בישולים פשוטים

שליחת תגובה

כאשר אתה בז לעצמך, זה לא מפליא שיונת השלום האפשרי בינך ובין עצמך - מסרבת לעוף.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישולים פשוטים

בישולים פשוטים

על ידי תפוחעץ* » 11 ינואר 2016, 13:30

משהו חביב וטעים שבקלות מסוגל להפוך לארוחת ערב קלילה:
לוקחים גמבה טריה, חותכים את החלק העליון וממלאים בגבינה לבנה. בנוגע לתיבול הגבינה- זה המקום להתפרע. אני שמה פלפל שחור בדר''כ, אבל מאמינה שזה ילך מצוין גם עם פפריקה אדומה :-]

בישולים פשוטים

על ידי שוכנת_הצוק* » 25 מרץ 2007, 18:38

אני לא יודעת לבשל אז תרומתי לפה יותר בקטע של "פשוטים". גיליתי שבעזרת הידע הבסיסי והאינטואיטיבי שלמדתי בבית אפשר להכין המון מתכונים. רק בלי המתכון. אפייה ללא כפייה (עלי או על המצרכים). כמו שרועי שרון כתב למעלה: זה לא מצרכים – אלא הזדמנויות. אלה לא כמויות, אלא הרגשה. זה לא תהליך בישול, אלא התנסות.

אז צריך: משהו שנותן שם למתכון - קישואים או תפו"א, תפוח עץ (כן!), דלעת, קינואה, עדשים, אורז, כל ירק רסיק וכל קטניה בשילה; את שם המתכון למסגר בעזרת ביצים, הרבה (רצוי אורגניות מתרנגולות של אנסקולינג); מוצר חלב כלשהו (לא חייבים), חלב, יוגורט, קוטג' (או טחינה מלאה במקום); ולהסמכת הבלילה אלמנט מסמיך כלשהו - קמח מלא, שברי מצה, קמח מקטניות טחונות, פירורי לחם, קורנפלייקס - You name it. ואחרון חביב, תיבול : בצל מטוגן/חי, בצל ירוק, שום, פפריקה, פלפל, מה שרוצים. אפשר אפילו סוכר. אה, וקצת שמן.

מערבבים הכול.
אם המרקם דביק מדי, מוסיפים אלמנט מסמיך. אם המרקם יבש, מדללים במים/שמן/מוצר חלבי.

ואז
  • או שמטגנים מחבת מלאה (רצוי קטנה), ואז יכולה לצאת מעין חביתת ירק מושקעת במיוחד או מצבריי (אם יש שברי מצה)
  • או שמטגנים לביבות שטוחות (שיוצקים על המחבת)
  • או שמטגנים קציצות מעט תפוחות שלשים בידיים (מבלילה קצת יותר סמיכה), ואם מדובר בתפו"א, קיבלנו לטקעס . ואם לא, אז אולי המצאנו משהו!
  • או שמכניסים לתבנית, אופים בתנור (חוסכים בחילות להריוניות) ומתקבלת פשטידה אם זה מלוח, או עוגה בחושה אם זה מתוק.
המשקיעים יכולים לשדרג לפני ההגשה - ברוטב, עם ציפוי, לצד ירקות או מיטבל (דיפ), סידור רצועות גבינה נמסה מעל, בזיקת עלי תבלין קצוצים טריים, וכו'.

<הולכת להכין עוגת מלפפונים / פשטידת אורז / קציצות גזר / לביבות שעועית>

בישולים פשוטים

על ידי לוטם_מרווני* » 24 אוגוסט 2006, 21:22

קציצות -
  • כוס וחצי בשר טחון/קופסת טונה/ קינואה מבושלת או כל בסיס אחר
  • שתי שיני שום / בצל קצוץ / גם וגם לפי הטעם
  • כפית כמון
  • כפית פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה
מערבבים הכל, צרים קציצות ומטגנים במעט שמן זית.
בסוף אחרי שהכל מטוגן משני הצדדים, מוסיפים את כל הקציצות לסיר אחד עם רסק עגבניות מעורבב ביחס של 1:1 עם מים, ומבשלים מעט עד להסמכה. בתיאבון.

בישולים פשוטים

על ידי במבי_ק* » 24 אוגוסט 2006, 20:15

רוטב עגבניות: הכי כדאי להכין מעגבניות טריות.

