לגדל ילדים בלי להרדים

טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אני רק באמצע הדף ומבטיחה להמשיך לקרוא אבל יש לי משהו להוסיף לדיון.
וזה הרעיון שתינוק מתחיל מתלות מוחלטת באמו, ועובר עם לידתו תהליך של פרידה, שמסתיים בגיל 18 בערך, אז הוא לוקח את מפתחות האוטו ויוצא (בעצם, השאלה אם זה האוטו של אמא או שלו).

עם הלידה הוא מיד מתחיל לספק בעצמו את החמצן שלו (נשימה), ותוך זמן קצר גם לספק לעצמו את מקורות האנרגיה שלו (יניקה, ובהמשך אכילה ושתיה).
בשאר הדברים ישנה היפרדות הדרגתית, כאשר לכל תינוק קצב משלו. התינוקות בהתחלה אמורים להיות נישאים על הוריהם, ובשלב מסוים הם מתחילים להתנייד בעצמם, וכל אחד בקצב ההתקדמות שלו. התינוקות בהתחלה נעזרים בהוריהם לעשיית צרכיהם, ובהמשך הם מפתחים עצמאות גם בזה (ואיזה כיף זה כשכבר לא צריך לנגב! |יש|).
וגם בשינה יש היפרדות הדרגתית. בבטן התינוק תלוי לגמרי באמו בזמן ההרדמות, ועם לידתו מתחיל תהליך היפרדות גם בתחום הזה. וכמו בשאר התחומים, יש כאן המון עניין של קצב אישי. השלישי שלי היה מאלה שלפעמים אפשר להניח וללכת, והחמישי דומה לו בכך. הרביעית? לא זכורה לי פעם כזו! אז האם ניתן לומר שבשלישי ובחמישי ספרתי נכון וברביעית לא? כנראה שלא. היכולת השכלית שלי מדרדרת באופן ליניארי עם הלידות, ולא סינוסיאדלי.
הלב שלי אומר שעניין ההיפרדות בהרדמה דומה יותר לעניין הנשיאה (הדרגתי), מאשר לעניין הנשימה (זבנג וגמרנו).

ועכשיו אני ממשיכה לקרוא מאיפה שעצרתי, וסליחה אם חזרתי על דברים שנאמרו או אם הדיון כבר שינה כיוון ואני קופצת לכם.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

זמן רב התלבטתי האם לפתוח את הדף הזה. הסיבות: הרעיון הזה מרתיע הרבה אנשים באתר ובדרך כלל מקבל קיטונות של ביקורת שאינה תמיד עניינית וקשה לנהל דיון. הניסיון ללמד תינוקות להירדם לבד נחשד כחלק מכפייה וחוסר היענות לצרכים בסיסיים.

למה בכל זאת לפתוח את הדיון? גם בגלל הניסיון האישי שמייד אפרט וגם בגלל מחשבות שעלו בי בעקבות ניסיון מוצלח לגדל בלי חיתולים.
הטענה החשובה של בלי חיתולים היא שילדים נולדים מצויידים ביכולת לשתף פעולה עם המבוגר בעניין הזה והחיתולים נוטלים מהם את היכולת הזו. חשבתי לעצמי, נוכח ניסיוני האישי, שאולי תינוקות נולדים עם היכולת (ואולי אף הרצון) להירדם לבד, והאופן שבו אנחנו בוחרים להרדים אותם נוטל מהם את היכולת הזו. בדומה לסיפור החיתולים, בהמשך החיים מתנהלים סביב עניין השינה מאבקים רבים והוריםמדברים עליה במונחים של "גמילה" המזכירים את תיסכולי החיתולים.
אז אולי אנחנו מפספסים משהו? עם הריוני השלישי אני מעלה זאת כחומר למחשבה ודיון.

מה קרה אצלנו עם שני הילדים הגדולים (שנתיים וארבע)? הלכנו בשיטת "שלושת הפיהוקים" והיא עבדה מצוין. הפיהוק הראשון מסמן את תחילת העייפות ואז נפתח חלון הזדמנויות שנשאר פתוח עד מעט אחרי הפיהוק השלישי. אם משכיבים את התינוק לישון במשך הזמן הזה הוא פשוט נרדם לו בנעימים, בהנחה ששום דבר אחר לא מציק לו. אם מחכים יותר מדי אחרי הפיהוק השלישי מגיע הבכי ואז הכל נהיה יותר קשה ופונים להרדמה בדרכים אחרות כמו הנקה או החזקה על הידיים וכו'. הפואנטה - יש משך זמן מאוד ברור שבו דברים מתנהלים אחרת, ללא שום בכי או רטינות או מאמץ.
זה מזכיר לי חלונות שרואים בהנקה (סימנים של רעב שהופכים הנקה לנעימה מאוד, בניגוד לפספוס שלהם שמוביל לתחילת הנקה קשה יותר עקב בכי) או בענייני חיתולים או בכלל בהתנהגות של ילדים. השיטה הזו אומצה על ידנו מספרה המושמץ של הלוחשת. כשקראתי את זה חשבתי לעצמי, נו, באמת. נתתי לזה צ'אנס הוגן וראיתי שהיא ממש צודקת. יש שלושה פיהוקים בדיוק והדברים מתנהלים בדיוק כפי שהיא מתארת. המקרים בהם זה לא עובד הם כאשר ישנה מצוקה מכל סוג שהוא שצריך לטפל בה לפני שתינוק רגוע ומוכן לשינה.

יש כאן עוד כמה הנחות שמתכתבות עם הנקה ועם בלי חיתולים - ככל שמתחילים עם זה יותר מוקדם כך זה עובד יותר טוב. הילד הראשון הורדם אצלנו ככה מגיל שלושה חודשים בערך והיו פעמים לא מעטות בהן זה לא עבד והרדמנו בדרכים אחרות עד שזה התמסד היטב כשיטת הרדמה. עם השני עשינו את זה מהיום הראשון וזה עבד בצורה מושלמת. עניין נוסף משותף - זה דורש אמון ביכולת של התינוק להירדם בדיוק כפי שבלי חיתולים דורש אמון ביכולת שלו להבין סימנים ולשדר אותם. ספקנות והססנות מפריעים לתהליך הזה בצורה בולטת. פשוט כאן הפיהוק הוא הסימן כמו שיש סימני פשפוש. הדברים דומים גם במידת הקירבה הפיזית הנדרשת כי כדי להיות מודעים לפיהוקים צריך להיות בקשר עין וגוף עם התינוק אחרת מפספסים. כלומר, גם זה דורש סוג של קשב ממטפלים.

חשוב לי לציין שמעבר לגידול מוצלח של שני ילדים בדרך הזו אין לי כל מידע נוסף או ניסיון. רק תחושת בטן שלא יכול להיות שיש לי שני ילדים מיוחדים או חריגים או שאנחנו הורים חריגים. ועם זאת, הילדים גדלו נטולי סימפטומים של שנת תינוקות וילדים. אחרי שהם סיימו לינוק בלילה הם פשוט הפסיקו להתעורר בלילות וישנו לילות ארוכים ורצופים. הם מעולם לא יצאו מהמיטה ובאו למיטה שלנו, אפילו לא פעם אחת. כל הדברים הקשים שקשורים להירדמות ופרידה בלילה או להתעוררות באמצע הלילה פשוט פסחו עלינו. מגיל צעיר מאוד הם נרדמו לבד ללא בכי או כל סימן של מצוקה. חשוב לציין עוד שהדברים הללו התנהלו כך כל זמן שהכל תקין פיזית ונפשית. כאשר עלו לחצים נפשיים או פיזיים הדבר התבטא מיידית גם בהרגלי השינה וגם כאן הדבר מזכיר את הרגרסיות של הבלי חיתולים. גם מצב הרוח של ההורים ומצבם הנפשי משפיעים כאן, בדיוק כמו בענייני החיתולים. כשמשהו לא בסדר זה מייד מתבטא בשינה וההרגל הנעים מתחרבש. יחד עם זאת, יש לאן לחזור כאשר המצב בבית נרגע.

אני מעלה את הדיון הזה בגלל תחושה שאולי אפשר לשנות את הגישה, או לפחות לשקול אותה, למען שקט נפשי שערכו רב ושיכול להיות שהוא לא רק שלא פוגע בתינוקות שלנו אלא אפילו מתחבר למשהו שקורה אצלם באופן טבעי ונינוח. אם לא היה טבעי לילדים שלי לעבור לבד את הדרך שבין פיהוק לשינה הם היו מודיעים לי על כך בדרך כלשהי, בדיוק כפי שהם הצליחו לעשות כאשר משהו הציק להם. הם אמרו - הי, לא מתאים לי עכשיו לעשות את זה לבד. אבל זה היה החריג שהיה קל לקשור למצוקה אחרת ולא הכלל. התחושה שלי היא שכמו שתינוק מודיע שיש לו פיפי ואני מניחה אותו במקום המתאים לצורך העניין כך יכול להיות שהוא מודיע לי על עייפות וכל מה שאני צריכה לעשות זה להניח אותו במקום המתאים לשינה. במקום לשדר לו שאיני בוטחת ביכולת שלו להירדם לבד אני יכולה לשדר לו אמון ולאפשר לו פשוט ללכת לישון.

מחשבות יתקבלו בברכה.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

תודה שרון ס על הדברים שלך. אני מסכימה מאוד שיש משהו קשה בלהיות שם כאשר הם נרדמים ופתאום לא להיות כאשר הם מתעוררים. יחד עם זאת, מה שדמיינתי זה הרדמה תוך כדי הנקה או הרדמה במנשא או על הידיים. אלו נתפשים כגישה יותר טבעית כיוון שהם מניחים הורה שנשאר קרוב כל זמן השינה או לפחות במהלך ההירדמות. השאלה שלי היא מה גורם לנו לחשוב שתינוק בשלב הירדמות או שינה זקוק להיות צמוד לגוף אנושי חם. לי באופן אישי אין הנחה כזו. אני חושבת שתינוקות צריכים להיות צמודים הרבה זמן במהלך היום לגוף אנושי חם ולכן אני מניקה הרבה ונושאת במנשא הרבה מאוד בזמן העירות. אבל פה ההבדל - מעולם לא הרגשתי שכאשר תינוק ישן יש לו צורך להיות צמוד לגוף אנושי חם. דווקא הגוף הנוסף נראה לי כמו משהו שלא מאפשר שינה עמוקה שהיא נחוצה מאוד. למשל, אם בן הזוג שלי זז בלילה או משמיע קולות או מסיט את השמיכה זה פחות נעים לי משינה שאין בה את ההפרעות האלה. כלומר, הכי נעים לי כאשר אני יודעת שהוא קרוב אבל בעצם לא מרגישה אותו ויכולה לנהל את השינה שלי כרצוני.
חשבתי שאולי כך זה גם אצל תינוקות ישנים. הם צריכים לדעת שאנחנו קרובים מאוד אליהם וניגש אליהם בשניות כאשר הם יזדקקו לנו אבל זה לא אומר בהכרח שהם צריכים להיות עלינו לצורך הירדמות או שינה.
כלומר, אני כותבת אל מול הרעיון שאומר - לתינוק קשה להירדם לבד. לתינוק קשה לישון לבד. לא התרשמתי ככה. התרשמתי בדיוק ההפך. למשל, התינוקות שלנו ישנו זמן כפול או משולש כאשר הם היו במיטה אחרי שנרדמו לבד יחסית להירדמות שלהם במנשא שהביאה ברוב המקרים להתעוררות אחרי חצי שעה או שלושת רבעי שעה. קשה לי להאמין שהתינוק "מעדיף" להירדם עם עזרה ואז לישון פחות זמן ופחות עמוק. אז איך יכול להיות שזו נתפשת כדרך טבעית יותר להתמודדות עם שינה מאשר לתת להם להירדם לבד ולישון הרבה ועמוק?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

ואגב, שיטת שלושת הפיהוקים חשובה לצורך העניין כי כאשר מתעורר קושי בעסקי השינה היא הופכת להיות כלי מאוד יעיל שהרבה פעמים תומך באינטואיציה שלנו. זה חשוב גם להורים טריים או לחוצים ובעיקר למטפלים אחרים שנשארים עם תינוק קטן בזמן שהוא צפוי להיות עייף ומסתבכים עם הנחתו לישון בזמן המתאים.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

היי צילצול,

קודם כל מאוד מעניין מה שאת כותבת. מעבר לזה, לעניין ההשכבה אין לי מה לתרום מנסיוני כי אין לי ילדים: ) אבל אני יכולה כן לתאר את מה שלמדתי על עצמי מבחינת שינה ועייפות, וזה מאוד תואם את מה שאת מתארת. בהחלט יש חלון הזדמנויות כל ערב, בסביבות אותה שעה, שנמשך חצי שעה-שעה שבו אני ממש מתה מעייפות והעיניים נעצמות לי. אם אני מפספסת אותו, הרבה יותר קשה לי להירדם אח"כ וכל שעת השינה מתאחרת בשעתיים לפחות.

מצד שני, שמתי לב שהפיהוק מעורר אותי, ובעצם לדעתי זו מטרת הפיהוק מבחינה ביולוגית. כלומר, אני מנסה ללכת לישון עוד לפני שאני מתחילה לפהק כי בדרך כלל אחרי שזה מתחיל אני מרגישה פחות עייפה (כלומר אני בהחלט עוד עייפה אבל לא מרגישה שאני עוד שנייה נרדמת).

בקיצור, בהחלט נשמע לי מאוד הגיוני מה שאת מתארת, רק שהייתי לוקחת בחשבון את העובדה שפיהוק יכול להיות כבר התחלה של התעוררות (אולי לא אצל כולם אבל אצלי זה ככה לפחות).
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

קיזי, מעניין מה שאת כותבת על פיהוקים. יכול להיות שיש כאן משהו שמציג מצב בינתיים. של מצב בין עייפות ורצון לישון לבין היכולת לדחות עוד מעט את השינה. שהלוא מי שממש הרוג פשוט יקרוס, וזה לא מצב רצוי בכל מקרה להגיע לעייפות כזו. מצד שני, מי שעייף ישמח ללכת לישון אבל זה לא אומר שהוא חייב ללכת לישון. אולי גם לעייף יש איזה רצון סותר בו זמני להישאר עוד קצת ער. אם ההורה מתערב במצב הזה ומכריע לטובת ההליכה לישון התינוק פשוט יירדם כי זה בהחלט אחד הרצונות שהיא מביע. ואם הרצון לעירות חזק יותר, למשל בגלל שיש גירוי שקשה להיפרד ממנו, אז הוא לא יירדם. בכל מקרה, אי אפשר לאלץ אף אחד לישון. להפך, הניסיון לאלץ לרוב מרחיק את השינה. זה באמת כמו בבלי חיתולים. ברגע שמבינים שאין פה משהו שאפשר לאלץ אלא רק משהו שאפשר לתמוך בו ולעודד אותו הדברים נראים אחרת.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

כן, אני גם רואה את זה ככה. אני חושבת שמה שקורה זה שמגיע השלב שבו הגוף ממש דורש לישון ואם הוא לא מקבל את זה, מתחילים הפיהוקים כדי להצליח "למשוך" עוד. הגוף "אומר" לעצמו שאם אי אפשר לישון כרגע, עדיף לעבור למצב של פחות עייפות שיאפשר להמשיך לתפקד.

דרך אגב, שמתי לב לתופעה כזאת גם עם רעב (אולי התייחסת גם לזה, לא זוכרת), אני יכולה להיות מאוד רעבה בשעה מסוימת ואם אני לא אוכלת אז תוך כמה זמן אני כמעט ולא מרגישה את הרעב יותר. הוא "מתעורר" שוב כמה זמן אחר כך אבל זה בהחלט בא בגלים ולא נשאר יציב. אני חושבת שכל זה הוא חלק מאסטרטגיית ההישרדות של הגוף - הוא מאותת לנו לגבי הצרכים שלו, אבל אם הם לא מתמלאים במהירות הוא "מחליש" את האיתות כדי לא להפריע לתפקוד המיידי.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

קיזי ממש מעניין מה שאת כותבת אבל יש בזה פן שמבהיר היטב את ההבדל בין מבוגרים (או אפילו פעוטות) לבין תינוקות רכים. מההתרשמות שלי לתינוקות רכים אין את היכולת הזו לסמן צורך ואז להמשיך הלאה כדי לא לפגוע בתיפקוד. תינוק עייף שלא יתנו לו לישון יתחיל לבכות ואז לצרוח עד שהוא יקרוס. זה מצער מאוד כי זה חלק מהסיבה לכך ששיטת חמש הדקות עובדת ומפיקה ממשהו רע ואלים תוצר שנראה על פניו חיובי. כך גם באוכל. תינוק רעב יבכה ואז יצרח וגם הוא בסוף יקרוס לתוך שינה אם הוא לא יקבל את מבוקשו. אולי בגלל זה כדאי להתייחס בכובד ראש לסימנים שהקטנים נותנים.
בתוך שיטת הסימנים אני עדיין מחפשת מה גורם להורים רבים כל כך להבין שהבעת צורך לישון אומרת שהצורך הזה צריך להיות מסופק באופן אקטיבי על ידי ההורה ולא על ידי הילד.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

מההתרשמות שלי לתינוקות רכים אין את היכולת הזו לסמן צורך ואז להמשיך הלאה כדי לא לפגוע בתיפקוד.

כן, כאמור אין לי מושג לגבי תינוקות: ) אבל נשמע לי בהחלט הגיוני... בנוסף לזה, תינוקות יותר מתקשרים עם הסביבה בקשר לצרכים שלהם וגם לא יכולים לחכות יותר מדי שהצרכים יתמלאו, כך שמן הסתם יש הבדל בתגובות שלהם כמו שאת מתארת. בתכלס נראה לי שמה שחשוב זה להבין שהגוף "פועל" על פי חלונות הזדמנויות כפי שנאמר ושכדאי לנסות לזהות אותם.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

נראה לי שמה שחשוב זה להבין שהגוף "פועל" על פי חלונות הזדמנויות כפי שנאמר ושכדאי לנסות לזהות אותם.

כמובן מסכימה אבל כמו שכתבתי, אני מחפשת גם תשובה לשאלה קצת יותר רחבה. מה עושים כאשר מזהים את החלון הזה. ההנחה שלי היא ששיטות הרדמה שנחשבות לטבעיות הן בעצם לא בהכרח כאלה ומחבלות ביכולת של הילד לעשות משהו שהוא דווקא מסוגל לו ורוצה בו - להירדם לבד. ושיטות אחרות שנחשבות פחות טבעיות עשויות לקדם את זה בדיוק.
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מעניין רעיון הפיהוקים. אפפעם לא התייחסתי אליהם יותר מדי.
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

תודה ציל צול על פתיחת הדף הזה.
גם אני הרבה פעמים חשבתי לעצמי שמשהו לא נראה לי הגיוני בזה שהורה צריך להרדים תינוק.
משהו בזה לא נראה לי טבעי.

כשאני עייפה, אני נשכבת במיטה, אולי שוכבת כמה זמן בעיניים פקוחות, ואז השינה באה.
אני לא צריכה שירדימו אותי.
איך זה יכול להיות שאם תינוק עייף הוא לא פשוט יירדם ודי?
האם לא ייתכן שפשוט הרגילו אותו כך, ואז כבר הוא מאבד את היכולת? (כן, כפי שכתבת.)

