על ידי רני_כשר* » 19 אוקטובר 2005, 01:41
הי דגנית,
לגבי הדבש. הדבורה (ואני מדבר על כל דבורה באשר היא, גם אלו שאינן עושות דבש, שזה בערך 99.9% ממיני הדבורים) ניזונה מצוף. היא צמחונית לחלוטין, ואיננה ניזונה ממזון אחר. הזחלים שלה (שהן למעשה כעין "רימות" בהיותן לא מסוגלות לזוז וניזונות רק ממה שהן מקבלות) ניזונים מצוף, שנותן בעיקר פחממות ומעט מינרלים, ומגרגרי אבקה שנותנים בעיקר חלבונים.
דבורי הדבש (ארבעה מינים של אותו סוג) הן יוצאות דופן בכך שהן דבורים חברתיות ומקיימות קן רב-שנתי. החברתיות אומרת תכונות שונות ביניהן שהמלכה היא היחידה שמטילה ביצים מופרות, שיש חלוקת תפקידים בקן (בין הנקבות בלבד, שנקראות כולן "פועלות". הזכרים משמשים להפריה בלבד בריקוד הכלולות), וכן שכל הטיפול בצאצאים, כולל הזנתם, היא בידי הפועלות. הפועלת שאוספת את הצוף בפרחים אוגרת אותו בתוך מערכת העיכול שלה, במקום שנקרא "זפק", שהוא כעין "קיבה קדמית". בבואה לקן היא מעבירה אותו לעיבוד לפועלות אחרות, אשר לאחר אידוי המים מהצוף הוא הופך לדבש ונאגר בתאים מיוחדים לכך, ומטרתו לשמש לתזונת הצאצאים בימות החורף הקרים, אז אין אפשרות להביא צוף טרי מהשדה. פעולת ההעברה של הצוף היא בעצם "הקאה" מתוך הזפק, אם כי הצוף המוקא לא עובר פירוק בזפק, לכן אין זו אותה ההקאה שיש אצל יונקים (מתוך הקיבה, של אוכל מפורק חלקית) או אצל עופות וזוחלים (של שאריות בלתי מתעכלות של המזון).
לגבי עניין הכשרות - לא מכיר את ה"חשש" לכשרות הדבש בשל ההקאה, אבל אפשפש בחומר שלי בנושא ואנסה למצוא התייחסויות לנושא.
הי דגנית,
לגבי הדבש. הדבורה (ואני מדבר על [b]כל[/b] דבורה באשר היא, גם אלו שאינן עושות דבש, שזה בערך 99.9% ממיני הדבורים) ניזונה מצוף. היא צמחונית לחלוטין, ואיננה ניזונה ממזון אחר. הזחלים שלה (שהן למעשה כעין "רימות" בהיותן לא מסוגלות לזוז וניזונות רק ממה שהן מקבלות) ניזונים מצוף, שנותן בעיקר פחממות ומעט מינרלים, ומגרגרי אבקה שנותנים בעיקר חלבונים.
דבורי הדבש (ארבעה מינים של אותו סוג) הן יוצאות דופן בכך שהן דבורים חברתיות ומקיימות קן רב-שנתי. החברתיות אומרת תכונות שונות ביניהן שהמלכה היא היחידה שמטילה ביצים מופרות, שיש חלוקת תפקידים בקן (בין הנקבות בלבד, שנקראות כולן "פועלות". הזכרים משמשים להפריה בלבד בריקוד הכלולות), וכן שכל הטיפול בצאצאים, כולל הזנתם, היא בידי הפועלות. הפועלת שאוספת את הצוף בפרחים אוגרת אותו בתוך מערכת העיכול שלה, במקום שנקרא "זפק", שהוא כעין "קיבה קדמית". בבואה לקן היא מעבירה אותו לעיבוד לפועלות אחרות, אשר לאחר אידוי המים מהצוף הוא הופך לדבש ונאגר בתאים מיוחדים לכך, ומטרתו לשמש לתזונת הצאצאים בימות החורף הקרים, אז אין אפשרות להביא צוף טרי מהשדה. פעולת ההעברה של הצוף היא בעצם "הקאה" מתוך הזפק, אם כי הצוף המוקא לא עובר פירוק בזפק, לכן אין זו אותה ההקאה שיש אצל יונקים (מתוך הקיבה, של אוכל מפורק חלקית) או אצל עופות וזוחלים (של שאריות בלתי מתעכלות של המזון).
לגבי עניין הכשרות - לא מכיר את ה"חשש" לכשרות הדבש בשל ההקאה, אבל אפשפש בחומר שלי בנושא ואנסה למצוא התייחסויות לנושא.