קציצות בשריות

אנונימי

קציצות בשריות

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים

הדף קציצות ולביבות הופרד לשני דפים נפרדים:
קציצות בשריות
קציצות ולביבות צמחוניות

עריכה: עגור לבן
הפרדת הדפים והמשך עריכה: טול טול



קציצות בשר (תבשיל קדרה)
אצלנו (אמי) "קציצות" זה מאכל כמעט פרווה:
בשר (עוף/הודו/חצי חצי), לחם (מורטב, סחוט), תפו"א, גזר, קישוא, בצל, ירק (פטרוזיליה/שמיר) - בכל עובר דרך מטחנת בשר, מעורבב עם ביצים ומלח. נעטף בפירורי לחם, ומטוגן.
קציצות בשר (אביב חדש)
אצלנו: 1/2 ק"ג בשר (הודו/עוף/בקר), 2 ביצים, תבלינים כיד המלך והדמיון (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, מלח, פלפל, פפריקה אדומה/חריפה).
מערבבים היטב, או עדיף בכלל ללוש.
מקצצים קציצות, ומטגנים.
אפשר לטגן מעט, ואז לעשות רוטב אדום ולשים את הקציצות בתוך הרוטב ולבשל עד שהקציצות מוכנות.
קציצות בשר (ארני ש)
אני מכינה קציצות ללא מגע יד כי אני צמחונית קונה בשר קצוץ טרי , מערבבת עם כמות ענקית של בצל או בצל ירוק ושום , הרבה תבלינים , שתי ביצים וכף קמח או שתיים ואז עם הכף ישר מורידה לשמן בלי לגעת . הכמות של הבצל עושה את הטעם ( לפי מה שאומרים )
קציצות זהבה (עוף החול)
1/2 ק"ג עוף טחון
1/2 ק"ג הודו טחון
בצל אחד קצוץ
תפו"א מבושל מעוך במזלג
תבלין לסטייק
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
שום (כתוש או מגורען)
שמיר קצוץ
פירורי לחם 2-5 כפות
קמח תופח 1-2 כפות
ביצים 2-4

לערבב הכול ביחד. את פירורי הלחם, הביצים והקמח להוסיף לאט ולראות כמה צריך באמת כי כל פעם התערובת צריכה כמות שונה. לתת לתערובת לעמוד 15 דקות
לקצקץ קציצות קטנות (כפית בהריון) ולטגן בחום בינוני-נמוך
קציצוטונה (אמא אינקובטור)
(שהילדה לא הסכימה לגעת בהן אבל תאמינו לי שהן טעימות ומוצלחות עם דלעת ברוטב מהעוף של שלשום)
3 קופסאות טונה בשמן, מסוננות (אפשר גם במים)
3 ביצים
3-4 כפות פירורי לחם
1 כף רסק עגבניות או קטשופ
פטרוזיליה קצוצה

מערבבים הכול עד שהתערובת חלקה. מקצקצים קציצות קטנות ושטוחות ומטגנים בשמן על להבה בינונית. אפשר ורצוי להגיש עם פלחי לימון.

|Y| אתמול חברה עשתה אצלי בבית קציצוטונה של אמא אינקובטור.
מדהים. הן לא הצליחו להגיע לשולחן. נטרפו בעודן חמות מהמחבת. (או שהילדים היו נורא רעבים???) (אביב חדש)
קציצות בשר (דיאנה ב)
בשר טחון - בקר או הודו (בקר יותר טעים. הודו יותר בריא. אז תלוי במצב רוח באותו יום... וכמובן במה שיש במקפיא)
בצל מגורר
קישוא מגורר (הטריק של חמותי - כדי שיהיה רך)
ביצה או שתיים
גזר מגורר (לא חובה - מגדיל את הכמות ומשפר את הטעם)
תפוח אדמה מגורר (כנ"ל)
פטרוזיליה טרייה קצוצה או תבלין למתעצלים.
שום טרי קצוץ (אפשר עם הפטרוזיליה במעבד מזון) או שום כתוש מוכן למתעצלים. (לא תבלין. יש גבול...)
פרורי לחם.
מלח. פלפל שחור גרוס טרי. אבקת צ'ילי או פלפל אדום. אני שמה טיפונת כי אצלי לא אוהבים חריף.
לפעמים אני מוסיפה כמה טיפות רוטב סויה.

