על ידי טרה_רוסה* » 27 דצמבר 2010, 16:52
אני לךפעמים מביאה לרתיחה בסיר לחץ, מכבה את הגז ומעבירה את השסתום למצב לחץ הכי גבוה (בו אני לא מעיזה לבשל, אבל כשאני מכבה את האש אין לי בעיה להשתמש במצב הזה.)
אני חושבת שזה יותר חסכוני משיטת התרמוס, כי :
בסיר לחץ הכל מגיע לרתיחה יותר מהר מאשר בסיר עם מכסה רגיל
אין צורך ללכלך עוד כלי ולהעביר לתרמוס ולהסתכן בכוויות ובזמן המזיגה מאחד לשני מקררים את הנוזל.
הבישול בסיר לחץ יותר יעיל אנרגטית מאשר בתרמוס, למרות שבתרמוס יש לכאורה בידוד. בסיר לחץ מראש יש הרבה יותר אנרגיה ואם לא משחררים את הלחץ, עד שהוא מתקרר לוקח שעות.
אם רוצים לייעל את זה אפשר לכסות את סיר הלחץ בשמיכה, אבל זה ממש נראה לי מיותר.
אני לא חושבת שאפשר לבשל תפוחי אדמה בתרמוס, למשל, אבל בסיר לחץ בשיטה שתיארתי, אפשר.
אורי, אני מציעה שתעשה ניסוי
אני לךפעמים מביאה לרתיחה בסיר לחץ, מכבה את הגז ומעבירה את השסתום למצב לחץ הכי גבוה (בו אני לא מעיזה לבשל, אבל כשאני מכבה את האש אין לי בעיה להשתמש במצב הזה.)
אני חושבת שזה יותר חסכוני משיטת התרמוס, כי :
בסיר לחץ הכל מגיע לרתיחה יותר מהר מאשר בסיר עם מכסה רגיל
אין צורך ללכלך עוד כלי ולהעביר לתרמוס ולהסתכן בכוויות ובזמן המזיגה מאחד לשני מקררים את הנוזל.
הבישול בסיר לחץ יותר יעיל אנרגטית מאשר בתרמוס, למרות שבתרמוס יש לכאורה בידוד. בסיר לחץ מראש יש הרבה יותר אנרגיה ואם לא משחררים את הלחץ, עד שהוא מתקרר לוקח שעות.
אם רוצים לייעל את זה אפשר לכסות את סיר הלחץ בשמיכה, אבל זה ממש נראה לי מיותר.
אני לא חושבת שאפשר לבשל תפוחי אדמה בתרמוס, למשל, אבל בסיר לחץ בשיטה שתיארתי, אפשר.
אורי, אני מציעה שתעשה ניסוי :-)