הכנת זיתים

שליחת תגובה

הדעה מתחלפת - האדם לא
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הכנת זיתים

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 דצמבר 2022, 11:54

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שימו לב שהצ'ט הזה התחיל בשנת 2004 והוא ממשיך עד עכשיו - שנת 2022. צ'ט בן 18 שנה, מרשים ביותר. תודה על העצות הטובות.

הכנת זיתים

על ידי בריגי_נומושי* » 27 נובמבר 2022, 00:22

היי ריקי תנסו עם קצת פחות מכפית מלח לכוס מים (עד שהצנצנת מתמלאת ) והייתי עושה בצנצנות לא גדולות מדי .

זיתים יפים קטנים (מוכנים יותר מהר) או זיתים גדולים מבוקעים בעדינות ,
מושרים במי ברז .
מחליפים את המים שלוש-ארבע פעמים .

זיתים בצנצנת עם : לימון בקליפתו קצוץ גס , 2-3 שיני שום בקליפתם דקורים במזלג , ענף קטנטן של עלי זית ,ענף קטנטן של עלי רוזמרין וחתיכת עלה דפנה + תמיסת מלח כאמור למעלה
ולכסות למעלה בעלי גפן ושכבה של שמן .
  • אם אוהבים טעם של זית מלא עם מרירות מתונה אבל נוכחת - אחרי שבוע / עשרה ימים ורק אז ולא לפני פותחים לטעימה ראשונה .
  • ואם פחות מתחברים - פשוט ממתינים בסבלנות שלושה שבועות לפני הפתיחה הראשונה .

וכשהזיתים מוכנים לטעמכם - - - הייתי מוציאה בכף מחוררת את הכמות הרצויה לארוחה והייתי שוטפת אותם מהתמיסת מי מלח פעם אחת .מזרזפת עליהם טיפונת שמן זית ומגישה .

בהצלחה ולבריאות !

הכנת זיתים

על ידי ריקי* » 13 נובמבר 2022, 13:01

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי לאחרונה נאלצתי בגלל בעיה רפואית לעבור לתזונה דלת נתרן
בתור אחת שממש חובבת זיתים
זה ממש קשה לי בלי זה
אני ישמח למתכון להכנת זיתים דל נתרן
בעלי משרה את הזיתים בשלב הראשון במים
אני צריכה מתכון לשלב השני עם כמה שפחות מלח ואם אפשר בלי בכלל

הכנת זיתים

על ידי סופי* » 24 אוקטובר 2022, 03:08

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

100 גרם על 1 ליטר מים...רצוי להרתיח את המים והמלח לפניי לצנן ואז לשפוך לצינצנות(היחס ל1 קילו זיתים-ליטר מים עם 100 גרם מלח)

הכנת זיתים

על ידי יונתן_קיש* » 08 אוקטובר 2022, 02:49

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עץ הזית שלי הניב השנה יבול נאה של שני פחי 18 ליטר. לצערי הזיתים נראים נגועים- הם בעלי גבשושיות ונקודות כהות! שווה לכבוש? מי יכול ליעץ? יש תמונות אך איני מצליח להעלותם לדף.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 אוקטובר 2022, 13:09

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כבשנו זיתים והם יצאו רכים.מה הסיבה?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 מרץ 2022, 13:19

האם יד דרך להפחית מן המרירות של הזיתים אחרי שכבר עומדים בקופסאות עם מי מלח ולימון כמה חודשים?

הכנת זיתים

על ידי שוקי.* » 01 מרץ 2021, 21:59

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כבשתי לפני כ4 חודשים .3 צנצנות מעולות ברביעית הזיתים מאוד רכים .
מה הבעיה .

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 דצמבר 2020, 22:46

מה עושים עם זיתים שיצאו מלוחים מדיי? שטיפה לא עזרה, השרייה במים שבועיים שיפרה. מה עושים? כבשתי כמה צנצנות זיתים ירוקים שלמים.

הכנת זיתים

על ידי רוזמרין* » 27 נובמבר 2020, 12:40

האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?
אם הזיתים נשארים בתוך נוזל הכבישה אז לשים שכבה דקה של שמ"ז מלמעלה. אם הם הוצאו מהנוזל - להכניס קצת שמ"ז ולנער כדי לצפות אותם.

