מאפים נאים
-
- הודעות: 1247
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מאפים נאים
מסקנות ביניים מהכנת הפוקאצ'ה- הכול עדיין בשלבי התייבשות אבל מהטעימות נראה לי שיצא טעים מאוד. המרכיבים: 1 כוס פשתן טחון, 1 כוס כוסמת מונבטת, 2 תמרי מג'הול, 2 גזרים, מקלות סלרי, שום. לבלנדר הכול, לשטח ולייבש. אולי מחר אצרף תמונות.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מאפים נאים
5 כוסות של נבטי כוסמת יצאו מכוס אחת של כוסמת שהושמה להשריה?
ואיך בדיוק מנביטים כוסמת? משרים ללילה ואחר כך משאירים במסננת? כמה זמן? צריך להרטיב אחת לכמה זמן?
רוזמרי זה ענף של רוזמרין?
ואיך בדיוק מנביטים כוסמת? משרים ללילה ואחר כך משאירים במסננת? כמה זמן? צריך להרטיב אחת לכמה זמן?
רוזמרי זה ענף של רוזמרין?
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מאפים נאים
היי בשמת,
כוס כוסמת יבשה הופכת לשתי כוסות מונבטת עם נבטוט קצר או שתיים וחצי כוסות עם נבטוט ארוך.
תהליך הנבטת הכוסמת מתואר בתחילת הדף עוגיות נאות וגם בדף על הנבטה ונבטים.
בקצרה, משרים כוסמת במים טהורים/מסוננים לזמן קצר (5-10דקות), מסננים היטב את המים. אני מניחה את הכוסמת במסננת במקום חשוך, ומכסה במגבת. באביב ובקיץ תוך פחות מ- 12 שעות כבר רואים נבטוט, בחורף 24 שעות.
כמעט אף פעם לא עולה הצורך להרטיב את הכוסמת, רק להפוך בעדינות את השכבה התחתונה כדי שתהיה העליונה.
רוזמרי זה ענף של רוזמרין?
כן.
כוס כוסמת יבשה הופכת לשתי כוסות מונבטת עם נבטוט קצר או שתיים וחצי כוסות עם נבטוט ארוך.
תהליך הנבטת הכוסמת מתואר בתחילת הדף עוגיות נאות וגם בדף על הנבטה ונבטים.
בקצרה, משרים כוסמת במים טהורים/מסוננים לזמן קצר (5-10דקות), מסננים היטב את המים. אני מניחה את הכוסמת במסננת במקום חשוך, ומכסה במגבת. באביב ובקיץ תוך פחות מ- 12 שעות כבר רואים נבטוט, בחורף 24 שעות.
כמעט אף פעם לא עולה הצורך להרטיב את הכוסמת, רק להפוך בעדינות את השכבה התחתונה כדי שתהיה העליונה.
רוזמרי זה ענף של רוזמרין?
כן.
-
- הודעות: 86
- הצטרפות: 23 יולי 2007, 16:31
- דף אישי: הדף האישי של בסוף_המדבר*
מאפים נאים
הי,
מה דעתך על שימוש בגרד שנשאר במסחטת מיצים (גזר, סלק, תפוח עץ וכאלה) להכנת פת-שמש?
יש לך איזה מתכון לזה אולי?
וגם - אתה יודע אולי מה ההבדלים בין פשתן חום רגיל לפשתן זהוב?
הזהוב מקולף והחום מלא? או שאלה זנים שונים?
בתודה מראש
מה דעתך על שימוש בגרד שנשאר במסחטת מיצים (גזר, סלק, תפוח עץ וכאלה) להכנת פת-שמש?
יש לך איזה מתכון לזה אולי?
וגם - אתה יודע אולי מה ההבדלים בין פשתן חום רגיל לפשתן זהוב?
הזהוב מקולף והחום מלא? או שאלה זנים שונים?
בתודה מראש
-
- הודעות: 651
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מאפים נאים
מה דעתך על שימוש בגרד שנשאר במסחטת מיצים (גזר, סלק, תפוח עץ וכאלה) להכנת פת-שמש?
לגבי הגרד שנשאר ממכונת מיצים, נראה לי אידיאלי להשתמש בזה להכנת פת או קרקר שמש מתוק או מלוח, כל מתכון שמופיע במעלה הדף יכול להתאים.
אפשר גם לנצל אותו להכנת עוגיות נאות.
