רסק ירוק

קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

רסק ירוק

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני יודע שקשה לעשות שינויים בתזונה כשהילדים כבר לא תינוקות.. אבל לדעתי חשוב לפחות להיות מודעים ולהיות יצירתיים עם המודעות
תודה על דבריך. האמת היא שנראה לי שרסק (וגם סלט חתוך דק לצורך העניין) אינו הדרך הטובה להתחיל עם ילד שלא משתגע על ירקות/פירות, בדיוק בגלל שהם אוהבים פשטות ובהירות באוכל, ומרכיב אחד בכל פעם.
הדפים שלך נותנים השראה גם בנושא של הצגה ועיצוב של האוכל בצורה מפתה :-) ואולי כאן אני צריכה להתחיל לשים דגש איתו - לסדר "פרצופים" וצורות שונות מירקות חתוכים וכולי.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

רסק ירוק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

שאלה לגבי סרפדים:
קטפתי קצת היום. אפשר לשים אותם ברסק ככה כמו שהם, או שצריך לעשות להם משהו שהצריבה תצא?
קטפתי בלי לגעת בהם, כמובן.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

רסק ירוק

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

כשהם טחונים הם לא צורבים.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

רסק ירוק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

הבוקר הכנתי חוביזה, פטרוזיליה, בננה, שאריות מילון ושאריות תפוח. קצת מים. הייתה יותר מדי פטרוזיליה וזה היה דומיננטי. אני שתיתי, פיצקה לא. היא אוהבת פטרוזיליה במרק, אבל ברסק היא יכולה להיות חזקה. מחר ננסה מנגולד.
או אולי נאפסן את הבלנדר ונוציא את מכונת המיץ ונכין לנו מיץ גזר עם סלרי.
איילת_יוגה*
הודעות: 3
הצטרפות: 30 מרץ 2007, 23:57

רסק ירוק

שליחה על ידי איילת_יוגה* »

הי אופק |עץ|

קודם כל תודה על הכתיבה שלך כאן באתר. התוכן, ובעיקר האנרגיה שאתה מעביר, מעניקים השראה (-:
|תמר|
בקשר ל: "ביו-תותים" ... אין להם תווית רשמית אורגנית - אבל כתוב שלא השתמשו בחומרי הדברה...למישהו יש עוד מידע על התותים האלה ואמינותם?
הגיע אלי לאחרונה מייל, כולל תמונות שצולמו בבוקר ה- 12.3.07, בשדות התותים של הוד השרון, מתחם 200.
בתמונות רואים בבירור פועלים תאילנדים עם מכלי ריסוס על גבם, מרססים באופן מאוד לא אורגני...

השולח כתב: "כשהתאילנדים ראו אותי מצלם הם הזעיקו בבהלה את מנהל העבודה. הנ"ל הגיע אלי בריצה מטורפת ושאל מה קרה. כששאלתי אותו מדוע מרססים כשבמפורש כתוב "הדברה ביולוגית" הוא ענה: "אבל כולם מרססים. מה, אתה חושב שאנשים לא יודעים. כולם יודעים."

אז עכשיו אולי יותר אנשים ידעו...
@}
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

רסק ירוק

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

רק הערה קטנה - מרססי גב זה לא בהכרח "לא אורגני".
גם באורגני מרססים. השאלה היא מה.
איילת_יוגה*
הודעות: 3
הצטרפות: 30 מרץ 2007, 23:57

רסק ירוק

שליחה על ידי איילת_יוגה* »

נכון. אך לפי תגובת הפועלים ומנהל העבודה, לא נראה שמדובר בריסוס ידידותי למישהו (אדם/אדמה).

בכל מקרה, משיחה עם משווק של תוצרת אורגנית, נאמר לי שכל עוד לא מצוין על האריזה שיש פיקוח אורגני,
המגדלים יכולים לכתוב ולעשות מה שהם רוצים. אין פיקוח על זה.@}
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

רסק ירוק

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

כמו שחששתי..
הגיע החום ולא נותרו כמעט עלים ירוקים בגינה...
פטרוזיליה, וחוביזות התייבשו, גדילן פרח וכל החסות כבר מרות בטירוף...


מה עושים?

ואפרופו - נראה לכם תקין לאכול נבטים של חובזה ופשתן? משניהם יש לי כמות עכשיו וחבל סתם לקמפסט..
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

רסק ירוק

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני מניחה שאם תיקחי פיסת אדמה ותשקי אותה - יגדלו שם עשבים. אם תזרקי שם כמה זרעים של עלים זה בטח יעזור.
לא צריך שטחים נרחבים - מטר על מטר.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

כן אני מוסיף הד חזק לדברי ה עוגיה כתבה. אם משקים (או גרים ליד נחל..) אז יש ירוקים כל השנה.. בקיץ אחד הלהיטים זה רגילת הגינה (ראו מידע תזונתי אודות צמחי בר). יצמח גם ברקן כף אווז וחוביזה וירבוז כמובן. אגב למה לקמפסט פשתן? או שהתבלבלת? אפשר לאכול נבטים של חוביזה בהחלט אבל יותר אוכל תקבלי עם תפזרי אותם במטר על מטר שאת משקה ותני להם לצמוח.

עד אז - לטייל קצת באזורך ליד נחלים ונזילות של צנרת, וגינות של אחרים שמשקים.. ולקטוף בעוד שבועיים שלוש כבר תראי הרבה רגילת הגינה בכל חור. אופציה נוספת זה ללכת לשוק של ערבים - שם בדרך כלל יש כל מיני עלים ירוקים בכמויות ובזול ובד"כ אם זה בר - אז ללא ריסוס. (לשטוף בכל מקרה כי יכול להיות שזה ממי ביוב..)
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

רסק ירוק

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

התכוונתי יותר לקמפסט את השיחים המפלצתיים של החובזה הידועה אצלנו כ- "חובזיניה"... :-)
פשתן - אני אוציא את הזרעים ואכין לנו אולי איזה לאפת שמש טעימה..

רעיון נחמד לזרוע אותה מחדש..
אני באמת אעשה לי איזו פינה יותר מושקית משאר הירקות..
מקווה שתופיע אצלי השנה הריגלה.. שנה שעברה לא ראיתי אותה אצלנו..
תמר_א*
הודעות: 282
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

רסק ירוק

שליחה על ידי תמר_א* »

כשהתאילנדים ראו אותי מצלם הם הזעיקו בבהלה את מנהל העבודה
יכול להיות שתגובה מבוהלת של הפועלים הייתה כי אולי הם לא לגמרי חוקיים.
<יוצאת מהקשר>
רעות_וצליל*
הודעות: 247
הצטרפות: 02 ספטמבר 2003, 16:28
דף אישי: הדף האישי של רעות_וצליל*

רסק ירוק

שליחה על ידי רעות_וצליל* »

האם אפשר להשתמש בעלים האלו?
נענע
גרניום
לימונית (עשב לימון)
לואיזה
זעתר
שיבה
מרווה
רוזמרין
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

