הכנת סלטים

אנונימי

הכנת סלטים

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם:
מדור מתכונים
מדור מתכוני אוכל חי
סלטים חיים כמנה עיקרית

עריכה: טול טול (יוני 2011)

סלטי ירקות:
סלט יווני (ינאי שפרון)
החומרים שצריך
שתי עגבניות
שני מלפפונים
חסה
בצל קטן
חופן זיתים שחורים
גבינה בולגרית
שמן זית
מלח ופלפל
חצי לימון


מה עושים
חותכים את הירקות, קוצצים את הזיתים
מוסיפים גבינה בולגרית חתוכה לקוביות מטבלים בשמן זית לימון פלפל שחור ומעט מלח (הגבינה כבר מלוחה)
סלט אבוקדו ובצל (רועי כשר)
מיצרכים
אבוקדו
בצל
בזילקום
שמן זית
מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה
חותכים בצל לפרוסות דקות. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון ומלח.נותנים לזה לעמוד. אחר כך חותחים את האבוקדו לקוביות.חותכים את הבזיליקום.
מוסיפים את האבוקדו. מערבוים וזוה
סלט טעים מכל סוגי הירקות (פלוני אלמונית)
2מלפפונים
2 עגבניות
1 בצל
נענע
ספגטי
חסה
זיתים ירוקים
אבוקדו
קוצצים את כל הירקות קטן קטן ומערבבים ביחד ואחר כך שמים קצת לימון
ויוצא בסוף סלט ירקות טעים
סלט תירס (פלוני אלמונית)
2 קופסות תירס
2 פלפלים אדומים
קופסת מלפפונים בחומץ
קוצצים את המלפפונים ואת הפלפלים ומוסיפים לימון ויוצא לנו סלט תירס טעים מאוד
סלט עגבניות שרי פיקנטי (ריח מנטה)
סלסילה עגבניות שטופה
חצי חבילה כוסברה
כמה עלי נענע
חצי כפית שום כתוש
פלפל ירוק חריף קטן
מעט עירית
100 גרם צנובר קלוי
הכנה
לחצות את העגבניות
לקצוץ את כל הירק
להוסיף את הצנובר הקלוי(אפשר לקלות מס' שניות במחבת יבשה)
ולתבל עם שמן זית,לימון ומלח.
ולערבב הכל ביחד.
סלט שומר (ריח מנטה)
לשטוף היטב את השומר ולזרוק את העלים החיצוניים
לחתוך לרצועות
להוסיף מלח,מעט שמן והמון מיץ לימון טרי
לערבב היטב.
סלט עגבניות שרי (אמא חדשה)
חוצים עגבניות שרי, מוסיפים גבינת פטה עזים מלוחה, עלי בזיליקום טריים קרועים. מתבלים לפי הטעם ומפזרים מעל צנוברים קלויים במחבט.
קילוף גמבות (יערת דבש)
קילוף גמבות
קולים את הגמבות בתנור בחום גבוה ביותר, כ- 20 דקות,
זאת אחרי שקטמנו אותם והנחנו הפוך על התבנית.

מכניסים מיד לשקית.
כשמתקרר, אפשר לקלפ את הקליפה החרוכה.
אפשר להכניס את הפלפלים לכל מני סלטים קרים, לתבשילים,
או פשוט להוסיף שום, מיצלימון או חומץ, שמנזית.

ממש טעים!
סלט סלרי
סלט סלרי
<נראה לי שזה כשר לפסח...>

ועוד סלט סלרי
סלט חסה, עגבניות שרי, שעועית ירוקה (קרוטונית מהמרק הגדול)
מתוק ומתפצח

חסה רעננה (עגולה או ערבית) חתוכה לרצועות
חצאי עגבניות שרי קטנות, מהסוג המתוק
חתיכות שעועית ירוקה טרייה (לא קפואה!) ונאה (לא מבושלת!)
חופן קצוץ של ריג'לה (רגילת הגינה, עשב נהדר) או פטרוזיליה
לימון ושמן זית.
סלט אדום (קרוטונית מהמרק הגדול)
(מבוסס על הבדלי מרקמים וצורות בתוך אותו צבע, אז אופן החיתוך הוא הדבר החשוב כאן).