חותכים שתיים-שלוש עגבניות טריות לקוביות קטנות. שמים על מחבת עם שמן זית על אש קטנה-בינונית, מוסיפים בערך חצי כפית סוכר, קצת מלח ושתי שיני שום כתושות. מבשלים על אש נמוכה עד שנהיה מיץ מהעגבניות - נותנים לעגבניות להגיר את הנוזלים (איזה עשר דקות רבע שעה), ולתוך זה מוסיפים שלוש כפות רסק עגבניות ומערבבים. נותנים לזה להתבשל עוד קצת זמן על אש קטנה וטועמים.

אפשר לשדרג וזה יוצא מעולה, ככה: אחרי כל זה, מוסיפים חתיכת חמאה, קצת יין לבן ואיזה כף קמח מעורבבת בקצת מים. זה נותן הסמכה נעימה כזאת, וממש טעימה.

אם לא מכינים מעגבניות טריות - עדיף להכין מעגבניות מרוסקות (מגיע בקופסת שימורים גדולה). תריך להוסיף לזה קצת סוכר וגם - אחרי שזה מתבשל זמן, עם שום וקצת סוכר ומלח - להוסיף איזה 2-3 כפות רסק עגניות ולהמשיך לבשל. גם לזה אפשר להוסיף חמאה, יין וקצת קמח. זה מאוד משבח את העניינים.

לכל רוטה עגבניות מעולה להוסיף בסוף בזיליקום טרי קצוץ או אורגנו (יבש או קצוץ)

אני כותבת הכל מזיכרון ואני לא בנאדם של מתכונים, אז פשוט צריך להתחיל להכין וללמוד דרך עשיה.

בישולים פשוטים

על ידי אילה_א* » 24 אוגוסט 2006, 18:48

איך יודעים כמה מים צריך להוסיף ביחס לרסק עגבניות
אני שמה אחד לאחד לרטוב סמיך ואחד לשניים לדליל

בישולים פשוטים

על ידי רחלי* » 24 אוגוסט 2006, 10:04

איך יודעים כמה מים צריך להוסיף ביחס לרסק עגבניות (למשל שמכינים רוטב לספגטי)

בישולים פשוטים

על ידי חן* » 30 יולי 2006, 08:04

בס"ד
איזה דף מדליק!! יואו, איזה כיף!
יש לי אחד.....

קוסקוס עם נקניקיות סוי'ה

לרוטב -
  • בצל (רצועות או קוביות, בחר/י) מטוגן קלות
  • מים , להרתיח
  • רסק עגבניות (או לחילופין הרבה עגבניות חתוכות, ליצירת הרוטב)
  • מעט יין אדום מתוק (או הרבה, אם אוהבים יותר דומיננטי- אני שמה משהו כמו 2-3 כפות)
  • אורגנו
  • מלח (אפשר גם פלפל)
  • מעט כורכום
  • קורט סוכר חום (אגב-מומלץ להוסיפו לכל תבשיל עגבניות באשר הוא, ממעט חמיצות, ומדגיש טעמים אחרים...)
להרתיח, ולהוסיף הנקניקיות.

לקוסקוס -
שקית קוסקוס מוכן
כפית וחצי אבקת מרק עוף (למי שמשתמש, לא חובה.)
בזיק כורכום
מלח
מעט שמן, לערבב עד שהתבלינים מתערים עם הקוסקוס ולהוסיף מים רותחים לפי ההוראות על השקית.

ההגשה- משולב. מה זה טעים- ארוחה באיזה חמש דקות.... ובעלי מטורף על זה.....

אוי, אוי- עוד משהו.... אלתור לרגל הימים שלפני ט' באב, שאנחנו לא אוכלים בשר, וחברה שלי היתה חסרת אונים לחלוטין.....


טונה+אורז
  • אורז (לפי ההוראות)
  • טונה
  • בצל (חי או מטוגן-לפי הטעם) קצוץ
  • זיתים חתוכים די קטן.
לערבב, אפשר להוסיף מלח, או כל תבלינים אחרים.
אבל לטעמנו- הטונה-אורז-זיתים-בצל חי, ללא תבלין- יצא מה זה שווה....

