על ידי שוכנת_הצוק* » 25 מרץ 2007, 18:38
אני לא יודעת לבשל אז תרומתי לפה יותר בקטע של "פשוטים". גיליתי שבעזרת הידע הבסיסי והאינטואיטיבי שלמדתי בבית אפשר להכין המון מתכונים. רק בלי המתכון. אפייה ללא כפייה (עלי או על המצרכים). כמו שרועי שרון כתב למעלה:
זה לא מצרכים – אלא הזדמנויות. אלה לא כמויות, אלא הרגשה. זה לא תהליך בישול, אלא התנסות.
אז צריך:
משהו שנותן שם למתכון - קישואים או תפו"א, תפוח עץ (כן!), דלעת, קינואה, עדשים, אורז, כל ירק רסיק וכל קטניה בשילה; את שם המתכון למסגר בעזרת
ביצים, הרבה (רצוי אורגניות מתרנגולות של אנסקולינג);
מוצר חלב כלשהו (לא חייבים), חלב, יוגורט, קוטג' (או טחינה מלאה במקום); ולהסמכת הבלילה
אלמנט מסמיך כלשהו - קמח מלא, שברי מצה, קמח מקטניות טחונות, פירורי לחם, קורנפלייקס - You name it. ואחרון חביב,
תיבול : בצל מטוגן/חי, בצל ירוק, שום, פפריקה, פלפל, מה שרוצים. אפשר אפילו סוכר. אה, וקצת שמן.
מערבבים הכול.
אם המרקם דביק מדי, מוסיפים אלמנט מסמיך. אם המרקם יבש, מדללים במים/שמן/מוצר חלבי.
ואז
- או שמטגנים מחבת מלאה (רצוי קטנה), ואז יכולה לצאת מעין חביתת ירק מושקעת במיוחד או מצבריי (אם יש שברי מצה)
- או שמטגנים לביבות שטוחות (שיוצקים על המחבת)
- או שמטגנים קציצות מעט תפוחות שלשים בידיים (מבלילה קצת יותר סמיכה), ואם מדובר בתפו"א, קיבלנו לטקעס . ואם לא, אז אולי המצאנו משהו!
- או שמכניסים לתבנית, אופים בתנור (חוסכים בחילות להריוניות) ומתקבלת פשטידה אם זה מלוח, או עוגה בחושה אם זה מתוק.
המשקיעים יכולים לשדרג לפני ההגשה - ברוטב, עם ציפוי, לצד ירקות או מיטבל (דיפ), סידור רצועות גבינה נמסה מעל, בזיקת עלי תבלין קצוצים טריים, וכו'.
<הולכת להכין עוגת מלפפונים / פשטידת אורז / קציצות גזר / לביבות שעועית>
אני לא יודעת לבשל אז תרומתי לפה יותר בקטע של "פשוטים". גיליתי שבעזרת הידע הבסיסי והאינטואיטיבי שלמדתי בבית אפשר להכין המון מתכונים. רק בלי המתכון. אפייה ללא כפייה (עלי או על המצרכים). כמו שרועי שרון כתב למעלה: [u]זה לא מצרכים – אלא הזדמנויות. אלה לא כמויות, אלא הרגשה. זה לא תהליך בישול, אלא התנסות.[/u]
אז צריך: [b]משהו שנותן שם למתכון[/b] - קישואים או תפו"א, תפוח עץ (כן!), דלעת, קינואה, עדשים, אורז, כל ירק רסיק וכל קטניה בשילה; את שם המתכון למסגר בעזרת [b]ביצים[/b], הרבה (רצוי אורגניות מתרנגולות של אנסקולינג); [b]מוצר חלב כלשהו[/b] (לא חייבים), חלב, יוגורט, קוטג' (או טחינה מלאה במקום); ולהסמכת הבלילה [b]אלמנט מסמיך[/b] כלשהו - קמח מלא, שברי מצה, קמח מקטניות טחונות, פירורי לחם, קורנפלייקס - You name it. ואחרון חביב, [b]תיבול[/b] : בצל מטוגן/חי, בצל ירוק, שום, פפריקה, פלפל, מה שרוצים. אפשר אפילו סוכר. אה, וקצת שמן.
מערבבים הכול.
אם המרקם דביק מדי, מוסיפים אלמנט מסמיך. אם המרקם יבש, מדללים במים/שמן/מוצר חלבי.
ואז
[list]
[*] או שמטגנים מחבת מלאה (רצוי קטנה), ואז יכולה לצאת מעין [b]חביתת ירק[/b] מושקעת במיוחד או [b]מצבריי[/b] (אם יש שברי מצה)
[*] או שמטגנים [b]לביבות[/b] שטוחות (שיוצקים על המחבת)
[*] או שמטגנים [b]קציצות[/b] מעט תפוחות שלשים בידיים (מבלילה קצת יותר סמיכה), ואם מדובר בתפו"א, קיבלנו [b]לטקעס[/b] . ואם לא, אז אולי המצאנו משהו!
[*] או שמכניסים לתבנית, אופים בתנור (חוסכים בחילות להריוניות) ומתקבלת [b]פשטידה[/b] אם זה מלוח, או [b]עוגה[/b] בחושה אם זה מתוק.
[/list]
המשקיעים יכולים לשדרג לפני ההגשה - ברוטב, עם ציפוי, לצד ירקות או מיטבל (דיפ), סידור רצועות גבינה נמסה מעל, בזיקת עלי תבלין קצוצים טריים, וכו'.
<הולכת להכין עוגת מלפפונים / פשטידת אורז / קציצות גזר / לביבות שעועית>