המדריך לתכנון ארוחת צהריים

שליחת תגובה

הכלל הוא הפרט
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: המדריך לתכנון ארוחת צהריים

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי תכלת_שמים* » 27 ספטמבר 2012, 17:02

יעלי לה ,

הכנסתי לתנור תבנית של ירקות שונים - תפו"א, קישוא, בטטה, עגבניה, גמבה, גזר, בצל, ברוקולי, סלק -
לא היה לי גמבה וברוקולי , אבל את כל השאר הכנסתי, יצא מ-ה-מ-ם ליקקו את האצבעות, גם כל מיני שונאי סלק למינהם!!!

תודה רבה, מאוד פשוט ומאוד טעים. :-)

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי תכלת_שמים* » 23 ספטמבר 2012, 17:29

תודה, אנסה

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי שומשומ_ית* » 13 ספטמבר 2012, 15:08

ממש לא חייבים לקלף- תפו"א, בטטה, גזר וגם דלורית/דלעת. לא ניסיתי עדיין עם סלק...
מקצר עד שלב בבישול ומאוד טעים.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי יעלי_לה » 13 ספטמבר 2012, 13:32

אה, עכשיו אני רואה שאת שואלת אם אני גם חותכת.
אז כן, בטח שחותכת. קוביות לא גדולות. כמה שפחות גדול ככה פחות זמן בתנור.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי יעלי_לה » 13 ספטמבר 2012, 13:02

את התפו"א, הבטטה, הגזר והסלק - קולפת. והבצל גם כמובן. את הקישוא לא. וגם לא את העגבניה, הגמבה והברוקולי ;-)
שכחתי לציין שיני שום שלמות (בדר"כ לא קולפת, לפעמים כן. רק אם הן קבורות מתחת ירקות אחרים ולא יישרפו).
עבר הרבה זמן מאז שכתבתי את ההודעה המקורית, בינתיים גיליתי שהילד שמח לאכול את זה גם בלי סויה ודבש, רק שמן זית וקצת מלח גס.
ולפעמים אני שמה גם דלורית (מאז שגיליתי שזה הרבה יותר מתוק מדלעת).
קלופה.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי תכלת_שמים* » 06 ספטמבר 2012, 13:17

עכשיו למשל הכנסתי לתנור תבנית של ירקות שונים - תפו"א, קישוא, בטטה, עגבניה, גמבה, גזר, בצל, ברוקולי, סלק - עם קצת רוטב סויה, דבש, שמן זית...
יעלי לה , האם את קולפת וחותכת את הירקות הללו או שמה אותם כפי שהם ??

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי חמאתית* » 05 ספטמבר 2012, 13:29

נשמע מצויין !! בהצלחה.
"המציאות היא החלום האולטימטיבי "

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי בטטה_מצויה* » 05 ספטמבר 2012, 12:34

או קי, המצב בטטה:
איזה 20 קילו יותר מדי, לחץ דם גבוה-גבולי, כולסטרול גבוה-גבולי.
המכשול העיקרי שלי בדרך למעבר לתפריט יותר מוצלח ממה שאני שאני אוכלת כרגע זה התארגנות.

אני מנסה ליצור תפריט שבועי מסודר, כולל רשימת קניות ותכנון עבודה.
שלב ראשון: 5 ימים - לשבוע אחד.

הילדים אוכלים ארוחת צהרים מלאה בשרית בחדר אוכל קיבוצי, אז אני פטורה מלהכין מגוון - ביחוד בשרי - שמתאים להם.

הנה שלד, (לפני בחירת מתכונים...):
יום ראשון: אורז מלא, תבשיל עדשים, סלט ישראלי. שייק ירקות/פירות,מרק לשלושה ימים

דאל תבשיל עדשים
http://www.tandoori.co.il/195454/dal

דאל תבשיל עדשים


חומרים

כוס עדשים מכל סוג
3 כוסות מים
כפית מלח
¼ כפית כורכום
1 עגבניה קטנה
½ כפית כמון
1 בצל
מעט כוסברה
2 כפיות שמן או מרגרינה

אופן ההכנה
  1. מרתיחים את ארבעת המצרכים הראשונים חצי שעה.
  2. לוקחים מחבת, שמים את השמן ומוסיפים כמון עד שמשחים.
  3. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט, מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומטגנים מעט.
  4. מוסיפים הכל לתוך סיר העדשים. מוסיפים כוסברה, מגישים עם אורז או לחם לבן.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 30 מרץ 2011, 01:10

ארוחת צהריים:
חזה עוף שהושרה בביצה מתובלת בשום, מלח ופלפל. קצת כמון.
לגלגל בשומשום מלא ולאפות בתנור, על מגש. יוצא נהדר.
כמנת ירק - גזר מגורר טרי (יותר בריא)
וכפחמימות - אורז מלא.
הבת שלי מעדיפה רק שניצל וגזר מרוסק וזהו. ובגלל שאני מתנקה מפחמימות אני משתפת פעולה.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עודד_המחפש* » 29 מרץ 2011, 16:14

ברוקולי לא אמור להגיע לפריחה צהובה, אז הוא באמת נהייה עצי. לא נורא, בפעם הבאה
כשהוא מגיע לשלב הזה אני שם את הפרחים בסלט.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי איילת_חן* » 28 מרץ 2011, 14:52

ברוקולי לא אמור להגיע לפריחה צהובה, אז הוא באמת נהייה עצי. לא נורא, בפעם הבאה

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 28 מרץ 2011, 14:40

_תגלית מרעישה לגבי הקציצות הנ"ל וכנראה לגבי קציצות בכלל:

אפשר בלי שמן!_
אופה בתנור, 10 דקות מכל צד. בלי שמן בכלל. יוצא נפלא.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 מרץ 2011, 11:06

לגבי הברוקולי - הלכתי על המתכונים של שלי ושל איילת חן, ואכן טעים מאוד. רק - יתכן שאידיתי פחות מדי זמן? חלק עדיין עצי, וצריך להוציא מהפה לאחר הלעיסה..

