בישול בתרמוס

שליחת תגובה

הכלי יכול להכיל ולשמור את תוכנו, ובכל זאת מתחדש מרגע לרגע, במיוחד באביב
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישול בתרמוס

בישול בתרמוס

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 אוגוסט 2016, 08:05

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איפה אפשר לקנות טרמוס לבישול כזה?

בישול בתרמוס

על ידי הרגע_שלפני* » 15 ספטמבר 2012, 22:56

בישול בצידנית בואקום - http://haz-nom.com/wordpress/?p=393
מענין.

בישול בתרמוס

על ידי מצ'רה* » 30 ינואר 2011, 10:55

אם האוכל מורתח בתחילת הבישול, ולא נפתח במהלך ההתקררות זו לא בעיה. כי אין מאיפה שיבואו חיידקים לאוכל. לדעתי.
גם לדעתי.

בישול בתרמוס

על ידי מיצי_החתולה* » 30 ינואר 2011, 09:24

את יכולה להכין חלק מהמרכיבים ערב קודם?
לדעתי אפשר לעשות את כל חיתוכי הירקות וכו' ערב קודם. ואז בבוקר רק מעניקים טיגון קל למה שצריך, מביאים לרתיחה ומעבירים לתרמוס.

בישול בתרמוס

על ידי אורי_יורמן* » 29 ינואר 2011, 23:03

את יכולה להכין חלק מהמרכיבים ערב קודם?
או אפילו את הכל, לא?
(אם התרמוס באמת טוב)

בישול בתרמוס

על ידי תבשיל_קדרה* » 29 ינואר 2011, 21:57

הרבה פעמים אנחנו חוזרים יותר מאוחר ואז זה כבר רחוק מידי מהבוקר.
אם הסיר מבודד עם די מגבות/שמיכות, זו לא בעיה.

מתאים רק לחורף כי בקיץ כל כך חם פה שזה יכול להתקלקל
אם האוכל מורתח בתחילת הבישול, ולא נפתח במהלך ההתקררות זו לא בעיה. כי אין מאיפה שיבואו חיידקים לאוכל. לדעתי.

צריכה לקום יותר מוקדם בבוקר וגם ככה הקימה מוקדמת וקשה מנשוא
את יכולה להכין חלק מהמרכיבים ערב קודם?

בישול בתרמוס

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 29 ינואר 2011, 18:30

וואלה. היום כשאני עובדת וחוזרת הביתה בשעה 14:00 עם שני ילדים וכולנו מורעבים, זה יכול להיות פטנט עולמי.
שלוש בעיות אצלי:
  1. הרבה פעמים אנחנו חוזרים יותר מאוחר ואז זה כבר רחוק מידי מהבוקר.
  2. מתאים רק לחורף כי בקיץ כל כך חם פה שזה יכול להתקלקל
  3. צריכה לקום יותר מוקדם בבוקר וגם ככה הקימה מוקדמת וקשה מנשוא

בישול בתרמוס

על ידי ירח_לבן* » 28 ינואר 2011, 17:58

היתה כתבה לא מזמן ב 24 שעות נדמה לי על בישול בתרמוס, כולל מתכונים. אולי מישהו יכול למצוא קישור.
רעיון נחמד לדעתי היה דייסות. שופכים בערב מים רותחים וקוואקר נניח לתרמוס, ובבקר יש דייסה חמה מוכנה.

בישול בתרמוס

על ידי ורדה_בן_ארי* » 01 ינואר 2011, 16:12

פטנט מעולה לאנשים עסוקים.. הבישול הזה.
גם אני משתמשת בו המון. בצהריים אני מגיע מהעבודה מאוד עייפה. מאוד רעבה. חייבת לעשות מלא דברים ממש אין לי זמן לבשל ומתה לאכול משהו חם וטרי.
אז פשוט מאוד קמה מוקדם בבוקר ממלאה סיר מלא ירקות וקטניות מרתיחה. שמה על השולחן עם מלא שמיכות חמות.
כשאני מגיעה הביתה בצהריים מחכה לי ארוחה חמה מוכנה על השולחן..
זה ממש כיף.

