בגלל שאני הכי בעד התנסות שבאה מהבטן
אה.. באה מהראש, כאמור, אבל אולי גם מה
שומן בטני .
ותודה על המילים הנעימות והמחזקות!
פירות ושקדים.
לפני חופשת הלידה זו הייתה ארוחת הבוקר שלי בימים שעבדתי. ערב קודם שטפתי לי ו/ או חתכתי פרות ומילאתי שקית בשקדים ובאגוזים ואולי גם בתמרים או בשזיפים מיובשים.
בימים שהייתי בבית - לא אכלתי ככה: יום שלישי היה יום הסופר והתפריט כבר מובן... וביום שישי דווקא די התמדתי בהכנת שייק ירוק (ואפילו בעלי והקטן התכבדו ממנו) ובשבת הרבה פעמים שתיתי תה עם דבש וחלב (עכשיו התחלתי לקנות חלב עִזים) ולא אכלתי כי ממילא קמתי מאוחר וארוחת שבת מוקדמת יותר מארוחת צהריים ביום חול.
העניין הוא שלא מספיק כיף לי לאכול פרות לשבעה, ובטח לא כשאני קמה בבוקר. שייק או סלט פרות מדברים אלי הרבה יותר אבל מצריכים יותר מאמץ. אני צריכה לבדוק אפשרות של הכנה מראש של סלט או של שטיפת הפרות והשריית העשבים, כך שיישאר לי רק לחתוך ולרסק (ולשטוף את הבלנדר
).
אפשרות אחרת היא מה שעשיתי בשבוע-שבועיים שלפני פסח: הבנתי שאני רוצה בבוקר פחמימות ומתיקות ולא רוצה להתאמץ לשם כך. קניתי גרנולה (אורגנית ללא תוספת סוכר), וכשהיא נגמרה קניתי סתם שיבולת שועל וצימוקים (לא אורגניים) והוספתי אגוזים/ גרעיני חמנייה/ שקדים/ ערמונים ותמרים וחלב עזים ונהניתי. וגם חשבתי שזה חיוני יחסית. בטח יותר מעוגה קנויה וכיו"ב, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה באמת לאכול את הקוואקר הזה כחלק קבוע בתפריט החדש והטוב שלי. וגם לא בטוחה בקשר לחלב העזים. ובטח שלא אידאלי לאכול את הצימוקי-סופר הפושטים האלה.
אפשר לשכור מישהו שיבוא להכין לי כל בוקר שייק ירוק טרי וטעים (בייחוד כשיהיה כבר שוב מנגו!) וישטוף אחר כך את הבלנדר???
רזה מעל חמישה קילו בקלות מופלאה
אופס. בואי נכפיל את זה לפחות ב-3...
אני קצת חופרת על זה כי זה משהו שלקח לי זמן להבין.
לאורך האביב-קיץ שעברו השתכנעתי בזה ואפילו הפנמתי. גם עבורי וגם עבור ילדיי. לא בטוחה בקשר לפרות מיובשים (אפילו של "על המשקל" שמוגדרים ללא סוכר), אבל לא מגבילה פרות וירקות טריים, אגוזים ושקדים, טחינה, ביצים.
הוא בטוח לא קרא חצי ממה שאת קראת על תזונה ולא חשב שליש ממה שאת חשבת.
אני באמת חושבת ומדברת/ כותבת על זה הרבה, אבל חוץ מהקריאה כאן באתר לא קראתי הרבה. בדיוק חשבתי על זה (שוב) לאחרונה, וזה מה שהתכוונתי אליו בין השאר כשכתבתי למעלה:
אם עולה נושא ועולים טיעונים משכנעים, אני נוחה להשתכנע עד שיעלו הטיעונים שמולם...
אין לי הזמן, הכוחות, היכולת והביקורתיות הנכונה לחפש מאמרים ומחקרים, לסנן מה שרלוונטי, לקרוא (בעיקר באנגלית) ולשפוט מה נכון בעיניי. יוצא שהידע שלי נשאב מהקריאה כאן, ועל אף שאני משתכנעת מרצינות הכותבות שאני בוחרת לסגל לי את המלצותיהן, בעצם אין לי רפרנס לדברים. זה רלוונטי למשל כשאני משוחחת עם בעלי על כמות הביצים שאפשר לתת לילדים לאכול ביום. (וגם בעניינים רבים אחרים - פשפושים, למשל, הוא הנושא החם מבחינתי עכשיו.)
בכל אופן, כאמור כבר אין לי בעיה רעיונית לאכול לארוחת הבוקר שני תפוחים, שלושה שסקים, עשרה תותים וארבעים אגוזים/ שקדים. פעם היה לי מוזר לאכול יותר משניים-שלושה פרות ביום, והיה לי ברור ש"אגוזים זה משמין".
הבעיה עכשיו היא שפחות מפתה אותי לאכול את הפרות פשוט ככה. זה עבד ביתר קלות כשיצאתי מהבית וזה כל מה שהיה אתי, ובייחוד כשנוסף ההיבט של
"הנבחרת" או "נושאת הדגל" , כי היה לי נעים שיראו בעבודה שזה מה שאני אוכלת.
<ותודה על כל הפרגונים בגוף הטקסט>
והמילים שלך נהדרות ומקסימות
_מוטיב מוביל בנושא האמהות.
הולך להיות לך כיף, באמת באמת. תאמיני לי
ואפילו הרבה יותר טוב - תאמיני לעצמך!_
איזה יופי!!!