פטריה בשד
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פטריה בשד
יש לי פטריה מסביב לפטמה שלא עוברת . אני מטפלת בשמן עץ התה כבר מספר שבועות ואין שום שיפור . אודה מאד לעיצות טבעיות כיצד להבריא את הציץ המסכן שצריך להתמודד גם עם פעוט יונק שמתקשה מאד לוותר עליו .
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
פטריה בשד
ראי גם פטריה בלשון . לפעמים האם והתינוק מדביקים אחד את השניה.
-
פטריה בשד
אין לו פטריה על הלשון .
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
פטריה בשד
אני הייתי מערבבת שמן עץ התה עם חומץ תפוחים כשהופיעו פטריות עור.
האם זה במקום שפה התינוק נוגע?
האם זה במקום שפה התינוק נוגע?
-
פטריה בשד
כן . ממש מסביב לפטמה . אני שמה את השמן בלילה ומתוך שינה כשהוא רוצה לינוק הוא לא שם לב שאני נותנת לו רק ציצי אחד . ואז בבוקר אני שוטפת . בנוסף הופיע לי היום גם סדק . בעלי חושב שזה איזהשהוא סימן להוריד בהנקות או לגמול . הילד בן שנתיים וקצת ויונק בכל הזדמנות . אבל זה לא קשור לדף הזה . קצת קשה עם חוסר התמיכה הדי פיתאומי . אני באמת אנסה לערבב עם חומץ תפוחים . תודה .
פטריה בשד
אפשר גם לשים אבקת אסידופולס - קודם להרטיב קצת מסביב לפטמה.
פטריה בשד
איך נראית פטריה בשד?
מנין לי לדעת אם זו פטריה או אולי משהו אחר? (סדקים? דלקת? ). כואב לי מאוד בשני הצדדים ויש נפיחות גדולה מסביב לפטמה.
התינוק (8 חוד' ) נראה כאילו רוצה כל הזמן לינוק אך זה מאוד כואב לי ומתסכל... לאחרונה יצאו לו שתי השיניים התחתונות, האם זה קשור?
אני רוצה לציין שלא היה לי לפני כן שום פטריה בשד (איך היו כמה פעמים בנרתיק ) וגם לא סדקים ולכן אינני מכירה את המצב וזה קשה...
מנין לי לדעת אם זו פטריה או אולי משהו אחר? (סדקים? דלקת? ). כואב לי מאוד בשני הצדדים ויש נפיחות גדולה מסביב לפטמה.
התינוק (8 חוד' ) נראה כאילו רוצה כל הזמן לינוק אך זה מאוד כואב לי ומתסכל... לאחרונה יצאו לו שתי השיניים התחתונות, האם זה קשור?
אני רוצה לציין שלא היה לי לפני כן שום פטריה בשד (איך היו כמה פעמים בנרתיק ) וגם לא סדקים ולכן אינני מכירה את המצב וזה קשה...
-
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
פטריה בשד
לגבי שמן עץ התה וחומץ תפוחים - האם זה לא גורם לדחייה של השד בגל הריח/הטעם
האם שוטפים אחרי הטיפול הזה ?
לגבי אבקת אסידופולס ?
האם האבקה שיש בפרוביוטיק מתאימה לזה ?
לגבי תמונות של פטריה
אפשר לראות בגלריה בפורום של אסתר גרוניס בתפוז
האם שוטפים אחרי הטיפול הזה ?
לגבי אבקת אסידופולס ?
האם האבקה שיש בפרוביוטיק מתאימה לזה ?
לגבי תמונות של פטריה
אפשר לראות בגלריה בפורום של אסתר גרוניס בתפוז
פטריה בשד
האם יש אפשרות לאחד עם דיונים אחרים דומים?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
פטריה בשד
אנחנו עם פטריה. אני בשד והיא בפה. (בחיך העליון, בלשון).
אצלה נראה שעובר. ניקיתי לה כמה פעמים עם סודה לשתיה (ואח"כ ראיתי ש עדי יותם כתבה שעדיף שלא ) ואצלי חומץ.
משום מה יש לי תחושה שאצלי לא יעבוד כלום חוץ ממשחה.. פעם שעברה שהיתה לי פטריה עקשנית במיוחד עזרו לי רק המשחות הרצניות שקיבלתי באודים. לא רוצה שוב.
עוד רעיונות חוץ מחומץ? (ודיאטת דלת סוכרים שאין לי כח אליה?)
אצלה נראה שעובר. ניקיתי לה כמה פעמים עם סודה לשתיה (ואח"כ ראיתי ש עדי יותם כתבה שעדיף שלא ) ואצלי חומץ.
משום מה יש לי תחושה שאצלי לא יעבוד כלום חוץ ממשחה.. פעם שעברה שהיתה לי פטריה עקשנית במיוחד עזרו לי רק המשחות הרצניות שקיבלתי באודים. לא רוצה שוב.
עוד רעיונות חוץ מחומץ? (ודיאטת דלת סוכרים שאין לי כח אליה?)
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
פטריה בשד
מה עם ההומאופאת שלכם?
-
פטריה בשד
מה עם ההומאופאת שלכם? הומאומפטית. ואת צודקת, אני צריכה להתקשר אליה. רק שפעם שעברה זה לא עזר לנו. אני מיואשת מראש.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
פטריה בשד
שריפה בפטמה שבאה והולכת (בעיקר באה בעקבות שאיבה).
אין סימנים אחרים לפטריה (שום סימנים חיצוניים בפטמה, רופא ילדים קבע שאין פטריה בפה של היונקת).
בגלל הסבל אני מוכנה לעשות "מה שצריך" גם אם זה כולל את הדיאטה הקשה (בשביל מכורה למתוק ופחמימות אחרות כמוני) ל טיפול בקנדידה
השאלה היא אם זה השם של הצרה שלי או שאני הולכת לירות ארטילריה כבדה לכיוון הלא נכון.
אין סימנים אחרים לפטריה (שום סימנים חיצוניים בפטמה, רופא ילדים קבע שאין פטריה בפה של היונקת).
בגלל הסבל אני מוכנה לעשות "מה שצריך" גם אם זה כולל את הדיאטה הקשה (בשביל מכורה למתוק ופחמימות אחרות כמוני) ל טיפול בקנדידה
השאלה היא אם זה השם של הצרה שלי או שאני הולכת לירות ארטילריה כבדה לכיוון הלא נכון.
-
פטריה בשד
עוד קושיה - אם זאת קנדידה - לא הייתי אמורה להרגיש אותה גם בנרתיק?
איך אני מפענחת מה הבעיה בשד בהתחשב בזה שאין סימן חיצוני פרט לאדמומיות?
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
פטריה בשד
אם זאת קנדידה - לא הייתי אמורה להרגיש אותה גם בנרתיק?
ממש לא חייב. מה עם אזור החיתול של התינוקת?
נסי לקרוא קצת על thrush באתר "ללל הבינלאומית" www.lalecheleague.org. תתחילי ב-FAQ שבחלק breastfeeding information. פטרייה - לא פשוט לאבחן, לא פשוט לטפל בטח לא דרך המסך.
ממש לא חייב. מה עם אזור החיתול של התינוקת?
נסי לקרוא קצת על thrush באתר "ללל הבינלאומית" www.lalecheleague.org. תתחילי ב-FAQ שבחלק breastfeeding information. פטרייה - לא פשוט לאבחן, לא פשוט לטפל בטח לא דרך המסך.
-
פטריה בשד
הולכת לקרוא.
תודה @}
תודה @}
-
פטריה בשד
עוגי, לא מחייב שתרגישי בנרתיק, גם לא בחיתול או בפה של התינוקת.
עם הקודם היתה פטריה רק אצלי בשד. עכשיו יש לי בשד, ואצלה היה בפה (ואני חושדת שגם אצלי בנרתיק יש משהו |אייקון מבועת)|.
עם הקודם היתה פטריה רק אצלי בשד. עכשיו יש לי בשד, ואצלה היה בפה (ואני חושדת שגם אצלי בנרתיק יש משהו |אייקון מבועת)|.