אפשר להשתמש בכל עלה אכיל - אבל אלה עם הטעמים החזקים יותר באופן טבעי בכמויות קטנות בהרבה. למשל זעתר או רוזמרין הייתי שם ברסק מלוח (מה שקרוי מרק ירוק) ביחד עם סלרי ותרד ואבוקדו ושום..
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

רסק ירוק

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

אופק איזה דף מדהים!! טוב בינתיים אני רק קוראת וחושבת...בשבילי להגיע לחנות לקנות בלנדר זו די הפקה.. אבל זה יקרה בטוח!!!
בינתיים...הירקות ופירות אורגניים כאן יקרים ברמות....אבל אני החלטתי שזה יותר חשוב לי מהרבה דברים אחרים...אז אני קונה. אבל נראה לי שבשביל רסק ירוק צריך כמות מאד גדולה של ירקות ופירות..לא? מה שכן יכול להיות פיתרון בשבילנו בהשראת מה שאתה כותב זה ללקט בעצמנו כי יש במרחק הליכה המון נחלים!!! השאלה איך אני יודעת שזה אכיל ולא רעיל?? פשוט לקטוף מה שירוק?? ואם המים של הנחלים או הנהר לא הכי נקי זה לא משפיע על מה שגודל ליד??
תודה
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

ראי מה ליקטנו היום

לא לקטוף רק מה שירוק טליה.. חשוב מאד שיהיה גם טעים.. אני פוגש בצמח שאני לא מכיר, אני טועם טיפ טיפ טיפה... רק לשים על הלשון.. לשים לב.. הלשון והגרון והגוף אומרים לי -
  • "את זה אתה לא רוצה" - אז אני מבין שזה כנראה לא טוב לי (מה שקוראים "רעיל")
  • "מעניין - תטעם עוד קצת ואז נראה" - אז אני טועם קצת יותר ובודק שוב .. וכאן מחליט אם זה טוב לי או לו. אם זה רק "בסדר" אז אני קוטף פחות.
  • "ואו איזה סבבה" - אז אני קוטף מלוא השק וזוכר איך זה נראה לפעם הבאה (בכל מקרה כדאי לטעום מדי פעם ובמיוחד בתחילת הדרך כדי לראות עם הצרכים של הגוף לא השתנו ולכן גם בלוטות הטעם)
עוד משהו שיעזור מאד זה למצוא מישהו מהאזור שמלקט - לחפש לשאול שוב ושוב.. ולראות אם אפשר לצאת איתם לכמה דייטים (אולי אפילו תמורת תשלום.. זה יחזיר את עצמו מהר מאד) - יכולת ההפנמה שלי לפחות היא אבסולוטית כשאני באחד-על-אחד עם מישהו אחר (בניגוד לסדנה או כיתה או ספר..). מה לעשות אני אוהב תשומת לב אישית...
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

רסק ירוק

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

תודה אופק
מתחילה לקרוא...(את מה ליקטנו היום)
מחר נלך לטייל ונראה מה יש כאן באזור!!!
ממש מרגש. תודה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

התחלתי להתנסות קצת ברסקים ירוקים, עדיין בצורה מאוד "סטנדארטית": רסק ירוק בתור המים שאני מערבב אח"כ עם טחינה גולמית בשביל להכין טחינה.
גם לא ממש ליקטתי, אלא קניתי: שמיר, פטרוזיליה, גבעולי סלרי, חסה ערבית ונבטים.
לא בהכרח כל המרכיבים ביחד. נגיד, היום עשיתי בלי חסה ונבטים, ביום אחר עשיתי בלי פטרוזיליה ושמיר.. ככל שיש יותר מרכיבים יוצא פחות טעים, אבל מצד שני פחות מדי מרכיבים גם לא טעים. כנראה שצריך כמה אבל לא יותר מדי.

נראה לי שאני אנסה איזה יום רסק ירוק עם פרי (אבל זה יהיה משהו שהספר של בן אורי מאשר... כנראה שאני עדיין קצת פוחד לשבור את כללי הצירופים בצורה כל כך גסה)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אז עזרתי אומץ והוספתי קצת עלים של סלרי (!!!) לשייק פירות של הבוקר
יצא מאוד טעים ולא מספיק ירוק, נראה לי שפעם הבאה אני אוסיף יותר סלרי.

אני מתנצל מראש אם הניצול שלי את הדף בתור "בלוג רסק ירוק" לא הולם

אז זה מה שהכנתי (ואני אוכל ממש כרגע תוך כדי הקלדה):
5 תאנים יבשות
2-3 תמרים
חצי בננה גדולה מאוד ובשלה מאוד
עלים ירוקים מגבעול סלרי אחד.
כוס מים

יאמי! :-)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הפעם החלטתי שאני מכין רסק ירוק אמיתי. כזה על בסיס פירות, ושיהיה ממש ירוק. לפחות כמו דשא :)
לקחתי סיכון ש"אולי ייצא מגעיל"
אז ככה:
5 תאנים מיובשות גדולות במיוחד
1 בננה גדולה ומאוד בשלה
כוס וחצי מים
הרבה סלרי מאוד מאוד טרי בריא וירוק, שקניתי אתמול בשוק האורגני שהיה בגן-מאיר.

אני אוכל אותו כרגע תוך כדי שאני מקליד את ההודעה
יצא מאוד טעים! הפתיע אותי לטובה!
טעם של שייק בננה-תאנים רגיל, שהוסיפו לו עשבי תבלין. והצבע - ירוק ירוק.. חבל שאין לי פה מצלמה

אופק, המון תודה על כל מה שאתה כותב פה,
אתה ממש מעודד אותי לכיוון של מזון 100% חי. כרגע אני על בערך 90% חי, וגם בזה יש לך חלק בכלל לא קטן.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

אורי - על הכיפאק באמת פעם הבאה תמונה בבקשה! ממליץ להשרות את התאנים לילה לפני.

היום מומו ואני יצאנו למסע ליקוט בינות המטעים באזור כפר ביל"ו ועל זה אפרט בפעם אחרת - אבל הרסק הירוק של היום היה 100% ליקוט עצמי! מצאנו רגילת הגינה בכמויות - ירוקה וזקורה ורעננה - וערבבנו ביחד עם תות-עץ שחור משחור שהופך כל רסק ממיץ מכשפות לשיקוי קסמים סגלגל כהה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אכלתי מקודם שייק שקדים ירוק. לפי הכמות: שקדים, חסה, סלרי, פטרוזיליה.
טעים אבל קצת חסרה מתיקות. פעם הבאה אני מוסיף תמרים.

נראה לי שאם הייתה לי פה שקית-בד טובה לסינון (כמו שהזכרת פה באתר איפשהו), אז היה אפשר לסחוט את הנוזלים ולעשות מהם חלב ירוק, ומהמוצקים לעשות גבינה (בהשראת הבחורה הנחמדה מהדוכן של citytree בגן מאיר)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

אז מה פגשת אותי ולא אמרת שלום??

