מתכונים לקיץ

שליחת תגובה

כבוד אפשר רק לתת
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים לקיץ

מתכונים לקיץ

על ידי לימונדה* » 19 יולי 2012, 09:05

ממשיכה את הכיוון- אוכל אסיאתי כעיקרון ממש נחמד וקליל בקיץ:
  • סלטים קרירים וקראנצ'ים עם זרעונים. הסלט של קואלה נקרא ממש טעים.
אני עושה וורסיה אחרת על אותו דבר- כרוב אדום דק, גזר מגורד, סלרי, זרעוני חמניות, הרבה עישבי תיבול- נענע, קוזברה, רוטב דומה לזה מהסלט איטריות הקר.
  • עלי אורז מגלגלים רולים summer rolls זה פשוט גאוני! מאד קל אחרי שלומדים את העיקרון ולא צריך לבשל, להדליק גז או תנור.
שמים בפנים ירקות, עשבי תיבול, עוף קר (אם יש שאריות), איטריות אורז, טופו, ובעצם כל מה שרוצים. טובלים ברוטב על בסיס רוטב דגים, לימון, סוכר, סויה ושמן שומשום).
  • פורסים מלפפונים דק דק. קולים זרעי שומשום. מכינים רוטב אסיאתי: חומץ אורז, קצת סוכר, סויה ושמן שומשום.
מילה לאמא של נושקי וטלהצ'וק: לגבי "הפרודוקטים" האסייאתים שווה מאד לקנות אותם למזווה (פעם היה קשה להשיג. היום בכל מכולת מוצאים אצות, שמן שומשום וסויה).
לומדים את החומרים ומה אוהבים ואפשר בשניות לעשות רוטב לסלט. ילדים מתאהבים בטעמים- מליחות, מתיקות, חמיצות ומי שאוהב גם חריף.

מתכונים לקיץ

על ידי גינת_שמש* » 19 יולי 2012, 07:04

ארטיק אבטיח: לחתוך אבטיח למשולשים קטנים עם הקליפה. לשם בכלי אטום ולהקפיא. זה ממש כמו קרטיב .

מתכונים לקיץ

על ידי קואלה* » 19 יולי 2012, 01:16

סלט כרוב טעים שקיבל הרבה מחמאות
חצי כרוב חתוך לרצועות דקות
3 גבעולי סלרי קצוצים לפרוסות קטנות
חצי חבילת נבטי חמניה
2 כפיות זרעי צ'יה (אין לזה טעם זה רק בשביל הבריאות)
חופן שקדים קלופים חצואיים (לבנים)
לרוטב- (לערבב טוב בכלי נפרד לפני שמוסיפים)
מיץ תפוזים מתפוז 1
רבע כוס סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש
כפית שמן סוסמום

מתכונים לקיץ

על ידי סאלי_תדמור* » 18 יולי 2012, 23:47

יש למישהי רעיון לארוחת צהריים קרירה ואטרקטיבית בשביל ילד שהחום חיסל לו את התיאבון?
כן. אצלנו הרבה ימים אנחנו בקיץ עוברים להיות כמו האמריקאים: בצהריים ארוחה קלה, ואת הכבד יותר, בערב, או אחה"צ.
אז למשל יכולים אצלנו לאכול בצהריים פשוט פירות טריים (אבטיח, מלון, ענבים...), או סלטים (גזר/מלפפונים/סלק ירקות), וזהו. ככה אנחנו תמיד מתחילים ארוחה, ולפעמים בקיץ הם מכריזים שזהו, זה מספיק. ואז אחה"צ הם יבקשו את העוף או הטופו שיש לי במקרר בשבילם, למשל. או שכבר נגיע לארוחת ערב עם הביצים/פסטה.

עוד משהו קליל שלפעמים אוכלים בצהריים (למרות שאיכשהו לי זה נראה הרבה יותר מתאים לערב...) זה דייסת שיבולת שועל על חלב סויה (מדולל קצת עם מים).

בכלל סביר בחום לאכול פחות....