אבל אם את צודקת, אז מה עושים עם תינוק שכבר רגיל להירדם על הידיים, או בנענועים, או בטיול בעגלה וכדומה?
הרי אם תנסי פשוט להשכיב אותו ולתת לו להירדם בעצמו - יש סיכוי גדול שהוא יבכה ויצרח.
את חושבת שיש דרך להחזיר את הגלגל?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

קודם כל, אני חושבת שעל אף הפיתוי (שגם אני נופלת בו, מודה), יש בעיה עם ההשוואה בין מבוגר לתינוק. אני חושבת שלמרות שלפעמים ההשוואה נראית ממש טוב היא לא תמיד מדויקת.
היא תמיד תהיה מדויקת מבחינת היחס שנותנים לתינוק (מכבד וסבלני וכו') שצריך להיות זהה לזה שנותנים למבוגר אבל המערכת בכל זאת עובדת אחרת וראי את נושא דחיית הסיפוקים שעלה קודם לכן.
מה עושים עם ילד שרוצים להחזיר איתו את הגלגל אני באמת לא יודעת. אני שוב נוטה לקחת דוגמה מהבלי חיתולים. את הילד השני גידלנו בלי חיתולים מגיל שמונה חודשים. פשוט מנסים כל פעם מחדש, נותנים המון אמון, מדברים ומייצרים קודים של שפה משותפת ובעיקר נמנעים ממאמץ, כפייה או הגעה לבכי.
אני מנסה להיזכר עד איזה גיל עבד עניין הפיהוקים ולא מצליחה. יש גיל שבו זה נעלם ואי אפשר להסתמך על זה יותר כסימן אבל אני לא זוכרת מתי זה קורה.
עם הגדול התחלנו בזה בגיל שלושה חודשים וזה עבד די בקלות יחסית למה שציפינו. לפני זה הוא נרדם על הידיים או במהלך הנקה או בטיול במנשא.
הפואנטה שלי היא פחות פרקטית כי כמעט ואין לי ידע בעניין חוץ מעניין שלושת הפיהוקים שעובד ממש טוב. אני בעיקר מנסה לחשוב מהו הדבר שמרגיש לי יותר טבעי ויש לי תחושה שחלק מהדיונים באתר גורמים לדרך הזו להראות פחות טבעית או לא טבעית וזה מתנגש לי עם תחושת הבטן.
שני_צו*
הודעות: 464
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי שני_צו* »

צילצול, לדעתי החלק המשמעותי במה שאת מתארת הוא לא ההרדמה עצמה, אלא השינה.
אם התינוק לא עלייך בזמן השינה, הרי שכשמדובר בתינוק רך, כמעט כל היום הוא שוכב בעגלה או בעריסה.
זה אומר שתינוק בן שבועות ספורים יבלה את מרבית זמנו בנפרד ממטפל.
תחושת הבטן שלי לא כל כך מתחברת לזה. למרות שאני מכירה תינוקות שישנו טוב בשבועות חייהם הראשונים מרבית היום בעגלה בלי להתלונן.
לי זה לא מרגיש נכון.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

שני צו אני מקבלת את הנקודה שלך. גם אני חושבת שתינוקות צריכים להיות הרבה על ההורה ואנחנו מאוד הורים של מנשאים. אני מנסה להיזכר איך זה עבד אצלנו כי העגלה היתה מקופלת ובעצם הובאה רק בשביל הסבתות.
אני חושבת שאת צודקת לגבי זה שכאשר נמצאים בבית התינוק באמת מבלה בהתחלה הרבה זמן במיטה. כאשר היינו בחוץ אז השינה היתה במנשא והיא באמת היתה יותר קצרה ופחות עמוקה. אבל, אולי מסתתר כאן משהו נוסף. אני מניחה שאם התינוק שלי הלך לישון בקלות במיטה והוא ירצה להרגיש גוף חם וקרוב הוא יתעורר ויקרא לי. זה כמו כל צורך אחר שיביא אותו לקרוא לי. אם הרדמה כזו עם שינה במיטה מובילה אותו לישון יותר אז אולי בזמן שהוא ישן יש לו פחות צורך להיות על הגוף וזו בדיוק הדרך שלו לומר לי את זה?
זו שאלה טובה בפני עצמה - האם יש צרכים בסיסיים לתינוק שהוא לא ישדר בצורה ברורה? והאם יכול להיות שצורך בחום ומגע לא יבואו לידי ביטוי? זה קצת סוטה מהעניין של הדף אבל קשור לעומקה של שינה נפרדת מההורה והרדמה ללא עזרה מההורה.
שני_צו*
הודעות: 464
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי שני_צו* »

תראי, למשל פגים ישנים באינקובטור כל היום, האם זה אומר שלא כדאי להם להיות כמה שיותר על הידיים?
תינוק רך שמוחזק על האמא, ליד הציצי, יתעורר יותר וינק יותר. זה טוב, לא?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

תינוק רך שמוחזק על האמא, ליד הציצי, יתעורר יותר וינק יותר. זה טוב, לא?

יינק יותר ממה? אני חושבת ששינה היא צורך חשוב ובסיסי כמו הנקה ולשניהם צריך לתת את התנאים האופטימליים כדי שהתינוק יודיע מה הוא צריך ומתי. אני לא מרגישה שכדאי להעדיף את הצורך של היניקה על הצורך של השינה. אם התינוק שלי ישן והוא יהיה רעב הוא יתעורר. באשר לניסיון הפרטי שלי עם הנקה - שני הילדים שלי ינקו היטב וגדלו היטב. הם לא ישנו ברמה כזו שזה בא על חשבון הנקה.
אני חושבת שזה שוב חוזר להבדל בין לעסוק בהרדמה לבין השינה. אולי צריך להפריד את הדיון.
אני בכלל לא בטוחה שתינוק שנרדם לבד יישן יותר. הלוא השינה תלויה בעוד הרבה גורמים אחרים. יש בתים רועשים או תינוקות יותר או פחות ישנוניים.
אני גם בהחלט לא מנסה לומר שתינוק שנרדם לבד בהכרח יישן יותר טוב. הנקודה הזו עלתה בהקשר של מקום השינה אבל זה כבר באמת דיון אחר.
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

אותי מעניינת הפרקטיקה. אוקיי, נניח וזיהיתי שלושה פיהוקים, מה עכשיו? פשוט להניח במיטה וללכת?
זה כל כך רחוק ממה שקורה כיום אצלנו שאני לא מצליחה לתאר סיטואציה כזו. אצלי תמיד נרדמים לפי מה שעוזר באותה תקופה.
לפעמים ידיים, לפעמים ציצי, כדור פיזיו, מנשא ועוד. אף פעם לא נרדמו לבד.
היום בגיל 4+ ושנתיים+ נרדמים כשאחד מאיתנו שם (וישנים כל הלילה, מאז שהפסקתי הנקות לילה).
אני לא יגיד שזה תמיד נוח לי אבל לא מכירה דרך אחרת...
הקטן בן 4 חודשים. נרדם עלי, בדר"כ על הציצי תוך כדי ישיבה על הפיזיו. אם יש לך דרך קלה יותר אני הופכת למעריצה מספר 1 :-)
אשמח לשמוע.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני באמת לא יכולה להגיד שיש לי דרך קלה יותר בשביל בן חודשים שרגיל אחרת.
כמו שכתבתי, עם הראשון התחלנו בגיל שלושה חודשים וזה עבד מצוין. את יכולה לנסות ולדווח פה.
אין פה תורה גדולה. יש את העקרונות היפים של בלי חיתולים שבלעדיהם זה לא עובד. אמון בתינוק חובה. סבלנות והעדר מוחלט של השגיות. ראיית הצלחות ולא כישלונות וכו'. אני באמת ממליצה לקרוא לפני זה את הדפים הבסיסיים של בלי חיתולים כי הפסיכולוגיה היא לדעתי אותה פסיכולוגיה. תקשורת בין מטפל ותינוק.
לא כדאי לחכות לשלושה פיהוקים. אנחנו בדרך כלל הנחנו במיטה בפיהוק השני. היתה רוטינה כזו של להגיד אחרי הפיהוק הראשון משהו כמו "אתה עייף, בוא נשים אותה במיטה כדי שתוכל לישון" וככה הוא היה יודע מה בא.
הנחנו במיטה, כמעט תמיד על הבטן, נתנו ליטוף נעים על הגב והלכנו. אפשר אולי גם להגיד אחרי שמניחים משהו כמו "אם אתה צריך אותי אני פה קרוב" או כל מה שמתאים לך.
פשוט צריך לנסות הרבה פעמים ולא להתייאש בגלל שיש אמון שזה אפשרי ורצוי. כלומר, אם זה רצוי בעינייך...
בהצלחה.
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

זה נשמע מעניין, אבל כמו שני, גם אני ישר חשבתי על החודשים הראשונים.
ברור, גם לפי הדברים שלך, שזה צריך להתחיל מגיל 0, אבל אם אני מסתכלת על זה מבחינה אבולוציונית, אין מצב שאלפי דורות של הורים השכיבו את התינוקות הרכים שלהם לישון לא על גופם (שלא יעקצו/ינשכו/יפלו מהעץ וכו' :-) ).
כשהגוזל שלי נולד לי הרגיש הכי נכון לישון איתו ולידו כל הזמן, ולפי ההרגשה לעזוב את החדר לפרקי זמן שונים. הוא נרדם כמעט תמיד עם הנקה ומעולם לא היו לנו שום בעיות סביב נושא השינה, אלא אם מחשיבים את העובדה שאני צריכה להניק אותו למשך 10 דקות +- כשהוא עייף ומבקש לישון.
אין לי כרגע הרבה לתרום לדיון, אבל אני מחכה לקרוא את ההתפתחויות @}
רחל_ברמן*
הודעות: 1270
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

מעניין. אני אוהבת את הגישה שלך, אבל כמו שירי, אני חוזרת ונתקלת בזה ש אין מצב שאלפי דורות של הורים השכיבו את התינוקות הרכים שלהם לישון לא על גופם. אני לא זוכרת בדיוק מתי התחלתי להשאיר אותה לישון בלעדי בערב, אבל זה לקח לי חודשים. לא בגללה, בגללי - הייתי זקוקה פיזית ממש להיות איתה כל הזמן.
הגיוני לי ששינה במנשא תהיה קלה יותר משינה במיטה (לפחות אחרי החודשים הראשונים). זו בד"כ שנת יום, ודברים מעניינים קורים מסביב.
אני תוהה איך משלבים את הגישה הבסיסית שלך להירדמות, שנראית לי הגיונית ובריאה, עם שינה משותפת, שאני אישית לא מתכוונת לוותר עליה. אני, בניגוד אלייך, ישנה הרבה יותר טוב עם עוד אנשים (או לפחות חתולים) במיטה. וכמובן, זו ברירת המחדל האנושית.
גם_אמא_של_אורי*
הודעות: 321
הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי גם_אמא_של_אורי* »

בתור אמא שהתחילה את דרכה במרכז המיינסטרים, מוקפת רק חברות מיינסטרימיות, הספרים היחידים שהיו ברשותי היו של הלוחשת. ובאמת, התלהבתי מאד משלבי השינה שהיא מתארת. בחוויה שלי באמת היה חשוב לזהות את הפיהוק הראשון.
אבל- בכל חושי האמא שלי- לא הרגשתי בשום אופן שיש סיכוי שאורי תירדם לבד במיטה. ניסיתי מספר פעמים בתקופות שונות להשכיב אותה במיטה ולאפשר לה להרדים את עצמה, והתוצאה היתה תמיד צרחות מיידיות ורמות מאד (שלא לומר קריזה).
כמו שאני רואה את זה- גם בנושא הזה (כמו בשאר הדברים בעולם) אין דרך אחת נכונה/לא נכונה. אם להשתמש בביטויים של הלוחשת- יש תינוקות מלאך - שיכולים להרדם בכוחות עצמם ולשכב בשקט בעגלה בטיול ובבתי קפה עם אמא. ויש תינוקות רגישים ויש רגיזים שזקוקים למגע ותנועה בשביל להצליח להרדם (ואולי זה גם קשור לחווית הלידה ו/או ולטונוס גבוה יותר או תחושתיות יתר שפחות מאפשרים להם להרגיע ולהרדים את עצמם).

והמרגיעון שעלה לי: כולנו זקוקים לחיבוק (בשביל להרדם? :-) )
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לפעמים אני חושבת על העניין הזה. זה נראה לי לא הגיוני שתינוק נרדם רק כש"מרדימים אותו". אצלנו אני זוכרת מעבר , אני לא יודעת להגיד אם בגיל שבועיים או חודש, אבל מאד מוקדם, היה ברור שצריך להקיע אנרגיה בהרדמה והרבה. קפיצות על כדור פיזיו, נענועים, לפעמים טיול בחוץ באמצע הלילה במנשא. הרבה צרחות והרבה קושי להירדם. המצבים בהם היא נרדמה לבד: נסיעה, בתנאי שזה בשעות היום. אם שקעה השמש היא צרחה גם בנסיעות. היא כן ישנה במצבים של עודף גירויים, כשהייתי בבר מיצוה או חתונה עם מוסיקה והרבה אנשים, אבל ככה ביומיום לא היה מצב של הרדמה רגועה מלבד במכונית.
אני מניחה שזה תלוי תינוק.
זה באמת לא נראה לי הגיוני וחשבתי שהרדמה אמורה להיות קלה ולא מאבק, אבל זה כן היה קושי גדול מאד. היום זה לא ככה. היא לא נרדמת בקלות כמו ילדים אחרים שאני רואה, אבל הנושא הזה הלך ונעשה קל יותר כשהפכה מפעוטה לילדה.
אני בהחלא חושבת שיכול להיות שאולי יכולתי לנסות גם את הלוחשת רק שלא הייתי בעניין, רק שממש לא בטוח שזה היה עובד כי חד המאפיינים היה צורך מתמיד במגע, כולל בזמן שינה, שזה מראה על יצר הישרדותי גבוה בסופו של דבר.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב אני יוצאת חוצץ נגד הקונספט
אני אוהבת להיות איתה עד ש ותוך כדי שהיא נרדמת
אוהבת לראות את העיניים נעצמות נפתחות פעם אחר פעם עד הויתור הסופי
ובפעם היחידה שהיא הרדימה את עצמה סתם כך ממש נעלבתי
יכול להיות שזה נשמע כייף להורים שהתינוק שלהם צורח כדי להירדם
וזה נראהלי קשור באמת ללתפוס את הנקודה שבה כדאי ללכת לישון
ובכלל אצלנו לא מפהקים אצלנו מגרדים את האוזן ומורטים שערות מהצדדים של הראש
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

מבחינה אבולוציונית ברור שזה נכון אבל תמיד קשה לי עם הטיעון הזה. מבחינה אבולוציונית לא היו המנשאים שיש לנו היום, והגוף אולי היה יותר שעיר ואולי ואולי ואולי. אני מקבלת את הטיעון הזה כאשר יש בעיה עם הדרך המערבית. כלומר, אם התינוק שלי היה בוכה כאשר הייתי מנסה להרדים אותו ככה הייתי שואלת את עצמי אם אני עושה משהו שהוא בניגוד לטבע. ואגב, רחל ברמן , את מעלה נקודה מאוד טובה בעיניי וזה הקושי של האמא להיפרד פיזית מהתינוק. כאמא לא היתה לי שום בעיה עם זה אבל בטוח שיש אמהות שהרדמה על הגוף משרתת גם אותן ואז הדיון הזה פשוט לא מתאים להן.
גם אצלי המחשבות עלו כאשר התינוק נרדם על הגוף במשך כמה חודשים והכל היה בסדר עד שפתאום זה היה ממש לא בסדר. כבד מדי, מעיק מדי, תובעני מדי והבנתי שאני מחפשת פתרון מאוחר מדי... מי שזה מתאים לה ולילד שלה בוודאי עושה משהו מאוד נכון.
לגבי שינה משותפת אין לי הצעות. אצלנו אין שינה כזו וזה מעולם אפילו לא נשקל. לי אישית זה מאוד לא מתאים למרות שהייתי רוצה שזה יתאים לי. מחשבה שעולה לי שזה שכמו שאני משכיבה תינוק במיטה שלו כך בדיוק אפשר להשכיבו במיטה המשפחתית ולהצטרף אליו כאשר הזמן מתאים. אני לא בטוחה שהרעיונות מתנגשים אבל באמת שאין לי ניסיון בזה.

גם אצלי, כמו אצל רוקדת לאור ירח , עברה המחשבה שהרדמה, או משהו טבעי כל כך כמו הרדמות, לא אמור להיות מאבק. אני חושבת שהרבה הורים הגיעו למצב של העדר מאבק דרך הרדמה בעזרת הנקה או על הידיים. זה תמיד נשמע נכון לומר שלכל אחד מתאים משהו אחר אבל אני מעלה מחשבה עקרונית שדווקא חותרת קצת תחת המסר הזה. המחשבה שלי היא שיש צורות של הרדמה שאולי מתנגשות עם היכולת והרצון של תינוק להירדם לבד ואנחנו בכלל לא מגיעים לבחון את זה בגלל שאנחנו בוחרים בשבילו משהו שטוב עבורנו או שנראה לנו טוב עבורו ואולי הוא לא כזה.
אם להמשיך עם האנלוגיה של החיתולים - זה כמו לומר שיש ילדים שטוב להם חיתולים. זה נכון ברמות של איך ההורים מתפקדים ומה זה עושה לבית כאשר נכנסים לחצים של בלי חיתולים וכו' אבל אני חושבת שלשום ילד לא טוב יותר ברמה הפיזית לעשות על עצמו את צרכיו.
אני מקווה שאני מובנת ולא עשיתי יותר מדי סלט. יום ארוך...
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

יש ילדים שטוב להם חיתולים. הנה אמרתי את זה. אצלי בשלב שהיא פיתחה אלרגיות שהתבטאו בשלשולים הרגשתי שאם היא לא מחותלת יש יותר שלשול מאשר אם היא מחותלת. לאישוש ההרגשה שלי שאלתי את מטפל האייפק שבדק וטיפל בנושא האלרגיות שלה והוא אישר שאכן בלי חיתולים לא טוב לה היא פיתחה אלרגיה למצב הזה. אולי היה לה נוח להיות עטופה, אולי הרגישה משהו שאני שידרתי לה, זה בכלל לא משנה בעייני.
לגבי שינה אני בכלל לא מבינה איך את מעלה את מה שאת מעלה כשאין אצלך שינה משותפת. לא שזה לא בסדר, אני לא בעניין של ביקורת על הדרך שבחרת, היא מובנת לי לגמרי, אני רק חושבת שתינוקות שלא ישנים יחד עם ההורה הם אחרים לגמרי באיך שהם, כל הדיון הוא אחר.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

המחשבה שלי היא שיש צורות של הרדמה שאולי מתנגשות עם היכולת והרצון של תינוק להירדם לבד ואנחנו בכלל לא מגיעים לבחון את זה בגלל שאנחנו בוחרים בשבילו משהו שטוב עבורנו או שנראה לנו טוב עבורו ואולי הוא לא כזה.
זה יכול להיות נכון, אולי, אם האמא מראש מחליטה שישנים רק במנשא או רק על הידיים ולא מקשיבה לתינוק.
אבל אני למשל הייתי מאד פתוחה לאפשרות שהילד ירדים את עצמו או יישן בעגלה או בעריסה. שניהם הראו סימנים שהם בענין של להרדם בעגלה/מיטה, גם ללא עזרה, או לישון שם פרקי זמן ארוכים בשבועות הראשונים לחייהם, ואני זרמתי איתם. רוצה לשכב בעגלה? סבבה. רוצה להרדם שם? חופשי. ועובדה שאצל שניהם בסביבות גיל חודש זה הפסיק לעבוד והם נזקקו ליותר ויותר עזרה ממני כדי להרדם. היום הקטן נרדם בעיקר במנשא (אם כי בבוקר לרוב הוא נרדם גם בעגלה יחסית בקלות, אבל עם נדנוד+מוצץ). סתם לשים אותו במיטה במשך היום ולא משנה מתי, פשוט לא יגרום לשינה. או שהוא ערני ושוכב ומתבונן בעולם או שהוא עייף ומיד צורח. או שהוא ערני ומתבונן ואחרי 5 דקות מתחיל לקטר. וכשהוא נרדם לא עלי, הוא ישן הרבה פחות מאשר עלי. בעגלה לרוב ישן חצי שעה- שעה, ובמנשא ישן בין שעה לשעתיים. ואם נרדם סתם ככה כמו שאת מתארת כשהוא שוכב לבדו, כמעט תמיד יתעורר אחרי 5 דקות...
גם הגדול היה כך. הוא למד לשים ראש ולהרדם לבד מתי שהוא בין גיל שנה לשנתיים, כשההנקה הפסיקה להרדים אותו. היום הוא בן שלוש וחצי ומסוגל להרדם לבד יחסית בקלות אבל כן זקוק לנוכחות שלי לידו. פסיבית, אבל נוכחת.
המסקנה שלי- כן יש הבדלים בין תינוקות, יש תינוקות שלא זקוקים לעזרה בהרדמה ויש כאלה שכן. עובדה שלא חסרות אמהות שקראו את הלוחשת וניסו לישם ושפטח לא מצליחות. כך שלא תמיד מדובר באמא "שמפריעה" לתינוק להרדם.
אני כן מסכימה בהחלט שיש חלון הזדמנויות להרדמה וצריך לתפוס אותו ולא להכנס לעייפות יתר. פשוט אצלי גם כשאני תופסת את החלון, סתם להניח במיטה פשוט לא עובד.
ואם להתיחס להשוואה לבלי חיתולים- את מתארת מצב שבו תמיד ידעת מתי להשכיב את הילדים. בבלי חיתולים זה ממש לא כזה מובהק. יש פספוסים ויש פשפושי סרק ויש שביתות. אם בלי חיתולים היה הולך חלק כמו ההרדמות של הילדים שלך לא היו כל כך הרבה דפי קיטורים והתיעצויות על זה :-)
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני רק חושבת שתינוקות שלא ישנים יחד עם ההורה הם אחרים לגמרי באיך שהם, כל הדיון הוא אחר.
רוקדת, אני לא מסכימה עם המשפט הזה. אני לא בדיוק יודעת למה אבל אני לא חושבת (אולי "מרגישה" היא מילה מתאימה יותר) שילדים בשינה משותפת הם אחרים במשהו מהותי. אני עוד צריכה לחשוב על זה.

