אימייל שקיבלתי היום:
נמצא הפטנט להורדת אנטנות
בגבעתיים הצליחו דיירי בניין להוריד מתקן גישה אלחוטי-אנטנה
לכול דבר, שעד היום היה קשה להורידה בגלל פטורים מהיתר בנייה.
הדבר קרה לאחר שפנו למפקחת על שטחים משותפים בטאבו , וטענו כי תקנון הבנין אינו
מאפשר ניצול שטחים משותפים לשם התקנת אנטנות מבלי שהשכנים הביאו לכך הסכמתם.
בנוסף תקנון הבנין מייעד את הבניין למגורים ולא למסחר ואו שירותיים.
אני מביא כאן תקציר כפי שנמסר לי ע"י עו"ד גילה סמולסקי פייס - דיירת בבניין,
ואחת הלוחמות באנטנה, כפי שמסופרים הדברים על ידה.
דעתי, היא כי חברות ה סלולאר פחדו מתקדים בהם הן לא צד לדיון, ולכן יקשה עליהם
לערער על כך בהמשך, ולכן קפלו את הזנב בין הרגליים מהר.
חשוב כי כמה שיותר וועדי בתים, ואנשים ידעו זאת.
זהו עוד נידבך של התמודדות מול חברות הסלולאר, בו השקרים והרמאויות שלהן
מתגלים.
חשוב להדגיש כי כאשר חברות הסלולאר נתבעות בעקיפין והן לא צד לדיון , כלומר
כאשר תובעים את השכן , חברות הסלולאר מתקפלות היות והן פוחדות מתקדימים שלא
יוכלו לערער עליהן.
גילה סמולסקי - פייס, עורכת דין, מגשרת ונוטריון
Gila Smolsky - Paiss, Advocate, Mediator&Notary
טל: 03-6128020
פקס: 03-6135095
רחוב בן גוריון 2 בית ב.ס.ר. 1 רמת גן 52573 E-Mail:
[email protected]
נצחון במאבק של חניתה 1 על "סלקום" נמצא הפטנט להורדת אנטנות
רקע עובדתי 2005-2008
2005 – הדיירים מגלים לראשונה כי על גג הבית יש אנטנות "סלקום"
- באוקטובר 2005 נודע לדיירי הבנין בחניתה 1 במקרה, כי בפנטהאוז של משפחת ירון, בקומה 5, מותקנות אנטנות סלולאריות של חברת סלקום. כשבקשו לעלות ולראות את האנטנות דרך הגג המשותף –התברר להם שהמנעול לגג הוחלף ונמנעה מהם הגישה לגג. כמו כן גילו הדיירים שלארון הבזק חוברו כבלים חשמליים העולים מחצר הבית ועד לאנטנות שבדירת משפחת ירון.
סוף 2005 – העיריה והדיירים מסכלים נסיון של "פלאפון" להקים חוות אנטנות
- חודש לאחר מכן, בנובמבר 2005 גילה אחד הדיירים בבית, באקראי כי בחצר הבית חונה מנוף המעלה עשרות קופסאות לפנטהאוז משפחת ירון שבקומה החמישית. אמנם המובילים טענו בפניו כי מדובר ב...מערכת הסטריאו, אך הדייר הבין מיד שמדובר בשנאים וציוד תקשורת.
- עו"ד גילה סמולסקי פייס, המתגוררת בבית המשותף פנתה למשרד לאיכות הסביבה, וההתברר לה כי פרט לאנטנות הקיימות של "סלקום" מתעתדת "פלאפון" להקים בבנין "חוות אנטנות".
- עו"ד סמולסקי –פייס פנתה לעירית גבעתיים, וזו האחרונה שלחה מיד פקח לשטח שצילם את המתרחש. בעקבות פגישה עם סגן ראש העיר דאז, עו"ד יצחק נטוביץ, והתובעת העירונית, שרונה לוי הגישה העיריה לבית המשפט לעניינים מקומיים בקשה לצו זמני למניעת הפעולות. טענת העיריה היתה כי שימוש בדירת מגורים כ"חוות אנטנות" הינו "שימוש חורג, שלא ניתן לו התר כחוק.
- במקביל, ניהלו תושבי השכונה בהנהגתה של עו"ד סמולסקי פייס מאבק ציבורי רחב היקף נגד חברת פלאפון. מעבר לפניה לעיתונות חילקו הדיירים כ-1,000 עלונים לכל דיירי הסביבה וכינסו אסיפה בה השתתף גם עו"ד יצחק נטוביץ.
