תפריט לפעוטות

נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

שלום אנשים יקרים,
אחרי ניסיון (בלתי מוצלח) לדלות מידע באינטרנט, פונה לעזרתכם עם הצעות לתפריטים לדוגמא לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים.

היא לא יונקת כבר חודש בערך, לא מקבלת בקבוק עם שום נוזל (תמ"ל, דייסה נוזלית בהכנה ביתית, דייסה לתינקות קנויה או חלב ממיני בע"ח).
בגדול, בלי עין הרע, יש לה תאבון טוב, אוכלת איתנו את כל המזונות כמעט, כמובן עם העדפות אישיות משלה.
חשוב לי שהיא תקבל את כל מגוון המזונות, מה שעל עצמי אני לא תמיד מקפידה.
אשמח גם פחות או יותר להתעדכן על לוח זמנים של ארוחות ומרווחים. וכמו אמא פולנייה טובה (באופי, לא בעדה במקרה שלי) גם כמויות (כמובן שלא מתכוונת לדחוף את הכל עד שתסיים את הצלחת, אבל שיהיה לי קנה מידה כמה לשים).
אנחנו אוכלים הכל, כלומר גם דגים, בשר ומוצרי חלב עיזים או כבשים, עם דגש על מזון לא מעובד, מצרכים בסיסיים ככל הניתן לבישול או טריים כמובן.

ושאלה שאלתית: קראתי ברשת על ההמלצה לתת לפעוטות בגיל הזה חלב ניגר של פרה, שני בקבוקים ביום, בבוקר ובערב. לא נראה לי עניין החלב פרה. גם לא כל כך ברור לי למה (סידן?). אבל אשמח לדעת אם יש הצעות לתחליפים.

תדה.
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

קראתי ברשת על ההמלצה לתת לפעוטות בגיל הזה חלב ניגר של פרה, שני בקבוקים ביום
ממש לא!
אין ספיגת סידן מחלב. לגבי אבל אשמח לדעת אם יש הצעות לתחליפים
יש את מקורות לא חלביים לסידן
וגם מוצרי חלב כמקור לסידן
נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

מזונות חומציים ועתירי זרחן. מה זה אומר במילות המזון?
לגבי הסרדינים בדיוק הייתה לי התלבטות הבוקר בעניין קופסאות השימורים וענייני הכספית. לא הגעתי לשום מסקנה בינתיים, אבל נמנעת מקופסאות השימורים. היה בדף הזה גם דיבור על דגים בכלל שמכילים כספית לכן עדיף להימנע.
מה שכן, לא מכינה לה מספיק קטניות (אם בכלל), אנסה ליישם בהקדם.
טחינה אוכלת בכל צורותיה, כלומר מרוחה על פרוסה, כמטבלת סלט, או סתם עם הידיים בצורתה הנוזלית.
וגם משמשים אורגניים היא אוהבת מאוד (מה שאני לא יכולה להגיד עלי, מכורה לגופרית וסוכרים כנראה :-) )
נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

_קראתי ברשת על ההמלצה לתת לפעוטות בגיל הזה חלב ניגר של פרה, שני בקבוקים ביום
ממש לא!_
אז למה ההמלצה? סידן היה ההשערה שלי.
או שאין בזה הגיון כלל וזוהי המלצה הזויה של משרד הבריאות וטיפות החלב?
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

או שאין בזה הגיון כלל וזוהי המלצה הזויה של משרד הבריאות וטיפות החלב?
צריכה עוד דוגמאות לדברים כאלה?
תחשבי על זה לרגע, האדם הוא החיה היחידה בטבע שצורכת חלב לאחר גמילה ואפילו לא החלב שלה... וחלב פרה שבא משקית בכלל, איך את חושבת שהם שולטים בכמות אחוזי השומן בחלב? איך החלב מחזיק כל כך הרבה זמן לאחר יציאתו מהשד (חלבאם מתקלקל הרבה יותר מהר והוא יותר עתיר שומן...). את כל התהליך אני לא מכירה אבל ברור שחלב זה כבר לא, אלא נוזל לבן ומהונדס שמקורו בחלב פרה. אם את כבר מרגישה צורך לתת חלב כלשהו תמצאי לך איזה משק עם עיזים ותני חלב עז טרי ולא מפוסטר (אה, כן, משרד הבריאות גם מכסת"ח בעניין הפסטור... גוועלט!).

באופן אישי אני מחזיקה באמונה שיש פה איזה עיסקה עם תנובה (כחברת מוצרי החלב המובילה בשוק) איזה רווח אדיר יש להם אם כל אמא מאכילה את הילד שלה בשני מוצרי חלב ליום... תאורית קונספירציה או המציאות העגומה?

ולשאלתך לגבי התפריט, לתת לטעום מהכל, להנות ממה שטועמים, ללמוד על תזונה נכונה ובריאה (לכל המשפחה). בנט' יש מספר דעות כמספר האנשים שמביעים אותן תראי לאן את יותר מתחברת ואיזה נימוקים נשמעים לך יותר משכנעים ותמיד תשאפי ללמוד עוד. זה המקסימום שאפשר לעשות בחיינו האלו, לא ככה?
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

אם את כבר מרגישה צורך לתת חלב כלשהו תמצאי לך איזה משק עם עיזים ותני חלב עז טרי ולא מפוסטר.
לדעתי מיותר.