מתכונים לקיץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 יולי 2012, 23:21

סושי
מרקים קרים- תכל'ס כל מרק ירקות טחון שמוגש קר/פושר עם כף יוגורט
מג'דרה עם יוגורט
סלטים למיניהם

מתכונים לקיץ

על ידי אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק* » 18 יולי 2012, 23:13

וואו, איזה רעיונות יפים.
מובן שאין לי את רוב הפרודוקטים בבית, ולא היה מצב להוציא את האף מהמזגן ולקנות משהו מכל הדברים האלה.
בסוף הגשתי טוסטים וירקות חתוכים :-P
אבל בהחלט נתתן לי השראה! בהחלט שווה להחזיק דברים כאלה בבית...

מתכונים לקיץ

על ידי נועה_ט* » 18 יולי 2012, 23:03

ספרינג רול:
שזה מן אגרולים כאלה רק בגרסה קרירה ולא מטוגנת / אפויה מבושלת.

הרעיון זה למלא דפי אורז במשהו.
במה? במה שמתחשק או במה שיש.
אני עושה עם איטריות שעועית (שקופות וחלקלקות וקרירות, כמה דקות במים רותחים)
ירקות חתוכים למקלות (גזר מלפפון)
נבטים (אפלפא וחמניות למשל)
אפשר קצת ג'ינג'ר כבוש,
אפשר קצת ווסאבי
אפשר סלמון מעושן
אפשר חזה עוף צלוי וחתוך לפרוסות
בקיצור מה שטעים לכם.

מרטיבים את האלה במים פושרים
מניחים על קרש או צלחת
שמים באופן מסודר את כל מה שהכנתם
ומגלגלים (באותה טכניקה שמגלגלים עלי גפן או בלינצ'ס)
מניחים מסודר ויפה על צלחת
בהגשה, שמים לכל אחד או לכולם, קערית קטנה עם רוטב סויה (או כל רוטב אחר) וכל אחד טובל לו את הרול שלו, לפני כל ביס.
טעים, מזין, קריר ומרענן ואם הילדים לא צוציקים, אני מניחה שזה גם יכול להיות כייף להכין ביחד.
ב ת א ב ו ן

מתכונים לקיץ

על ידי לימונדה* » 18 יולי 2012, 15:18

קבלי עוד מתכון, יותר קריר שילדים מאד אוהבים (שלי. אלה שלא יאכלו פנקייק ירוק)
סלט איטריות אורז קר אסיאתי
1-2 גבעולי בצל ירוק
1-2 מלפפונים קטנים
1-2 גזרים קלופים
פלפל צהוב, כתום או אדום
צ'ילי טרי קצוץ דק- לפי הטעם
חופן עלי כוסברה טריים- קצוצים
חופן עלי נענע טריים-קצוצים

לרוטב:
שומשום שחור או אחר
1 שן שום כתושה
1 ליים או לימון סחוט
1 כפית סוכר
1 כף סויה
1 כפית חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
אפשר גם להוסיף רוטב דגים או מלח

משרים את האיטריות כ- 10 דקות במים רותחים
חותכים את הגזר, הבצל הירוק, מלפפון למקלות דקים ככל האפשר ומערבבים את מריכיבי הרוטב בקערית.
מסננים את האטריות היטב, שוטפים במים קרים. זורים מעל טיפונת שמן ומפרידים את החוטים בעזרת הידיים.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל הירקות, עשבי התיבול. מערבבים היטב. טועמים. צריך להיות חריף וחמוץ ומתוק- מתקנים לפי הצורך.

מתכונים לקיץ

על ידי לימונדה* » 18 יולי 2012, 15:05

לא יודעת אם זה מתכון לקיץ אבל יש לי מתכון שהרגע אכלנו לארוחת צהריים.

פארסו farcous (פאנקייקים ירוקים) זה מתכון מדרום מערב צרפת מאיזור שנקרא: "אווירון"
עושים בצק לפנקייקים: 2.5 כוסות קמח (מלא רגיל או אחר), 2 כוסות חלב, 3 ביצים, מעט מלח ופלפל שחור
קוצצים גס 5 עלי מנגולוד גדולים (החלק הירוק) או כמות נאה של תרד (אני הלכתי על תרד שגדל אצלינו בשפע) מוסיפים לבצק הפנקייק:
2 שיני שום כתושים
בצל קטן קצוץ דק
מערבלים עם מערבל מוט עד שמתקבלת עיסה ירוקה (לשים לב שהבצק לא דליל מדי- אני הוספתי קצת קמח)
מוסיפים קצת פטרוזיליה, עירית קצוצות דק.
מטגנים בשמן זית פאנקייקים קטנים אישיים.
אוכלים עם שמנת חמוצה בצד וסלט
בתאבון!!!