לגבי הפשתן הזהוב, הוא אינו מקולף, אלא מדובר בשני בזנים שונים. אפשר לקרוא עוד בדף הכול על פשתן.
לגבי הגרד שנשאר ממכונת מיצים, נראה לי אידיאלי להשתמש בזה להכנת פת או קרקר שמש מתוק או מלוח, כל מתכון שמופיע במעלה הדף יכול להתאים.
אפשר גם לנצל אותו להכנת עוגיות נאות.
לגבי הפשתן הזהוב, הוא אינו מקולף, אלא מדובר בשני בזנים שונים. אפשר לקרוא עוד בדף הכול על פשתן.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
בסוף המדבר - לגרד של הסלק יש טעם די חזק אז תתכונני - תתחילי אולי עם גרד של גזר ותפוח - בקציצות שמש זה ממש חומר מעבה מצוין.. אפשר גם בפת שמש אבל לא יותר מדי כי הטקסטורה תצא קשה ללעיסה.
מאפים נאים
שאלה לי
הכנתי פוקאצ'ה. ייבשתי וזה מלוח נורא. כנראה שמתי יותר מידי מלח ברוב התלהבות.
יש מה לעשות עכשיו?
אודה לתשובה מהירה. תודה!
הכנתי פוקאצ'ה. ייבשתי וזה מלוח נורא. כנראה שמתי יותר מידי מלח ברוב התלהבות.
יש מה לעשות עכשיו?
אודה לתשובה מהירה. תודה!
מאפים נאים
אפשר להחזיר הכול למעבד מזון בתוספת פשתן מושרה ועוד כוסמת מונבטת +עגבנייה +גזר +פלפל אדום +תירס עד שלא מלוח ושוב לייבש.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
גשש בשש מסכים שאכן אם מלוח מדי אז כנראה יותר מדי מלח..
אפשר:
לשים הרבה אבוקדו...
לשבור לחתיכות קטנות לקרוטונים בסלט ירוק או ב{{}}מרקים חיים (ללא מלח).
למשל..
אפשר:
לשים הרבה אבוקדו...
לשבור לחתיכות קטנות לקרוטונים בסלט ירוק או ב{{}}מרקים חיים (ללא מלח).
למשל..
מאפים נאים
יו. הצלתם לי את מצב הרוח. כבר התבאסתי כהוגן.
תודה רבה על התשובות המהירות והמאירות \נשיקות\
תודה רבה על התשובות המהירות והמאירות \נשיקות\
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
ולשים בשמש - אחרי כמה שעות להפוך. אם התחלתם מוקדם בבוקר - אז יש סיכוי שזה יהיה מוכן ביום אחד - אם לא - אז להכניס הביתה בערב או לכסות ולהוציא שוב בבוקר.
בקשר ל{{}}פת שמש - החוצה לאן, מחוץ לבית? מה עם כל הברחשים והג'וקים רחמנא ליצלן? אפשר במקרר?
ושוב- כמה מים? (יחס שווה? פחות?)
בקשר ל{{}}פת שמש - החוצה לאן, מחוץ לבית? מה עם כל הברחשים והג'וקים רחמנא ליצלן? אפשר במקרר?
ושוב- כמה מים? (יחס שווה? פחות?)
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
כן גם לי לא ברורה מה כוונת המשורר ב"להוציא החוצה" כשזה כבר בחוץ.. נראה לי "הוא" התכוון שבפברואר - בגלל שקר מספיק - אז לכסות (כדי למנוע לחות) ולהשאיר בחוץ. בימים חמים אלו - אם זה בשמש ב-7, ואת הופכת ב-11 על רשת - זה יהיה מוכן ביום אחד. כן, אפשר להכניס למקרר.
לגבי המים - מצטער - אני עושה הכול בערך.. תוסיפי מספיק מים ככה שהדברים לא צפים.. כלומר שהמים נלכדים בתוך הגרעינים ולא מצטברים בתחתית הקערה או הדלי.. בלי נדר זה לכל היותר 2 כוסות מים לכל כוס של שומשום ופשתן.
לגבי המים - מצטער - אני עושה הכול בערך.. תוסיפי מספיק מים ככה שהדברים לא צפים.. כלומר שהמים נלכדים בתוך הגרעינים ולא מצטברים בתחתית הקערה או הדלי.. בלי נדר זה לכל היותר 2 כוסות מים לכל כוס של שומשום ופשתן.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
בלי נדר זה לכל היותר 2 כוסות מים
איזה מצחיק אתה!
