על ידי ליאת_טאוב* » 14 אוגוסט 2009, 12:14
עודד,
יש הבדל גדול בין הכימיקלים לדישון ובין הכימיקלים להדברה.
אין לי כאן עניין להגן על דישון כימי, זו לא בדיוק האג'נדה שלי, אבל לא צריך להגזים.
דישון כימי מכיל כמה יסודות שכל גוף חי, של צמחים ובעלי חיים, זקוק לו (זרחן, אשלגן, חנקן). הבעייה היא שהם מגיעים בריכוזים מאוד גבוהים (לכן גם מגבירים תנובה וגודל פרי על פי רב) וממליחים קרקעות ומי תהום. אלה מלחים לא רעילים בסך הכל.
חומרי הדברה, לעומת זאת, מטרתם להרוג ולכן הם חומרים מסוכנים יחסית.
אבל אל תפלו בפח. בחקלאות האורגנית אין רק צדיקים תמימים ויפי נפש (למרות שיש שם הרבה כאלה!)
אוכל אורגני דורש גם הוא בדיקה.
השבוע סיפרה לי חקלאית שמגדלת מזון אורגני כבר כמה שנים, שיש חומר שמותר בחקלאות האורגנית וכבר נאסר בשל רעילותו בחקלאות הקונבנציונלית.
למה?
כי עוד לא מצאו לו תחליף.
מה זאת אומרת?
מה שהופך חומר לקביל בחקלאות האורגנית (לפחות בישראל) הוא, שהוא מגיע ממקור טבעי.
אני מכירה כמה וכמה חומרים טבעיים קטלניים.
הטבע יודע לחיות ולהרוג ולא צריך להתפתות לאכול כל דבר שמקורו בטבע, נכון?
נוסף על כך, החקלאות האורגנית דילדלה את משאבי הגואנו בעולם והיום כמעט שלא מוכרים אותו מחוץ למדינות שעשירות בו יחסית.
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה מדלדלת את הקרקע לא פחות, לדעתי, מחקלאות קונבנציונאלית.
אני חושבת שכדאי ללכת על הגדרה חדשה.
משהו שקשור למזון נקי ומקומי.
עודד,
יש הבדל גדול בין הכימיקלים לדישון ובין הכימיקלים להדברה.
אין לי כאן עניין להגן על דישון כימי, זו לא בדיוק האג'נדה שלי, אבל לא צריך להגזים.
דישון כימי מכיל כמה יסודות שכל גוף חי, של צמחים ובעלי חיים, זקוק לו (זרחן, אשלגן, חנקן). הבעייה היא שהם מגיעים בריכוזים מאוד גבוהים (לכן גם מגבירים תנובה וגודל פרי על פי רב) וממליחים קרקעות ומי תהום. אלה מלחים לא רעילים בסך הכל.
חומרי הדברה, לעומת זאת, מטרתם להרוג ולכן הם חומרים מסוכנים יחסית.
אבל אל תפלו בפח. בחקלאות האורגנית אין רק צדיקים תמימים ויפי נפש (למרות שיש שם הרבה כאלה!)
אוכל אורגני דורש גם הוא בדיקה.
השבוע סיפרה לי חקלאית שמגדלת מזון אורגני כבר כמה שנים, שיש חומר שמותר בחקלאות האורגנית וכבר נאסר בשל רעילותו בחקלאות הקונבנציונלית.
למה?
כי עוד לא מצאו לו תחליף.
מה זאת אומרת?
מה שהופך חומר לקביל בחקלאות האורגנית (לפחות בישראל) הוא, שהוא מגיע ממקור טבעי.
אני מכירה כמה וכמה חומרים טבעיים קטלניים.
הטבע יודע לחיות ולהרוג ולא צריך להתפתות לאכול כל דבר שמקורו בטבע, נכון?
נוסף על כך, החקלאות האורגנית דילדלה את משאבי הגואנו בעולם והיום כמעט שלא מוכרים אותו מחוץ למדינות שעשירות בו יחסית.
חקלאות אורגנית בשיטות מונוקולטורה מדלדלת את הקרקע לא פחות, לדעתי, מחקלאות קונבנציונאלית.
אני חושבת שכדאי ללכת על הגדרה חדשה.
משהו שקשור למזון נקי ומקומי.