או אולי - בגלל שהתלהבתי מהפרחים שמתי אותם בהתחלה בסלון בתור פרחים. ואכן פריחה צהובה נחמדה מאוד. אולי בגלל זה הם נהיו יותר עציים?..

בתודה רבה

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 אוגוסט 2010, 20:26

אני מכינה בימי ראשון סיר ענק של מרק עם עוף או בלעדיו:סלרי בצל בטטה גזר קישואים חומוס ועדשים כתומים.במהלך השבוע אני משלבת אותו או מבשלת עם המים שלו(אצלי לא כולם אוכלים את הירקות) למשל קוסקוס במקום לבשל במים רגילים אני מרתיחה חלק מהמרק ומבשלת בעזרתו את הקוסקוס כנ"ל אורז .
אני מכינה גם סיר של קציצות ברוטב ואת זה אוכלים אצלי בקומביציות במשך ארבעה ימים ואז נשאר עוד יום אחד לאלתר ובסופ"ש מבשלים דברים קצת יותר מיוחדים.
כשיש אוכל מוכן ורק צריך לחמם אז תמיד נשאר לי אנרגיות להכין סלט או תוספת ירקות נוספת וקלילה.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אומ_איליי* » 09 אוגוסט 2010, 19:41

סלק - אחרי בישול, אצלנו חותכים ולא מגרדים +לימון שמן זית ומלח גס
אותו דבר לשומר(בלי בישול)
ארוחה מהירה וקלה קלה - קוסקוס מהיר הכנה מלא או ריק מה שבא (אני מערבבת.) עגבניה קצוצה וקצת זיתים..קצת שמן זית ומלח גס. (למשדרגים מעבר ל5 דקות הכנה בזיליקום גבינה בולגרית ועגבניות מיובשות)
חביתת תירס: תירס גבנ"צ וביצים מערבבים - וחביתה .

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עינה_אפונה* » 09 אוגוסט 2010, 13:29

תגלית מרעישה לגבי הקציצות הנ"ל וכנראה לגבי קציצות בכלל:

אפשר בלי שמן!
אתמול הכנו קציצות כרוב וחומוס למישהי שמנסה להפחית את צריכת השומנים שלה.
הנחנו את הקציצות על: עלי כרוב, שכבות בצל, רבעי עגבניות מרוקנות מתוכן. עלי הכרוב והבצל עצמם נשרפו ולא אכלנו אותם, אבל הקציצות יצאו מצוין ולא נדבקו, וקיבלו קצת טעמים. את אלה מהעגבניות פשוט אכלנו איתן - מעדן.

מהתוכן של העגבניות הכני צ'ימיצ'ורי נא: עגבניות, שום, פטרוזיליה, שני תמרים ובהרט בבלנדר, יצא מעולה ומתאים מאד לקציצות.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מירי* » 30 יולי 2010, 16:24

הדרך לנטרל נזקי טיגון היא לשים בשמן חתיכות גזר - ויטמין A מנטרל/סופח את הרדיקלים החופשיים שנוצרים בחימום השמן.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אמא_של_יונת* » 27 יולי 2010, 22:58

תגידו אפשר להקפיא אורז מבושל? ואיך?
בטח שאפשר. ופשוט.
כשאני מבשלת אורז לבן אני מכינה תמיד כמות גדולה מהדרוש ומקפיאה חלק בתוך קופסת פלסטיק.
אני מפשירה במים חמים, מסננת ויש אורז מוכן לכל שימוש.
אני מקפיאה גם אורז מתובל (למשל עם בצל מטוגן וצנוברים).

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 27 יולי 2010, 15:13

תודה. כרגע מתבשל:
מרק דלעות
וקודם יצאה מהתנור דלעת ערמונים בקינמון, סירופ אגבה ואבקת ג'ינג'ר. יאמי.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אום_שלום* » 27 יולי 2010, 15:12

קיבלתי המון דלעות. דלעת תאילנדית, דלעת ערמונית ודלורית. חוץ ממרק דלעת, מה עוד אפשר להכין? ואיך?
אנחנו אוהבים מאוד קוביות דלעת בתנור, בדרך כלל בשילוב עם זוקיני, חציל, פטריות וכל מה שמתחשק להזליף שמנ"ז ומלח גס ולתנור.