-
פטריה בשד
לא בטוח אם זה מתאים פה להגדרה אבל אני סובלת מקאנדידה מערכתית -גם בנרתיק וגם סימפטומים כללים אחרים-, בהריון היא מאוד החריפה וחודש אחרי הלידה נאלצתי לקחת אנטיביוטיקה שממש העלתה את הפטרייה למחוזות חדשים. בשד היו לי קצת כאבים חדים בהתחלה אבל זה עבר חוץ מזה אין סימנים בשד לפטריה. הבן שלי כבר בן 6 חודשים הוא יונק בלבד האם מישהו יודע איזו השפעה יכולה להיות לקאנדידה על התינוק דרך החלב אם? שינה-? ציפורניים-? מפשעה-?
-
פטריה בשד
אם יש פטריה על הפטמות או בפה של התינוק או בשניהם (בכל מקרה מטפלים בשניהם כדי למנוע הדבקה חוזרת) - על הפטמות מורחים קרם דקטרין (שאפשר לקנות בלי מרשם רופא). מורחים בסיום ההנקה ולא צריך לנגב לפני ההנקה הבאה. בפה של התינוק מורחים דקטרין אורל ג'ל (שצריך בשבילו מרשם - אפשר אצל רופא ילדים).
לוקחים תוסף אצידופילוס לאמא, ואם התינוק בן מעל חודש - גם לתינוק (יש אבקה מיוחדת לתינוקות וילדים). האמא יכולה לאכול יוגורט ביו פשוט לא ממותק, ולהימנע ככל האפשר מקמח ומסוכר לבן, שמעודדים את הפטריה.
לנקות היטב ואפילו להרתיח כל יום את כל מה שבא במגע עם הפה של התינוק ועם הפטמות, שזה אומר מוצצים, בקבוקים, נשכנים, חזיות הנקה וכו'.
להמשיך בטיפול הזה שבוע-שבועיים לאחר שנעלמים כל הסימפטומים, כי מדובר בפטריה מאוד עקשנית וחייבים למגר אותה לחלוטין כדי שלא תתפרץ מחדש תוך זמן קצר.
לוקחים תוסף אצידופילוס לאמא, ואם התינוק בן מעל חודש - גם לתינוק (יש אבקה מיוחדת לתינוקות וילדים). האמא יכולה לאכול יוגורט ביו פשוט לא ממותק, ולהימנע ככל האפשר מקמח ומסוכר לבן, שמעודדים את הפטריה.
לנקות היטב ואפילו להרתיח כל יום את כל מה שבא במגע עם הפה של התינוק ועם הפטמות, שזה אומר מוצצים, בקבוקים, נשכנים, חזיות הנקה וכו'.
להמשיך בטיפול הזה שבוע-שבועיים לאחר שנעלמים כל הסימפטומים, כי מדובר בפטריה מאוד עקשנית וחייבים למגר אותה לחלוטין כדי שלא תתפרץ מחדש תוך זמן קצר.
-
- הצטרפות: 05 יולי 2003, 01:00
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_הזה*
פטריה בשד
לפעמים יש פטריה פנימית בצינורות החלב ללא כל סימן חיצוני.
לפעמים דקטרין לא עוזר וצריך דברים יותר 'חזקים'.
טבעי אפשר לשים קומפרסים של חומץ (כף בכוס מים) על הציצי.
הכי חשוב, כמו שכתבו לפני, להמשיך לפחות שבוע אחרי היעלמות כל הסימנים.
ולשאלתך על השפעה על היונק - לפעמים תפרחת חיתולים אינה אלא פטריה שתלחה את מערכת העיקול לצד השני
לפעמים דקטרין לא עוזר וצריך דברים יותר 'חזקים'.
טבעי אפשר לשים קומפרסים של חומץ (כף בכוס מים) על הציצי.
הכי חשוב, כמו שכתבו לפני, להמשיך לפחות שבוע אחרי היעלמות כל הסימנים.
ולשאלתך על השפעה על היונק - לפעמים תפרחת חיתולים אינה אלא פטריה שתלחה את מערכת העיקול לצד השני
-
- הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 23:24
- דף אישי: הדף האישי של אמאבא_של_רמה*
פטריה בשד
ספינה טרופה אני ממליצה לך להשתמש בתמצית סטיביה. למרוח על הפטמה עצמה כמה פעמים שתרצי עד שתעבור.
כמו כן תנקי את הפטמה עם סודה, זו שקונים מוכנה. ודבר אחרון אסידופולוס מאוד עוזר למערכת הפנימית- לסיבה.
בהצלחה
דבר אחרון עם סטיביה אפשר להניק
כמו כן תנקי את הפטמה עם סודה, זו שקונים מוכנה. ודבר אחרון אסידופולוס מאוד עוזר למערכת הפנימית- לסיבה.
בהצלחה
דבר אחרון עם סטיביה אפשר להניק
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2006, 22:11
- דף אישי: הדף האישי של פטריה_בשד*
פטריה בשד
למיטב ידיעתי שמן עץ התה הוא שמן מאוד חזק ולא מומלץ לתינוקות עד גיל שנה (לפחות) גם לא על העור.
את לפני לידה אז אולי מותר - לא יודעת. את יכולה לעשות קומפרסים עם חומץ - כף על כוס מים.
בהצלחה
את לפני לידה אז אולי מותר - לא יודעת. את יכולה לעשות קומפרסים עם חומץ - כף על כוס מים.
בהצלחה
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
פטריה בשד
,
:
סטיביה זה ממתיק טבעי. אפשר להשיג אותו בחנויות טבע. גם מי שמוכר מוצרים של סאנריידר, יש להם ממתיק מזה. לא ראיתי על זה משהו רשמי אבל כמה נשים כתבו באתר שזה עזר להם.
קומפרסים עם חומץ מהול במים גם כן יעזרו (יש אנשים שלא מוהלים, אבל זה עלול לשרוף). חומץ הדרים פשוט או חומץ תפוחים. את יכולה גם להתייעץ עם רופא עור או רופא נשים לגבי השימוש בקרם דקטרין (אמנם ללא מרשם, אבל בכל זאת, ובמיוחד שאת בהריון).
ראיתי מה שכתבת בדף של בשמת - כדאי לנסות לשמור על האזור יבש - אפשר להשתמש בפדים מכותנה, או אם את בבית, לקחת כל בד כותנה כלשהו - לגזור חיתול טטרה או מגבת מטבח - ולאלתר מהם פדים שתחליפי לעתים קרובות.
בהצלחה, ושיהיה בשעה טובה ובקלות!
:
סטיביה זה ממתיק טבעי. אפשר להשיג אותו בחנויות טבע. גם מי שמוכר מוצרים של סאנריידר, יש להם ממתיק מזה. לא ראיתי על זה משהו רשמי אבל כמה נשים כתבו באתר שזה עזר להם.
קומפרסים עם חומץ מהול במים גם כן יעזרו (יש אנשים שלא מוהלים, אבל זה עלול לשרוף). חומץ הדרים פשוט או חומץ תפוחים. את יכולה גם להתייעץ עם רופא עור או רופא נשים לגבי השימוש בקרם דקטרין (אמנם ללא מרשם, אבל בכל זאת, ובמיוחד שאת בהריון).
ראיתי מה שכתבת בדף של בשמת - כדאי לנסות לשמור על האזור יבש - אפשר להשתמש בפדים מכותנה, או אם את בבית, לקחת כל בד כותנה כלשהו - לגזור חיתול טטרה או מגבת מטבח - ולאלתר מהם פדים שתחליפי לעתים קרובות.
בהצלחה, ושיהיה בשעה טובה ובקלות!
פטריה בשד
עוד משהו לגבי הסטיביה - אפשר להשתמש בעלים של הצמח עצמו. מכירה אנשים שמגדלים אותו בחצר.
העלים מתוקים, ואין להם קלוריות, כך שזה הממתיק האולטימטיבי לחולי סכרת ולמי שבדיאטה (שלא מפריע לו הטעם עצמו)
טיפ לעצירת טפטוף מהשד - ללחוץ קצת על הפטמות.
נדמה לי שגם יוד (פולידין גם?) עוזר בטיפול בפטריה. כל עוד לא ילדת, נראה לי שזה בסדר להשתמש, אבל כדאי להתייעץ עם מישהי שמבינה בזה יותר ממני. (ממין זכר גם בסדר)
אנסה לברר בעצמי עוד מעט.