מזונות חומציים ועתירי זרחן מה זה אומר במילות המזון?
זו תיאוריה שסתרתי אותה כבר בבאופן, לא זוכרת איפה. אסביר בקצרה כי צריכה לזוז. יש תיאוריה שהסידן לא נספג מהחלב כי החלב עשיר בזרחן (כמו כל מזון מהחי, גם סרדינים) והזרחן והסידן מתחרים ביניהם על הספיגה. ההפרכה: פחות או יותר היחס של זרחן סידן דומה גם בחלב אם, שהוא אופטימלי ואנחנו יודעים שהסידן בו נספג נהדר.
הבעיה היא למעשה בשני דברים :
א. הפיסטור הופך את הסידן למלח קשה תמס ואז הוא בקושי נספג (הפתרון: מוצרים מועשרי סידן, אך כמובן שהספיגה לא אידאלית)
ב. תכולת החלבון הגבוהה יותר ממה שהגוף צריך האדם הוא החיה היחידה בטבע שצורכת חלב לאחר גמילה ואפילו לא החלב שלה...
כבר הוכחה כגורמת לאוסטיאופורוזיס, ועודפי החלבון מגיעים מצריכה רבה של מוצרי חלב, ומוצרים מהחי כמו בשר, דגים.

מקווה שלא תיסבכתי אותך יותר מדי.
נילי_קו*
הודעות: 154
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נילי_קו* »

לגבי מה לתת לאכול, מתי וכמה- זו השיטה שלי:
מה שאני אוכלת, מתי שאני אוכלת, באיזה כמות שרוצים.

המשמעות של הסעיף האחרון הוא שאני מעולם לא האכלתי בכפית. האוכל נמצא בהישג יד, וכך גם הכפית, ואפשר לאכול ביד או בכפית. ככה את לא כופה עליה את קצב האכילה, או את הכמות שהיא מכניסה בכל ביס או את הכמות שהיא אוכלת בארוחה.
המשמעות של שני הראשונים היא שאני מקפידה לאכול אוכל מזין ומאוזן - שלוש ארוחות ביום ושתי ארוחות ביניים. אין שום דרך לגרום לילדים לאכול נכון אם לא מיישמים.
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

המשמעות של שני הראשונים היא שאני מקפידה לאכול אוכל מזין ומאוזן - שלוש ארוחות ביום ושתי ארוחות ביניים. אין שום דרך לגרום לילדים לאכול נכון אם לא מיישמים.
מעולה, נילי! את כל כך צודקת, אני מגריינת במיידי.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אם את כבר מרגישה צורך לתת חלב כלשהו.
שימי חופן אגוזים בבלנדר וטחני דק דק.
אם הבלנדר לא מספיק חזק, אפשר לעשות חלב בשניות עם חמאות אגוזים (או שקדים) שונות.
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

_אם את כבר מרגישה צורך לתת חלב כלשהו
שימי חופן אגוזים בבלנדר וטחני דק דק_
אבל ניצן זה אלרגני |איך עושים את הפרצוף זה עם הלשון?|
נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

תודה לכל התשובות,
קודם כל כמה הבהרות: אני לא מרגישה צורך לתת לה חלב, אם היה לי צורך כזה כנראה היא כבר הייתה שותה את החלב, ולא בטוח שהייתי מעלה שאלות :-) . השאלה שלי הייתה אם לפעוט יש צורך בתוספת הזו. לא הייתי שואלת את השאלה אם הייתי ממשיכה להניק, אך זה לא המצב. בכל מקרה עניין החלב נשמע לי מופרך מלכתחילה, עקב הפרתיות שלו שלא נדבר על רצח מולקולרי שהוא עבר.
התהייה שלי הייתה - אם יש המלצה כזו מה מקורה ואם יש לזה תחליפים הגיוניים יותר.

ילדת טבע הגעתי עם שאלותיי לפה כי הכיוון של התזונה המשפחתית שלנו הוא כמה שיותר בריא בהתאם לידע שיש לי היום, שכמובן נוסף ומתרחב מיום ליום. אין ספק שיש המון גישות, אני הצגתי בתחילת הדף בקצרה את המקום שלנו כרגע בתזונה.

אין ספק שהרגלי אכילה חייבים להיות משפחתיים ולא רק של הפעוט/ילד. בעניין הזה יש לי ילדה מדהימה ומדויקת להפליא שלא מוכנה להכניס שום דבר חדש לפה לפני שהיא רואה אותי אוכלת את זה, גם אם זה חטיף, ארטיק או מיני רעלים נוספים. אם אני אוכל ממיני הרעלים, היא תסכים לטעום. לצערי גם מתמכרים לרעלים הללו במהירות שיא - מהביס הראשון בדרך כלל. (-:

אני גם מאוד מסכימה עם העניין של הארוחות המשותפות שלי ושלה, היא מאוד אוהבת את החברותא, וגם אני. אבל היא גם מאוד אוהבת דייסת קוואקר ולי לא תמיד בא (נשים בהריון, לך תבין אותן), או שלפעמים נשאר לי אוכל בכמות מספקת בשבילה ואני מסתדרת עם משהו "בינתיים". נכון, אני צריכה להקפיד גם על התזונה שלי שתהיה מאוזנת... גם בשביל העובר... משתדלת, לא תמיד מספיקה, ושוב, בגלל שהיא כבר לא יונקת יותר, אז ממש חשוב לי שתהיה לה תזונה מאוזנת וטובה ובריאה ככל שבאפשרותי.