בישולים פשוטים

על ידי קארינה* » 25 יולי 2005, 09:00

טונה עם אורז
לטגן במחבת עמוקה בצל קצוץ, להוסיף גמבה פרוסה מקופסה, להוסיף טונה משומרת (כמות לפי כמות האורז) לתבל בנדיבות בפלפל שחור, להקפיץ דקה או שתים ולהוסיף אורז מבושל.
לערבב ולהסיר מהאש.
משביע וטעים.
נשמר היטב במקרר.

בישולים פשוטים

על ידי גיא_בן_אסתר* » 14 מרץ 2005, 11:50

חומרים:
  • חצי כוס פירורית
  • 1 גביע קוטג'
  • 1גביע גבינה לבנה
  • פטרוזיליה,כוסברה,שמיר,נענע לפי הטעם
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 ביצים



אופן ההכנה:


שמים את כל חומרים בקערה ומערבבים היטב.
מטגנים את קציציות בזהירות רבה

בישולים פשוטים

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 פברואר 2005, 15:32

מרק ירקות ....
4 גזרים
5 תפוחי אדמה
4 פלפלים צהובים
5 בצלים שלמים
  • קוצצים את הגזרים ואת תפוחי האדמה ואת הפלפלים לחתיכות קטנות ושמים בסיר עם מים רותחים על הגז מוסיפים כפית רסק עגבניות מחכים עד שזה יתבשל..
מוסיפים קצת מלח וקצת פטרוזליה
אחרי שהמרק מבושל ומוכן שמים קצת לימון והמרק מוכןן*

בישולים פשוטים

על ידי ינשופית* » 25 ינואר 2005, 18:38

אורז עם טונה
לערבב אורז מבושל עם טונה אפשר להוסיף תירס מקופסה- טעים וקל.

בישולים פשוטים

על ידי דגנית_ב* » 25 ינואר 2005, 12:27

מטבל/רוטב מהיר לירקות חתוכים/סלט או בכלל -
לערבב :
כוס יוגורט (או כל דבר דומה שיש בארץ אבל כאן אין אז לא ניסיתי:-( )
כף - לפי הטעם - מיונז

אפשר לשדרג עם עוד תבלינים ותוספות. נגיד - פלפל שחור, לימון, מלח, אבקת שום וכד.

בישולים פשוטים

על ידי יוני_א* » 23 ינואר 2005, 14:56

יוגורט מכינים - מרתיחים את החלב עד שיש בועות קטנות (מצטער זה כדי שכל החיידקים הרעים ימותו - כי הם מתרבים נורא בתהליך אחרי זה אבל אם אתה לא רוצה תחמם ישר לחום להלן) ואז מקררים לחום שניתן לטבול אצבע\לשתות חלב ישר מהכף. מכניסים כוס\מיכל יוגורט לכל ליטר ומערבבים היטב. שומרים בתוך מגבות או שמיכה ולאחר כ - 8 שעות היוגורט מוכן.
לבנה - מערבבים עם מלח ומסננים עם חיתול כרבע שעה - שעה.
גבינה מלוחה - הרבה מלח ואפשר גם תבלינים - לסנן הרבה זמן וכדאי גם להשאיר לזה כמה ימים להתגבן היטב.

בישולים פשוטים

על ידי מאיה_ת* » 04 ינואר 2005, 21:59

מישהו יודע על מתכון להכנת גבינה או לבנה או יוגורט מחלב??? אשמח לקבל מתכונים עם כמה שפחות בישול של החלב, כדי לשמור על החיידקים הטובים שבו..

בישולים פשוטים

על ידי אמא_של_יונת* » 01 נובמבר 2004, 00:33

אני,
אפשר עם הקליפה - בעיקר כשאופים תפוחי אדמה קטנים וטריים, ואפשר גם מקולף וחתוך. שניהם טעימים.

בישולים פשוטים

על ידי יעל_צ* » 31 אוקטובר 2004, 12:55

או בשיטת Shake and bake: להכניס לשקית ניילון, לשפוך פנימה שמן זית ....., לטלטל קצת ולשפוך לתבנית אפיה.
אמא של יונת, תודה! איך לא חשבתי על רעיון הטלטול.


<נראה לי שכבר מחר תהיה לי הזדמנות ליישם>

בישולים פשוטים

על ידי אני* » 31 אוקטובר 2004, 12:12

עם הקליפה???