- כמו כן הגישה עו"ד גילה סמולסקי פייס בקשה לצו מניעה זמני בפני המפקחת על רישום מקרקעין בתל אביב (תיק מספר746/05) כנגד משפחת ירון, בו טענה כי שימוש בדירת מגורים כ"חוות אנטנות" סותר את תקנון הבית המשותף, הקובע כי "הדירות תשמשנה למטרת מגורים ו/או מקצוע חופשי".
- בעקבות המאבק הציבורי והמשפטי שנוהל כנגד חב' פלאפון נאלצה חב' פלאפון להתקפל. בהודעה בהסכמה שהגישה פלאפון לבית המשפט ביום 29.1.06 מעט לפני מועד הדיון, הודיעה כי היא חוזרת בה מכוונתה להקים את המתקן הסלולארי, והתושבים חגגו נצחון.
- ובינתיים, התביעה המקבילה שהוגשה על ידי הדיירים הובאה לדיון בפני המפקחת אורה קניון, ונמחקה עוד בטרם נדונה בעקבות דרישת המפקחת להפקיד ערבות לכל נזק שייגרם לנתבעים, ערבות שדיירי הבית סרבו לתת, והדיירים הסתפקו באותו שלב בנצחון על פלאפון.
ספטמבר 2007 – מסוכל נסיון שני של פלאפון להתקין אנטנות על גג הבית
- בעקבות הודעתה של פלאפון לבית המשפט חשבו התושבים שהגיעו אל המנוחה והנחלה – אלא שכעבור שנה וחצי התברר להם כי טעו. בחודש ספטמבר 2007 שוב גילו הדיירים שבפנטהאוז של משפחת ירון נעשות עבודות ושוב מועלה ציוד תקשורת אל הגג, במסווה של שיפוצים. כמו כן החלו עבודות קידוח בתקרת הרכוש המשותף כדי להעביר כבלי חשמל מארון שבחדר המדרגות בקומה 5 לחדר המכשירים על הגג.
- כל הסיפור חזר על עצמו: שוב פנתה עו"ד סמולסקי פייס למשרד לאיכות הסביבה, ואז התברר לה, לתדהמתה, שאותה חברת פלאפון אשר התחייבה בפני בית המשפט שלא להקים אתר סלולארי בבית – שוב ביקשה וקיבלה מהמשרד לאיכות הסביבה היתר להקמת אתר חדש. והכל כמובן נעשה בחסותה ובהסכמתה של משפחת ירון אשר פותחת שערי דירתה לרווחה בפני החברות הסלולריות תמורת בצע כסף.
- עו"ד סמולסקי-פייס בשם הדיירים, ועו"ד שרונה לוי מטעם העיריה פנו במכתבים חריפים לבאי כוחה של פלאפון. בעקבות האיומים בתביעה הצליחו הנ"ל לסכל בינתיים את הכוונה של משפחת ירון להתיר לחב' פלאפון להקים שוב את האתר הסלולארי.
אנטנה של סלקום הקרויה "מתקן גישה אלחוטי" עדין נמצאת על גג הבית
- בעוד הנסיונות של "פלאפון" להקים בבנין חוות אנטנות נכשלו - המשיכה חברת סלקום להפעיל מדירת משפחת ירון אנטנה הקרויה "מתקן גישה אלחוטי".
- "מתקן גישה אלחוטי" הינו מתקן שממדיו אינם עולים על 805030 ס"מ, ואשר אינו דורש התר בניה. בירור שנערך בזמנו העלה כי חברות הסלולאר משתדלות להכניס כל אנטנה למעין קופסה בגודל הנ"ל – בין בצורת עציץ, מזגן או פנס תאורה, לקרוא לה "מתקן גישה אלחוטית" ובדרך זו להימלט מהחובה להוציא התר בניה. בשיטה זו ניתן לשים על גג אחד אינסוף אנטנות ללא התר בניה, העיריה לא יכולה לסייע והאזרחים הופכים לחסרי אונים.
- בעקבות לחץ של תושבים של השכונה כולה, אשר חוששים מאד מן הקרינה הבוקעת מן האנטנות, הסכים ראש העיר, מר ראובן בן שחר, באדיבותו, לסייע לתושבים ולממן סיוע משפטי של עו"ד ליאור כץ, ממשרד רענן הר זהב, שהינו בעל מוניטין ונסיון עשיר בתחום של הורדת אנטנות.