לכן ביקשתי הצעות לתפריטים, רעיונות לגיוון ואיזון. ומתוך זה, בשאיפה, אוכל לבחור את המתאים לנו, וגם לנסות דברים חדשים, שזה תמיד כיף.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

רוב הילדים ככה. זה מנגנון השרדותי לעילא.
בשביל מה דייסת קוואקר?
דגנית_בר*
הודעות: 35
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 00:13
דף אישי: הדף האישי של דגנית_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי דגנית_בר* »

כמה רעיונות ממה שנהוג בביתנו:
מיצי ירקות ופירות (גזר, תפוח, סלרי, מלון,רימון...) - (רימון הוא מקור טוב לברזל ואפשר גם להכין ממנו קרטיבים).
רוזטה (משקה שקדים)
חלבה
קציצות ירק (מנגולד, תרד) עם דוחן שבושל קודם.
קינואה עם פטרוזיליה טרייה וחמוציות.
נבטי שעועית מש - שניתן להוסיף לסלטים, לתבשילים או לאכול כחטיף.

אם את רוצה פירוט או רעיונות נוספים את מוזמנת לדף הבית דגנית בר.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_יש תיאוריה שהסידן לא נספג מהחלב כי החלב עשיר בזרחן (כמו כל מזון מהחי, גם סרדינים) והזרחן והסידן מתחרים ביניהם על הספיגה. ההפרכה: פחות או יותר היחס של זרחן סידן דומה גם בחלב אם, שהוא אופטימלי ואנחנו יודעים שהסידן בו נספג נהדר.
הבעיה היא למעשה בשני דברים :
א. הפיסטור הופך את הסידן למלח קשה תמס ואז הוא בקושי נספג (הפתרון: מוצרים מועשרי סידן, אך כמובן שהספיגה לא אידאלית)
ב. תכולת החלבון הגבוהה יותר ממה שהגוף צריך האדם הוא החיה היחידה בטבע שצורכת חלב לאחר גמילה ואפילו לא החלב שלה...
כבר הוכחה כגורמת לאוסטיאופורוזיס_

מעניין! ברשותך אצטט אותך בפורום שלי.

עודפי החלבון מגיעים מצריכה רבה של מוצרי חלב, ומוצרים מהחי כמו בשר, דגים.
אין דינו של חלב כדין בשר ודגים. לדעתי.

_שימי חופן אגוזים בבלנדר וטחני דק דק
אבל ניצן זה אלרגני_
תלוי למי. לא כולם אלרגיים לאגוזים. אם נפסול כל מוצר שיש לו הבט בעייתי לחלק מהאוכלוסייה, נגיע ל - food free diet וזה לא מומלץ. מניסיון...

אפשר לעשות חלב בשניות עם חמאות אגוזים (או שקדים) שונות.
בהמשך לאותו רעיון - קמח שקדים, מים (או חלב אגוזים) חמימים ותיבול (ובישול למי שמבשלת) - תחליף מסויים לדייסה מדגנים. מזכיר לי קצת סולת.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_תכולת החלבון הגבוהה יותר ממה שהגוף צריך האדם הוא החיה היחידה בטבע שצורכת חלב לאחר גמילה ואפילו לא החלב שלה...
כבר הוכחה כגורמת לאוסטיאופורוזיס_
אשמח לקבל קישור למחקרים שביססו את הקשר בין עודף חלבון לאוסטאופורוזיס.
רעות_מרחוק*
הודעות: 11
הצטרפות: 22 יולי 2008, 06:52

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי רעות_מרחוק* »

שלום,
שאלה לי בנושא מזון בריא לקטנה שלי (בת שנה):
היא מאד אוהבת מוצרי חלב כמו גבינה צהובה, יוגורט מכל סוג שהוא. לאחרונה אני שומעת המון על זה שחלב על כל מוצריו וצורותיו
(פרה) הוא לא הכי טוב. בתור אחת שמאד אוהבת גבינות אני נותנת לה המון ןהיא מצידה אוכלת יפה. מה כדאי לי לתת במקום נגיד גבינה צהובה/קוטג' יוגורט וכו?
ועוד דבר -- לאחרונה שמתי לב למין פטריות יובש בעור שלה ואני חוששת שזה ממשהו שהיא אוכלת (היא אוכלת הכל ודי הרבה).
היא עדין יונקת בעיקר בבוקר מוקדם לפני שקמים ולפני השינה וכל פעם שבא לה. אני עובדת שלושה ימים בשבוע ובימים אלו היא שותה רק מים (כשאני בעבודה).
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_אבל ניצן זה אלרגני
תלוי למי._
היא התלוצצה.

לדעתי המחקרים היחידים הם מחקרי קורלציה - במדינות עם צריכת חלב גבוהה (לא חלבון, חלב) יש שיעורי אוסטיאופורוזיס גבוהים ולהיפך.
קרטיבים
אצלנו הלהיט העונתי זה לרסק פירות עם קרח ולהקפיא עם מקל. (בקופסאות הקטנות החמודות של הפסטו. ממחזרים..)
למהדרין - מרסקים אחרי ההקפאה שוב ויש ברד פנטסטי.
הכי טעים - ענבים, תותים, תפוחים, נקטרינות... (אוף הכל טעים!)