העלים מתוקים, ואין להם קלוריות, כך שזה הממתיק האולטימטיבי לחולי סכרת ולמי שבדיאטה (שלא מפריע לו הטעם עצמו)
טיפ לעצירת טפטוף מהשד - ללחוץ קצת על הפטמות.
נדמה לי שגם יוד (פולידין גם?) עוזר בטיפול בפטריה. כל עוד לא ילדת, נראה לי שזה בסדר להשתמש, אבל כדאי להתייעץ עם מישהי שמבינה בזה יותר ממני. (ממין זכר גם בסדר)
אנסה לברר בעצמי עוד מעט.
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2005, 06:18
פטריה בשד
כבר כמה שבועות שמגרד מעט
שבוע שעבר התפרץ עד כמעט בלתי נסבל
פטריה לדעתי מהחיכוך והלחות בין השד לבית החזה
קראתי כאן אנסה חומץ כמעט מיואשת מגרד מאוד אני מניקה את קטני כבר כמעט 8 חודשים
רוצה להמשיך יש רעיונות אתן מקסימות לומדת המון תודה לכן נשים יקרות
שבוע שעבר התפרץ עד כמעט בלתי נסבל
פטריה לדעתי מהחיכוך והלחות בין השד לבית החזה
קראתי כאן אנסה חומץ כמעט מיואשת מגרד מאוד אני מניקה את קטני כבר כמעט 8 חודשים
רוצה להמשיך יש רעיונות אתן מקסימות לומדת המון תודה לכן נשים יקרות
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2006, 22:18
פטריה בשד
מומלץ מאוד: ספריי אלופירסט על בסיס אלוורה אורגנית. מכיל תמצית אלוורה (שכידוע אנטי חיידקית/וירלית/פטרייתית) ועוד כמה תמציות של פרחים. לא שומני מצד אחד אבל לא מייבש מצד שני - מושלם לפטמות בהנקה. מה שעוד טוב שאין שום בעייה עם התינוק היונק כי אפילו אפשר לרסס בתוך הפה. מנסיוני האישי זה ממש עוזר!
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2005, 06:18
פטריה בשד
תודה בנות אנסה למצוא מחר לילה טוב
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2005, 21:22
פטריה בשד
יש לי גרד רציני בפטמה השמאלית. על פניו לא נראה שיש משהו. הקטנה יונקת כבר שלושה וחצי חודשים בלי בעיה. לפני חודש וחצי היו שלפוחיות באותה פיטמה אבל הן כבר חלפו.
יש למישהי רעיון מה זה הגרד הזה?
יש למישהי רעיון מה זה הגרד הזה?
פטריה בשד
האם מישהי יודעת איך לטפל בפיטריה שצמחה בפיטמה?
תודה
תודה
פטריה בשד
קודם כל מבחינת תזונה כדי לרדת מסוכרים פחחממות פשוטות כמו קמח לבן (פטריות אוהבות את זה).
ןלעבור לתזונה פרו-ביוטית, כלומר הרבה סיבים תזונתיים וגם יוגורטים ביו-פרו- גם לאכול וגם למרוח על המקום (את היוגורט).
אפשר גם לקחת כמוסות אסידופולוס (חיידקים פרוביוטיים) - אם את מניקה כדי להתייעץ על כך עם הרוקח או עם רופא.
ויש גם כל מיני משחות קונבנציונליות כמו ניסטטין וטבעקוטן (עם מרשם מרופא).
בהצלחה.
ןלעבור לתזונה פרו-ביוטית, כלומר הרבה סיבים תזונתיים וגם יוגורטים ביו-פרו- גם לאכול וגם למרוח על המקום (את היוגורט).
אפשר גם לקחת כמוסות אסידופולוס (חיידקים פרוביוטיים) - אם את מניקה כדי להתייעץ על כך עם הרוקח או עם רופא.
ויש גם כל מיני משחות קונבנציונליות כמו ניסטטין וטבעקוטן (עם מרשם מרופא).
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2006, 10:36
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לילי*
פטריה בשד
לי היתה פיטריה מאד קשה,ניסינו הומאופטיה וטיפול קונוונציונלי וזה לא עזר ביכלל...בסוף פנינו לנטורופת שנתן לי דיאטה מאד קפדנית-ללא סוכר ביכלל,ללא חיטה,ללא שמרים,ללא סולניים ומוצרי חלב(חוץ מיוגורט)ועוד-זה עזר מיד-אני היתי עם פיטמות מדממות וכאבי תופת בהנקות וביתי היתה צורחת בכל הנקה וסובלת מכאבי בטן עזים-תוך יומיים כל התופעות עברו ,אממה-אם במיקרה לא יכולתי יותר ואכלתי צימוק-המצב היה חוזר לקדמותו...זה לקח 5 חודשים מאד קשים,אבל עבר!!!!!!!!אני ממליצה מאד לא לחקות שזה יחמיר ולחפש כמה שיותר מהר טיפול שעוזר לך!בהצלחה!
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
פטריה בשד
אולי לנסות לשפוך כמה טיפות שמן עץ התה.
בהצלחה!
בהצלחה!
פטריה בשד
מה שהכי חשוב:
לא לשטוף את הפטמה עם סבון. ולא לחטא בכהל. זה מייבש. יובש מוביל לסדקים. סדקים נותנים לפטרייה אפשרות לחדור לעור.
לא לשטוף את הפטמה עם סבון. ולא לחטא בכהל. זה מייבש. יובש מוביל לסדקים. סדקים נותנים לפטרייה אפשרות לחדור לעור.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
פטריה בשד
ונזכרתי, ראי גם כאן
סווידיש ביטר
סווידיש ביטר
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*
פטריה בשד
קומפרסים של חומץ - כף חומץ בכוס מים. יש גם משחות וכדורים אבל כדאי לאבחן אצל מומחה. אם את מניקה - חשוב לאוורר היטב ולא להישאר עם רפידות הנקה לחות.
פטריה בשד
כן, שכחתי, מחזקת את מנסה לעזור. אם את מניקה, ללכת בלי חזיה או לפחות להחליף רפידות בקצב מסחרר למנוע שהיה של הפטמה בסביבה לחה. פטרייה חיה רק בסביבה לחה.
פטריה בשד
תודה על כל הענות
ראשית אני נמנעת מסוכרים חיטה ושמרים כבר מעל 3 שנים...
שנית אני מניקה תינוקת בת שנה ועשרה חודשים... אין רפידות
אנסה את ההצעות, תודה
ראשית אני נמנעת מסוכרים חיטה ושמרים כבר מעל 3 שנים...
שנית אני מניקה תינוקת בת שנה ועשרה חודשים... אין רפידות
אנסה את ההצעות, תודה
-
- הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:20
- דף אישי: הדף האישי של אמא_טריה*
פטריה בשד
בסוף השבוע האחרון הופיעה לי פריחה על החזה (מעל הפטמה) - זה מאד מגרד ואדמומי - האם זו פטריה?
יש לכן עצות כיצד לטפל בזה?
כמובן שבמקביל אני ממשיכה להניק (תינוק בן שלושה וחצי שבועות...)
אשמח לקבל כל עצה ו/או הכוונה
תודה!
יש לכן עצות כיצד לטפל בזה?
כמובן שבמקביל אני ממשיכה להניק (תינוק בן שלושה וחצי שבועות...)
אשמח לקבל כל עצה ו/או הכוונה
תודה!
-
פטריה בשד
הקטנה ואני נהנות יחד מפטריה.
העניין אובחן הערב (אחרי שראיתי שלבן לה גם בפנים הלחיים ולא רק על הלשון) ונתן הסבר לכאבי ההנקה של הימים האחרונים (ואני האשמתי אותה סצם שהיא לא תופסת טוב... היא תופסת מעולה!).
אנסה לתפוס את ד"ר ליבוביץ בבבוקר, בעיקר בשביל לדעת מה לעשות עם הקטנה (היא סובלת?).
בינתיים עשיתי לי קצת קומפרסים עם חומץ. לא יודעת אם זה קשור אבל ההנקה עכשיו, במקום "כואבת מאוד בהתחלה ואחכ זה נרגע" הפכה ל"אני מתה!!!" (בסוף באמצע ובהתחלה).