נובמבר 2008 הדיירים מגישים תביעה נגד משפחת ירון בפני המפקחת
- לאחר התייעצויות הוחלט לשוב ולהגיש תביעה אצל המפקחת על רישום מקרקעין, בטענה שמתקן סלולארי, לרבות מתקן גישה אלחוטי, הינו שימוש אסור לפי תקנון הבנין. ביום 27.11.08 הגישו איפוא תושבי הבית ברחוב חניתה 1, באמצעות עו"ד ליאור כץ וכן באמצעות עו"ד גילה סמולסקי פייס, תביעה כנגד משפחת ירון בפני המפקחת, בתיק 500/08.
- ביום 3.3.09 הגיעה המפקחת, מירה אריאלי, לביקור בבית משפחת ירון, הנתבעים. בביקור, בו השתתפו גם באי כוח הצדדים וגם נציג של סלקום, ראתה המפקחת את מתקן הגישה האלחוטית ואת הכבלים שיורדים לאורך הקיר. הנתבע, דורי ירון, ניסה להציג את המתקן כמתקן קטן, ולהסתיר את חדר המכשירים שנלווה אליו.
- אלא שבעקבות לחץ של עו"ד ליאור כץ על נציג סלקום, נאלץ זה האחרון להודות כי "מתקן הגישה האלחוטית" אינו מתקן העומד ברשות עצמו, אלא מצריך חדר מכשירים, ולחשוף אותו.
חדר מכשירים מוסתר כמו בבית של "אנה פרנק"
- חדר המכשירים היה מוסתר מאחורי ארון כבד שכוסה בחפצים, ממש כמו הכניסה לבית של אנה פרנק. לאחר שהוזזו החפצים והארון, התגלתה דלת לבנה ללא ידית. נציג סלקום פתח את הדלת ולעיניהם המשתהות של כולם התגלה חדר שנבנה והוכשר לצרכי סלקום, עם רצפה מיוחדת, כאשר הקירות והדלתות מצופים בלוחות ספוג עבים במיוחד. בחדר היו 8 מצברים, ארונות תקשורת, לוחות חשמל, וציוד רדיו. החדר היה ממוזג על ידי מזגן.
- תגובה של המפקחת, הגברת מירה אריאלי היתה "וואו" ונכר היה שהיא היתה המומה. פרוטוקול הדיון כפי שנרשם על ידה מצ"ב.
- לאחר הביקור נדרשו הצדדים להגיש תצהירי עדות מטעמם, והתיק נקבע להוכחות ליום 13.5.09.
- בתצהיר שהוגש על ידי עו"ד גילה סמולסקי פייס, העלתה הנ"ל שורה של טענות: ראשית טענה עו"ד סמולסקי הנ"ל כי עסק של אנטנות הינו עסק ללא רשיון –המתנהל ללא בקרה ופיקוח ועלול להיות מסוכן.
- כועד בית העלתה עו"ד סמולסקי פייס תהיות: מה יקרה אם תפרוץ חלילה שריפה? ברקים? מה יקרה אם יהיה שיטפון (מהגג)? איך ניתן יהיה להיכנס? האם הציוד נבדק על ידי חשמלאי מוסמך? האם מהנדס קונסטרוקציה בדק שהציוד לא כבד מדי כדי להימצא בחדרון על הגג? האם החדר מפוקח על ידי גורם מקצועי אובייקטיבי??? הרי בגלל שהחדר הוא בתוך דירת מגורים, אין אפשרות לפקחי העירייה, וגם לא לפקחי המשרד להגנת הסביבה, להיכנס אליו ולבצע בו ביקורות.
- עו"ד סמולסקי –פייס הסבירה כי עסק של אנטנות ומתקני שידור סלולאריים המצוי בתוך דירת מגורים, הינו עסק לכל דבר וענין. עסק כזה מצריך עבודות בניה, התקנה, העלאה והורדה של ציוד, ותחזוקה שוטפת. העלאת הציוד משמעותו רעש בעת הפריקה והטעינה, גרירה, שימוש חורג במעלית, לכלוך וכיו"ב מטרדים שבדיוק אותם תקנון הבית המשותף רצה למנוע.
- עו"ד סמולסקי פייס הדגישה שמדובר בעסק דינמי ומתפתח, ורב החשש שאם לא ינתן צו המונע ממשפחת ירון לארח חברות סלולאר בביתה – היא תשוב ותפנה לחברות נוספות.
