אס או אס הגברת ייצור חלב

מיואשת*
הצטרפות: 20 ינואר 2002, 15:18

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

בתי בת שמונה חודשים, ניזונה מהנקה מלאה.
מעבר לזה, היא אלרגית וגם סרבנית מוצקים ובקבוקים מוחלטת, ולכן היא יכולה לקבל רק ציץ.
בתקופה האחרונה, אין לי מושג למה, אין לי ספק שמשהו במנגנון ייצור החלב אצלי "נדפק". השדיים פשוט לא מתמלאים בחלב.
אני כביכול עושה כל מה שצריך וכל מה "שנכון". זה מה שמתסכל כ"כ. אני מניקה המון, במרווחים בלתי אפשריים של כל חצי שעה-שעה בערך, עד לריקון ממש מלא של השד. (לא לשכוח שהיא בת שמונה חודשים ולא בת שלושה שבועות בקפיצת גדילה... :-(). אוכלת ושותה. משתדלת לנוח במידת האפשר. יוק. השד פשוט ריק כמעט לגמרי רוב הזמן (אנא, אל תערערו על זה, זה ברור לי לגמרי).
העליה שלה במשקל נעצרה. כמעט לגמרי. היא דווקא התחילה יפה מאד, אבל איפשהו בחודשים האחרונים הכל השתבש לנו :-(.
ועוד: התחלתי לקחת חילבה. עזר, אפילו עזר מאד, אבל לימים ספורים בלבד. אח"כ המצב חזר לריקנות הרגילה.
קיצוני יותר: התחלתי לקחת מוטיליום (!). עזר מאד (אפילו היה לי גודש! קשה לי לתאר את השמחה במצב של גודש למישהי כמוני). אבל רק ליום-יומיים. אני עדיין נוטלת אבל לא ניכרת שום השפעה.
אני גמורה. מתוסכלת. מיואשת. עצובה. מה קורה איתי? אני לא בהריון (בדקתי אתמול), מעולם לא סבלתי מבעיות בבלוטת התריס (אולי זה הזמן לבדוק שוב?), לא עברתי שום ניתוח שד משום סוג. את הגדול שלי הנקתי הנקה מופלאה שבה שפעתי חלב תמיד ונעתי בין מלאות לגודש כרוניים במשך כל השנה הראשונה. (מה שאומר שהפוטנציאל כנראה קיים).
מה עושים? הקטנה חייבת לגדול. יש לה רק אותי וזה כנראה לא מספיק <איפה האייקון הבוכה?>.
כל עצה, רעיון או תובנה יתקבלו בזרועות מאד מאד פתוחות.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

קודם כל חיבוק ואנרגיות חיוביות
שנית, אם את בטוחה לגמרי כפי שאת מתארת שחסר חלב כדא ילבדוק תפקודי בלוטת התריס וגם לפות ליועצת מוסמכת, כיוון שמה שעשוי להיות הוא תרחיש של תפיסה לא טובה של השד, שמוביל למיעוט ייצור חלב. תפיסה לא טובה יכולה לתקן עין מיומנת של יועצת טובה.
אגב מה קרה לאחרונה? מישהי מכן היתה חולה? יצאת לעבוד? כמה זמן זה נמשך?
אני מאמינה בדמיון מודרך. אין לזה תופעות לואי כך שמתאים גם לילדה אלרגית;-) , זה כשר לפסח ובחינם. אם תצטרכי רעיונות תכתבי.
בברכת חלב זורם...
חה_על_הזמן*
הצטרפות: 30 מרץ 2006, 07:18

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי חה_על_הזמן* »

לי מאוד עזר שומר
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

קודם כל תדעי שבגיל 8 חודשים יש שלב שהגדילה נעצרת קצת.
דבר שני לי מאוד מאוד עזר "חלברב" זה מין תה טעים כזה ומאוד מגביר את החלב.
חו ץ מזה אולי תנסי לעשות "קנגורו" שזו שיטה מצויינת להגברת חלב כשהם קטנים אולי היא תעבוד גם אצלך. את ערומה בפלג גוף עליון (להוריד כמובן חזיה) והיא ערומה לגמרי מוצמדת אליך...אולי היא לא תסכים להיות ככה כי היא גדולה אז אולי תעשי איתה מין סיבוב כזה בבית סתם תראי אם זה עובד.
עוד עצת סבתא זה לאכול אגוזי מלך. אומרים שזה עוזר...
בהצלחה,יהיה בסדר.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי יעלי_לה »

קודם כל תדעי שבגיל 8 חודשים יש שלב שהגדילה נעצרת קצת.