חלב ירוק זה בהחלט נחמד - הכנתי כמה פעמים. תקנה בד גאזה או חיתול וקל מאד לתפור כזאת שקית בעצמך.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רסק ירוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אהמ.. שאלה:
ירקות ירוקים מגידולים ללא חרקים (גוש קטיף וכאלה)
זה גם טוב או שהם חסרי כל ערך תזונתי?
מישהו יודע?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

לאלמוני\ת - אם לא היו לי עלים אחרים טובים יותר (אורגני\גינה\בר)- הייתי אוכל את העלים האלו - בוחר את הכי טריים ומתחיל לחפש בחצר ובאזור עלים שקרובים יותר לאל... (יש הרבה כאלה ללא חרקים). אכן יש פחות תזונא בתוצרת לא אורגנית.
מתחילה*
הודעות: 70
הצטרפות: 18 מאי 2007, 18:13

רסק ירוק

שליחה על ידי מתחילה* »

אני קוראת לזה "לשתות סלט"
חופן נאה של עלי סלק
תפוז אחד
פלח אבטיח
מים וקוביות קרח

מעולה!!!
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

רסק ירוק

שליחה על ידי אור* »

התלהבתי,
אני צריכה רק להשיג בלנדר
האם אתה גם מגדל בקיץ עלים? או רק קוטף בר
למשל פטרוזיליה?
לגבי עלים שקונים בשוק בערבה או כרמיאל ( זה קרוב גם אלי) נראה לי שבכמויות הגדולות שאוכלים ברסק עדיף שיהיה אורגני
דבר נוסף, פתאום אני מגלה שהעלים שאני מעשבת בחלקת פרחי הקיץ הקטנה שלנו מיועדים לאכילה... מחר נטעם אותם
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

בקיץ מגדל פחות.. (כרגע יש עדיין הרבה קייל ועכשיו התחלתי חסות שוב בשתילים שילכו למקומות עם הרבה צל, גם כרובים אפשר ובהחלט פטרוזיליה ועוד) יותר בשביל סלטים דווקא.. אבל יש כל כך הרבה ירוקים שצומחים בר ומהר וטעימים כל כך, כך שלרסק ירוק אין שום סיבה באמת לעבוד ולגדל.
בתאבון אור וכל טוב
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

רק רציתי לומר שהגדלתי את כמות הרסק הירוק שאני צורך לשתי צנצנות ביום. (שזה אומר משהו כמו ליטר וחצי רסק ירוק ביום)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

בתאבון אורי - אני ממליץ שתפרסם פה שאתה מביא עשירייה של ספרים.. מתי זה מגיע?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עוד לא הזמנתי, אבל האמת עכשיו כשאתה מזכיר לי, אז אני חושב שכדאי שמחר נחליט מי עושה את ההזמנה (אני או תמר מהחנות) ונריץ את זה.
ובלי קשר לעניין ה10 עותקים, אני מתכנן להשתמש בעותק שלי גם כן בתור עותק שאני משאיל לאנשים שיקראו ויתחילו לאכול מלא ירוק.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

יש לך את העלות לכל ספר (כולל דמי משלוח)? אולי אקח 2-3.. אולי כדאי להזמין 20 במיוחד אם מדליקים את תמי צרי בעניין..
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

רסק ירוק

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

סליחה ,d-:מה אתם מסתודדים בחברה...???d-:
תגלו באיזה ספר מדובר...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מדברים בעיקר על הספר green for life אבל גם על twelve steps to raw foods. אפשר למצוא את שניהם בדף הזה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חשבתי לתרגם אותו בהתנדבות, מתישהו כשיהיה זמן פנוי
אבל זאת חתיכת יוזמה שצריך הרבה יותר מסתם רצון טוב בשביל להזיז אותה
גליגולה*
הודעות: 6
הצטרפות: 30 יולי 2007, 10:55

רסק ירוק

שליחה על ידי גליגולה* »

שלום!
איזה דף מרגש!
אני מתה על ירוקים. אופק, אנחנו גרים בדרום, אז באופן טבעי יש פחות צמחיה כאן בקיץ. יש לי חלקת גינה קטנה בחצר שפעם התיימרה לגדל ירקות אורגניים (ללא הצלחה מרובה)
וכבר כמעט שנה היא מוזנחת. עכשיו היא מ-ל-א-ה בעשבים יבשים שרק מלחשוב על ניכושם באדמה הקשה אני מתחילה להזיע (ועוד עם תינוקת קטנה על הידיים)
להשיג ירקות אורגניים, ועד עלים בכמויות כאלו בדרום זה לא פשוט. האם עשבי השדה שאתה כותב עליהם הם נחלת הכלל של כל תושבי הארץ? צומחים גם בדרום?
איך לדעתך אפשר כמו שאתה מציע-פשוט להשקות את האדמה ויצמחו העלים?. אציין גם שאנו גרים בקיבוץ מלא מדשאות שכל צעד ושעל בהן מרוסס )-:
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

טוב גם אני מנסה להדבק ואפילו קניתי לאחרונה בלנדר
מעולה, אגב
(אבל עוד לא ניסיתי עם הסרפד.. משתפנת והולכת בעיקר על מנטה ובזיליקום שיש לנו בכמויות. אתם גורמים לי לקנא בתמרים)
בכל מקרה חברה ביאסה אותי אתמול, אמרה לי שהיא קראה באיזה מגזין תזונתי פעם שכשעושים מיץ מפירות יש דבר כזה "יותר מדי" ואז הגוף כבר ידחה את כל ה"טוב" שבזה. למי יש תגובה טובה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

גילגולה שלום - אכילה עונתית ומקומית מזמינה התמסרות למה שיש.. בחורף יש הרבה יותר ירוקים, בקיץ יש יותר פירות.. ככה זה. אבל גם בקיץ יש יופי של ירוקים - רגילת הגינה היא הכוכבת כמובן! אני לא יודע כמה דרום את.. אבל אני ממליץ פשוט להתהלך קצת בקיבוץ ולהסתכל ליד איפה שמשקים או יש נזילה - להסתכל בצל ובשמש - ולראות מה צומח.. סביר שצומחים שם כל מיני דברים שאפשר לאכול. עכשיו לגבי הגינה שלך - בגדול אם יש מים יש ירוק.. אז כן, מספיק להשקות איזור מסוים ודברים יתחילו לצמוח. אני ממליץ לבחור מקום מוצל אבל לא יותר מדי. עכשיו במקום לנכש עשבים, תעשי תעלה לא עמוקה שמקיפה את האזור.. עכשיו תמחזרי את המים האפורים - לנתק את הכיור או כיורים מהביוב ולשים דליים מתחת או לחבר לצינור שיוצא החוצה למזרים מים לתעלה.. ככה גם לא בזבזת עוד מים וגם זה יקבל השקיה שוטפת מלמטה בלי לצרוב את העלים.
עד שתקבלי מזה שפע של עלים אני ממליץ לחפש את החקלאים האורגנים באזור - להרים להם טלפון ולשאול אם אפשר לבוא לנכש להם את העשבים.. אם הם נחמדים (והם נחמדים) אז הם ישמחו - במיוחד כדאי אלה שעושים גידולי רשת (צל) - פשוט להסתכל בין השורות והעצים ולמלא שקית גדולה - רגילת הגינה מחזיקה מעמד יותר טוב מכל הירוקים - שבוע במקרר והיא עדיין זקורה ורוטטת.
אשמח לראות תמונות.