באתר של חיים כהן יש יופי של מתכונים עם דלעת- ריזוטו דלעת, ניוקי, פסטה ועוד...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אום_שלום* » 27 יולי 2010, 15:10

ומה עושים עם שעועית לבנה שלא קשור לעגבניות?
אפשר לבשל ולתבל בשמנ"ז לימון, מלח ועשבי תיבול (אחלה סלט)
להוסיף למרק ירקות/ תבשיל ירקות
ממרח "חומוס" משעועית.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מיכל_בז* » 27 יולי 2010, 13:43

ומה עושים עם שעועית לבנה שלא קשור לעגבניות?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 27 יולי 2010, 11:43

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 27 יולי 2010, 11:36

קיבלתי המון דלעות. דלעת תאילנדית, דלעת ערמונית ודלורית. חוץ ממרק דלעת, מה עוד אפשר להכין? ואיך?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי ולריה_י* » 21 יולי 2010, 20:50

למישהו יש משהו מוצלח לעשות עם דוחן ? תודה!!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי שומשומ_ית* » 06 יולי 2010, 16:56

קציצות כרוב וקמח חומוס מ-א-מ-מ-ו-ת
רציתי לדווח על הצלחה. נוסו בשישי האחרון וזכו להיטרף בצירוף עם רוטב טחינה לימוני.
ואני שונאת כרוב. באמת
טיפים מפי שקדיה: לנסות לתבל בפפריקה, כורכום, כמון וכאלו...
תודה עיינה!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי חלוקית_נחל* » 30 יוני 2010, 08:02

ממליצה בחום על קציצות הכרוב וקמח החומוס שנידבה עינה במעלה הדף. תיבלתי אותן בתערובת מסאלה לעוף טנדורי ויצא משובח. שלל המבוגרים שטעמו אהבו. אצל הילדים, כולל בנותיי, לא קצר הצלחה אבל עדיין שווה @}

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 30 יוני 2010, 01:11

ואפשר מלכתחילה לטחון את כל הירקות וחתיכות העוף עם המרק ולסנן במסננת גסה (או לא לסנן בכלל). ככה הבת שלי אוכלת את כל הירקות של המרק ולא רק את הקישואים ותפו"א... - כמובן לבדוק לפני שיחס המוצקים והנוזלים סביר - שלא תצא עיסה...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי הילה* » 29 יוני 2010, 23:18

פששששש....
איזה יצירתיות!!!
(-:

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 29 יוני 2010, 22:55

אצלי את מרק העוף המרוכז של סבתא, העונה להגדרה "חליטה מינראלית" ומשמש כמזון מרפא לכל מרעין בישין, אוכלים הילדים רק צלול.
ובכל זאת יש בו עוף (כרגעיים, אחרי הבישול רק העוף, את העצמות אני משחררת לחתולים), בטטה, בצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עלי סלרי, עלי פטרוזיליה, עלי שמיר ועוד ירקות מזדמנים כמו שומר, שום, תפו"א, ארטישוק ירושלמי, כרוב ועוד כתכולת מגירת הירקות החביבה עלינו.
אז בסוף יומיים של שאיבת נוזלים, נשארים הירקות והעלים בתחתית הסיר כאבן שאין לה הופכין.
ניסיתי קציצות אבל הילדים שלי לא נוגעים בקציצות אלא אם כן ד' הכינה אותן. וגם זה כבר כמעט שלא.
היום היתה לי הברקה ואני חייבת לשתף:
הכנתי פסטה (ק.מ.א) ואת הרוטב שידרגתי בעזרת ה"דגים" של המרק (ככה סבתא שלי קראה להם. מעניין אם גם אצלכם)-
טיגנתי בצל גדול ושום חתוך, טיבלתי בפפריקה מתוקה ואורגנו יבש טחון מהגינה (אפשר קנוי,ברור!), הוספתי פטרוזיליה חתוכה ואז פתאום נחו עיני על תחתית סיר המרק והחלטתי לערבב שמחה בשמחה.
הוספתי לסיר הרוטב:
2 כפות מרק
ואת כל הדגים שנשארו בתחתית הסיר.
בישלתי עם מכסה ועם תכולת קופסת רסק עגבניות גדולה
עד שביעבע והצטמצם.
ואז אחרי שזה התקרר מעט העברתי לקערה וטחנתי עם בלנדר מוט ל"בולונז" אחיד.
היה להיט!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עודד_המחפש* » 29 יוני 2010, 21:35

אפשר מתכון?
יש למעלה, כאן: המדריך לתכנון ארוחת צהריים (2010-06-06T14:36:48)

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי תמר_מסיני* » 29 יוני 2010, 18:18

_הכנתי אתמול חמיצת סלק קרה לפי המתכון של סבתא שלי (שדומה מאוד למתכון פה למעלה) וזה יצא מה זה טעים ומרענן, והחזיר אותי לילדות....
מומלץ_
אפשר מתכון?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי חלוקית_נחל* » 29 יוני 2010, 18:14

סוג של תחליף בשר חלבוני עשוי מגלוטן (חיטה). ניתן לקנות קפוא בגוש או מקורר בטעם טבעי או בטעמים אחרים.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עודד_המחפש* » 29 יוני 2010, 17:38

סייטן
מה זה?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 29 יוני 2010, 15:27

גולאש סייטן שאילתרתי אתמול: (הכמויות לא מדויקות, כי אני משחזרת מאילתור...)

1 חבילה סייטן בטעם טבעי - חתוך לרצועות או קוביות
1-2 גזרים חתוכים קטן
1 בצל קצוץ או פרוס
2-3 שיני שום פרוסות דק
1-2 תפו"א חתוכים קטן
1 פלפל אדום קטן (או 1/2) - פרוס או חתוך לקוביות
1/2 כוס עדשים אדומות (או 1 כוס חומוס מבושל או שעועית מבושלת)
עלי פטרוזיליה
1 פחית גדולה של עגבניות קלופות עם המיץ (או 4 עגבניות קצוצות + מעט רסק עגבניות) - הכי טעים של "מוטי" האיטלקית
כמה כפות רוטב סויה
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל שחור טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים דק

מטגנים בצל במעט שמן עד שנהיה שקוף
מוסיפים שום, גזר, תפו"א ומטגנים/מקפיצים עוד קצת
מוסיפים עגבניות, תבלינים ומים
כשרותח מוסיפים פלפל אדום, עדשים וסייטן ומערבבים היטב, ממשיכים לבשל על להבה בינונית. אם יש צורך - מוסיפים עוד מים (רק עד לגובה התוכן של הסיר).
מבשלים רק עד שהגזר והתפו"א התרככו למידה על פי טעמכם (בגלל זה חותכים אותם לחתיכות קטנות, אחרת - בשלו יותר זמן...)
את הפטרוזיליה מוסיפים בסוף, או כמה דקות לפני סוף הבישול.