מחממים את השמן לחום בינוני-גבוה
מכינים את הקציצה הראשונה: בין שתי כפות ידיים רטובות, די שטוחה, כמו לביבה. (זו התרומה העיקרית של המטפלת - קציצות שטוחות, ואז הכול מקבל את הטעם הטוב של הטיגון).
מטגנים אותה לחוד. אם היא מתפרקת, מוסיפים עוד פרורי לחם לתערובת.
טועמים אותה ומתקנים את התיבול, אם צריך.
בתאבון!
כדורי בשר ברוטב פסטה (עוף החול)
1/2 ליטר רוטב פסטה (נו, באמת מה אתם חושבים ברור שמצנצנת מוכנה)
1 ק"ג בשר טחון (אני עושה עם בקר אבל ממש לא חובה)
קישואים או גזר מגוררים דק
ביצה או שתיים
פירורי לחם
שום כתוש
מלח / פלפל

להוסיף כוס מים לרוטב ולחמם אותו בסיר גדול דיו.
לערבב את כל חומרי הקציצות ביחד עד שהתערובת חלקה. להוסיף פירורי לחם עד שהתערובת יבשה.
כשהרוטב מבעבע ליצור כדורי בשר בינוניים. (צריך לזכור שהם קטנים בבישול) ולהשליך לסיר. בתוך דקות ספורות הכדורים יצופו. כשהם צפים הם מוכנים.
להוציא ולשמור בכלי נפרד.
לצמצם את הרוטב שנשאר בסיר עד שיחזור לסמיכות המקורית שלו.
להכין פסטה.
ולתת לילדים פסטה עם רוטב טעים ומעל כדורי הבשר הטעימים.
כדורי בשר בשעועית ירוקה (שרון ברקת)
המקור יווני-טורקי, מעובד ממתכון של נירה רוסו:
> חומרים (לארוחת צהריים אחת של 4-5 פיות, אני מכפיל - וזה מתחמם להפליא למחרת):
  • חצי ק"ג בשר טחון (אחת האפשרויות שלמעלה, אני משתמש בבקר שהקצב טוחן עם קצת שומן כבש. מומלץ)
  • חצי כוס אורז
  • 1 ביצה
  • 1 קישוא או גזר מגוררים או בצל ירוק קצוץ דק
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 500 גרם שעועית ירוקה, בהחלט אפשר קפואה
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל
  • 2 כוסות מים
> ביצוע:
  • לערבב בשר, אורז (לא מבושל!), ביצה, קישוא/גזר/בצל ירוק, 2-3 כפות רסק עגבניות. לכדרר בידיים רטובות כדורים לא גדולים מדי.
  • לחמם שמן בסיר רחב ועמוק ולטגן שום ובצל עד להזהבתם
  • להוסיף יתרת רסק עגבניות, מים, סוכר, לימון, מלח ופלפל. להביא לבעבוע, לטעום ולשפר את הרוטב לפי טעמכם.
  • להחליק פנימה את כדורי הבשר והשעועית לסירוגין - שכבה-שכבה - ולטלטל בעדינות את הסיר אחרי כל שכבה, שתתכסה ברוטב. בסוף לסגור בשכבת שעועית.
  • להביא לבעבוע, להקטין להבה, לכסות ולהתפנות לשעה וחצי לעשות מה שאתם עושים בזמן כזה.
  • אם השילוב של בשר, אורז וירקות לא מספיק לבאי השולחן, אפשר ללוות בדבר פחמימה כלשהו (אצלנו זה רץ עם אטריות מטוגנות ברוטב עגבניות, אבל זה דף של קציצות ולביבות, לא של אטריות, אז פעם אחרת...)

|Y| תודה לשרון על המתכון, ובשורה לצמחונים - זה יוצא נפלא עם "בשר טחון" צמחי של טבעול. אתמול הכנתי ויצא מצוין. אולי אפשר להוסיף יותר רסק ונוזלים כדי שייצא בסוף יותר רוטב, אבל פרט לכך - מוווווו-שלם. (נאוה צלר)
קציצות בשר (חוה ש)
לחצי קילו בשר עוף טחון מוסיפים שלוש פרוסות לחם רטוב, 1 ביצה , מלח ופלפל לפי הטעם וחצי כפית קינמון לשים טוב בידיים ועושים סובלימציה לכל מיני דברים באותה הזדמנות. מרטיבים את הידיים, מכינים כדורים ומבשלים במים רותחים עם מלח. אם מותר ורוצים אפשר להוסיף למים רסק עגבניות. מבשלים כמה דקות עד שהכדורים צפים ועוד קצת.