1 עגבניה - קוביות גדולות וגסות, 1.5-2 ס"מ
חצי גמבה - קצוצה ל"גפרורים"
כמה צנוניות - פרוסות עגולות דקות (עיגולים שלמים)
פרוסת בצל קצוצה קטן-קטן
שמן זית-לימון-מלח

אופציונלי - סלק - קוביות קטנות - 1 ס"מ

בחורף אפשר להחליף את העגבניה באשכולית אדומה ולבטל את הלימון.
סלט עגבניות וגבינות (קרוטונית מהמרק הגדול)
סלט אתמול והיום

שני חופנים עגבניות שרי חתוכות ל-2
חופן עגבניות מיובשות - קצוצות
רבע חבילת צפתית טובה, חתוכה לקוביות
חצי חבילת פרומעז, חתוכה לחצאי פרוסות
עלי בזיליקום טרי לרוב, קצוצים גס
שמן זית טוב, טיפת מלח וזהו.

תוספות אופציונליות:
פרוסות חצילים מטוגנים/אפויים - חתוכות לקוביות
זיתים שחורים חתוכים (אבל מעט)
עלי בייבי








סלטי חסה ועלים:






סלט חסה, זרעונים ונבטים ברוטב חרדל (שרה ק)

ראש חסה
5-6 פטריות טריות פרוסות
חצי כוס נבטי אלפלפה (דקים)
4 כפות תערובת זרעונים
(שומשום, חמניות, אגוזים, פקאנים, שקדים, קאשיו, לא חובה הכל)

לרוטב
חצי כפית חרדל
חצי כפית דבש
3 כפות חומץ בן יין
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן קנולה או חמניות
מלח ופלפל

קוצצים את האגוזים גס
קולים במחבת יבשה על אש גבוהה עד לקבלת זהוב בהיר

חותכים את החסה
מנערים את הרוטב בצנצנת ומתקנים תיבול

מערבבים את החסה עם הרוטב בקערה גדולה.
מסדרים מעל החסה את פרוסות הפטריות הנבטים ותערובת הזרעונים ומגישים
סלט חסה מתקתק (שרה ק)

חבילת חסה חתוכה
בצל סגול בינוני, או בצל רגיל קטן
חצי כוס פרוסות שקדים
חצי כוס קרוטונים
100 גרם צימוקים בהירים

לרוטב
רבע כוס מיונז
רבע כוס חומץ
רבע כוס סוכר

במחבת ללא שמן קולים את השקדים עד שמזהיבים.
בקערת הגשה שמים את החסה.
קוצצים את הבצל ומפזרים עם הצימוקים על החסה. בקערית מערבבים את הרוטב ויוצקים על החסה. מערבבים. מפזרים מלמעלה את השקדים והקרוטונים ומגישים מייד.
סלט עלי בייבי (עלים צעירים) (ריח מנטה)
לשטוף קופסא עלים ולהניח בקערה
להוסיף עגבניות שרי חצויות
צנובר קלוי
1 שן שום כתושה
מלח,לימון ושמן זית
לערבב הכל.
סלט אביבי – חסה ועלי בייבי (רועי כשר)
סלט אביבי

מצרכים:
חבילת עלי ביבי
חסה
פרי העונה (תפוח, אפרסמון, אגס, ענבים.)

לרוטב:
כף חרדל דיז'ון
מיץ מלימון אחד
שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
  1. חותכים את החסה
  2. שוטפים את הפירות וחותכים
הרוטב:
מכניסים את כול המצרכים לצנצנת ומשקשקים

מערבים את הכול ביחד
אפשר לפזר מעל אגוזים

ובתאבון....








סלטי כרוב:






סלט בריאות (ריח מנטה)
חצי כרוב
4 גזרים גדולים
מעט שמן לטיגון
רבע כוס סוכר חום
גרעיני חמניות, צנובר, אגוזים, קשיו, שומשום.
רבע כוס סויה

ההכנה
  • לקצוץ דק את הגזר והכרוב
  • לקלות את הפיצוחים במחבת עם מעט שמן
  • לערבב הכל יחד ולהוסיף את השמן,הסויה והסוכר.
סלט כרוב (אילה א)
חותכים כרוב שלם לאיטריות
חבילת כוסברה קצוצה
3 שני שום
מיץ לימון
פלפל, מלח
לשים עם הידיים
טעים
סלט כרוב אדום כמו בדוכני פלאפל
פיתה עיראקית (2006-05-11T14:06:01):
איך משיגים את הצבע האדום של הכרוב כמו בדוכני השווארמה והפלאפל???????????