שאלתי את האיש למה אנשים לא עושים את זה ככה, כי זה כזה מושלם...
כל כך טעים! כל כך בריא! (משתמשים בפירות אורגניים, אז בכלל בריא בריבוע...)
והוא אמר - "כי זה עולה פי עשרה וזה יותר מאמץ מלשפוך תרכיז לתוך מים?" :-S :-\

סלט מאפונה מופשרת (ללא בישול), עלי בייבי, ואבוקדו ברוטב חמוץ מתוק (לימון, אגאבה (או דבש אם חייבים) מעט שמן ומלח)
צלחת מגרה של פירות ו/או ירקות צבעוניים חתוכים באופן אטרקטיבי. לשחק עם צבעים וצורות, גדלים וטקסטורות. מענג!
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

אין דינו של חלב כדין בשר ודגים. לדעתי.
אני מדברת על הקורולציה לאוסטיאופורוזיס, ברור שאין זה אותו סוג חלבון.
אשמח לקבל קישור למחקרים שביססו את הקשר בין עודף חלבון לאוסטאופורוזיס
אני לא יכולה כרגע לחפש לך, החומר שלי כתוב ולא על המחשב. אבל אני די בטוחה שהקשה של אוסטיאופורוזיס +חלבון בפאב מד או באתרים דומים תביא אותך לשם במהרה. אם לא תמצאי כתבי ואשב לחפש הלילה (תינוק משועמם ביד אחת...).
(המחקרים שקראתי התייחסו לאוכלוסיות באפריקה ושל האינואיט אם אינני טועה והשוואתם למערב ובעיקר לאמריקה)
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

מעניין! ברשותך אצטט אותך בפורום שלי.
בשמחה כמובן
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

שלום נביאת החן,

אנחנו בערך באותו מצב - אצלנו הגוזל בן שנה וחמישה חודשים, וגם אנחנו קצת התבלבלנו בנושא.
אז העקרונות המנחים אותנו כיום הם:
  • כמו אצלכם, להשתדל לאכול בעצמנו כמה שיותר בריא, טרי ומאוזן. בלי מעובדים, כמה שפחות סוכר והרבה הרבה ירקות.
  • לפחות 2 סוגי ירקות בכל ארוחה, ובכלל כל ארוחה עם ירקות. (אם הארוחה היא פירות לא צריך :-) )
  • לא מאכילים - הוא מעדיף את זה ככה ויודע בדיוק מתי הוא מלא, ככה שלא צריך לדחוף לו/לדאוג שהוא לא אכל מספיק.
  • נשנושים מסביב כל הזמן: ירקות חתוכים, פירות, פירות יבשים, גרנולה ודייסה חיות, קרקרים ביתיים, לאחרונה גם אגוזים ועוגיות ביתיות... אמנם יש זמני ארוחות קבועים, אבל גילינו שיש ימים שהוא פשוט רוצה לאכול כל הזמן.
אמממ - זהו. תרומתי הצנועה משהו. @}
שביל_בצד*
הודעות: 287
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי שביל_בצד* »

הילד שלי בן שנה ופשוט בקושי אוכל: מסכים לאכול רק
  • תפוח אדמה
  • פריכית אורז
  • מלפפון לפעמים
  • אבוקדו לפעמים (והעונה קצרה)
  • טיפה עוף, בתנאי שהוא מחובר לעצם
אנחנו מציעים לו שלל מזונות, והוא פשוט מסרב (מובן שהוא מסרב להאכלה בכפית). מצידו הוא יכול לאכול תפו"א בוקר צהריים וערב.
רק אציין שהוא מאוד גדול ואני בכלל לא דואגת לעליה במשקל רק שנראה לי שהוא יונק מעבר למידה המתאימה לגילו (בגלל שהוא נשאר רעב) וזה די מתיש.
יש עצה?
נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

ניצן אמ דייסת קוואר התחילה בהמלצת המטפל הסיני של הקטנה כשרק התחלנו עם מוצקים. זה היה אחד הראשונים יחד עם הירקות המבושלים והתפוחים המרוסקים. באופן כללי היא לא מעריצה גדולה של מעוכים ומעדיפה את הדברים בצורתם, אבל דייסת קוואר היא אהבה מאוד ועד היום, כשאני מוסיפה לה שקדיה וקינמון. לאחרונה גם ניסינו צימוקים, היא בכלל מאוד מאוד אוהבת ענבים, אבל הצימוקים יוצאים כמו שנכנסים... לא זוכרת מה היו הסיבות לדייסת קוואר, אוכל לבדוק אם זה מעניין אותך.

רעות מרחוק אני פעם הייתי מכורה לגבינה צהובה, מהמשובחות שאבא שלי היה קונה בחתיכות שלמות בקילוגרמים. הייתי אוכלת אותה בלי לחם, בשביל לא לשבוע מהלחם, שיהיה יותר מקום לגבנ"צ. אמיץ מצידי כשאני חושבת על זה עכשיו. בקיצור, נאלצתי לעבור תהליך גמילה והיום אני פשוט לא מכניסה גבנ"צ הביתה.
אני נותנת לקטנה מוצרי חלב עיזים או כבשים, ברשתות השיווק יש את ה"יוגומה" - שזה יוגורט כבשים 5% שומן, ללא חומרים משמרים, סמיך, אני נותנת לה או בבקבוק (טיפה מהול עם מים) או עם כפית, להיט מבחינתה. אם אין לך עניינים עם כשרות, אז יש את כל המחלבות הקטנות שעושות גבינות עיזים נהדרות, תלוי באיזור שאת גרה, יש את משק צוריאל (הקופסאות הירוקות) שיש להם גבינת עיזים למריחה 5%, אותה אני מורחת לה על לחם בארוחת בוקר, אחרי שהיא מסיימת עם הירקות, הטחינה והביצה. אלו המועדפים עליה ועליי.