בישולים פשוטים

על ידי אמא_של_יונת* » 31 אוקטובר 2004, 11:59

_לשים בתבנית אפיה. לשפוך שמן זית בנדיבות ולערבב.
לפזר 2-3 כפות אבקת מרק בצל ולערבב._
או בשיטת Shake and bake: להכניס לשקית ניילון, לשפוך פנימה שמן זית ואבקת מרק בצל, לטלטל קצת ולשפוך לתבנית אפיה.
ולא צריך להפוך. בערך 45 דקות בתנור ויוצא שחום וטעים נורא.

בישולים פשוטים

על ידי רוזמרין* » 30 אוקטובר 2004, 23:21

תפו"א בתנור:
מספר תפו"א לפי כמות הסועדים- לשטוף ולחתוך לקוביות קטנות עם הקליפה.
לשים בתבנית אפיה. לשפוך שמן זית בנדיבות ולערבב.
לפזר 2-3 כפות אבקת מרק בצל ולערבב.
להכניס לתנור בחום גבוה( 220 מעלות בערך). אחרי 20 דקות להפוך עם כף טיגון. עוד 20 דקות ויוצא שחום וטעים נורא.

בישולים פשוטים

על ידי רוזמרין* » 30 אוקטובר 2004, 23:17

רוטב לסלט חסה "כאילו 1000 האיים":
לערבב מיונז וקטשופ ביחס שווה.
יוצא מתקתק והילדים מתים על זה.

בישולים פשוטים

על ידי רוזמרין* » 30 אוקטובר 2004, 23:15

סלק שהילדים אוהבים:
לקרצף 4 סלקים מתחת לברז זורם להוצאת הבוץ.
להכניס לסיר לחץ עם 2 כוסות מים ומרגע הרתיחה לבשל רבע שעה. לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה.
להוציא ולקלף בידיים מתחת לזרם המים.
לחתוך לקוביות או פרוסות.
בסיר קטן להרתיח כוס מיץ תפוזים+מיץ מחצי לימון+כף דבש+3 צפורן. לכבות, לשפוך על הסלק, למקרר לכמה שעות ובתאבון...

בישולים פשוטים

על ידי אמא_נוגי* » 15 אוקטובר 2004, 17:44

הנה מתכון ל{}}צלי עוף שממש קל להכין ומתאים לאנשים לחוצים בזמן: טיפ כדאי להשתמש בסיר שמתאים גם לגז וגם לתנור...
לוקחים ארבעה כרעיים ומחלקים לשתיים.
מטגנים בצל גדול, באמצע הטיגון מוסיפים מספר שיני שום קצוצות (לפי הטעם, אני אוהבת הרבה)
מטגנים את העוף בסיר משני הצדדים ומוציאים מהסיר (בדרך כלל עושים את זה בנגלות)
מוסיפים לשים כ 5 תפ"א - קוביות, 3 גזרים חתוכים לעיגולים, חצי פלפל אדום חתוך לרצועות, אופציונלי מספר שיני שום לא קלופות (אני מתה על זה), כמה פרחי כרובית (ובאופן עקרוני כמעט כל ירק שיש בבית).
מטבלים בפפריקה, פלפל, מלח, כמון. (ואני מוסיפה כל מיני "צ'ילי, שום ופטרוזיליה" או "מלח לימון ושום" אבל זה ממש לא הכרחי)
ומחזירים את העוף לסיר, מפזרים פטרוזיליה קצוצה טריה מעל ומבשלים קצת בסיר. בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני.
כשהתנור התחמם עושים רהאורגניזציה בסיר, מוציאים את העוף ומתחילים להכניסו בחזרהכאשר כל חתיכת עוף מכסים בירקות שהתבשלו. ואז מכניסים את הסיר לתנור - שעה לפחות (אם אפשר יותר) ויוצא עוף מדהים! עם התוספות בפנים...

בישולים פשוטים

על ידי בייגלה* » 15 אוקטובר 2004, 15:18

תפוחי אדמה בתנור

מצרכים:
תפוחי אדמה לפי הכמות הרצויה
שקית רוטב שמפיניון
גבינה צהובה

לבשל את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים (אפשר במיקרוגל ולאלה שמבשלים במים, דקירת כל תפוח פעמיים-שלוש במזלג מזרזת את הבישול). יש להכין את רוטב השמפיניון לפי ההוראות שעל השקית שלו - אני ממליץ בחום להוסיף חלב איפה שכתוב שם להוסיף מים, ולאלה שממש רוצים להשקיע אפשר לטגן כמה פטריות טריות חתוכות במרגרינה המומסת לפני שמוסיפים את האבקה. אחרי שתפוחי האדמה רכים יש לחתוך אותם לעיגולים ולסדר בתבנית ואחרי כן לשפוך את הרוטב עליהם. לסיום לפזר מעל גבינה צהובה ולהכניס לתנור עד שמתקבל קרום טעים וזהוב של גבינה...