מי שרוצה חריף - יכול להוסיף פלפל ירוק חריף חתוך דק - יחד עם הבצל בתחילת ההכנה, או פפריקה חריפה...
וכמובן שזה פתוח לשינויים וגיוונים כמיטב הדמיון...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מ* » 24 יוני 2010, 18:01

כמה קינואה לקציצות עדשים וקינואה ?
לא זוכרת, אולי בהשראה מכאן?
http://www.organiclife.co.il/content/view/136/82/
עשיתי אותן (המתכון שלמעלה) מזמן ושמרתי את המתכון, כמעט בטוחה שמהפורום האורגני ב ynet.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מאמינה_בשפע* » 24 יוני 2010, 13:29

כמה קינואה לקציצות עדשים וקינואה ?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מ* » 23 יוני 2010, 22:58

אז לאפחד לא היה מתכון נחמד להמבורגר עדשים.... חבל...
המליצו בפורום האורגני ב y
קציצות עדשים וקינואה של סלע
בישלתי כוס של עדשים ירוקים וסיננתי את עודפי המים שנשארו, ומעכתי עם בלנדר סטיק.

קצצתי בצל וטיגנתי להשקפה, הוספתי 3 שיני שום כתוש, את הקינואה וחופן צנוברים, תיבלתי עם קצת גאראם מסאלה, כמון וקמצוץ קינמון וקליתי את הקינואה עוד כשתי דקות. הוספתי כוס מים (כמות המים בכוונה קטנה מהרגיל), הרתחתי, בישלתי כ-7 דקות על אש קטנה והשארתי מכוסה עוד כ-5 דקות.

ערבבתי את הכל ביחד והוספתי כפית מלח, כף רוטב סויה, כוסברה קצוצה (אפשר להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב) מעט פלפל שחור ו-3 ביצים גדולות, הכנתי קציצות שמנמנות (כתיתות, אם את מתעקשת) וטיגנתי על מחבת נון-סטיק עם טיפ-טיפה שמן (בתרסיס).

יצא הרבה יותר טעים מאלו של זוגלובק.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אנד_לוסיה* » 23 יוני 2010, 21:21

וא-וא-וי-וה עינה, באמת נראה שאת אפון פלא. הפעלת לי את הבלוטות, אנסה בקרוב.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי יעל_ש* » 23 יוני 2010, 19:04

לא יודעת כמה זה בגזרת ה"מעניינים"...אבל...
דלעת אנחנו הכי אוהבים במרק ירקות גדול שהולך עם קוסקוס מלא...
(עם בצל, קישואים, גזרים, שורשים, קולרבי ועשבי תיבול ואפשר גם חומוס וכרוב ירוק...)

וכמובן במרק כתום (עם גזר, בצל, שורשים, עשבים והרבה כורכום ואגוז מוסקט... )

ילדים (שלנו) מאוד אוהבים...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלונית_נבוכה* » 23 יוני 2010, 19:00

הסייבורי? מה זה?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי איילת_חן* » 23 יוני 2010, 17:01

רעיונות מעניינים לדלעת, יש?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עינה_אפונה* » 23 יוני 2010, 00:43

איזו עמה אני שלא נכנסתי לדף עד היום!

קראתי, צחקתי והזלתי ריר, וגם היו לי המון רעיונות להוסיף - מקווה לזכור הכל :-)

גזר
מקלות בתנור עם שמן זית רוזמרין ומלח
סלט גזר מגורד עם בצל ירוק, ברוטב חמאת בוטנים, לימון, הל טחון ואפשר גם נענע קצוצה

סלק
כוס סלק מגורד, כוס עדשים שחורים (קטנים) מבושלים קלות/טרום נבוטים/נבוטים, כפית קארי מדרס - להקפיץ עם מעט שמן זית/חמניות לא מזוכך. תוספת יפה וטעימה לאורז. (הופתעתי לגלות שהרבה ילדים דווקא אוהבים טעם של קארי.)
שילוב של סלק עם עגבניות תפוזים וכמון - בכל מיני צורות.

מלפפונין (טעות הקלדה, אבל זה חמוד אז השארתי)
יש לי חבר שף, קצת משוגע, והוא גילה לי בסוד, ממש בהתנצלות על כך שהוא בכלל ניסה את זה ורק אחרי שהשביע אותי לא לאשפז אותו -
שאפשר להקפיץ או לצלות על מחבת פסים פרוסות דקיקות של מלפפונים. זה מבליט את המתיקות שלהם, ובכלל יוצא טעים ומגניב.

