בישול בתרמוס

אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בישול מזון בתוך תרמוס - האם מישהו שמע על השיטה?

בגדול, מדובר על שיטת בישול בה אנחנו מחממים את האוכל לתמפרטורה המספיקה לבישול (נגיד, עד רתיחה), שמים אותו בתוך תרמוס, ונותנים לו להתבשל מהחום של עצמו.
זאת במקום להוסיף עוד ועוד חום שסתם מתפזר לו. כלומר, במילים אחרות, מדובר בשיטת בישול מאוד חסכונית באנרגיה.

מעניין אותי אם מישהו ניסה פעם
לפי ויקיפדיה, במזרח זה תפס פופולאריות מסויימת
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מזכיר קצת סיר לחץ, לא?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

כשאני ממהרת אני עושה משהו דומה -
מבשלת על גז, ולפני היציאה מכבה, עוטפת במגבות, ונוסעת.
יש פעמים שהאוכל לא לגמרי מוכן כשיוצאים מהבית, ומוכן כשמגיעים.
יש פעמים שאני בונה על זה.

(אז למה, בעצם, אני לא עושה את זה גם בבית? מענין. אם אנסה, אדווח.)
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

נשמע מעניין יש מתכונים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מזכיר קצת סיר לחץ, לא?
זה מזכיר קצת, אבל בסיר לחץ אתה ממשיך להוסיף חום (על אש קטנה) לכל זמן הבישול, והחום "בורח" כי הסיר ממתכת, חשוף לאוויר החדר.
זה יותר מזכיר את מה ש{{}}תבשיל קדרה הציעה

נשמע מעניין יש מתכונים?
גם אני שואל,
אבל מצד שני,
נראה לי שזה פשוט עובד עם כל תבשיל או מרק - מבשלים עד רתיחה, מוזגים לתוך תרמוס טוב, מחכים כמה זמן שצריך, פותחים והמרק מוכן. זה בטח יוצא מדהים עם משאוושה או חומוס :-) (הסמיילי יוצא לי אוטומאטית כשאני מדמיין את זה)
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי שלולית_י* »

אז למה, בעצם, אני לא עושה את זה גם בבית?
התרמוס והמגבות מוסיפים קצת אבוג'ראס ליום-יום בתוך הבית _אורי, תרמוס גם קטן מדי למשפחה ממש)
אבל בתבשילים בבית אני סוגרת 10-20 דקות קודם, ומשאירה מכוסה. יש תבשילים, מכו אורז/קינואה/דוחן וכל הדגניים מהסוג הזה, שאוצרים בתוכם המון אנרגיה והם ממשיכים לבשל את עצמם עוד המון זמן.
יעבוד טוב יותר ככל שהסירים איכותיים וכבדים יותר.
עובד גם עם תבשילים בתנור, עם עוגות לא נסיתי.

אורי, נזכרתי שגם מלמדים את זה בקורס פרמקלצ'ר. אצלנו טליה הזכירה את זה במסגרת שיעור חמוד על חסכון בחשמל במטבח.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אבוג'ראס
וג'ע ראס (כאב ראש)
עינה_אפונה*
הודעות: 65
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

בישול בתרמוס

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

איי ניצן, תיכף תגידי שאמברקס זה בכלל הנדברקס
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

באמת קטנוני מצידך ניצן :-)
(לפחות מעודד לדעת, שגם אם את הפירוש לא ידעתי, את ה וג'ע ראס_ ביטאתי נכון...)
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני אומרת עוד כל מיני דברים נכון. זה לא עושה אותי קטנונית, ובוודאי שאמברקס זה הנד ברייק.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני לךפעמים מביאה לרתיחה בסיר לחץ, מכבה את הגז ומעבירה את השסתום למצב לחץ הכי גבוה (בו אני לא מעיזה לבשל, אבל כשאני מכבה את האש אין לי בעיה להשתמש במצב הזה.)

אני חושבת שזה יותר חסכוני משיטת התרמוס, כי :
בסיר לחץ הכל מגיע לרתיחה יותר מהר מאשר בסיר עם מכסה רגיל
אין צורך ללכלך עוד כלי ולהעביר לתרמוס ולהסתכן בכוויות ובזמן המזיגה מאחד לשני מקררים את הנוזל.
הבישול בסיר לחץ יותר יעיל אנרגטית מאשר בתרמוס, למרות שבתרמוס יש לכאורה בידוד. בסיר לחץ מראש יש הרבה יותר אנרגיה ואם לא משחררים את הלחץ, עד שהוא מתקרר לוקח שעות.
אם רוצים לייעל את זה אפשר לכסות את סיר הלחץ בשמיכה, אבל זה ממש נראה לי מיותר.
אני לא חושבת שאפשר לבשל תפוחי אדמה בתרמוס, למשל, אבל בסיר לחץ בשיטה שתיארתי, אפשר.
אורי, אני מציעה שתעשה ניסוי :-)
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ניצן, האם גם באוטו שלי זה הנד ברייקס ? (צריך לדרוך עליו עם הרגל).
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מצידי תקראי לו משה. מה אכפת לי אני.
עשב_השדה*
הודעות: 1600
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי עשב_השדה* »