(באמת אופק, אם אתה לא נשבע על התנ"ך אני לא נכנסת למטבח D-:)
איזה מצחיק אתה!
(באמת אופק, אם אתה לא נשבע על התנ"ך אני לא נכנסת למטבח D-:)
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
ועוד שאלה. יש תחליף לעלי הבננה? (פלסטיק לא בא בחשבון) נניח, עלי מנגו? עלים אחרים?
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
צריך להיות משהו דק (שאפשר לגלגל ולקפל 180 מעלות) - כל עלה גמיש יעבוד (רק שימי לב שלא יהרוס את הטעם..).
אפשר גם נייר אפייה מצופה. משטחי סיליקון. נייר טפלון.
זכרי שכל אלה מיועדים לאפייה בטמפ' הרבה יותר גבוהה.. כמו כן בהכנת אוכל שמש השימוש בהם הוא קצר (רק כמה שעות עד ההפיכה), ובזמן בו במזון יש הכי הרבה נוזלים.. שהתאדותם מקררת.
אפשר גם נייר אפייה מצופה. משטחי סיליקון. נייר טפלון.
זכרי שכל אלה מיועדים לאפייה בטמפ' הרבה יותר גבוהה.. כמו כן בהכנת אוכל שמש השימוש בהם הוא קצר (רק כמה שעות עד ההפיכה), ובזמן בו במזון יש הכי הרבה נוזלים.. שהתאדותם מקררת.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
או קיי. מתלבטת אם עלה מנגו יפגע בטעם. עוד נראה...
תודה
תודה
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
בשלב ההפיכה - החלק העליון כבר לא דביק. זוהי הסיבה העיקרית לשימוש בדברים כמו ניילון, טפלון.. כדי לעבור את שלב הדביקות של צד אחד. כשאני מייבש פירות או ירקות - אני חותך בצורה בה החלק היבש (נגיד הקליפה של העגבנייה) יוכל להיות כלפי מטה - לכן אפשר לייבש אותם מיד על הרשת עם מינימום ניקוי אח"כ. אפשר על רשת - אפשר על משהו קלוע כן.. אם זה דברים קטנים - אני משתמש בחלקים של הכיסאות האלה הקלועים.. בהם בד"כ נשברת המשענת או המושב.
לגבי הגמישות.. אני לא רואה הבדל בין השמש למייבש לתנור (במייבש ובתנור זה רק לעיתים מהר יותר כי החום גבוה יותר ויש יותר זרימת אוויר) זה באמת לא כזה בעיה.. כוס נבטי כוסמת, כוס חמנייה קלופה מושרית, 5 בננות, קינמון, וניל, גרד לימון... לטחון הכול למרקם הכי עדין שאת יכולה.. למרוח. להפוך.. לתת לזה להתייבש עד הגמישות הרצויה. עשיתי את זה גם בשמש.. וגם במייבש. טעים. גמיש.
לגבי הגמישות.. אני לא רואה הבדל בין השמש למייבש לתנור (במייבש ובתנור זה רק לעיתים מהר יותר כי החום גבוה יותר ויש יותר זרימת אוויר) זה באמת לא כזה בעיה.. כוס נבטי כוסמת, כוס חמנייה קלופה מושרית, 5 בננות, קינמון, וניל, גרד לימון... לטחון הכול למרקם הכי עדין שאת יכולה.. למרוח. להפוך.. לתת לזה להתייבש עד הגמישות הרצויה. עשיתי את זה גם בשמש.. וגם במייבש. טעים. גמיש.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
ניסיתי להכין שומשומיות . השומשומיות פשוט הסריחו! (בשמש) נאלצתי לזרוק הכול...
אני רוצה לנסות שוב, אשמח להכוונה.
וגם: אשמח לרעיון למשהו מקוקוס.
וגם 2: לא באים מלא ברחשים/ נמלים לאכול את השומשומיות?
אני רוצה לנסות שוב, אשמח להכוונה.
וגם: אשמח לרעיון למשהו מקוקוס.
וגם 2: לא באים מלא ברחשים/ נמלים לאכול את השומשומיות?
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מאפים נאים
גברת פלפלת, קצת שאלות מנחות:
האם הכנסת את השומשומיות הביתה בלילה או השארת אותן בחוץ?
באיזה שעות ייבשת אותן?
האם הכנסת את השומשומיות הביתה בלילה או השארת אותן בחוץ?