לביבות פרסה/כרישה/פורי עם בשר (ענת גביש מתוך אתר מתכונים לפסח)
החומרים:

4-5 כרשות
חצי קילו בשר טחון
3 ביצים
3-5 כפות קמח מצה
מלח פלפל

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרשות וחותכים לפרוסות עד חצי החלק הירוק. מבשלים אותם במים עד לריכוך.
מסננים מהמים וסוחטים היטב.
מערבבים את הכרשה עם הבשר הטחון מוסיפים את הביצים קמח מצה מלח והפלפל.
עם התערובת דלילה מידי אפשר להוסיף עוד קמח מצה.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם.
אפשר גם להכין פשטידה מכל התערובת ולוותר על הטיגון.
(סבתא שלי מכינה אותן בלי בשר.)
כדורי בשר ברוטב עגבניות (מונו נוקי)
ממליצה לקרוא את כל המתכון לפני ההכנה

כדורי בשר:
750 גר בשר טחון (במקור בקר, אבל לרב אני מכינה עם חצי שווארמה הודו או הכול עוף, מה שיוצא.......)
2 בצלים בינוניים קצוצים (הכי קל להכניס את השום ,הפטרוזיליה והבצל למעבד מזון)
4 שיני שום כתושות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח , פלפל
אפשרות גיוון: 1)להוסיף 2 גזרים 2)כרשה במקום בצל 3)כל ירק מתקבל כאן בשמחה.....
לאדות את הבצל והשום ולהוסיף מעט שמן זית , כדי שלא יהיו הרבה נוזלים. עצלנים פשוט יכולים לסנן נוזלים או להוסיף פירורי לחם כדי שיספגו.
מערבבים את כל החומרים למקרר לשעה לפחות.

רוטב:
קופסת עגבניות מרוסקות או 6-7 עגבניות חתוכות
2 שני שום כתושות
בזיליקום קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ

לאדות את הבצל והשום בסיר, עדיף רחב ונמוך (ולא צר וגבוה...), להוסיף עגבניות וקצת מים עד לסמיכות הרצויה (אני מאד אוהבת סמיך ולא מוסיפה מים כלל) ומרתיחים. קורצים כדורי בשר ומכניסים (עדיף באותו הגודל) אחרי שרותח להקטין אש , להוסיף ירק ולהשאיר מכוסה ל30 דקות. טעים מאד אבל למחרת עוד יותר טעים!
מי שעצלן יכול לקחת רק קופסת עגבניות מרוסקות וזהו.

לרוב אני מכינה במעבד מזון את הירק , הבצל והשום לכל המתכון, ומשתמשת בכמות היחסית בשלבים השונים.
קציצות בשר (מתוקה מתחילה מחדש)
500 גר בשר טחון (בקר ועוף או רק בקר)
1/3 כוס אורז שטוף
1 ביצה
2 כפות מים
3 כפות פטרוזיליה
קליפה מגורדת מחצי תפוז
1 בצל מגורר
מלח
פלפל

לרוטב:
1/2 קופסא עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול פרוס לטבעות
עלי מרווה
שמן זית
אבקת מרק עוף

מכינים את תערובת הקציצות.
בסיר שטוח או מחבת רחבה, מחממים שמן זית במחבת (מעט) מוסיפים בצל ועלי מרווה ומטגנים מעט. מוסיפים העגבניות, מוסיפים מים שייווצר רוטב, מביאים לרתיחה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומכניסים לסיר מבשלים 30 דקות.
אני מגישה את זה עם אורז בשקדים וצימוקים
מעדן!
קציצות עם בטטות (מתכון מאולתר של בר עדש)

חותכים גזר, גמבה וגבעולי סלרי לקוביות קטנות ומטגנים מעט על אש גבוהה.
מוסיפים יין אדום (בכמות נדיבה) רוטב סויה וקצת קטשופ.
מתערובת הבשר (בשר בקר, בצל מטוגן, בהרט, ביצה, וקצת מלח) יוצרים קציצות ומניחים בתוך הרוטב.
פורסים בטטות ומניחים את הפרוסות מעל הקציצות (בעדינות, כדי שהקציצות לא יתפרקו).
שופכים מים פנימה עד שהנוזלים כמעט מכסים את הבטטות.
מוסיפים שמיר קצוץ. מכסים.

מבשלים, מגישים ואוכלים.
קציצות ברוטב עגבניות (סבתא לשמונה)
מתכון נוסף של אישי ששיפר מתכונים ישנים.

קציצות ברוטב עגבניות

(15-16 קציצות)

חומרים

½ ק"ג בשר עוף טחון
½ ק"ג בשר הודו אדום טחון
1 בצל גדול
2 ביצים
2-3 כפות פירורי לחם
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות אבקת מרק בצל
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 ליטר מים (5 כוסות)
מלח, פילפל, תערובת אבקת תבלינים לעוף לפי הטעם.

הכנת הרוטב

מטגנים בסיר את הבצל עד שיזהיב
מוסיפים לסיר את המים עם רסק העגבניות, חלק מהתבלינים, 1 כף אבקת מרק עוף, 1כף אבקת מרק בצל. מרתיחים הכל ומכבים את האש. (טועמים כדי לבדוק אם יש צורך להוסיף תבלינים).

