אלדד בונה תנורים

שליחת תגובה

במאבק בינך ובין עצמך אי אפשר לנצח, רק להפסיד.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: אלדד בונה תנורים

אלדד בונה תנורים

על ידי דליה* » 24 מאי 2023, 00:12

שלום אלדד, מחפשת סאג חשמלי עוצמתי כמו שהדרוזיות מכינות, היכן ניתן להשיג והאם אתה יודע גם מה המחיר?

אלדד בונה תנורים

על ידי עובדיה* » 21 אפריל 2016, 15:51

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם ! בניתי טאבון אבן ומשהו לא בסדר אשמח לקבל
עצה נייד שלי 0506271220

אלדד בונה תנורים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 פברואר 2015, 17:32

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני צריך 6 תנורים לעבסק

אלדד בונה תנורים

על ידי פלוני_נני_אלמונית* » 16 ספטמבר 2014, 09:05

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם אני נני מוכן לענות על בקשות בתשלום לכולם בונה תנורים טאבון פח טאבון גז עץ אמנם קצת יקרן עבודה שלי מקצועית עסקתי בארצות רחוקות במשך זמן ארוך למטרת פרנסה טלפון אישי בהמשך

אלדד בונה תנורים

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 פברואר 2014, 13:05

שלום רב אשמח לקבל הצעת מחיר לקניית טאבון ביתי על גז תודה 0545605638

אלדד בונה תנורים

על ידי כל_הריון_הוא_התחלה* » 17 מרץ 2009, 08:51

שלום לבונה התנורים.
יש לנו חצר קטנה, ובה עץ אורן גדול.
בן הזוג שלי חובב אפיית לחם. (מכין לחמים נפלאים, ללא שמרים וגם עם)
האם אפשר לבנות בפינת החצר תנור לאפיית לחם. עם ארובה?
מה עלות של דבר כזה בערך.
אנחנו בחיפה. תודה

אלדד בונה תנורים

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 15 מרץ 2009, 10:19

לעורכים ושאר שומרי הסף, שלום, (מתנצל שוב על הביקורים הלא תכופים...)

כמובן שאני מקבל את הדין אם תחליטו שכל כינוי מועדף (בעיני) לא תואם את מדיניות האתר.

כאמור, אהבתי את השם "אלדד בונה תנורים" ב-ד-י-ו-ק כי הוא (בעיני) לחלוטין לא מסחרי אבל דווקא (בעיני) יש בו נופך של חלום רחוק ותחביב קרוב. קצת כמו "סבתא סורגת" או "לדוד משה היתה חווה". גם, הוא הרבה פחות מסחרי והרבה יותר יצירתי (שוב - בעיני) משמות מסחריים ממש (למשל "אלדד - תנורים למכירה" או "אלדד קבלן בניה") וכן מסתם שמות חסרי קונטקסט או משמעות שלא מעידים על שומדבר (רלוונטי) הקשור לבעליהם (כגון: "סתם אלדד" או "אלדד גימל" וכו').

אולי אפשר משהו שישמר מקצת הטעם המקורי, כמו: "אלדד חובב תנורים" או "אלדד אוהב ללכלך את הידיים" או "אלדד שוקע בבוץ" או משהו כזה?

בכל מקרה, אם הענין קריטי, אשמח להצעות. (ואגב - בענין האורך והפרקטיות: לשם כך יש "קופי-פייסט" ,לא? אני, בכל אופן, בחיים לא מקליד ממש שום שם משתמש --לא שלי ולא של אחרים-- אלא תמיד מעתיק-מדביק)

אלדד בונה תנורים

על ידי מיכל_שץ* » 09 אוקטובר 2008, 13:30

אם תכתוב כאן את השם המועדף כבר יבוא הגמד שיבוא ויחליף...

אלדד בונה תנורים

על ידי מיכל_שץ* » 09 אוקטובר 2008, 13:29

מאידך, פונים ומבקשים מכולם
ויש גם צד פרקטי - שם משתמש עם שלוש מילים זה די מסורבל...
שנה טובה {@ ותודה על ההתחשבות {@

אלדד בונה תנורים

על ידי ניצן_אמ* » 08 אוקטובר 2008, 17:17

אלדד תודה על התשובה!
בחר שם עם קו תחתי ונמצא גמד שיחליף לך.
אפשרות לדוגמה היא שמך המלא. או אלדד ג כמו בדואל.