הכנת זיתים

על ידי ליאור* » 26 נובמבר 2020, 18:16

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?

הכנת זיתים

על ידי איילת* » 14 נובמבר 2020, 22:11

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אפשרי לכבוש זיתים בקופסת לוקלוק? ויכול להיות שהזיתים שלמעלה השחירו כי שמתי שכבה גדולה מדי של שמן זית?

הכנת זיתים

על ידי ראובן_טל* » 26 אוקטובר 2020, 16:08

הי פרלה על הכמות עצים שיש לכם זה פחות או יותר מה שנהוג לקבל, נסי לארגן עוד כמה עצים במושב שלך ואני בטוח שהקבלן יוכל להוזיל לך את העליות, הוא לא הצטרך לשנע את הכלים או את העובדים שלו יותר מידי, וכך הוא ואתם תוכלו לקבל יותר.

הכנת זיתים

על ידי פרלה_השונמית* » 21 אוקטובר 2020, 15:42

יש לנו בערך 14 עצי זית במשק, לא משהו מסחרי. ידוע כמה נהוג לקבל עבור קבלן שמוסק ואחראי עד ביקובוק, הקבלן שעבדנו איתו עד השנה נהג לקחת 70% מהתנובה הסופית, האם זה מקובל להשאיר לנו 30% מהשמן?

הכנת זיתים

על ידי בני* » 07 אוקטובר 2020, 13:37

היום מסרתי זיתים שחורים גדולים יפים 5ק"ג מתכון אחר תהליך קצר שוטפים טוב את הזתים כמה פעמים להוציא את כול לכלוך לאחר מי כן מייבש את הזתים בסלסלה לאחר מי כן מלח גס לפזר על הזתים לשים לא לחסוך שבוע מידיי פעם להרבה את הזתים עד הזתים סופגים את המלח לאחר מי כן שוטפים את הזתים במיים שוטפים טוב טוב ולאחר מי כן לשפוך מיים רותחים. כדיי להפחית את כמות המלח שהיה הזיית..אפשר לתבל אותם ולחלק לצנצנות לשיעליי דפנה כמה פרוסות לימון פלפל חריף בלי שום מיי מלח כפית אחת על כול כוס תשאיר מקום בחלק העליון שמן זיית חשוב מאוד לאטימה ס'מ לפחות

הכנת זיתים

על ידי בני* » 07 אוקטובר 2020, 13:18

בני... אני מסקתי 13ק"ג זיתים ירוקים יפים גדולים אשרתי אותם במשך שבוע ימים פעמיים ביום מחליף מיים אחריי שבוע תיבלתי אותם שניי שום לימון עליי דפנה רוזמרין מיי מלח מידה מדוייקת אם בייצה וחלק העליון שמן זיית לשים לפי הצורך ..אחריי חודש הזתים מוכנים טעם מעודן

הכנת זיתים

על ידי בני* » 07 אוקטובר 2020, 13:16

אני מסקתי 13ק"ג זיתים ירוקים יפים גדולים אשרתי אותם במשך שבוע ימים פעמיים ביום מחליף מיים אחריי שבוע תיבלתי אותם שניי שום לימון עליי דפנה רוזמרין מיי מלח מידה מדוייקת אם בייצה וחלק העליון שמן זיית לשים לפי הצורך ..אחריי חודש הזתים מוכנים טעם מעודן

הכנת זיתים

על ידי בני* » 07 אוקטובר 2020, 13:06

צריך לשים שמן זיית. בחלק העליון לאתימה לשים עליי דפנה זה מונע עובש. לא נורא אפשר להוציא את החלק של העובש אם כף

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 ספטמבר 2020, 10:56

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למה מצטבר לי עובש בחלק העליון בצנצנת?

הכנת זיתים

על ידי בני* » 18 ספטמבר 2020, 18:40

עדיף במקרר אם כול התמיסה

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 ספטמבר 2020, 15:30

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם זיתים כבושים שמים במקרר או בחוץ?
במיכל עם מים מלח ושמן,או במקרר ללא מים?