רעיון שאני לא יודעת אם הוא מבוסס, אבל שיהיה: אולי תנסי להניק בתנוחות של הישענות קדימה? מתוך היגיון שאם יש משהו בציץ, ככה יהיה לו יותר קל לזרום ולצאת, ואם הוא ייצא יותר בקלות הוא גם יאותת לגוף לייצר ביתר תוקף...?
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

תודה רבה לכולכן,
אני קוראת בשקיקה אבל כרגע אין לי זמן להגיב באריכות...
תמשיכו :-), אכתוב אח"כ.
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

עכשיו הקטנים נרדמו, אז יש לי זמן להגיב.

תרחיש של תפיסה לא טובה של השד, שמוביל למיעוט ייצור חלב
לא המקרה שלנו. יועצת הנקה מוסמכת ראתה אותה מספר פעמים (לא בעניין הזה) ואמרה שהתפיסה מצוינת.

מישהי מכן היתה חולה?
כן, אבל מאז כבר היה שיפור (החילבה, המוטיליום) ושוב החמרה. אז אני לא חושבת שזה קשור.

אני מאמינה בדמיון מודרך
את זה אני דווקא שוקלת עכשיו ביחס לבעיה אחרת. את חושבת שזה יכול לעזור לייצור החלב? הלוואי! אשמח לשמוע.

אולי תנסי לעשות "קנגורו" שזו שיטה מצויינת להגברת חלב
היא יונקת הרבה. בעצם אפשר לומר שאנחנו מדמים קנגורו בלי הקנגורו :-). אני מציעה המון (כאמור, כל חצי שעה בערך). אנחנו כמעט לא יוצאות מהבית.

אולי תנסי להניק בתנוחות של הישענות קדימה
אני מנסה המון דברים להגברת הזרימה. כולל הישענות קדימה, כולל לחיצות על השד תו"כ ההנקה (כמו שממליץ ד"ר ניומן).

אנסה לחדד את הבעיה: הרושם שלי הוא שהשד פשוט לא מתמלא. ממצב שבו הוא ריק לגמרי (אחרי "ארוחה" שבה היא ממש סחטה עד הטיפה הכמעט-אחרונה -כן, אני יודעת שהשד לעולם לא ריק לחלוטין-) הוא מתמלא בקצב איטי מאד מאד. דווקא כשהוא יחסית מלא (נניח מוקדם בבוקר) והיא לא מרוקנת לגמרי, קל לו יותר להתמלא מחדש. לכאורה בניגוד לטבע, כי הרי החלב מכיל חומר שמדכא ייצור חלב.
ועדכון: ניסיתי עכשיו שוב (בפעם האלף) בקבוק שאוב (מסטוק שהקפאתי פעם, בימים יפים יותר). לשם שינוי היא לא צרחה, אפילו הסכימה להכניס את הפטמה לפה, אבל כשהרגישה שיוצא משם משהו היא סרבה ודחפה החוצה. אבל זו התקדמות!
מונו_נוקי*

אס או אס הגברת ייצור חלב

_אני מאמינה בדמיון מודרך
את זה אני דווקא שוקלת עכשיו ביחס לבעיה אחרת. את חושבת שזה יכול לעזור לייצור החלב? הלוואי! אשמח לשמוע._
יש בעיה אחרת? את במתח? יש לחצים?
אם התינוקת לא עולה במשקל אני מקווה שאת במעקב צמוד של יועצת.
דמיון מודרך: את מגיעה למצב רגיעה
ואז את מדמיינת:
אחרי כן את מגיעה למקום אהוב של שלווה ורגיעה
למשל:לגונה קטנה ולא עמוקה. שם יש מקום שניתן לשכב בו בנוחות ואת מרגישה את המיים הזורמים בחלקים בגוף שנעימים לך. את מרגישה שזרימת המיים מגבירה את חלבך והוא שופע. את מרגישה את הזרימה בטבע שאת מהווה חלק ממנו.
הזרימה של הטבע משחררת כל סתימה שמונעת מהחלב שלך לצאת בחופשיות
את רואה את עצמך בתנוחת ההנקה החביבה עליך עם התינוקת שלך. השד מלא והיא יונקת ממך באהבה. שתיכן רגועות ומאושרות בסיטואציה. החלב שלך מזין אותה והיא מחייכת בהנאה.