שמי כאן באתר, המסחרי מאד לכאורה, לא ממש מעיד על מקצועי האמיתי וגם לא על רצון להתפרסם. עד עכשו, אחרי שנים שבמשכם אני בונה פה ושם בבוץ, בעיקר תנורים, עוד לא הרווחתי שקל מהעיסוק הזה! זה יותר תחביב שהייתי מת שיהפוך למקצוע ואין לי שמץ של מושג איך לעשות את זה....:)
האמת היא שלדעתי זה היה די ברור, ועדיין תודה רבה על ההבהרה.
מאידך, פונים ומבקשים מכולם...
תודה על ההתחשבות {@

אלדד בונה תנורים

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 08 אוקטובר 2008, 16:14

אופס...זה הלך בטעות לדף אחר, אז הנה שוב, סורי:

מכיוון שלא הייתי כאן מ-ל-א זמן (ועל כך כבר התנצלתי במקומות אחרים...) ונראה לי שהכללים השתנו והאתיקה התפתחה מאז, הרי שאני מקבל עלי כל אשר הקהל דורש. רק תגידו מה עלי לעשות ואעשה (עדיף למייל אם אפשר: [email protected])

ולשם הבהרה, למי שמתעניין: שמי כאן באתר, המסחרי מאד לכאורה, לא ממש מעיד על מקצועי האמיתי וגם לא על רצון להתפרסם. עד עכשו, אחרי שנים שבמשכם אני בונה פה ושם בבוץ, בעיקר תנורים, עוד לא הרווחתי שקל מהעיסוק הזה! זה יותר תחביב שהייתי מת שיהפוך למקצוע ואין לי שמץ של מושג איך לעשות את זה....:)

תודה ושנה מעולה מלאה בבוץ שתהיה לכולם!

אלדד בונה תנורים

על ידי עורכת_עם_ערכים* » 05 אוקטובר 2008, 11:51

האם שמונה חודשים ללא תגובה זה זמן מספיק לשינוי השם באופן חד צדדי? (אני שואלת, לא קובעת)

לדעתי כן (וגם אני לא קובעת)

אלדד בונה תנורים

על ידי יעל_חזון* » 04 אוקטובר 2008, 11:06

האם אתה מתעסק גם עם תנורי עצים לחימום? יש לנו תנור מברזל יצוק שמעשן ותהינו אם להחליפו או אם אפשר לתקן אותו? בבקשה תשובתך בדף בית אישי שלי

אלדד בונה תנורים

על ידי ניצן_אמ* » 02 אוקטובר 2008, 16:58

האם שמונה חודשים ללא תגובה זה זמן מספיק לשינוי השם באופן חד צדדי? (אני שואלת, לא קובעת)
אלדד? האם שומע?

אלדד בונה תנורים

על ידי עורכת_עם_ערכים* » 13 ינואר 2008, 18:06

שלום אלדד,

בעקבות דיון על מדיניות פרסום באתר באופן טבעי הוחלט שלא לאפשר דפי בית אישיים עם שמות של עסקים או שמעידים על עיסוקו של בעל הדף, כדי להימנע מפרסומת. אתה מוזמן להיכנס לדף הנ"ל ולקרוא את הדיון בנושא.
מכיוון שבניית תנורים בהחלט עשויה לעניין את הקהילה, אתה מוזמן לכתוב על עיסוקך בדפים המתאימים לכך - כאן בדף שלך, חדפעמית ב-ככר השוק (קצת מאוחר בעונה אבל עשוי להועיל), ב-במה אנו עוסקים (אם אינך מופיע שם עדיין), וכן תוכל להפנות לדף האישי שלך בדפים תנור עצים, תנורי בוץ ו-חימום הבית.
אם אתה יודע לעשות שינוי שם דף, אתה מוזמן. אם לא, אתה יכול לפנות אלי (או פשוט בדף מדיניות פרסום באתר באופן טבעי), לכתוב את השם החדש שבחרת ואני (או מישהו אחר) כבר אשנה אותו בשבילך.
תודה!
@}

אלדד בונה תנורים

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 16 אוקטובר 2006, 14:02

זאת לא הפיתה הדרוזית הדקיקה, שלא רק דורשת מרכיבים מיוחדים, אלא גם מיומנויות לישה ורידוד שעוברים, כנראה, בגנים, אבל בכל זאת מתכון טוב ופשוט לפיתה שאפשר לעשות על הסאז':
(לטעמי, חצי-חצי קמח מלא ולבן זה הכי טעים והכי "נכון" בטקסטורה, אבל גם 100% קמח מלא הולך)
חצי ק"ג קמח לבן
חצי ק"ג קמח מלא
50 גרם שמרים טריים (טוב, נו, אפשר גם מקבילה בשמרים "אינסטנט")
2 כפיות מלח
כף סוכר
מים חמימים (אבל ממש לא חמים!) לפי הצורך....בערך שתיים עד שתיים וחצי כוסות


מערבבים את השמרים והסוכר עם מעט מים חמימים (אבל ממש לא חמים!) למשך דקה או שתיים ואז מוסיפים לאט לאט את כככככללללל שאר החומרים.
לשים (ביד או בוו לישה במיקסר) עד לקבלת בצק אחיד וכמה שיותר רך ודביק, על סף העצבון.
מניחים, מכוסה בניילון או מגבת לחה במקום חמים למשך שעה עד שהבצק הוכפל לפחות בנפח.
לשים ת'בצק עוד קצת ובעדינות ומחלקים ל- 10-12 כדורים בערך.
מניחים, מכוסה, למשך 30-20 דקות נוספות עד שיתפח שוב. בינתיים אפשר לחמם היטב את הסאג'.
עכשו החלק שדורש קצת אימונים ונסיון: על משטח מקומח מרדדים (עדיף ביד אבל גם מערוך הולך) כל כדור, כמה שיותר דק...אבל לא נקרע.
מניחים כל פיתה על הסאז' החם. אחרי דקה או שתיים (תלוי בחום הסאז') הופכים את הפיתה. בניגוד למה שראיתם אצל הדרוזיות, מנסיוני - לא מומלץ לעשות זאת באצבעות! אפשר להוסיף תוספות (בלשון הפיצריות) תוך כדי אפיה, אחרי שהפכתם או למרוח עם ריבת פטל, לבנה עיזים, טחינה ירוקה, או חמאת בוטנים מלאה, למשל. ....או שאפשר לאכול בשקיקה סתם ככה תוך לגימה רעשנית של תה היביסקוס טרי וחם!