יעל - את לא מפרטת יותר מדי - אבל אם הכוונה למיץ (ולא רסק) - אז אכן האינדקס הגליקמי עולה במיצים במיוחד בגלל שמפרידים את הסיבים. זה לא רק בפירות - גם בשורשים כמו גזר. לשתות מיץ גזר והסוכר מגיע לדם מהר.. ואחרי זה אפשר לחוות "נפילה" בדומה לסוכר לבן.
רסק זה מזון מלא.. אנחנו אוכלים את הדברים שלמים - החיסרון העיקרי זה שאנחנו לא לועסים. באופן אידיאלי אנחנו מייצרים את הרסק הירוק בתוך הפה ולא בבלנדר.
כל טוב.
גליגולה*
הודעות: 6
הצטרפות: 30 יולי 2007, 10:55

רסק ירוק

שליחה על ידי גליגולה* »

עכשיו במקום לנכש עשבים,__תעשי תעלה לא עמוקה שמקיפה את האזור..
במקום הניכוש? איך יצמח שם משהו חדש? אין מקום בגינה.
יש לי כבר תעלה קטנה, אמנם לא מקיפה את הגינה, אבל מין תעלה שמפרידה בין שתי הערוגות שמרכיבות את הגינה (הייתה מיועדת לניקוז בחורף). האם התעלה הזו תעשה את העבודה?

אני לא יודע כמה דרום את.. צפון הנגב

אבל אני ממליץ פשוט להתהלך קצת בקיבוץ ולהסתכל ליד איפה שמשקים או יש נזילה את הסיכון הזה לא בטוחה שכדאי לקחת. האיש של הגינון מסתובב פה ומרסס כמעט כל שבוע. באביב היה בשטח ריק מאחורי הבתים משטחים יפיפיים של חוביזה. אחרי שבוע באורח פלא ובבת אחת כל החוביזות היו צהובות ומתות....
יש לך המלצה על דרך לאבחן אזורים מרוססים?

_ירקות ירוקים מגידולים ללא חרקים(גוש קטיף וכאלה)
זה גם טוב או שהם חסרי כל ערך תזונתי?_

לא, לא לא!! זה הכי גרוע שיש!!! ירקות ללא חרקים זה ירקות שהמגדלים מייעדים לשומרי כשרות אדוקים. כמויות הריסוס שהירוקים האלה מקבלים כדי לעמוד בדרישה של "בלי חרקים" היא הכי גדולה בתעשייה.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

תודה אופק איזו תשובה מהירה!
אכן הטעות הייתה שלא הבחנתי בין לבין,
שותה רסק אז אין בעיה :-)
גלי*
הודעות: 458
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

רסק ירוק

שליחה על ידי גלי* »

לגנן ולצמוח בהשראת פוקואוקה - פוקואוקה כותב על זריעה ללא פינוי - לא לצריך לנכש וזה שומר על הקרקע וגם עושה צל ושומר על הנבטוטים .. לגבי התעלה - פשוט תסדרי אותה ככה שזה יוצא צורה סגורה - גם תלוי בחום - אולי עדיף מערכת של תעלות מן שתי וערב כזה.
בטבע - בד"כ החלק הוותיק יותר של הצמח מתעייף קודם - והראש והתפרחת מלאים חיים (ראי חוק זרימת האנרגיה ב-עקרונות וחוקים בשירות לקטים) - אפשר לזהות צמחים מרוססים לפי צבע כתום צהבהב - כמו כן - העייפות של הצמח מתהפכת.. ודווקא הראש או התפרחת נראים עייפים יותר מהגבעול והעלים התחתונים (בצמחים שרק רוססו). אז באמת לא לאכול את זה - אבל עדיין אפשר להתרשם איזה צמחים צומחים באזורך בעונה זו כדי לדעת למה לצפות בגינתך.
גליגולה*
הודעות: 6
הצטרפות: 30 יולי 2007, 10:55

רסק ירוק

שליחה על ידי גליגולה* »

איך מעלים תמונה?
צילמתי עשבים בגינה ורוצה לדעת מה הם
גליגולה*
הודעות: 6
הצטרפות: 30 יולי 2007, 10:55

רסק ירוק

שליחה על ידי גליגולה* »

ואיך שכחתם עלי גפן?

מחר אני אנסה ואדווח
זה הירק היחיד שיש לי אורגני. (וגם בדיוק עכשיו מניב ענבים טעימים טעימים. יאמי!)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

תמונות צריך לשים איפהשהו ברשת ואז לקשר אותם לכאן.. או אפשר לשלוח אליי במייל ואני אעשה את זה כשיש לי זמן (ובד"כ יש).

עלי גפן מניסיוני מייבשים את הפה אלא אם כובשים אותם קודם כל.. אבל תנסי אולי תמצאי איזה דרך - רק אל תוותרי על הרעיון של רסק ירוק בגלל כישלון אחד..

כל טוב!
גליגולה*
הודעות: 6
הצטרפות: 30 יולי 2007, 10:55

רסק ירוק

שליחה על ידי גליגולה* »

מייבשים את הפה? יש לי גם עלים כבושים, אבל הפואנטה שזה יהיה אורגני, לא? העלים הכבושים שמוכרים בצנצנות, לך תדע מאיפה קטפו אותם ובמה הם רוססו...
תרשום את המייל שלך? אני לא מבינה גדולה בעניינים האלה...

והנה הצעה לעורכים: אולי להוסיף אופציה של צירוף קובץ?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

אני לא ממליץ להשתמש בעלי גפן מצנצנת (עברו הרתחה בין השאר) - אני רק אומר שלא ידוע לי על דרך טעימה לאכול עלי גפן חוץ מאשר כבישה (אני משתמש בהם רק כשאני כובש מלפפונים). אמרתי - תנסי - אולי תמצאי איזה מתכון ששם הייבוש פה ינוטרל.. אלי יש איזה כימיקל טבעי מנטרל במנגו או משהו.. המייל שלי : ofek ב-amirim.com
גליגולה*
הודעות: 6
הצטרפות: 30 יולי 2007, 10:55

רסק ירוק

שליחה על ידי גליגולה* »

מתכון? אולי עלי גפן ממולאים? D-: זה לא כבישה, זה בישול
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

איזה כיף - כן גם גבעולים הולך טוב.. למשל סלרי - העלים בשבילי מרים מדי אז אני שם רק קצת עלים והרוב דווקא גבעול. אבל הדגש הוא עדיין על העלים ולא הגבעולים ברב המקרים - למשל כשאני קוטף חוביזה אני קוטף רק את העלים גם כי זה קל יותר לקטוף ככה וגם כי יש להם צבע ירוק כהה יותר שנראה לי חיוני יותר ויש כזה שפע של עלים!
היום גיליתי יופי של מקור לשפע בלתי נגמר שלי רגילת הגינה וחוביזות... (איזה מקום כאן בישוב שמשקים עם ממטרות ולא טפטפות) - דווקא פטרוזיליה זה טעם חזק יחסית - חוביזה ורגילת הגינה זה טעם מאד עדין - עשיתי רסק סמיך עם מנגו מאיה... oh baby!