אין לי מתכון לבורגר עדשים, אבל יש לי לקציצות כרוב וקמח חומוס מ-א-מ-מ-ו-ת שמספר אנשים טענו שהן מזכירות עוף:
1 כרוב גדול
2 בצל בינוניים
2 כוסות קמח חומוס (יש כאלה שקוראים לזה גונדי, ניתן למצוא כמעט בכל חנויות הטבע וברוב חנויות התבלינים/קטניות. פשוט לבקש מהם לטחון חומוס קלוי.)
2 כוסות קמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה עד דק במג'ימיקס)
טוחנים במג'ימיקס את הכרוב עד שהוא במרקם של קוסקוס דק עם קצת נוזלים (אם יש הרבה נוזלים אז לסנן חלק), את הבצל מרסקים לגמרי.
מערבבים עם הקמחים, מתבלים במלח לפי הטעם ובכפית קינמון (גראם מאסלה גם הולך, או שילובים של חלק ממרכיביו: פ' אנגלי, ציפורן, הל, זרעי כוסברה...)
עושים קציצות בעובי 1.5 ס"מ בקוטר 4-6 ס"מ
מניחים על תבנית משומנת (או נייר אפיה משומן, או משטח סיליקון משומן), ועם שתי אצבעות משומנות נוגעים מלעלה בכל קציצה. (במקום טיגון עמוק - יוצא יותר טעים, פחות בלתי-בריא [כמה שאני פוליטקלי קורקט...], ויותר חסכוני בשמן) אופים עד שבחוץ מזהיב מאד - ובפנים נימוח וטעים.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלונית_מחפר* » 22 יוני 2010, 17:13

גוגל, חברות!
כן, אבל לא.
ניסיתי כבר שני מתכונים שמצאתי בגוגל ושניהם היו בסדר - לא יותר מזה.
עכשיו אני רוצה המלצה אישית ממישהו שיש לו מתכון שהוא ממש אוהב!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מיצי_החתולה* » 22 יוני 2010, 16:13

_אז לאפחד לא היה מתכון נחמד להמבורגר עדשים.... חבל...
גם אני במחפשים._
גוגל, חברות!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מלפפון_צמח_בגן* » 22 יוני 2010, 08:54

עוד על מלפפונים
http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?C ... leID=13372


על תקן של אנטיפסטי.
מתקנת טעות נפוצה, זה ממש לא.
אנטיפסטי הן המנות הראשונות הקטנות לפני הארוחה, כלומר אם לוקחים את אותם ירקות ומתבלים כל קבוצה בנפרד, יהיה חלק מאנטיפסטי.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 יוני 2010, 20:32

המתכון הכי קל, הכי ורסטילי והכי שימושי שיש: ירקות בתנור
כל צירוף: כרובית, ברוקולי, תפו"א, בטטות, דלעת, סלק, קישואים, חצילים, פטריות, גזר, פלפלים בכל הצבעים, בצל ועוד כהנה וכהנה לפי החביב עליכם, העונה והזול אצל הירקן.
חותכים ומשדכים לפי מידת הקושי/רכות של הירק.
מערבבים בתבנית ויוצקים מעל רוטב שעשוי משמן זית, חומץ בלזמי וסויה, אפשר כמובן מלח ותבלינים, ושולחים לתנור, עם כמה ערבובים במהלך האפייה, עד שנהיה ריח טעים בבית.
טעים חם כשיוצא מהתנור - למשל עם אורז (לבן, טפו), וגם יום יומיים אחר כך עם פסטה קרה לסלט, או עם לחם וגבינה על תקן של אנטיפסטי.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי ג'וניפר_והמשפחה* » 21 יוני 2010, 19:12

אולי עדשים אדומים? נורא קל ומהיר, אפשר לתבל במה שרוצה וזה הופך לדייסה כזאת שמתפקדת מעולה כרוטב לאורז לבן.
זה באמת מה שקרה בסוף.

אז לאפחד לא היה מתכון נחמד להמבורגר עדשים.... חבל...
גם אני במחפשים.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלונית_כרגע* » 21 יוני 2010, 15:54

תגידו אפשר להקפיא אורז מבושל? ואיך?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי דניאלה* » 21 יוני 2010, 15:40

בעניין סלטים:
בקיץ אני מבשלת לפעמים כוס של אורז מלא או בורגול (בטח אפשר עוד דגנים) בלי תבלינים לי כלום,
שמה במקרר ומוסיפה לסלט ירקות שחתוך לקוביות קטנות.
לפעמים מוסיפה גבינה מלוחה איזושהי וגם שום.
הולך מעולה עם ירקות שווים כמו סלרי, קולרבי, גזר.
ארוחה קרה ומעולה במקום מבושלת בחום הזה.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלונית_מחפר* » 21 יוני 2010, 15:40

אז לאפחד לא היה מתכון נחמד להמבורגר עדשים.... חבל...
אז אולי רעיון למשהו נחמד ומיוחד שעושים עם נבטוטים?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אום_שלום* » 21 יוני 2010, 12:13

אולי עדשים אדומים? נורא קל ומהיר, אפשר לתבל במה שרוצה וזה הופך לדייסה כזאת שמתפקדת מעולה כרוטב לאורז לבן.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי ג'וניפר_והמשפחה* » 21 יוני 2010, 08:22

יש אורז לבן בלי כלום, מחפשת תוספת קטנייתית וטעימה להוסיף לו, משהו שגם בן השנה ושלוש ירצה לאכול (שזה כמעט הכל, ואולי באמת הכל, אבל יש לי הרגשה ששעועית לבנה תהיה לו גדולה מדי).

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אנד_לוסיה* » 20 יוני 2010, 23:43

נו, ואני ניסיתי את מרק הסלק הקר של תבשיל קדרה, לא יצא מרגש, וגם אורז עם מנגולד, שקצת הרס את האורז....
מסקנה שלי: המלצות חדשות כדאי לנסות בכמויות קטנות.

