שיזופוקאצ'ה
המיטפח הטבעונאי שלנו עובר גלים... את הפת שמש החליפו מצות שמש, ועכשיו הפוקא'צה השזופה מחליפה את המצות.
+
5 כוסות של נבטים של כוסמת שהונבטו עם מינימום מים כך שהם פריכים אבל לא יבשים.
1 כוס של פשתן זהוב טחון דק
כפית
מלח טבעי
אפשר לשים הכול במעבד מזון - או לטחון במטחנה ידנית. יוצא מין קמח לח בצקי - כמו פלונטה.
בבלנדר - כמה גזרים, סלרי, בצל (לבדוק שהוא לא מר), 2 כפות שמן זית, 2 תמרים, קצת פלפל חריף.
לשפוך לתוך קערה עם הבצק ולערבב לאחידות עם קצת רוזמרי טרי חתוך.
יוצאת יופי של עיסה... לשטח על ניילון בשמש או במייבש מזון - זה מתייבש די מהר - תוך שעה שעתיים אפשר להפוך על רשת.
עכשיו יש לנו צד דביק עליון עליו אפשר לפזר טבעות בצל, עגבניות, קישואים, פטריות, עשבי טיבול, מלח גס, מה שמתחשק לכן.
לתת לזה להתייבש עוד איזה 4-8 שעות (באמצע איפשהו אפשר לעשות חורים עם מזלג בשביל הlook).
לפני ההגשה אפשר לטפטף שמן זית על הכול בשביל טעם וlook שעוד יותר קרוב לפוקאצ'ה.
יוצא מאד טעים.. קשה להפסיק לנשנש את זה - אבל מצד שני לא עושה לנו כבד בבטן בכלל.
+