הכנת זיתים

על ידי בני* » 12 ספטמבר 2020, 12:53

פניה שניה למה סמים כורכום בכבישת הזתים משהו יכול להגיד לי ולתת לי תשובה

הכנת זיתים

על ידי בני* » 12 ספטמבר 2020, 12:50

ואין לי טעם של תסיסה..מה חשוב לא להכניס ידיים
לקחת אם כלי של מיטבח ומדעי פעם לטעום

הכנת זיתים

על ידי בני* » 12 ספטמבר 2020, 12:44

אחריי שכבשת את הזתים צריך פעם בשבוע לפתוח את הצינצנת לפתוח ולסגור או כול כלי שהו על מנת להוציא אוויר..זו דעתי זמה מה שאני עושה כול שנה

הכנת זיתים

על ידי בני* » 11 ספטמבר 2020, 17:21

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי..תודה

הכנת זיתים

על ידי בני* » 11 ספטמבר 2020, 17:20

אני ראיתי ביוטיוב מתכונים שמתבלים את הזתים בכורכום מה הסוד של הכורכום

הכנת זיתים

על ידי בני* » 11 ספטמבר 2020, 17:14

למה השום בכבישת זתים הופך לצבע כחול

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 דצמבר 2019, 19:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כבשתי זיתים וכשפתחתי אחרי כ 3 שבועות הזיתים הם עם טעם של תסיסה. האם ניתן לעשות משהו כדי שיהיו אכילים?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 נובמבר 2019, 20:13

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הכנתי זיתים ירוקים דפוקים והם יצאו מרים, אני חושב שלא היה מספיק מלח במים. מה אפשר לעשות כדי להציל אותם?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית_ותיקה* » 19 אוקטובר 2019, 11:04

אם כן אני מניח שזה יצביע על כך שלא קורה כלום אם אוכלים זיתים ״עקוצים״.
זיתים עקוצים הם לא טעימים, מניסיון. תמיין ותשאיר את הלא עקוצים.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 אוקטובר 2019, 09:16

יצא המרגיעון: מה שרואה מבפנים הוא מה שנראה מבחוץ :)

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 אוקטובר 2019, 09:15

זה ממש לא נורא אם לא מפריע לך לאכול קצת חלבון מהחי ביחד עם הזיתים. בלי להתיחס לעניני כשרות זה ענין של תחושה אישית, איפה מעבירים את גבול המיון של הזיתים.
אני לא הייתי זורקת. אפ'ר לעשות את תהליך ההשריה הראשוני במים שמחליפים כל יום, במי מלח. כך התולעים לא ימשיכו לשגשג.

הכנת זיתים

על ידי ...* » 19 אוקטובר 2019, 03:13

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אהלן,
אז לאחר שמילאתי דלי בזיתים ירוקים, חרצתי אחד - אחד והעברתי להשקייה בצנצנות זכוכית, שמתי לב היום במהלך החלפת מים ראשונה בקרקעית הצנצנות בכמה תולעים. ממש מעט, אולי 4 או 5 בצנצנת של 3 ליטר. בבדיקה של משהו כמו 40 זיתים מצאתי שתי תולעים.
  1. עד כמה זה חמור לדעתכם? לזרוק הכל או שזה לא אסון?
  2. יכול להיות ששאר תהליך ההשריה של הזיתים במים לעוד שישה ימים יפתור את הבעיה ויוציא את כל התולעים שנשארו (אם נשארו)?
  3. אני די בטוח שנתקלתי בעקיצות זבובים גם בזיתים שקונים במשקל בסופר. יכול להיות לדעתכם? אם כן אני מניח שזה יצביע על כך שלא קורה כלום אם אוכלים זיתים ״עקוצים״.
אשמח לכל התייחסות!