מדליק
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בישול בתרמוס

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

כמו תבשיל קדרה . יש תבשילים, בעיקר מרקים ואורז או קינואה שאני מכבה את האש לפני שהתבשיל מוכן, והוא ממשיך את הבישול מהחום שנאגר. לא תמיד עוטפת במגבת.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי בשמת_א* »

כמו תבשיל קדרה . יש תבשילים, בעיקר מרקים ואורז או קינואה שאני מכבה את האש לפני שהתבשיל מוכן, והוא ממשיך את הבישול מהחום שנאגר. לא תמיד עוטפת במגבת.
מיטה_לה_פופיתה*
הודעות: 21
הצטרפות: 26 נובמבר 2010, 08:01

בישול בתרמוס

שליחה על ידי מיטה_לה_פופיתה* »

אמא שלי מספרת שסבתא שלי היתה עושה בדיוק אותו הדבר, מרתיחה על האש ואז מכניסה לארון השמיכות עמוק וזה היה מתבשל שם... אני רק לא זוכרת מה היא היתה מבשלת. אולי אורז.
חו_רף*
הודעות: 6
הצטרפות: 09 יולי 2010, 18:24

בישול בתרמוס

שליחה על ידי חו_רף* »

באמת זה חדש לכם? אני עושה את זה כבר שנים - בבוקר מרתיחה תבשיל (קטניות, ירקות, תבלינים, אורז מלא, הרבה מים) למשך 10 דקות ואז מעבירה לתרמוס. בצהריים יש ארוחה מבושלת וחמה. יש תרמוסים גדולים עם פתח רחב (חפשו בחנויות כלי בית של פעם) שמתאימים למזון ומספיקים למשפחה.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אמא שלי מספרת שסבתא שלי היתה עושה בדיוק אותו הדבר, מרתיחה על האש ואז מכניסה לארון השמיכות עמוק וזה היה מתבשל שם... אני רק לא זוכרת מה היא היתה מבשלת. אולי אורז.
אפשר לישון עם זה בלילה ואז אם רעבים באמצע הלילה לא צריך לקום מהמיטה בשביל לאכול.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אז היום
בסביבות השעה 2-3 העמדתי מרק, הבאתי אותו לרתיחה, כיביתי, עטפתי, ושמתי בתנור (מקום מבודד.)
בשעה 6 -- 6 וחצי החבילה נפתחה, המרק היה מבושל, ועדיין חם (אדים).
חזרתי הביתה בשעה 11, המרק היה עדיין פושר.

הניסוי, מבחינתי, הוכתר בהצלחה. |יש|
צמצ*
הודעות: 1
הצטרפות: 29 דצמבר 2010, 11:39

בישול בתרמוס

שליחה על ידי צמצ* »

ומתי הספקת לישון בין לבין?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הא?
זה לא היה על חשבון שעות שינה.
מה שלא ניתן לומר על כתיבת הדיווח פה.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

הניסוי, מבחינתי, הוכתר בהצלחה.
זה ממש תבשיל קדרה...
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

:-D

היום ניסיתי אותו דבר עם תבשיל אחר, בו היו משמעותית פחות מים (לא הוספתי מים, כמו למרק של אתמול, בניתי ממים שייגרו ממרכיבי התבשיל השונים).
זה לא הצליח.
אני חושבת שכמות החום האצורה בסיר ובאוכל לא הספיקה כדי לבשל הכל (לעומת מצב בו יש, בנוסף, מים שממלאים את כל החללים).

התזה הנוכחית:
השיטה טובה אם מתחילים ממצב של כמות נאה של מים רותחים (כמו כשמבשלים אורז או מרק, או - למשל - תפו"א כשהמים מכסים אותם).
אדים לא יכולים לבשל כשכמותם זניחה, חומם לא מגיע ל 100 מעלות, והלחץ הוא לחץ האוויר בסביבה.
מיטה_לה_פופיתה*
הודעות: 21
הצטרפות: 26 נובמבר 2010, 08:01

בישול בתרמוס

שליחה על ידי מיטה_לה_פופיתה* »