רסק ירוק כארוחה הראשונה (לאחר הצרבון הראשון, אני אוכל ארוחת בוקר יחסית מאוחר) בהחלט מרגיש גם אצלי מאד נכון - זה יופי מחזיק אותי נמרץ וטוב לבב עד הסלט הגדול של אחר הצהריים!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

The Green Smoothie Experiment

http://greensmoothieexperiment.blogspot.com/

איזה אתר מדהים! בחורה בת 45 ששקלה 240 קילו ב-1 למרץ - החליטה לאכול רק רסק ירוק על מנת להוריד במשקל ולהחלים בכלל ולחיות את החיים הטובים. היום 5 חודשים אחר כך היא שוקלת 188 קילו.. והיד עוד נטויה.
האתר מפרט את התהליך - למה וכמה ומי - זה אתר בלוג אסתטי - ומה שבאמת ראוי לשבח - זה כמה מפורט הוא (עד הגרמים של הפטרוזיליה..). היא בחורה מאד אנליטית - הכל מחושב - הכל מתוכנן - והיא מראה איך בצעדים קטנים אך בטוחים היא מגשימה את המטרות שלה. יש המון מתכונים לרסק ירוק באתר.

מישהי/ו מתנדב/ת לגירסה העברית של הניסוי?

לבריאות.
''מרבה_ידיים''*
הודעות: 48
הצטרפות: 26 יוני 2007, 17:04

רסק ירוק

שליחה על ידי ''מרבה_ידיים''* »

אני קוראת את הדף וחייבת לנסות.
מסתובבים פה בקיבוץ מלא עלים ועץ המנגו שמאחורי הבית קורא לי בכל יום שאבוא לגאול אותו ממשקלם של הפירות.
חייבת, חייבת, חייבת לנסות!!!
''מרבה_ידיים''*
הודעות: 48
הצטרפות: 26 יוני 2007, 17:04

רסק ירוק

שליחה על ידי ''מרבה_ידיים''* »

טוב, אז הקטנה התעוררה. יצאתי החוצה לקטוף מהמנגו והוספתי עלי תות- יצא לא רע בכלל.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

רסק ירוק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

בקשר לבחורה מהבלוג- לי זה נשמע מסוכן לעשות כזה שינוי דרסטי בתזונה בבת אחת, מה שהיא עושה עכשיו קיצוני באותה מידה כמו מה שעשתה קודם. לא מפני שלאכול רסק ירוק זה קיצוני, אלא המעבר הזה. לא נכנסתי לבלוג אבל נראה שהיא עברה מחוסר שליטה מוחלט לשליטה ברמת הגרמים, זו התמכרות מסוכנת וזו התמכרות מסוכנת. לדעתי הגוף שלה יגיב מתישהו לא טוב.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

אהלן - קודם כל למרות שאני ממליץ הכל בהדרגה - יש כאלו שיותר מתאים להם או שאולי מרגישים בשלים לשינוי מיידי - כלומר ברגע שרכשו מודעות מסוימת פשוט לא יכולים להמשיך עוד במנהג הישן.
אבל דווקא ואלרי עשתה את זה בהדרגה - בספטמבר 2006 היא אכלה רק נא במשך 30 יום - אחרי זה נשברה וניסתה שוב ושוב ללא הואיל - עד שהחליטה על רסק ירוק - בינואר היא החליפה את ארוחת הבוקר שלה ברסק ירוק - ואז בהדרגתיות החליפה את שאר התזונא לרסק ירוק עד מרץ. לדעתי דווקא אנשים במצב שלה צריכים איזה שינוי קיצוני.. קודם בתודעה - ואחר כך בהרגלים. רסק ירוק דרך אגב, בניגוד לצום מיצים, זה מזון מלא - לא מוצאים כלום, זה עלים ירוקים ופירות.. ואם מגוונים ובמיוחד אם משתמשים בצמחי בר - זה רחוק מצום - זה למעשה הצפה של הגוף ברב אם לא כל מה שהוא צריך.

אני חושב שזה ממש מרגש להיות נוכח כשהתהליך קורה... ממש עכשיו מישהו בוחר בחיים!
אני מזכיר את הסיפור של אנג'לה סטוקס שגם היא ירדה ממשקל כבד מאד - למשקל אופטימאלי באמצעות טבעונאות - התמונות של לפני ואחרי (בלי איפור בלי כלום.. מספיק להסתכל בזוהר בעיניים!) - נכנסות לראש ולא יוצאות.
תמר_א*
הודעות: 282
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

רסק ירוק

שליחה על ידי תמר_א* »

קראתי איפשהו שעלי פסיפלורה רעילים. מאידך אני יודעת שטוב להשתמש בהם כמרגיע. מה דעתך?
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

רסק ירוק

שליחה על ידי ממ* »

הי with passion ומשתתפי הדף המרסקים,
קראתי חלק גדול מהדף והוא כל כך עשיר ומפתה, אך ברמת מיטיבי לכת ולא ברמה הנמוכה המתאימה לירוקים כמוני :-) (אני ממש מבסוטה מהבדיחה של עצמי!).

מאוד מעוניינת להיכנס לשגרת הרסק הירוק. האם תוכל לכתוב פה הדרכה קצרה לעירונים בורים? שאלותי:
  1. האם תוכל לפרט את העלים הניתנים לקנייה בחנות הירקות? ברור בזיליקום, נענע, וכו. אך האם גם, למשל, לקנות כרובית ולהוריד ממנה את העלים ולרסק?
  2. מהם העלים המומלצים?
  3. איך בדיוק מכינים את הרסק? שמים בקערת הבלנדר את כל המרכיבים ופשוט מפעילים?באיזו מהירות? אותו דבר עם בלנדר מוט?
  4. האם צריך לשתות את הרסק מיד לאחר ההכנה?
  5. כמה פעמים לשתות ביום?
אם יש פה בדף תשובות שפספסתי, מתנצלת מראש. ברגע שאתחיל לרסק בעצמי, אפסיק לפספס!
תודה רבה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אהלן ממ, אני מוסיף את דעתי (ואופק בטח ייתן גם את תשובתו בקרוב).

אני אוכל (לא שותה) רסק ירוק 1-3 פעמים ביום. גם אני בעיקר קונה את הירוקים ולא מלקט אותם.
הנה קצת פירוט של כמה אני שם מכל סוג של עלה (חלקם ברי-קניה בחנויות):
  • נענע - מקסימום שני עלים
  • ירבוז, כף האווז - מקסימום חופן קטן
  • ריג'לה - חופן גדול
  • סלרי - בלי הגבלה, לפי הטעם (אם אני שם יותר מדי הרסק יוצא מר או מלוח). זה כבר לא העונה, אבל כשזה היה בעונה, סלרי היה הירוק העיקרי ברסק שלי
  • עלי חסה - בלי הגבלה, לפי הטעם. חצי חסה גדולה או חסה קטנה שלמה זאת כמות סבבה, אבל למתחילים אפשר בטח לשים חצי מזה.
  • פטרוזיליה/כוסברה - חצי חבילה. הכוסברה והפטרוזיליה דורשות התרגלות, אבל אחרי שלב ההתרגלות הן סבבה.
חוביזה - כמה שיותר.*

לגבי בלנדר מוט אין לי מושג, אבל בבלנדר רגיל:
אני מקפיד לשים מים מהפריזר (או הכי קרים שיש), ואז לערבל בבלנדר על המהירות הכי גבוהה במשך חצי דקה לפחות - ככה זה יוצא טחון דק-דק (אצלי זה יוצא ממש עיסה), ומצד שני לא מתחמם יותר מדי (בגלל המים הקרים).
חשוב לשים את כל המרכיבים הנוזליים בתחתית הבלנדר, ורק אז להוסיף את העלים. לפעמים הבלנדר צריך קצת עזרה, אז אפשר לעצור ולדחוף את הדברים קצת. אם הוא צריך עוד עזרה אז כנראה צריך להוסיף קצת מים.