הכנת זיתים

על ידי מגדלי_זיתים* » 11 אוקטובר 2019, 00:55

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש לי מה להוסיף, מנסיון של שנים רבות, מכינים זיתים ירוקים, לא דופקים או חורצים, לא משרים ולא מחליפים מים.
בצנצנות גדולות מכינים את הזיתים עם פרוסות לימון, פלפל ירוק חריף, כמה שיני שום. מכינים עיגולי פלסטיק ממכסי קופסאות בקוטר הצנצנת , מעט גדול מקוטר פתח הצנצנת, בעיגול עושים חור או שניים ומניחים דוחפים מעל הזיתים , לאחר שסידרנו את הזיתים וכיסוי הפלסטיק שופכים את מי המלח לצנצנת, ממלאים מים מעל גובה כיסוי הפלסטיק, עד שפת הצנצנת. יוצקים מעט שמן לאטימה וסוגרים את הצנצנת לחודשיים שלושה. מאחסנים במקום חשוך וקריר.
כיסוי הפלסטיק מונע כניסת אוויר , אין טיפת עובש והזיתים יוצאים טעימים וקשים, לא רכים. כאשר פותחים את הצנצנת הגדולה ומוציאים חלק מהזיתים, מומלץ להעביר לצנצנות קטנות וגם בהן לסגור עם כיסוי פלסטיק ומים מעל גובה הכיסוי. הזיתים נשמרים בטמפרטורת החדר לתקופה ארוכה מאד. אנחנו אוכלים עכשיו זיתים בני שנתיים והם נפלאים. מקווה שהצלחתי להסביר את התהליך. היום כבשנו כ - 20 ק"ג זיתים בשיטה זו. יש לנו חבית גדולה ובנוסף כמה צנצנות.

הכנת זיתים

על ידי בשמת_א* » 10 אוקטובר 2019, 13:17

אם יש לך פייסבוק, אז יש שם קבוצה "מזון חי במסורות קדומות" שעוסקת בעיקר (או כמעט רק...) במזונות מותססים, ושם תמצא המון חומר על כבישת זיתים וגם אנשים שמתנסים ויכולים לענות על שאלות כאלה.

הכנת זיתים

על ידי דוד* » 10 אוקטובר 2019, 12:31

למה אחרי שטיפה במים כל יום למשך 10 ימים התחלתי להריח ריח של ביוב?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית_ותיקה* » 02 אוקטובר 2019, 21:11

יש לנו עץ זיתים סגולים כהים. הזיתים רכים עוד לפני שקוטפים אותם. האם אפשר לכבוש זיתים רכים?
אין דבר כזה. לפני שהזית הפך לסגול/שחור הוא היה ירוק. יש 2 סיבות לזית להפוך לכהה. אחת, באופן טבעי זית ירוק הוא בוסר וזית סגול/אדום/שחור (תלוי בזן) הוא פרי בשל. הסיבה השניה פחות מוצלחת- עקיצות והטלה של חרקים יכולים להכהות את הזיתטרם זמנו.
לפי התיאור שלך, הזיתים פשוט הבשילו (זיתים בעמקים ובמישור החוף מבשילים כבר עכשיו וזיתי ההר בסביבות דצמבר).
לגבי כבישת זיתים שחורים, יש מספיק מתכונים בדף הזה.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 אוקטובר 2019, 17:57

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

פלוני אלמוני
יש לנו עץ זיתים סגולים כהים. הזיתים רכים עוד לפני שקוטפים אותם. האם אפשר לכבוש זיתים רכים?

הכנת זיתים

על ידי בני* » 25 ספטמבר 2019, 07:23

כמה זמן לוקח אד שה כבישת הזיתים הירוקים היו מוכנים

הכנת זיתים

על ידי יולי_קו » 11 ספטמבר 2019, 18:43

שיני שום נוטות לקבל גוון כחול בכבישה אם היה מגע עם כלי מתכתי. זה לא בעייתי לאכול אותן, למיטב ידיעתי ולפי ניסיוני. אנחנו מכינים אותן בכוונה ככה כי זה משעשע אותנו לאכול ׳שיני שום מכושפות׳.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 ספטמבר 2019, 18:17

יש לי שאלה..כבשתי זתים ירוקים.אם כול הרכיבים .ולאחר מיספר ימים שניי השום החליפו לצבע כחל האם זה טבעי ..השמח לקבל תשובה

הכנת זיתים

על ידי חן* » 19 נובמבר 2018, 22:13

שמתי זיתים שחורים במלח גס. התחילו לצאת תולעים. האם לזרוק את הכל?
לא מצליחה לראות חורי כניסה ולכן לא יכולה למיין אותם

הכנת זיתים

על ידי סנונית_הסיפורים* » 22 אוקטובר 2018, 17:46

קצת כהים יותר זה ממש סביר
ואם הם חלקים ונוצצים אז הם בריאים.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 אוקטובר 2018, 04:37

אהלן, מישהו יודע האם הזיתים אמורים לאחר הכבישה להפוך את צבעם לכהה יותר?
וכיצד ניתן לדעת בסבירות גבוהה שהזיתים אינם נגועים?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 אוקטובר 2018, 17:16

מישהו יודע כמה סוגי זייתים קיימים בארץ?