בישול בתרמוס

על ידי עינה_אפונה* » 01 ינואר 2011, 15:23

הוא לא עמד בפיתויים שלי... מוואהאהא...

בישול בתרמוס

על ידי אהבת_עולם* » 31 דצמבר 2010, 19:33

אורי, חזרת סופית לאכול מבושל?

בישול בתרמוס

על ידי חוזרת_לעיקר* » 31 דצמבר 2010, 10:58

איי ניצן, תיכף תגידי שאמברקס זה בכלל הנדברקס
נדמה לי שזה ארמברייק - בלם זרוע.
אבוג'אראס. - גם אבא שלי היה אומר ככה. הוא התחתן עם מי שאמרו ווג'ע, וזה היה השיבוש שלו. אני גדלתי על בוג'אראס וחשבתי שככה זה הנכון, עד שלפני שנים ספורות אמרו לי שכל האסליות שלי מאבדת אמינות כשאני אומרת בוג'א כי זה בכלל ווג'ע. זו הייתה התפכחות לא נעימה אמנם אבל מנחם לראות שלעוד אנשים נהיה בוג'אראס מכל המילה הזאת.

בישול בתרמוס

על ידי מיטה_לה_פופיתה* » 29 דצמבר 2010, 21:52

שאלתי את אמי לפרטים וזה היה אכן אורז עם שזיפים.
הסתבר לי שאבא שלי מכין אורז בערך כך היום. הוא מרתיח לעשרים דקות ואז מכסה במגבות עד שמוכן. מדובר באורז לבן, אין לי מושג איך יצא המלא וכמה זמן. לא ממש מתכוונת לנסות בינתיים, גם ככה לא אוהבים פה אורז...

בישול בתרמוס

על ידי תבשיל_קדרה* » 29 דצמבר 2010, 18:41

:-D

היום ניסיתי אותו דבר עם תבשיל אחר, בו היו משמעותית פחות מים (לא הוספתי מים, כמו למרק של אתמול, בניתי ממים שייגרו ממרכיבי התבשיל השונים).
זה לא הצליח.
אני חושבת שכמות החום האצורה בסיר ובאוכל לא הספיקה כדי לבשל הכל (לעומת מצב בו יש, בנוסף, מים שממלאים את כל החללים).

התזה הנוכחית:
השיטה טובה אם מתחילים ממצב של כמות נאה של מים רותחים (כמו כשמבשלים אורז או מרק, או - למשל - תפו"א כשהמים מכסים אותם).
אדים לא יכולים לבשל כשכמותם זניחה, חומם לא מגיע ל 100 מעלות, והלחץ הוא לחץ האוויר בסביבה.

בישול בתרמוס

על ידי עודד_המחפש* » 29 דצמבר 2010, 17:26

הניסוי, מבחינתי, הוכתר בהצלחה.
זה ממש תבשיל קדרה...

בישול בתרמוס

על ידי תבשיל_קדרה* » 29 דצמבר 2010, 12:19

הא?
זה לא היה על חשבון שעות שינה.
מה שלא ניתן לומר על כתיבת הדיווח פה.

בישול בתרמוס

על ידי צמצ* » 29 דצמבר 2010, 11:39

ומתי הספקת לישון בין לבין?

בישול בתרמוס

על ידי תבשיל_קדרה* » 29 דצמבר 2010, 00:29

אז היום
בסביבות השעה 2-3 העמדתי מרק, הבאתי אותו לרתיחה, כיביתי, עטפתי, ושמתי בתנור (מקום מבודד.)
בשעה 6 -- 6 וחצי החבילה נפתחה, המרק היה מבושל, ועדיין חם (אדים).
חזרתי הביתה בשעה 11, המרק היה עדיין פושר.

הניסוי, מבחינתי, הוכתר בהצלחה. |יש|

בישול בתרמוס

על ידי עודד_המחפש* » 28 דצמבר 2010, 22:45

אמא שלי מספרת שסבתא שלי היתה עושה בדיוק אותו הדבר, מרתיחה על האש ואז מכניסה לארון השמיכות עמוק וזה היה מתבשל שם... אני רק לא זוכרת מה היא היתה מבשלת. אולי אורז.
אפשר לישון עם זה בלילה ואז אם רעבים באמצע הלילה לא צריך לקום מהמיטה בשביל לאכול.