באיזה שעות ייבשת אותן?
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
השריתי אותם ללילה. בבוקר היה להן ריח מפוקפק. הוצאתי לשמש, ובצהריים כשבאתי להפוך הן כבר הסריחו ממש וזרקתי.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
פלפלת שלום - אם בבוקר כבר היה ריח - אז הבקטריה כבר הגיעה.. חם מאד בימים אלו - הטריק הוא פשוט לעשות את ההשריה בתוך המקרר - ובאמת להוציא על הבוקר ולפזר דק. שמח שעלינו על הבעיה.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
בכך חשדתי... איזה באסה.
ולמה שהבקטריה החביבה לא תגיע בשלב הייבוש בשמש?
תודה אורי ואופק.
ולמה שהבקטריה החביבה לא תגיע בשלב הייבוש בשמש?
תודה אורי ואופק.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
אם זה מתייבש מהר מספיק אז היא לא תספיק להגיע.. לכן למצוא מקום עם בריזה ולא רק עם שמש.. ואם אין מספיק בריזה אז להוסיף מאוורר. מאוורר בתוך אוטו בשמש עם חלונות קצת פתוחים בטוח עובד (אבל זהירות זה יכול גם לבשל אם חם מדי - אז אולי לשים את האוטו בחצי שמש)
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
טוב, לא נראה לי שאני אשים באוטו. אנסה מחר עם כמות קטנה ונקווה לטוב...
(איזה בריזה, איזה. אני לא גרה לידך, אופק. הבריזה היחידה פה מגיעה מהמזגן (-:)
(איזה בריזה, איזה. אני לא גרה לידך, אופק. הבריזה היחידה פה מגיעה מהמזגן (-:)
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
"כמות קטנה" זה אחלה טיפ לכולנו בשלבי הלמידה!
(אם אין בריזה אז מאוורר פשוט של 40W ומטה הרבה יותר חסכוני ממזגן)
(אם אין בריזה אז מאוורר פשוט של 40W ומטה הרבה יותר חסכוני ממזגן)
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
אבל איך אני אוציא אותו החוצה? כבל מאריך וכאלה... אין לי סבלנות.
"כמות קטנה" זה דבר שלא נמצא בלקסיקון שלי... מגיל 11 (שאז התחלתי לבשל) אבא שלי היה צוחק ואומר שאולי הייתי טבחית גדוד באיזה גלגול..
אדווח מחר איך יצא!
אה.. אני שוקלת לנסות עם עלי תירס.. מה דעתך?
"כמות קטנה" זה דבר שלא נמצא בלקסיקון שלי... מגיל 11 (שאז התחלתי לבשל) אבא שלי היה צוחק ואומר שאולי הייתי טבחית גדוד באיזה גלגול..
אדווח מחר איך יצא!
אה.. אני שוקלת לנסות עם עלי תירס.. מה דעתך?
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
אולי דווקא לקרב את המגשים פנימה יותר.. למקום חמים (במרפסת? ליד חלון דרומי גדול? מאחורי\מעל המקרר? ככה גם המעדנים המטופחים יקבלו תשומת לב אישית וקרובה יותר..
עלי תירס זה יופי. כמובן לא משטח גדול במיוחד..
פני ל{{}}אורי יורמן - הוא מחפש עזרה בטיפוח מזון לגדוד לאיזה אירוע...
עלי תירס זה יופי. כמובן לא משטח גדול במיוחד..
פני ל{{}}אורי יורמן - הוא מחפש עזרה בטיפוח מזון לגדוד לאיזה אירוע...
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
טוב. ניסיתי. לא הצליח משהו... (אבל לפחות לא התקלקל.) חלק מהתערובת לא התקלף בכלל ומה שכן התקלף יצא עקום (לא מסותת בריבועים כמו בתמונה שלך אלא נראה כמו נייר קרוע)
איפה טעיתי?
(עשיתי בסוף על נייר אפיה, התירס באמת היה קטן מדי)
איפה טעיתי?
(עשיתי בסוף על נייר אפיה, התירס באמת היה קטן מדי)
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
הנייר אפייה לא מספיק טוב כנראה אם זה לא התקלף בקלות - להשתמש בניילון נקי או באופן חד פעמי להשקיע במשטח סיליקון או נייר טפלון - לא רק בשביל שומשומיות - גם לאפות, קרפים, לדר, ואפילו אפייה...