- כן טענה עו"ד סמולסקי פייס כי התקנת אנטנות על גג הבית מורידה את ערך הדירות.
- "קשה לי לתאר במדויק איך המרגש לגור בתוך בית בו מנוהל עסק של אנטנות סלולאריות. "ביתי הוא מבצרי" כך אומרים – אך אין זה כך במקרה שלי. במקרה שלי ביתי הוא כמו "שטח אויב". אני צריכה להיות ערנית ודרוכה לכל פעילות ולכל תנועה. אני חיה כל הזמן בתחושה של מתח, מאבק וחשש.
- בכל פעם כשיש רעש או קידוח – אני עוברת בין תשעת השכנים האחרים ובודקת אם מי מהם עושה שיפוץ בדירה. אם מתברר שאף אחד לא עורך שיפוץ - אני מיד פונה למשרד לאיכות הסביבה לבדוק אם אין הפתעות, ואם עוד חברה סלולארית לא קיבלה התר הקמה של מתקן סלולרי ומעלה ציוד לגג." כך לדברי עו"ד סמולסקי פייס.
- מר גיל פרידן, דייר אחר בבנין, הדגיש בתצהירו כי הוא מוטרד מחוסר הודאות של השלכות הקרינה מהאנטנות וכי הוא סבור שהאנטנות מהוות סכנה בריאותית. "האנטנות פוגעות באיכות החיים שלי ואני חי בדירתי בתחושה לא נעימה" הוסיף.
- אמנם התביעה הוגשה נגד משפחת ירון, אך בפועל, בפרונט עמדו באי כוחה של סלקום. הצדדים נהלו מגעים לפשרה, אך המגעים נכשלו.
- 5.09 – סלקום מסלקת את האנטנות מחשש לפסק דין תקדימי
- בערב ל"ג בעומר, 11.5.09 כמה שעות לאחר שהמו"מ בין הצדדים עלה על שרטון, הגיעו מנופים ומשאיות מטעם חברת סלקום ופרקו בחופזה את האתר והורידו את ציוד הרדיו והתקשורת מן הגג.
- התושבים בסביבה כולה היו באופוריה. תושבים רבים הסתודדו ליד המנוף עם מצלמות בידיהם, ואחרים יצאו לחלונות ומחאו כפיים. התרגשות אחזה בכולם. מי שלא ראה את דיירי חניתה 1 ושכונת בורוכוב כולה במעמד הזה – לא ראה שמחה מימיו. אמנם היה זה ערב לג בעומר, אך התחושה היתה של "שמחת בית השואבה"...
- ההערכה היא כי "סלקום" העדיפה להסיר את המתקן לפני הדיון, וכך להימנע מהכרעה שיפוטית תקדימית, לפיה בבית משותף בו קובע התקנון כי "הבית ישמש למגורים בלבד" אסור להתקין מתקנים סלולאריים, גם אם מדובר ב"מתקני גישה אלחוטיים" שאינם מצריכים התר בניה.
- בדיון שנערך בפני המפקחת על רישום מקרקעין ביום 13.5.09 הצהירו באי כוח הנתבעים כי "הכל פונה אתמול... מהגג, מהחדר, מארון החשמל, מהקירות החיצוניים". כמו כן התחייבו כי "לא יפעילו ולא יתקינו בדירתם והגג הצמוד לה ו/או ברכוש המשותף מתקני שידור סלולאים ומתקני גישה על חוטית".
- אף שמדובר על פסק דין לפשרה ולא על פסק דין המהווה תקדים, עו,ד סמולסקי פייס סבורה כי נמצא הפטנט שיכול לסייע לכלל האזרחים במדינה להוריד מתקנים סלולארים מבתים משותפים.
אימייל שקיבלתי היום:
נמצא הפטנט להורדת אנטנות
בגבעתיים הצליחו דיירי בניין להוריד מתקן גישה אלחוטי-אנטנה
לכול דבר, שעד היום היה קשה להורידה בגלל פטורים מהיתר בנייה.
הדבר קרה לאחר שפנו למפקחת על שטחים משותפים בטאבו , וטענו כי תקנון הבנין אינו
מאפשר ניצול שטחים משותפים לשם התקנת אנטנות מבלי שהשכנים הביאו לכך הסכמתם.