בישול בתרמוס

על ידי חו_רף* » 28 דצמבר 2010, 22:24

באמת זה חדש לכם? אני עושה את זה כבר שנים - בבוקר מרתיחה תבשיל (קטניות, ירקות, תבלינים, אורז מלא, הרבה מים) למשך 10 דקות ואז מעבירה לתרמוס. בצהריים יש ארוחה מבושלת וחמה. יש תרמוסים גדולים עם פתח רחב (חפשו בחנויות כלי בית של פעם) שמתאימים למזון ומספיקים למשפחה.

בישול בתרמוס

על ידי מיטה_לה_פופיתה* » 28 דצמבר 2010, 21:19

אמא שלי מספרת שסבתא שלי היתה עושה בדיוק אותו הדבר, מרתיחה על האש ואז מכניסה לארון השמיכות עמוק וזה היה מתבשל שם... אני רק לא זוכרת מה היא היתה מבשלת. אולי אורז.

בישול בתרמוס

על ידי בשמת_א* » 28 דצמבר 2010, 20:39

כמו תבשיל קדרה . יש תבשילים, בעיקר מרקים ואורז או קינואה שאני מכבה את האש לפני שהתבשיל מוכן, והוא ממשיך את הבישול מהחום שנאגר. לא תמיד עוטפת במגבת.

בישול בתרמוס

על ידי אמא_נמרה* » 27 דצמבר 2010, 20:59

כמו תבשיל קדרה . יש תבשילים, בעיקר מרקים ואורז או קינואה שאני מכבה את האש לפני שהתבשיל מוכן, והוא ממשיך את הבישול מהחום שנאגר. לא תמיד עוטפת במגבת.

בישול בתרמוס

על ידי אורי_יורמן* » 27 דצמבר 2010, 20:34

מדליק

בישול בתרמוס

על ידי עשב_השדה* » 27 דצמבר 2010, 18:38

מדליק

בישול בתרמוס

על ידי טלי_מא* » 27 דצמבר 2010, 17:50

בישול בתרמוס

על ידי ניצן_אמ* » 27 דצמבר 2010, 17:07

מצידי תקראי לו משה. מה אכפת לי אני.

בישול בתרמוס

על ידי טרה_רוסה* » 27 דצמבר 2010, 16:53

ניצן, האם גם באוטו שלי זה הנד ברייקס ? (צריך לדרוך עליו עם הרגל).

בישול בתרמוס

על ידי טרה_רוסה* » 27 דצמבר 2010, 16:52

אני לךפעמים מביאה לרתיחה בסיר לחץ, מכבה את הגז ומעבירה את השסתום למצב לחץ הכי גבוה (בו אני לא מעיזה לבשל, אבל כשאני מכבה את האש אין לי בעיה להשתמש במצב הזה.)

אני חושבת שזה יותר חסכוני משיטת התרמוס, כי :
בסיר לחץ הכל מגיע לרתיחה יותר מהר מאשר בסיר עם מכסה רגיל
אין צורך ללכלך עוד כלי ולהעביר לתרמוס ולהסתכן בכוויות ובזמן המזיגה מאחד לשני מקררים את הנוזל.
הבישול בסיר לחץ יותר יעיל אנרגטית מאשר בתרמוס, למרות שבתרמוס יש לכאורה בידוד. בסיר לחץ מראש יש הרבה יותר אנרגיה ואם לא משחררים את הלחץ, עד שהוא מתקרר לוקח שעות.
אם רוצים לייעל את זה אפשר לכסות את סיר הלחץ בשמיכה, אבל זה ממש נראה לי מיותר.
אני לא חושבת שאפשר לבשל תפוחי אדמה בתרמוס, למשל, אבל בסיר לחץ בשיטה שתיארתי, אפשר.
אורי, אני מציעה שתעשה ניסוי :-)

בישול בתרמוס

על ידי ניצן_אמ* » 27 דצמבר 2010, 16:40

אני אומרת עוד כל מיני דברים נכון. זה לא עושה אותי קטנונית, ובוודאי שאמברקס זה הנד ברייק.