אז עד שאחבור לדקטרין - מה יצילנו מסבל רב?
העניין אובחן הערב (אחרי שראיתי שלבן לה גם בפנים הלחיים ולא רק על הלשון) ונתן הסבר לכאבי ההנקה של הימים האחרונים (ואני האשמתי אותה סצם שהיא לא תופסת טוב... היא תופסת מעולה!).
אנסה לתפוס את ד"ר ליבוביץ בבבוקר, בעיקר בשביל לדעת מה לעשות עם הקטנה (היא סובלת?).
בינתיים עשיתי לי קצת קומפרסים עם חומץ. לא יודעת אם זה קשור אבל ההנקה עכשיו, במקום "כואבת מאוד בהתחלה ואחכ זה נרגע" הפכה ל"אני מתה!!!" (בסוף באמצע ובהתחלה).
אז עד שאחבור לדקטרין - מה יצילנו מסבל רב?
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
פטריה בשד
הקטנה ואני נהנות יחד מפטריה.
ראיתי שלבן לה גם בפנים הלחיים ולא רק על הלשון
ההנקה עכשיו הפכה ל"אני מתה!!!"
בעבבר ניצחתי פטריה בלשון של אורי ע"י ניקוי חלל הפה שלו בעזרת גזה (או חיתול טטרה) טבולה במיץ מלימון טרי, ופדים של הנקה עם חומץ תפוחים למשך כמה דקות.
הפעם לא הצלחתי להתמיד (התרוצצנו כל השבוע) וניקיתי רק פעם ביום בפה של רחלי, וזה כל הזמן חוזר עכשיו הנה הקטע - ניקיתי לה בבוקר, ולקחתי אותה לרופא כדי לקבל מרשם לדקטרין אורל ג'ל. הרופא הסתכל בפה ואמר שזה לא פטריה! הסברתי לו ששפשפתי אותה לפני שבאנו, אז הוא אמר שאם זה יורד זה פשוט לא פטריה. אני ממש חושבת שהוא טועה כי זה הגיע פתאום, וזה לא קשור לפליטות ולא להנקות וזה חוזר אחרי שלא ניקיתי כמה שעות, וכאמור, זה כואב רצצצצצצצח בפטמות שלי, שנסדקו לגמרי
ה=בכל אופן ראיתי בזה אות משמיים להתאמץ ולהקפיד יותר על השיטה הטבעית, ואחזור לדווח בעוד כמה ימים.
ראיתי שלבן לה גם בפנים הלחיים ולא רק על הלשון
ההנקה עכשיו הפכה ל"אני מתה!!!"
בעבבר ניצחתי פטריה בלשון של אורי ע"י ניקוי חלל הפה שלו בעזרת גזה (או חיתול טטרה) טבולה במיץ מלימון טרי, ופדים של הנקה עם חומץ תפוחים למשך כמה דקות.
הפעם לא הצלחתי להתמיד (התרוצצנו כל השבוע) וניקיתי רק פעם ביום בפה של רחלי, וזה כל הזמן חוזר עכשיו הנה הקטע - ניקיתי לה בבוקר, ולקחתי אותה לרופא כדי לקבל מרשם לדקטרין אורל ג'ל. הרופא הסתכל בפה ואמר שזה לא פטריה! הסברתי לו ששפשפתי אותה לפני שבאנו, אז הוא אמר שאם זה יורד זה פשוט לא פטריה. אני ממש חושבת שהוא טועה כי זה הגיע פתאום, וזה לא קשור לפליטות ולא להנקות וזה חוזר אחרי שלא ניקיתי כמה שעות, וכאמור, זה כואב רצצצצצצצח בפטמות שלי, שנסדקו לגמרי
ה=בכל אופן ראיתי בזה אות משמיים להתאמץ ולהקפיד יותר על השיטה הטבעית, ואחזור לדווח בעוד כמה ימים.
-
פטריה בשד
מיץ לימון על הלשון בגיל שבועים? מותר?
לקחתי אותה לרופא כדי לקבל מרשם לדקטרין אורל ג'ל. הרופא הסתכל בפה ואמר שזה לא פטריה!
ממה ששמעתי - יש מעט מאוד רוםאים שיודעים לאבחן פטריה.
לקחתי אותה לרופא כדי לקבל מרשם לדקטרין אורל ג'ל. הרופא הסתכל בפה ואמר שזה לא פטריה!
ממה ששמעתי - יש מעט מאוד רוםאים שיודעים לאבחן פטריה.
-
פטריה בשד
מיץ לימון על הלשון בגיל שבועים? מותר?
המממ... אין לי מושג. רחלי בת חצי שנה, וגם אורי היה בזמנו בן 8 חודשים, אאל"ט. אולי תתקשרי לאיזו מדריכת הנקה? בטח היא תדע (או תדע את מי לשאול). אולי בפורום יעוץ בהנקה (לא יודעת מה תדירות התשובות שם)?
ממה ששמעתי - יש מעט מאוד רופאים שיודעים לאבחן פטריה.
תודה שאמרת את זה - למרות שאני בטוחה, עדיין אין מנוס מלהרגיש קצת אהבלה במצב כזה, ומאוד עוזר לשמוע שייתכן שלפעמים זו לא אני שקצת לא בעניינים!
המממ... אין לי מושג. רחלי בת חצי שנה, וגם אורי היה בזמנו בן 8 חודשים, אאל"ט. אולי תתקשרי לאיזו מדריכת הנקה? בטח היא תדע (או תדע את מי לשאול). אולי בפורום יעוץ בהנקה (לא יודעת מה תדירות התשובות שם)?
ממה ששמעתי - יש מעט מאוד רופאים שיודעים לאבחן פטריה.
תודה שאמרת את זה - למרות שאני בטוחה, עדיין אין מנוס מלהרגיש קצת אהבלה במצב כזה, ומאוד עוזר לשמוע שייתכן שלפעמים זו לא אני שקצת לא בעניינים!
-
פטריה בשד
הי, אולי בינתיים את יכולה לשפשף רק עם מים כדי להקל! רחלי נרדמת יותר בקלות אחרי שאני מנקה לה, ואחרי כמה שעות שלא ניקיתי היא מלעלעת ובולעת ומוצצת וכאילו משתגעת מגירודים כזה.
-
פטריה בשד
פיטריה עקשנית כבר יותר מחודש, אצלי בפטמות ואצלה בפה.
הסדק בפיטמה כל כך כואב עד שאני שוקלת להפסיק להניק )-:
יש עצות איך לרפא את הסדק?
הסדק בפיטמה כל כך כואב עד שאני שוקלת להפסיק להניק )-:
יש עצות איך לרפא את הסדק?
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
פטריה בשד
צמח מרפא שיכול לעזור- בשתיה- לוונדר (אזוביון) בחליטה קרה (לא בהרתחה).
בפרחי באך- קראב אפל.
בטיפול חיצוני גם שמן עץ התה. למשל על רפידות, והכי חשוב הרבה אוויר כי הפטריה אוהבת לחות ומעט חמצן.
בפרחי באך- קראב אפל.
בטיפול חיצוני גם שמן עץ התה. למשל על רפידות, והכי חשוב הרבה אוויר כי הפטריה אוהבת לחות ומעט חמצן.
-
פטריה בשד
אני מניקה כבר שנה. על הפיטמה השמאלית יש שכבה לבנה מגרדת האם זו פטריה???
-
פטריה בשד
אני סובלת מכאב חד בשד שמאל, כאב הנמשך גם לאחר יניקה. ראוי לציין כי על הפטמה יש מעין יובש לבן, האם זו פטרייה?
-
פטריה בשד
בהמשך לשאלתי (האם מדובר בפטריה): איך ניתן לטפל בה? מה התכשירים הטבעיים ומה הרפואיים בהם ניתן לעשות שימוש למיגור הבעיה?
-
פטריה בשד
פטריה בשד מאופיינת בתחושת צורב-שורף העיקר בין ההנקות. זה יכול להתחיל גם 20-30 דקות אחרי סיום ההנקה.
כשמדובר בתינוקות קטנים - הרבה פעמים אותה תחושה בדיוק היא בגלל ץפיסה לא טובה כך שהשאלה המתבקשת היא: מה הגיל של תינוקי? האם זה התחיל פתאום?