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 06 אוקטובר 2018, 09:29

חשוך עדיף

הכנת זיתים

על ידי מור* » 05 אוקטובר 2018, 22:25

שלום, האם הכבישה בצנצנת צריכה להעשות במקום חשוך או מואר?

הכנת זיתים

על ידי סנונית_הסיפורים* » 30 ספטמבר 2018, 13:56

לבעיית המלח:
אפשר להשרות במים רגילים ולהחליף את המים עד שחולפת המרירות
ואז להשרות ביין אדום.

הכנת זיתים

על ידי סנונית_הסיפורים* » 30 ספטמבר 2018, 13:55

עד שביצה צפה
לא קופצת
ולא שוקעת
כפית לכוס

הכנת זיתים

על ידי כמה_מלח_לשים_לכבישה* » 30 ספטמבר 2018, 12:34

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה מלח??? כמה מלח????
פפפ נמאס לי כבר מכל הכתבות. כל אחד עושה משהו אחר והוא בטוח ששלו הכי טוב!
נאמר שביקעתי..ושטפתי ועכשיו אני מוכן לכבוש בבקבוק.
כמה מלח לשים לבקבוק קולה 1.5 ליטר?? לשים כף אחת ? או 150 גרם (שזה 10%)
או לפי הטעם ? או עד שביצה צפה במי מלח???? כמהההה???????

הכנת זיתים

על ידי ראובן* » 29 אוגוסט 2018, 23:35

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב,
אני מאוד אוהב זיתים, אולם אני בדיאטת מלח, (אסור לי מלח)
שאלתי: האם אפשר לכבוש בלימון או חומץ, באתר אחר ראיתי שאפשר ביין, (אבל זה רק אחרי השרייה במי מלח.
תודה לעונים

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 יוני 2018, 13:24

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שאלה כבשתי זתים ירוקים ויצאו לי קשים אייך אפשר לרקח אותם

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 07 נובמבר 2017, 12:35

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך מכינים זיתים סגולים קלמטה? האם להוסיף חומץ?? יין??

הכנת זיתים

על ידי מוטי* » 30 אוקטובר 2017, 09:13

מי שהוא יודעה אך עושים גיתים עם סודה אקוסטית

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית_ותיקה* » 27 אוקטובר 2017, 22:41

א. מה הסיבה שאינם מגירים? ב. האם הם יתקלקלו? ג. האם להעבירם לצנצנת?
א. השיטה הזאת גרועה. המשקולת לוחצת רק על השכבה העליונה של הזיתים. עדיף לשים בתוך בד (חיתול בד או חולצה ישנה) ולקשור במרפסת לעמוד או קורה. ככה הלחץ מגיע מלמטה והנוזלים נספגים בבד.
ב. לא בטוח שהם יתקלקלו. תלוי כמה זמן תשאירי אותם שם.
ג. כשהזיתים כבר טעימים לך, להעביר לצנצנת (אחרי ניעור עודפי המלח) ולשים שמן זית כך שיצפה בעדינות את הזיתים.

הכנת זיתים

על ידי הירוק* » 27 אוקטובר 2017, 08:20

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי
הכנתי זיתים המוכנים לאכילה כבר שבועיים
מידי פעם אני פותח את הצנצנת המוצלת ושולף מספר זיתים
הזיתים שנשארו בה לא יתקלקלו מהפתיחות הללו?
תודה

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 אוקטובר 2017, 08:48

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
  1. האם אפשר לשמור במקרר זיתים בעת כבישתם בצנצנת עם מי מלח לימונים שום ופלפל קטן אדום חריף, שכבת שמן אוטמת מעל לזיתים כאמור, האם הנחת הצנצנות במקרר מונעת או מעכבת את כבישתם?
  1. שמתי זיתי קלמטה שחורים עטופים בכמות נדיבה של מלח עבה ועלה דפנה אחד טרי מהגינה בתוך חיתול בד, בתוך מסננת, כיסיתי את הזיתים בקצה אחד של החיתול. צלחת מעל ואבן כבדה על הצלחת. כל זה בתוך קערת פיירקס. הזיתים לא מגירים ולו טיפה אחת של נוזל! חמישה ימים כשכל יומיים שלושה אני מערבבת ודואגת שכל הזיתים יכוסו במלח העבה. זה מונח במטבחי במקום שאיננו מואר .
א. מה הסיבה שאינם מגירים? ב. האם הם יתקלקלו? ג. האם להעבירם לצנצנת?