עכשיו נשאלת השאלה איזה ילד יאכל פנקייק בצבע ירוק זרחני...

מתכונים לקיץ

על ידי אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק* » 18 יולי 2012, 14:50

כל המתכונים פה הם לנשנושים.
יש למישהי רעיון לארוחת צהריים קרירה ואטרקטיהית בשביל ילד שהחוום חיסל לו את התיאהבון?

מתכונים לקיץ

על ידי גינת_שמש* » 13 יולי 2010, 13:57

ארטיק בננות ושוקולד טעים טעים של דורעם גונט.בננות ושוקולד שילוב מנצח.
לחתוך בננות בשלות לחצי. לנעוץ חצי שיפוד בכל חצי ולהקפיא.
להכין רוטב שוקולד:להמיס 200גרםשוקולד(אני אוהבת חצי מריר חצי חלב) עם רבע כוס חלב.
לטבול את החצאים הקפואים ברוטב ולהקפיא שוב.
אני אוהבת להוסיף גם קוקוס על הרוטב.

מתכונים לקיץ

על ידי דרור_קרמר* » 25 יוני 2005, 18:12

אני מחפשת מתכון להכנת גלידה במכונת גלידה. אבל מתכון בסיסי! יש מישהו שיכול לעזור לי???

מתכונים לקיץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 ינואר 2005, 11:19

מחפשת מתכון ללימונדה לא במיקסר ובלי קרח!
מעוניינת בכמויות של לימון לעומת ממתיק

יש דבר כזה לימונדה חמה - כשמוסיפים מים חמים והופכים את זה למשקה חורפי?

(אוף אני בדף הלא נכון יש מתכונים לחורף?)

מתכונים לקיץ

על ידי רועי_כשר* » 30 אפריל 2004, 12:15

ברונית זה כוס בייי

מתכונים לקיץ

על ידי נועה* » 19 אפריל 2004, 21:48

תודה

מתכונים לקיץ

על ידי ברונית_ב* » 19 אפריל 2004, 20:09

רז, במתכון של הגלידת תותים כתבת 1 סוכר .
1 מה? כוס? כף?

מתכונים לקיץ

על ידי אביב_חדש* » 18 אפריל 2004, 16:57

מתכון מאת אהרוני מתוך הספר "מנות מתוקות" (עמ' 242) 6-8 מנות. זמן הכנה עם מכונת גלידה 30 דקות. בלי - יותר.
גלידת שוקולד
6 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב
1 שקית שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • מקציפים את החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • שמים את החלב, השמנת והשוקולד בסיר, ומבשלים תוך בחישה עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת על סף רתיחה.
  • יוצקים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים, ומערבבים היטב. מבשלים על אש קטנה תוך בחישה רצופה בכף עץ עד שהתערובת סמיכה ומצפה את הכף בשכבה אחידה. מקררים היטב.
  • מעבירים את התערובת אל תוך מכונת גלידה ומפעילים עד שהגלידה מגיעה למרקמה.
  • אפשר להמיס רק 100 גר' שוקולד ואת שאר השוקולד לגרר או לקצוץ דק ולהוסיף לתערובת כשהיא כבר קרה.
גלידת וניל בסיסית
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב
1 שקית שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו.
  • מקציפים את החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • שמים בסיר את החלב, השמנת ומקל הוניל ומביאים לרתיחה. כשהתערובת מתחילה לרתוח, מסירים מהאש. מגרדים את הגרגרים השחורים מתוך מקל הוניל אל החלב.
  • יוצקים את החלב אל תערובת הביצים ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת על אש קטנה תוך בחישה רצופה בכף עץ, עד שהתערובת סמיכה מעט ומצפה את הכף בשכבה אחידה. מקררים היטב.
מעבירים את התערובת לתוך מכונת גלידה ומפעילים עד שהגלידה מגיעה למרקמה.
  • אם יש מכונת גלידה, סבבה. אם אין לכם, יש ידניות בשוק. אם לא, כדאי להכניס את התערובת לתוך המקפיא, וכל 5 דקות להוציא, לערבב פעמים עם כיוון השעון (המטרה היא לערבב את השוליים שקפאו עם פנים התערובת) עד שיש מרקם של גלידה. מכונת גלידה עושה את שתי הפעולות (ערבוב וקרור) יחד.