עוד המלצה: דיקור סיני .אני יכולה לתת לך שמות
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי יעלי_לה »

דווקא כשהוא יחסית מלא (נניח מוקדם בבוקר) והיא לא מרוקנת לגמרי, קל לו יותר להתמלא מחדש.

המממ.... תגידי, מתי את מחליפה צד? נשמע לי שאולי כדאי לך להחליף צדדים בתדירות גבוהה, נגיד פעמיים בארוחה. כמובן רק בתיאום עם יועצת הנקה, שלא יהיה מצב שתפספסו את החלב השמן... יש לי תחושה שאולי זה יעזור. פשוט, היתה לי בעיה הפוכה אז יצא ש"שיחקתי" הרבה עם תזמון ההחלפה בין הצדדים (בסופו של דבר - אני מחליפה צד בערך פעמיים ביום, תארי לך, אחרת הוא נחנק משפריצים היסטריים ולא מגיע לחלב שמן), אז אני מכירה קצת את ה"מכאניקה"... לא יודעת, זאת התחושה שלי, בקיצור.
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

מיץ נוני

לדעתי חשוב שקודם כל תירגעי.

בכל פעם שיש קפיצת גדילה, הילד זקוק ליותר מזון ולכן, ילד שיונק הנקה מלאה יתנהג כאילו אין מספיק.
הוא יינק לעיתים קרובות יותר כדי לגרום לגוף להגביר ייצור חלב.
תהליך הגדלת הכמות (זה כבר אמור היה לקרות כמה פעמים מאז נולדה) לוקח כשבועיים והילדה אמורה להתייצב על הרגלי העבר שלה.
מניקה_סדרתית*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 17:20

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מניקה_סדרתית* »

הרושם שלי הוא שהשד פשוט לא מתמלא.

אני מציעה המון (כאמור, כל חצי שעה בערך). אנחנו כמעט לא יוצאות מהבית.

לרוב בשלב הזה השדיים לא מרגישים מלאים, כך שנראה לי שאולי זה חלק ממה שגורם לך להרגיש במחסור בחלב. אני זוכרת שאצלי הם היו כמעט תמיד כמו שקיות שוקו ריקות, מה שלא הפריע לילדים שלי לינוק שנתיים ויותר, ומעולם לא קיבלו בקבוק פורמולה בחייהם.
אולי את מציעה יותר מידי? מרוב פחד? אולי כדאי לנסות להציע קצת פחות, לחכות קצת יותר לסימנים ממנה שהיא מעוניינת? אולי דווקא לצאת קצת מהשגרה, מהבית, לחשוב על דברים אחרים, להתעסק במשהו אחר, לא כל היום סביב ההנקה, כמה השד נראה מלא או לא, מתמלא או לא. יתכן ומרוב לחץ יותר קשה לך.

לגבי המשקל - אם היא היתה חולה לאחרונה, הגיוני שלא עלתה במשקל, ואולי אפילו ירדה. בגיל הזה העליה במשקל כבר לרוב יותר איטית, ואם חולים, יתכן שבכלל לא תהיה עליה במשקל, אולי אפילו ירידה. צריך סבלנות. אני זוכרת תקופות בחיי ילדי שעשו לנו קווים אדומים בפנקס טיפת חלב כי משך כמה חודשים הבן שלי כמעט לא עלה, ופעם אף ירד. היום הוא נער גבוה, בריא והכל בסדר גמור.
לא סביר שאם הכל היה בסדר בהתחלה פתאום ירד ייצור החלב. צריכה סיבה טובה לירידה בייצור חלב. אם היא היתה חולה וינקה פחות, אולי היצור ירד לזמן מה, אבל אין שום סיבה שלא יתאושש. רק שבגיל הזה כבר לא תחושי מלאות.
דבר נוסף, בגיל הזה כבר בודאי כדאי להציע מוצקים. אם באמת חסר חלב, והיא רעבה - היא תאכל. אם היא לא רוצה - סימן שהיא כנראה לא באמת רעבה.