הריבועים בתמונה חתוכים עם סכין אחרי שהתייבש.
הריבועים בתמונה חתוכים עם סכין אחרי שהתייבש.
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
אני קצת חוששת מהבטיחות של המשטחים שציינת.. אולי שווה באופן חד פעמי להשקיע בעץ בננות (-:
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
אני מבין את החששות שעולות - אבל יש כאן עניין טהרני לא מוצדק בד"כ.. כלומר כשמישהו שואל אותי על המשטחים - או על ניילון - אני שואל אותו - אתה שותה מים מבקבוקי פלסטיק? אתה קונה אוכל ארוז בשקית? פירות במיכל פלסטיק, פריכיות אורז בניילון.. והתשובה היא בד"כ כן לכול - ואז אני אומר.. רגע, יש לך פלסטיק בכל דבר .. גם באריזה של הקרקרים המוכנים מראש (עם כל מיני פלסטיקים בתהליך ההכנה) שאתה אוכל כרגע! אז מה פתאום הטהרנות דווקא עכשיו כשאתה סוף סוף עושה אוכל מחומרי גלם.. אוכל ישיר.. אוכל אמיתי..
באותה הנשימה אני מעודד את הספקות בטכנולוגיות האלה.. אבל אם ההימנעות מניילון דווקא במקרה זה - היא זו שעושה את החיים קשים עד כדי כך שפשוט נגמר החשק להכין אוכל טוב.. אז אני אומר.. קחי כבר חתיכת ניילון (וכן, תשתלי עץ בננה לעוד כמה שנים!).
באותה הנשימה אני מעודד את הספקות בטכנולוגיות האלה.. אבל אם ההימנעות מניילון דווקא במקרה זה - היא זו שעושה את החיים קשים עד כדי כך שפשוט נגמר החשק להכין אוכל טוב.. אז אני אומר.. קחי כבר חתיכת ניילון (וכן, תשתלי עץ בננה לעוד כמה שנים!).
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מאפים נאים
אני אסביר לך את הגישה שלי, לאוכל ובכלל לחיים.
לפעמים יוצא לי לאכול עוגה אצל חמותי. חמותי סוגדת למרגרינה (-; . אז או קיי. זה אומר שמעכשיו אני אכין בבית עוגות עם מרגרינה? שאני במו ידי אכניס מרגרינה? ממש לא.
אין לי שליטה על ביקבוק המים שאני שותה. אז זה אומר שכל מה שאכין יהיה עם פלסטיק?
אני מאמינה שאיפה שאין לי כל כך בחירה- עדיף לשחרר. אבל איפה שיש לי- לקחת את האחריות.
ובינתיים קצת יותר מסובך לי.. לא נורא (-:
לפעמים יוצא לי לאכול עוגה אצל חמותי. חמותי סוגדת למרגרינה (-; . אז או קיי. זה אומר שמעכשיו אני אכין בבית עוגות עם מרגרינה? שאני במו ידי אכניס מרגרינה? ממש לא.
אין לי שליטה על ביקבוק המים שאני שותה. אז זה אומר שכל מה שאכין יהיה עם פלסטיק?
אני מאמינה שאיפה שאין לי כל כך בחירה- עדיף לשחרר. אבל איפה שיש לי- לקחת את האחריות.
ובינתיים קצת יותר מסובך לי.. לא נורא (-:
מאפים נאים
גילוי נאות: בננות זה עשב, לא עץ (תקנו אותי אם אני טועה)
לגבי הבריזה. אצלנו בדרום הבריזה היא דווקא בשעות הערב ויחסית יבש, כמובן. האם עדיף במקרה כזה להשאיר בלילה בחוץ? נגיד להוציא בלילה ולהפוך בשעה 9-10 בבוקר?
או שדווקא בלילה יש חשש לבקטריות? למה בעצם? יש יותר סיכוי לזיהומים כשחם, לא?
לגבי הבריזה. אצלנו בדרום הבריזה היא דווקא בשעות הערב ויחסית יבש, כמובן. האם עדיף במקרה כזה להשאיר בלילה בחוץ? נגיד להוציא בלילה ולהפוך בשעה 9-10 בבוקר?
או שדווקא בלילה יש חשש לבקטריות? למה בעצם? יש יותר סיכוי לזיהומים כשחם, לא?
