כבר יש דף כזה?או דומה? כי לא מצאתי
הייתי רוצה לפתוח דף כזה להסברים על כוחו של התת מודע למי שיש מידע
וכמובן להתנסויות של אנשים איך נעזרו בשיטות של השפעה על התת מודע לריפוי עצמי. לאו דוקא לריפוי מחלות אלא גם לריפוי נפשי, התקדמות אישית, וכן-גם התקדמות כלכלית או מקצועית.
אני באופן אישי לאחר שתקופה של כמה חודשים אמרתי הצהרות חיוביות על כך שיש לי בן זוג אוהב (בכל מיני וריאציות) ,מצאתי את בן זוגי שאיתו התחתנתי בסופו של דבר. זו דוגמא מאוד מובהקת וגדולה בעיניי. אבל היו גם כמה קטנים-למשל מצאתי דירה נחמדה ולא יקרה בשכירות כך. ומקום העבודה הכי נעים שעבדתי בו והיה לי בו טוב ותנאים טובים מצאתי אחרי שאמרתי לעצמי בהתמדה שיש לי מקום עבודה חדש ונעים. (אגב,לא המשכתי לעבוד בו אחרי שנתיים,כי לא נזקקו לי בו יותר,אבל באמת הפסקתי לומר לעצמי דברים חיוביים אז ורק חייתי בתחושת אסון. - שאכן קרה)
הייתי רוצה לשמוע עוד.כל מה שיש לכם להגיד בנושא. על הרציונל,האי רציונל ועל התנסויות אישיות. כי הדברים האלה היו מזמן ואני רוצה לחזור לזה ולהתחזק בזה.
כוחו של התת מודע
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
כוחו של התת מודע
.שמחה על הדף הזה, הנושא הזה ונושאים קרובים אליו מעסיקים אותי.
גם הדברים שתת המודע מאפשר לנו לגלות ולשים לב אליהם..
לגבי הענין של היגדים חיוביים, אני מרגישה שבאיזה שהוא מקום כל האפשרויות קיימות ונוכחות במציאות סביבנו בכל ההיבטים, ואנחנו בעיקר צריכים לפקוח עיניים ולבחור..,
ואנו בוחרים רק מתוך הספקטרום שאותו אנו רואים,
אז אם יש לנו משקפיים מסוימות, ולכולנו יש, הן מעין פילטרים שמסננים החוצה חלק מהספקטרום שקיים שם, ומתוך הבחירות שקיימות שם, אנו רואים מעט מאד אפשרויות, חלקיק זעיר מההיקף של האפשרויות שקיים שם באמת.
היגדים חיוביים אולי מעט מגדילים את הנגישות שלנו לאפשרויות ה"טובות" שלא היו מספיק נגישות קודם.
הנגישות הזאת באה לידי ביטוי בין השאר בפעולות גלויות ופעולות ממש סמויות מן העין, אנרגטיות, שמאפשרות לנגישות הזאת להתממש.
אך זה רק חלק מתוך מה שאפשר, כך אני רואה את זה,
ומרגישה תמיד שיש בי שבי ( shevi ( שחוסם ממני את היכולת לראות את החופש העצום של הבחירות שבאמת קיים שם.
החקירה שמעסיקה אותי היא, איך לראות יותר את מה שיש שם. איך לחיות בתוך החופש הזה.
שכן, אני חיה בשבי רב, הרבה "צריכים" והספקטרום צר ....
גם הדברים שתת המודע מאפשר לנו לגלות ולשים לב אליהם..
לגבי הענין של היגדים חיוביים, אני מרגישה שבאיזה שהוא מקום כל האפשרויות קיימות ונוכחות במציאות סביבנו בכל ההיבטים, ואנחנו בעיקר צריכים לפקוח עיניים ולבחור..,
ואנו בוחרים רק מתוך הספקטרום שאותו אנו רואים,
אז אם יש לנו משקפיים מסוימות, ולכולנו יש, הן מעין פילטרים שמסננים החוצה חלק מהספקטרום שקיים שם, ומתוך הבחירות שקיימות שם, אנו רואים מעט מאד אפשרויות, חלקיק זעיר מההיקף של האפשרויות שקיים שם באמת.