ש י ר י, תודה על השיתוף, גם אצלנו זה המצב פחות או יותר, בסך הכל אני מרגישה שמעצם ההתעסקות עם הנושא, הייתי ביותר תשומת לב, וקיבלתי גם כמה טיפים טובים, וגם שאלתי על לוח זמנים, שיהיה לי איזשהו קנה מידה, וגם כי הקטנה מתחילה לצרוח אם אני מפספסת את שעת האוכל, ואפילו אם זה רק כמה דקות לחמם...

בסך הכל גם סידרתי קצת את הארוחות, שהיו לא קשורות כ"כ לפני כן: ארוחת צהריים היא הייתה אוכלת אחרי השנ"צ, לא בתאבון רב, כי בבוקר, אחרי המלון, בזמן שהדייסת קוואקר מתחממת, ולאחריה, הייתי יושבת לאכול אני, בסביבות 10:30 את הסנדביץ שלי, והיא מרוב אהבתה ללחם הייתה מצטרפת אלי, כך שעל צהריים לא היה מה לדבר. אז הדייסה עברה לארוחת ערב, ובבוקר אנחנו אוכלות יחד ארוחת בוקר (הלחם פשוט מגיע יותר מאוחר בארוחה), כמובן מבלי לוותר על המלון בזמן שאני מכינה את הארוחת בוקר. ופרי בסביבות 10:00 או 10:30.
ארוחת צהריים עברה לשעת צהריים לפני השינה (פשוט אף פעם לא נתפס לי ששעה 12:00 זה צהרי היום...), אחרי השנ"צ זה פירות (אבטיח/נקטרינה/ענבים) או תפוחים מבושלים עם קינמון ובשבע בערך הדייסה, ולפעמים גם מנשנשת איתנו בארוחת ערב (עדיין לא הצלחתי להביא את עצמי למצב לאכול ב-19:00, על אף שיודעת שכדאי, פשוט לא מספיקה גם להכין לנו ארוחת ערב, בדר"כ רק חוזרות מהטיול לו היא מחכה כל היום ובחום הזה מתאפשר רק אחרי 17:00 אם אני אמיצה מאוד או אפילו אחרי 18:00)

עכשיו אני הולכת לדף הבית של דגנית בר להתעדכן בכמה מתכונים. מאוד רוצה להמעיט עם כמויות הבשר (אפילו שזה הודו או עוף, ולטענתה של חמותי אינם בשר, אלא עוף :-) ), אבל מעולם לא הייתי צמחונית, כך שזה נושא חשוך מבחינתי, ומצרכים כמו עלי מנגולד או דוחן לא עברו אצלי את פתח הבית, אם כי אני מאוד אוהבת מאכלים חדשים.
אנסה, ונראה מה לבעל המרוקאי שלי יהיה להגיד בנושא....
נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

שביל בצד זה היה בערך התפריט של הקטנה עד שהיא הפסיקה לינוק. היא פשוט התחילה לאכול כשהפסיקה לינוק. אולי כי קיבלה את כל מה שהייתה זקוקה לו בהנקה ואוכל זה היה כתוספת מרעננת לחיך.
היא גם אהבה עגבניה מגורדת ואורז לבן עם עגבניה מגורדת, וקצת דייסת קוואקר. היום היא אוכלת צלחת של דייסה כמו שאני שמה לי...

נראה שהוא במצב טוב.
כשראיתי שהיא לא אכלנית גדולה ולא כ"כ הולך לי לגוון את המזונות (עדיין כשהנקתי) הוספתי לה ברזל טבעי של FLORVITAL
עכשיו כבר זמן מה שאני לא נותנת לה, כנראה שנרגעתי, כי כמו שאמרתי שברגע שהפסקתי להניק, היא התחילה לאכול הכל ובכמויות. והיא לא ילדה גדולה, לא הייתה אז ולא עכשיו.
ה_קטנטנה*
הודעות: 49
הצטרפות: 15 יולי 2007, 20:35
דף אישי: הדף האישי של ה_קטנטנה*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ה_קטנטנה* »

יש לי שאלה (אני לא בטוחה שזה הדף הנכון)- מה אתן עושות כשהילד כבר רעב, ולוקח זמן עד שהאוכל מוכן/מתחמם (ואחר כך עוד זמן עד שהוא מתקרר מספיק כדי שהוא יוכל לאכול...)? בדרך כלל אני פורסת לו איזה ירק/פרי, אבל עכשיו בארוח"צ למשל, הוא אכל כל כך הרבה אבטיח עד שהאוכל התחמם, שהוא כמעט לא אכל מהעוף.
רעיונות, מישהו...
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי בשמת_א* »

חלבאם מתקלקל הרבה יותר מהר והוא יותר עתיר שומן...).
לא, חלב אם מחזיק בערך כמו חלב פרה: עד שמונה ימים במקרר (תלוי בחלב, ורצוי לא להחזיק בדלת של המקרר, שאז מתקלקל יותר מהר כי היא כל הזמן נפתחת), עד שלושה חודשים בפריזר, עד ששה חודשים במקפיא נפרד. הוא מחזיק בטמפרטורת החדר יותר מחלב פרה.