אביב חדש (2006-05-11T19:27:56):
כשמערבבים את הכרוב עם מיונז, זה מה שיוצא. לפחות לי זה יוצא.

פיתה עיראקית (2006-05-13T16:43:15):
אז כרוב עם מיונז יוצא ורדרד . אני מתכוונת ללא מיונז. @}

דנה (2006-05-14T00:18:15):
פיתה עירקית, נראה לי שאת מתכוונת ל detail]זה id[/po]=35452

פיתה עיראקית (2006-05-14T17:17:56):
דנה תודה זה הדבר האמיתי.








סלטי גזר:






סלט גזר וסלק חי (שרה ק)
הסלט הזה והסלטים הבאים, המרשמים מעיתון הבית של המשפחה מאת אביגיל מייזליק שאוהבת לאסוף מתכונים ולפרסם אותם בעיתון. אני מאד אוהבת אותם!!
לגבי הסלטים, אביגיל מספרת שכאשר היתה בתחילת תהליך חזרה בתשובה, היא הייתה בניו - זילנד ולמזלה מצאה קהילה יהודית קטנה. שם היתה משפחה נחמדה שהזמינו אותה. בגלל שלא היה אפשרות להשיג בשר כשר, העקרת בית נאלצה להסתדר ללא הבשר. היא למדה לנהל מטבח צמחוני עם דגים עם סלטים עשירים שאביגיל התלהבה מהם, ומייד בקשה 3 מתכונים מוצלחים במיוחד.

ראש סלק בינוני
4 גזרים
מיץ חצי תפוז
שן שום כתושה
3 כפות שמן
שליש כפית סוכר
כוסברה לקישוט

לחתוך לרצועות דקות או לרסק בפומפיה גסה
סלט גזר עם קוקוס ואננס (שרה ק)
6 גזרים
8 עיגולים של אננס משומר
מיץ תפוז אחד
שליש כפית סוכר
2 כפות מיונז
כוס קוקוס טחון
סלט גזר עם פלפלים (שרה ק)

קילו גזר
חבילת סלרי
פלפל אדום
פלפל ירוק
בצל סגול קטן

לרוטב
חצי כוס שמן זית
רבע כוס סוכר
חצי כוס מיונז
רבע כוס חומץ
כפית קטנה מלח

מגררים את הגזרים, פורסים את הסלרי לפרוסות רוחב דקות (את העלים כדאי לשמור למרק) חותכים את הפלפלים והבצל לקוביות קטנות ככל האפשר.
מערבבים הכל ומשרים כשעתיים
סלט גזר מבושל(מרוקאי) (ריח מנטה)
לקלוף 5 גזרים ולפרוס לטבעות
לבשל עד שמתרכך ולקרר
בסיר נקי להזהיב במעט שמן 3 שיני שום כתושות,
להוסיף מלח,פפריקה אדומה חריפה,כף כמון ומיץ מחצי לימון.
להוסיף חצי חבילה כוסברה קצוצה
וחצי כוס מים.
להרתיח 2-3 דקות ולהוסיף את הגזר
להמשיך לבשל עוד 2 דקות ואם חסר נוזלים להוסיף מעט מים
לערבב בעדינות שהגזר לא ייתפרק
טעים קר.
סלט גזר מתוק עם תפוז (ריח מנטה)
לגרד כ-5 גזרים
להוסיף 2 תפוזים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
מיץ תפוזים סחוט
לערבב הכל וטעים קר כמנה אחרונה.
סלט גזר (אילה)
סלט גזר מנצח של גיתית

פורסים את הגזר לעיגולים דקים (אני משתמשת בדיסקית של מעבד המזון)- עדיף להכין לפחות מ6-7 גזרים
סוחטים לימון
חצי לימון חותכים עם הקליפה לנתחים קטנים
מוסיפים שמן זית ומלח
נותנים לזה לשהות קצת .

ריח מנטה
אני מוסיפה לסלט הגזר הזה גם פלפל ירוק חריף חתוך קטן (לאוהבי החריף כמובן)
סלט גזר שהפעוט אוהב (מיכל בר)
סלט גזר שהפעוט אוהב!

פשוט מאוד: לגרד גזר, להוסיף צימוקים. שום תיבול.