פטריה אצל תינוק זה בד"כ נקודות לבנות על הלחי (מבפנים).
טיפול טבעי לשד - רטיות של חומץ. כף חומץ בכוס מיים. טוב להתחלה או למניעה אבל אם יש פטריה 'חזקה' אז ל בטוח שיעזור. יש עוד דברים שקראתי פעם בפורום הנקה בתפוז אבל לא זוכרת כרגע (החומץ הספיק לי).
טיפול אחר: מתחילים בדקטרין רגיל (לא אורל ג'ל) ואם לא עוזר אז אפשר דברים אחרים אבל ז דורש מרשם רופא. חברה שלי קיבלה עירבוב של בקטרובן ובטהקורטן לכמה ימים ואח"כ להפסיק עם הבטהקורטן ולהמשיך רק עם הבקטרובן.
לתינוק - דקטרין אורל ג'ל. זה לא מתאים לשד כי זה רק לשימוש אוראלי ולא נספג בעור (בכ"ז יש רופאים שנותנים אותו בגלל ההנקה אבל זה לא עוזר)
כשמדובר בתינוקות קטנים - הרבה פעמים אותה תחושה בדיוק היא בגלל ץפיסה לא טובה כך שהשאלה המתבקשת היא: מה הגיל של תינוקי? האם זה התחיל פתאום?
פטריה אצל תינוק זה בד"כ נקודות לבנות על הלחי (מבפנים).
טיפול טבעי לשד - רטיות של חומץ. כף חומץ בכוס מיים. טוב להתחלה או למניעה אבל אם יש פטריה 'חזקה' אז ל בטוח שיעזור. יש עוד דברים שקראתי פעם בפורום הנקה בתפוז אבל לא זוכרת כרגע (החומץ הספיק לי).
טיפול אחר: מתחילים בדקטרין רגיל (לא אורל ג'ל) ואם לא עוזר אז אפשר דברים אחרים אבל ז דורש מרשם רופא. חברה שלי קיבלה עירבוב של בקטרובן ובטהקורטן לכמה ימים ואח"כ להפסיק עם הבטהקורטן ולהמשיך רק עם הבקטרובן.
לתינוק - דקטרין אורל ג'ל. זה לא מתאים לשד כי זה רק לשימוש אוראלי ולא נספג בעור (בכ"ז יש רופאים שנותנים אותו בגלל ההנקה אבל זה לא עוזר)
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2006, 09:24
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אום*
פטריה בשד
לא קראתי את כל הדף, אז לא יודעת אם היתה כאן התייחסות לGSE (תמצית זרעי אשכוליות). חומר מופלא לטיפול בפטריות.
דרך הטיפול היא: לדלל 5 טיפות ב 30CC מים. לטבול צמר גפן ולמרוח על הפטמה כמה פעמים ביום. זה היה הדבר היחיד שעשיתי, וזה עזר...
דרך הטיפול היא: לדלל 5 טיפות ב 30CC מים. לטבול צמר גפן ולמרוח על הפטמה כמה פעמים ביום. זה היה הדבר היחיד שעשיתי, וזה עזר...
פטריה בשד
הותקפנו על ידי פטריה עקשנית. בהמלצה של יועצת הנקה טיפלתי שבועיים בדקטרין ובאורל ג'ל בשבילו, חומץ תפוחים ואפילו אמבטיות שמש. אחרי כמה ימים של אשליה מתוקה שזה מאחור, הסימפטומים חזרו... עבר בערך שבוע וחצי מאז. כמה שאלות:
האם אפשר להשתמש בדקטרין שוב או שזה לא מומלץ?
קניתי בהמלצת אמא-אום GSE, האם צריך להסיר לפני ההנקה?
אם בכל זאת זה לא עובר, אם מי כדאי להתייעץ? (הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר שאין לי כלום)
תודה
האם אפשר להשתמש בדקטרין שוב או שזה לא מומלץ?
קניתי בהמלצת אמא-אום GSE, האם צריך להסיר לפני ההנקה?
אם בכל זאת זה לא עובר, אם מי כדאי להתייעץ? (הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר שאין לי כלום)
תודה
פטריה בשד
בס"ד
אני סובלת מפטריות בהנקה בטופן מזעזע ביותר.תופעה שחוזרת בכל ילד.יש לי 3 ב"ה.ניסיתי הכל. הפטריות באות והולכות אבל אף פעם לא לגמרי.ניסיתי הכל במשך 4 שנים(דקטרין,עץ התה ועוד)
עצתי: שילוב של שתי משחות לא טבעיות אך הדבר היחיד שעוזר: בטקורטן ובקטרובן לערבב שתיהן באופן של 50\50. אחרי כל הנקה.
אפשר ורצוי להשתמש במשחה טבעית"פטמה בריאה בהנקה של חברת "ברא.
ותזכו לגאולה סוף סוף
אני סובלת מפטריות בהנקה בטופן מזעזע ביותר.תופעה שחוזרת בכל ילד.יש לי 3 ב"ה.ניסיתי הכל. הפטריות באות והולכות אבל אף פעם לא לגמרי.ניסיתי הכל במשך 4 שנים(דקטרין,עץ התה ועוד)
עצתי: שילוב של שתי משחות לא טבעיות אך הדבר היחיד שעוזר: בטקורטן ובקטרובן לערבב שתיהן באופן של 50\50. אחרי כל הנקה.
אפשר ורצוי להשתמש במשחה טבעית"פטמה בריאה בהנקה של חברת "ברא.
ותזכו לגאולה סוף סוף
פטריה בשד
בס"ד
לבית מרקחת הומגליל יש תרופה הומאופטית שמאוד עזרה לי :cracksgal
לבית מרקחת הומגליל יש תרופה הומאופטית שמאוד עזרה לי :cracksgal
-
פטריה בשד
דבר חשוב נוסף שעובד אצלי בקשר של קנדידה, אם היא בפטמה בנרתיק או בכל אופן אחר, זה קודם כל לחזק את המערכת החיסונית של הגוף וזה ע"י לקיחה של מולטי ויטמינים. יש prenatal של סולגאר שטוב לנשים בהריון ומניקות.
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של לובה_ב*
פטריה בשד
שלום לכל האימהות. התחלתי לשווק פדים להנקה מכותנה אורגנית. הפדים הם רב-פעמיים, עשויום מחומר טבעי ומאפשרים לעור להיות מאוורר ולנשום. לפרטים: www.naturebaby.co.il.
פטריה בשד
שלום לכולן. יש לי משהו שנראה כמו פטריה אך לא באיזור הפטמה. באיזוא גבוה יותר של השד. התינוק לא מגיע לשם ביניקה אלא רק בנעיצות הציפורניים שלו כשהוא יונק.
השדיים שלי מגרדים בזמן האחרון מהיובש ומהגירוי של המחיצ'ות שהוא עושה לי כשהוא יונק, אבל חוץ מאדמומיות יש גם כתם עם שוליים לא אחידים שקצת גדל ומגרד, בקיצור נראה כמו פטריה.
האם משהי פגשה כדבר הזה?
לנסות עוד משהו חוץ מחומץ וGSE ?
תודה.
השדיים שלי מגרדים בזמן האחרון מהיובש ומהגירוי של המחיצ'ות שהוא עושה לי כשהוא יונק, אבל חוץ מאדמומיות יש גם כתם עם שוליים לא אחידים שקצת גדל ומגרד, בקיצור נראה כמו פטריה.
האם משהי פגשה כדבר הזה?
לנסות עוד משהו חוץ מחומץ וGSE ?
תודה.
פטריה בשד
לי היה בהנקה בפטמה ועזר לי לסחוט מיץ לימון מייד אחרי הנקה.בקשר למחיצ'ות אולי תנסי לשחק ביד שלך עם היד שלו כדי להפסיק את ההרגל זה בטח לא נעים כדאי למצוא דרך להפסיק את זה.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 17:01
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_יעל*
פטריה בשד
חומץ תפוחים ניסית?
פטריה בשד
מנסה בינתים יומיים חומץ תפוחים. כרגע ללא שינוי אך אנסה לקבוע תור לרופא עור לאבחן את העניין.