לגבי שינה אני בכלל לא מבינה איך את מעלה את מה שאת מעלה כשאין אצלך שינה משותפת
לא ממש הבנתי איך העלאת הנושא קשורה בהכרח לשינה משותפת. הדברים לא בהכרח מתנגשים. מי שישנים ביחד וזה לא נראה להם מתאים אכן לא יפיקו תועלת מהדיון הזה. לא כולם ישנים ביחד ולכן הדיון מתקיים. ואני בכל זאת חושבת שהוא יכול לתרום משהו גם בלינה משותפת. יכול להיות שאני טועה אבל זה לא חותר תחת הרלבנטיות של הדיון.

את מתארת מצב שבו תמיד ידעת מתי להשכיב את הילדים_ וגם _אם בלי חיתולים היה הולך חלק כמו ההרדמות של הילדים שלך.
תזמורת יקרה, זה באמת באמת לא ככה. כתבתי כמה וכמה פעמים שמדובר במצב שנוגע לכל הזמנים בהם אין שום מצוקה נפשית או פיזית. מצוקה כזו כוללת גם רעב או שן שיוצאת. אני חושבת שדווקא מהבחינה הזו זה מאוד דומה לבלי חיתולים כי כל "הפרעה" קטנה בשביעות הרצון של התינוק מתבטאת ב"הפרעה" בהירדמות ואכן נקטנו פעמים רבות בדרכים אחרות. השאלה שלי נוגעת לזמנים הרבים שבהם הכל בסדר.

אני גם לא חושבת שהרדמה אחרת מפריעה לתינוק להירדם. לא צריך להקצין את הדברים שלי. מי שנרדם היטב בדרך אחרת הוא ראייה לכך שלא הפריעו לו להירדם. אני מדברת על יכולת להירדם לבד ועל צורך אפשרי להירדם לבד כמהלך טבעי. תחושתי האישית מאוד היתה שכאשר אני עושה את מה שאת עשית, זרימה עם מה שנראה לך כרצון של התינוק וגיוון בדרכי ההשכבה לישון, אני מגיעה בקלות רבה לכך שהירדמות לבד הופכת להיות האופציה הפחות מועדפת כי כל השאר קל יותר מאשר להירדם לבד. ואני לא בטוחה שקל יותר הוא בהכרח טבעי יותר או נכון יותר. לתינוקות קל יותר לינוק מבקבוק. ממש פיזית. האוכל מגיע מהר יותר. זה לא הופך את ההאכלה מבקבוק לאופציה טובה יותר מהנקה שהיא מאומצת יותר.
אני מרגישה שלהרדים תינוקות, לעזור להם, זה כמו לתת קביים למישהו שמתקשה ללכת בלי שהוא ביקש מאיתנו. אני מרגישה שהבעת סימני עייפות מביעה עייפות. רצון לישון. ובזמן רגיל שבו הכל בסדר היא לא מביעה גם בקשת עזרה בהירדמות. אני חושבת שזה נוגע לדיון רחב יותר של עזרה לילדים באופן כללי. לילך רוכל כתבה על זה פעם פוסט מקסים שנגע מאוד ללבי. האם כאשר ילד מביע קושי הוא בהכרח מבקש עזרה או שהוא פשוט מביע קושי. או רצון. זו באמת שאלה טובה איך יודעים. אני חושבת שאולי בכי הוא סוג של סימן כי הוא מביע בגילאים הקטנים מצוקה. כאשר התינוק שלי בוכה אני מבינה אותו כמי שמבקש עזרה. כאשר הוא מפהק אני מבינה אותו כמי שעייף.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הירדמות לבד הופכת להיות האופציה הפחות מועדפת כי כל השאר קל יותר מאשר להירדם לבד.
אבל אם הרדמות עצמאית היא כמו שאת ושרון ס תארתן- מזהים את הרגע הנכון, מניחים את הילד ויוצאים והוא פשוט נרדם- למה שזו לא תהיה האופציה המועדפת? אני באופן אישי הייתי חותמת על ילד שנרדם ככה.
אבל אם הרדמות עצמאית זה אומר בכי, וקיטורים, וטפיחות, וכל מיני טקסים ולחשים, אז לא, תודה. אני בוחרת בדרך הקלה, לגמרי. בעיני כניסה לשינה צריכה להיות תהליך חלק ונעים (אגב, זה גם מה שהלוחשת אומרת). אם הילד לא נרדם בקלות לבד, לא נכנס לשינה בנועם ובכיף, ויש דרך שכן תכניס אותו לשינה טובה יותר מהר ויותר בקלות ועם פחות בכי ומצוקה, לי לפחות אין ספק במה לבחור.

ההשוואה להנקה לא ממש רלבנטית לדעתי. אנחנו לא מדברים רק על מה שקל לתינוק, אלא גם לאמא. ולהרבה מיניקות שאני מכירה כולל עצמי הרבה יותר קל להניק מאשר להתעסק עם בקבוקים. כך שבקבוק יהיה האופציה הקלה עבור אמהות מסוימות ועבור תינוקות מסוימים והנקה האופציה הקלה עבור אחרים (יש תינוקות שלא מסתדרים עם בקבוק בכלל). ואני בדיעה שכמעט תמיד הדרך הקלה היא הדרך הנכונה, והמקרים שהיא לא הם היוצאים מן הכלל שמעידים על הכלל (לא רק בגידול תינוקות, אלא בחיים בכלל).

אני מרגישה שלהרדים תינוקות, לעזור להם, זה כמו לתת קביים למישהו שמתקשה ללכת בלי שהוא ביקש מאיתנו.
אבל אם התינוק בוכה, מקטר, מתפתל, זה לא נקרא לבקש?
לפעמים זה די ברור מתי התינוק זקוק לעזרה.
אני חושבת שאולי בכי הוא סוג של סימן כי הוא מביע בגילאים הקטנים מצוקה. גם אני.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

חשבתי על זה עוד קצת, ונזכרתי בתקופה שהגדול שלי הפסיק להרדם בהנקה, בסביבות גיל שנה וחצי +-. הוא היה יונק בשכיבה כמו תמיד אבל ההנקה כבר לא היתה מרדימה אותו אוטומטית והוא היה גומר לינוק, עייף אבל ער. ואז הוא התחיל לנסות להרדם בלי הנקה ואני באמת לא עזרתי לו. כל מה שעשיתי היה להיות לידו. הוא היה מתגלגל ומתהפך ומשנה תנוחות ונשכב עלי ומצד אחד שלי ומצד שני ומדבר ומקשקש ובהתחלה היה לו ממש קשה להגיע למצב של הרגעות. לפעמים אחרי חצי שעה או יותר של נסיונות סרק להרדם היה מבקש שוב לינוק, ואז בד"כ כבר היה נרדם. אבל באמת חיכיתי שיבקש ולא הפרעתי לו לנסות להרדם לבד כל עוד הוא לא ביקש ממני עזרה. בגילו הרגשתי שהוא מסוגל להתמודד עם תסכול ועם נסיונות סרק, מה שאני לחלוטין לא מרגישה כלפי תינוק רך.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אבל אם הרדמות עצמאית זה אומר בכי, וקיטורים, וטפיחות, וכל מיני טקסים ולחשים, אז לא, תודה
תזמורת הים , אני מסכימה לגמרי לגמרי. כל הרעיון הוא שמדובר במשהו נעים. כאמא מתחילה פשוט הופתעתי מכמה שזה יכול להיות קל לתת לתינוק להירדם לבד אם מזהים את הזמן הנכון שלו. וגם אצלנו, כאשר פספסנו נקטנו בדרך אחרת בדיוק בשביל שלא יהיה בכי, קיטורים וכו'.

ההשוואה להנקה לא ממש רלבנטית לדעתי. אנחנו לא מדברים רק על מה שקל לתינוק, אלא גם לאמא
נכון, גם פה אני מסכימה ועניתי על זה ל רחל ברמן . אני מדברת על מקומות שבהם משהו הוא דווקא קל רק לתינוק אבל לא בהכרח לאמא. הרי מאיפה באו לי בכלל כל המחשבות האלה? מזה שתינוקות נרדמים בהנקה או על הידיים וההורים שלהם מסתובבים מתוסכלים מאוד, עייפים ועצבניים. כבר אמרתי שאם משהו טוב לאמא ולתינוק אז אין פה דיון בכלל. הדיון הזה מתחיל מכך שהורים רבים מתוסכלים מענייני השינה. מי שטוב לו וטוב לתינוק שלו פשוט שימשיך לעשות מה שהוא עושה אלא אם מתעוררות בו מחשבות אחרות.

אבל אם התינוק בוכה, מקטר, מתפתל, זה לא נקרא לבקש?
ברור לגמרי ומגיע לו מענה מכבד ותומך. העניין הוא שבשלב הזה עולה המחשבה שפוספס חלון ההזדמנויות שלו היו מבחינים בו לא היו מגיעים לבכי. הטענה שלי היא באמת פשוטה - כמו בדברים אחרים יש חלון הזדמנויות גם לשינה ואם שמים אליו לב באופן קבוע אפשר להפוך הירדמות לתהליך קל ונעים שלא זקוק לתמיכה אקטיבית של ההורה. אני מחפשת הורים שאולי יש להם ניסיון דומה לשלי, כמו שתיארה שרון ס . אני מחפשת לבדוק האם יש עוד ילדים כאלה שיכולים לעזור לומר משהו על הירדמות ושינה של תינוקות רכים. למה? כי זו צורת הסתכלות שיכולה להביא הרבה תקווה להורים אחרים. אולי אין סיבה שהורים יהיו מופתעים כאשר הם מניחים את התינוק הרך להירדם בעצמו וזה עובר חלק ונעים ויבינו שהם בעצם עושים משהו נכון שיש בו חוקיות ולא רק מקריות. אם אני צודקת (ואני באמת לא בטוחה שזה המצב, אני מעלה פה מחשבה שצריך לבשל) אז זה נשמע לי חשוב.
אמל_ית*
הודעות: 437
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אמל_ית* »

הנושא הזה הוא נושא חם אצלנו, דווקא בקו התפר של תגובות מהמיינסטרים לכך שאני מרדימה את הקטנה (9 חודשים) לבין התחושה שלי- שאם היא מבקשת עזרה, אז היא מקבלת אותה. התגובות מהצד השני טוענות כמובן שאני יצרתי את המצב הזה, של הקושי שלה להירדם, בכך ש'הרגלתי' אותה. היא אכן מגיל מאוד צעיר הייתה נכנסת למצוקה מעייפות, ואז היה צריך להרדים אותה. אבל זה היה גם בגיל שהיא הייתה במצוקה מכל דבר, כי שאי אפשר היה להניח אותה (כמעט בכלל). בטח שלא כשיש טיפונת עייפות.

באופן אישי , אני לא מקבלת תקווה מהחוקיות (או מחוקיות אפשרית). אחת הלמידות הכי משמעותיות שלי כאמא צעירה בפעם הראשונה הייתה (ועודנה) לשחרר כל אמירה (של אחרים) וידיעה שחשבתי שהייתה לי ש'תינוקת הם... (השלם- נרגעים בנסיעות/ אוהבים מוצץ/ מתעניינים בנעשה בחוץ בעגלה) או במקרה זה- נרדמים לבד אם מניחים אותם בחלון הזדמנויות. התינוק הפרטי יכול להיות סיפור אחר לגמרי, ובסביבה שלי זו תפיסה 'מחדשת' , ודווקא אותה צריך להפיץ.

אבל כמובן, אם יש חוקיות שפועלת (אצל אחרים...) אשמח לשמוע ולקנא (-: ...
לימור*
הודעות: 283
הצטרפות: 05 נובמבר 2001, 07:46

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי לימור* »

אצלנו הנושא הזה מלווה באי-שקט וכנראה טעון שינוי.
אנו ישנים ביחד
לרוב הילדים שלי מתעוררים מספר פעמים בלילה (גם הלא-יונקים)
נרדמים עם הנקה או על הילדים
או עם מגע ובליווי סיפור
עדיין לא מצאתי את הדרך הנכונה עבורנו.....
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הטענה שלי היא באמת פשוטה - כמו בדברים אחרים יש חלון הזדמנויות גם לשינה ואם שמים אליו לב באופן קבוע אפשר להפוך הירדמות לתהליך קל ונעים שלא זקוק לתמיכה אקטיבית של ההורה. אני מחפשת הורים שאולי יש להם ניסיון דומה לשלי, כמו שתיארה שרון ס . אני מחפשת לבדוק האם יש עוד ילדים כאלה שיכולים לעזור לומר משהו על הירדמות ושינה של תינוקות רכים. למה? כי זו צורת הסתכלות שיכולה להביא הרבה תקווה להורים אחרים. אולי אין סיבה שהורים יהיו מופתעים כאשר הם מניחים את התינוק הרך להירדם בעצמו וזה עובר חלק ונעים ויבינו שהם בעצם עושים משהו נכון שיש בו חוקיות ולא רק מקריות. אם אני צודקת (ואני באמת לא בטוחה שזה המצב, אני מעלה פה מחשבה שצריך לבשל) אז זה נשמע לי חשוב.
אני חושבת כמוך. אני חושבת שצריך להקשיב לתינוק ולא להתקבע על "צריך" ו"אמור".
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

אני מסכימה עם צלצול בהקשר של המיטה המשפחתית - אנחנו ישנים ביחד אבל לרוב אני משכיבה את עילאי לישון בנפרד, ככה שהשיטה לא ממש קשורה לכן או לא מיטה משפחתית.
מעניין לחשוב גם על זה -אני לדוגמא חייבת לקרוא לפני השינה, אפילו עמוד, ורק אז אני מסוגלת להיכנס לשינה נעימה. כמובן שיש מקרים חריגים שאני לא קוראת ועדיין נרדמת. העניין הוא שזה לא משפיע על השינה שלי או על החיים שלי באיזושהיא דרך שאני יכולה לחשוב עליה.
אז אם אני מקבילה את זה להירדמות עם הנקה לדוגמא - אני כמובן לא מעוניינת שהילד שלי יצטרך לינוק כדי להירדם עד סוף חייו :-) אבל אני בהחלט מבינה שמשהו יחליף את ההנקה בדרך להירדמות - אולי ליטוף על הגב, או ספר, כמו אצלי. זה כבר מתחיל לקרות אצלנו (שנתיים ו-8).
מה דעתך?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

באופן אישי , אני לא מקבלת תקווה מהחוקיות (או מחוקיות אפשרית). אחת הלמידות הכי משמעותיות שלי כאמא צעירה בפעם הראשונה הייתה (ועודנה) לשחרר כל אמירה (של אחרים) וידיעה שחשבתי שהייתה לי ש'תינוקת הם... (השלם- נרגעים בנסיעות/ אוהבים מוצץ/ מתעניינים בנעשה בחוץ בעגלה) או במקרה זה- נרדמים לבד אם מניחים אותם בחלון הזדמנויות. התינוק הפרטי יכול להיות סיפור אחר לגמרי, ובסביבה שלי זו תפיסה 'מחדשת' , ודווקא אותה צריך להפיץ.
ל אמל ית , אני חושבת שזוהי אמירה שטובה מאוד כל זמן שאת מסתדרת, בטוחה בעצמך ומרגישה שאת מתמודדת היטב עם הקשיים שלך. השאלות האלו על חוקיות מתחילות כאשר דברים לא מסתדרים והורים מחפשים פתרון. התינוק הפרטי הוא תמיד סיפור משל עצמו וטוב שכך (אחרת, איזה שעמום... וגם - לא ממש היה צורך בבאופן...) אבל זה לא אומר שאין חוקיות. אני נשענת שוב על הדוגמה של בלי חיתולים ורוצה להבחין בינה (ובין הירדמות, לדעתי) לבין דוגמאות שאת נתת. אני חושבת שכאשר יש לדבר מסוים בסיס פיזיולוגי אזי יש טעם לחפש את החוקיות ולהעזר בה. לולא היינו מקבלים זאת כל הסיפור של בלי חיתולים בכלל לא היה תופס תאוצה או מובן. לכל הורה שניסה את הבלי חיתולים יש סיפור אישי שונה ועדיין לכולם יהיה גם משהו משותף. אני מרגישה שזה גם הסיפור בהרדמה ולכן יש לכך ערך.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

ל ש י ר י ,
מאחר ואין לי שום ידע מקצועי כל מה שאני יכולה זה לשתף בתחושת הבטן שלי. אני מנחשת שדפוסי ההירדמות והשינה שלנו בינקות משפיעים על אלו שיהיו לנו בבגרות. יחד עם זאת, יש הבדל בין קריאת ספר במיטה, או פטפוט שרווח אצל פעוטות, לבין הנקה או הרדמה על הידיים. פשוט משום שהראשונים הם עצמיים והאחרונים חיצוניים. אפשר תמיד לטעון שהעזרה החיצונית המוגשת בינקות הופכת אחר כך לעזרה פנימית בגיל מאוחר יותר.
התחושה האישית שלי הפוכה כי אני לא מרגישה שאנחנו מלמדים כאן משהו שנרכש ככלי אלא שאנחנו פועלים במקום התינוק. גם תינוק קטן מאוד מרדים את עצמו. זה לוקח פחות זמן והעזרים שלו לא תמיד ניתנים לזיהוי קל. הוא יכול למשל לבהות, או למצוץ את הידיים שלו או חתיכת בד. הגישה ה"עצמית" נראית לי עדיפה ואולי יש גם קשר לדפוסי ההירדמות שהיא מייצרת בבגרות.
אני חושבת שזו שאלה מאוד מעניינת אבל אין לי שום דבר לבד ממחשבות מעורפלות. התהייה שלי, אגב, לא הלכה רחוק כל כך לעתיד. אני חושבת מאוד על "כאן ועכשיו". אני חושבת על המושג של עזרה שעלה כאן הרבה פעמים ועל התחושה שלי שמדובר בסוג של עזרה שמוגש פעמים רבות בלי שהוא נחוץ ויכול לשדר חוסר אמון ביכולת של התינוק להירדם לבדו. יכול להיות שזה קשור לדפוסי שינה עתידיים ואם אני במקרה צודקת אז נראה לי הגיוני שאמון ביכולת הזו יוביל בעתיד לפחות צורך בהתניות מסוג ליטוף או שיר בגילאים צעירים או ספר בגיל מבוגר יותר. פשוט עוצמים עיניים והולכים לישון. מה אמור להיות קל יותר כאשר עייפים?