בנוסף תקנון הבנין מייעד את הבניין למגורים ולא למסחר ואו שירותיים.
אני מביא כאן תקציר כפי שנמסר לי ע"י עו"ד גילה סמולסקי פייס - דיירת בבניין,
ואחת הלוחמות באנטנה, כפי שמסופרים הדברים על ידה.
דעתי, היא כי חברות ה סלולאר פחדו מתקדים בהם הן לא צד לדיון, ולכן יקשה עליהם
לערער על כך בהמשך, ולכן קפלו את הזנב בין הרגליים מהר.
חשוב כי כמה שיותר וועדי בתים, ואנשים ידעו זאת.
זהו עוד נידבך של התמודדות מול חברות הסלולאר, בו השקרים והרמאויות שלהן
מתגלים.
חשוב להדגיש כי כאשר חברות הסלולאר נתבעות בעקיפין והן לא צד לדיון , כלומר
כאשר תובעים את השכן , חברות הסלולאר מתקפלות היות והן פוחדות מתקדימים שלא
יוכלו לערער עליהן.
גילה סמולסקי - פייס, עורכת דין, מגשרת ונוטריון
Gila Smolsky - Paiss, Advocate, Mediator&Notary
טל: 03-6128020
פקס: 03-6135095
רחוב בן גוריון 2 בית ב.ס.ר. 1 רמת גן 52573 E-Mail:
[email protected]נצחון במאבק של חניתה 1 על "סלקום" נמצא הפטנט להורדת אנטנות
רקע עובדתי 2005-2008
2005 – הדיירים מגלים לראשונה כי על גג הבית יש אנטנות "סלקום"
[list=1]
[*] באוקטובר 2005 נודע לדיירי הבנין בחניתה 1 במקרה, כי בפנטהאוז של משפחת ירון, בקומה 5, מותקנות אנטנות סלולאריות של חברת סלקום. כשבקשו לעלות ולראות את האנטנות דרך הגג המשותף –התברר להם שהמנעול לגג הוחלף ונמנעה מהם הגישה לגג. כמו כן גילו הדיירים שלארון הבזק חוברו כבלים חשמליים העולים מחצר הבית ועד לאנטנות שבדירת משפחת ירון.
[/list]
סוף 2005 – העיריה והדיירים מסכלים נסיון של "פלאפון" להקים חוות אנטנות
[list=1]
[*] חודש לאחר מכן, בנובמבר 2005 גילה אחד הדיירים בבית, באקראי כי בחצר הבית חונה מנוף המעלה עשרות קופסאות לפנטהאוז משפחת ירון שבקומה החמישית. אמנם המובילים טענו בפניו כי מדובר ב...מערכת הסטריאו, אך הדייר הבין מיד שמדובר בשנאים וציוד תקשורת.
[/list]
[list=1]
[*] עו"ד גילה סמולסקי פייס, המתגוררת בבית המשותף פנתה למשרד לאיכות הסביבה, וההתברר לה כי פרט לאנטנות הקיימות של "סלקום" מתעתדת "פלאפון" להקים בבנין "חוות אנטנות".
[/list]
[list=1]
[*] עו"ד סמולסקי –פייס פנתה לעירית גבעתיים, וזו האחרונה שלחה מיד פקח לשטח שצילם את המתרחש. בעקבות פגישה עם סגן ראש העיר דאז, עו"ד יצחק נטוביץ, והתובעת העירונית, שרונה לוי הגישה העיריה לבית המשפט לעניינים מקומיים בקשה לצו זמני למניעת הפעולות. טענת העיריה היתה כי שימוש בדירת מגורים כ"חוות אנטנות" הינו "שימוש חורג, שלא ניתן לו התר כחוק.
[/list]
[list=1]
[*] במקביל, ניהלו תושבי השכונה בהנהגתה של עו"ד סמולסקי פייס מאבק ציבורי רחב היקף נגד חברת פלאפון. מעבר לפניה לעיתונות חילקו הדיירים כ-1,000 עלונים לכל דיירי הסביבה וכינסו אסיפה בה השתתף גם עו"ד יצחק נטוביץ.
[/list]
[list=1]
[*] כמו כן הגישה עו"ד גילה סמולסקי פייס בקשה לצו מניעה זמני בפני המפקחת על רישום מקרקעין בתל אביב (תיק מספר746/05) כנגד משפחת ירון, בו טענה כי שימוש בדירת מגורים כ"חוות אנטנות" סותר את תקנון הבית המשותף, הקובע כי "הדירות תשמשנה למטרת מגורים ו/או מקצוע חופשי".