תודה
תודה
-
פטריה בשד
שלום לכולן!
הקטנה שלי יונקת כבר כמעט שנה.
לאחרונה יש לי כאבים בפטמות כתוצאה מכעין חתכים מוגלתיים בחיבור של העטרה עם הפטמה עצמה.
ישנם סימני יובש מסביב (מן קילופי עור כאלו)
במקום הסרעפת (מתחת לחזה) יש לי פטריה על העור מגרדת ומציקה.
הפה של הקטנה נקי ב"ה.
מה עושים???
הקטנה שלי יונקת כבר כמעט שנה.
לאחרונה יש לי כאבים בפטמות כתוצאה מכעין חתכים מוגלתיים בחיבור של העטרה עם הפטמה עצמה.
ישנם סימני יובש מסביב (מן קילופי עור כאלו)
במקום הסרעפת (מתחת לחזה) יש לי פטריה על העור מגרדת ומציקה.
הפה של הקטנה נקי ב"ה.
מה עושים???
-
- הצטרפות: 17 נובמבר 2009, 09:34
פטריה בשד
אני אמא לבן 4 חודשים, בהודו, גואה, הפטמה כואבת בהנקה ואחריה מזה יומיים. נראית אדומה מהרגיל עם נקודה לבנה. לח פה בטירוף ונראה לי שזה פטריה. גם הקטן עצבני מהרגיל, אבל לא הצלחתי לראות משהו. למי יש עצהבשבילי? ברשותי יש דקטרין אורל גל ושמן עץ התה.תודה.
-
פטריה בשד
ממה שאת מתארת זה לא בטוח פטרייה. נקודה לבנה יכולה להיות גם סתימה שצריך לפתוח.
זה רק בצד אחד? כי אם כן, סיכוי גדול שזאת לא פטריה.
אם זאת באמת פטרייה, דקטרין אורל ג'ל יעזור רק לפה של התינוק. לפטמה את צריכה דקטרין רגיל. בכל מקרה צריך לטפל בשניכם. אבל קודם לוודא שזה באמת פטרייה.
ברשותי יש דקטרין אורל גל
זה טוב רק לפה של התינוק שלך.
זה רק בצד אחד? כי אם כן, סיכוי גדול שזאת לא פטריה.
אם זאת באמת פטרייה, דקטרין אורל ג'ל יעזור רק לפה של התינוק. לפטמה את צריכה דקטרין רגיל. בכל מקרה צריך לטפל בשניכם. אבל קודם לוודא שזה באמת פטרייה.
ברשותי יש דקטרין אורל גל
זה טוב רק לפה של התינוק שלך.
-
פטריה בשד
הי אמא בהודו.
אכן, יכול להיות שזו לא פטריה.
תארי את הכאב- דוקר פנימה, שורף, סיכות, לא יכולה שהחולצה תגע, לא יכולה שמים במקלחת יגעו, כואב יותר בזמן היניקה או אחריה. כואב כל היום וכו'. צד אחד או שניהם. את רואה משהו בפה של התינוק?
איך זה נראה- הפטמה ורודה יותר כולה, האם את רואה שינוי גם בצבע העטרה, הנקודה הלבנה משתנה- גדולה יותר אחרי הנקה- נראית כמו פצעון?
כמה שיותר פרטים יעזרו להבין.
למרות שקשה ולא אחראי לאבחן ככה, מכיוון שאת בהודו... כדאי שבכל זאת ננסה.
אכן, יכול להיות שזו לא פטריה.
תארי את הכאב- דוקר פנימה, שורף, סיכות, לא יכולה שהחולצה תגע, לא יכולה שמים במקלחת יגעו, כואב יותר בזמן היניקה או אחריה. כואב כל היום וכו'. צד אחד או שניהם. את רואה משהו בפה של התינוק?
איך זה נראה- הפטמה ורודה יותר כולה, האם את רואה שינוי גם בצבע העטרה, הנקודה הלבנה משתנה- גדולה יותר אחרי הנקה- נראית כמו פצעון?
כמה שיותר פרטים יעזרו להבין.
למרות שקשה ולא אחראי לאבחן ככה, מכיוון שאת בהודו... כדאי שבכל זאת ננסה.
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
- דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*
פטריה בשד
מצטרפת לשאלות,
ביתי כבר בת שנה ושלושה חדשים, ומבאס בשלב כזה לגלות משהו חדש...
יש לי גם נקודה לבנה רק בצד אחד.
לפני שבוע בערך היתהלי סתימה באותו השד, שעברה עם שתיית קנקן שלם של תה מרווה, ושאיבה.
אתמול בערב הרגשתי כאילו שורף בבפנים של שני השדיים.
עכשיו במקלחת ראיתי נקודה לבנה באותו השד, חשבתי שזה חלב יבש, אבל זה לא יוצא, וכואב כשאני מנסה להוציא, אם זו פטריה, אני גם לא רוצה להמשיך לנסות?...
מה דעתכן? למשהי היה דבר דומה?
אנסה מייד חומץ בלסמי על הציצי, כי זה הדבר היחידי שיש לי בבית מכל הדברים שרשומים למעלה, והכל עכשיו כבר סגור...
ביתי כבר בת שנה ושלושה חדשים, ומבאס בשלב כזה לגלות משהו חדש...
יש לי גם נקודה לבנה רק בצד אחד.
לפני שבוע בערך היתהלי סתימה באותו השד, שעברה עם שתיית קנקן שלם של תה מרווה, ושאיבה.
אתמול בערב הרגשתי כאילו שורף בבפנים של שני השדיים.
עכשיו במקלחת ראיתי נקודה לבנה באותו השד, חשבתי שזה חלב יבש, אבל זה לא יוצא, וכואב כשאני מנסה להוציא, אם זו פטריה, אני גם לא רוצה להמשיך לנסות?...
מה דעתכן? למשהי היה דבר דומה?
אנסה מייד חומץ בלסמי על הציצי, כי זה הדבר היחידי שיש לי בבית מכל הדברים שרשומים למעלה, והכל עכשיו כבר סגור...
-
פטריה בשד
את מתארת סימפטומים שמתאימים לשתי תופעות. זו יכולה להיות פטריה או סתימה- אם כי סתימה לא אמורה להיות בשני השדיים.זה יכול להיות שתיהן בו זמנית
הסתימה שהיתה לך בשבוע שעבר הייתה בתוך השד או על הפטמה? לקחת אנטיביוטיקה לאחרונה? הילדה לקחה?
הכאבים הם על העור, בתוך השד, בזמן הנקה או אחריה, סיכות, שורף... ושאר השאלות ששאלתי את אמא בהודו. תני תאור מפורט.
וחוצמזה, היא כבר בת שנה ו-3, תגמלי אותה! את לא יודעת שבשלב הזה זה רק מים?!
<מתלבטת אם אני חייבת להוסיף קריצה>
הסתימה שהיתה לך בשבוע שעבר הייתה בתוך השד או על הפטמה? לקחת אנטיביוטיקה לאחרונה? הילדה לקחה?
הכאבים הם על העור, בתוך השד, בזמן הנקה או אחריה, סיכות, שורף... ושאר השאלות ששאלתי את אמא בהודו. תני תאור מפורט.
וחוצמזה, היא כבר בת שנה ו-3, תגמלי אותה! את לא יודעת שבשלב הזה זה רק מים?!
<מתלבטת אם אני חייבת להוסיף קריצה>
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
- דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*
פטריה בשד
תודה!
הייתי אצל רופאה מקסימה,
יש לי סתימה, צריכה לחמם את האזור ואז לשאוב או להניק באלכסון...
כותבת כאן למקרה שלמשהי יהיו את אותם הסימפטומים.
יכולה להמשיך ולהניק את התינוקת שלי בביטחה עד גיל שנתיים!...
הייתי אצל רופאה מקסימה,
יש לי סתימה, צריכה לחמם את האזור ואז לשאוב או להניק באלכסון...
כותבת כאן למקרה שלמשהי יהיו את אותם הסימפטומים.
יכולה להמשיך ולהניק את התינוקת שלי בביטחה עד גיל שנתיים!...