אולי כדאי לומר כאן עוד משהו שקשור לטקסי שינה. אישית אני מאוד בעד טקסי שינה. חיבוקים, דיבורים, שירי ערש ומה לא. אצלנו יש טקס ארוך וקבוע שנעים לכולנו. הדבר שאותו אנחנו משאירים לילדים הוא את השקט הקטן שלפני ההירדמות. כלומר, הם לא עוצמים את העיניים בתוך המגע שלנו או השיר שאנחנו שרים אלא משתפים איתם פעולה מתוך עירות (לפעמים קצת מנומנמת) ואז נרדמים לבד.
רחל_ברמן*
הודעות: 1270
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

חשבתי על זה עוד קצת, ונזכרתי בתקופה שהגדול שלי הפסיק להרדם בהנקה, בסביבות גיל שנה וחצי +-. הוא היה יונק בשכיבה כמו תמיד אבל ההנקה כבר לא היתה מרדימה אותו אוטומטית והוא היה גומר לינוק, עייף אבל ער. ואז הוא התחיל לנסות להרדם בלי הנקה ואני באמת לא עזרתי לו. כל מה שעשיתי היה להיות לידו. הוא היה מתגלגל ומתהפך ומשנה תנוחות ונשכב עלי ומצד אחד שלי ומצד שני ומדבר ומקשקש ובהתחלה היה לו ממש קשה להגיע למצב של הרגעות. לפעמים אחרי חצי שעה או יותר של נסיונות סרק להרדם היה מבקש שוב לינוק, ואז בד"כ כבר היה נרדם. אבל באמת חיכיתי שיבקש ולא הפרעתי לו לנסות להרדם לבד כל עוד הוא לא ביקש ממני עזרה. בגילו הרגשתי שהוא מסוגל להתמודד עם תסכול ועם נסיונות סרק, מה שאני לחלוטין לא מרגישה כלפי תינוק רך.
תזמורת, תודה רבה. עזרת לי מאד עם התיאור הזה (עם בעיה שבכלל לא תארתי פה :-) )
{@
אמל_ית*
הודעות: 437
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אמל_ית* »

לא ממש היה צורך בבאופן...
כזה מצב אי אפשר לדמיין, זה מסוכן! (-:

אני הולכת איתך בעניין החוקיות. ועדיין תוהה, בעניין הזה של השינה, האם החוקיות תנטה דווקא לכיוון של תינוקות שנרדמים לבד. לא היה לי מושג כמה שינה היא אישיו לכל כך הרבה הורים ותינוקות. עד כדי כך אישיו, שיש ספרים שלמים על זה! שיטות ותיאוריות! חצי מדור בבאופן!
והרי רוב האנשים מצפים שהילדים שלהם ירדמו לבד, ואני לא בטוחה שבנורמת ההורות הנפוצה היום הרדמה בהנקה או בידיים היא סטנדרטית. וכנראה, להרבה הורים זה לא הולך (אחרת הספרים לא היו נולדים, לא?)
אין ספק שזה שווה סקר.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אמל ית , זה בדיוק העניין. הציפייה. יש הבדל גדול בעיניי בין ציפייה מהתינוק שיהיה מבוגר, שירדם לבד בעצמו כמו מבוגר, לבין הבנה שהתינוק יכול להירדם לבד בתנאים מסוימים שההורה מספק. אני זוכרת היטב את עצמי בהתחלה, גם לי היתה ציפייה כזו וזה כמובן לא עבד. אני חושבת שרוב ההורים שמצפים לא לוקחים בחשבון את האפשרות שהם יכולים לעשות משהו ספציפי כדי שהציפייה הזו תתממש. התיסכול נובע מזה שחושבים שהתינוק פשוט "מבשיל" במהירות למישהו שנרדם לבד. כאשר זה לא הולך פונים לשיטות של "מומחים" או לדברים בעלי אפקט ממכר כמו הנקה או על הידיים.
התקווה שלי היא שיש דרך אמצע (שתלויה באפשרות של חוקיות) שמעבר להיותה קלה בבסיס שלה לא מאפשרת אלימות כמו שיש למשל בשיטת חמש הדקות או תלות כמו שנוצרת בהנקה וכו'.


אני לא בטוחה שבנורמת ההורות הנפוצה היום הרדמה בהנקה או בידיים היא סטנדרטית
אני חושבת שהיא כן סטנדרטית בקרב כל הורה שמסרב להפעיל אלימות על התינוק שלו ויש הרבה הורים כאלה. הבעיה שלי היא שנראה לי ששיטת ההרדמה הזו נבחרת על ידי רבים לא בגלל שהם מאמינים אידאולוגית שכך ראוי להרדים (בגלל נימוקים "באופניים" שזה הרצון והצורך של התינוק וכו') אלא בגלל שהם מצפים להבשלה של התינוק וכאשר זה לא קורה הם מרגישים שאין להם ברירה. במצב כזה, שבו מרדימים ככה אבל לא רוצים בזה ובעצם מצפים כל העת למשהו שיקרה, נוצר תיסכול עצום. אמא שמניקה לצורך הרדמה מתוך אמונה שהיא עושה טוב לתינוק לא נראית כמו אמא שמניקה כי היא מרגישה שאין לה ברירה וכל מה שהיא רוצה זה שהתינוק יישן כבר.
אוד_ליה*
הודעות: 930
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אוד_ליה* »

לי יש שלושה ילדים- הבכור היה נרדם תוך הנקה והיה ישן מצויין איתי במיטה. השני היה ישן טוב יותר במיטה נפרדת אבל לא היה נרדם לבד, עד שעברנו לבקבוקים. השלישית נרדמת לפעמים בהנקה אבל אם לא אני יכולה להניח אותה במיטה וללכת, היא תירדם לבד. וכך היה מיום שנולדה... וזו הייתה הפתעה גדולה מאוד בשבילי כי הגדול למשל פשוט לא היה מוכן שאניח אותו לרגע. אף פעם לא נדנדתי אותו שיישן אבל להניח אותו זו לא הייתה אופציה בכלל... היום הוא בן 4 ונרדם לבד מול טלוויזיה או סתם בחדר, מחליט שהוא עייף ומניח ראש. לא יודעת אם הייתי יכולה להסיק מסקנה אחידה בנושא מהילדים שלי.

מתחברת יותר למי שכתבה שאין דרך אחת... השני, למשל לא אהב מנשא להפתעתי (ונוסו כמה) וגם לא היה ישן טוב לידי- ולעומת זאת אם הייתי מניחה אותו או אם היה נרדם בסלקל בנסיעה תמיד ישן טוב יותר. לי זו הייתה הפתעה כי הייתי בטוחה שזה מה שילד צריך.
אמל_ית*
הודעות: 437
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אמל_ית* »

אמא שמניקה לצורך הרדמה מתוך אמונה שהיא עושה טוב לתינוק לא נראית כמו אמא שמניקה כי היא מרגישה שאין לה ברירה וכל מה שהיא רוצה זה שהתינוק יישן כבר.
הצבת לי מראה משמעותית, הולכת לחשוב על זה. תודה.
שביל_בצד*
הודעות: 287
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי שביל_בצד* »

הי ציל צול
אני מאלה שמרדימים את הילדים בשיטות שונות בהתאם לגיל, ומודה שלפעמים זה מתסכל אותי מאוד ואני מקנאה באלו ש"הילדים שלהם נרדמים לבד" אני רואה אצל הגיסות שלי הרדמות בלי שום תסכול מצד הילד ממש כמו שאת מתארת ורואה שזה גם מאוד עוזר לילד להרדם בבתים אחרים ובמצבים שונים (אצל סבתא וכאלה) ושואלת את עצמי הרבה למה אצלנו זה נושא כל כך טעון (לפעמים ממש מתפדחת מזה שאני משקיעה כל כך הרבה בהרדמה.) זה משהו בי? בהם?
אבל אני מוכרחה מוכרחה לשאול האם יש דבר כזה תינוק שנרדם לבד בלי מוצץ ? כי אני לא אוהבת מוצצים (פשוט לא אוהבת אצל הילדים שלי) ואני חושבת שזה מעין תנאי הכרחי בהרדמות לבד. אני צודקת?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אוד ליה יקרה, אני קצת ממחזרת את עצמי אבל איכשהו חשוב לי לומר זאת שוב.
קודם כל סחתיין על הגמישות והרגישות כלפי הילדים. כאמא אני שותפה לתחושה שלך שככה זה צריך להיות ועדיף שגמישות וקשב יתפרסו על כמה שיותר תחומים בחיים.
את מספרת על ניסיון חיים שהוא בקטגוריה של "מקריות". התחושה הזו שכל ילד הוא סיפור אחר עם צרכים ורצונות אחרים וזה מוביל למסקנה שאין ממש טעם לחפש חוקיות או לבדוק אותה אלא פשוט לזרום עם הילד.
אני שותפה לתחושה הזו בהרבה דברים אבל יש לי ספקות כאשר מדובר בהתנהגות שעושה רושם שיש לה בסיס פיזיולוגי חזק וכך אני רואה את ההירדמות.
מבחינתי, חוקיות וודאות הם פשוט מאפיינים של גידול קל יותר. אני חושבת שזה טבעי שאם משהו נוטה יותר לוודאות אז להורה קל יותר, גם היא מתקיימת רק ברוב המקרים ולא בהכרח בכולם. בגלל זה אני מחפשת אותה.
אפשר לטעון שאין טעם לחפש אותה אבל זה מתאים להורים מאוד גמישים וסבלניים שנוטים לא לאבד את שלוות רוחם תחת עייפות כבדה ולחצים של גידול ילדים.
להורה הממוצע שכן מתקשה להיות סבלני ורגיש ומכיל תחת עייפות כבדה יש יכולת להיעזר בחוקיות שכזו ולכן שווה לחפש אותה אם מרגישים שהיא קיימת אי שם ומשרתת גם את הצרכים של התינוק.
החיפוש שלי לא נועד כדי להכפיף את התינוק למשטר כלשהו אלא כדי לנסות ולעשות משהו שהוא אולי חלק מהטבע של התינוק ונוטים שלא לשים לב אליו. ההנחה שלנו ברוב המקרים היא שכאשר אנחנו הולכים עם הטבע של התינוק אנחנו עושים משהו טוב בשבילו ובשבילנו ובשביל היחידה המשפחתית כולה.
אולי בקבלה הזו של מקריות, שנראית כמו הורות כל כך טובה וגמישה, וזוכה להערכה (בצדק רב מהרבה בחינות, שלא יחשדו בי בביקורת על גמישות) אנחנו מפספסים משהו על הדרך?
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אוי ואבוי. אם זה נכון אז ממש בא לי לקפוץ מאיזה חלון :-(
אבל האמת, גם אני חושבת שזה תלוי בתינוק. גם אצלי הגדול היה נרדם בקלות ולפעמים לבד וישן טוב, והקטנה -- עד עצם היום הזה השינה וההירדמות שלה זה עניין מופרע לגמרי והיא זקוקה להמון עזרה. זה היה ככה מגיל שבועיים בערך וזה לא משתפר מאז, בלשון המעטה (אמנם מגיל שישה שבועות ועד גיל שבעה חודשים זכיתי לישון לילות שלמים, אבל לא עוד). וזה הפתיע אותי, כי כן ציפיתי שהיא תירדם לבד לפעמים, ושתישן הרבה במנשא, ושיהיה אפשר להעביר אותה ממקום למקום כשהיא ישנה, וזה פשוט לא קרה. במשך היום היא גם מתעוררת מכל פיפס, ואם היא במנשא בכלל אין מה לדבר. היא נורא אוהבת להיות במנשא, אבל היא ישנה בו שינה הרבה יותר קלה. היא יכולה להיות עייפה עד כדי רחמים ולא תירדם לבדה, וגם לא תמיד בהנקה, דרך אגב. כשממש קשה לה מה שהכי עוזר זה על הידיים עם מוזיקה... ובלילה לפעמים אני שוכבת לצידה אחרי ההנקה, בשעה מופרכת, ונותנת לה להתהפך ולהיאבק עד שהיא מצליחה. לפעמים, אם אני רואה שהיא שוכחת לשם מה התכנסנו כאן, אני אפילו אומרת לה שוב ושוב: לישון, לשכב, להניח את הראש, לישון. כנראה קשה לה מאוד לוותר. וכן, טונוס שרירים גבוה מלידה, לעומת טונוס נמוך אצל הגדול השליו...
ועוד דבר: הגדול כן היה נרדם לבד לפעמים, והיתה תקופה שלימדנו אותו להירדם כך בעצמו, והפלא ופלא, זה לא החזיק מעמד. כלומר בינקות יש דפוסים שעובדים זמן מה ואחר כך לא.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

שביל בצד , שאלה מעניינת מאוד שיש לה תשובה מתחכמת.
אצלנו הניסיון הוא משונה. המוצצים הגיעו אחרי שההרדמה הסתדרה היטב. הגדול נרדם לבד ובקלות והמוצץ הגיע מאוחר יותר מסיבות שלא קשורות לשינה. הקטן נרדם לבד מהיום הראשון והמוצץ הגיע מאוחר יותר מסיבות אחרות.
חלק ב - כיום שניהם ישנים עם מוצץ ואני חושבת שיהיה להם קשה להירדם בלעדיו.
אני לא ממש יודעת איך היתה נראית ההרדמה בגיל שבו הוכנס המוצץ לשימוש. אולי ההרגלים הטובים שנרכשו עוד לפני הגעתו למשפחה היו מתקלקלים? ואולי לא. באמת שאין לדעת. יכול להיות שתינוקות בגיל קטן מאוד באמת מיטיבים להירדם לבד אם מאפשרים להם ומזהים את הזמן הנכון אבל בגיל מאורח זה לא עובד ככה יותר והמוצץ הוא חלק מהעניין. זה באמת חומר למחשבה. קצת כמו משתנה מתערב במחקר.
אני מודה שלמרות שהייתי מעדיפה חיים בלי מוצץ בשעת השינה אין לי רתיעה אמיתית ממנו. הקושי שלי מולו זה יותר מה חושבים עלי אנשים מבחוץ (ופתרתי את זה בכך שהגבלתי את המוצץ רק לשינה כשאף אחד לא רואה...).
אני חושבת שזה גם חוזר לסוגיית ההנקה. הילדים שלי ינקו היטב זמן ממושך (לפחות בעיניי) ולא כאב לי כאשר בזמנים מסוימים של היום הצורך במציצה התמלא על ידי משהו שאינו השד שלי. זה יכול היה להיות חיתול בד עם קשר או האצבעות שלהם.
בקיצור, אין לי תשובה ממש טובה לשאלה שלך והיא בהחלט מעוררת מחשבה. אני מניחה שאם אני צודקת בתחושה שלי התינוק ימצא משהו אחר למצוץ כדי להירדם. ואם אני טועה אז זה מחזיר אותנו לנקודה שבה יש צורך בהנקה לפני שנרדמים. אלא שגם כאן יש חור - הרבה תינוקות מקבלים עזרה בהירדמות על ידי אמצעים אחרים כמו טיול או החזקה על הידיים כך שהמוצץ אולי בכלל לא קשור לזה.
צריך לחשוב.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אוי ואבוי. אם זה נכון אז ממש בא לי לקפוץ מאיזה חלון

אנדלוסיה, יש לי פה מצפון להגן עליו מפני פגיעה חריפה מדי ובכלל אני בעלת לב חלש. תכף אני אתחיל לקוות שאני טועה בגדול ואמחק את הדף כולו.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אנדלוסיה יקירתי, אם זה מרגיע אותך אנייכולה לספר שגם אצל "כאלה" המצב משתפר עם השנים.
את מתארת מצב שזכית בעבר ללילות שלמים?! אז יש גרוע מבתך בהקשר של קלות התעוררות. עד היום כשהיא גדולה אם אני אעביר מהאוטו הביתה רוב הסיכויים שתתעורר, גם אם השעה חצות ומעלה.
ענייני שינה היו קשים מאד אצלנו הרבה מאד זמן. גם היום היא לא ישנה לילה שלם כי כללילה היא חייבת לעבור אלי למיטה ורק אם במקרה נישן יחד (בסוכות היינו יחד באוהל) אז היא תישן רצוף. לא תירדם במצבים בהם ילדים אחרים מזמן מתמוטטים. ובכל זאת, זה הפך לנון-אישו עם הזמן, מלבד פה ושם עניין ספציפי או יום ספציפי, אבל בגדול נעשה הרבה יתר קל. גם הקבלה שלי את מי שהיא ואיך זה, אבל גם השנים וחוסר התלות שלה בציצי או בישיבה לידה במשך שעות עשו את שלהם.
תמי_אמא_לשתיים*
הודעות: 262
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

כל הדיון כאן קצת מוזר לי. ראשית אני מנסה להבין את התועלת בו. אני חוששת שהוא בעיקר יגרום לתסכול אצל כל ההורים שמרגישים שילדים שלהם זקוקים להם בהרדמות. אז מה, מתברר שהרגש הזה שגוי? אם לאנדלוסיה מתחשק לקפוץ מהחלון מה יגידו אזוביות הקיר? אני לא אוהבת תיאוריות שגורמות לאמהות לקפוץ מהחלון.
אני גם לא אוהבת את רעיון ה"להרדים", משתמע ממנו שההורה עושה משהו פעיל מאוד כדי שהילד יישן. אבל נדמה לי שאצל רובנו ההרדמה פירושה פשוט להיות עם התינוק/ילד, בקירבה פיסית (מגע ממש או כמעט מגע).
אני לא מרדימה את בנותי אבל אני תמיד מלווה אותן אל השינה, נמצאת איתן ועוזרת להן. הגדולה שלי היא " ילדת מלאך" ועדיין בגיל חמש ורבע תמיד מישהו נמצא איתה כשהיא הולכת לישון (ואחר-כך כולנו מצטרפים - לינה יחד). היא ישנה טוב מגיל מאוד צעיר, ובכל מקום, אבל תמיד ביקשה שנהיה איתה (אמא או אבא) בשלב הזה של ההירדמות. וכמו הרבה בקשות של קירבה גם את הבקשה הזו אנחנו ממלאים. אם יש סיבה שבגללה אנחנו לא יכולים להיות איתה (נניח - אני יולדת) אז היא תסתפק בתחליף (סבתא, דודה וכדומה).
לקטנה שלי קשה יותר לעבור למצב של שינה אבל גם איתה אני לא עושה משהו מיוחד מלבד להימצא איתה. (כמובן שלהניק כשהיא רוצה אבל לרוב היא לא נרדמת בהנקה אלא שוכבת לידי ומתגלגלת מצד לצד עד שנרדמת.)
מגיל צעיר מאוד הם נרדמו לבד ללא בכי או כל סימן של מצוקה אבל למה ה"לבד" הזה הוא ערך? הבנות שלי מגיל צעיר מאוד נרדמות יחד, ללא בעיה או כל סימן של מצוקה. לדעתי טוב יותר להרדם יחד, כשמישהו אהוב ותומך נמצא לידך. לא מקבלת את החשיבות של ה"לבד".
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

לא מקבלת את החשיבות של ה"לבד".
צ'מעי, זה נכון. אבל אמא שלי אמרה לי הערב: את כל הזמן או מיניקה או מרדימה או מסיעה.
נעלבתי אבל אני עדיין חושבת על זה.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אנדלוסיה, נוכח מה שכתבה תמי מעליך אני רואה לנכון לשאול ברצינות למה הדיון גורם לך לרצות לקפוץ מהחלון?
חשבתי שהבנתי אותך כשקראתי ועניתי לך בהומור אבל אולי פספסתי משהו.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

תמי אמא לשתיים , הדברים שלך עוררו בי הרבה מחשבות ואני חולקת את מה שהצלחתי לעבד. בעיקר בנושא של הערך "לבד", ואני קושרת אותו לצורך העניין ל"עזרה".
אלו שני מושגים שיכולות להיות להם פרשנויות מגוונות. עזרה יכולה להישמע מאוד טוב בהקשר ההורי אבל היא יכולה להיות גם הצד השני של שליטה ומעורבות יתר. לבד יכול להישמע לא כל כך מוצלח בהקשר ההורי אבל הוא יכול להיות גם הצד השני של טיפוח יכולות ומתן עצמאות. כלומר, ל"עזרה" ול"לבד" אין ערך בפני עצמם והם לא חשובים בכלל. חשוב באיזה תוכן את ממלאת אותם.

לשאלת משמעות הדיון - כפי שכתבתי כבר קודם, אני חושבת שמי שמרגיש בנוח עם מה שהוא עושה ועם איך שהילדים שלו נרדמים לא אמור לחוש פה ייסורי מצפון או שהוא עושה משהו לא בסדר. אני מאמינה שספקות מתעוררים כאשר משהו לא שלם. בתור מי שפתחה את הדף הזה אני יכולה לומר לך שדווקא אצלי, שמתארת התרחשות שנראית מאוד נוחה, עלו ספקות. חשבתי לעצמי שאולי הדרך הזו, שמובילה לתוצאות מעולות ואפשר להצדיק אותה בקלות גם חינוכית, מחסירה משהו, ולכן אני מתלבטת כאן בקול רם. גם בי יש את שני הצדדים ואני עצמי רציתי להיות לפעמים האמא הקצת יותר טוטאלית ששמחה להרדים על הידיים ובהנקה.