מה את אומרת שאולי תנסי איזה שבועיים - שלושה פשוט לחיות חיים רגילים, לא לחשוב על כמויות חלב, לצאת, לפגוש אנשים, לתת לבת שלך לשחק עם ידלים אחרים, לתת לה לינוק מתי שהיא רוצה, להציע מוצקים, ורק אז לשקול שוב.

בהצלחה!
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

אני בהחלט מזדהה עם כמה דברים שכתבתן, אבל יוצאת לישיבה עכשיו (עם הקטנה צמודה, כמובן, ובעלי מתלווה...).
אכתוב אח"כ.
מאד מעריכה את העזרה! שוב תודה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

מסכימה עם כל מלה של מניקה סדרתית.
עוד אפשרות: הריון. בדקת?
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

מונו נוקי : תודה. את הדמיון המודרך עושים תו"כ ההנקה? סתם ככה? <מיואשת לא מבינה כלום בדמיון מודרך ;-)>
יעלי לה : מצד אחד יכול להיות שאת צודקת. מצד שני היא יונקת זמנים כ"כ קצרים (שתיים-שלוש דקות לכל היותר) שהחלפות באמצע לא כ"כ מתאפשרות. מצד שלישי, היא ממילא יונקת כל חצי-שעה, שעה, ככה שיוצא שכל צד מקבל גירוי לייצור לכל היותר פעם בשעתיים. אגב, עם הגדול שלי היה לי סיפור די דומה למה שאת מתארת לגבי עצמך. מעניין, לא? איך הגוף שלנו משתנה. דפוס היניקה הוא כנראה בעל משמעות מרכזית בייצור החלב.
נאוה פרנס : תודה, היא לא בקפיצת גדילה (גם זה מוכר :-)), זו פשוט תקופה מאד ממושכת שיש בעיה, ויניקה אינטנסיבית מאד לא משפרת את זה.
מניקה סדרתית : התחברתי מאד מאד למה שכתבת <קראתי כאן פעם גריין של יונת שרון שצטטה את ריצ'ארד בך, משהו כמו "אתה משכנע הכי בלהט את הדברים שאתה בעצמך זקוק לשמוע">.
אולי את מציעה יותר מידי? מרוב פחד? יכול להיות. אני בהחלט לא רגועה מזה שהיא לא עולה במשקל, ומההרגשה שממש אין לי חלב (אבל בזה אני בטוחה) ולכן מציעה הרבה. גם כשהיא לא מבקשת (ומצד שני, תמיד כשאני מציעה היא מסכימה. והיא דווקא לא מהמכורים להנקה בכלל ובעבר היתה אפילו די סרבנית ציץ, מה שגורם לי להאמין שהיא באמת רעבה). בכ"ז אנסה (וכבר ניסיתי אתמול) להגדיל קצת את המרווחים. יש שיפור מסוים.
אם אני אצטט את כל מה שהזדהיתי איתו בדברים שלך, יצא שאני אצטט את הכל :-). באמת תודה. אני אשתמש בהמלצות שלך.
בשמת א : הריון. בדקת?_ כן :-) _אני לא בהריון (בדקתי אתמול) (תודה לאל! רק המחשבה על הריון כשהקטנה כ"כ קטנה מטרידה אותי :-)).
מונו_נוקי*

אס או אס הגברת ייצור חלב

תודה. את הדמיון המודרך עושים תו"כ ההנקה? סתם ככה?
זה היופי בדמיון מודרך . ראי עצמך עושה אותו מתי שאת מוצאת לנכון . תוך הנקה, כשאת קמה בבוקר, לפני השינה, באמבטיה...... כל המרבה הרי זה משובח.....
מציעה לך בפעמים הראשונות להעזר בהדרכה. או מקצועית או אפילו בקלטת או אדם אחר שיקריא לך את מה שכתבתי עד שתכנסי לעניין.