בעניין השינוע / האם לשתות מייד:
אם הרסק קר, אני לפעמים לוקח אותו לעבודה בצנצנת אטומה ואוכל אותו במשך היום. ברור שהכי כדאי טרי, אבל גם ככה אפשר (הטעם והצבע לא משתנים מהנסיון שלי).
קרה לי כבר פעם שרסק-שקדים (כמו חלב, אבל כרסק-ירוק ובלי השלב של הסינון) התקלקל לי, אז כנראה שאותו צריך באמת לשמור בקירור או לצרוך מהר.
האמת שבדיוק קיבלתי מ תזמורת הים צידנית רכה, אני מקווה שזה יעזור לי.
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

רסק ירוק

שליחה על ידי ממ* »

אורי יורמן , תודה רבה! הפרטים שסיפקת בהחלט עוזרים.

אני אוכל (לא שותה) רסק ירוק 1-3 פעמים ביום
האם אתה אוכל את הרסק במקום ארוחות?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

טוב אורי כבר ענה... אבל כבר כתבתי אז הנה...:
  1. ראי גם עלים ירוקים ו-עקרונות וחוקים בשירות לקטים - כל עלה שטעים לך (או סביל לך...) ההעדפה היא על עלים כהים - לא חסה (ואם חסה אז חסה עלים כמה שיותר ירוק), וכמה שיותר טריים וזקורים. עלי כרובית וקולורבי וכרוב - הכל אותו טעם בערך. מנגולד ותרד, פטרוזיליה וכוסברה - המבחר בארץ בחנויות מוגבל עדיין בשווקים הערביים הוא מצוין - אז למצוא שוק ולהתחיל ללמוד ערבית. - אני ממליץ ליצור קשר עם חווה אורגנית שעושה הובלות של ארגזים לאזורך - ולשלם להם מחיר קבוע בשביל שק ענק של עשבים "שוטים" אכילים - רגילת הגינה, חוביזה, כף אווז וכו..
  2. כמה שיותר גיוון כמה שיותר טרי כמה שיותר אורגני
  3. צריך בלנדר עם קנקן - כמה שיותר חזק - ראי בלנדרים ומעבדי מזון - אני שם את הפירות קודם, אחר כך את הירוקים, ומוסיף מים וקרח (אני אוהב את זה קר) -מפעיל על הכי חזק, עד שזה ירוק כהה וחלק.. את מוזמנת לבקר ואני אעשה לך הדגמה אישית (תביאי איתך 10 מנגואים בשלים ולא רקובים).
  4. אני שותה מיד, אבל אפשר בהחלט לשים במקרר ולשתות אחר כך - ככל שעובר יותר זמן ככה זה פחות טעים - 24 שעות גג - אם את לוקחת איתך - אז להכין את הרסק רק עם קרח (בלי מים) ואז זה ישמור על זה לכמה זמן (אפשר גם לשים בצידנית).
  5. כמה שאת רוצה כמה שעושה לך טוב.. הבחורה שמצוינת לעיל אוכלת רק את זה... ויקטוריה בניסוי שלה נתנה רבע גלון (ליטר בערך) ליום - היא באופן אישי מספרת שהיא שותה 2 ליטר. אני שתיתי בחורף כל יום ליטר בקיץ פחות. בנוסף על סלט ירוק גדול פעם ביום.
כל טוב!
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

רסק ירוק

שליחה על ידי ממ* »

אופק, תודה רבה רבה. עוזר מאוד.
נסיעה טובה.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

אני גם מתחילה ומאד לא כבדה והרסק שלי ירקרק...
ואני על אחד ביום וגם, רק כשיש לי זמן,
אבל זה כל כך מעולה, אני ממש רוצה להודות לאופק על כל ההשקעה
ועל כך שגרמת לי (לי! אני ממש לא מאמינה שאני אומרת את זה) לשקול את כל ענין הטבעונאות
(ולפסול אותו על הסף, אבל בגלל התנאים של חיי ועבודתי שלא מאפשרים כרגע)
בכל אופן, תודה על הדפים שאתה ממלא באינפורמציה ובאהבה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ממ,
האם אתה אוכל את הרסק במקום ארוחות?
משתדל שזה יהיה הדבר היחיד שאני אוכל עד ארוחת הצהריים (שיכולה להיות גם מאוחרת יחסית לארוחות צהריים).

אם אני אוכל רסק אחד בתחילת היום אז זה לא יחזיק אותי שבע להרבה זמן.
אם אני אוכל שני רסקים בתחילת היום (אחד כארוחת בוקר ואחד כארוחת 10-11) אז ארוחת הצהריים שלי מתאחרת, ואולי אני מצליח לעשות לעצמי יום שכולו raw.

לי נראה שלכולם זה טוב על הבוקר, פשוט בגלל העקרונות של צירופי מזון, כי א. זה נוזלי וב. זה פירות.
חוץ מהעניין הזה, כל אחד עם ההרגלים שלו ומה שזה עושה לו.. אולי תנסי את זה ותתאהבי ברעיון, ואז פתאום תחליטי שאת אוכלת רק את זה לאיזה יומיים. ואולי תנסי ותחליטי שזה רק במקום הקפה של הבוקר. מה שיהיה יהיה - ושיהיה בהצלחה :-)
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

רסק ירוק

שליחה על ידי ממ* »

ואולי תנסי ותחליטי שזה רק במקום הקפה של הבוקר.
:-D
אני חושבת שקודם יהיה שלום עולמי, כדור הארץ יתקרר קצת בחזרה וישראלים יפסיקו לצפור בכביש ואחר כך לחנות על מדרכות.
:-D

לי נראה שלכולם זה טוב על הבוקר, פשוט בגלל העקרונות של צירופי מזון, כי א. זה נוזלי וב. זה פירות.
נשמע הגיוני מאוד. כשהייתי טבעונית התחלתי את הבוקר בפירות, משום שהם גוזלים מהגוף מעט מאוד אנרגיית עיכול.
אבל, אם מותר להמשיך לשאול, מדוע להיזון כל מחצית היום הראשונה רק מרסק ירוק ולא גם מארוחה?
תודה, אורי!
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

רסק ירוק

שליחה על ידי ממ* »

אוי, אורי, מקווה שהפרצוף המחייך לא היה מעליב. פשוט קפה זה הדבר שאני הכי אוהבת בעולם, וקפה של בוקר משול לשמש הזורחת.
אבל, בלי קשר, עזרת לי מאוד. תודה.
אולי אשתה את הרסק כשעה אחרי הקפה (אני ממילא לא אוכלת ארוחת בוקר).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

אאהה רגע.. אם את שותה קפה אז צריך 8 ליטר ליום רסק ירוק.. ;-)
ממ*
הודעות: 1322
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

רסק ירוק

שליחה על ידי ממ* »

אאהה רגע.. אם את שותה קפה אז צריך 8 ליטר ליום רסק ירוק..
האמן לי, אופק, שבשביל להמשיך לשתות קפה, אשתה גם 10 ליטר...
מה, כל המרסקים פה ויתרו על הקפה בבוקר??