לגבי עצות: אין לי עצות נוספות על מה שכתוב כאן. קוראת בעניין.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי חגית_ל* »

מה אני מתאמצת במעבר לאוכל מוצק? כל התשובות פה!!! :-)

הקטנה, בשבוע הבא בת שנה, מעדיפה לאכול את הסבון במקלחת, אולי זה מזכיר לה אבוקדו במרקם. את גבינת העיזים היא מעיפה עם הכפית שדופקת איתה על השולחן ולא מנסה לאכול אפילו, אוהבת פתיתים ברוטב אדום אבל לא יותר מדי ומתעקשת לנסות כל מה שאנחנו אוכלים, בייחוד זיתים. בקיצור - אם זה חדש זה שווה מאמץ ואם כבר טעמה פעם אז לא שווה לה שוב.
כל מה שבריא - סימנה כבר כלא בא בחשבון: מלפפון, תפוח, בננה, אפרסק, דובדבנים, תמרים. רק עגבנייה היא מוכנה לנשנש בתאבון.
וגם יש מי שמזמן לה בגינות פירורי בייגלה זרוקים וכל מה שילדים מאסו בו והשאירו על הריצפה. והיא זריזה שד בלהגיע לזה על ארבעותיה המתוקים.
נביאת_החן*
הודעות: 46
הצטרפות: 04 ינואר 2008, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי נביאת_החן* »

חגית ל ברוכים הבאים, מעבר לאוכל מוצק אחלה דף, עזר לי מאוד עם כמה טיפים בזמן המעבר שלנו.
הקטנה שלי לא הייתה מוכנה לראות מלפפון, מה שדי ביאס אותי כי זה ירק נוח מבחינתי, ובאמת עגבניה חביבה עליה מאוד. אבל עכשיו אוכלת מלפפון בהנאה רבה, ועגבניה גם כן, לפעמים בחתיכות, לפעמים חצאי שרי כמעט תמיד מגורדת. זה גם ניחם אותי שאם היא לא אוכלת ירקות אז גם עגבניה זה ירק.

בגדול נראה לי שהטעמים שלהם משתנים וההעדפות גם כן, מיום ליום, כמו שלנו לא כל יום בא אותה הדבר, או שפתאום יש רצון עז למשהו מסוים.

אני קבעתי לי כלל, כל מה שאנחנו אוכלים אני נותנת לה לטעום, בתנאי שזה לא אסור בתכלית האיסור (כמו דבש לפני גיל שנה, נניח). אז כשהיא רצתה זית, הוצאתי לה את הגלעין ונתתי - עשתה פרצוף. בפעם השנייה ביקשה שוב, נתתי, אכלה בתאבון רב ורצתה עוד... וכן הלאה. לפני כמה ימים שמתי לה שני זיתים בארוחת הבוקר, לקחה אחד לפה וירקה... טעמים והעדפות משתנים כבר אמרנו?

אני לא בטוחה לגמרי, אבל אני חושבת שהייתי אצל המטפל הסיני בעניין חוסר ספיגה בעיכול של הקטנה, כשהיא הייתה בסביבות ה-10 חודשים. והוא התחיל לחשוב על מזונות שכדאיים במיוחד לנושא, ובינתיים סיפרתי לו שהיה לנו קטע מוזר איתה, היינו במסעדה, והיה חצי לימון על השולחן והיא תפסה אותו ואכלה את כל הביפנוכו מבלי למצמץ, והוא אומר לי בהתלהבות, זה בדיוק המזון שחיפשתי, זה בדיוק מה שהיא זקוקה עכשיו.

נראה שהם יודעים הכי טוב מה טוב ונכון להם, עכשיו, ואולי מחר זה כבר יהיה משהו אחר.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אממ.. שלי אוכלת לא מעובד וטרי בלבד מלידה.
שום טעמים לא נצפו עדיין כמשתנים, יש העדפות, אבל בינתיים לא ראינו שינוי בהן.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי אחת* »

האם היתה בעיה עם המקרר או עם החלב?
רק רוצה לציין שהקיץ הזה לא מיטיב עם מקררים שאינם חדשים במיוחד או חזקים במיוחד -
יוגורטים למשל מתקלקלים אצלנו לאחרונה מהר יותר מבדרך כלל, בעיקר כשהמקרר מלא ולא מקרר מאוד חזק.
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

_אבל ניצן זה אלרגני
תלוי למי.
היא התלוצצה._
ברור... כמו שכבר אמרתי פעם לגבי העניין, אני מכירה יותר אנשים אלרגים לחלב ומוצריו.
קלמנ_טינה*
הודעות: 770
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

גברת פלפלת
הדיון בשאיבת חלב הועבר לדף (שני ניחושים...) שאיבת חלב !
בברכת הרבה חלב טעים ומשאבות נקיות! {@
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי מיכל_בר* »

שביל בצד -
גם איילי שלי (שנה וחצי) מת על תפוחי אדמה, וממעט באכילת חלבונים, ברזל, סידן. לאחרונה מצאתי דרך להשחיל לו ביצה:
לעשות חביתה עם תפ"א. הוא טורף את זה.
חותכים תפ"א מבושל לקוביות, מקפיצים בשמן בכמות, באיכות ובמשך הזמן החביבים עלייך (חשוב לא לקמצן מידי - הטיגון עושה את זה טעים!). המשקיענים יוסיפו בצל.
מקטינים האש, מוסיפים ביצה מקושקשת עם מלח ואפשר גם בצל ירוק, פטרוזיליה.
מקשקשים או משאירים בחתיכה אחת גדולה.
(אם מקשקשים אז לילדון יהיה יותר קל לאכול בידיים את קוביות התפ"א המצופים ביצה).