אפשר להציע לך שוב פניה ליועצת ?אולי דר ליבוביץ או דר צימרמן? יכולות להיות סיבות ביולוגיות עם פיתרון פשוט לאי עליה במשקל.
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

אפשר להציע לך שוב פניה ליועצת ?אולי דר ליבוביץ או דר צימרמן?
אנחנו בטיפול אצל ד"ר לייבוביץ', תודה.

יכולות להיות סיבות ביולוגיות עם פיתרון פשוט לאי עליה במשקל
כמו מה? (מעבר לאלרגיות - והיא באמת אלרגית).
בשמת_א*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

מעבר לאלרגיות - והיא באמת אלרגית
אופס...
זה מזכיר לי את הבדיחה על נפוליאון והתותחים בעכו.
כשנפוליאון בא לעכו, הוא כעס מאוד ושאל את השליט של עכו מדוע לא ירו לכבודו בתותחים.
או, אמר השליט, הרבה סיבות. סיבה ראשונה, שאין לנו תותחים.
זה מספיק! אמר נפוליאון.
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

זה מספיק!
אכן :-)
אבל תהיתי אם ישנם דברים נוספים שאני לא מודעת אליהם, ואולי אליהם מונו נוקי התכוונה.
ואגב, נניח שהאלרגיה היא הסיבה - למה זה צץ רק עכשיו? התזונה שלה (ושלי) לא השתנתה מיום היוולדה. גם לא הסימפטומים של האלרגיה.
בהתחלה היא עלתה נהדר במשקל, ורק לאחרונה נעצרה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נניח שהאלרגיה היא הסיבה - למה זה צץ רק עכשיו?
נדמה לי שאלרגיות לא חייבות להיות מולדות הן יכולות להתפתח עם הזמן.
גם יכול להיות קשור לעונת האביב ובכלל לחשיפה לדברים חדשים (לא רק מזון)
מה עם איפק?

(חוט השני ממחשב אחר)
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

תודה חוט השני. פשוט, אני רואה שהסימפטומים של האלרגיה לא השתנו, רק המשקל השתבש לנו. ולכן הרושם שלי הוא שהעצירה במשקל קשורה למחסור בחלב (וגם "הולכת" איתו ביחד - זה בא בתקופות ממש חופפות).

מה עם איפק?
אנחנו בטיפול. די בהתחלה אז עוד לא רואים שינוי.
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי חוט_השני* »

עוד שני דברים ולישון.
ראשון - כל הכבוד לך.(())
את עושה ממש כל מה שניתן, לוקחת כל עזרה אפשרית, ממשיכה לחפש רעיונות נוספים וממש לא מתייאשת.

דבר שני - (נובע מהראשון), השם, מיואשת, לא מתאים לך,לדעתי גם לא עוזר (שלא לומר מחליש ומפריע).
מה דעתך לשנות אותו למשהו יותר מחזק ומשקף את עוצמתך האמיתית?
אני מאמינה שזה עניין בעל משמעות, אם לך זה נראה שולי ולא רלוונטי את מוזמנת למחוק.
zzz
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לפני כל התותחים הכבדים -
אמרת שהיא עלתה טוב במשקל ואז הפסיקה. מה זה טוב? (יכול להיות ש"טוב" זה כ"כ הרבה, שההפסקה צפויה).
אמרת שתא מרגישה שאין לך חלב. האם את מרגישה שהילדה אינה שבעה?
מיואשת*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מיואשת* »

חוט השני - אני אחשוב על זה, ותודה רבה.
תבשיל קדירה -
מה זה טוב?
לא מדהים אבל בסדר גמור. נולדה בעקומה ה75 ושמרה עליה עד גיל ארבעה חודשים בערך. (שאז הכפילה משקל לידה). הממוצע היה של כ 600-800 גר' עליה בחודש. מאז (כבר 4 חודשים) היא עלתה בסה"כ בערך קילו אחד. יש לה נסיבות מקלות - היא היתה חולה כמה פעמים.