אלדד בונה תנורים

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 יוני 2006, 09:11

אלדד,
אולי יש לך מתכון לפיתה מקמח מלא על סאג'?

אלדד בונה תנורים

על ידי שמש_נעימה* » 20 דצמבר 2005, 13:40

שלום אלדד
אני מחפשת לקנות טאבון לבית (לא סאז') אשמח אם תוכל לעזור לי. איפה אוכל לקנות טאבון?

אלדד בונה תנורים

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 10 אוקטובר 2005, 16:46

אני דווקא כן אלדד ואם תרשו לי לפני המידע המבוקש, הערה טרמינולוגית: פירוש המילה "טאבון" זה פשוט: "תנור". כזה שיש לו פתח וחלל פנימי. באופן מסורתי, הפלאחים הערביים בנו אותו מבוץ או מאבן ובוץ. אבל גם לבינים או בלוקים או מתכת (למשל בתנור ביתי סטנדרטי) או כל חומר עמיד-חום אחר יכול לשמש לעשית תנור (טאבון, פילעארבי). לקערת הברזל המסורתית ההפוכה הדרוזית (וגם של עדות נוספות, בעיקר מצפון הארץ ולבנון) קוראים "סאז' ". יש גם המדקדקים וטוענים שמבחינה טכנית טהורה, עשית הפיתות על סאז' אינה אפיה - פעולה הנעשית ע"י הכנסת הבצק לתוך (ולא על) התנור כך שיקבל חום מכל הכיוונים. לדעתם, "אפיה" על גבי סאז' זה למעשה סוג של צליה או צריבה (חום רק מלמטה). לדעתי, אפיה על גבי סאז' זה טעים. ...:)

ולענין השאלה: בגלל הטרנד, הרבה משתלות, בעיקר של בני דודינו המוסלמים ו/או הדרוזים מוכרים סאז'ים. ראיתי קטנים ופושטים (פח דק ומתעקם בקלות) ב30-40 ש"ח בעוספיה ודלית-א-כרמל וראיתי גם מדוגמים (ברזל יותר מסיבי עם וו תליה מחובר היטב) בבוקעתא או מג'דל שמס בצפון הגולן. גם בחלק מהמשתלות בגליל התחתון/נצרת ובמשולש מוכרים אפשר לפעמים למצוא סאז'ים.

אלדד בונה תנורים

על ידי מיקה* » 15 מאי 2005, 13:59

יש סאג' גם בכפר יסיף שזה קרוב לצומת כברי

אלדד בונה תנורים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 מאי 2005, 22:20

תודה, אני אבחר את דליית אל כרמל כי קרוב לי לחיפה.. שבוע טוב

אלדד בונה תנורים

על ידי צוויליך* » 14 מאי 2005, 21:49

גם במחנה יהודה בחנויות הקטנות בחלק המקורה של השוק, אפשר לקנות סאג' ...
יודע גם על דליית אלכרמל (כמובן - דרוזים או לא?..) והשוק בבאר שבע ובטח עוד שווקים.
ואם רוצים לחסוך 60-80 ש"ח, כל משטח פח לא צבוע יתאים למטרה - פשוט מסדרים כמה אבנים גבוהות במעגל ועליהן את הפח.
ואם יש לבנה, בבקשה לקרוא לנו!!

אלדד בונה תנורים

על ידי שקיעות_של_פטל* » 14 מאי 2005, 21:11

בדיוק ראיתי סאג'ים שלשום. בירושלים ברח' אגריפס יש חנות של מוצרי קש ויש להם גם סאג'ים. החנות נמצאת בערך מול השוקניון (קצת לפני, אם באים מכיוון השוק). בתאבון...

אלדד בונה תנורים

על ידי אור_השמש* » 14 מאי 2005, 21:08

אני לא אלדד אבל יודעת שאפשר לקנות בפקיעין, בחנויות מול הפיתות של רעיה והסבון של סבתא ג'מילה.

אלדד בונה תנורים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 מאי 2005, 17:59

היי אלדד
איפה אפשר להשיג טאבון כמו שהדרוזים מכינים עליו פיתה דרוזית, זה נראה כמו פח עגול הפוך, עליו מניחים את הבצק ומתחתיו גחלים
תודה

אלדד בונה תנורים

על ידי אנונימי » 14 מאי 2005, 17:59


חזרה למעלה