ושאלה: מישהי (שירי?) יכול לתת פה מתכון או הפניה למתכון לקרייקרים ביתיים שמתאימים לילדונים?

שיתוף, לסיום: קשה, קשה. בהתנהלות היומית שלי ושל אייל אין שום סדירות, כל יום שונה. וכל היום אני מרגישה שאני סובבת סביב הנושא של האוכל: מה להכין לו, איך להאכיל אותו, איך לגרום לו לאכול יסודות חשובים. מתיש.

היום, לשימחתי, הוא אכל שקדיה ככה, מהצנצנת (כן כן, אצלי זה זכוכית!!).
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אצלנו הפעוט (שנה ושלושה) והילד (חמש) אוכלים פנקייקס מקמח מלא+קמח שיפון+ביצה+קוואקר+טחינה+מים+המתקה כלשהי (חצי כפית דבש, למשל). הילד מורח קתץ דבש או ממרח חרובים מעל. הפעוט מורח (בעצמו!) רסק תפוחים או אוכל כמו שזה.

חוץ מזה אצלנו יש עיקרון שככל שיש יותר ילדים בארוחה הילדים שלי אוכלים יותר אוכל והרכבים יותר מגוונים. זו סיבה מצוינת להאכיל את ילדי השכנים, בני הדודים וכל מי שבסביבה. גם פחות מתווכחים "אמא, למה הכנת את זה?".
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מישהי (שירי?) יכול לתת פה מתכון או הפניה למתכון לקרייקרים ביתיים שמתאימים לילדונים?
קרקרים
וגרסא אחרת
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי פלונית* »

בתי בת שנתיים וחצי ונראה לי שהיא לא מקבלת מספיק סידן וויטמין סי.
אנחנו אוכלים מוצרי חלב עיזים אבל היא לא אוכלת הרבה גבינות/חלב עיזים. טחינה היא אוכלת רק לעיתים רחוקות.מה עוד אפשר להציע לה בשביל הסידן? (כמובן שהבעיה היא שהיא לא רוצה כל דבר..ואי אפשר להכריח, כמובן..)
ולגבי ויטמין סי-לא אוהבת קיווי ולא גויאבות. מה אפשר להציע עוד?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ויטמין סי נמצא בשפע בגמבה ובפירות הדר.
לגבי טחינה - ניסית לתת לה טחינה גולמית מעורבבת בסילאן (על לחם או סתם כך בכפית)?
סידן נמצא גם בברוקולי.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי טלי_מא* »

נראה לי שהיא לא מקבלת מספיק סידן וויטמין סי.
אם היא לא אוכלת מזונות שמונעים ספיגה, Library]אז היא מקבלת מספיק Article1[/po].asp?cat=55&a id=112.

(מזונות שמונעים ספיגה, לדוגמה - כל מה שמכיל קפאין, מוצרי חלב, כל מה שמכיל חומרים משמרים)
יעל_לירן*
הודעות: 8
הצטרפות: 09 יולי 2008, 15:21

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי יעל_לירן* »

הים הבן שלי כמעט בן שלוש
כל יום לפני הגן אני מכינה לו שיק פירות,
תמיד אני מוסיפה - שקדיה (מומלץ ביותר, עשוי מ 100% שקדים, נראה כמו טחינה)
ניתן להוסיף גם טחינה גולמית לשייק
וגם סילאן (לא חובה)
לפעמים אני מגוונת עם יוגורט
ככה אני רגועה , שהילד קיבל מנה בריאה על הבוקר
תשוקה_לפחממות*
הודעות: 1
הצטרפות: 08 יוני 2009, 15:09

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי תשוקה_לפחממות* »

הבן שלי בן שנה.עד היום יונק הרבה, לפי דרישה. כשהתחלנו מוצקים ועוד לפני הוא הראה התעניינות רבה באוכל, אהב לאכול כל מה שנתנו לו, ירקות, פירות, דגנים, בעצם הכל.מאז שנחשף לכל סוגי המזון, הוא מגלה העדפה יתר לפחממות.הגענו למצב שהוא רואה גזר, מעקם את האף, לא אוכל, הוא יודע שיקבל ציצי כשהשלמה והוא מחכה לפחממה...אוהב מאוד לחם, מאפים שונים, אורז,מריח את הפחממות מקילומטר.אני מנסה להחזיר אותנו לתזונה הקודמת, להציע קודם ירקות ואח"כ דברים אחרים, אבל זה לא ממש הולך.גם קציצות ועוף, הוא יותר יורק מאוכל.קינואה הוא אוהב.בהתחלה אהב דייסת קוואקר, היום יותר יורק אותה.מוצרי חלב אני לא נותנת, רק יוגורט עיזים שהוא גם אוהב.ירוקות חיים לא אוכל בכלל, גם אין לו עדיין שיניים, אז אולי זה קשה, אבל אני מרגישה ממש נסיגה.יש למישהו רעיונות מה עושים?אגב בני הגדול בן 3 אוכל מצויין, מגוון ומשמש דוגמא מעולה לקטן, אבל עדיין קשה!
ב_שאיפה*
הודעות: 166
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