ואם נסיים בחזרה לשאלת ה"לבד" אז הנה עוד שפיץ של מחשבה - מתי זה לבד ומתי זה ביחד? גם אני מלווה את ילדיי עד לשינה ממש אבל לא נכנסת איתם לתוכה. כשילד שלי רוצה ומצליח לעשות משהו לבד (בהנחה שלא כפיתי את זה עליו ושלא שידרתי לו מסר סמוי שאני בעצם לא רוצה להיות שם איתו) אני מוצאת בכך הרבה משמעות. הנה דוגמה יפה מהילד שלי - לפעמים הוא מבקש ממני לתווך בינו לבין מבוגר או ילד שהוא רוצה לתקשר איתם. לרוב אני בודקת האם הוא מסוגל ליצור את התקשורת הזו בעצמו או לפחות בודקת למה הוא מבקש תיווך. כאשר הוא מרגיש בנוח לפנות לזר לבד אני מסיקה מזה שהוא מרגיש בנוח עם האדם והסיטואציה. אני שם, לידו, והוא יודע את זה, אבל אני לא בתוך הסיטואציה איתו. הוא מוציא לבד את הרצון שלו לפועל ואני יודעת שהוא מרגיש בטוח ובנוח.
אני רואה כך גם את השינה. ההירדמות אמורה להיות דבר בטוח ונעים שמבטא את הרצון ללכת לישון. אם הילד שלי נרדם לבד אני מבינה מזה שהוא מרגיש בטוח ונינוח במקום שבו הוא נמצא ועם הסיטואציה של פרידה למשך שעות. כאשר הוא מבקש ממני תמיכה אני יודעת שמשהו לא בסדר בפרידה הזו כי התנהגות הבסיס שלו היא כן לעשות זאת לבד. כפי שכבר ציינתי, כמעט תמיד כאשר עלה צורך בעזרה אפשר היה לקשור את זה בקלות לדברים שקרו במהלך היום או התקופה שמעוררים מצוקה עם בוא הלילה. כלומר, היכולת לעשות משהו לבד יכולה לפעמים להוות גם סוג של אינדיקטור למצב של הילד ולמידת הביטחון או שביעות הרצון שהוא מרגיש מול מצב מסוים.
אוד_ליה*
הודעות: 930
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אוד_ליה* »

שביל בצד-
הילדה שלי מצאה מהר מאוד את האצבעות (היא לא מוצצת אגודל אלא אמה וקמיצה) וככה היא נרדמת, ברוגע, מיום שנולדה. היא גם ישנה שינה רצופה ואם היא מתעוררת היא יודעת להרדים את עצמה ללא עזרה מאיתנו- יצא לי להיות ערה בלילה וראיתי אותה מתעוררת, מוצצת אצבעות, ונרדמת חזרה.

לגבי חשיבות הדיון- הבן השני שלי היה ישן טוב יותר בלעדי. לקח לי המון זמן לעלות על זה והיום בדיעבד אני חושבת שהיה יותר קל לי אם לא הייתי מקובעת על שינה משותפת לאורך כל הלילה (ובלי לזלזל בערכה- הגדול שלי ישן איתי מעולה ולא ישן טוב לבדו, ומלבד זאת לשינה המשותפת יש יתרונות רבים נוספים)- היום הייתי משכיבה לתחילת הלילה במיטה שלו (צמודה לשלנו, כמובן) ומעבירה עם ההתעוררות הראשונה אלי למיטה. זה מה שעשיתי עם הקטנה וטפו טפו היא ישנה בים 7 ל10 (!) שעות רצוף, מההתחלה... אם היא הייתה בוכה כמובן שלא הייתי נלחמת איתה אבל עצם הפתיחות לרעיון זה מה שחשוב.
זוהר_אור*
הודעות: 92
הצטרפות: 15 יולי 2005, 11:17
דף אישי: הדף האישי של זוהר_אור*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי זוהר_אור* »

אני מעדיפה לחשוב על נושא השינה בהקשר של הדרכה / לימוד של התינוק, לא בהקשר של חינוך ולא של עזרה.
אני חושבת שילד שיודע להרדם בלי עזרה זה נכס עבורו. ואני חושבת שיש איזושהי דיכוטומיה כזו כשדנים בנושא שנת תינוקות של האם אני כן או לא עוזרת לתינוק להרדם.

הגדול שלי נרדם רק בעזרתי עד גיל די מתקדם, שנת הלילה שלו היתה מאוד לא שקטה, הוא היה מתעורר המון, למרות (ואולי בגלל) לינה משפחתית. אני מדברת על התעוררות כל שעה-שעה וחצי עד גיל שנתיים. אין לי ספק שזה לא היה אידיאלי בשבילו ובטח שלא בשבילי.
כשילדתי את קטנתי, שהיא בת 5 חודשים היום, הבטחתי לעצמי שאני אחפש דרך אחרת. זה לא היה נראה מבטיח במיוחד בגיל שבועיים, כשהיא התחילה לסבול מגזים נוראיים, והייתי מבלה איתה שעות ארוכות ביום בקפיצות על כדור פיזיו. היא לא הסכימה לשום מנשא, לא הייתה נרדמת בהנקה, לא לקחה מוצץ, ולא נרדמה בידיים של אף אחד חוץ ממני. ואפילו לא הסכימה לישון על הבטן שלי, רק בתנוחת ערסול בידיים שלי.

מה שאמרתי לעצמי זה שהיא רוצה לדעת להרדם, ואני צריכה להקשיב לזה. התבוננתי בה הרבה (טוב, היה לי הרבה זמן שלא יכולתי לעשות בו שום דבר אחר :-)) ולאט לאט התחלתי לשים לב לדברים, לנסות ללמוד אותה וללמד אותה. למשל, כשהייתי מתכוונת להרדים אותה לחשתי לה מין מנטרה שתסמן לה "שה-שה-שה הולכים לישון". ואז פתאום יום אחד, אני מערסלת אותה ומתכוונת ללכת להתיישב על הכדור, ואני רואה שהיא מתחילה לעצום עיניים, אז הנחתי אותה במיטה בתנוחה שהיא אוהבת והפלא ופלא היא נרדמה! אח"כ זה לא קרה שוב כמה ימים טובים, ואז פתאום זה שוב קרה. אני חושבת שבעבר מכיוון שלא הייתי מאמינה שתינוק רוצה ויכול להרדם לבד גם בסיטואציה כזו הייתי ממשיכה בדרכי לכדור, ומודה למזלי הטוב שהפעם ההרדמה לקחת רק כמה דקות.

בלי להכנס לכל פרטי התהליך שעברנו, לשנת לילה היא נרדמת לבד בערך מגיל 3 חודשים. גם לשנת יום, אבל ביום יש פעמים שהיא צריכה עזרה תלוי ביום ובמצב. כמובן שאם היא צריכה אותי היא קוראת לי ואני מיד באה, ואם היא צריכה שארדים אותה בידיים אז אני עושה את זה בשמחה. אני נדהמת מיכולת התקשורת שלהם בגיל כ"כ צעיר. היא לא בוכה, יש לה מין "אה!" מיוחד כזה שאומר אמא בואי. היום היא כבר ישנה במנשא, אם כי פחות טוב מבמיטה, אבל הוא משמש אותנו כשאנחנו לא בבית, היא נדרמת לפעמים בעגלה, מוכנה ושמחה לישון על הבטן שלי וגם לוקחת מוצץ.

אני בטוחה שתהליך כזה לא מתאים לכל ילד, לא בטוח שהגדול שלי היה לומד להרדם כ"כ בקלות. אבל אני חושבת שהיכולת שלהם להרדם לבד הוא משהו שכדאי להיות קשובים לו. אני חושבת שעם הגדול שלי, ברגע שהתמודדתי עם כל מי מסביב שאמר לי "את מרגילה אותו לידיים", אני בעצמי התקבעתי במחשבה שהוא צריך אותי כדי להרדם, ושהוא צריך אותי בצורה מסויימת.
מה שלמדתי הוא שיש ספקטרום רחב מאוד בין להרדים תינוק לבין פשוט להניח אותו במיטה שירדם.
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

בגן שאני עובדת רוב התינוקות נרדמים עם בקבוק/מוצץ/ידיים/עגלה.
חוץ מילדה אחת שנרדמת לגמרי לבד, כשהיא רואה שמשכיבים את כולם לישון היא זוחלת לבד למזרון, מלטפת קצת את הסדין ונרדמת.
שאלתי את אמא שלה איך זה עובד, היא סיפרה לי שיש לה 4 ילדים ומרגע שהם סיימו לינוק הם נרדמים לבד, והיא מעולם לא התעוררה באמצע הלילה כדי להרדים ילד.
לרגע עלתה לי השאלה אם זה חינוך "קשוח". הבנתי שלא. הבנתי שהאמא הזאת הבינה שהיא לא מעוניינת ליצור שום תלות (גם לא ליטופים בשביל להירדם) וככה היא חינכה את ילדיה. הם נרדמים לבד וגם אם הם מתעוררים באמצע הלילה הם חוזרים לישון.
מדהים. כשיהיו לי ילדים אני אלך לעבור אצלה סדנא
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

זוהר אור , תודה על הדברים שכתבת. אהבתי את זה כי אני נוטה לתיאוריה והדברים שלך הפכו את הכל למאוד מוחשי וגם מורכב, שלעולם עדיף על הפשוט.
תמי_אמא_לשתיים*
הודעות: 262
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

אנדולוסיה
אמא שלי אמרה לי הערב: את כל הזמן או מיניקה או מרדימה או מסיעה
מוכר מאוד. המחשבות שלי:
א. זה ככה כשיש תינוקת קטנה ועוד ילד לא גדול (ילדה אצלי). ישתנה בקרוב (או בפנסיה).
ב. החוכמה היא למצוא מחליפים שלפחות חלק מהזמן ימלאו חלק מהתפקידים. זאת-אומרת, נדמה לי שהצרכים של הקטנים דורשים את הכל הזמן הזה אבל הם גם יכולים להסכין לכמה אנשים שונים שימלאו אותו (ניח - סבתא, מטפלת טובה, אבא כמובן וכדומה...)
כתבה תמי ביום שבו היא כל הזמן או מניקה או מרדימה או מתנדנדת או מסיעה או וכדומה
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

_היא סיפרה לי שיש לה 4 ילדים ומרגע שהם סיימו לינוק הם נרדמים לבד, והיא מעולם לא התעוררה באמצע הלילה כדי להרדים ילד.
לרגע עלתה לי השאלה אם זה חינוך "קשוח". הבנתי שלא. הבנתי שהאמא הזאת הבינה שהיא לא מעוניינת ליצור שום תלות (גם לא ליטופים בשביל להירדם) וככה היא חינכה את ילדיה. הם נרדמים לבד וגם אם הם מתעוררים באמצע הלילה הם חוזרים לישון._
אבל לא עלה בדעתך שאולי הילדים שלה לא נזקקו לשום עזרה? אולי באמת היו ישנים לילות שלמים בלי שהיא עשתה שום דבר כדי שזה יקרה?
זה מזכיר לי אמא שפגשתי, ששאלה אותי אם זה נורמלי שהתינוק השני שלה מתעורר בלילה, כי היתה רגילה מהגדול ללילות שלמים, מגיל אפס עד גיל שנתיים ללא חריגות, בלי שהיא עשתה שום דבר בנידון. אז כן, יש תינוקות כאלה.
תזמורת_הים*
הודעות: 2900
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

כל הדיון כאן קצת מוזר לי. ראשית אני מנסה להבין את התועלת בו. אני חוששת שהוא בעיקר יגרום לתסכול
אני דוקא חושבת שזה דיון חשוב.

לגבי התסכול. זה קצת כמו אחריות מול אשמה. נניח שאת מגלה שיש ערוץ תקשורת עם הילד שלך שלא היית מודעת לקיומו עד היום (זה יכול להיות סביב השינה אבל גם סביב הפרשות, אוכל או כל דבר אחר). את יכולה לרצות לזרוק את עצמך מהחלון (=אשמה) ואת יכולה להגיד וואלה? מהיום אני מנסה להתבונן על הדבר הזה שעד היום חשבתי שלא קיים ואולי אלמד משהו (=אחריות).
אמא שעוזרת לילדים שלה להרדם וכולם אצלה ישנים מצוין כולל אותה- אולי באמת לא משנה לה אם הם כן או לא יכולים להרדם לבד.
אמא שמרדימה אבל הילד לא ישן טוב, והיא לא ישנה טוב, יכולה אולי למצוא פה קצה חוט שיעזור לה לשפר את המצב. כך שלדעתי הדף הזה יכול דווקא לעזור.

אני חושבת שיש שתי נקודות שצריך לזכור:
  1. לכל ילד, ולא משנה איך הוא נרדם וכמה עזרה הוא מקבל, יש "חלון הזדמנויות" של עייפות שבה קל לו להרדם ואחרי שהוא נסגר הוא יהיה עייף ומותש אבל יתקשה להרדם. לכן לכל אמא שווה ללמוד לזהות את החלונות של הילד שלה, כי גם הרדמה עם עזרה תהיה קצרה וקלה יותר אם תתבצע בזמן הנכון.
  2. כל ילד הוא עולם בפני עצמו וצריך להתבונן בו ולראות מה נכון לו. אף אחד לא אומר שכל ילד צריך להרדם לבד, אבל גם לא נכון לדעתי להגיד שכל ילד צריך עזרה בהרדמה.
אני חושבת גם שאצל הרבה הורים "טבעיים" יש אנטי חזק לכל הנושא של הרדמות עצמאית, כי זה ישר מתקשר לתורת הלוחשת ונתפס כמו "לאלף" את התינוק. אז נורא קל לבוא ולשלול לגמרי את זה שתינוקות מסוגלים להרדם ולישון לבד, וזה כאילו נורא לא PC להגיד בבאופן שהתינוק נרדם לבד, או מעדיף לא לישון על הידיים. אבל בדיון הזה בעצם מדברים על לאפשר לילד להרדם לבד, ולהתבונן ולזהות את דפוסי השינה והעייפות האישיים שלו, תוך מתן כבוד לצרכים שלו, וזה לגמרי מסתדר לי עם הגישה של באופן טבעי, ואני חושבת שטוב שיש פה גם דף אחד שמדבר על הרדמות עצמאית "באופנית", אם תרצו :-).
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

ציל, קודם כל הומור תמיד מתקבל בברכה. גם הקפיצה מהחלון נאמרה בהומור, אף כי מריר במקצת.
אמרתי שאם באמת אפשר ללמד / להרגיל כל ילד להירדם בעצמו אז עשיתי את טעות חיי עם הקטנה שלי, שהיא באמת מכה שלא כתובה בתורה וכוסית רצינית בענייני הירדמות. לפעמים אני ממש מטפסת על הקירות.
אבל בסך הכל, אני כמו הרבה כאן סבורה ש{{}}יש ילדים שאפשר לגדל אותם בלי להרדים, אבל לא כולם כאלה.
וגם, עניין המוצץ הוא סוגיה נכבדה. בכלל לא חשבתי על זה, כי אצלנו הדור הצעיר לא היה נאה לו אף פעם שום פטמה חלופית משום סוג.
ועוד חשבתי, באמת שינה של תינוקות זה אישו. זה הדבר הראשון בערך ששואלים הורים צעירים: איך הלילות? וגם ההורים הטריים חוששים בעיקר מזה, מחוסר השינה. והתלות שבהנקה.וכן הלאה. ואצלך -- כנראה שידרת משהו מאוד ברור ובטוח לילדים שלך, וזה עבד. אז סחתיין. יכול להיות שיש מה ללמוד מזה, אבל מצד שני זו לא ערובה. זה עלול גם לא להצליח עם תינוקות מסוימים.
(דרך אגב, אני חושבת שכשתינוק ישן הוא ישן והוא לא יודע אם הוא במיטה עם אמא ואבא או לא, או אם הוא במנשא או לא. אולי בגיל שבועיים הוא עדיין יודע, אבל לאט לאט פחות. ובכל זאת אני ישנה אתה במיטה, פשוט כי נראה לי טירוף לקום באמצע הלילה. וגם כי זה חמוד ונעים, כמובן, אבל אני לא חושבת שזה נותן שינה יותר טובה. הרבה פעמים אפילו להפך. טוב אני הולכת להתחבא ממטר האבנים....)
מיכל_שץ*
הודעות: 2818
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ממש בקצרה ובלי לקרוא תגובות קודמות.
התינוקות שלי נרדמות בעצמן, אבל לא לבד.
נעים יותר להרדם בעצמך כשיש עוד מישהו בסביבה, בעיקר כשמדובר בתינוקות שבמילא ישנים איתי במיטה ונמצאים צמודים אלי פיזית כל היום (ככל רצונן, אני לא מחזיקה בכוח)
עם האמצעית ראיתי שהיא בעצמה שחררה אותי לגמרי וכשהכל בסדר היא ממש מסתדרת בעצמה - הולכת למיטה נשכבת, מתכסה והולכת לישון. בעיקר בצהריים, בלילה קצת קשה לה להפרד מאבא.
אני מאמינה שזה הרבה בזכות זה שנתתי לה את מה שהיא היתה זקוקה לו, במלואו, כל עוד הצורך היה קיים - וזה להיות שם לידה כשהיא נפרדת מהיום ונרדמת. בין אם זה בהנקה, חיבוק או סיפור. היא לא מתעוררת בלילה.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

ואצלך – כנראה שידרת משהו מאוד ברור ובטוח לילדים שלך, וזה עבד.

את יודעת, אנדלוסיה, בדרך כלל אני מסכימה עם אמירה כזו, שבבסיס שלה אומרת שאם ההורה משדר מסר ברור ובטוח זה עובד.
משום מה הפעם אני מרגישה שלא בכך העניין. זה בטח חלק מזה, ללא ספק. התחושה שלי היא שהעניין היה טמון דווקא בשימת לב לפן הפיזיולוגי של השינה וההירדמות, לחלון ההזדמנויות הזה.
אני ממש מרגישה שמה שעשינו היה טכני בעיקרו, כמעט סוג של טייס אוטומטי.
אני זוכרת היטב, וזה כמעט מצחיק, איך היו בבית שלנו אמירות כמו: הוא כבר בפיהוק השני, שים אותו לישון שלא נפספס.
בעיניי, בשביל המשהו הטכני הזה כבר שווה את הדיון. צריך פה איזה כמה יולדות בקרוב שיקראו את זה וירצו לנסות ולספר לנו אם זה עובד אצל עוד אנשים. וכן, שיעזרו לנו להבין אם יש פה איזה קסם. אני התחברתי לשלושה פיהוקים ויכול להיות שיש עוד סימנים כאלה, סימנים לא אקראיים שבאמת עובדים אם מתייחסים אליהם ומאפשרים הירדמות עצמאית קלה.

אני זוכרת שכאשר התחלנו עם הבלי חיתולים הייתי כל כך המומה מהקלות שבה זה עבד שחשבתי לעצמי - וואו, זה פשוט קסם. לקחתי ילד שחשבתי במקור לגמול סביב גיל שנתיים ומסתבר שאם אני אעשה כך וכך (ותודה נצחית לבשמת ולכל אלו שכתבו ושיתפו וגרמו לזה להיראות אפשרי ולא רק תיאורטי) אז הוא ישתף איתי פעולה ויעשה פיפי במקום ייעודי גם בגיל שמונה חודשים.
גם כל מי שסביבנו חשב אז שזה פשוט קסם כזה, ורק אחרי הסברים ושכנועים הבינו אנשים שראו אותנו שהקסם היחיד שעשינו הוא שלא פעלנו כמו כולם.

אני ממשיכה לשאול את עצמי אם זה ככה גם בהרדמה. ואת צודקת, אנדלוסיה, זו באמת השאלה הראשונה ששואלים הורים לגבי הילדים שלהם, אפילו עד גיל די מאוחר. אז נכון שיש ילדים שזה לא יעבוד איתם ותהיינה לכך המון סיבות שקשה להצביע עליהן. אני מנחשת, סתם כי זו תחושת הבטן שלי שמחכה לשפני ניסיון, שאצל הרוב זה כן יצליח דווקא אם הורים יפעילו את זה כשיטה של תקשורת על בסיס סימנים ופחות על פי אינטואיציה. כשהתחלנו עם הבלי חיתולים לא היתה לי שם שום אינטואיציה, רק הכללים של בשמת, וזה עבד מעולה. האינטואיציה היתה שם אבל כנראה התחבאה קצת ואחרי שעבדתי עם זה באופן טכני לגמרי ראיתי שיש שם "גם" תחושות בטן שעובדות.