-
- הודעות: 86
- הצטרפות: 23 יולי 2007, 16:31
- דף אישי: הדף האישי של בסוף_המדבר*
מאפים נאים
הכנתי במייבש מזון פת שמש
מכוס פשתן זהוב טחון וכוס גרעינים שחורים טחונים ושליש כוס שמן זית וכ 3 חופנים של גרד גזר ותפוח
יצא יאמי... וקצר התלהבות, אבל רק ממי שמוכן מראש למזונות מוזרים שכאלה...
אני עובדת במסעדה אורגנית אז עכשיו אעשה תמיד מהשאריות של המיצים,
דרך טובה לניצול נוסף של החומרים.
אם כי זה בטח ייצא די יקר עם הגרעינים והפשתן... אנסה עם כוסמת גם, אולי זה פחות יקר מגרעינים
ואם יש עוד רעיונות להוזלה אז אתם מוזמנים לתת.
מכוס פשתן זהוב טחון וכוס גרעינים שחורים טחונים ושליש כוס שמן זית וכ 3 חופנים של גרד גזר ותפוח
יצא יאמי... וקצר התלהבות, אבל רק ממי שמוכן מראש למזונות מוזרים שכאלה...
אני עובדת במסעדה אורגנית אז עכשיו אעשה תמיד מהשאריות של המיצים,
דרך טובה לניצול נוסף של החומרים.
אם כי זה בטח ייצא די יקר עם הגרעינים והפשתן... אנסה עם כוסמת גם, אולי זה פחות יקר מגרעינים
ואם יש עוד רעיונות להוזלה אז אתם מוזמנים לתת.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מאפים נאים
בסוף המדבר, תודה לך על השיתוף! פשתן חום לא כזה יקר (נראה לי השמן זית הוא האשם..) - אם את רוצה להוזיל עלויות - אז צריך למצוא דרכים להשתמש בכמה שיותר גרד..
אם יש גרד משובח יחסית (כלומר טעים) - אז בקציצות שמש אפשר לשים הרבה מאד גרד, והן מוכנות הרבה יותר מהר - ביחד עם טבעות בצל, חמוצים, קטשופ נא, וכרוב מגורד - זה ירד יופי - להגיש חמים!
לאפות שמש - הן בעיקר ירקות (לא ניסיתי עם גרד ומים - אבל שווה ניסוי) - עם קצת פשתן ואפשר "למשוך" כל ביס יותר זמן.
אם יש גרד משובח יחסית (כלומר טעים) - אז בקציצות שמש אפשר לשים הרבה מאד גרד, והן מוכנות הרבה יותר מהר - ביחד עם טבעות בצל, חמוצים, קטשופ נא, וכרוב מגורד - זה ירד יופי - להגיש חמים!
לאפות שמש - הן בעיקר ירקות (לא ניסיתי עם גרד ומים - אבל שווה ניסוי) - עם קצת פשתן ואפשר "למשוך" כל ביס יותר זמן.
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מאפים נאים
ווואו!
מאפים נאים
אם אני מבינה נכון, זרעי הפשתן הטחונים משמשים כחומר הקושר בתערובת של הלאפה?
האם אפשר להכין את הלאפה עם זרעים/דגנים/משהו אחר שיקשור את התערובת?
אני חוששת מזרעי פשתן טחונים שנחשפים לשמש.
האם אפשר להכין את הלאפה עם זרעים/דגנים/משהו אחר שיקשור את התערובת?
אני חוששת מזרעי פשתן טחונים שנחשפים לשמש.
מאפים נאים
קופצת פנימה:
1/2 כוס פשתן זהוב
כוס וקצת מי ברז רגילים
קורט מלח ים גס
קמצוץ קצח
נכנסו עכשיו להשריה.
מחר מתישהו אשטח על נייר אפיה רגיל ואניח בחוץ בשמש.
מתלבטת במה אפשר לכסות. יש פה המון אבק מגעיל כי חפרו את ההר וקמח שנהיה ממנו ממלא הכל.
<תודה לאפרת שלא בכוונה גרמה ל"פוש" האחרון>
1/2 כוס פשתן זהוב
כוס וקצת מי ברז רגילים
קורט מלח ים גס
קמצוץ קצח
נכנסו עכשיו להשריה.
מחר מתישהו אשטח על נייר אפיה רגיל ואניח בחוץ בשמש.
מתלבטת במה אפשר לכסות. יש פה המון אבק מגעיל כי חפרו את ההר וקמח שנהיה ממנו ממלא הכל.