המתכון טעים מאד ופשוט מאד והוא הולך מצויין עם איזה סלט טוב...

אפשר לטגן פרוסות חזה עוף דקות (או עם קמח או ללא ציפוי) טיגון קל מאד רק מבחוץ, ואחרי זה לבשל אותן ברוטב שמפיניון כמו למעלה (עם מים הפעם לא חלב...- לשומרי הכשרות). זה יוצא משהו חריג!

אה עוד דבר - אפשר לקנות רוטב צ'ילי מתוק מוכן של אוסם נראה לי ולהכין רצועות עוף לפי המתכון שרשום שם על הבקבוק - זה דווקא מתכון לא רע בכלל...

בישולים פשוטים

על ידי מ_י_כ_ל* » 25 ינואר 2004, 21:28

זה לא מתכון אבל זה ממש התבקש לאחר ההערה האחרונה של מיכל מ -
יש פתגם ברוסית האומר - 'הבלינצ' הראשון תמיד יוצא שרוף'

(ובהקשר הלא בישולי - אני בת בכורה. תבינו לבד...)

בישולים פשוטים

על ידי מיכל_מ* » 25 ינואר 2004, 15:56

מתכון ל{{}}בלינצ'ס של סבתא שלי (לרב טפסר ברדוגו ברגשי כבוד).

2 ביצים
מעט מלח
מעט סוכר
2 כפות שמן

מערבבים

מוסיפים קמח רגיל בהדרגה, בערך 2 כוסות, אבל להתחיל מהרבה פחות ולבדוק את סמיכות העיסה. מגיעים לדרגת סמיכות של בלילה די נוזלית, ותוך כדי טיגון הבלינצ'ים משפרים ע"י הוספת מעט חלב או קמח לפי הצורך. בסופו של דבר הבלילה צריכה להתפשט במחבת בהתחלה במהירות ואז להעצר. כך שנוצר בלינצ' די דק וגמיש כשמצליחים...

מחממים מחבת טפלון, בלי שמן, מטגנים על האש הבינונית כשהיא גבוהה (גם עם זה צריך לשחק לפי הצורך). המחבת צריכה להיות חמה אבל לא לשרוף. שופכים בלילה בעזרת מצקת. משחימים צד אחד והופכים לצד השני.

לוקח כמה פעמים לתפוס, אבל זה הופך לפשוט כשתופסים.

בישולים פשוטים

על ידי אוריאלה* » 23 דצמבר 2003, 11:27

למה כורכום לפסוריאזיס? כי הכורכום מנקז את הכבד (צהוב ומר) ופסוריאזיס הוא ביטוי של עודף חום בכבד. רצוי, דרך אגב, להוסיף את הכורכום לקראת סוף הבישול, מפני שהחומר הפעיל שלו הוא בשמן האתרי שמתנדף בבישול ממושך. אפשר להשתמש בכורכום לכל תבשיל שמוסיפים לו אבקת מרק למי שרגיל לצבע הצהוב - מרקים, אורז, קינואה, ירקות אפויים בתנור...

בישולים פשוטים

על ידי חגית_ל* » 13 דצמבר 2003, 16:05

וואלה, אותו דבר עם כוסברה - חבל על הזמן!

בישולים פשוטים

על ידי אורנה_שפרון* » 11 דצמבר 2003, 22:46

משהו בלי שם ממש - אולי ממרח פטרוזיליה ?
(לבקשת בקי)

המצרכים:
צרור פטרוזיליה - לא קטן.
3 שיני שום.
5 כפות שמן זית
3 לימונים סחוטים
1 כפית מלח.