הכנת זיתים

על ידי אליושה* » 07 אוקטובר 2017, 13:21

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מסקנו זיתים מהעץ שלנו חלקם נראים פגועים, איך נדע?

הכנת זיתים

על ידי המסיק_מתחיל* » 02 אוקטובר 2017, 19:12

תיבול לזיתים זה אחרי הכבישה או תוך כדי??

הכנת זיתים

על ידי ליז* » 02 אוקטובר 2017, 11:41

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למה הזיתים הכבושים תוססים לי ?

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 11 דצמבר 2016, 12:42

רק מלח בלי נוזלים? עדיף במקרר (אפשר גם שנה בלי בעיה)
אם הם במי מלח ושכבת שמן מלמעלה, יחזיקו את אותה שנה גם בלי קירור.

הכנת זיתים

על ידי אורלי* » 11 דצמבר 2016, 11:17

כמה זמן אפשר לשמור זיתים שכבשתי במלח ?הכנסתי לצנצנת מעוקרת עם עלה דפנה אחד ושמן זית האם לאחסן במקרר? תודה מראש

הכנת זיתים

על ידי עידי* » 27 נובמבר 2016, 13:48

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,האם אפשר להחזיק את הצנצנות עם הזיתים בעת הכבישה,בחוץ?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 נובמבר 2016, 10:52

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מדובר בזבוב הפירות הים תיכוני, אני בודק את הזיתים "אחד אחד" ומוודא שהם לא נגועים

הכנת זיתים

על ידי אישה_במסע* » 20 נובמבר 2016, 11:06

אופס...

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 20 נובמבר 2016, 07:56

ואז הביצים בוקעות ויוצאות מהן תולעים
זחלים (-:
תולעים זה מין נפרד

הכנת זיתים

על ידי אישה_במסע* » 19 נובמבר 2016, 17:11

לא היה לי מושג שתולעים נכנסות לתוך זיתים.
עד כמה שהבנתי, זבובים או יצורים אחרים מטילים ביצים בתור הזיתים, ואז הביצים בוקעות ויוצאות מהן תולעים. תיאורטית זה אמור להיות בריא לאכול אותן. מעשית, בתור בת העידן המודרני אני אומרת איכס.

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 19 נובמבר 2016, 08:28

אולי תבדקי עוד כמה זיתים. אם ביותר מדי מהם יש זחלים הייתי זורקת.
מזדהה עם התענוג של מסיק זיתים בשלים (-:

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 נובמבר 2016, 23:20

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

קטפתי פעם ראשונה זיתים שחורים. זו היתה חוויה חושנית :-) ממש התענגתי. המגע השמן.
נידלקתי על הרעיון של להכין לעצמי את הזיתים. שטפתי אותם וראיתי מין תולעת ואז עוד יוצאת מתוך הזית? מה זה? לא היה לי מושג שתולעים נכנסות לתוך זיתים.
מה לעשות, לשטוף השריה, לזרוק?

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 06 נובמבר 2016, 19:43

כמה שרוצים! אחרי שפותחים את הצינצנת עדיף לשמור במקרר.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 נובמבר 2016, 12:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בכמה זמן ניתן להשתמש בזיתים כבושים העשויים בבית.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_מתלמד* » 05 נובמבר 2016, 11:53

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מכיון שהיבול מהעץ השנה היה מבורך אין לי מספיק צנצנות לכבוש את כל הזיתים. האם ניתן להשתמש בקופסאות פלסטיק (יש כאלה של zip lock שהסימון שלהם הוא חמש בתוך המשולש ולא 7 או 3 שמצביעים על קיום ביספנול A)?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 נובמבר 2016, 20:44

איפה יש עצי זית שאפשר לקטוף מהם בחינם? פארקים/יערות...? אזור חיפה או בעיקר ירושלים.
תנסה לשאול במושבים בסביבה. אני גרה במושב (לא באזורים שציינת) ואנשים מגדלים עצי זית בחצר הבית ורובם בכלל לא משתמשים בהם. אפשר לבקש רשות לקטוף קצת ולהביא להם במתנה צנצנת זיתים מוכנה אחר כך.