<אפילו אבא שלו אוהב את זה>
סלט גזר נשכני (קרוטונית מהמרק הגדול)
1 גזר גדול קלוף ומגורר
אבוקדו קטן בשל (אבל לא רך מאוד) חתוך לקוביות קטנות
רבע בצל, קצוץ דק-דק
1 שן שום קטנה (מה"רזות") פרוסה לפרוסות דקיקות
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

רוטב: הרבה לימון, הרבה שמן זית. רבע כפית חרדל, מלח ופלפל.

גיוון: להוסיף רבע גמבה אדומה קצוצה דקיק-דקיק.
סלט אצות וגזר (קלמנ טינה)
משרים במים אצת קומבו וחופן אצות ווקאמה
חותכים גזר לרצועות דקיקות, כמו פסטה.
חותכים לרצועות דקיקות כמו פסטה את אצת הקומבו.
מוסיפים:
זרעי דלעת
שומשום שחור ורגיל
קוביות קטנטנות של אבוקדו (אופציונלי אבל מומלץ)
שמן שומשום
רוטב סויה

מערבבים היטב.
מגישים קר
למחרת נעשה מלוח, כדאי לגמור באותו יום (לא כזה אתגר, לדעתי)








סלטי סלק:






סלט סלק (לי אורה)

מבשלים כמה סלקים, חותכים לריבועים ומוסיפים בצל ירוק קצוץ, מלפפון חמוץ קצוץ, מעט שמן ותבלינים. אפשר להוסיף גם מיץ לימון ו\או חומץ.

אפשרות נוספת: להוסיף לכל זה גרעיני תירס.
סלט סלק אלוף (יערת דבש)
תשמעו, זה הדבר הכי פשוט שיש אבל אני מתענגת עליו כאילו מת העולם..
חייבת לשתף:

סלק מבושל
מגורר, עדיף במגררת ידנית
מיצלימון
שמן זית

אוף זה כל כך טעים!

|!| צפו לפיפי סגול!








סלטי חצילים:






סלט חצילים ביוגורט (עודד המחפש)
חומרים:
4 חצילים בינויים
כ-750 מ"ל יוגורט לבחירתכם (אני השתמשתי ב יוגורמה החדש - יוגורט טעים מחלב כבשים שבא באריזה משפחתית)
שמיר
שום
שמן לטיגון עמוק
מלח, פלפל

ההכנה:
חותכים את החצילים לחתיכות יחסית גדולות (3-4 ס"מ) ומייבשים קצת בשמש
מטגנים את החצילים טיגון עמוק ומספיגים בנייר סופג
מערבבים את החצילים המטוגנים עם היוגורט ושאר התבלינים

וזהו

הסלט הופך ליותר טעים אחרי שהוא שוהה קצת במקרר ככה שכל הטעמים נספגים.
סלט חצילים עם טחינה (אמא בן אור)
קולים בגריל התנור הכי חם שיש 4 חצילים - שמים את רשת התנור הכי קרוב לגריל, ולמטה פורסים נייר אלומיניום
לקליטת הנוזלים,מנקבים במזלג כל חציל משני צדדיו, קולים חצי שעה בערך, הופכים וקולים כחצי שעה נוספת. חוצים כל חציל ומוציאים את התוכן למסננת להגרת נוזלים למשך חצי שעה.

קוצצים גס את בשר החציל, שמים בקערה ומוסיפים:

מיץ מחצי לימון עסיסי
2-3 כפות טחינה גולמית טובה
קצת שמן זית
שן שום כתושה
כף או 2 זעתר טרי מהגינה קצוץ דק דק
מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים הכל יחד ותוקפים :-9
סלט חציל וקישוא (ריח מנטה)
לקלף: 2 חצילים גדולים,2 קישואים, 3 עגבניות
את הכל לחתוך לקוביות ולשים בסיר.
לבשל על אש קטנה ומדי פעם לבחוש בעדינות עד שכמעט ואין נוזלים.
+חצי כוס מים.
לתבל במלח,פלפל שחור,פפריקה אדומה ומעט שמן.
הסלט טעים גם חם וגם קר.
סלט חצילים (יערת דבש)
לקחתי מיונז טופו, אפשר כל מיונז.
קליתי חציל על קליפתו בתנור בחום גבוה, הסרתי את הקליפה החרוכה אחרי שהתקרר.
מעכתי את החציל והכנסתיהו אל המיונז.
משובח.
לסיום, הכנסתי גם שמן זית ארומתי מאד - כמה כפיות. בלי קשר לחציל.








