:44
על ידי פלוני_אלמונית*
אולי מישהו יודע מה קורה עם התותים שמוכרים בצידי הדרך בצפון? מישהו אמר לי פעם שבכפרים לא מרססים אותם, אבל אולי אני טועה?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 פברואר 2008, 23:08
על ידי כוכב_נועז*
אורי, איפה אתה קונה ירקות-פירות אורגניים בת"א? איפה כדאי? אני קונה בשופרסל וקצת משלימה מהחנות בגן העיר...
פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 פברואר 2008, 23:09
על ידי כוכב_מעז*
זאת אני

למרות שנועז גם מתאים

פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 פברואר 2008, 23:56
על ידי אורי_יורמן*
כמעט ולא קונה ירקות אורגניים - בעיקר מלקט.
פירות אורגניים קונה בנרולי (רחוב שבזי, נווה צדק), ולפעמים באורגניק מרקט (שינקין). לאחרונה התחלתי לקנות גם הרבה אצל משווק פרטי מפתח תקווה שיש לו סחורה שאין לאף אחד אחר (יש לו חקלאי קטן משלו שמשווק רק דרכו). הסחורה שלו באיכות בלי תחרות, אבל טיפה יקר.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 פברואר 2008, 00:12
על ידי ריש_גלית*
כוכב מעז, ממליצה על משלוחים הביתה. קצת קשה להתרגל לקונצפט (למי שרגיל לקנות בשוק או אצל הירקן מתחת לבית) אבל המחירים והטעם משנם את ההרגלים מהר מאוד.
מזון אורגני (לא כ"כ מעודכן)
מזון אורגני בזול
משלוחי מזון אורגני השוואת מחירים ומבחר
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 פברואר 2008, 08:11
על ידי טלי_מא*
מזון אורגני (לא כ"כ מעודכן)
אזתעדכני מה שאת יודעת שלא מעודכן.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 פברואר 2008, 08:23
על ידי כוכב_מעז*
אחלה, תודה!
משלוחים אני לא צריכה, אני קונה רק לעצמי, כך שלקנות כמויות גדולות אין צורך, וגם הרבה פעמים יוצא שאני לא בבית, וחבל אם אצטרך לזרוק...
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 פברואר 2008, 12:55
על ידי ריש_גלית*
אז תעדכני מה שאת יודעת שלא מעודכן.
אני אנסה. עוד לא ערכתי באתר. וזו עבודת תחקיר בעצם, כי כל מיני מקומות נסגרו או שינו שם וייעוד, ורבים אחרים נפתחו. מבטיחה לנסות.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 פברואר 2008, 13:00
על ידי ריש_גלית*
בעצם נכנסתי כי רציתי לעדכן בקשר לבננות - אבא שלי, חקלאי בעברו ובנשמתו, שגידל גם בננות וחי במקום שעדיין מגדלים בו, אומר שאכן מרססים מעט יחסית. כלומר מרססים נגד עשבים אבל לא את הבננות - הצמח והפרי - עצמן, אלא רק מסביב; ולא הרבה כי אין הרבה עשבים יחסית, בגלל שיש הצללה. לדשן מדשנים, לא אורגני מן הסתם.
גם אבוקדו פחות מרוסס יחסית, לדבריו. הוא גידל את מטעי האבוקדו שלושים שנה. היום כל המטעים שלהם, אגב, עברו הסבה והם אורגניים לגמרי.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 12 פברואר 2008, 14:36
על ידי טלי_מא*
אבוקדו באמת פחות מרוסס, אבל לא נכון לומר עליו שהוא תמיד אורגני.
זה ציטוט שלי, מאמצע הדף.
אני חושבת שמענין לשים לב לפרדוקס מסוים בניסיון לחפש פירות פחות מרוססים כדי להוזיל את הקניות:
כשמשהו הוא יקר יותר באורגני, זה בד"כ אומר שקשה לגדל אותו, אז ההשקעה ביצירת תנאים מתאימים לגידולו רבה יותר.
כשמוצר הוא זול יותר באורגני, סימן שקל לגדל אותו, אז גם ברגיל מגדלים אותו בלי הרבה ריסוסים
(אני כותבת בד"כ, כי יש גם אלמנטים של עונתיות וכו' המשפיעים על המחיר)
כלומר:
יקר באורגני