[/list]
[list=1]
[*] בעקבות המאבק הציבורי והמשפטי שנוהל כנגד חב' פלאפון נאלצה חב' פלאפון להתקפל. בהודעה בהסכמה שהגישה פלאפון לבית המשפט ביום 29.1.06 מעט לפני מועד הדיון, הודיעה כי היא חוזרת בה מכוונתה להקים את המתקן הסלולארי, והתושבים חגגו נצחון.
[/list]
[list=1]
[*] ובינתיים, התביעה המקבילה שהוגשה על ידי הדיירים הובאה לדיון בפני המפקחת אורה קניון, ונמחקה עוד בטרם נדונה בעקבות דרישת המפקחת להפקיד ערבות לכל נזק שייגרם לנתבעים, ערבות שדיירי הבית סרבו לתת, והדיירים הסתפקו באותו שלב בנצחון על פלאפון.
[/list]
ספטמבר 2007 – מסוכל נסיון שני של פלאפון להתקין אנטנות על גג הבית
[list=1]
[*] בעקבות הודעתה של פלאפון לבית המשפט חשבו התושבים שהגיעו אל המנוחה והנחלה – אלא שכעבור שנה וחצי התברר להם כי טעו. בחודש ספטמבר 2007 שוב גילו הדיירים שבפנטהאוז של משפחת ירון נעשות עבודות ושוב מועלה ציוד תקשורת אל הגג, במסווה של שיפוצים. כמו כן החלו עבודות קידוח בתקרת הרכוש המשותף כדי להעביר כבלי חשמל מארון שבחדר המדרגות בקומה 5 לחדר המכשירים על הגג.
[/list]
[list=1]
[*] כל הסיפור חזר על עצמו: שוב פנתה עו"ד סמולסקי פייס למשרד לאיכות הסביבה, ואז התברר לה, לתדהמתה, שאותה חברת פלאפון אשר התחייבה בפני בית המשפט שלא להקים אתר סלולארי בבית – שוב ביקשה וקיבלה מהמשרד לאיכות הסביבה היתר להקמת אתר חדש. והכל כמובן נעשה בחסותה ובהסכמתה של משפחת ירון אשר פותחת שערי דירתה לרווחה בפני החברות הסלולריות תמורת בצע כסף.
[/list]
[list=1]
[*] עו"ד סמולסקי-פייס בשם הדיירים, ועו"ד שרונה לוי מטעם העיריה פנו במכתבים חריפים לבאי כוחה של פלאפון. בעקבות האיומים בתביעה הצליחו הנ"ל לסכל בינתיים את הכוונה של משפחת ירון להתיר לחב' פלאפון להקים שוב את האתר הסלולארי.
[/list]
אנטנה של סלקום הקרויה "מתקן גישה אלחוטי" עדין נמצאת על גג הבית
[list=1]
[*] בעוד הנסיונות של "פלאפון" להקים בבנין חוות אנטנות נכשלו - המשיכה חברת סלקום להפעיל מדירת משפחת ירון אנטנה הקרויה "מתקן גישה אלחוטי".
[/list]
[list=1]
[*] "מתקן גישה אלחוטי" הינו מתקן שממדיו אינם עולים על 80[b]50[/b]30 ס"מ, ואשר אינו דורש התר בניה. בירור שנערך בזמנו העלה כי חברות הסלולאר משתדלות להכניס כל אנטנה למעין קופסה בגודל הנ"ל – בין בצורת עציץ, מזגן או פנס תאורה, לקרוא לה "מתקן גישה אלחוטית" ובדרך זו להימלט מהחובה להוציא התר בניה. בשיטה זו ניתן לשים על גג אחד אינסוף אנטנות ללא התר בניה, העיריה לא יכולה לסייע והאזרחים הופכים לחסרי אונים.
[/list]
[list=1]
[*] בעקבות לחץ של תושבים של השכונה כולה, אשר חוששים מאד מן הקרינה הבוקעת מן האנטנות, הסכים ראש העיר, מר ראובן בן שחר, באדיבותו, לסייע לתושבים ולממן סיוע משפטי של עו"ד ליאור כץ, ממשרד רענן הר זהב, שהינו בעל מוניטין ונסיון עשיר בתחום של הורדת אנטנות.