תראי את הבלי חיתולים והקקי - יש פרצוף של קקי. זה משהו שכל הורה יכול לזהות ממש בקלות. עכשיו השאלה אם מתעלמים מהפרצוף הזה לגמרי, אומרים משהו וממשיכים הלאה, מדי פעם מורידים את החיתול ומציבים מעל סיר, מורידים את החיתול ומציבים מעל סיר תמיד. כל התנהגות כזו תניב תגובה אחרת מצד התינוק אבל לא יהיה לה שום קשר לכך שהתינוק סימן שהיה לו קקי ושהורה יכול היה לקלוט את זה ולבחור איך להגיב. אחרי שההורה יגיב בעקביות בצורה מסוימת או בחוסר עקביות (על בסיס רעיון הגמישות המפורסם) יתגבשו דפוסי תגובה של התינוק וזהו.
אני מנחשת שאותו דבר עם השינה. הילד מסמן, ההורה יכול לעקוב ולקלוט, ולפי מידת החשיבות שהוא מייחס להירדמות ולשינה לבחור איך להגיב ולנסות לקבע דפוסים שנראים לו טובים לילד וטובים לו. אנחנו עושים את זה בכל כך הרבה דברים אחרים שנראים לנו חשובים. למה לא בהרדמה?
שני_צו*
הודעות: 464
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי שני_צו* »

בסיכון של לחזור על עצמי :-)

אני חושבת שצריך להפריד פה בין תינוקות רכים לתינוקות גדולים יותר. אני מאוד מסתייגת מהנחת תינוק שזה עתה נולד לישון כל הזמן בעריסה. זה אומר שמחזיקים אותו אולי שעה-שעתיים ביום וכל יתר הזמן הוא נפרד. מאוד לא מסתדר לי.
למעשה השיטה הבאופנית שאני מכירה לגדל ילדים בלי להרדים כשהם תינוקות רכים היא שהם במנשא. רוב הזמן הם ישנים. מתעוררים לינוק ולפשפש וחוזרים לישון.
לגבי תינוקות גדולים ופעוטות זה משהו אחר.

אני חושבת שכשתינוק רך מאוד מתקשה לישון במנשא, זה יכול להיות סימן למשהו שצריך לטפל בו. (לא בהכרח, אבל יכול). לדוגמא- תינוק אקסטנסורי כמו התינוק שלי. אפשר להניח אותו פרוס בעגלות ומיטות מגיל צעיר והוא ישן מעולה. ואפשר לעזור לו להתערסל במנשא באופנים שונים (ציצי, תנועה) ולעזור לו בקושי שקיים אצלו.
יכול להיות שגם תינוקות עם בעיות וויסות חושי כאלה ואחרות יתקשו יותר להרדם במנשא או על הידיים (אני לא מכירה באופן אישי, מעלה השערה). אפשר להעלות על הדעת עוד סיבות למה תינוק שזה עתה נולד יעדיף שלא להיות על הידיים.

שוב, אני מתייחסת לתינוקות רכים בלבד. ולא לתינוקות שישנם טוב גם על הידיים וגם במנשא, אלא לאלו שמתקשים במנשא.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

זה אומר שמחזיקים אותו אולי שעה-שעתיים ביום וכל יתר הזמן הוא נפרד. מאוד לא מסתדר לי.

זה לא בדיוק ככה, ולו בגלל ההנקות. הנקות בהתחלה הן גם מרובות מאוד וגם ארוכות. התינוק נמצא המון על הידיים בגללן וגם בגלל הפשפושים. ובנוסף, העניין של השינה לא יכול להיות טוטאלי כי יוצאים מהבית ויש מנשא. אני ממש לא רואה את עצמי נשארת בבית בשביל שהתינוק שלי יישן דווקא במיטה או בעריסה.
אני דווקא הרגשתי שבין הנקות לנשיאה במנשא עקב יציאה מהבית זה לא יוצא שרוב היום התינוק לבד בעריסה. יכולה להיות שאצל אמהות שאינן מניקות או כאלה שלא מרגישות בנוח לצאת הרבה מהבית זה יהיה אחרת ואז הנושא באמת צריך להישקל. כמוך, גם אני מרגישה שתינוק בסך הכל צריך הרבה זמן קרוב לגוף של מישהו מההורים שלו אבל זה לא בהכרח מתנגש.
שביל_בצד*
הודעות: 287
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי שביל_בצד* »

אני מרגישה שהעניין המרכזי הוא האישיו סביב השינה. אצלנו לצערי זה די אישיו, ולדעתי אם זה לא הולך מגיל צעיר, אז מי שרוצה להמנע ממאבק או מבכי, יצטרך להרדים הרבה לילות (מעל אלף לילה ולילה).
במקרה של הילדים שלי, הסיבה לדעתי שבגללה הם כל כך תלויים בנו בכדי להרדם היא צירוף של התנגדות למוצץ עם חוסר יכולת לשמוע אותם בוכים בלי לנסות לעשות משהו, אפילו אם מה שעשיתי בסופו של דבר הרחיק מהם את השינה. ומעל הכל, כנראה שבאמת בתוך תוכי אין בי את האמון בכך שהם יכולים להרדם לבד.
כבר כמה פעמים נשבעתי שאת הילד הבא אני לא מרדימה, אבל איך שאני מכירה את עצמי, אני אמשיך כהרגלי...
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

שביל בצד , זה נשמע שעל אף הקושי את בעצם שלמה עם עצמך. גם בדברים שבהם אנחנו שלמים עם עצמנו יש לפעמים ספקות אבל אם הן מתפוגגות ובשורה התחתונה את מאמינה שאת עושה משהו טוב ונכון אז ככה בדיוק זה צריך להיות. אני מכירה את זה מדברים אחרים עם הילדים שלי ואני חושבת שיש לך כאן במה לשמוח.

כנראה שבאמת בתוך תוכי אין בי את האמון בכך שהם יכולים להרדם לבד
ומעבר לכך, יכול להיות שיש לך תחושה שהירדמות לבד היא לא הדבר המתאים. ויכול להיות מאוד שאת צודקת. יכול להיות שגם תינוקות שמצליחים להירדם לבד לא אמורים לעשות זאת. באופן אישי אני באמת באמת לא יודעת.
בדף הזה מועלית ההתלבטות בדיוק בקשר לכך ואני חושבת שאפשר להשליך את זה גם לדברים נוספים.
אני חייבת לומר שכאשר אני רואה תינוק עושה משהו שלא נראה לי מותאם לגיל שלו, גם אם הוא עושה זאת בהנאה מרובה, אני שואלת את עצמי האם לא לימדו אותו משהו מוקדם מדי.
כל הדברים הללו הם חומר למחשבה. לי יש תחושת בטן חזקה בכל הדיון הזה אבל אני רחוקה מאוד מאוד מלחשוב שאני צודקת.
אני די בטוחה שהיכולת קיימת בגילאים האלה כי ראיתי את זה עם הילדים שלי אבל אני לא בטוחה שזה לא קשור לכך שתינוקות קטנים מסתגלים בקלות ואולי יש כאן ניצול של היכולת הזו ולא בהכרח משהו שצריך להפוך להרגל קבוע.
הלוואי והיתה לי תשובה יותר טובה בשביל עצמי.
תמי_אמא_לשתיים*
הודעות: 262
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

אני שוב מקשה. מה זה "להרדם לבד"? רוב התינוקות הרי נרדמים בהנקה, לא? לפחות שלי כך. אז ברור שהם לא אמורים שלא להרדם כך. כל הגיון אחר נשמע לי לא הגיוני. אם הם נרדמים בהנקה זה בסדר גמור. זה לבד? זה ביחד?
ואז אני מעבירה למיטה/עריסה/מזרון וכדומה. הגדולה שלי לרוב היתה ממשיכה לישון היטב בשלב הזה. והקטנה שלי לא. היא היתה מתעוררת ודורשת גוף (ועלי היתה ישנה טוב יותר). אז מה זה אומר - שעשיתי משהו "לא טוב"? שיש משהו לא נכון בזה שהקטנה שלי דורשת מגע גופני בשינה שלה? לדעתי זה ברור שלא. מה גם שזה עבר לה. ולמיטב הבנתי זה בדיוק בגלל שלא ניסיתי להפעיל שום שיטות הרדמה / שינה. ככל שגדלה ראיתי שיש לה יכולת לבלות בפינת המזרון שלה (לידי) ולא רק עלי. היום (שנה וחמש) היא לעיתים נרדמת תוך כדי הנקה ולעיתים לא. לעיתים מסתובבת בפינה שלה חצי שעה עד שנרדמת, לעיתים זקוקה להיות עלי, לעיתים זקוקה ליד שלי על הגב שלה - זה משתנה. לרוב כשהיא נרדמת היא ישנה טוב מאוד (קרוב אלי אבל על מזרון נפרד). זה נחשב "ביחד" או "לבד"? ולמה זה חשוב בעצם?
ועוד משהו בענין ה"להרדם לבד". אי אפשר להתעלם מהחשיבות שהתרבות שלנו (כשלוחה אמריקנית) מייחסת להרדמות לבד, ולערכים של עצמאות ואטונומיה שנתפסים כמקודשים כמעט. מבחינתי בדיוק זו הסיבה לחשוד בערכים הללו ולבדוק טוב טוב את החשיבות של "להרדם לבד". מודה שעד עכשיו יש משהו לא ברור בדיון כאן עבורי. הרי תינוק קטן הוא כמעט לגמרי תלוי בהוריו/מטפליו, אז מה עניין ה"להרדם לבד"? וגם - נראה לי שיש כאן ערבוב בעייתי.
האישיו סביב השינה של תינוקות נובע מכך שאדם מבוגר צריך ורוצה לישון בלילה ברצף ובשקט ותינוקות מתעוררים לעיתים קרובות לינוק ובכלל (ועוד מעיזים לעשות רעש). זה קשה. זה לא אומר שההתעוררות של התינוק היא "בעיה". נכון, היא לא נוחה לאמא (לפעמים גם לאבא...) אבל זה לא אומר שהיא סוגיה שצריך לענות בה. מבחינתי ברגע שהבנתי שכך הם תינוקות נהייה לי הרבה יותר קל. מותר לי לקטר שאני עייפה ועדיין ברור לי שיש צורך שאני אמורה למלא. לכן - אצלנו אין אישיו סביב השינה. באמת לא. וגם - אין אישיו סביב ההרדמה. שוב, כי ברור לי שאנחנו נמצאים עם הבנות כשהן נרדמות. כמו שברור לי שאני רוחצת אותן, מאכילה וכו' (עד שהן רוצות לבד - ואז אני תמיד מאפשרת). אז מה הענין? ומודה שלא הבנתי למה בכלל לרצות שהן יירדמו לבד? מה "יותר טוב / נכון" בזה?
הבת הגדולה שלי היא עצמאית מאוד ותמיד אני נתקלת בקריאות התפעלות: מה היא עדיין ישנה איתכם ונרדמת איתכם? איך יצאה כזו עצמאית? לדעתי אין שום ניגוד בין להרדם יחד ולישון יחד ובין להיות אדם עצמאי (ומאושר, אמרנו?). אני לא אומרת שזה מבטיח עצמאות (ובטח לא אושר) אבל בוודאי לא מנוגד להם.
תמי_אמא_לשתיים*
הודעות: 262
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

ועוד משהו:
אנחנו חיים בעולם שמשכנע אותנו שכל דבר אפשר "לנהל", "לארגן", "לשנות", "לעצב", "לכוון", וכדומה. וכל הזמן אנחנו רודפים אחרי הכלים המתאימים שיאפשרו לנו להצליח לעשות את זה. אני הפכתי להיות מאוד חשדנית כלפי כל גישה מהסוג הזה בתחומי ההורות. כשאני קוראת שיטת "שלושת הפיהוקים" ומבינה שאני צריכה ללמוד לזהות את הפיהוק הראשון / שני וכדומה ואז יש איזה דפוס שאני חייבת להפעיל כדי להשיג תוצאה אחת מסוימת - אני מודה שאני: א.מתעייפת רק מהרעיון ב.מתבאסת מהמחשבה שיש אכן דפוס כל-כך קבוע אצל התינוקת הפספסוסה שלי (ולדעתי אין) ג. חושדת שהפעלת התוכנית הזו תגרום לי לא לראות ברגישות ובתשומת לב את התינוקת/ ילדה שלפני ואת צרכיה. ד. חוששת שנסיון למלא את תוכנית הפעולה הזו יעורר רק תסכול ויאוש.
נדמה לי שהרבה יותר פשוט לראות מה התינוקת מבקשת, לא?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

וואו, תמי. אני מודה שקצת קשה לי לענות לך כי אני מרגישה (ותרגישי את חופשיה לתקן אותי אם אני טועה) שמשהו בדיון הזה מכעיס אותך. מצד אחד את משתתפת בו ומצד שני על כועסת על עצם קיומו. באופן שבו את מציגה את שאלות הבסיס שלךיש משהו תוקפני וקשה קצת לענות לך ככה. אני חושבת שאת מייצגת בדיוק את אוכלוסיית ההורים שבאמת לא תראה טעם בדיון הזה כי את עושה משהו שמרגיש לך נכון ואת שלמה מאוד איתו. אני באמת שמחה בשבילך. ללא שמץ ציניות. אם תבדקי את הנושא תגלי שהרבה מאוד הורים עושים כל מיני דברים שגורמים להם תיסכול שאת לא מרגישה. חלקם אפילו עושים בדיוק את מה שאת עושה אבל ממש לא שלמים עם זה וגם זה יוצר תיסכול. הדיון הזה הוא עבור אנשים כאלה או עבור אנשים כמוך ששמחים להשתתף ולהביע עמדה. העניין הוא שאת גם מביעה עמדה וגם טוענת שלדיון הזה אין חשיבות בכלל. זה קצת מקשה.

ובכל זאת, הנה המחשבות שעלו לי בעקבות הדברים שלך. ואגב, תודה לך על עצם העלאת שאלות בסיסיות כי על אף שחלק מהתשובה שלי ממחזרת את עצמה, בחלקה יש משהו שהובהר גם לי רק עכשיו בנוגע לנושא של "לבד".

קודם כל, ברור שלא תמיד הדברים הם חד וחלק לכאן או לכאן. אצלי למשל רק בחלק מהפעמים נרדמו הילדים בהנקה. הגדול ינק המון זמן בכל פעם אז הוא נרדם והונח במיטה וישן היטב. הקטן ינק פחות זמן אז הוא לא נרדם. בכל אופן, יש הרבה מצבים בהם תינוק יונק ולא בהכרח נרדם. והשאלה היא מה אני כאמא בוחרת לעשות כאשר הוא מביע סימן אחר שאני מזהה כעייפות. זו בעצם כל השאלה. אם התינוק נרדם בהנקה - יופי. נרדם במנשא - יופי.
בכל שאר ההזדמנויות ההורה יכול לבחור מה לעשות בהנחה שהתינוק לא מביע התנגדות למעשה הזה ובהנחה שההורה חושב שהוא יודע מה התינוק רוצה.
בדיוק כמו שתינוק יכול לעשות סימן של פיפי/קקי. אני יכולה להתעלם מזה ולתת לו לעשות בחיתול. יכולה להתעלם מזה ולתת לו לעשות עלי. יכולה להגיב לזה מילולית אבל לא לעשות שום דבר ויכולה גם לשים אותו מעל סיר ולהרגיל אותו לאט לאט שזה המקום המתאים לעשיית צרכים. כל תגובה עקבית שלי תייצר מתישהו התנייה שתהפוך להרגל. מאיפה אני יודעת שתינוק לא רוצה לעשות על עצמו את צרכיו? מאיפה אני יודעת שהוא מעדיף בסיר? כי אני בודקת את האפשרות הזו ברצינות, רואה שהוא משתף פעולה ואפילו שמח אז ככה אני לומדת. אבל בשביל שתהליך כזה יתחיל אני צריכה להניח שקיימת אפשרות שזה מה שהוא רוצה גם אם על הרקע התרבותי שצמחתי בתוכו זה נתפש כטירוף מוחלט.

להירדם לבד - זה מאוד פשוט להגדיר לצורך הדיון. מצב בו אני מניחה את התינוק שלי בעריסה או במיטה כאשר הוא עוד ער והולכת והוא פשוט עוצם את עיניו באיזשהו שלב והולך לישון. זה אומר שאת השלב האחרון בדרך לשינה הוא עבר ללא עזרה ומתוך כך שהוא לא בכה אני מניחה שהדבר לא עורר בו כל מצוקה. אין בכך כל חשיבות משל עצמה. יש לכך חשיבות אם את מאמינה (כמוני) שזו יכולת שיש לתינוק ושבמקרים רבים זה גם הרצון שלו. אין בזה משהו שהוא אפריורית יותר טוב או נכון וזו בטח לא שאלה של ערכים. זו שאלה של איך אנחנו רואים את היכולות והרצונות של התינוק.

אני אשתמש לצורך המחשה בדוגמה שאת נתת - להאכיל ולרחוץ עד שהילד רוצה לבד. אלו דברים הילד מביע אותם בצורות שונות, חלקן אינן משתמעות לשני פנים. אבל - הוא עושה את זה אחרי שאת עשית את זה עבורו במשך פרק זמן מאוד ארוך. כלומר, הוא תובע את העצמאות שלו כניגוד לתלות שהיתה לו קודם לכן. כלומר, בדוגמאות שנתת את מציבה צרכים שהילד לא יכול בשום פנים ואופן לבצע בעצמו עד שלב כלשהו. אין לו יכולת לרחוץ את עצמו. ככה זה. קחי בחשבון שעד לא מזמן רבים חשבו כך בנוגע לפשפושים - לילד אין יכולת לשלוט על הצרכים שלו. נקודה. ומסתבר שזה לא נכון. ושאם מקשיבים אז לא רק שהוא יכול הוא גם רוצה ושמח לשתף פעולה וכו'. אני חושבת שהירדמות קרובה יותר לפשפושים מאשר לרחצה או אכילה. היא משהו שהילד יכול לעשות לבד וגם רוצה לעשות לבד. אני יכולה בקלות להרגיל אותו לנהוג אחרת אם אני לא אתן לו את האפשרות או לא אאמין שיש לו את היכולת הזו. אם אני אאמין שיש לו יכולת כזו ואתן לו לבחור לממש אותה יכול להיות שאני אגלה שזוהי ההעדפה שלו באופן קבוע ושגרתי ובכך אני עושה משהו שמכבד אותו, את היכולות שלו ואת הרצונות שלו. זה לא בגלל הערך של ה"לבד" זה בגלל שאולי זה מה שהוא יכול וצריך ורוצה. ושוב - הכל ב"אולי". אין לי בכלל ביטחון בזה. זו תחושת בטן. לא קביעת עובדה.

ואגב, כמוך גם אני חושבת שאין שום קשר בין נושא הדיון הזה לבין עצמאות. העצמאות קשורה אולי לעשיית דברים לבד אבל כפי שציינתי קודם לא ה"לבד" הוא מה שחשוב פה. העלאתי מקודם את עניין העצמאות בהקשר של אי התערבות וכנגזרת אפשרית של לעשות דברים לבד אבל זה היה במסגרת הרהור תיאורטי בשאלת ה"לבד" מול "עזרה" ולאו דווקא בהקשר הספציפי הזה. אני באמת לא חושבת שתינוק שנרדם לבד יהיה יותר עצמאי במשהו. הסיבה - אני חושבת שאין פה אקט חינוכי אלא היענות לצורך ביולוגי שהוא מביע.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

נדמה לי שהרבה יותר פשוט לראות מה התינוקת מבקשת, לא?

אני לא חושבת שתינוקות מבקשים. אני חושבת שתינוקות מביעים את עצמם. מביעים משהו שלהם הוא מאוד ברור. אנחנו מפרשים אותם. איך נדע אם צדקנו? התינוק שוב יביע את עצמו באופן שיתפרש על ידנו כשביעות רצון.
כלומר, אם אני מפרשת את הפיהוקים של התינוק שלי כסימן לעייפות ובוחרת להניח אותו במיטה והוא בתגובה נרדם אז אני מפרשת את זה כשביעות רצון מהתגובה שלי לסימן שלו. אם זה קורה הרבה פעמים אני מבינה שאני עושה משהו נכון. אם זה קורה כל הזמן זה הופך להיות סוג של קשר בינינו שלא זקוק עוד לפרשנות אלא נחווה ממש כשפה.
אם כאשר התינוקת שלך מפהקת את מערסלת אותה בידייך והיא נרדמת ונעים לך להחזיק אותה כל עוד היא ישנה אז זו הופכת להיות השפה שלכן. הבעיה - רוב ההורים נוהגים כך פרק זמן משמעותי ואז הם מגלים שזה בכלל לא טוב להם. חלקם מגלים שהאחיזה מקצרת משמעותית את זמן השינה וזה לא רצוי בעיניהם. חלקם חושבים שבגלל שהתינוק בידיהם הוא ישן גם פחות טוב וגם זה לא רצוי בעיניהם. ועוד ועוד מחשבות שמביעות חוסר שביעות רצון מהרגלים של הרדמה שנחווים כמשהו שהתאים לזמן מסוים אבל לא מתאים יותר ואין דרך לצאת ממנו. אם זה קורה לכל כך הרבה הורים אז אולי יש טעם לבדוק שלבים מוקדמים יותר ולראות אםלא פספסנו משהו בדרך. ומי שהכל מסתדר לו לא צריך לבדוק שום דבר אלא לשמוח בחלקו.