מורידים מהפטרוזיליה את קצות הגבעולים. קוצצים גס.
מכניסים את הפטרוזיליה הקצוצה גס ביחד עם כל המרכיבים לתוך בלנדר, ומערבלים עד לקבלת "ממרח" אחיד. (אני משתמשת בבלנדר מוט)

נשמר במקרר.
טוב עם כל דבר - סלט, טחינה, חומוס, קציצות, אורז, לחם וכו'...

אפשר ואף כדאי להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה החביבה עלי מאד, אך שנואה על בני משפחתי, ולהשתמש באותו אופן.

לא רצוי לערבב בין שתי "הגראציות" - נוסה והושלך לפח.

בתאבון!

בישולים פשוטים

על ידי שיר* » 22 יולי 2003, 14:07

כורכום ניתן להוסיף לתיבלון השניצל או העוף בתנור, אני מוסיפה גם לתפו"א אפויים וזה יוצא פשוט שיגעון (גם למרק עוף וירקות). כמויות? משהו כמו רבע כפית ל- 500 גר' שניצל
פורסים את השניצלים לחתיכות קטנות (זה הרבה יותר כייף לאכול אותם כמו חטיפים... אבל רע לדיאטה...)
טובלים בביצה טרופה אחת
בצלחת עמוקה מעררבים יחד- פירורי לחם, מעט מלח, פפריקה, שום גבישי, פלפל לבן, כורכום
טובלים את חתיכות השניצל מהביצה בתערובת
מטגנים (ממש מספר שניות- זה נעשה מאוד מהר) בשמן זית או קנולה חם במחבת - (להעביר לאש קטנה).
לא להשאיר יותר מדי על האש שלא יתייבש- כשמתחיל להיעשות גם מלמעלה- ישר להפוך ולהוציא מס' שניות אח"כ

בישולים פשוטים

על ידי אילנה* » 07 מאי 2003, 18:06

חביתה מקושקשת עם בצל.
מעלה את החביתה ברמה.
המצרכים:
בצל קצוץ
ביצים
מלח
מטגנים את הבצל עד שישחים. מוסיפים את הביצים והמלח.

_כדי לעלות ברמה נוספת, ניתן להוסיף אחרי הבצל, פטריות טריות (בשום אופן לא מקופסה) חתוכות לאורך.
ההמשך כנ"ל._

בישולים פשוטים

על ידי עדי_יותם* » 06 מאי 2003, 21:42

לאטופיק דרמטיטיס אמרו לנו לאכול הרבה קטניות וירקות עליים ירוקים.

בישולים פשוטים

על ידי עירית_ל* » 06 מאי 2003, 08:48

למה המליצו? כי זה עובד עבורם, ממש כמו תרופה.
אם אני מכינה תבשיל (קציצות, אורז ופתיתים הם הסבירים ביותר בהתחשב במגבלותי), כמה כורכום לשים? אי אפשר להגיד לי לפי הרגש או משהו דומה, כי אין לי שום רגש בנושא הזה.
ולגבי הפרצוף העצוב למעלה - חשבתי אחרי זה שהפרצוף צריך להיות מאוד שמח, שרב האנשים לא יודעים מהצרה הזו.
ועוד מחשבה - אולי זה עוזר גם לאטופיק דרמטיטיס? את זה יותר אנשים פגשו והטיפול הרבה פעמים דומה - הרבה לחות לעור וגם תרופות דומות.

בישולים פשוטים

על ידי עדי_יותם* » 05 מאי 2003, 23:36

קציצות? אורז? פירה?

בישולים פשוטים

על ידי ורד_לב* » 05 מאי 2003, 22:31

קודם, נראה לי שכדאי לך להוסיף את הכורכום לתבשילים (יעני, דברים מבושלים), כי אז הוא דיי יסתווה בטעמו.
חוצמזה, את יכולה להכין לעצמך תערובת, סטייל קארי, עם כל התבלינים שאת אוהבת ולהשתמש בה ואז הטעם יכול להיבלע. או שוט להשתמש בקארי.
כורכום אפשר להוסיף קצת גם לחליטות תה (שוב, עדיף בתערובת).
לא מבינה למה המליצו לך על כורכום לפסוריאזיס. יודעת למה? את מבינה את הרציונל? זה דווקא מעניין!