הכנת זיתים

על ידי ישי* » 03 נובמבר 2016, 01:23

שאלה:
איפה יש עצי זית שאפשר לקטוף מהם בחינם? פארקים/יערות...? אזור חיפה או בעיקר ירושלים.
תודה!

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 02 נובמבר 2016, 11:17

שום נזק, רק שזה לא כ"כ טעים. ופחות יפה.
יש גם די הרבה אנשים שלא רוצים לאכול חרקים בזיתים שלהם.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 נובמבר 2016, 10:42

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה הנזק בשימוש בזיתים עם עקיצות?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 אוקטובר 2016, 19:46

אחרי שתיבלתי את הזיתים כמה זמן עלי להחזיקם עד שיספגו את הטעם הרצוי?
אתה יכול לבדוק כבר אחרי 3 שבועות. זה גם תלוי ברמת המרירות המועדפת עליך וכמה זמן לפני התיבול השרית במים שמוחלפים כל יום.

הכנת זיתים

על ידי אשר* » 18 אוקטובר 2016, 08:19

שלום רב, אחרי שתיבלתי את הזיתים כמה זמן עלי להחזיקם עד שיספגו את הטעם הרצוי?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 אוקטובר 2016, 10:02

זה אכן עקיצות.
זייתים בלי עקיצות הופכים מירוק בהיר לירוק כהה בזמן ההשרייה במים אבל כאן יש נקודות מאד אופייניות לעקיצות.
לא כדאי להשתמש בהם.

הכנת זיתים

על ידי מישהו33* » 01 אוקטובר 2016, 00:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום חברים,
"מסקתי" זיתים מהעץ בגינה, אבל נראה לי שהם לא ממש טובים, יש עליהם נקודות שחורות כאלה.. האם זה בסדר? אפשר לכבוש? לפי ההודעות הקודמות נראה שזה עקיצות זבוב.
תמונה
אני רק לא בטוח שהנקודות האלה היו על הזיתים בזמן שקטפתי מהעץ, יש מצב שזה משהו שהתפתח כשהם היו במים או שהיו בחוץ כמה ימים ללא מים?

תודה.
.

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 28 ספטמבר 2016, 09:38

אני שמה כפית גדושה מלח לכל כוס מים.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 ספטמבר 2016, 23:50

הכנתי תמיסת מי מלח עם 35 גרם לליטר האם זה בסדר?
בדרך כלל היחס הוא 1:10
אני משתמשת בכוס אחת מלאה מלח על 9 כוסות מים. לא יודעת לתרגם משקל מלח עם נפח מים.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 ספטמבר 2016, 11:31

הכנתי תמיסת מי מלח עם 35 גרם לליטר האם זה בסדר?