אגב, מעניין אותי לשמוע אם יש לך מחשבות בנוגע לכל עניין הבלי חיתולים. אולי את פשוט אשה שכל הנושא הזה של חוקיות ודפוסים שחוזרים על עצמם לא מדבר אליה. אלי זה מאוד מדבר כי אני חובבת של וודאות. בטח לא תופתעי לשמוע שגם הילדים שלי כאלה. כלומר, יש פה הרבה עניין של אופי בכלל ואופי הורי בפרט. כשאני מוצאת "שיטה" שמוציאה אותי ממצב שלא טוב לי בו ושלילד שלי לא טוב בו אני בעיקר שמחה ולא רואה בזה עול או משהו מעייף. ואני ודאי לא חושבת שיש בזה משהו פחות רגיש. להפך, יש פה התבוננות עמוקה בילד וחקירה בלתי פוסקת של מה שטוב לו תוך חיפוש מתמיד של דברים שעושים לו טוב הרבה פעמים וניסיון להבין מה קושר ביניהם. כפי שכתבתי יותר מפעם אחת - היו לנו הרבה תקופות שבהן זה לא התאים בגלל גזים/שיניים/רעב/עצבים ומה לא. או אז נקטנו בדרכים אחרות. אבל הבסיס החזק של השיטה הזו נשאר וכאשר חלפה המצוקה לשם חזרנו לשמחת כל הנוגעים בדבר.
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

מה "יותר טוב / נכון" בזה?
שאת לא מבלה את חייך בניסיונות לגרום לתינוק להירדם, כי אחר כך הוא יהיה עייף מדי ויהיה לו עוד יותר קשה להירדם, והוא יהיה מצוברח ויבכה, וגם כי בזמן שאני ניסיתי לההרדים את הילדה הזאת כבר היה אפשר לכתוב את הביוגרפיה של מתושלח.
אם זה עובד, כאמור, אני בעד. בטוח שאם אין בכי אין מצוקה. אני רק לא בטוחה שזה עובד אצל כולם.
(חוץ מזה מסכימה לגמרי לגבי התפיסה האמריקאית של התינוק כסטארט אפ שרק מחכים להנפיק אותו...)
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני רק לא בטוחה שזה עובד אצל כולם.

אני מניחה ששום דבר לא עובד אצל כולם אבל לאו דווקא בגלל שהם (התינוקות שזה לא עובד אצלם) אחרים. אם ההקבלה שאני עורכת נכונה אז זה כמו להגיד שהבלי חיתולים לא עובד אצל כולם.
בהעדר בעיה פיזיולוגית הבלי חיתולים לא "יעבוד" הרבה בגלל בחירות של ההורים. כך גם כאן. אם לא נותנים אמון מלא ביכולת הזו ללא כל זיוף אני מעריכה שהתינוק ירגיש בכך. אם לא עקביים זה גם מחבל. חוסר עקביות יכול להתבטא למשל בזה שסיימתי להניק, התינוק שלי ער ומפהק אבל אין לי כוח לקום אז אני פשוט מחכה שהוא יירדם עלי. זה נשמע מוזר אבל לפעמים דווקא השיטה הזו תובעת מאמץ שבעיניי רבים הוא לא רצוי. מה יותר מגניב מפשוט להירדם עם התינוק שלך במיטה או על הספה? נשמע הרבה יותר כיף וגם טבעי פשוט להמשיך להתכרבל.
בשעתו נשמע גם לי הרבה יותר כיף שהפיפי ימצא את דרכו לחיתול (או אחר כך לחלק של הסדין שרחוק ממני ואני לא ארגיש ולא אצטרך לעשות דבר עד הבוקר) ואני לא אצטרך לפשפש עשרים פעמים בלילה. המאמץ הוכיח שמה שקשה בתקופה מסוימת הופך להיות לילות יבשים בתקופה אחרת. תקופה הרבה יותר ארוכה מזו שהיה בה קושי...
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

טוב, הבלי חיתולים זה נושא רגיש אצלנו עכשיו. אמון או לא, אנחנו די בפשיטת רגל עם העניין הזה... :-(
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

שרון ס , איזה קטע. הילדים שלי אוכלים אגוזים פחות או יותר מהרגע שיש להם שיניים למורת רוחו של כל מי שנמצא/ת בסביבה באותו רגע, מכסה על עיניו ואומר: אני הולך, אני לא יכול לראות את זה.
זו דוגמה מעולה בעיניי ואני מחוברת אליה מאוד. ותודה לאל שהבאת אותה כי אני כבר בעצמי לא יכולה לשאת את דוגמת הבלי חיתולים.
עם כל הכבוד להשראה שקיבלתי ממנה, יש גבול לכל תעלול...
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

טוב, הבלי חיתולים זה נושא רגיש אצלנו עכשיו. אמון או לא, אנחנו די בפשיטת רגל עם העניין הזה...
צר לי לשמוע שאת מבואסת. יש בזה תקופות קשות באמת. לפעמים זה מורט עצבים.
לא התכוונתי לדרוך על יבלות, הבאתי את זה על דרך ההשוואה בלבד, למי שחובב את העקרונות.
די, אני באמת מפסיקה עם הבלי חיתולים. הנקודה ההשוואתית שלי כבר מזמן הובנה ומיצתה את עצמה. זו פשוט ההשוואה הכי טובה שמצאתי והיא היתה כלי נוח להסביר את עצמי.
ש_י_ר_י*
הודעות: 599
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

קודם כל, ציל צול - אני ממש מעריכה הדיון והטון המכבד שבו הוא מנוהל |Y|

אני מודה ומתוודה שאני מהספקניות בנוגע לתיאוריה שהצגת, ודווקא בגלל זה חשוב לי לקרוא את הדיון. אמרת מקודם שמי שמרגישה שלמה עם עצמה ובחירותיה אין לה צורך בדיונים כאלו - אני ממש לא מסכימה! לאמא שלי לדוגמה, היה ברור ומובן שצריך לתת לי בקבוק כשנולדתי ולא להניק. היא הייתה מאוד שלמה עם זה ולכן כנראה לא הרגישה צורך להתעניין בלמה כן הנקה. נראה לי שהדוגמה ברורה... :-)

אני חושבת שכמו בבלי חיתולים, יכול להיות שיש מעין "תקופת חסד" שכזו, אולי מלידה עד גיל חודשיים-שלושה, שבה לתינוק יש צורך אבולוציוני כן להיות על גוף האם (או המטפל) כל הזמן, ולאחר מכן השיטה שתיארת יכולה לעבוד. אם זכור לי נכון ברוב חלקי העולם שעדיין מגדלים בלי חיתולים בכל זאת עוטפים את התינוק בבד כלשהו בחודש הראשון לחייו, שבו כמות הפיפי היא די מגוחכת בגודלה.

מחזקת את עניין האגוזים - אני נתתי גם למי שאין לו שיניים... :-) (טוב, הייתה לו אחת.)
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

ש י ר י , תודה על הפידבק. באמת.

הדוגמה של ההנקה ברורה לגמרי אבל קצת שונה ממה שקורה פה. היום ברורים לנו הדברים לגבי מה יותר טוב - הנקה או בקבוק.
בענייני הרדמה אני חושבת שזה דיון שאי אפשר להכריע בו. אמא שמרדימה על הידיים או בהנקה לא יכולה אמא שעושה משהו לא בסדר. יכול להיות שאני צודקת ואז יש פה יכולת ורצון שלא לגמרי באים לידי ביטוי אבל זה בהחלט עומד ביחס ישר למה שתינוק יקבל מהידיים של ההורים שלו. ובניגוד להנקה, שאי אפשר לכפר על המחסור בה בשום דרך אחרת, כאן אפשר לתת אמון בילד בהמון דברים ולשדר לו מסר כללי מאוד חיובי בעניין הזה גם בלי להרדים בדרך הזו.

אני חושבת שהצורך האבולוציוני להיות על גוף ההורה נמשך הרבה מאוד זמן ואני חושבת שהוא חשוב מאוד. אני פשוט לא חושבת שזה נחוץ כל הזמן. אין לי מושג למה אני חושבת כך. אני גם חושבת שאם יש תקופת חסד אז היא פועלת דווקא הפוך, לטובת יצירת הרגלים שבנויים על שיתוף הפעולה הזה בין הורה לתינוק וקשה מאוד ליצור אותם מאוחר יותר. תינוק נרדם כמה וכמה פעמים ביום בגיל הממש קטן וזו הזדמנות פז לבדוק את זה. אחר כך דברים משתנים והדברים מתקבעים בדרך שרוב ההורים מעידים עליה כקשה לשינוי. אם יש פה באמת עניין של אמון איך אפשר לשדר אמון אחרי חודשיים שלושה שבהם לא היה אמון כזה? מניסיוני עם הבכור אפשר אבל זה לא פשוט. זה הולך כל כך בקלות כשהם רק נולדים עד שקשה להימנע מהמחשבה שזה הדבר הנכון דווקא אז. באמת קשה לדעת.
תמי_אמא_לשתיים*
הודעות: 262
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

ציל צול
אם יש משהו תוקפני בטון של הדברים שלי - אני מתנצלת. את כנראה צודקת: משהו בדיון הזה מכעיס אותי, אפשר לנסות להסביר מה? הדברים שלך עוזרים לי לחדד.
את כותבת על להרדם לבד מצב בו אני מניחה את התינוק שלי בעריסה או במיטה כאשר הוא עוד ער והולכת והוא פשוט עוצם את עיניו באיזשהו שלב והולך לישון.
מהיכרות שלי עם תינוקות ופעוטות אין ולו מקרה אחד שבו תינוק נרדם כך מרצונו. יש תינוקות שהורגלו להרדם כך, חלקם בצרחות עזות ואחרים בקיטורים רמים בלבד. אני כמובן מאמינה לך שכך זה אצלך אבל לגמרי בטוחה שזה יוצא הדופן ולא הדוגמא המעידה על הכלל. ואני חושבת שלהפוך את המקרים יוצאי הדופן לתיאוריה פירושו לגרום לנו, שאין לנו תינוקות כאלה, לרצות לקפוץ מאיזה חלון

ביתי הבכורה היתה מהתינוקות הללו שמניחים בעריסה ונרדמים בשקט ובשלווה. כך עד גיל 9 חודשים. יום אחד (ואני זוכרת היטב את היום) היא הרימה את ראשה כשהנחתי אותה (כרגיל) והביעה קולות לא מרוצים. אני נבהלתי כי הכרתי היטב את תיאורית ה"חשוב להרדם לבד" (ובואי לא נתעלם מכך שזו אכן התיאוריה הרווחת וגם השיטה הנוחה ביותר להורים) ולא ידעתי מה אני אמורה לעשות. ניסיתי להשאיר אותה במיטה, לדבר אליה, אבל היא המשיכה עם הקולות הלא מרוצים. בן זוגי החביב שלא מסתבך עם הרגשות שלו ועם תיאוריות שונות ומשונות מיהר להרים אותה והנה מיד כשלקח אותה על הידיים היא נרגעה. שוב ניסינו להניח אותה במיטה ושוב קיטורים. ואז הוא הציע לשכב לידה במיטה שלנו, לחבק אותה ולעזור לה להרגע ולהרדם כך. וזה עבד. בשינה הבאה שלה שוב ניסינו לנקוט בדרך הישנה, הפשוטה והמוכרת וזה שוב לא עבד. נדמה היה שתודעתה נפקחה, "נפל לה האסימון" והיא לא רוצה יותר את ה"לבד" הזה שהתאים לה בחודשי חייה הראשונים. אז הגבנו לביטוי שלה (זה היה סימן מפורש, לא משהו שקשה לפרש), לא השארנו אותה במיטה אלא לקחנו אותה אלינו ולידנו היא נרדמה בקלות. הרבה תינוקות מסביבי עברו בדרך הזו פחות או יותר. כלומר, גם אלה שבינקותם המוקדמת היו נרדמים בקלות בעריסה התחילו - כשגדלו מעט - לדרוש את אמא/אבא לידם בזמן ההרדמה. בהקשר הזה אני מרגישה לא בנוח עם הדיון כאן כי נדמה לי שמהתיאוריה שעימה פתחת את הדף הזה עולה שהדרישה של הילד לנוכחות הורית מצביעה על איזשהו כשלון של ההורים - משהו לא עשינו "נכון". והתחושה הזו עולה גם מכל התיאוריות הרווחות היום אצל "מומחי השינה" ו"מומחי התינוקות" למינהם. כולם הרי טוענים שילד אמור להרדם לבד ולא ביחד וכולם מעוררים רגשות אשם כבדים אצל הרבה הורים מסביבי, שמוצאים את עצמם נקראים לדגל ההרדמה "בניגוד לתיאוריה" (או נותנים לילדים שלהם לצרוח בשם התיאוריה, אבל אלה כבר לא חברים שלי כבר מזמן).
ברור לי שאת מדברת על יכולת של התינוק ולא על התניה התנהגותית שכרוכה בבכי ובתסכול. אבל אני חושבת שאם היכולת הזו היתה קיימת היא היתה מתגלה לרוב ההורים. רובנו הרי כהורים מנסים בתחילת הדרך להניח את התינוק הקטנטן בעריסה וללכת בעצמנו לישון. רק כשזה לא עובד מתחילים ב"ענייני ההרדמה" למינהם. נדמה לי שבתרבות שמעודדת שינה "עצמאית" יכולת כזו היא דבר רצוי, מבוקש, כזו שמחפשים אחריה ותרים אחר סימניה (להבדיל מנושא החיתולים) ולכן סביר שהיא היתה מתגלה.

ביתי השנייה מעולם לא הסכימה להרדם לבדה. מהרגע הראשון לחייה היא דרשה מגע גוף צמוד. שום סימן של פיהוק לא יכול היה להוביל אותנו להשאיר אותה במיטתה - היא היתה צורחת נורא אם רק היינו מנסים להניח אותה במיטתה (בלי לצאת מהחדר...). בשנה הראשונה לחייה היא היתה עלי רוב הזמן וכך היה לה טוב. היום היא לרוב לא נרדמת עלי (מתהפכת ומסתובבת לכל הכיוונים במשך זמן רב) אבל עדיין חשוב לה שאהיה לידה (ואתן לה ליזום מגע איתי לפי רצונה). חוץ מזה, למרבה הצער, מהפיהוק הראשון ועד שהיא נרדמת לוקח בערך שעתיים (וזה למרות שאני נותנת לה את האפשרות להרדם מיד כשמופיע הפיהוק הראשוני ביותר). זה לא קל.
עם תינוקת כזו, ואני לא בטוחה שהיא מקרה קיצוני במיוחד כי אני מכירה עוד כאלה, התיאוריה שלך מובילה לשתי אפשרויות: או שהיא חריגה, שהרי אין לה את היכולת הנורמלית להרדם לבד; או שאני עושה טעות אחרי טעות והורסת לה את היכולת הזו (ומשלמת מחיר יקר של השקעה מיותרת ומעייפת.). אז זה מה שמכעיס אותי...
לילה טוב!
ר_ו_ת_ה*
הודעות: 512
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

הדף הזה בא לי בדיוק בזמן
אצלנו עם הבכור (בן 3), עברנו תקופות של טיולים הזויים בגשם ובשמש, כדי להרדימו במנשא במשך היום.
או אפילו ברגעים קשים- חיפשנו תירוצים לנסוע באוטו כדי שיירדם בדרך ונחסוך זמן יקר...
בלילה עשינו טקס פרידה מגיל ממש צעיר, שלאחריו הוא היה נרדם בקלות, בהנקה (מה שמחזק את העניין של בניית הרגלים- בלילה בנינו הרגל שגרם להחלקה קלה לשינה, ביום היה בלגן)
סביב גיל שנה וחצי הוא הפסיק להרדם בלילה בהנקה ועברנו לחיבוק וסיפורים לפני שנת הלילה
היום המעבר שלו לשינה מאד חלק, הוא כבר לא ישן צהריים , ובלילה הוא נרדם מהר וישן טוב (אלא אם עוברים עליו דברים, כמו לידת אח חדש...). הוא צריך נוכחות על ידו לפני השינה, אבל מרפה די מהר לשינה וגם לא מתעורר אם מעבירים אותו (מהאוטו למיטה למשל).
לפני 8 שבועות נולד לנו תינתינוק חדש ומתוך ההרגלים שלנו בילינו איתו שעות של הסתובבות על הידיים כדי להרדים, או העברה שלו למיטה אחרי הנקה בתנועות זערוריות- כדי שחלילה לא יתעורר, או העברה מהמנשא למיטה- שוב, בעדינות מירבית, למניעת תקלות, ועוד הנקת הירדמות, ובכי ושוב הסתובבות.
בדיוק לפני שבוע התחלנו איתו בלי חיתולים (הדוגמה החביבה עלייך...) ונדהמנו עד כמה זה גאוני ועד כמה הוא משתף פעולה ומבסוט מהעניין
הפראפראזה בשם הדף על הנושא האהוב עליי בימים אלו (פיפי קקי...) משכה אותי להיכנס לדף וראה זה פלא- ניסינו את זה בימים האחרונים, ואכן כן: מניחים את הקטנטן אחרי הפיהוק הראשון והוא פשוט נרדם!!! לא עוד שעות של שוטטות עם מנשא בבית תוך כדי בישולים וקיפול כביסה או נסיונות אחרים לשעמם אותו מספיק כדי שיירדם...
אז הכל פה ממש חדש והכל משתנה כל הזמן, כך שמוקדם להסיק מסקנות, ועם זאת המחשבות שאת מעלה מאד מדברות אליי. גם לגבי החוכמה הזאת שיש בתינוק לגבי הצרכים שלו, והחשיבות של הקשב שלנו, שמטפלים בו, והאמונה שמתחלפת בהשתאות (כך אני חווה כרגע את עניין ההפרשות) לגבי היכולת שלו לתקשר את הצרכים שלו ולעשות בעצמו את רוב העבודה, בהנתן לו התנאים המתאימים. והתנאים המתאימים מבחינתנו זה לפעמים פשוט לעשות פחות, כמובן בהנחה שקשובים לחלון ההזדמנויות.
אשתף בכמה מחשבות שעלו לי-
האחת, שלמרות ההקלה הברורה (והיא מאד מוחשית, במיוחד שיש פה אח גדול שנוראאאא מקנא. אין מה לעשות, אני הרבה יותר פנויה כשהקטן ישן במיטתו ולא עליי), יחד עם זאת- אני מרגישה שאני מתגעגעת אליו לפעמים, למגע שלו, לתחושה שלו... חסר לי קצת שהוא לא כל הזמן עליי.... ברור לי שהמפתח הוא למצוא מינונים שמתאימים לי - לפעמים עליי, לפעמים במנשא, לפעמים במיטה... אבל זה כן מעורר שאלות על ההיקשרות שנוצרת במגע, ומה קורה לה כשהתינוק במיטה שעות ארוכות. אני מרגישה את הגעגוע למרות שהוא ישן איתי בלילה, ויונק הרבה...אני הרבה מסתכלת עליו כשהוא ישן, הולכת ונוגעת בו...- סתם כי אני מתגעגעת
עוד מחשבה שעלתה לי- נזכרתי שגם לבכור היתה תקופה קצרצרה כשהיה תינוק שנרדם "לבד", אבל אז התחלנו לצאת איתו יותר מהבית וכך יצא שנרדם הרבה פעמים תוך כדי תנועה- במנשא, באוטו וכו' ונוצרה התנייה כזו. אח"כ זה נהפך להרגל והוא היה תלוי בתנועה כדי להרדם. הרי בחודשים הראשונים אין דפוסי שינה ברורים וכן יוצאים לפעמים מהבית. איך משמרים במצב הזה את היכולת להרדם לבד ולא תוך כדי תנועה או על גוף ההורה?
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

הי תמי, תודה על הדברים שלך. אני רוצה מאוד לענות אבל מאוד לא רוצה לחזור על עצמי אז אענה רק נקודתית ולעניין. נראה אם יצליח לי.