הכנת הקציצות
לשים היטב את הבשר עם פירורי הלחם, הביצים, 1 כף מרק עוף, 1 כף מרק בצל והתבלינים. (טועמים כדי לבדוק עם יש צורך להוסיף תבלינים).
יוצרים ביד את הקציצות בערך בקוטר של 5 ס"מ – לא כדורים אבל גם לא שטוחות.
מטגנים משני הצדדים ומכניסים לסיר. (אפשר גם לאפות קצת בתנור למי שלא רוצה לטגן)

מבשלים את הקציצות עם הרוטב 10-15 דקות.

אפשר לחלק את הקציצות עם הרוטב למיכלים קטנים ולהקפיא.
מחממים במיקרוגל ½ 3-4 דקות.

אנחנו לא מבשלים בכל יום ולכן מחפשים מתכונים שאפשר להקפיא ולחמם ושהטעם יישאר. הקציצות נשארות מצויינות.
קציצות טונה בשמן זית (במבי ק)

במבי ק (2006-02-08T10:42:26):
מתכון פשוט ונהדר של קציצות טונה מטוגנות בשמן זית (טאפאס פורטוגזי):

שתי פחיות שימורים טונה (עדיף בשמן זית, אבל לא חייבים)
ביצה קשה
ביצה רגילה
פירורי לחם (עד שנהיה מתאים במרקם לקציצות)
יין לבן

מערבבים הכול, מטגנים בשמן זית וזה יוצא טעים מאוד, עדיף עם כוס יין לבן בצד. מתאים גם לילדים (ואם תשאלו את הבן שנתיים שלי, גם היין הולך מצוין..). אני החלפתי כמה פעמים את הטונה בסרדינים ויצא אפילו יותר טוב


אמא של יונת (2006-02-08T11:23:52):
אני זקוקה להבהרות:
פחיות טונה - איזה גודל (משקל)?
יין לבן - גם בתוך תערובת הקציצות - או רק כמשקה ליד הקציצות?


במבי ק (2006-02-08T11:51:25):
פחיות - הקטנות. התכוונתי לקופסת שימורים (הכי רגילה כזאת).
יין לבן - בתוך התערובת, אני מעריכה משהו כמו 4 כפות, אפשר גם פחות או יותר, לפי הטעם (ואז יש בקבוק יין לבן פתוח וכיף לשתות עם הקציצות)

ואת הביצה הקשה מועכים עם מזלג כמובן
mama_of*
הודעות: 12
הצטרפות: 30 יוני 2005, 02:11

קציצות בשריות

שליחה על ידי mama_of* »

תנסו להחליף בקציצות הבשר את פירורי הלחם בסולת - יוצא כל כך הרבה יותר טעים!
אמא_של_טוסיק_דבש*
הודעות: 757
הצטרפות: 15 אפריל 2011, 21:00
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_טוסיק_דבש*

קציצות בשריות

שליחה על ידי אמא_של_טוסיק_דבש* »

יש לי טיפ להכנת קציצות בשריות/עוף
שייצאו ״כמו מטוגנות״ רק ללא אף טיפת שמן! מכינים ע״פ המתכון האהוב עליכן- עד שלב הטיגון. במקום לטגן, מכניסים את הקציצות לתבניות סיליקון של מאפינס/עוגיות - (תלוי בגודל הרצוי). מחממים את התנור בערך ל180 מעלות- אופים כרבע שעה (פשוט להסתכל מה מידת ההשחמה). להפוך צד ואז 10-15 דקות נוספות.
ו- וואלה.
(יש להזהר מלשרוט את תבניות הסיליקון בזמן הניקוי ).
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

קציצות בשריות

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני מכינה לעתים קרובות קציצות אפויות, באופן הבא: מניחה את הקציצות על נייר אפיה משומן בשמן זית, ומברישה כל קציצה וקציצה בנדיבות בשמן זית, ואופה בחום בינוני 30-40 דקות. הקציצות יוצאות עסיסיות, פריכות מבחוץ, וטעימות להפליא.
(תערובת הבשר שאני משתמשת בה היא לרוב של בשר לא-רזה. אם יש לכם תערובת מבשר רזה, כדאי אולי להוסיף מעט שמן זית גם לתערובת עצמה, כי הסכנה הגדולה של בשר אפוי היא ייבוש).
ניחוח אדמה אחרי הגשם
הודעות: 808
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם

קציצות בשריות

שליחה על ידי ניחוח אדמה אחרי הגשם »

אני עושה באופן דומה ל מיצי החתולה, רק שבמקום להבריש כל קציצה, אני מכינה בספל תערובת
של חוואייג', קצת שמן זית וקצת מים ומוזגת את זה לתבנית, בין הקציצות
עוד דרך זה לשים את הקציצות על מצע של ירקות עסיסיים (עגבניה, בצל, שומר...)
בדיוק יש עכשיו בתנור :)
שליחת תגובה

חזור אל “טיפים ורעיונות”