בישול בתרמוס

על ידי שומשומ_ית* » 27 דצמבר 2010, 16:38

באמת קטנוני מצידך ניצן :-)
(לפחות מעודד לדעת, שגם אם את הפירוש לא ידעתי, את ה וג'ע ראס_ ביטאתי נכון...)

בישול בתרמוס

על ידי עינה_אפונה* » 27 דצמבר 2010, 16:03

איי ניצן, תיכף תגידי שאמברקס זה בכלל הנדברקס

בישול בתרמוס

על ידי ניצן_אמ* » 26 דצמבר 2010, 13:30

אבוג'ראס
וג'ע ראס (כאב ראש)

בישול בתרמוס

על ידי שלולית_י* » 26 דצמבר 2010, 13:12

אז למה, בעצם, אני לא עושה את זה גם בבית?
התרמוס והמגבות מוסיפים קצת אבוג'ראס ליום-יום בתוך הבית _אורי, תרמוס גם קטן מדי למשפחה ממש)
אבל בתבשילים בבית אני סוגרת 10-20 דקות קודם, ומשאירה מכוסה. יש תבשילים, מכו אורז/קינואה/דוחן וכל הדגניים מהסוג הזה, שאוצרים בתוכם המון אנרגיה והם ממשיכים לבשל את עצמם עוד המון זמן.
יעבוד טוב יותר ככל שהסירים איכותיים וכבדים יותר.
עובד גם עם תבשילים בתנור, עם עוגות לא נסיתי.

אורי, נזכרתי שגם מלמדים את זה בקורס פרמקלצ'ר. אצלנו טליה הזכירה את זה במסגרת שיעור חמוד על חסכון בחשמל במטבח.

בישול בתרמוס

על ידי אורי_יורמן* » 26 דצמבר 2010, 13:05

מזכיר קצת סיר לחץ, לא?
זה מזכיר קצת, אבל בסיר לחץ אתה ממשיך להוסיף חום (על אש קטנה) לכל זמן הבישול, והחום "בורח" כי הסיר ממתכת, חשוף לאוויר החדר.
זה יותר מזכיר את מה ש{{}}תבשיל קדרה הציעה

נשמע מעניין יש מתכונים?
גם אני שואל,
אבל מצד שני,
נראה לי שזה פשוט עובד עם כל תבשיל או מרק - מבשלים עד רתיחה, מוזגים לתוך תרמוס טוב, מחכים כמה זמן שצריך, פותחים והמרק מוכן. זה בטח יוצא מדהים עם משאוושה או חומוס :-) (הסמיילי יוצא לי אוטומאטית כשאני מדמיין את זה)

בישול בתרמוס

על ידי ילדת_טבע* » 26 דצמבר 2010, 09:33

נשמע מעניין יש מתכונים?

בישול בתרמוס

על ידי תבשיל_קדרה* » 26 דצמבר 2010, 08:40

כשאני ממהרת אני עושה משהו דומה -
מבשלת על גז, ולפני היציאה מכבה, עוטפת במגבות, ונוסעת.
יש פעמים שהאוכל לא לגמרי מוכן כשיוצאים מהבית, ומוכן כשמגיעים.
יש פעמים שאני בונה על זה.

(אז למה, בעצם, אני לא עושה את זה גם בבית? מענין. אם אנסה, אדווח.)

בישול בתרמוס

על ידי עודד_המחפש* » 26 דצמבר 2010, 08:29

מזכיר קצת סיר לחץ, לא?

בישול בתרמוס

על ידי אורי_יורמן* » 26 דצמבר 2010, 00:42

בישול מזון בתוך תרמוס - האם מישהו שמע על השיטה?

בגדול, מדובר על שיטת בישול בה אנחנו מחממים את האוכל לתמפרטורה המספיקה לבישול (נגיד, עד רתיחה), שמים אותו בתוך תרמוס, ונותנים לו להתבשל מהחום של עצמו.
זאת במקום להוסיף עוד ועוד חום שסתם מתפזר לו. כלומר, במילים אחרות, מדובר בשיטת בישול מאוד חסכונית באנרגיה.

מעניין אותי אם מישהו ניסה פעם
לפי ויקיפדיה, במזרח זה תפס פופולאריות מסויימת

חזרה למעלה