לוטם, מה השאלה? אני אוכלת עגבניות ומלפפונים בתור פירות, אם יש הרבה והם טעימים. או סתם חותכת לי עגבניה ומלפפון לארבע ואוכלת עם מלח. אבל אפשר פשוט להכין סלט מכל הירקות ביחד, או כל יום משניים-שלושה אחרים. פלפל ועגבניה (וכוסברה), מלפפון וכרוב (ושמיר), חסות רוקט ונענע עם שום, גזר עם תפוזים, גזר עם כרוב, עגבניות עם חסות ובזיליקום, ובכולם אפשר לשים נבטים ונבטוטים.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מיצי_החתולה* » 20 יוני 2010, 16:53

סלט? סלטים? סלטים מיוחדים? אילו ירקות יש לך?
אני אוהבת לחתוך ירקות קשים למקלות ולטבול אותם בחומוס/טחינה/מטבל כלשהו.
את יכולה להכין גם את המטבל מירקות, טריים או מבושלים, או עשבי תיבול. או שילוב.
ירקות מסודרים יפה על צלחת, עם שמן זית ומיץ לימון? ומלח גס?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 20 יוני 2010, 16:45

המון ירקות, המון. שפע.
רוצה משהו טרי לא מבושל.
מהרהרת...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עודד_המחפש* » 20 יוני 2010, 16:18

הכנתי אתמול חמיצת סלק קרה לפי המתכון של סבתא שלי (שדומה מאוד למתכון פה למעלה) וזה יצא מה זה טעים ומרענן, והחזיר אותי לילדות....
מומלץ!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מלפפון_צמח_בגן* » 17 יוני 2010, 22:44

זה הולך להיות מה זה חמוץץץץץץץ
חמוץ זה טוב, אח"כ החיים נראים מה זה מתוקים.
בדקתי פעם נוספת, זה מה שכתוב, אבל מדובר על 15 (חמש עשרה!) כוסות של ירקות, כך שמתחלק יפה ולא הרבה כמו שנראה ממבט ראשון.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי ???* » 17 יוני 2010, 17:14

3/4 כוס מיץ לימון טרי
זה הולך להיות מה זה חמוץץץץץץץ

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מלפפון_צמח_בגן* » 17 יוני 2010, 17:00

סלט חסה מאש ומלפפונים (הרברט סמואל)
5 כוסות חסה חתוכה לרצועות
5 כוסות נבטי מאש מונבטים
5 כוסות מלפפונים קצוצים דק
רוטב:
3/4 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמ"ז מכבישה קרה
1/2 כפית מלח ים
1 כף עלי זעתר טחונים או דעתר טחון מוכן ללא מלח

לערבב את חמרי הרוטב,
לערום הירקות בצלחת ולצקת הרוטב מעל.
אופציה" סלק טרי מגורר דק מעל.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי גלי* » 16 יוני 2010, 15:31

_איזו מילה יפה ועדינה זאת "מאדים" בזמן שזהו טיגון לשמו
לא מדוייק. טיגון הוא על אש גבוהה. אידוי על אש נמוכה ובעדינות._

זה כבר לא משנה באיזו טמפרטורה. ברגע שהשמן מגיע לטמפרטורה גבוהה של מעל 50 מעלות הוא מתחיל לשחרר רעלנים.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מלפפון_צמח_בגן* » 16 יוני 2010, 13:02

שניהם מאד מומלצים, זה עם העוף - כוכב אצלנו.
סלט עוף עם מלפפונים של אהרוני
http://www.keshet-tv.com/item.aspx?Prog ... oupID=2364

מצרכים:

1 חזה עוף טרי

למשרה:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות יין לבן יבש
1 כפית סוכר
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי

5 מלפפונים קטנים, טריים, לא קלופים
2 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מחרצנים, חתוכים לאורכם לרצועות דקיקות.
3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
חצי כוס לי כוסברה שלמים
2 כפות שומשום קלוי

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוצות דק
2 כפות חומץ יין
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמן שומשום
מלח, פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות דקות. מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומערבבים לתוכם את רצועות עוף. משרים למשך כשעה.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. חותכים את המלפפונים ל"אצבעות".
שמים 3 כפות שמן בווק או מחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את חזה העוף לטיגון קצר תוך עירבוב של שתי דקות. מוציאים למסננת ומקררים מעט.
מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט, (למעט השומשום והכוסברה כולל העוף). מוסיפים את הרוטב ומערבים היטב.
מסדרים על צלחת הגשה נאה, מפזרים מעל את עלי הכוסברה והשומשום הקלוי. ומגישים.
סלט מלפפונים אסיאתי של יעל ישראל
http://www.foodblog.co.il/article.asp?aid=1040

מצרכים לסלט לשישה אנשים:
12 מלפפונים גדולים, או 15 בינוניים, או 20 קטנים
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
3 כפות שומשום מלא, עדיף לא קלוי
10 טיפות שמן שומשום איכותי
4 כפות חומץ בן יין
כף סויה תמרי
מלח לפי הטעם
מעט צ'ילי ירוק קצוץ או טבסקו ירוק
טיפת ווסאבי

אופן ההכנה:
לקלוף את המלפפונים ולחתוך לפרוסות דקות, לחתוך את יתר המרכיבים, להוסיף, לתבל ולערבב.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי כוכב_נגה* » 16 יוני 2010, 10:54

_זה מאד פשוט, מתכון של שני שלבים -
לזרוק את הכוסמת הקלויה.
לאכול משהו אחר._

אהבתי D-:

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 14 יוני 2010, 23:09

ובכלל- אצלי בקיץ ארוחת הצהריים החמה עברה לערב ובצהריים מלון ופירות ופאנקייקס.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 14 יוני 2010, 23:09

מה עם קינואה?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי קן_לציפור* » 13 יוני 2010, 21:31

מלפפונים חתוכים לגפרורים, עם קצת אצות מפוזרות מעל (לא חייבים), שומשום קלוי, שמן שומשום, סויה וחומץ אורז.
יאמי.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי מיצי_החתולה* » 13 יוני 2010, 21:10

אחד joanne]מסלטי המלפפונים weirs cucumber and feta s[/po].html הכי טעימים שאכלתי.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי יתרון_האור* » 13 יוני 2010, 15:45

_חבר הביא לנו מלא מלפפונים .חוצמסלט מה יש לעשות איתו? יש לי גם מתכון למרק מלפפונין,אבל זה ממש לא בריא (מלא שמנת וכו').
רעיונות?_
  • חמוצים ביתיים :-9
  • צזיקי (מרק מלפפונים) אפשר להכין עם יוגורט (אמיתי!) בלי שמנת, או עם מעט שמנת
  • סלט בצל ומלפפונים
  • ראיתי פעם מתכון לממולאים בוכריים שעשויים ממלפפונים, לא ניסיתי, אבל זה מתפקד במתכון כמו קישואים

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי תירזה* » 11 יוני 2010, 16:41

סלט פטרוזיליה עם כרובית
גם ארז הכין כזה.
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.a ... Id=1721424

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי נטע_ש* » 11 יוני 2010, 02:07

איזה דף כייפי, תודה לכולם!
פטריות שיטאקי מיובשות
אני מוסיפה לבישול אורז כמה פטריות מיובשות כמו שהן, מוסיף טעם מיוחד
אפשר להשרות במים לכמה שעות או לילה או מינימום חצי שעה במים רותחים, לסחוט, לקטום את הרגל, ולהוסיף לירקות מוקפצים, או לטגן עם קצת שמן שומשום, להוסיף טיפה רוטב סויה ולבשל כמה דקות, ולהוסיף את זה לכל תבשיל.
במרק מיסו, כייפי גם בקיץ

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי כוכב_נגה* » 09 יוני 2010, 23:53

הדס,
לא הבנתי אם הכרובית במתכון חיה (נאה?)

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי הדס* » 09 יוני 2010, 23:39

דף מבורך!
רוצה לתת מתכון של סלט פטרוזיליה עם כרובית - טעיםםםםםם יאמי!
אכלתי אותו בפסטיבל שאקטי בהנאה מרובה (ותודה לנעמי מהמטבח..)

חותכים המון עלים של פטרוזיליה
מוסיפים מעט פרחי כרובית חתוכים קטן קטן
לרוטב: שמן זית, מעט חומץ בלסמי ומעט רוטב סויה (ממש מעט מהסויה)
מוסיפים מלח פלפל ו... בוטנים (או שקדים) קצוצים וקלויים קלות.. (לא לוותר על החלק הזה שמקפיץ את כל העסק)
מעדן! בתאבון

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי טרה_רוסה* » 09 יוני 2010, 16:29

היום הכנתי סלט לוביה מהמתכון הזה
כולם אהבו.
בישלתי את הלוביה בסיר לחץ בלי בצל ודפנה. השמטתי את השום בגלל הילדים, והוספתי עלעלים של רוקט שנבטו לי בגינה.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי עודד_המחפש* » 09 יוני 2010, 16:05

הבעיה עם כוסמת זה טעם לוואי. גם לקינואה יש.
שטיפה טובה של הקינואה לפני הבישול מוציאה חלק גדול מהטעם.
לגבי כוסמת - הנבטה עוזרת להפחית משמעותית את טעם הלואי.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי לוטם_מרווני* » 09 יוני 2010, 14:30

כרובית
מרק כרובית : בצל, תפו"א, כרובית. אחרי שהכל מבושל, טוחנים למרק קרם נפלא נפלא...מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל לבן. יאמי.
לשים לב שכרובית היא ממשפחת המצליבים והרבה אנשים רגישים להם (כאבי בטן, גזים).

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 09 יוני 2010, 14:01

לביבות/קציצות אפויות - מכינים כל מתכון של לביבות/ קציצות לטיגון, אך מוסיפים מעט שמן או טחינת/חמאת שקדים/אגוזים וכו' למתכון. אני מכינה הרבה גרסאות של קציצות ירק וטופו... שגם הוא מוסיף לחות לקציצה - ובצורה זו גם נחבא מעיני החוששים ממנו...
כדי שלא יתפרקו צריך להוסיף מעבר לשומן וללחות חומר "מדביק": ביצה, תפוח אדמה (מבושל ומעוך), או כף-שתיים של פשתן טחון. בכל מקרה, אין צורך לאפות יותר מ 20-30 דקות... (כדאי לשטח אותן בתבנית האפיה ללא יותר מ 1-1.5 ס"מ עובי).
אני אשתדל לשחזר את אחת הגרסאות שלי לקציצות טופו וירק, אבל המקור הוא מכאן: http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Re ... oryID=3260
(הכמויות במתכון הזה עצומות לדעתי, אפשר להכין חצי ואפילו שליש).

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלונית_מחפר* » 09 יוני 2010, 12:50

מחפשת מתכון ממש טוב להמבורגר עדשים - ניסיתי כבר כמה, חלקם טובים יותר חלקם פחות, אבל עדיין לא הגעתי לממש ממש מוצלח - עדיף כמובן באפייה ולא בטיגון!!