-
פטריה בשד
את יכולה לרכך את העור בעזרת שמן זית, וקומפרס חם ורטוב. רוב הסיכויים שילדה בת שנה + תפתח את הסתימה לבד בשינויי תנוחה, ומקסימום את יכולה לנסות לקלף את זה מקלחת עם הצפורן.
בהצלחה
בהצלחה
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2009, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נולדת*
פטריה בשד
הי,
למישהי יש נסיון עדכני בטיפול בשמן זרעי אשכוליות (GSE)? אני מתכוונת להתחיל טיפול במה שחשוד בעיני כפטריה, ואשמח למידע מנסיונכן.
תודה.
למישהי יש נסיון עדכני בטיפול בשמן זרעי אשכוליות (GSE)? אני מתכוונת להתחיל טיפול במה שחשוד בעיני כפטריה, ואשמח למידע מנסיונכן.
תודה.
-
- הצטרפות: 16 דצמבר 2007, 12:06
- דף אישי: הדף האישי של איי_מי_שם*
פטריה בשד
יש לי ניסיון מעולה בתור תרופה והקלה לפטריה בשד מהנקה. לשים כמו שכתוב בעלון, רק לא לפני הנקה מפני שזה מגעיל פחד!
פטריה בשד
אני חושדת בפטריה... השד כואב לי כל הזמן - הקטנה רק בת שבועיים וחצי היא לא ינקה היטב וממש פצעה לי את הפיטמה עד כדי כך שעשתה לי חור בפיטמה שמאלית ולא יכולתי בשום אופן להניק מרב כאב וגם לא לשאוב. הפסקתי להניק למשך שבוע ונתתי לה בקבוק ואני מנסה לאט לאט לחזור להניק, העיניין הוא שהשד כואב עדיין - גם לא בזמן הנקה אלא כל היום ומגרד נורא מידי פעם. אין לי שום כתמים לבנים או נקודות אבל הכאב הוא פנימי וחד , יכול להיות שמדובר בפטריה פנימית? מה עושים במידה וכן? אם אין שום סימן על השד איך ניתן לדעת/ לאבחן אם אכן מדובר בפיטריה פנימית? האם משחת דקטרין עוזרת גם אם מדובר בפטריה פנימית? וחומץ? כל חומץ? רק חומץ תפוחים? האם מועיל במקרה של פטריה פנימית? והאם צריך לשטוף את הדקטרין לפני שמניקים? ואם אני מניקה תוך כדי תקופת הטיפול האם אני לא מדביקה אותה שוב ושוב? הלשון שלה קצת לבנה אבל לא ראיתי כלום בלחיים... הצילו מה עושים???
פטריה בשד
הצילו! בבקשה! אני כבר כמעט מיואשת. התינוקי שלי כבר בן 7 חדשים יונק מלא ומאז שהתחלתי להניק אני רק סובלת! דלקות פטריות כאבים כל הזמן! ועכשיו פטריה רצינית שאני כבר אובדת עצות.
התחלתי היום טיפול הומאפאטי בתקווה שזה יעזור ב"ה. אני נותנת לקטני פרוביוטיקה כי גם לו יש פטריה בלשון, קראתי פה על חומץ האם שייך לנסות במצב של פטריה חזקה?
אני לא רוצה להפסיק להניק אבל כואב לי מאוד! מה עושים??? איך הופכים את ההנקה להנאה ולא לסיוט??
התחלתי היום טיפול הומאפאטי בתקווה שזה יעזור ב"ה. אני נותנת לקטני פרוביוטיקה כי גם לו יש פטריה בלשון, קראתי פה על חומץ האם שייך לנסות במצב של פטריה חזקה?
אני לא רוצה להפסיק להניק אבל כואב לי מאוד! מה עושים??? איך הופכים את ההנקה להנאה ולא לסיוט??
-
פטריה בשד
המלצות שקיבלתי בזמנו מיועצת הנקה כשהיה חשד לפטריה בשד:
לדבריה התרופה היחידה שנלחמת בפטריה גם בפה וגם ברקמת שד היא ניסטטין. (דקטרין אורל ג'ל למשל לא מתאימה לרקמת השד)
ולכן מטפלים בפה של היונק (מינון לפי המלצת הרופא) ובו זמנית לאחר כל הנקה לשטוף את השד במים עם חומץ (כף חומץ בבקבוק 0.5 ליטר מים, רצוי עם פקק ספורט ואז קל יותר לשפוך ישירות על השד)
לייבש עם נייר סופג ולמרוח מעט ניסטטין על כל האזור. אני לא זוכרת בדיוק כמה ימם ממשיכים בטיפול (7-10 נדמה לי) מה שכן חשוב להמשיך גם אחרי שהסימפטומים עברו. בהצלחה!
לדבריה התרופה היחידה שנלחמת בפטריה גם בפה וגם ברקמת שד היא ניסטטין. (דקטרין אורל ג'ל למשל לא מתאימה לרקמת השד)
ולכן מטפלים בפה של היונק (מינון לפי המלצת הרופא) ובו זמנית לאחר כל הנקה לשטוף את השד במים עם חומץ (כף חומץ בבקבוק 0.5 ליטר מים, רצוי עם פקק ספורט ואז קל יותר לשפוך ישירות על השד)
לייבש עם נייר סופג ולמרוח מעט ניסטטין על כל האזור. אני לא זוכרת בדיוק כמה ימם ממשיכים בטיפול (7-10 נדמה לי) מה שכן חשוב להמשיך גם אחרי שהסימפטומים עברו. בהצלחה!
פטריה בשד
שלום. יש לי פטריה על השד, קיבלתי מרשם לדקטרין אורל ג'ל עבור הקטנה שלי. מישהי יודעת להגיד מהי הכמות המומלצת? היא בת חודש ושבוע ודי קטנה ואני לא רוצה לתת לה כמות גדולה מדי...
וגם שאלה נוספת- האם למרוח לה את זה על הלשון? על החך העליון? מה עדיף?
וגם שאלה נוספת- האם למרוח לה את זה על הלשון? על החך העליון? מה עדיף?
-
פטריה בשד
אני לא רופאה אבל כששמתי לבתי, שמתי לה גוש קטנטן, בערך בגודל אפונה, אפילו פחות. צריך למרוח ישירות על הפטריה (אצלנו זה היה על הלשון).
בעצם מקריאת דברייך נראה שרק לך יש פטריה, זה נכון?
אז למה לשים משחה לתינוקת? אמנם יש סיכוי שהיא תדבק, אבל כל עוד לא נדבקה, מה הטעם?
אולי היא בכלל לא תדבק.
בעצם מקריאת דברייך נראה שרק לך יש פטריה, זה נכון?
אז למה לשים משחה לתינוקת? אמנם יש סיכוי שהיא תדבק, אבל כל עוד לא נדבקה, מה הטעם?
אולי היא בכלל לא תדבק.
פטריה בשד
יש לה גם פטריה, על הלשון ובעיקר נראה בחלק האחרון של החך. אני חושבת שהתחיל אצלי רק בצד אחד ואז עבר לשני ולכן נראה לי שיש גם לה. אני לא מניקה אותה כבר 24 שעות כי ממש כואב לי, במקום זה אני שואבת ונותנת לה בקבוק. מישהי יודעת להגיד כמה זמן בערך עד שהכאב עובר ואני אוכל לחזור להניק?
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2011, 16:59
- דף אישי: הדף האישי של אמאלה_3_ילדים*
פטריה בשד
איך אני שמחה שיש את האתר הזה!!!
השבוע קיבלתי דקטרין אורל ג'ל לי ולקטנה, לה זה עבר לגמרי אחרי יומיים ואני עוד עם כאבים!
אני אנסה שטיפות של חומץ
תודה
השבוע קיבלתי דקטרין אורל ג'ל לי ולקטנה, לה זה עבר לגמרי אחרי יומיים ואני עוד עם כאבים!
אני אנסה שטיפות של חומץ
תודה
-
פטריה בשד
מאת פלונית יש לי חזה שופע וכאשר אני מרימה אותו יש לי מתחת מין גירוי ואדמומיות וגם קצת מגרד לי. למה? ומימה זה נובע?