הכנת זיתים

על ידי טל* » 26 יולי 2016, 13:07

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תוספת קטנה אך חשובה -בעיקר לאלה שמחפשים הכי טבעי וכתבו מתכונים קצת מתחת לראש השרשור - זיתי שמש וזיתים מושרים רק יומיים שלושה אפילו בלי מלח:
ראשית - יש לתת את הדעת לכך שהמעיכה או השבירה משחררות נוגדי חימצון שלא יגיעו אלינו.
שנית - מקריאה בערך שמן זיית בויקיפדייה, ניתן ללמוד מהתהליך של הפקת השמן, כי גם חלק מהשמן הולך בהשריית זיתים בכלל - ואלה שנפתחו בפרט.
שלישית - יש שם גם הסברים על סוגי זיתים כולל זיתים שחורים שמסתבר שאינם מכילים נוגדי חימצון, והרי הם זיתים בשלים לגמרי, לעומת ערכים מיוחדים לזית בוסר.
ורביעית - הזכרתי לעיל שהתוספת בעיקר לשוחרי הטבעי, שכבר הזכירו פתיחות לטעמים חדשים. אבל לכל השאר חומר למחשבה -מדוע בכלל נרצה להוריד מרירות ולהוסיף מליחות:
  • אנו הרי רוכשים תוספות מרירות כגון עולש, וזיתים מרירים מאוד, אלה המכונים "דפוקים".
  • כמו במיני מתיקה, שמטרתנו בהכנה ביתית היא לשלוט בחומרים הנכנסים לפינו, כך אמור להיות גם כאן.
  • לא רק שוחרי טעמים חדשים, אלה כולנו מכירים את ההבדל בין משמש טרי למיובש - ועוד יותר בתאנים למשל. לא משנה אם לכל אחד זה טעים יותר או פחות זה פשוט שונה. זה מגוון.
  • מדוע שנחקה מוצר תעשייתי שהתמכרנו אליו בטעות, בגלל מליחות שמשרתת את היצרנים פעמיים - קודם לחיי מדף ואז לקנייה חוזרתכ כי התמכרנו? והרי התעשייה התחילה מחיקוי הטעמים הביתיים...
לגבי זיתי שמש ותיאור הפחת בשל התעפשות, מצחיק כמה מתקדמים אנחנו אבל איבדנו כל בסיסיים...בעולם השלישי מייבשים בשכבה אחת...ברחוב...חפשו "ציפורן" ותמצאו תמונות של יבוש פשוט בכל רחבי הכפר...ממש בצדי הדרכים....כן, זה התבלין שאנו רוכשים מהם בסוף התהליך כי אלו ארצות המקור של העץ.
אז...שטח הרי זה משאב, אבל גם המוח היהודי,שהתנון משהו:)...
לכן נייבש בקומות - שכבות דקות כמו בתוך מייבש מזון - רק בלעדיו. מצאתי גם, בלי כוונה, שאין שום פחת כשהזיתים מתייבשים על הענף. ליתר דיוק בד, ענף קטן שקוטפים בשביל להכין מיצוי מהעלים. קטפתי וקרה שלא התפניתי לטפל בזה (להוריד ולשטוף את העלים, להוריד ולטפל בזיתים), שמתי בצד במעט מיים כמו שעושים עם זר, ככה שהעלים לא התייבשו לגמרי כדי שאוכל לנקותם כנדרש לקראת מיצויים (הם נסגרים ואז אי אפשר לנקות כראוי כי נשברים אם מתייבשים) וקיבלתי זיתים מיובשים. השריתי במיים כי היו קשים מידיי - והם אכילים. המיים של "הזר" השחירו אך לא הסריחו.
  • המתכון לעלי זית לקוח מאתר תרופות סבתא. ואגב, מי שאין לו עץ בקרבת מגוריו ומאחר ומיצוי העלים אינו נשמר כמו הזיתים - שווה לשתול ולגדל כשיח קטן אפילו על אדן החלון - רק בשביל לקטוף עלים. ומעבר למצויין במטרותיו אני עושה בו שימוש קוסמטי קבוע הן לפגעי עור והן לטיפוח כולל דאודורנט, שהרי קשה מאוד להסתדר בלי האנטיפרספירנטים והגיוני שכל מה שאנטיבקטיאלי ועשיר בנוגדי חימצון יעשה את העבודה, כי כידוע, במקום מניעת הזעה נלחמים בחיידקים ותוצריהם.

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 מאי 2016, 13:14

הכנתי זיתים בכלי מאוד גדול והגיע זמנם להתחלק לצנצנות קטנות - מישהו יכול להסביר את התהליך?
עיקור הצנצנות?
באיזה נוזל לשמר אותם? זה שהם השתמרו בו?
אשמח להוראות הפעלה

הכנת זיתים

על ידי מצ'רה* » 03 אפריל 2016, 10:09

כן.

הכנת זיתים

על ידי נגה* » 01 אפריל 2016, 13:32

האם מותר להשרות במים, ליום, זיתים שחורים מצומקים כדי לתקן מליחותם ואז לצפות בשמן זית?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 פברואר 2016, 11:26

מה זה לכבוש את הזיתים?

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 פברואר 2016, 21:08

אפשרי ל"תקן" זיתים שחורים בגרון?
הם היו בבקבוק זמן רב, מקבל קצת שמש בבוקר

הכנת זיתים

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 דצמבר 2015, 14:00

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

חשוב לדעת שבתקופה הזאת כמעט סוף דצמבר כל הזתים שעדיין נשארו בעצים הם כבר ממש רכים כך שלא צריך יותר מאשר 3 ימי שטיפה עם לחיצה קלה מאד על הזית ואחרי 3 ימים כבר אין מרירות בכלל ..ואז פשוט להכניס לצנצנת ולטבל

חזרה למעלה