היגדים חיוביים אולי מעט מגדילים את הנגישות שלנו לאפשרויות ה"טובות" שלא היו מספיק נגישות קודם.
הנגישות הזאת באה לידי ביטוי בין השאר בפעולות גלויות ופעולות ממש סמויות מן העין, אנרגטיות, שמאפשרות לנגישות הזאת להתממש.
אך זה רק חלק מתוך מה שאפשר, כך אני רואה את זה,
ומרגישה תמיד שיש בי שבי ( shevi ( שחוסם ממני את היכולת לראות את החופש העצום של הבחירות שבאמת קיים שם.
החקירה שמעסיקה אותי היא, איך לראות יותר את מה שיש שם. איך לחיות בתוך החופש הזה.
שכן, אני חיה בשבי רב, הרבה "צריכים" והספקטרום צר ....
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כוחו של התת מודע
אני חושבת שלהתחיל מהספקטרום שאת רואה זו התחלה מצויינת. הרי גם אם את רואה את הספקטרום הזה זה לא אומר שיש לך אותו ממש.
אני חושבת שעם הזמן נפתחים לדברים נוספים. ותמיד יהיו דברים שלא נראה. תמיד.
לעשות משהו ממה שיש כרגע זו משימה גדולה בפני עצמה.
והדברים גדלים וצומחים מעצמם, עם העבודה האישית,ועם החיים במסלולם. הרי בודאי התרחב לך הספקטרום מאשר העבר נכון?
אולי קשור ואולי לא קשור לדברייך
אותי מעסיקה השאלה מה לרצות.
כאילו זה כל כך ברור מה אני רוצה לשנות/מה אני רוצה שיהיה לי. וברגע שאני נגשת לפעולה עצמה פתאום לא כל כך ברור לי ואני משנה כל הזמן
הדוגמאות שהבאתי שעליהן עבדתי עם הצהרות חיוביות, היו ברורות מאוד של משהו שחסר לי,משהו ממשי. (בן זוג, עבודה,דירה)
ועכשו מה שחסר לי הוא חמקמק.
יש לי עבודה ובן זוג וילדים, ובריאות, ומצב כלכלי סביר. אז מה אני רוצה בעצם?
עוד כסף? בית גדול יותר?עבודה נעימה יותר ודורשנית פחות? עוד ילדים?? חברים? מה? לכאורה לא חסר לי משהו ממשי
ובכל זאת אני מרגישה שחסר לי המון. שלא טוב לי. שלא שמחה. שלא מוצאת את עצמי. אבל לא יודעת מה לרצות ומה להצהיר באופן חיובי.
ואז אני משנה ומשנה הצהרות כל הזמן. כי גם רוצה להצהיר על מה שיש שלא יאבד (כמו בריאות למשל) וגם יש אלף כיוונים שאני מנסה מולם - כיוונים כמו שמחה,אושר,קבלה עצמית, הנאה, כסף.
ולא ממוקדת. ומבולבלת
וגם,איכשהו,למרות שכבר עשיתי את זה בעבר ואכן ראיתי תוצאות יפות. איכשהו אני שוב מפקפקת בעצמי וצריכה עידודים ושיתופים ממי שגם עושה דרך כזו. בין שהוא יודע מה הוא רוצה ובין שלא.
ולכם פתחתי את הדף הזה ללמוד מעוד אנשים ולהשתתף עם עוד אנשים.
אני חושבת שעם הזמן נפתחים לדברים נוספים. ותמיד יהיו דברים שלא נראה. תמיד.
לעשות משהו ממה שיש כרגע זו משימה גדולה בפני עצמה.
