על ידי שלולית_י* » 09 נובמבר 2014, 16:04
אורז מלא, די פשוט.
במלאים יש את העגול (כמו ריזוטו) ויש את המאורך, הבסמטי. שניהם טעימים, העגול מתאים גם למאכלים שצריכים אופי יותר דייסתי של האורז (כמו מרקם של אורז סושי), הבסמטי יוצא יותר "אחד אחד".
הכנה - כמו הרגיל, רק כפול זמן:
מחממת שמן בסיר, אם רוצים בצל אז מטגנים אותו בשמן, אח"כ שופכים פנימה כוס אורז. מטגנים את האורז תוך כדי בחישה קלה. זה טיגון קצר, המטרה רק לעטוף את כל הגרגירים בשמן, שיצא טעים.
מוסיפים שתי כוסות מים ומרתיחים.
כמובן בתוך המים - תבלינים לפי הטעם. אני שמה מלח פלפל וכמון. יש שמוסיפים את התבלינים עוד בשלב השמן, כמו בהודו. גם זה אפשרי.
כשהמים רותחים מעבירים לאש קטנה מאד, דואגים למכסה שיושב על הסיר בצורה טובה, ומניחים לו להתבשל כ-40 דקות. כפול מאורז לבן.
בדכ אני לא מודדת זמן אלא כשנראה לי שמספיק, אני מציצה לתוך הסיר ובודקת אם המים התאדו והאורז כבר מספיק רך. המקצוענים אומרים שעדיף לא לפתוח.
אפשר לתת לו להתבשל עוד כמה דקות בלי אש רק מהחום של עצמו, זה עוזר לו להסגר על עצמו.
לפעמים אנחנו מחברים את זה לעדשים ירוקות, לפעמים לירקות בחלב קוקוס (איכס אמא אמרתי לך שאני אוהבת כזה), לאפונה, או בתוך המרק.
בתאבון.
אורז מלא, די פשוט.
במלאים יש את העגול (כמו ריזוטו) ויש את המאורך, הבסמטי. שניהם טעימים, העגול מתאים גם למאכלים שצריכים אופי יותר דייסתי של האורז (כמו מרקם של אורז סושי), הבסמטי יוצא יותר "אחד אחד".
הכנה - כמו הרגיל, רק כפול זמן:
מחממת שמן בסיר, אם רוצים בצל אז מטגנים אותו בשמן, אח"כ שופכים פנימה כוס אורז. מטגנים את האורז תוך כדי בחישה קלה. זה טיגון קצר, המטרה רק לעטוף את כל הגרגירים בשמן, שיצא טעים.
מוסיפים שתי כוסות מים ומרתיחים.
כמובן בתוך המים - תבלינים לפי הטעם. אני שמה מלח פלפל וכמון. יש שמוסיפים את התבלינים עוד בשלב השמן, כמו בהודו. גם זה אפשרי.
כשהמים רותחים מעבירים לאש קטנה מאד, דואגים למכסה שיושב על הסיר בצורה טובה, ומניחים לו להתבשל כ-40 דקות. כפול מאורז לבן.
בדכ אני לא מודדת זמן אלא כשנראה לי שמספיק, אני מציצה לתוך הסיר ובודקת אם המים התאדו והאורז כבר מספיק רך. המקצוענים אומרים שעדיף לא לפתוח.
אפשר לתת לו להתבשל עוד כמה דקות בלי אש רק מהחום של עצמו, זה עוזר לו להסגר על עצמו.
לפעמים אנחנו מחברים את זה לעדשים ירוקות, לפעמים לירקות בחלב קוקוס (איכס אמא אמרתי לך שאני אוהבת כזה), לאפונה, או בתוך המרק.
בתאבון.