שאלתי את אמי לפרטים וזה היה אכן אורז עם שזיפים.
הסתבר לי שאבא שלי מכין אורז בערך כך היום. הוא מרתיח לעשרים דקות ואז מכסה במגבות עד שמוכן. מדובר באורז לבן, אין לי מושג איך יצא המלא וכמה זמן. לא ממש מתכוונת לנסות בינתיים, גם ככה לא אוהבים פה אורז...
חוזרת_לעיקר*
הודעות: 1
הצטרפות: 31 דצמבר 2010, 10:58

בישול בתרמוס

שליחה על ידי חוזרת_לעיקר* »

איי ניצן, תיכף תגידי שאמברקס זה בכלל הנדברקס
נדמה לי שזה ארמברייק - בלם זרוע.
אבוג'אראס. - גם אבא שלי היה אומר ככה. הוא התחתן עם מי שאמרו ווג'ע, וזה היה השיבוש שלו. אני גדלתי על בוג'אראס וחשבתי שככה זה הנכון, עד שלפני שנים ספורות אמרו לי שכל האסליות שלי מאבדת אמינות כשאני אומרת בוג'א כי זה בכלל ווג'ע. זו הייתה התפכחות לא נעימה אמנם אבל מנחם לראות שלעוד אנשים נהיה בוג'אראס מכל המילה הזאת.
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אורי, חזרת סופית לאכול מבושל?
עינה_אפונה*
הודעות: 65
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

בישול בתרמוס

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

הוא לא עמד בפיתויים שלי... מוואהאהא...
ורדה_בן_ארי*
הודעות: 238
הצטרפות: 22 יוני 2005, 16:55
דף אישי: הדף האישי של ורדה_בן_ארי*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי ורדה_בן_ארי* »

פטנט מעולה לאנשים עסוקים.. הבישול הזה.
גם אני משתמשת בו המון. בצהריים אני מגיע מהעבודה מאוד עייפה. מאוד רעבה. חייבת לעשות מלא דברים ממש אין לי זמן לבשל ומתה לאכול משהו חם וטרי.
אז פשוט מאוד קמה מוקדם בבוקר ממלאה סיר מלא ירקות וקטניות מרתיחה. שמה על השולחן עם מלא שמיכות חמות.
כשאני מגיעה הביתה בצהריים מחכה לי ארוחה חמה מוכנה על השולחן..
זה ממש כיף.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי ירח_לבן* »

היתה כתבה לא מזמן ב 24 שעות נדמה לי על בישול בתרמוס, כולל מתכונים. אולי מישהו יכול למצוא קישור.
רעיון נחמד לדעתי היה דייסות. שופכים בערב מים רותחים וקוואקר נניח לתרמוס, ובבקר יש דייסה חמה מוכנה.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

וואלה. היום כשאני עובדת וחוזרת הביתה בשעה 14:00 עם שני ילדים וכולנו מורעבים, זה יכול להיות פטנט עולמי.
שלוש בעיות אצלי:
  1. הרבה פעמים אנחנו חוזרים יותר מאוחר ואז זה כבר רחוק מידי מהבוקר.
  2. מתאים רק לחורף כי בקיץ כל כך חם פה שזה יכול להתקלקל
  3. צריכה לקום יותר מוקדם בבוקר וגם ככה הקימה מוקדמת וקשה מנשוא
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הרבה פעמים אנחנו חוזרים יותר מאוחר ואז זה כבר רחוק מידי מהבוקר.
אם הסיר מבודד עם די מגבות/שמיכות, זו לא בעיה.

מתאים רק לחורף כי בקיץ כל כך חם פה שזה יכול להתקלקל
אם האוכל מורתח בתחילת הבישול, ולא נפתח במהלך ההתקררות זו לא בעיה. כי אין מאיפה שיבואו חיידקים לאוכל. לדעתי.

צריכה לקום יותר מוקדם בבוקר וגם ככה הקימה מוקדמת וקשה מנשוא
את יכולה להכין חלק מהמרכיבים ערב קודם?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

את יכולה להכין חלק מהמרכיבים ערב קודם?
או אפילו את הכל, לא?
(אם התרמוס באמת טוב)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

את יכולה להכין חלק מהמרכיבים ערב קודם?
לדעתי אפשר לעשות את כל חיתוכי הירקות וכו' ערב קודם. ואז בבוקר רק מעניקים טיגון קל למה שצריך, מביאים לרתיחה ומעבירים לתרמוס.
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

בישול בתרמוס

שליחה על ידי מצ'רה* »

אם האוכל מורתח בתחילת הבישול, ולא נפתח במהלך ההתקררות זו לא בעיה. כי אין מאיפה שיבואו חיידקים לאוכל. לדעתי.
גם לדעתי.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

בישול בצידנית בואקום - http://haz-nom.com/wordpress/?p=393
מענין.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול בתרמוס

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איפה אפשר לקנות טרמוס לבישול כזה?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”