[/list]
נובמבר 2008 הדיירים מגישים תביעה נגד משפחת ירון בפני המפקחת
[list=1]
[*] לאחר התייעצויות הוחלט לשוב ולהגיש תביעה אצל המפקחת על רישום מקרקעין, בטענה שמתקן סלולארי, לרבות מתקן גישה אלחוטי, הינו שימוש אסור לפי תקנון הבנין. ביום 27.11.08 הגישו איפוא תושבי הבית ברחוב חניתה 1, באמצעות עו"ד ליאור כץ וכן באמצעות עו"ד גילה סמולסקי פייס, תביעה כנגד משפחת ירון בפני המפקחת, בתיק 500/08.
[/list]
[list=1]
[*] ביום 3.3.09 הגיעה המפקחת, מירה אריאלי, לביקור בבית משפחת ירון, הנתבעים. בביקור, בו השתתפו גם באי כוח הצדדים וגם נציג של סלקום, ראתה המפקחת את מתקן הגישה האלחוטית ואת הכבלים שיורדים לאורך הקיר. הנתבע, דורי ירון, ניסה להציג את המתקן כמתקן קטן, ולהסתיר את חדר המכשירים שנלווה אליו.
[/list]
[list=1]
[*] אלא שבעקבות לחץ של עו"ד ליאור כץ על נציג סלקום, נאלץ זה האחרון להודות כי "מתקן הגישה האלחוטית" אינו מתקן העומד ברשות עצמו, אלא מצריך חדר מכשירים, ולחשוף אותו.
[/list]
חדר מכשירים מוסתר כמו בבית של "אנה פרנק"
[list=1]
[*] חדר המכשירים היה מוסתר מאחורי ארון כבד שכוסה בחפצים, ממש כמו הכניסה לבית של אנה פרנק. לאחר שהוזזו החפצים והארון, התגלתה דלת לבנה ללא ידית. נציג סלקום פתח את הדלת ולעיניהם המשתהות של כולם התגלה חדר שנבנה והוכשר לצרכי סלקום, עם רצפה מיוחדת, כאשר הקירות והדלתות מצופים בלוחות ספוג עבים במיוחד. בחדר היו 8 מצברים, ארונות תקשורת, לוחות חשמל, וציוד רדיו. החדר היה ממוזג על ידי מזגן.
[/list]
[list=1]
[*] תגובה של המפקחת, הגברת מירה אריאלי היתה "וואו" ונכר היה שהיא היתה המומה. פרוטוקול הדיון כפי שנרשם על ידה מצ"ב.
[/list]
[list=1]
[*] לאחר הביקור נדרשו הצדדים להגיש תצהירי עדות מטעמם, והתיק נקבע להוכחות ליום 13.5.09.
[/list]
[list=1]
[*] בתצהיר שהוגש על ידי עו"ד גילה סמולסקי פייס, העלתה הנ"ל שורה של טענות: ראשית טענה עו"ד סמולסקי הנ"ל כי עסק של אנטנות הינו עסק ללא רשיון –המתנהל ללא בקרה ופיקוח ועלול להיות מסוכן.
[/list]
[list=1]
[*] כועד בית העלתה עו"ד סמולסקי פייס תהיות: מה יקרה אם תפרוץ חלילה שריפה? ברקים? מה יקרה אם יהיה שיטפון (מהגג)? איך ניתן יהיה להיכנס? האם הציוד נבדק על ידי חשמלאי מוסמך? האם מהנדס קונסטרוקציה בדק שהציוד לא כבד מדי כדי להימצא בחדרון על הגג? האם החדר מפוקח על ידי גורם מקצועי אובייקטיבי??? הרי בגלל שהחדר הוא בתוך דירת מגורים, אין אפשרות לפקחי העירייה, וגם לא לפקחי המשרד להגנת הסביבה, להיכנס אליו ולבצע בו ביקורות.
[/list]
[list=1]
[*] עו"ד סמולסקי –פייס הסבירה כי עסק של אנטנות ומתקני שידור סלולאריים המצוי בתוך דירת מגורים, הינו עסק לכל דבר וענין. עסק כזה מצריך עבודות בניה, התקנה, העלאה והורדה של ציוד, ותחזוקה שוטפת. העלאת הציוד משמעותו רעש בעת הפריקה והטעינה, גרירה, שימוש חורג במעלית, לכלוך וכיו"ב מטרדים שבדיוק אותם תקנון הבית המשותף רצה למנוע.