<תודה לאפרת שלא בכוונה גרמה ל"פוש" האחרון>
מאפים נאים
נזכרתי בפתרון לחימום:
בתוך האוטו שעומד בשמש.
יופי, רק שיצא שהתבנית הונחה בזוית והכל נזל לצד אחד.
ערבבתי את העיסה, יבש עם לח, והחזרתי.
מהפרורים היבשים נתתי לעצמי ולגור.
בעיני זה היה מענין. הגור מאידך, התלהב.
עדכונים בהמשך.
בתוך האוטו שעומד בשמש.
יופי, רק שיצא שהתבנית הונחה בזוית והכל נזל לצד אחד.
ערבבתי את העיסה, יבש עם לח, והחזרתי.
מהפרורים היבשים נתתי לעצמי ולגור.
בעיני זה היה מענין. הגור מאידך, התלהב.
עדכונים בהמשך.
מאפים נאים
הייבוש נגמר כשיצאנו מהבית, אל האוטו, ונסענו בו.
ז"א, שחלק התייבש וחלק לא.
הגור - אהב מאד.
אני - לא סגורה על זה, אבל בהחלט הצדיש את המאמץ ועכשיו אני במקצה שיפורים ראשון.
חברים שטעמו, לא התלהבו. בלשון המעטה.
מה לעשות.
ד"א גם צילמתי אבל לא יצאו שום תמונות ראויות.
<זה לא אני. זה המצלמה... >
מקצה שיפורים:
שליש כוס פשתן זהוב.
שליש כוס סומסום מלא.
2 קורט מלח נדיב
כוס מים
נכנסו להשריה.
בבוקר אוסיף קצח. הרבה יותר מהפעם הקודמת, ואשטח לייבוש באוטו.
אולי אני צריכה לפתוח בלוג במקום להעמיס על הדף הזה.
?
ז"א, שחלק התייבש וחלק לא.
הגור - אהב מאד.
אני - לא סגורה על זה, אבל בהחלט הצדיש את המאמץ ועכשיו אני במקצה שיפורים ראשון.
חברים שטעמו, לא התלהבו. בלשון המעטה.
מה לעשות.
ד"א גם צילמתי אבל לא יצאו שום תמונות ראויות.
<זה לא אני. זה המצלמה... >
מקצה שיפורים:
שליש כוס פשתן זהוב.
שליש כוס סומסום מלא.
2 קורט מלח נדיב
כוס מים
נכנסו להשריה.
בבוקר אוסיף קצח. הרבה יותר מהפעם הקודמת, ואשטח לייבוש באוטו.
אולי אני צריכה לפתוח בלוג במקום להעמיס על הדף הזה.
?
-
- הודעות: 1561
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
מאפים נאים
ליאת, נתת לי השראה , הוספתי למתכון שלך קוקוס, יצא חביב במיוחד עם אוכלים עם עוד משהו, לבד זה קצת מלוח מדי ומוזר בטעם
מאפים נאים
הי שלום רב!!!
אני חדש!! אני ניסיתי לייבש בשמש פת שמש,ושומשומיות , בתוך תבנית של תנור, ולפי דעתי זה הפתרון האידיאלי,היות והתבנית שחורה,מושכת אליה את קרני השמש, ונהיה מוכן הרבה יותר מהר,מאשר באופן אחר,והרבה יותר עדיף מאשר,ניילונים ,וניירקות למיניהם!
אני חדש!! אני ניסיתי לייבש בשמש פת שמש,ושומשומיות , בתוך תבנית של תנור, ולפי דעתי זה הפתרון האידיאלי,היות והתבנית שחורה,מושכת אליה את קרני השמש, ונהיה מוכן הרבה יותר מהר,מאשר באופן אחר,והרבה יותר עדיף מאשר,ניילונים ,וניירקות למיניהם!
-
- הודעות: 1626
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
מאפים נאים
שתף בבקשה איך הצלחת להפוך ולהוציא את המאפים מבלי שידבקו לקרקעית התבנית. תודה @}
מאפים נאים
כן ממש ברגע זה השומשומיות הנפלאות שזה נסיון ראשון שלי ומוצלח, כבר הן מוכנות ,אחרי שהפכתי אותם,מזמן התחלתי עם שמש של הבוקר-
פשוט מאוד אני משמן מעט את התבנית!!! בהצלחה
פשוט מאוד אני משמן מעט את התבנית!!! בהצלחה
-
- הודעות: 3193
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מאפים נאים
orizont
אתה עושה לי חשק לחזור לעשות ניסויים בייבוש
אתה עושה לי חשק לחזור לעשות ניסויים בייבוש
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאפים נאים
שמח שנפתח לך החשק!!! אין לך מה להפסיד!