-
- הצטרפות: 16 נובמבר 2011, 13:40
פטריה בשד
הי לכולן,
כבר מספר ימים חשדתי שלבני בן השלושה שבועות יש פטריה על הלשון. הבוקר היינו אצל רופא ילדים שאימת את חשדותיי. הרופא לא נתן אף מרשם אלא המליץ לשים לתינוק (על הלשון) אבקת סודה לשתייה 3 פעמים ביום למשך 3-4 ימים. שאלתי אותו מה לגבי השד והוא אמר להרטיב במים לפני הנקה וזהו (?!). קראתי את כל מה שנרשם בעמוד זה ועלו לי מספר שאלות:
תודה מראש!
כבר מספר ימים חשדתי שלבני בן השלושה שבועות יש פטריה על הלשון. הבוקר היינו אצל רופא ילדים שאימת את חשדותיי. הרופא לא נתן אף מרשם אלא המליץ לשים לתינוק (על הלשון) אבקת סודה לשתייה 3 פעמים ביום למשך 3-4 ימים. שאלתי אותו מה לגבי השד והוא אמר להרטיב במים לפני הנקה וזהו (?!). קראתי את כל מה שנרשם בעמוד זה ועלו לי מספר שאלות:
- הבנתי שצריך להמשיך את הטיפול לפחות שבוע אחרי שהסימפטומים עברו, נכון?
- האם יש למישהי ניסיון בשימוש באבקת סודה לשתייה בלבד?
- עדיף אולי לגשת לרופא אחר ולבקש מרשם לדקטרין אוראל ג'ל?
- לגבי קומפרסים של מים וחומץ, לשים גם על הפטמה? ולכמה זמן?
- יש לי בבית גם דקטרין, עדיף להשתמש בו או לנסות קודם את שיטת המים+חומץ?
תודה מראש!
פטריה בשד
לקטנה שלי בת 3 שבועות יש לבן על הלשון,וקשה לה פתאום לתפוס את השד, היא מתחילה לינוק ואחרי רגע עוזבת ומתחילה לבכות..לי יש תחושת בערה פנימית, אין סימנים נראים לעין..יש רעיונות?
פטריה בשד
בנות תודה על כל המידע
גם אני מאוד סובלת בוכה כל הזמן על זה שאצטרך להפסיק להניק כי מאוד כואב לי
אני הבנתי מכל התחקיר שלי לגבי הפטריות האלו שכאשר יש לתיקנוקי פטרייה אז הוא לא יכול לאכול בנחת וממש סובל בזמן האכילה אז מכאן עולה אצלי השאלה עם לילדה שלי שבת חודש ושלוש שבועות לא כואב לאכול והיא אוכלת לגמרי בנחת אז איך זה שלי יש את הסמפטומים של פטרייה על שני הפטמות (הסימפטומים שם: כאב בזמן הנקה וקצת אחרי ) הלא שנינו אמורות להיות עם פטרייה? אגב הלשון שלה כן לבנה אבל הבנתי שזה לא מחייב שזה רומז על פטרייה?
גם אני מאוד סובלת בוכה כל הזמן על זה שאצטרך להפסיק להניק כי מאוד כואב לי
אני הבנתי מכל התחקיר שלי לגבי הפטריות האלו שכאשר יש לתיקנוקי פטרייה אז הוא לא יכול לאכול בנחת וממש סובל בזמן האכילה אז מכאן עולה אצלי השאלה עם לילדה שלי שבת חודש ושלוש שבועות לא כואב לאכול והיא אוכלת לגמרי בנחת אז איך זה שלי יש את הסמפטומים של פטרייה על שני הפטמות (הסימפטומים שם: כאב בזמן הנקה וקצת אחרי ) הלא שנינו אמורות להיות עם פטרייה? אגב הלשון שלה כן לבנה אבל הבנתי שזה לא מחייב שזה רומז על פטרייה?
-
- הצטרפות: 21 אוקטובר 2010, 23:35
- דף אישי: הדף האישי של שבלול_ושבלולה*
פטריה בשד
רגע לפני לידה, התיישבה לה פטרייה על הפטמות, מחפשת רעיונות לטיפול מאסיבי כך שאגיע להנקה עם מינימום פטריה (וכאב)
-
פטריה בשד
הקטנה בת 4 חודשים.כל הזמן כאב לי בהנקה.עד לפני שבועיים התמודדנו עם סדקים עמוקים ומדממים שהחלימו לאחר שאיבה של כמה ימים.חזרתי להניק כרגיל והרופאה בט.חלב אבחנה פטריה ונתנה מרשם.לא קניתי.עכשיו,כעבור 10ימים מהבדיקה הופיעו אצלי מלא פצעונים עם ראשים לבנים מסביב לפטמה.לקטנה לא ראיתי כלום בפה..האם לחכות שיעבור ע" י שינוי תזונתי או לעשות עם זה משו?
-
פטריה בשד
האם יכולה להיות פטריה בשד אצל אישה שלא מניקה? ומעולם לא הניקה..
-
פטריה בשד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
נקודה לבנה בקצה הפטמה אצל אמא שהניקה לפני שנה . האם זה סמן לא טוב
נקודה לבנה בקצה הפטמה אצל אמא שהניקה לפני שנה . האם זה סמן לא טוב
-
- הצטרפות: 31 יולי 2005, 22:43
- דף אישי: הדף האישי של הללו_יה*
פטריה בשד
הבן שלי נפל וירד לו דם על השפה. אחר כך התפתחו לו שם פצעים לבנים כאלה, נראים לי כמו אלו שיש כשחסר ויטמינים (לא יודעת איך קוראים לזה... זה פטריה??)
זה נראה כמו אליפסה מעוכה בצבע לבן.
לאחר מכן, לאט לאט הפטמה שלי התחילה לכאוב. היום חיפשתי ומצאתי - פצע לבן דומה לשלו על הפטמה.
מאוד כואב לי.
שאלותי:
זה נקרא פטריה?
איך לטפל בזה?
תודה!!
זה נראה כמו אליפסה מעוכה בצבע לבן.
לאחר מכן, לאט לאט הפטמה שלי התחילה לכאוב. היום חיפשתי ומצאתי - פצע לבן דומה לשלו על הפטמה.
מאוד כואב לי.
שאלותי:
זה נקרא פטריה?
איך לטפל בזה?
תודה!!
-
- הצטרפות: 31 יולי 2005, 22:43
- דף אישי: הדף האישי של הללו_יה*
פטריה בשד
קבלו ביטול...
הלכתי למרפאה והבנתי שאין קשר בין השניים
חשבתי שזה פצע אפטה (האחות הזכירה לי את השם) אך לא כך הוא.
לבני יש פצע קל מהמכה
אצלי זה בכלל קצה סתום של צינורית חלב.
תודה בכל אופן...
הלכתי למרפאה והבנתי שאין קשר בין השניים
חשבתי שזה פצע אפטה (האחות הזכירה לי את השם) אך לא כך הוא.
לבני יש פצע קל מהמכה
אצלי זה בכלל קצה סתום של צינורית חלב.
תודה בכל אופן...
-
פטריה בשד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מה אמור להיות צבע העטרה?
מה אמור להיות צבע העטרה?
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2005, 21:22
פטריה בשד
שלום לכן אמהות יקרות
אני סובלת מכאבים קשים בפטמות עקב הדבקות מבני בפטריה.
לא רואים אותה אך היא כוווואבת מאוד מאוד!!!
טיפלתי בבני ב"ניסטטין" והפטריה נעלמה.
אמרו לי למרוח גם את הניסטטין על הפטמות, עושה זאת אך כרגע לא מרגישה שיפור עדיין. מי נסתה?
ואשמח להמלצה לטיפול נוסף שיעזור לי
תודה תודה תודה!!!!
כל פיסת מידע תעזור לי כרגע
אני סובלת מכאבים קשים בפטמות עקב הדבקות מבני בפטריה.
לא רואים אותה אך היא כוווואבת מאוד מאוד!!!
טיפלתי בבני ב"ניסטטין" והפטריה נעלמה.
אמרו לי למרוח גם את הניסטטין על הפטמות, עושה זאת אך כרגע לא מרגישה שיפור עדיין. מי נסתה?
ואשמח להמלצה לטיפול נוסף שיעזור לי
תודה תודה תודה!!!!
כל פיסת מידע תעזור לי כרגע