והדברים גדלים וצומחים מעצמם, עם העבודה האישית,ועם החיים במסלולם. הרי בודאי התרחב לך הספקטרום מאשר העבר נכון?
אולי קשור ואולי לא קשור לדברייך
אותי מעסיקה השאלה מה לרצות.
כאילו זה כל כך ברור מה אני רוצה לשנות/מה אני רוצה שיהיה לי. וברגע שאני נגשת לפעולה עצמה פתאום לא כל כך ברור לי ואני משנה כל הזמן
הדוגמאות שהבאתי שעליהן עבדתי עם הצהרות חיוביות, היו ברורות מאוד של משהו שחסר לי,משהו ממשי. (בן זוג, עבודה,דירה)
ועכשו מה שחסר לי הוא חמקמק.
יש לי עבודה ובן זוג וילדים, ובריאות, ומצב כלכלי סביר. אז מה אני רוצה בעצם?
עוד כסף? בית גדול יותר?עבודה נעימה יותר ודורשנית פחות? עוד ילדים?? חברים? מה? לכאורה לא חסר לי משהו ממשי
ובכל זאת אני מרגישה שחסר לי המון. שלא טוב לי. שלא שמחה. שלא מוצאת את עצמי. אבל לא יודעת מה לרצות ומה להצהיר באופן חיובי.
ואז אני משנה ומשנה הצהרות כל הזמן. כי גם רוצה להצהיר על מה שיש שלא יאבד (כמו בריאות למשל) וגם יש אלף כיוונים שאני מנסה מולם - כיוונים כמו שמחה,אושר,קבלה עצמית, הנאה, כסף.
ולא ממוקדת. ומבולבלת
וגם,איכשהו,למרות שכבר עשיתי את זה בעבר ואכן ראיתי תוצאות יפות. איכשהו אני שוב מפקפקת בעצמי וצריכה עידודים ושיתופים ממי שגם עושה דרך כזו. בין שהוא יודע מה הוא רוצה ובין שלא.
ולכם פתחתי את הדף הזה ללמוד מעוד אנשים ולהשתתף עם עוד אנשים.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
כוחו של התת מודע
מרגישה שחסר לי המון. שלא טוב לי. שלא שמחה. שלא מוצאת את עצמי. אבל לא יודעת מה לרצות ומה להצהיר באופן חיובי.
_שמחה,אושר,קבלה עצמית, הנאה, כסף.
ולא ממוקדת. ומבולבלת_
מציעה לך לקרוא מה שכתבת כאן בדף הזה ולקחת משפטים שונים ולשנות אותם להיגדים חיוביים (קצרים, בלשון אני, בלשון הווה, חיוביים בלבד)
למשל:
טוב לי
אני שמחה
אני יודעת מה אני רוצה
הכל טוב בעולמי
אני מאושרת
אני מקבלת את עצמי
אני אוהבת את עצמי
אני נהנית מחיי
אני ממוקדת
וכו' וכו'
ונוסף להצהרות החיוביות אפשר להוסיף דמיון מודרך: לדמיין מה את רוצה שיהיה בחייך תוך כדי ההצהרות.
בהצלחה!
_שמחה,אושר,קבלה עצמית, הנאה, כסף.
ולא ממוקדת. ומבולבלת_
מציעה לך לקרוא מה שכתבת כאן בדף הזה ולקחת משפטים שונים ולשנות אותם להיגדים חיוביים (קצרים, בלשון אני, בלשון הווה, חיוביים בלבד)
למשל:
טוב לי
אני שמחה
אני יודעת מה אני רוצה
הכל טוב בעולמי
אני מאושרת
אני מקבלת את עצמי
אני אוהבת את עצמי
אני נהנית מחיי
אני ממוקדת
וכו' וכו'
ונוסף להצהרות החיוביות אפשר להוסיף דמיון מודרך: לדמיין מה את רוצה שיהיה בחייך תוך כדי ההצהרות.
בהצלחה!