האם את מרגישה שהילדה אינה שבעה?
בימים גרועים במיוחד - כן. היא "מתנפלת" על השד, יונקת קצת, מתאמצת הרבה, ומתייאשת אחרי זמן קצר כשהפיקה את מה שהצליחה. אם אציע שוב אחרי כמה דקות בלבד (תיאורטית, בפועל אין לי מה להציע, אבל כן ניסיתי את זה כמה פעמים) היא תתנפל שוב. בימים הגרועים האלה, בהם אני מרגישה לגמרי מרוקנת, יש לי רושם שהיא לא שבעה. היא לא צורחת (אף פעם לא היתה כזאת) אבל היא לא רגועה. קשה לה להירדם. אין לה מנוחה.
בשמת_א*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

נתונים:
משקל לידה?
משקל נמוך (שיחרור מבית חולים?)?
600-800 גרם עליה בחודש - מעולה.
משקל בגיל 4 חודשים?
מאיזה גיל עלתה רק קילו?
כמה שוקלת עכשיו, ומה גילה?
כמה עולה בשבוע עכשיו?

נראה לי שהתשובות יובילו אותנו לזה שהיא בסדר גמור.
יניקה לא רגועה נובעת בדרך כלל מהמון סיבות, לרוב רעב היא הסיבה הפחות שכיחה.
סיבות: צמיחת שיניים, גירויים מעניינים מסביב, הרגשה לא טובה בבטן עקב אלרגיות (מין עצבנות, או אם האלרגיה גורמת לדלקת במעי אז בכלל כאבים ומיחושים שונים), ועוד ועוד.

עוד דבר לגבי אלרגיות:
משום מה, אצל תינוקות יונקים, התגובה שמתבטאת בהאטת גדילה היא תגובה מאוחרת. אולי זה הודות לכוח של ההנקה. כשלא יונקים, ההשפעה על הגדילה חריפה פי כמה וכמה, ומיידית פי כמה וכמה, ואני מדברת על דברים שתתחלחלי לשמוע (3.5 קילו בגיל 8 חודשים, למשל).

חרדות ודאגות שלך, תחושת ייאוש שלך, עשויה בסבירות גבוהה להשפיע גם היא על החלב. לא על מנגנון הייצור שלו, אלא על מנגנון השיחרור שלו. אז תשתדלי גם את להוריד מתח. לשנות את הניק כאן גם יעזור...
ואם כבר מדברים על אנרגיות חיוביות, אם יש לך אומץ אז תשאלי את מטפל/ת האייפק שלכם מה את יכולה לעשות כרגע לגבי התרומה שלך לאלרגיות שלה (אולי האבא תורם יותר, שהמטפל יבדוק ויגיד לכם). יש תרומה, מה לעשות (האמת שמה שהביא אותי לטפל באלרגיות שלי לא היה ההפרעה שלהן לחיי שלי, אלא ההבנה שכל מה שלא טיפלתי בו השפיע מאוד על שני ילדי, וכל זמן שלא אתקן זה ימשיך להשפיע עליהם).
מתעודדת*
הצטרפות: 08 אפריל 2006, 20:47

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי מתעודדת* »

הנה, דבר ראשון שיניתי ניק :-) תודה לכל הדואגות לאנרגיות החיוביות שלנו.
אז ככה,
משקל לידה? 3.370
משקל נמוך (שיחרור מבית חולים?)? 3.180
משקל בגיל 4 חודשים? 6.720
מאיזה גיל עלתה רק קילו? מאז ועד היום, כשהיא בת שמונה חודשים, עלתה בערך קילו אחד. היום שוקלת כ 7.750 פחות-או-יותר.
עליה בשבוע (בחודשים האחרונים)- בשבועות טובים - כ 80 גר או מעט יותר'. יש שבועות שלא עלתה בכלל. יש שירדה. היתה גם חולה כמה פעמים באמצע.

יניקה לא רגועה נובעת בדרך כלל מהמון סיבות
לא התכוונתי שהיא יונקת בצורה לא רגועה, התכוונתי שבין ההנקות היא לא רגועה.

התגובה שמתבטאת בהאטת גדילה היא תגובה מאוחרת
אם כך, יכול באמת להיות שזה "בול" מה שקורה אצלנו.