אני אשמח להחיות קצת את הדף ולשמוע מה אצלכם פעוטות אוכלים לבוקר צהריים וערב (אם יש מקום אחר, אשמח להפנייה).
אני קצת מתלבטת עם זה, כי היא בת שנה ושלוש ויש לי תחושה שיונקת יותר מדי (זה עדיין לפי דרישה, וזה יותר מדי בשב-י-לי).
חוץ מזה היא רזה, באחוזונים תחתונים וכל המשפחה המורחבת קצת מודאגת מזה (מה שמצד שני גורם לי להמשיך לתת לה לינוק מתי שבא לה).
לא בררנית - אוהבת מאד ירקות ופירות, אבל כמויות קטנות מהכל, וציצי מנצח הכל כמובן.
אני גם תחת התחושה שאנחנו לא מתעקשים מספיק על אוכל - היא יכולה לינוק למשל ב8 בבוקר, לנשנש 2-3 ענבים או ביס של לחם בהמשך הבוקר , וככה להעביר את הבוקר עם ציצי (אם אני בסביבה) עד שעת ארוחת הצהריים. מוגזם, לא?
אשמח לרשמים ממכם.
ענבל*
הודעות: 311
הצטרפות: 06 פברואר 2002, 10:42

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי ענבל* »

שלום לכולם, קוראים לי ענבל, ואני אמא לילד מקסים בן שנה ושלושה חודשים. אני כותבת דברים אלה מתוך בלבול ומצוקה, ואשמח לתמיכה וייעוץ. אני באה מבית בו האבא הוא רופא ילדים, וכל חיי הלכתי על פי הרפואה הרגילה. כשהכרתי את בעלי הוא הכיר לי את העולם הטבעוני, בדרכו הבריאותית, ונמשכתי אחריו. כיום אנחנו מקיימים בית טבעוני, כשפעם בשבועיים אנחנו אוכלים מעט מאוד בשר, אך מוצרי חלב לא נכנס כלל אל התפריט שלנו. את ילדנו החלטנו שאנחנו גם מחנכים לדרך זו. אנחנו מקפידים שבמהלך היום הוא יאכל ירקות, פרות, אגוזים, קטניות, דגנים... הוא נולד קטן (2.5 ק"ג) ועבר ניתוח קטן בעקבות בעיה שהייתה ונפתרה במעי. הוא התפתח יפה, ואז בגיל עשרה חודשים ההתפתחות שלו הואטה. כשהיה בן עשרה חודשים הוא היה על סף של ללכת, אבל עד עכשיו זה לא קרה. חשוב לי לציין שהוא ילד שמח, חייכן, אנרגטי, עם הרבה כוחות-הוא מטפס על מדרגות בקלות, זוחל ממש מהר, והולך יפה תוך אחיזה בדברים יציבים (כמו כיסאות). כפי שכבר אמרתי, אבי הוא רופא ילדים, והוא שם לב שבני מתחת לעקומות הגדילה גם במשקל וגם בגובה, והוא נלחץ מאוד. פנינו לדבר עם רופא הילדים של בננו, והוא המליץ לתת לבננו תוספות תזונה-העיקר שישמין. חשבנו שוב, והחלטנו לוותר בינתיים על התוספות, ולתת לבננו פעם ביום עוף. אך עדיין אבי (ואימי) אומר שאנחנו מרעיבים את הילד, וגורמים לו לבעיות של משקל, גובה, שיום יבוא יהיו לו בעיות של קשב וריכוז, ורמת האייקיו שלו תפגע.
אמא שלי כל כך דואגת (מכך שבננו לא מתאים לעקומות הגדילה) שכבר תפסתי אותה פעם מאכילה אותו בשר נוסף, למרות שידוע לנו שאנחנו לא רוצים בכך. בנוסף לכך היא גם פנתה למטפלת המשפחתון שלו, ותחקרה אותה לגבי בריאותו של הילד.
כפי שאמרתי, אני כותבת אליכם מתוך בלבול ורצון אמיתי לגדל ילד בצורה הנכונה והבריאה ביותר. אשמח לשמוע אם יש למישהו עצה, או ניסיון עם גידול ילדים טבעוניים/ עם מקרים דומים.אשמח גם לשמוע על רופאים/ מומחים לתזונה שמבינים מתחומים אלה ויוכלו לעזור ולהדריך.
תודה רבה
ענבל
קול_פעמונים*
הודעות: 417
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

תפריט לפעוטות

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

למיטב הבנתי בשר בקר עדיף על עוף מבחינת נערכים התזונתיים.
רעיון נוסף- מעניין מה תהיה ההעדפה של הילד אם הוא היה נחשף למגוון מזונות (כולל מן החי)?
מה הוא אוהב לאכול היום?
שליחת תגובה

חזור אל “חינוך ממוסד בגיל הרך וקשייו”