סלטי נבטים:






סלט נבטי חמניות (נורית מילוא)
נבטי חמניות - 2-3 חופנים מכובדים
עגבניה
זרעי חמניות או דלעת
מתבלים בשמן זית , לימון ומלח
זה יוצא סלט עדין.
למי שרוצה תוספת טעם חזקה יותר אםפשר להוסיף בצל קצוץ או גבינה מלוחה או גבינה פיקנטית אחרת כמו פרמזן או מוצרלה
סלט נבטים (נורית מילוא)
עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
3 גזרים מגוררים דק
נבטי חילבה
נבטי אספסת
את הנבטים אפשר לחתוך קצת כדי שלא יהיו שרוכים ארוכים ולא נוחים לאכילה
מתבלים בשמן זית, לימון ומלח
יוצא טעים ועסיסי

בתיאבון







סלטי טונה:






סלט טונה שאין עומדים בו (רועי שרון)
  • לוקחים קופסת שימורי טונה במים או בשמן לפי העדפת הקהל. אני מעדיף במים כי אז זה יוצא פחות שמנוני. בכל מקרה -- לשים לב שכתוב על הקופסא במפורש שהטונה הזו ידידותית לדולפינים.
  • חותכים בצל גדול אחד דק דק (צריך שבסוף תהיה כמות שווה של טונה ושל בצל).
  • מוסיפים מעט מיונז ומערבבים תוך פירור הטונה. אם יש צורך אז מוסיפים עוד מיונז -- צריך שהוא יקיף את כל חלקי הטונה והבצל, אבל לא יהיה יותר מדי כי אחרת זה נעשה ממרח ומפסיק להיות סלט.
  • מיץ מלימון שלם. זה הסוד המקצועי -- דגים אוהבים לימון. אפשר לשחק עם זה, לשים פחות או להוסיף עוד לפי הטעם.
  • פלפל שחור גרוס. אפשר לשים בנדיבות כי זה כמעט לא מורגש.
  • יש כאלה שמוסיפים מלפפון חמוץ חתוך קטן, או צלפים. אותי זה לא מרגש. במקרה הזה כל המוסיף גורע.
לאכול על לחם או סתם ישר. על טוסטים שנקלו זה עתה זה ממש תענוג. אחרי כן לא לדבר עם אף אחד מקרוב.
סלט טונה וירקות (ריח מנטה)
כל מיני ירקות קצוצים (מה שאוהבים)
קופסא טונה מסוננת ומפוררת
2 ביצים קשות פרוסות
תפוח אדמה מבושל חתוך לקוביות
תיבול: מלח,פלפל שחור גרוס,לימון ושמן זית
לערבב היטב (ללא הביצים) את הביצים לפזר מלמעלה
אפשר להוסיף זיתים שחורים.








סלטים מבושלים:






מטבוחה (עגבניות עם גמבות) (ריח מנטה)
לקלות בגריל 6 גמבות אדומות גדולות
לאחר שהן משחימות לשים בשקית ניילון,לסגור ולקרר
אחר כך לקלף ולקצוץ לקוביות
לחלוט במים חמים 4 עגבניות אדומות
לקלף ולקצוץ ולהוסיף לגמבות
להוסיף 3 שיני שום כתושות
מלח,פפריקה חריפה
4 כפות שמן
להרתיח על אש קטנה ומדי פעם לערבב שלא יידבק לתחתית.
לאדות את רוב המים(התערובת צריכה להראות כמו ריבה)
סלט מוקפץ צבעוני (נטע מכפ''ס)
מטגנים במחבת בצל סגול עד להזהבה.
מוסיפים גזר חתוך לקוביות
קשוא
כרובית
פלפלים בכל הצבעים
2 עגבניות
כרוב סיני
פטריות שמפניון
תירס מקופסת שימורים

לבסוף מפזרים שומשום
ומתבלים ב-
2 -3 כפות רוטב סויה
כף רוטב מייפל
כף דבש
סלט כרובית אפויה (סלט ים)
(אזהרה לאוהבי הכרובית: תתחילו ישר משתי כרוביות שלא יגמר מהר מידי!)