יותר מרוסס בקונבנציונאלי
זול באורגני

פחות מרוסס בקונבנציונאלי
בד"כ
פירות פחות מרוססים
נשלח: 17 פברואר 2008, 00:09
על ידי אורי_יורמן*
The Dirty Dozen: Top 12 Foods to Eat Organic
בתרגום לעברית:
שניים עשר המלוכלכים - רשימת 12 הדברים שהכי מומלץ לאכול רק אורגני.
לעצלנים, הרשימה:
1 בשר
2 חלב
3 קפה
4 אפרסק
5 תפוח
6 פילפל
7 סלרי
8 תות שדה
9 חסה
10 ענבים
11 תפוח אדמה
12 עגבניה
(מזכיר לי שהיום ראיתי סלרי אצל הירקן (לא אורגני) שנראה מושלם, ואמרתי לעצמי, אוי אוי כמה שזה בטח מרוסס ולכן חסר פגמים)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 17 פברואר 2008, 08:56
על ידי שואלת*
מישהו אמר פה פעם,לא זוכרת מי, שירקות ופירות בסופרים הגדולים הרבה יותר מרוססים מבשוק.
מישהו יכול להסביר לי למה?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 17 פברואר 2008, 09:06
על ידי בשמת_א*
מישהו יכול להסביר לי למה?
כן, גם אני לא זוכרת איפה הסבירו את זה, אבל ההסבר, על רגל אחת:
הסופרמרקט מקבל מחקלאים שחתומים על הסכם עם הסופר, לשווק כך וכך ק"ג ירק/פרי ביום מסוים. בגלל ההתחייבות לעמוד בזמנים, החקלאי חייב שהירקות והפירות הספציפיים האלה יהיו "מוכנים" לקטיף ביום ספציפי. לכן הוא מרסס אותם בלי הכרה סמוך לקטיף כדי שלא ייפגעו וכו'. זה כולל גם, שהוא כבר צריך לקטוף ביום שני אבל הוא קבע עם הסופר לשווק להם ביום רביעי, אז הוא מאכסן יומיים את הירקות ובינתיים מרסס אותם בכל מיני חומרים שיעשו אותם עמידים.
לעומת זאת, כשהחקלאי משווק לשוק, הוא עושה את זה ביום הקטיף האמיתי. אין לו שום התחייבות לאף אחד. הוא שולח את מה שמתאים ביום שמתאים. לא מוקדם מדי, ולא מאוחר מדי. מקסימום ייצא ביום חמישי ולא ביום שני. זה לא חשוב. בשוק מוכרים בכל יום את הסחורה שהגיעה לבסטה, אם דרך השוק הסיטונאי (שאליו הגיע מה שהגיע) ואם ישירות ממגדל (שגם הוא, שלח באותו יום את מה שהיה לו). לכן יוצא שפתאום כולם מוכרים עגבניות, או שאף אחד לא מוכר תפוחים. כי מה שיש - זה מה שימכרו. עקב העובדה שהחקלאי לא חייב "לעמוד בזמנים" או בכמויות מדוייקים, שעליהם התחייב מראש, הוא לא עומד במצב שהוא רוצה לרסס בדיוק לפני קטיף. להיפך, הוא יכול לעמוד בתקנות ובחוקים ולהפסיק לרסס X זמן לפני הקטיף. בסיכום הכללי, זה יוצא הרבה פחות ריסוס.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 17 פברואר 2008, 11:43
על ידי פלוני_אלמונית*
ועוד משהו -
בצבא, ובמקומות שבהם שומרים כשרות בצורה קשיחה
(בטח נכון לגבי אזורים מסויימים של בני ברק וירושליים)
יש הרבה יותר ריסוס, על מנת לעמוד ב- "כשר פרווה", כלומר 0 חרקים וכו'.
מומלץ לא לאכול פירות בצה"ל
פירות פחות מרוססים
נשלח: 17 פברואר 2008, 18:55
על ידי גברת_פלפלת*
יש הרבה יותר ריסוס, על מנת לעמוד ב- "כשר פרווה", כלומר 0 חרקים וכו'
כשר פרווה- זאת אומרת שאינו חלבי ושאינו בשרי, ואין כל קשר לחרקים.
(יותר נכון, המילה פרווה לא קשורה.)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 17 פברואר 2008, 19:09
על ידי אורי_יורמן*
את בטוחה?
ואם כן, מה הקשר בין חרקים לכשרות?
פירות פחות מרוססים
נשלח: 25 מרץ 2008, 20:18
על ידי פלוני_אלמונית*
אם יש חרקים זה "בשרי"