בישולים פשוטים

על ידי עירית_ל* » 05 מאי 2003, 14:38

שאלת כורכום:
עכשיו בהריון אסור לי להשתמש בשום תרופה לפסוריאזיס המעצבן שלי. נתנו לי טיפ - לאכול כורכום יכול לעזור.
אללי, אני לא אוהבת כורכום. ניסיתי להוסיף לגיל וזה פשוט נורא. אני צריכה מתכונים עם כורכום שמתמחים בהסוואת טעם הכורכום, או לפחות ריכוכו. יש?
אולי הייתי צריכה לפתוח דף תרופות סבתא לפסוריאזיס, אבל לא נראה לי שיהיה בו תוכן :-(.

בישולים פשוטים

על ידי אביב_חדש* » 07 דצמבר 2002, 22:04

אמא - נשמע מעניין.
אני מכינה קינואה כמו שאני מכינה אורז:
מטגנת בצל קצוץ, מוסיפה את הקינואה/אורז, מטגנת קצת, מתבלת (איך שבא לכם, זה לא משנה בכלל, אפשר גם רסק עגבניות), מוסיפה את המים, ואחרי הרתיחה מכניסה לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, למשך 20 דקות.
מוכן כשהמים התאדו.
ככה זה יוצא אחד-אחד, טעים-טעים.
אני מקפידה על אורז בסמטי (ולא מלא).

בישולים פשוטים

על ידי אמא_אדמה* » 07 דצמבר 2002, 21:59

הכנתי ויצא מה זה טעים...
מטגנים 2 בצלים עד שמזהיבים. מוסיפים 2 כוסות בורגול ו-4 כוסות מים.
מוסיפים חופן אגוזי מלך.
מתבלים במלח, כמון וקינמון. מבשלים לא הרבה זמן עד שמתרכך.. (רבע שעה בערך).
חבל על הזמן...

בישולים פשוטים

על ידי צפריר_שפרון* » 27 יולי 2002, 12:18

הכנת תבלין פשוט ורחב שימוש:

3 יחידות:


כמון
פפריקה (מתוקה)
שום גבישי

יחידה אחת:

כורכום

חוויג' למרק

מלח

מתאים לבשר במיוחד.
כאשר משתמשים בתבלין זה למאכלים שאינם בשר, כדאי להוסיף מלח.

בישולים פשוטים

על ידי תות_שדה* » 12 מרץ 2002, 17:23

הנה מתכון:
זה נראה כמו פוקצ'ה או בורקס
מתכון עם תרד קל להכנה

הרכיבים: תרד, בצל, שמן זית, בולגרית, פיתה, מלח, פלפל שחור, מלח, זעתר

לטגן בשמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף (לא לשרוף!), להוסיף תרד (עדיף טרי) חתוך (לא חייבים חתיכות קטנות...), להוסיף מלח, פלפל שחור וזעתר. לטגן עוד דקה.
לחתוך פיתה לשני עיגולים o o
לשים בצד אחד של העיגול את התערובת מהמחבת, להוסיף גבינה בולגרית, לכסות עם הצד השני כך שמתקבל צורת סהרון. כך עושים גם עם העיגול השני- ולתנור או לטוסטר ל-10 דקות.

ניתן לגוון במילויים: להוסיף או להסיר: חצילים, שום, עגבניות, גבינות אחרות וכל העולה על רוחכם...
בתאבון...:-P

בישולים פשוטים

על ידי תמר_אופיר* » 15 פברואר 2002, 22:11

ממרח דמוי ממרח כבד

חב' אגוזי המלך
3 ביצים קשות
2 בצלים

חותכים את הבצלים ומטגנים בשמן עד שמזהיבים,
שופכים (עם השמן) לבלנדר
מוסיפים את הביצים והאגוזים
קצת מלח ופלפל ואם רוצים תבלינים נוספים..
בערבלים היטב היטב כדי שכל האגוזים ימעכו.
טעים טעים טעים ואוהבי הבשר חושבים שזה כבד אווז לפחות!

בישולים פשוטים

על ידי עדי_רן* » 04 ינואר 2002, 23:04

ומה עם פוּל? יבש וטרי?

בישולים פשוטים

על ידי קרן* » 05 נובמבר 2001, 22:59

מתכון בלי שם -
לוקחים תפו"א ובטטה, קולפים וחותכים לחתיכות בינוניות.
מוסיפים:
רוזמרין, שום (כתוש או חתיכות), קצת אבקת מרק פרווה ושמן זית,
מכניסים למיקרוגל למשך 15 דקות
יוצא משהו בלתי רגיל !