0-:

אני לפחות שותה אותו בלי סוכר ובלי חלב.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בתכל'ס, קפה מעיר אותך?
אולי אני מוזר, אבל מיץ עשב חיטה / מיץ גזר מעיר אותי יותר מקפה.
ורסק ירוק, תלוי אם הוא כבד או קל.

אבל, אם מותר להמשיך לשאול, מדוע להיזון כל מחצית היום הראשונה רק מרסק ירוק ולא גם מארוחה?
מה, smoothie זה לא ארוחה? (סמיילי מבולבל)
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

רסק ירוק

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

וואו איזה דף ארוך! זה יפה בעיני שאפשר לכתוב כל כך הרבה על רסק ירוק :-)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני אוכל (לא שותה) רסק ירוק 1-3 פעמים ביום. גם אני בעיקר קונה את הירוקים ולא מלקט אותם.
גם אנוכי עירונית, לא מלקטת עדיין אלא רק קונה (אם כי מנסה למצוא מקום קרוב לליקוט).
אורי, אשמח לדעת היכן אתה מלקט.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

רסק ירוק

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מבקשת המלצה על ירוקים של קיץ עד שיהיו ירוקים של חורף.
לצערי אין לי ריג'לה בגינה (מצאתי בשכונה במקום שדורכים עליו. יש אפשרות ליבא לחצר ושיגדל אצלי?)
יש לי בגינה שפע סולניים ונראה לי שהעלים שלהם רעילים.
יש בטטה, התחלה של ארטישוק ותירס.
צמחי בר - שפע של ינבוטים ועוד כמה שאני לא מזהה, לא ירוקים בוהקים.

אם יש מי מהמצוינים המתאים - אשמח לדעת, ואם יש תמונה של צמחי קיץ (בר) נפוצים המתאימים אשמח לראות.

בינתיים אני משתמשת בעלי גפן.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אורי, אשמח לדעת איך והיכן אתה משיג ירבוז, כף האווז, ריג'לה וחוביזה.

מירב,
ירבוז צומח בכל מקום שהייתי בו במרכז הארץ בשפע מדהים... הצמח הכי נפוץ פה בתל אביב (חוץ מדשא). צומח לי ברחוב מתוך הכביש והמדרכות. לא מצאת אותו או שפשוט עדיין לא למדת לזהות?

רג'ילה יש בעיקר ליד טפטפות במקומות האלה שהעיריות שותלות בהם פרחים (על כל מני איי תנועה ומדרכות, ליד מרכזים עירוניים, וכו'). צריך לחפש בין הפרחים. לא בכל מקום יש ריג'לה, אבל איפה שיש, יש המון. קל מאוד ללקט זרעים של ריג'לה - יש בקצה הגבעול מעיין צ'ופצ'יק קטן ליד איפה שהפרחים יוצאים, שבאיזשהו שלב הוא נופל (הרבה פעמים פשוט כשנוגעים בו בשביל לקטוף עלים). בתוך כל צ'ופצ'יק כזה יש כמה עשרות זרעים שחורים קטנים. עשיתי לי בבית כמה עציצים של זה והם צומחים יפה.

חוביזה וכף האווז נדירים בעיר, ונמצאים בעיקר איפה שיש שילוב של שני תנאים: השקיה+"הזנחה". (זה קצת סותר בד"כ, כי בד"כ אם כבר משקים אז גם יש גנן, ולכן קשה למצוא גינות טובות ללקט בהן עשבי בר בקיץ בעיר).
היו בשפע בגינת פלורנטין לפני שהעירייה הרסה אותה.
עד לא מזמן היה לי מקור טוב לחוביזות - ברחוב גרינבוים 2 (פינת דרך בן צבי) בדרום של דרום תל אביב, יש בניין שבמדשאה שלו צמחו מלא חוביזות, אבל לא מזמן עברתי שם ומסתבר שמישהו החליט להפסיק "להזניח" את הגינה, אז ריססו או עישבו או כיסחו או לא יודע מה, ופשוט נעלמו להן רוב החוביזות ומה שנשאר נראה מת או מרוסס.

בכל מקרה, כשאני מלקט עלים ירוקים בעיר, חשוב לי מאוד לטעים מכל צמח לפני שאני קוטף ממנו ושם בשק, פשוט כי עשבי-בר מאוד מושפעים מאיכות האדמה, ואם יש אדמה סופר-מזוהמת (כמו שיש די הרבה בתל אביב) אז הצמח גם יכול להיות קצת רעיל. מה שכן פועל לטובתינו זה ש[לדעתי לפחות]יש לנו, בני האדם, חוש טעם טוב למתי לא כדאי לנו לאכול משהו, וחוק הטעים לי ממש עובד במקרים כאלה.

קיצר, אם לסכם תשובה לשאלתך - חפשי בניינים שבקצוות של הדשא שגדל להם בגינה יש עשבי בר טובים, וכשאת מוצאת כאלה תרשמי לעצמך בפנקס את הכתובת שלהם שתדעי לעבור שם שוב.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

תודה על התשובה המפורטת.
כנראה שעדיין לא למדתי לזהות את חלקם.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

רסק ירוק

שליחה על ידי יעל* »

סופסופ! יושבת לי ולוגמת בנחת רסק ירוק מסרפדים צעירים, פטרוסיליה וקצת מנטה (ותפוחים)
בניגוד לחששותי מהסרפד הטרי- טעים ולא עוקצני כלל (קצת כן כשקטפתי :-(..)
תודה כבר אמרתי?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

ניסיתי לאכול רסק של מנגו ומנגולד – והתקבל ממש זוועה. תחושת בחילה קשה שלא נעלמה גם אחרי הוספת מנגו ענק נוסף לרסק. הרסק מצא מקומו (לצערי) בפח.
מנגו ועלי סלק לעומת זאת היו טעימים לי מאוד.
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

רסק ירוק

שליחה על ידי נטע* »