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי ע_ע_ע* » 09 יוני 2010, 11:58

_מתי לקנות את המצרכים? כמה ? שלא יתקלקלו אבל גם שלא יהיה מקרר ריק ברגע קריטי.
והכי גרוע אצלי - כמויות . אם אני מכינה משהו בערב, גם אם אני מנסה להכין הרבה כדי שיישאר לצהריים, אנחנו (זוג סטודנטים רעבים...) מחסלים את זה.
אני כנראה לא רגילה לבשל "כמויות"._

תכנון הקניות השבועיות והבישול

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי רוקדת_לאור_ירח* » 09 יוני 2010, 11:20

לוואי? זה פשוט הטעם! (וגם הקינואה)
בדיוק.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי כוכב_נגה* » 09 יוני 2010, 11:16

עוד על כרובית?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אנד_לוסיה* » 09 יוני 2010, 10:49

בד"כ הן מתפרקות לי
אז עוד ביצה.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי שומשומ_ית* » 09 יוני 2010, 09:08

לוואי? זה פשוט הטעם! (וגם הקינואה)
:-) לגמרי
איך עושים לביבות/קציצות תרד אפויות וטעימות?
באופן כללי: מתכונים לקציצות אפויות וצמחוניות יהיו מאוד משמחים.
בד"כ הן מתפרקות לי ו/או יוצאות יבשות.... (והנחתום תעיד שהיא בד"כ ממש מוצלחת בבישולים)

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אנד_לוסיה* » 09 יוני 2010, 09:01

לביבות תרד
מפרידים את העלים מהגבעולים ובעיקר מהניצנים הקשים, מאדים בשמן זית, מרסקים או לא, לבחירתך. מוסיפים ביצה וקמח, אפשר מוסקט וכמובן טיפה מלח ואופים או מטגנים. טעים מאוד.

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי איילת_חן* » 09 יוני 2010, 08:46

בהמשך לתרד, איך עושים לביבות/קציצות תרד אפויות וטעימות?

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי פלונית* » 09 יוני 2010, 03:25

שתהיו בריאות כולכן. נראה לי שאני בדרך לקנות עוד צרור פטרוזיליה...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 09 יוני 2010, 00:14

מלפפונים
מומלץ להכין סלט סיני (למשל, כמו כאן: http://www.grouprecipes.com/25305/chine ... salad.html)

או יפני (למשל: http://www.moscowfood.coop/archive/SeaVeggies.html).

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 09 יוני 2010, 00:02

פטריות שיטאקי :
  1. תוספת מעולה לכל תבשיל פטריות (רוטב, מרק, מוקפץ...)
  2. אפשר להפריד מהרגליים ולטחון לאבקה ולהשתמש כיד הדמיון הטובה עליכם (אורז, חביתה, פיצה, פסטה...) - אפשר לשדרג ולטחון עם פטריות מיובשות אחרות...
  3. אפשר להכין ציר לתבשיל אחר, ע"י השריה במים...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 08 יוני 2010, 23:56

אני לא סובלת בטטות - אבל אין על הלביבות בטטה של אורנה ואלה (הן לא ממש בריאותיות). יש מתכון כאן: http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-437120,00.html

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי זארו_סובה* » 08 יוני 2010, 23:53

צ'ימיצ'ורי
1 צרור גדול של פטרוזיליה
1 ראש שום - שיניים קלופות וכתושות
1 פלפלון צ'ילי (או חלק ממנו, לפי הטעם) קצוץ דק
מלח ופלפל
שמן חמניות או קנולה (לא שמן זית)

אפשר לגוון עם: כוסברה (טריה), בזיליקום (טרי)
מעבדים הכל במעבד מזון - תוך הוספת השמן בהדרגה עד לקבלת רוטב די נוזלי (לא ממרח)

מאפסנים בצנצנת במקרר.

מתאים (וגם מטעים...) להכל! (בשר, דג, טופו, סלטים, סנדביצ'ים ועוד - כיד הדמיון הטובה עליכם)

חוץ מזה אפשר להוסיף פטרוזיליה לטחינה, ולעבד במעבד מזון (חברנו הטוב) לטחינה ירוקה...

המדריך לתכנון ארוחת צהריים

על ידי אנד_לוסיה* » 08 יוני 2010, 23:42

הבעיה עם כוסמת זה טעם לוואי
לוואי? זה פשוט הטעם! (וגם הקינואה)

פטרוזיליה: קצוצה לא הכי דק, עם כוסברה, לימון ושום. ואפשר להוסיף גם בצל ירוק ו/או פלפל חריף. זה כמו מין סחוג כזה במרקם של סלט. אם מכניסים את הכל לבלנדר זה סחוג של ממש.
יש גם צ'ימיצ'ורי, למי שאוהבת.
אבל בכלל, פטרוזיליה אפשר לשים בכל דבר, אם לא מתעצלים: חביתות ירק, חצילים, טחינה, כל סלט ירקות. סלט של פלפלים אדומים וגרגירי חומוס.
וגם, אם במקרה המלחתן משהו יתר על המידה, זרקו לתוכו חבילת פטרוזיליה ואחר כך הוציאו. זה עשוי להציל את המצב.

בטטות אפשר לקלוף, לחתוך לצ'יפס, לשים בתבנית עם קצת שמן זית (רק שמן זית ולא שמן אחר) ולהלל את השם.
לא הייתי מקלקלת את זה עם פטרוזיליה.

חזרה למעלה