[/list]
[list=1]
[*] עו"ד סמולסקי פייס הדגישה שמדובר בעסק דינמי ומתפתח, ורב החשש שאם לא ינתן צו המונע ממשפחת ירון לארח חברות סלולאר בביתה – היא תשוב ותפנה לחברות נוספות.
[/list]
[list=1]
[*] כן טענה עו"ד סמולסקי פייס כי התקנת אנטנות על גג הבית מורידה את ערך הדירות.
[/list]
[list=1]
[*] "קשה לי לתאר במדויק איך המרגש לגור בתוך בית בו מנוהל עסק של אנטנות סלולאריות. "ביתי הוא מבצרי" כך אומרים – אך אין זה כך במקרה שלי. במקרה שלי ביתי הוא כמו "שטח אויב". אני צריכה להיות ערנית ודרוכה לכל פעילות ולכל תנועה. אני חיה כל הזמן בתחושה של מתח, מאבק וחשש.
[/list]
[list=1]
[*] בכל פעם כשיש רעש או קידוח – אני עוברת בין תשעת השכנים האחרים ובודקת אם מי מהם עושה שיפוץ בדירה. אם מתברר שאף אחד לא עורך שיפוץ - אני מיד פונה למשרד לאיכות הסביבה לבדוק אם אין הפתעות, ואם עוד חברה סלולארית לא קיבלה התר הקמה של מתקן סלולרי ומעלה ציוד לגג." כך לדברי עו"ד סמולסקי פייס.
[/list]
[list=1]
[*] מר גיל פרידן, דייר אחר בבנין, הדגיש בתצהירו כי הוא מוטרד מחוסר הודאות של השלכות הקרינה מהאנטנות וכי הוא סבור שהאנטנות מהוות סכנה בריאותית. "האנטנות פוגעות באיכות החיים שלי ואני חי בדירתי בתחושה לא נעימה" הוסיף.
[/list]
[list=1]
[*] אמנם התביעה הוגשה נגד משפחת ירון, אך בפועל, בפרונט עמדו באי כוחה של סלקום. הצדדים נהלו מגעים לפשרה, אך המגעים נכשלו.
[/list]
[list=1]
[*] 5.09 – סלקום מסלקת את האנטנות מחשש לפסק דין תקדימי
[/list]
[list=1]
[*] בערב ל"ג בעומר, 11.5.09 כמה שעות לאחר שהמו"מ בין הצדדים עלה על שרטון, הגיעו מנופים ומשאיות מטעם חברת סלקום ופרקו בחופזה את האתר והורידו את ציוד הרדיו והתקשורת מן הגג.
[/list]
[list=1]
[*] התושבים בסביבה כולה היו באופוריה. תושבים רבים הסתודדו ליד המנוף עם מצלמות בידיהם, ואחרים יצאו לחלונות ומחאו כפיים. התרגשות אחזה בכולם. מי שלא ראה את דיירי חניתה 1 ושכונת בורוכוב כולה במעמד הזה – לא ראה שמחה מימיו. אמנם היה זה ערב לג בעומר, אך התחושה היתה של "שמחת בית השואבה"...
[/list]
[list=1]
[*] ההערכה היא כי "סלקום" העדיפה להסיר את המתקן לפני הדיון, וכך להימנע מהכרעה שיפוטית תקדימית, לפיה בבית משותף בו קובע התקנון כי "הבית ישמש למגורים בלבד" אסור להתקין מתקנים סלולאריים, גם אם מדובר ב"מתקני גישה אלחוטיים" שאינם מצריכים התר בניה.
[/list]
[list=1]
[*] בדיון שנערך בפני המפקחת על רישום מקרקעין ביום 13.5.09 הצהירו באי כוח הנתבעים כי "הכל פונה אתמול... מהגג, מהחדר, מארון החשמל, מהקירות החיצוניים". כמו כן התחייבו כי "לא יפעילו ולא יתקינו בדירתם והגג הצמוד לה ו/או ברכוש המשותף מתקני שידור סלולאים ומתקני גישה על חוטית".
[/list]
[list=1]
[*] אף שמדובר על פסק דין לפשרה ולא על פסק דין המהווה תקדים, עו,ד סמולסקי פייס סבורה כי נמצא הפטנט שיכול לסייע לכלל האזרחים במדינה להוריד מתקנים סלולארים מבתים משותפים.
[/list]