מפרקים כרובית שטופה לפרחים.
מורחים בנדיבות שמן זית בתבנית אפיה (עם או בלי נייר אפיה), מפזרים את הכרובית בתבנית, מוסיפים קצת מלח ומערבבים.
אופים בתנור עד שהכרובית מצטמקת ומתרככת, מזהיבה ואפילו קצת משחימה בקצוות. מערבבים מידי פעם.
כשמוכן, מוציאים, מחכים שיתקרר קצת ומוסיפים לימון, ועוד קצת שמן זית ומלח לפי הטעם.
סלט בטטה (לי אורה)

מבשלים כמה בטטות, מועכים ומוסיפים מעט שמן ותבלינים, בצל קצוץ, מלפפון חמוץ קצוץ (ובעצם כל מה שלפי טעמכן)

בון אפטיט :-)
סלט תירס (חדשה באופן טבעי)
לוקחים 2 בצלים גדולים חותכים לריבועים קטנים (בגודל של גרגר תירס) ומטגנים במחבת עם שמן עד שמצהיב לגמרי
מוסיפים למחבת קופסא שלמה של תירס שסונן ונשטף ומערבבים תוך כדי בישול על האש למשך 2-3 דק'.
לאחר שמתקרר (חובה לחכות שיתקרר) מוסיפים: מיונז (לפי הטעם), סויה (גם לפי הטעם) ופלפל שחור.
בתאבון........
סלט שעועית לבנה (אילה בשדה הדגן)
סלט שעועית לבנה בסיגנון מסעדת הטורקי :
(המסעדה נמצאת האור יהודה , יש להם בשרים וכ' , אבל גם המון אוכל מירקות טעים וכייפי.)

שעועית מושרית ומונבטת (יש עונות שבהן השעועית מונבטת בקלות ויש שזה ממש מתחרבש..) ומבושלת במים , עד כדי שהיא רכה אך לא נמעכת.

מקררים את השעועית.

קוצצים:
מלפפון חמוץ,
בצל,
פלפלים בכל הצבעים,
שמיר,
מוסיפים לימון ושמן זית .
לתוספת :קולורבי,תפוחי אדמה מבושלים ,ירקות מוחמצים נוספים .
סלט אפונה ונענע (עתליה)
100 גרם זיתים שחורים מגולענים (משקל נקי ללא הגלעינים)
1 פלפל אדום חצוי ופרוס לפרוסות דקות
1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק
3-4 שיני שום קצוצות
700 גרם אפונה טרייה או קפואה (המשקל ללא התרמילים)
100 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
4 כפות מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה חריפה
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל


אופן ההכנה
  1. מגלענים ופורסים את הזיתים לפרוסות עבות ומכניסים לסיר. מוסיפים לסיר את פרוסות הפלפל, הג'ינג'ר, השום, האפונה, קליפות ההדרים, מיץ הלימון, השמן והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל.
מכסים את הסיר ומבשלים לאט כ 15 דקות. מערבבים מדי פעם. מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.
  1. מוסיפים את עלי הנענע והפטרוזיליה הקצוצים לירקות הפושרים. מתבלים ומערבבים.
מגישים את הסלט כשהוא בטמפרטורת החדר
קרן_שמש*
הודעות: 372
הצטרפות: 17 אוגוסט 2001, 16:23

הכנת סלטים

שליחה על ידי קרן_שמש* »

סלט סלק חי

2-3 סלקים לא מבושלים
1 בצל סגול
שמיר/רוזמרין/טרגון (אופציונלי)
לרוטב:
מלח ופלפל שחור
חרדל דיז'ון
שמן זית
חומץ

סלק לא מבושל יש טעם פחות מתקתק והוא יותר בריא.
ההכנה פשוטה:
לקלף את הסלק ואת הבצל, ולהכניס למעבד מזון טוב כמו Master Slicer או לקצוץ ידנית. הירקות צריכים להיות קצוצים דק ולא מעוכים לפירה.
להעביר לקערה ולהוסיף את הרוטב, לקשט בעלים ירוקים ולהגיש.
קוראת*
הודעות: 1643
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

הכנת סלטים

שליחה על ידי קוראת* »

ומה עם סלט פירות? פשוט לקחת את הפירות האהובים עליכם, לחתוך ולערבב בקערה. אין צורך להוסיף כלום, אולי רק לנצל את מיץ התפוזים (אם השתמשתם בתפוז) כסירופ. ארוחת בוקר או קינוח מצוינים, וביננו, זה מתאים גם לכל זמן אחר ;-)
נגה*
הודעות: 350
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

הכנת סלטים

שליחה על ידי נגה* »

|L| אימצתי
שליחת תגובה

חזור אל “מסעות בחו"ל”