יש לי שאלה מקוה שמישהו יוכל לענות, אני בניתי תנור שמש לפי הוראות ב נט,התנור יצא מוצלח, הבעיה שאני מהסס ,בגלל הטמפרטורה
הגבוהה שיוכל להגיע! האם עדיין זה יהיה בישול בריא? האם לא יהרסו הויטמינים? מי יוכל להשיב לי? בתודה
יש לי שאלה מקוה שמישהו יוכל לענות, אני בניתי תנור שמש לפי הוראות ב נט,התנור יצא מוצלח, הבעיה שאני מהסס ,בגלל הטמפרטורה
הגבוהה שיוכל להגיע! האם עדיין זה יהיה בישול בריא? האם לא יהרסו הויטמינים? מי יוכל להשיב לי? בתודה
מאפים נאים
פת אורז ופשתן!!
לקחת אורז פרא לטחון במטחנה, לטחון זרעי פשתן,לאחר מכן לערבב ביחד עם מים ל עיסה,להניח לזה לנוח מעט,
זה הכל למעשה, לאחר מכן לש'ם בתבנית בשמש. משך כמה שעות זה מוכו!
בתאבון
לקחת אורז פרא לטחון במטחנה, לטחון זרעי פשתן,לאחר מכן לערבב ביחד עם מים ל עיסה,להניח לזה לנוח מעט,
זה הכל למעשה, לאחר מכן לש'ם בתבנית בשמש. משך כמה שעות זה מוכו!
בתאבון
מאפים נאים
שלום רב!!
אני זקוק בדחיפות לעצה של מומחים מביני עניין!! בנושא ייבוש מזון!! נסיתי לעשות נסיון הסבה של תנור הטורבו שלי לתנור בריאות ע"י החלפת טרמוסטט שמכוון ל42 מעלות! אז מה קורה הטרמוסטט סוגר ב 42 מעלות אך הטמפרטורה ממשיכה לעלות עד 50 מעלות על אפ שהגוף חימום מכובה והדלת פתוחה!!מה ניתן לעשות??? אם הדבר יצליח יכול לעזור להרבה שאוהבים אוכל בריאות!!!!! בבקשה מצאו פתרון הולם???? בתודה
אני זקוק בדחיפות לעצה של מומחים מביני עניין!! בנושא ייבוש מזון!! נסיתי לעשות נסיון הסבה של תנור הטורבו שלי לתנור בריאות ע"י החלפת טרמוסטט שמכוון ל42 מעלות! אז מה קורה הטרמוסטט סוגר ב 42 מעלות אך הטמפרטורה ממשיכה לעלות עד 50 מעלות על אפ שהגוף חימום מכובה והדלת פתוחה!!מה ניתן לעשות??? אם הדבר יצליח יכול לעזור להרבה שאוהבים אוכל בריאות!!!!! בבקשה מצאו פתרון הולם???? בתודה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאפים נאים
שלום אני חדשה בעניין ואין לי יותר מדי ציוד
אשמח לדעת האם ייבוש על פלטה לשבת הוא מעל 42 מעלות
אין לי אפשרות לייבש בחוץ כי זו דירה אבל הנחתי את השומשומיות ליד חלון עם שמש וזה לא התייבש מספיק
מה אפשר לעשות עוד?
אשמח לדעת האם ייבוש על פלטה לשבת הוא מעל 42 מעלות
אין לי אפשרות לייבש בחוץ כי זו דירה אבל הנחתי את השומשומיות ליד חלון עם שמש וזה לא התייבש מספיק
מה אפשר לעשות עוד?
-
- הודעות: 355
- הצטרפות: 23 נובמבר 2008, 09:29
- דף אישי: הדף האישי של אין_ייאוש*
מאפים נאים
חוששתני שחום הפלטה הישיר גבוה מ- 42 מעלות, אבל אולי אפשר להניח על בידוד כלשהו.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מאפים נאים
יש לך תנור אפיה? אפשר לכוון לטמפ' מינימלית (בד"כ 50 מעלות) ולהשאיר אותו פתוח עם מגבת מקופלת. זה גם מוריד טמפרטורה וגם עוזר לייבוש.