על ידי נמוש* » 12 יוני 2017, 11:06
אפשר להוסיף בראש הדף -
מזונות העשירים בחומצת האמינו ליזין. ליזין ידועה כמשמשת לזירוז החלמה של זיהומי הרפס וגם למניעת הישנותם, על ידי סתירת פעולת חומצת האמינו ארגינין - ארגינין מזרזת את התפתחות ההרפס.
ליזין נמצאת בקטניות (כמו עדשים, שעועית לבנה, חומוס, מאש), שמרי בירה, דגים, בשר הודו, בשר עוף, שום, יוגורט, תפוחי אדמה, כוסמת, גרעיני דלעת, פיסטוק חלבי, תירס, קמח סויה, רוב הפירות והירקות הטריים - במיוחד מנגו, משמשים, אגסים, תפוחים ותאנים, פפאיה, סלק ונבטים.
זונות העשירים בחומצת האמינו ארגינין - הארגינין מזרז את התפתחות ההרפס.
ארגינין נמצא ב: בוטנים, חמאת בוטנים, שקדים, אגוזים, זרעים, שוקולד, חרובים, מוצרי חלב(לא יוגורט), קוקוס, ג'לטין, בשר, שיבולת שועל, פולי סויה יבשים וטופו, קמח לבן, חיטה מלאה, אורז חום, אפונה, קפאין, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל, אגוזי לוז, שוקולד מריר וטחינה (שומשום).
מזונות חומציים שעלולים לגרום להחמרה של פצעי ההרפס. מזונות בעלי אפקט חומצי חזק הם עגבניות, פירות הדר, בשר בקר, ממתיקים ומזון מתוק (ממתיקים מלאכותיים, מוצרי שוקולד, סוכר), משקאות (משקאות תוססים, מים מוגזים, משקאות המכילים קפאין), פירות מסוימים (אוכמניות, חמוציות, שזיף מיובש), בוטנים, קמח חיטה לבן, פסטה, מאפים, גבינות, חלב הומוגני ומזונות מטוגנים. בזמן התקף מומלץ להוריד לחלוטין את המזונות לעיל.
מזונות המכילים חומצה ארכידונית, היא חומצת שומן מסוג אומגה 6, שזו מעודדת תהליכים דלקתיים וכאב. נמצאת בעיקר בחלבונים מן החי: בשר, חלב ומוצריו, ביצים. (זאת לא אומגה 3 הטובה).
לקוח מהאתר Foodsdictionary, עם תוספות והסברים שלי.
אפשר להוסיף בראש הדף -
מזונות העשירים בחומצת האמינו ליזין. ליזין ידועה כמשמשת לזירוז החלמה של זיהומי הרפס וגם למניעת הישנותם, על ידי סתירת פעולת חומצת האמינו ארגינין - ארגינין מזרזת את התפתחות ההרפס.
ליזין נמצאת בקטניות (כמו עדשים, שעועית לבנה, חומוס, מאש), שמרי בירה, דגים, בשר הודו, בשר עוף, שום, יוגורט, תפוחי אדמה, כוסמת, גרעיני דלעת, פיסטוק חלבי, תירס, קמח סויה, רוב הפירות והירקות הטריים - במיוחד מנגו, משמשים, אגסים, תפוחים ותאנים, פפאיה, סלק ונבטים.
זונות העשירים בחומצת האמינו ארגינין - הארגינין מזרז את התפתחות ההרפס.
ארגינין נמצא ב: בוטנים, חמאת בוטנים, שקדים, אגוזים, זרעים, שוקולד, חרובים, מוצרי חלב(לא יוגורט), קוקוס, ג'לטין, בשר, שיבולת שועל, פולי סויה יבשים וטופו, קמח לבן, חיטה מלאה, אורז חום, אפונה, קפאין, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל, אגוזי לוז, שוקולד מריר וטחינה (שומשום).
מזונות חומציים שעלולים לגרום להחמרה של פצעי ההרפס. מזונות בעלי אפקט חומצי חזק הם עגבניות, פירות הדר, בשר בקר, ממתיקים ומזון מתוק (ממתיקים מלאכותיים, מוצרי שוקולד, סוכר), משקאות (משקאות תוססים, מים מוגזים, משקאות המכילים קפאין), פירות מסוימים (אוכמניות, חמוציות, שזיף מיובש), בוטנים, קמח חיטה לבן, פסטה, מאפים, גבינות, חלב הומוגני ומזונות מטוגנים. בזמן התקף מומלץ להוריד לחלוטין את המזונות לעיל.
מזונות המכילים חומצה ארכידונית, היא חומצת שומן מסוג אומגה 6, שזו מעודדת תהליכים דלקתיים וכאב. נמצאת בעיקר בחלבונים מן החי: בשר, חלב ומוצריו, ביצים. (זאת לא אומגה 3 הטובה).
לקוח מהאתר Foodsdictionary, עם תוספות והסברים שלי.