אם יש לך אומץ אז תשאלי את מטפל/ת האייפק שלכם מה את יכולה לעשות כרגע לגבי התרומה שלך לאלרגיות שלה
אם הבנתי נכון למה את מתכוונת, אז כבר עשיתי את זה דבר ראשון. מה שיצא במבחן השרירים שלה זה שהסיבות לאלרגיות הן פיזיולוגיות בלבד ולא רגשיות.
בנוסף, מבחינה תזונתית אני נמנעת לגמרי ממוצרי חלב וסויה, וגם מעוד כמה דברים שאולי בעייתיים. מיתר הדברים המטפל אמר שאין אפשרות וטעם להימנע, כי מדובר לרוב ברכיבי מזון בסיסיים (כמו חומצות אמינו, ויטמין B או סוכרים, למשל). לדבריו, בכל אופן (וגם לדברי הרופאים המטפלים בה) אין מה לשנות בתזונה שלי מעבר למה שכבר עשיתי.
בשמת_א*

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהסיבות לאלרגיות הן פיזיולוגיות בלבד ולא רגשיות.
כן, גם אצל הבן שלי.
לא התכוונתי לתזונה שלך (מסכימה עם המטפל שלך).
התכוונתי לגורמים רגשיים או פיזיולוגיים או אחרים אצלך שיש להם קשר להופעת האלרגיה אצלה.
יכול להיות שגם את אלרגית, יכול להיות שבעלך אלרגי, יכול להיות משהו שהיה בהריון, יכול להיות פחדים שלך, יכול להיות כל מיני דברים.
מתשובתך אני מבינה שלא שאלת (זה משהו שרוב האנשים בכלל לא יעלו בדעתם כי זה נשמע מופרך לחלוטין, ומטפל נורמלי לא יפיל את זה על אף הורה, כי כאמור זה נשמע מופרך לחלוטין).
אם בא לך, תשאלי. אם לא, תזרקי את הרעיון לפח ומייד, כי כל מה שלא מתחבר לך - לא תורם לך.

אז ככה:
הגברת המופלאה שלך הכפילה כבר את משקל הלידה בגיל 4 חודשים, שזה חודשיים מוקדם מ"לוח הזמנים" (אנחנו מצפים באופן כללי שתינוק יונק יכפיל את משקל הלידה עד גיל חצי שנה, וישליש אותו עד גיל שנה. כאמור, באופן כללי. לא כל התינוקות קוראים את הספר, כמובן, אבל זאת מין בדיקה כזאת). לכן אין פלא שהיא גמרה את המשימה מוקדם ועכשיו היא נחה מהמירוץ המטורף לפיסגת המשקל.
גם משקלה היום נשמע ממש בסדר. כבר בגיל 8 חודשים היא שוקלת יותר ממה ששני ילדי שקלו בגיל שנה, ולדעתי גם כמה מילדיה של אמא ל 5 ... (שממש לא היה חסר לה חלב והיא גם יודעת לאבחן את זה מצויין...). יש לה עוד 4 חודשים בשביל לעלות פחות מקילו וחצי. נראה לי שהיא יכולה להרשות לעצמה האטות, מחלות וכדומה.
כל זה בהסתייגות שלא ראיתי, לא בדקתי, הכל מבוסס על הנתונים שמסרת, אבל על פניו - ממש תקין.

לא רגועה - לא חייב להיות בהנקות. אבל כיוון שאת בטיפול, אז כמובן שמציעה לך א. לצלצל למטפל ולשאול אם יש קשר לטיפול האחרון (אולי משהו לא נקלט), וב. שיבדוק במבחן שרירים למה היא לא רגועה (תכיני רשימת השערות, כי הרי הוא יכול רק לקבל כן או לא, לא תשובה מלאה).
וזו עוד סיבה לא לדאוג. כך או כך, נשמע שאת עושה את הכל, נשמע שאתן בדרך הנכונה, נשמע שהיא בסך הכל בסדר ויהיה בסדר במהרה בימינו אמן, והעיקר והעיקר, לא לפחד כלל.
הכל בהסתייגות, את יודעת, לא אני "היודע כל", אבל כל הכבוד לך ואני מאחלת לך להמשיך להתעודד (-:
סקרנית*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2004, 09:42

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי סקרנית* »

יש חדש?
אנונימי

אס או אס הגברת ייצור חלב

שליחה על ידי אנונימי »

הי,
חילבה,מרק עוף תוצרת אמא/עצמית,בירה שחורה
אנונימי

אס או אס הגברת ייצור חלב