על ידי תזונאי_צעיר* » 04 אוקטובר 2011, 15:04
שלום לכם,
ישנה עבודה שבדקה את חמצון הפשתן ביחס לזרעים אחרים.
בעבודה זו, לקחו את השמנים (אחד מהם היה פשתן), הרתיחו אותם ל110 מעלות צלזיוס והעבירו דרכם 20 ליטר של אוויר בשעה (כדי לספק חמצן לתגובה).
לפני שאגיע לתוצאות, אציין שלא מדובר בתנאי טמפרטורת החדר כפי שאתם יודעים, וגם לא ברמת המגע עם האוויר הרגילה במטבח.
כמעט שעתיים לקחו עד שרוב חומצות השומן התחמצנו בשמן הפשתן.
זה אומר ש:
כשמדובר בפשתן טחון החמצון יהיה איטי עוד יותר, כי ככל שיש הפרדה בין טיפות השמן יש פחות חמצון, כמובן שבטמפרטורה
נמוכה יותר החמצון יהיה איטי הרבה יותר ובמקום שזרימת האוויר\חמצן איטית יותר - החמצון יהיה איטי יותר.
לכן, לא צריך לפחד כ"כ מחימצון. גרעינים שלמים יוצאים מהגוף כפי שנכנסו, וככל שהגרעין מרוסק יותר - יותר ממרכיביו ייספגו.
בקשר לייבוש למשך שעות רבות בכ40-45 מעלות אני לא בטוח, אנסה לבדוק.
הרפרנס למעוניינים: Bioresource Technology 99 (2008) 6354–6359
מבחינת צריכה מומלצת של פשתן:
הצריכה המומלצת היא של כ0.6-1.2 גרם אומגה 3 ביום (בכלל, לא רק מפשתן).
בתרגום חופשי לפשתן זה בערך 2.5-5 גרם, שזה סביב הכפית, לא יותר.
אם אוכלים ממקורות אחרים (אגוזי מלך, אצות, דגים) צריך להפחית את צריכת הפשתן בהתאם.
שלום לכם,
ישנה עבודה שבדקה את חמצון הפשתן ביחס לזרעים אחרים.
בעבודה זו, לקחו את השמנים (אחד מהם היה פשתן), הרתיחו אותם ל110 מעלות צלזיוס והעבירו דרכם 20 ליטר של אוויר בשעה (כדי לספק חמצן לתגובה).
לפני שאגיע לתוצאות, אציין שלא מדובר בתנאי טמפרטורת החדר כפי שאתם יודעים, וגם לא ברמת המגע עם האוויר הרגילה במטבח.
כמעט שעתיים לקחו עד שרוב חומצות השומן התחמצנו בשמן הפשתן.
זה אומר ש:
כשמדובר בפשתן טחון החמצון יהיה איטי עוד יותר, כי ככל שיש הפרדה בין טיפות השמן יש פחות חמצון, כמובן שבטמפרטורה
נמוכה יותר החמצון יהיה איטי הרבה יותר ובמקום שזרימת האוויר\חמצן איטית יותר - החמצון יהיה איטי יותר.
לכן, לא צריך לפחד כ"כ מחימצון. גרעינים שלמים יוצאים מהגוף כפי שנכנסו, וככל שהגרעין מרוסק יותר - יותר ממרכיביו ייספגו.
בקשר לייבוש למשך שעות רבות בכ40-45 מעלות אני לא בטוח, אנסה לבדוק.
הרפרנס למעוניינים: Bioresource Technology 99 (2008) 6354–6359
מבחינת צריכה מומלצת של פשתן:
הצריכה המומלצת היא של כ0.6-1.2 גרם אומגה 3 ביום (בכלל, לא רק מפשתן).
בתרגום חופשי לפשתן זה בערך 2.5-5 גרם, שזה סביב הכפית, לא יותר.
אם אוכלים ממקורות אחרים (אגוזי מלך, אצות, דגים) צריך להפחית את צריכת הפשתן בהתאם.