על ידי אחיק_ושלומית* » 26 מאי 2005, 16:29
מומין אבא
שלמה אילן נותן בספרו "הגן הפורה" תחשיב לפיו כל נפש צריכה 20 מ"ר של גן ירק בגידול אינטנסיבי (עמ' 108).
מניסיוננו הבעיה העיקרית היא חלוקת הירקות לאורך השנה. התרגלנו לאכול ירקות קיץ גם בחורף (עגבניות, מלפפונים, פלפלים וכו') וקשה לגדל אותם בגן ירק ביתי בחורף. לעומת זאת היבול של ירקות העונה יכול לספק את התצורכת המשפחתית. אנחנו מצליחים לספק לעצמנו את ירקות העונה + עודפים, משטח מעובד של 180 מטר, כולל השבילים בין הערוגות. בתוך שטח זה יש גם ערוגה לא מעובדת - כל שנה ערוגה אחרת במקום שנת שמיטה.
אפשר להגדיל את נצילות השטח על ידי שיטות כמו ערוגה מוגבהת, גידולים משולבים כמו עגבניה, בזיליקום, גזר פלפל באותה ערוגה, מלון, אבטיח ותירס וכו'.
אפשר לנצל מרחבים "מבוזבזים" בחצר הבית כמו גדרות (שעועית, עגבניות, פסיפלורה), אפשר לשתול ירקות מסביב לעצי הפרי. תות שדה יהנה מתנאים של חצי צל. אפשר לגדל בעציצים על אדני חלונות ומדרגות, במיוחד תבלינים שכדאי שיהיו קרובים לבית כמו פטרוזיליה, זוטא, מליסה, בזיליקום ועוד.
מניסיוננו כדאי לתכנן לפני השתילה והזריעה מה רוצים לאכול וכמה. כדאי לשתול בדרוג כדי שיהיה ירק כל העונה גלים גלים ולא צ'ונאמי של עגבניות.
מומין אבא
שלמה אילן נותן בספרו "הגן הפורה" תחשיב לפיו כל נפש צריכה 20 מ"ר של גן ירק בגידול אינטנסיבי (עמ' 108).
מניסיוננו הבעיה העיקרית היא חלוקת הירקות לאורך השנה. התרגלנו לאכול ירקות קיץ גם בחורף (עגבניות, מלפפונים, פלפלים וכו') וקשה לגדל אותם בגן ירק ביתי בחורף. לעומת זאת היבול של ירקות העונה יכול לספק את התצורכת המשפחתית. אנחנו מצליחים לספק לעצמנו את ירקות העונה + עודפים, משטח מעובד של 180 מטר, כולל השבילים בין הערוגות. בתוך שטח זה יש גם ערוגה לא מעובדת - כל שנה ערוגה אחרת במקום שנת שמיטה.
אפשר להגדיל את נצילות השטח על ידי שיטות כמו ערוגה מוגבהת, גידולים משולבים כמו עגבניה, בזיליקום, גזר פלפל באותה ערוגה, מלון, אבטיח ותירס וכו'.
אפשר לנצל מרחבים "מבוזבזים" בחצר הבית כמו גדרות (שעועית, עגבניות, פסיפלורה), אפשר לשתול ירקות מסביב לעצי הפרי. תות שדה יהנה מתנאים של חצי צל. אפשר לגדל בעציצים על אדני חלונות ומדרגות, במיוחד תבלינים שכדאי שיהיו קרובים לבית כמו פטרוזיליה, זוטא, מליסה, בזיליקום ועוד.
מניסיוננו כדאי לתכנן לפני השתילה והזריעה מה רוצים לאכול וכמה. כדאי לשתול בדרוג כדי שיהיה ירק כל העונה גלים גלים ולא צ'ונאמי של עגבניות.