לגמרי בטוחה שזה יוצא הדופן ולא הדוגמא המעידה על הכלל
אני לא יכולה להסכים עם המשפט הזה ובאופן כללי אני שמה לב שיש הבדל בין שתינו בעניין ההכללות שגורם לתקשורת בינינו סוג מסוים של קצר. את מכלילה למרבית התינוקות מתוך התינוקות הפרטיים שלך ואלו שאת מכירה. אני לא. אני מגלגלת רעיון מהתינוקות הפרטיים שלי החוצה ושואלת שאלה. זה לא בהכרח אומר שהרעיון שלי לא נכון למרבית הילדים. כלומר, אני טוענת שיש פה משהו שצריך לבדוק לעומק. אני לא יודעת אם הוא נכון או לא ואני לא טוענת אף טענה לגבי מרבית התינוקות. האמת היא שאני חושבת שזו באמת טעות לחשוב שאנחנו יודעים משהו לגבי רוב התינוקות. בעיקרון זו מחשבה שמובילה להתקבעות. אני כן חושבת שניתן לעשות הכללות לגבי דברים שהם פיזיולוגיים טהורים. הנקה טובה יותר מאבקה. בלי חיתול טוב לגוף יותר מעם חיתול (לא תמיד לנפש כי לפעמים זה מתנהל בצורה לא טובה) וכו'. באשר לשינה, היא לא רק פיזיולוגית ופשוט אי אפשר לטעון ברצינות שדבר אחד טוב יותר מאחר וזה בהחלט לא מה שאני מנסה לטעון. אני חושבת שיש פה משהו שצריך לחקור ושלא אמור לעורר שום רגשות אשם או ייסורי מצפון. וגם עם יסתבר שהוא עובד בשביל עשרים מהילדים ולא בשביל כולם אזי לדיון הזה יש טעם.

הדרישה של הילד לנוכחות הורית מצביעה על איזשהו כשלון של ההורים - משהו לא עשינו "נכון".
תמי, בבקשה על תתעצבני אבל אני באמת חושבת שככה את בוחרת לחוות את הדיון הזה. המשפט הזה לא עולה, לדעתי, משום דבר בדיון הזה, ויש לכך סיבה טובה - כישלון ונכון/לא נכון פשוט אינם חלק מהדיון הזה. לחלוטין. קודם כל, זה בכלל לא דיון שהולך לעבר. הוא עוסק במצב נתון ובשאלה האם אפשר לשנות את העתיד שלו. כשלון הוא לא חלק מהדיון והוא אפילו הוצג כמשהו שמחבלת ביכולת להתנסות ברעיון הזה. אלו מחשבות לא טובות שאסור בכלל שיהיו חלק מההתעסקות בשינה והרדמה כי הן לא מובילות לשום דבר טוב. אם תקראי את אנדלוסיה תראי שהיא מבהירה, אם הבנתי אותה נכון, שהרצון לקפוץ מהחלון נובע מהתחושה שלה שאולי היא פספסה משהו שיכול היה להיות לה מתאים ולא בגלל שהיא מרגישה כישלון.

אבל אני חושבת שאם היכולת הזו היתה קיימת היא היתה מתגלה לרוב ההורים. רובנו הרי כהורים מנסים בתחילת הדרך להניח את התינוק הקטנטן בעריסה וללכת בעצמנו לישון. רק כשזה לא עובד מתחילים ב"ענייני ההרדמה" למינהם. נדמה לי שבתרבות שמעודדת שינה "עצמאית" יכולת כזו היא דבר רצוי, מבוקש, כזו שמחפשים אחריה ותרים אחר סימניה (להבדיל מנושא החיתולים) ולכן סביר שהיא היתה מתגלה.
גם פה אינני מסכימה ואני חושבת שאת שוב עושה הכללה שאני דווקא לא חווה. אני לא חושבת שהרוב מניחים את התינוק בעריסה כדי ללכת לישון ורק כשזה לא עובד מתחילים ענייני הרדמה. אני חושבת שרבים מרדימים עליהם בהנאה גדולה את הקטנטנים וזה הופך להרגל. יכול להיות שאני טועה ואת צודקת לגבי רוב התינוקות אבל בין כך ובין כך זה לא משנה. וגם ענייני ההרדמה חשובים - אפשר להתחיל ענייני הרדמה בכל מיני דרכים שחלקן, על אף הכוונות הטובות, שוברות את אמון הילד שהורגל אחרת וגם אם ממהרים לתקן אותן זה כבר לא כל כך פשוט. יכול להיות שעד שיפול להורים האסימון התינוק כבר יחווה לא מעט תסכול וחוסר אמון. תינוק לא חייב לצרוח כדי להביע רגשות ותחושות כאלה. כלומר, גם אם את צודקת, בניגוד לתחושת הבטן שלי לגבי מה קורה אצל הרוב, אזי אחרי שתמה תקופת החסד של השינה שבאה בקלות, מתחילים לרוב דברים שאינם מכבדים את התינוק. אני מציעה משהו שכן מכבד את התינוק, אבל בגיל חודשיים או שלושה הוא כבר יותר מסובך. מה אני אומרת? שמי שחושב שזה רעיון טוב שיתחיל איתו בגיל אפס ולא אחרי שזה כבר מצב של ניסוי וטעיה.

התיאוריה שלך מובילה לשתי אפשרויות: או שהיא חריגה, שהרי אין לה את היכולת הנורמלית להרדם לבד; או שאני עושה טעות אחרי טעות והורסת לה את היכולת הזו (ומשלמת מחיר יקר של השקעה מיותרת ומעייפת.). אז זה מה שמכעיס אותי...
גם כאן אני חושבת שאת עושה בחירה פרשנית. לגיטימית, אבל כזו שבאמת קשה לי לראות איך היא עולה מהדיון. בעיניי הדיון הוא קודם כל חיובי, צופה פני עתיד, לא מאשים אף אחד בשום דבר ובעיקר מכוון למי שעוד לא הגיעה לשם ורוצה לנסות דברים בדרך שונה מהמקובל. דרך ביניים. בלי צרחות ותסכול. בלי התמכרות לשיטות הרדמה שלחלק מההורים קשה איתן.

וחוץ מזה, צר לי באופן כללי שהדיון הזה מכעיס אותך. לדיון הזה לא היתה כל כוונה, לפחות לא מצדי, להיות קונטרוברסיאלי. הכוונה היתה לתהות בקול רם (בכתב רם?) על משהו שמעסיק אותי ושנשמע לי כמו שאלה לגיטימית שעולה מתוך רצון להיטיב. גם עם התינוק וגם עם ההורה.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

ר ו ת ה , תודה תודה לך. כבר חשבתי שלא אמצא שום הורה שניסה את זה וכך אשאר לבדי בלופ של מחשבות תיאורטיות אינסופיות. טוב, עד הלידה...
אני שמחה בשבילך מאוד על ההתנסות הזו ומאחלת לך מעומק הלב שכל דבר שתנסי יהיה קל ונעים.
לגבי התהיות שלך - רחל ברמן גם כתבה על הגעגוע לתינוק כאשר הוא ישן רחוק וזו נקודה מאוד חזקה בעיניי. אני עצמי כמעט לא הרגשתי ככה. שינה טובה היתה חשובה לי מהתחלה והייתי פשוט שמחה כאשר ילדיי ישנו ונראו לי מלאכיים. הייתי הולכת להתבונן ומחייכת בסיפוק אבל לא הרגשתי צורך שהם יהיו עלי כאשר הם ישנים. אני חושבת שאם זה הצורך שלך אז אולי כדאי לבדוק עם עצמך מה בוער יותר. אם חשובה לך מאוד השינה וההרגלים שסביבה אולי כדאי לוותר על צרכי הגוף. אם הגוף קורא לך לחוש ואת מרגישה שיש משהו לא בסדר בריחוק גדול מהתינוק אז אולי כדאי לשקול שוב. זה מאבק בין ראש ללב (גוף) וצריך להקשיב. מי שצועק יותר חזק צריך לתת לו לנצח. לא ממש חינוך לתרבות דיון משובחת אבל זה מה יש...
לגבי מה שקרה אצל הגדול - דומה מאוד למה שקרה אצלנו. היינו הרבה יותר חופשיים ויצאנו הרבה יותר מהבית וגם כל ההתעסקות בזה התחילה יותר מאוחר. אז פשוט היה יותר קשר לבנות את ההרגל הזה ופעמים רבות יותר הוא נרדם בדרכים אחרות. ניצלנו כל הזדמנות טובה כדי לנסות את "שלושת הפיהוקים" ובסוף זה עבד אבל אחרי לא מעט זמן. אצל הקטן כבר היינו יותר צמודים לבית מטבע הדברים אז זה הלך בקלות רבה יותר.
אני חושבת שצריך לראות בדרך הזו עיקרון מנחה ולא משהו שהכל סובב סביבו. כמו בכל דבר שחשוב לך, את מנסה להגיע למיצוי הטוב ביותר של העיקרון שלך ביחס לאיך שנראים החיים שלך. ככל שתהיינה פעמים רבות יותר בהן תפעילי את העיקרון וזה יעבוד (כלומר, תזהי בזמן, תניחי בביטחון במיטה ותקבלי תגובה טובה בדמות הירדמות נעימה) כך זה יהפוך מהר יותר להיות הרגל.

אולי את תוכלי עם הזמן לגלות לנו מתי סיפור הפיהוקים כבר לא עובד. כלומר, מהו הגיל שבו זה כבר לא סימן שעובד כל כך טוב. ניסיתי להיזכר מתי זה קרה אצלנו ולא הצלחתי. באיזשהו שלב השלושה האלה נעלמו וכאשר זיהינו סימני עייפות השכבנו לישון וההרגל של ההירדמות הזו נשמר, אבל אני לא מצליחה להיזכר מתי זה קרה.
אנדלוסיה*
הודעות: 283
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

בכל זאת. אני באתי לחוויית ההורות די טאבולה ראסה. הילד שלי לא אהב שמנענעים אותו. בלילה היה נרדם בהנקה והייתי מניחה אותו. ביום היה לפעמים נרדם בעצמו -- עד שהייתי חוזרת מהמקלחת הוא כבר היה ישן את שנת הבוקר שלו. באוטו היה נרדם בצ'יק. בעגלה גם. במנשא כמובן, אבל לא על זה אנחנו מדברות כרגע.
ואז הגיעה מדמואזל טורבו. אני עשיתי בטבעיות את כל מה שעשיתי איתו וזה לא עבד! אי אפשר להניח, אי אפשר לתת לה להיות לבד, לא סובלת עגלה, מתעבת אוטו -- בקיצור, לא משחררת! רק בלופי עם הראש מכוסה, הפחתת גירויים והרבה תנועה.

ציל, אני דווקא חושבת כמו תמי בעניין "רוב ההורים", אלא אם כן רוב ההורים זה אמהות באופן - הנחת עבודה לגיטימית לצורך הדיון. אבל בהחלט לא מייצגת סטטיסטית את שאר האוכלוסייה. רוב ההורים מתים שהילדים שלהם יירדמו לבד וזו נחשבת לפסגת ההצלחה החינוכית, בבחינת "שהילד לא ינצל אותך" ו"לא יעשה עלייך מניפולציות" ושאר הפנינים.

מה שכן, אפילו עם מדמואזל טורבו, שמתי לב שאם אני בשלב מוקדם יחסית של העייפות ניתנת לה ההזדמנות להירדם (נגיד באוטו), זה הולך מהר. אם לא -- השינה פשוט מתנדפת, ותחזור כעבור זמן לא ידוע, כאשר היא כבר ממש מותשת. לעומת זאת, אם אני מנסה להרדים אותה בהנקה כשהיא רק קצת עייפה, היא עלולה לינוק, לנמנם טיפה, לשאוב כוח ולקום! ולכן גם אני ויתרתי על מאבקי הכוח -- לא רוצה לא צריך. החלטתי שהיא אמורה לרצות לישון וצריכה ללמוד לישון.
וגם זה לא פשוט, כי לא משנה כמה אני אומרת לעצמי שאם הגוף שלה צריך לישון אז היא תישן, הרבה פעמים היא מתעוררת בטרם עת, אפילו שהיא רוצה לישון. שנתה קלה, ואז היא מצוברחת. ואז צריך כמו בלילה להרדים אותה שוב. אם זה עובד היא יכולה לישון עוד הרבה ולקום מבסוטה מהחיים, אבל אם יש אקשן בבית זה אבוד :-(
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אנדלוסיה, מי יודע באמת איך רוב ההורים ואיך רוב הילדים? מה שמשנה זו החוויה שלך, הספקות שלך, הקשיים שלך והשמחות שלך.
ההתייחסות לאחרים צריכה לעלות כאשר מחפשים מכנים משותפים לצורך התפתחות חיובית ולא בכדי לרפות את הידיים מלבדוק ולנסות דברים חדשים. כך, לפחות, לדעתי.
מה שעובר עליך נשמע לי קשה ומתיש ולא נראה שאת מרוצה מזה או מקבלת את זה בשלווה סטואית.
אני לא סגורה על בת כמה בדיוק המדמואזל שלך, אבל יכול מאוד להיות שיש דברים שעולים פה בדיון שכבר לא רלבנטיים עבורכם ולכל היותר הם יהוו חומר למחשבה. או מחשבה כללית על הנגזרות שלהם (כמו אמון, עזרה, וכו') או דברים קונקרטיים שתיזכרי בהם אם יתחשק לך עוד ילד.
אני מוצאת שיש טעם לחשוב על דברים (אם מוצאים בהם עניין, כמובן) גם כאשר הם נראים רחוקים מאיתנו. מחשבות שחשבתי הרבה לפני שהייתי בכלל בהריון ראשון שירתו אותי מאוחר יותר ושמחתי לעסוק בזה. ואם זה גורם לך להרגיש רע או ששוב בא לך לקפוץ מאיזה חלון אז תאשימי את הדף הזה ואולי יוקל לך. זה לא יהיה הוגן אבל להאשים מישהו הרבה פעמים מקל.
חיבוק על הקושי.
תמי_אמא_לשתיים*
הודעות: 262
הצטרפות: 22 פברואר 2009, 14:46
דף אישי: הדף האישי של תמי_אמא_לשתיים*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי תמי_אמא_לשתיים* »

צלצול, תודה על ההתייחסות וההבהרות. אני מבינה ומקבלת: אני חושבת שיש פה משהו שצריך לחקור ושלא אמור לעורר שום רגשות אשם או ייסורי מצפון. לגיטימי ומובן.
לגבי ההכללות: כמעט כל דיון בנושאי תינוקות עושה הכללות. נכון שאני מכלילה, אבל גם את. וזה בסדר גמור. הרי את כותבת בהתחלה: שאולי תינוקות נולדים עם היכולת (ואולי אף הרצון) להירדם לבד ברור שהדיון שלך מנסה לבחון הכללה מסוימת, נכון? נראה לי שאנחנו באמת לא מסכימות בהכללות שלנו. את מרגישה שאני מכלילה מההתנסות שלי עם בנותי (ולא מקבלת את ההכללה) ואני מרגישה שאת מכלילה מההתיחסות שלך עם ילדייך (ולא מסכימה עם ההכללה). הצטרפתי לדיון כי הצעת כאן שאלה וחשבתי שיש לי מה לתרום לה - גם סירוב לקבל את התזה שלך הוא תרומה לדיון לא? אני מניחה שלא ציפית לקבל רק הסכמות, נכון? אז אני שוב מתנצלת אם עלה טון מבאס מהדברים שלי, לא זו היתה כוונתי.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אילה_א* »

השאלה היא אם התינוק הנרדם לבד הוא באמת לבד ? או שיש לו מוצץ כתחליף לפטמה דובי כתחליף לליטוף של אמא שלו או שהוא סתם ממזמז את הסדין בעיני זה משמעותי , כי אני רואה כמה העלמה הצעירה פה מחפשת אותי בלילה זה נשמע לי ממש לא הגיוני שתינוק אחר ישן לבד בלי לחפש גוף ששומר עליו אלא עם או יש לו תחליפים או ייאשו אותו .
אמא_לשני_בנים*
הודעות: 9
הצטרפות: 07 אוקטובר 2009, 15:45

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אמא_לשני_בנים* »

עם הילד הראשון שלנו איבדנו את תקופת החסד בה היה נרדם לבד כי היינו לחוצים ואני בדקתי כל דקה אם הוא נושם... עם הילד השני כשמתחיל שפשוף העיניים (בעיני המקבילה לפיהוקים) אני מניחה אותו במיטה והוא נרדם לבד. בלי הנקה, בלי נענוע, בלי הליכה על ביצים... איזה כיף, חווית הורות שונה לגמרי מהראשון.
לי ברור אינסטנקטיבית (שזה נורא מדעי :-)) שתינוק יכול להירדם בלי עזרים (גם אין לו מוצץ או שמיכי או משהו בסגנון) ואני מצרה שהתערבתי לראשון בהירדמות שלו, היה מגיע לו הורה רגוע יותר...
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אוי, תמי, בחייך. ברור שיש לך מה לתרום וברור שכל הרעיון הוא גם להעלות מחשבות נוגדות. אני חושבת שבכל דיון מי ששואל את השאלות הבסיסיות ביותר הוא זה שתורם הכי הרבה והשאלות שלך חידדו לי מאוד את המחשבה.
כבר אמרתי לך תודה יותר מפעם אחת אבל אני לא מתקמצנת - תודה!
אני אכן מנסה לבדוק אפשרות להכללה אבל אני עוד לא עושה אותה. אני באמת באמת בבדיקה. אני חושבת שאם תצטברנה פה עדויות של אמהות שעברו חוויה דומה לשלי (ויש כבר כמה וכמה כאלה) אז אולי יהיה אפשר להכליל בעתיד עד איזושהי קבוצה.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אילה יקרה, כמה טוב שבאת. אני עם האמא לשני בנים שמעל. אצלי נרדמו בלי שום דבר במיטה. זה קצת חוזר אל סוגיית הלינה המשותפת שיכולה מאוד להשפיע על העמדה בדיון הזה.
אצלנו כשהם היו מאוד קטנים הם ישנו בעריסה קטנה שלא היה בה דבר. לא שמיכי ולא מוצצי ולא שאר דברים שמקבלים שמות חיבה ומסתיימים שלא לצורך באות י'.
לגבי מזמוז הסדין אני לא יודעת. לא נשארתי לבדוק. אם מזמוז כזה הספיק לו בשביל להירדם בנעימים אז אני לא רואה סיבה להסיק מזה שהוא חיפש את הגוף שלי, לא הייתי שם, וזה גרם מצוקה כלשהי.
אוד_ליה*
הודעות: 930
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי אוד_ליה* »

אצלנו אין מוצץ ולא שמיכי, איפה שאני מניחה אותה אם היא עייפה היא תירדם ואם לא היא תקשקש עם עצמה עד שניקח אותה.
מה שיכול לשבש את זה- אם היא לא נרדמת כשהיא עייפה (כי יש אקשן בבית)- היא תצרח ממש בעצבים, גם בידיים וגם בהנקה היא תפסיק כדי לצרוח קצת ותמשיך לינוק... ואז ההרדמה מאוד קשה, ורק בהנקה/ ידיים היא תירדם. אבל אם מיד עם הסימן הראשון (אני לא סופרת פיהוקים, אני פשוט יודעת- פרצוף שהיא עושה, שפשוף עיניים, מין אי נוחות שאני מזהה..) היא תמצא את עצמה במיטה- היא פשוט תחייך לעצמה ותירדם, כמו בפנטזיות הכי וורודות שלי... מקסימום תמצוץ אצבע.
אני לא חושבת שהאצבע היא כתחליף לציצי, ז"א שיש חוסר, כי גם השני וגם השלישית הם "יונקים אפקטיבית"- לא מוכנים להמשיך לינוק אחרי ששבעים, ואפילו מתעצבנים אם אני ממשיכה להציע... אחרי שהיא שבעה (אם היא לא נרדמה תוך הנקה) היא מחפשת את האצבע וככה נרדמת.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

לגדל ילדים בלי להרדים

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני לא סופרת פיהוקים, אני פשוט יודעת
אוד ליה , אני סקרנית. את יכולה להיזכר איך התחילה הידיעה הזו? האם מהתחלה פשוט ידעת (אינטואיציה?) או שהיה שלב שבו נעזרת בסימנים כאלה ואחרים?
כלומר, האם את יכולה לשחזר את התהליך שהביא לכך שנוצרו הירדמויות כמו בפנטזיות הכי וורודות שלך?
שליחת תגובה

חזור אל “שיטות הרדמה”