ובכל מקרה לא כשר... משגיחי כשרות צה"ליים שמוצאים חרקים בחסה, מבטלים את ההזמנה והחקלאי מפסיד הרבה כסף, אז הוא מרסס יום לפני שהם מגיעים חומרים שאמורים לא לרסס חודש-שבועיים לפני הקטיף.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 25 מרץ 2008, 20:24
על ידי טלי_מא*
פירות פחות מרוססים
נשלח: 25 מרץ 2008, 22:47
על ידי טרה_רוסה*
מזכיר לי שהיום ראיתי סלרי אצל הירקן (לא אורגני) שנראה מושלם, ואמרתי לעצמי, אוי אוי כמה שזה בטח מרוסס ולכן חסר פגמים
אם היית רואה את הסלרי האורגני המושלם שיש בגינה שלי, לא היית חושב ככה

פירות פחות מרוססים
נשלח: 13 אפריל 2008, 13:34
על ידי בונבון_ופרח*
שאלתי את אחד החקלאים שלנו לגבי חיטה בארץ ותשובתו היתה שמדשנים את האדמה באוריאה לפני הזריעה,אח"כ מרססים פעם ראשונה בזמן הנצה כנגד עשבים רחבי עלים ומרססים פעם שניה בזמן ההשתבלות כנגד עש הקמה.בכל מקרה מדובר גם על שדות בגידול בעל ,ובחומרים לא כ"כ נעימים לאדם.הריסוס לרוב מתבצע מהאויר.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 30 אפריל 2008, 15:34
על ידי אנונימי
קישור
לאינדקס של החשיבות לקניית אורגאני. (בעיקר עד כמה מרוסס).
יש גם קובץ קטן שאפשר להדפיס ולשים בארנק.
http://www.foodnews.org/walletguide.php
פירות פחות מרוססים
נשלח: 30 אפריל 2008, 23:14
על ידי בשמת_א*
הילה, בכל מקרה אין שום טעם להעתיק רשימה כזאת מארץ אחרת.
בכל אקלים/סוג אדמה/זן יש מזיקים שונים, מפגעים שונים, תנאי גידול שונים. מה שחשוב זה לדעת מה בארץ, בישראל.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 יוני 2008, 12:03
על ידי עוג_הבנזוג*
אח"כ מרססים פעם ראשונה בזמן הנצה כנגד עשבים רחבי עלים
זה ריסוס בחומר מסרטן בשם
2,4D (בארץ ידוע בשם אלבר פלוס או דומה). די מפחיד לאכול חיטה עם זה, אם כי כיוון שזה מתבצע עוד לפני שיש שיבולים, אולי זה לא מגיע (ישירות) לגרעינים.
זה שוב מעלה את השאלה, בהינתן הבחירה בין קמח מלא לא אורגני ובין קמח לבן (ללא קליפת הגרעין) לא אורגני, מה הייתם בוחרים?
אני יודעת שלשום אין כמעט אויבים טבעיים לכן הוא לא מרוסס ולא חייב להיות אורגני
אני דווקא שמעתי ששום הוא בין הירקות היותר מרוססים..
[עדכון] הנה, מסמך
Pages]הדברת פגעים בבצל ושום Files[/po]/
1016121bazl suom.doc של שירות ההדרכה של משרד החקלאות..
פירות פחות מרוססים
נשלח: 09 יוני 2008, 19:11
על ידי ירח_לבן*
בדיוק לא מזמן היתה כתבה בלא זוכרת איפה על השום ועל כך שדוקא הוא הכי מרוסס ואפילו כשקונים אורגני כדאי 'להכיר את המשווק האורגני'...
זה היה באיזה טור של מישהי שכותבת על כל מיני מיתוסים של אוכל בריא/לא בריא ועל השקרים של הכתוב על האריזה, בטוח מישהו פה מכיר...
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 יוני 2008, 05:42
על ידי עוג_הבנזוג*
אני לא מכיר מה שכתבת, אבל מגדל אורגני שאני מכיר, שקונה בעצמו אורגני אמר לי את המשפט הבא: "אין לי אשליות, אורגני זה לא נקי או לא מרוסס. זה פחות מרוסס מירקות רגילים, אבל זה בוודאי לא נקי".
מסקנה: להתקרב כמה שאפשר לשיח או לעץ.
פירות פחות מרוססים
נשלח: 10 יוני 2008, 08:31
על ידי נורמה_טבעית*
הבעיה עם השום היא שרובו מגיע מחו"ל, וכדי לאשר העברתו בין מדינות יש להקרין אותו בכור רדיואקטיבי.
(בארץ עושים את זה בשורק)
פירות פחות מרוססים
נשלח: 11 יוני 2008, 16:20
על ידי עוג_הבנזוג*
כתבה במעריב על הטבלה שקושרה פה בדף קודם.