אופס, יש פה למישהו מיקרוגל?....

בישולים פשוטים

על ידי נעה_גל* » 23 אוגוסט 2001, 08:14

את החוויות אפשר לראות על הדף דרך הכתמים שיש עליו ולדמיין.
את חוויה וההרגשות אני מקווה שאפשר יהיה להרגיש באוכל.... ולאוו דווקא, באופן הכתיבה.
ואני חייבת להגיד לך שהרגשה בבישול זה דבר שצריך לפתח. רוב האנשים עדין צריכים כמויות כדי שהאוכל שלהם יצא אכיל.
חוץ מזה, תמיד אפשר להוסיף כמה שורות בהתחלה או בסוף בסגנון:
"את התבשיל הקליגוני הזה, מצאתי במסעותי ברביע אלפא בקרב הגדול של הדומיניון נגד הפדרציה...."

בישולים פשוטים

על ידי רועי_שרון* » 23 אוגוסט 2001, 04:04

ומה עם הסיפור? מה עם חווית הקריאה של המתכון? זה נורא טכני לבשל ככה: רשימת מצרכים, כמויות, תהליך הבישול. הרבה יותר זורם זה: סיפור מאיפה למדנו על המאכל, חוויות של ההכנה, נפילות, הצלחות, מתח, דרמה, חימום כמו שמש נשרפת, וקירור כמו חלל עמוק 9. זה לא מצרכים -- אלא הזדמנויות. אלה לא כמויות, אלא הרגשה. זה לא תהליך בישול, אלא התנסות. זה לא מתכון, אלא חוויה חוץ גופית. זה בישול ביוגה. זן בפרמזֶן. הגילוי שבאידוי. חצילים של אלוהים.

בישולים פשוטים

על ידי נעה_גל* » 22 אוגוסט 2001, 22:47

גם אני אוהבת לראות קודם באילו מצרכים מדובר.
גם בגלל הקלות של הכנת רשימת קניות, אם צריך,
וגם בגלל שרשימת מצרכים נותנת לי מושג כל שהוא על המתכון והטעם שלו, וכך אני בודקת "האם יש בכלל על מה לדבר".

בישולים פשוטים

על ידי רועי_שרון* » 22 אוגוסט 2001, 02:36

השיטה שכוללת את המוצרים בפנים -- אבל מודגשים -- נותנת את היתרון של שתי השיטות. כי אפשר גם לרפרף על הדברים המובלטים ולראות אילו מצרכים צריך.

הסיבה שלי לרישום בשיטה הכוללת היא מאד טכנית: כשרושמים ב-צ'יק צ'ק "3 עגבניות" בתחילת שורה הוא עושה מזה סעיף ברשימה ממוספרת. בשורה הבאה כתוב נניח "כוס חלב" ופתאום זה נדחף אחורה בשורה... צ'יק צ'ק לא נבנה לרשימות כאלה (בחיים לא חשבנו שיהיו כאן מתכונים), אלא לטקסט סיפורי יותר...

בישולים פשוטים

על ידי רועי_רוזנפלד* » 25 יולי 2001, 00:51

איך מכינים שקשוקה

החומרים:
  • רסק עגבניות
  • שום
  • ביצים לפי מספר האנשים
  • מלח
  • פלפל
  • פלפל אדום טחון
הבישול:
על מחבת חם לשפוך קצת שמן ולהוסיף שום חתוך קטן קטן
עוד למחבת- 2 כפות רסק עגבניות, מלח , פלפל ופלפל אדום בזהירות לפי הטעם הרצוי.וכמובן קצת מים..
אחרי ערבוב להוסיף את הביצים כמו שמכינים ביצת עין - לא לערבב!
לשים מכסה ולהוריד מהאש לפני!!!! שהצהוב של הביצה מתקשה. (כמו שאמש שלי יודעת לקלקל לי את הצהוב הרך).
בתאבון........... שכחתי שצריך "לנגב" את השקשוקה עם הרבה לחם טעים.|Y|

בישולים פשוטים

על ידי אנונימי » 25 יולי 2001, 00:51

זהו דף ובו כל מיני מתכונים ודיונים שאי אפשר היה לשים במקומות אחרים.

אתם מוזמנים להוסיף {@

אפשר להציץ גם ב מדור מתכונים

חזרה למעלה