אצלי מככב בימים האחרונים מנגו (מאיה, הזן הקטן, מתוק, עגלגל, כתום חזק בפנים, רך ולא מואד סיבי) עם חצי זר פטרוזיליה.
תענוג אמיתי.
מדי פעם אני מוסיפה משהו - שזיף (לקטנו אתמול ים של שזיפי בר כחולים.. ), בננה קפואה, תמר מיובש, עלים מהגינה.
מישהו חווה תחושה של הזדקקות או צורך במשקה הירוק? כלומר איזה רגע של חולשה ורצון כבר לגמוע מהירוק ירוק הזה?
ככה הרגשתי לפעמים בימים האחרונים.
ינשופית*
הודעות: 70
הצטרפות: 25 ינואר 2005, 18:25

רסק ירוק

שליחה על ידי ינשופית* »

יש לי גם כמה שאלות:
מה צומח בירושלים? ואיך מזהים? לי נראה שבשלב זה של הקיץ לא צומח כמעט כלום....
האם אתם מקלפים את הפירות? למשל אפרסק, שזיף, תפוח, אגס וכדומה
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

רסק ירוק

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מעניין מה שאת אומרת, מירב ב. גם לי עלי מנגולד עושים רע רע רע.
מאז שהגענו לבוסטון אנחנו שותים כל בוקר רסק עם כל הפירות הרכים שיש במקרר ועם עלים ירוקים תורניים, בכל סיבוב בwhole foods אנחנו מנסים עלים חדשים. בגינה פה מתחת לבית הזמני שלנו יש המון ריג'לה, בינתיים אני רק מנשנשת מדי פעם, לא ממש קטפתי כמות ושמתי ברסק.
אני מודה שבינתיים תכולת הירוק ברסק נמוכה יחסית (בגלל שעד עכשיו הירוקים היו מזעזעים) אבל מאז שהתחלנו עם קייל התכולה עולה ועולה. היום אני אשים כוסברה וקייל.
מה שמעניין הוא שהקטנה שלי, (שהיא הraw vegan היחידה שאני מכירה אישית :-)) מאד אוהבת את הרסקים עם הקייל ושותה לי כמעט חצי, אבל ולקחה רק שלוק אחד ולא הסכימה לעוד מאלה עם הקולרדס.

(וגם, מנגו-בננה-ומלון זה שייק בסיס נפלא. וזאת על אף שאני לא משתגעת על אף אחד מהפירות האלה בפני עצמו.)
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

רסק ירוק

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

עוגיה, ממה שהזכרת , עלי בטטה צעירים אכילים אבל אני לא יודעת אם כדאי לשתות כמות גדולה שלהם ברסק ירוק..
אני שמה חופן קטן ..
LABLAB יש לך?
ריג'לה אפשר לקחת שתיל קטן עם שורש מאיפה שאת מוצאת ולטפח אותו בגינתך..
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

האם אתם מקלפים את הפירות? למשל אפרסק, שזיף, תפוח, אגס וכדומה
אני לא מקלפת (מאידך אוכלת רק אורגני).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ינשופית,
מה צומח בירושלים? ואיך מזהים? לי נראה שבשלב זה של הקיץ לא צומח כמעט כלום....
בדיוק אתמול הייתי במסע ליקוט קצר בירושליים, אני אכתוב עליו כנראה מחר בדף עלים ירוקים או מה ליקטנו היום
בוודאות אני יכול לומר לך שבירושליים יש הרבה חוביזות בעונה הזאת, מילאתי לעצמי את כל הכיס בעלי חוביזה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רסק ירוק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למישהו יש המלצה על דגם של מיקסר?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

רסק ירוק

שליחה על ידי מירב_ב* »

למישהו יש המלצה על דגם של מיקסר?
ראי בדף בלנדרים ומעבדי מזון.
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

רסק ירוק

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

איזה כיף לשמוע את חוויתך עם ילדתך.
דרך קסומה לתת לה את מה שהיא באמת צריכה- ולאפשר לה להתפתח בדרך הטובה ביותר בשבילה.
המשיכי לשתף אותה בכל ארוחה שאת מכינה לעצמך- ותמצאי לעצמך את השותפה הנאמנה ביותר לארוחה- מה שגם כשעצם זה- שאת מכינה ארוחה משותפת גם לעצמך וגם בשבילה- תגרום לך עודף מוטיבציה להמשיך וליצור ארוחות ירוקות ונפלאות.

אשמח אם תמשיכי לספר איך היא מגיבה עם הזמן.

בברכה
אלירן
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

רסק ירוק

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מירב,
אשמח לשמוע קצת על המתכונים שלך לרסק, ועל איזה רסקים הילדה אהבה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

איזה כיף להתנתק ל-3 שבועות ולחזור ולקרוא אותכם בבת אחת נהנים וירוקים - אמנם אכלנו הרבה מאד ירוקים במסע הליקוט - רסק שמתרסק מחוץ לפה לא ממש היה - אז עשינו רסק עם השיניים.. כרפס הביצות זה אחד הירוקים המדהימים ביותר של הקיץ.. נראה לי עבר אצלי את ריג'לה מבחינת הטעם - אפשר למצוא אותו ליד הנחלים - טעם של סלרי משובח ועדין ביחד עם קצת פטרוזיליה.. לועסים ולועסים וזה רק נעשה יותר טוב. גם גילינו עלים טעימים שעוד לא גיליתי את שמם.
היום בבוקר הכנו את הרסק הירוק הראשון מאז שחזרנו. שלי היה ככה: 3 מנגו (מאיה) בשלים, 2 עלי צבר, חופן גדול של כף אווז לבנה, 2 תמרים, חופן של קרח. איזה כיף שיש מכונות שלועסות בשבילנו... המסר הוא: מזון לעוס היטב - טעים יותר - ובגלל שבעידן המודרני תאילנדים לא יכולים ללעוס עבורינו (או שכן?) - אז יש מכונות חשמליות שמזהמות קצת את העשירים בקיסריה...
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

רסק ירוק

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אופק, תמיד נעים ומעשיר לקרוא אותך. 2 בקשות לי אליך:
ספר על אכילת עלי צבר
ותן הפניות לעלי קיץ (בר) אכילים (כי קצת קשה לי למצוא). מניחה ששמות יספיקו (גוגל אימג' יעשה את שאר העבודה). לך על הנפוצים במקומות יבשים (כי אין לי נחל בחצר).
תודה :-)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

ה עוגיה שלום- יש סוג בארץ של צבר שמגודל בשביל עלים ויש עליו הרבה פחות "עיניים" של קוצים אבל אפשר כל עלה צבר צעיר בצבע ירוק בהיר. עלי קיץ שכיחים: בסביבה פחות טבעית: חוביזה, רגילת הגינה, כף אווז, ירבוז.. בסביבה יותר טבעית: גרגיר הנחלים, כרפס הביצות, נענע.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

רסק ירוק עם יוגורט ורימונים

green]+ smoothie yogurt[/po].jpg

עונת הרימונים שבה אלינו .. ואיתם אפשר לקשט כל דבר בפנינים.. להכין רסק ירוק סמיך (נגיד מנגו וכף אווז ומנטה..) - לקשט ברימונים ו-יוגורט נא מהצומח - טעים מאד!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

רסק ירוק

שליחה על ידי with_passion* »

w]סרטון על ילד M5w[/po]-xbbc4 ששותה שלוק אחר שלוק בשקיקה עם שפם ירוק של היטלר...!
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”