על ידי חל_בה* » 02 פברואר 2010, 14:32
מכינים מראש:
כלי עם דפנות, משומן קלות.
כוס טחינה גולמית (שלי אורגנית משומשום מלא מונבט, טעימה מאד) בקערה לערבוב.
כוס מים קרים בטמפרטורת המקרר.
שמים בסיר חצי כוס סוכר דמררה וחצי כוס מים.*
מבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס, וממשיכים לבשל. מדי פעם מטפטפים טיפה לתוך המים ובודקים מה קורה. כשהסוכר מתגבש ואפשר להוציא אותו מהמים וללוש אותו בין האצבעות, הסירופ מוכן. מורידים אותו מהאש וממהרים לשפוך אותו לתוך הטחינה ולערבב במרץ! יכול להיות שכדאי להקציף (לא בדקתי) אבל גם בערבוב מהיר יוצא טוב.
שופכים את התערובת לתוך הכלי ומצננים.
ממלאים את הסיר במים להשריה לקראת שטיפה (הסירופ מתגבש).
יוצאת חלבה מוצקה, במרקם המוכר. כמובן שאפשר להוסיף וניל, פיסטוק, אגוזים, שקדים, יו ניים איט.
- אני מנחשת (לא בדקתי) שככל שמשתמשים ביותר סוכר, החלבה לא רק יותר מתוקה, אלא גם יותר קשה. המתכון הזה הוא לחלבה פחות מתוקה מהחלבה המתוקה-כרעל שקונים בחנות, וגם יותר רכה.
מכינים מראש:
כלי עם דפנות, משומן קלות.
כוס טחינה גולמית (שלי אורגנית משומשום מלא מונבט, טעימה מאד) בקערה לערבוב.
כוס מים קרים בטמפרטורת המקרר.
שמים בסיר חצי כוס סוכר דמררה וחצי כוס מים.*
מבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס, וממשיכים לבשל. מדי פעם מטפטפים טיפה לתוך המים ובודקים מה קורה. כשהסוכר מתגבש ואפשר להוציא אותו מהמים וללוש אותו בין האצבעות, הסירופ מוכן. מורידים אותו מהאש וממהרים לשפוך אותו לתוך הטחינה ולערבב במרץ! יכול להיות שכדאי להקציף (לא בדקתי) אבל גם בערבוב מהיר יוצא טוב.
שופכים את התערובת לתוך הכלי ומצננים.
ממלאים את הסיר במים להשריה לקראת שטיפה (הסירופ מתגבש).
יוצאת חלבה מוצקה, במרקם המוכר. כמובן שאפשר להוסיף וניל, פיסטוק, אגוזים, שקדים, יו ניים איט.
[list]
[*] אני מנחשת (לא בדקתי) שככל שמשתמשים ביותר סוכר, החלבה לא רק יותר מתוקה, אלא גם יותר קשה. המתכון הזה הוא לחלבה פחות מתוקה מהחלבה המתוקה-כרעל שקונים בחנות, וגם יותר רכה.
[/list]