מתכונים לקיץ

על ידי נועה* » 18 אפריל 2004, 15:56

איך מכינים גלידה שוקו / וניל?

מתכונים לקיץ

על ידי ענת_גביש* » 13 אפריל 2004, 22:00

חומץ בלסמי ,בהחלט מסקרן לנסות גם עם תותים.
התכוונת להוסיף לסירופ הזה שנוצר אחרי כמה שעות או לשים על תותים טריים? עם סוכר או בלי?(כי לי הצטייר בראש סלט מעלי בייבי סלט עם רצועות תותים ושברי אגוזים וחומץ בלסמי...)

מתכונים לקיץ

על ידי אביב_חדש* » 13 אפריל 2004, 21:35

חומץ בלסמי - עניין של טעם. אבל לא בנוסף ללימון, אלא במקומו.

מתכונים לקיץ

על ידי רז_כשר* » 13 אפריל 2004, 20:06

לי יש מתכון ללימונדה
במיקסר שמים לימונים חתוכים בלי גרעינים נענע סוכר מים וקרח

ברררררררררררררררררררררררררררר
וזהו עם זה סמיך מידי אפשר להוסיף מים וסוכר

מתכונים לקיץ

על ידי אמא_של_יונת* » 13 אפריל 2004, 17:34

אביב,
חומץ בלסמי - לא ולא. רק לימון.
גילה, בטח שאפשר גם בלי מיץ לימון, אבל מיץ לימון משדרג את התות.

מתכונים לקיץ

על ידי אביב_חדש* » 13 אפריל 2004, 10:36

שידרוג לאמא של יונת: חומץ בלסמי.

מתכונים לקיץ

על ידי תבשיל_קדרה* » 13 אפריל 2004, 10:26

בלי המיץלימון, רק תותים וסוכר, היו מכינים לאחי כל בוקר, והוא היה אוכל בצהריים.
ואני, המסכנה, הייתי אוכלת רק תות אחד בשבוע, לפי מידת כאב הבטן שהייתי מוכנה לסבול בשביל הטעם הנפלא, מכוונת את כאב הבטן לזמן בו הוא לא היה מאוד מפריע לי.

מתכונים לקיץ

על ידי אמא_של_יונת* » 12 אפריל 2004, 22:59

עוד תות שדה (מעדן מעדן):
שוטפים את התותים, מסירים את העוקצים וחותכים לחתיכות די קטנות.
מפזרים סוכר על התותים והופכים כך שכל התותים יהיו מצופים בסוכר.
משאירים לעמוד במשך כמה שעות, עד שנוצר סירופ מהמיץ שהופרש מהתותים ומהסוכר שנמס.
מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בזהירות.
אפשר להוסיף גביע "שלי" ולערבב.

מתכונים לקיץ

על ידי רז_כשר* » 12 אפריל 2004, 10:19

לי יש בפריזר תותים מבושלים מרוסקים עם סוכר אז בבוקר אני מפשירה
ושזה מפשיר אני מקציפה את הקצפת וזהו ביי ביי רז

מתכונים לקיץ

על ידי רז_כשר* » 12 אפריל 2004, 10:17

טוב עם לאף אחד אין מתכון אז לי יש:

גלידת תותים
מצרכים:
1וחצי כוסות תות שדה
1 כוס סוכר
וחבילת שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
שוטפים את התותים חותכים אותם
מודדים כוס וחצי ושמים בקערה.
שופכים על התותים את הסוכר וממתינים קצת.אחרי כמה דקות מרסקים בבלנדר.
מקציפים את השמנת המתוקה ושופכים פנימה את התותים המרוסקים עם הסוכר.

ולפריזר

בתאבון :-) :-)

מתכונים לקיץ

על ידי תבשיל_קדרה* » 08 מרץ 2004, 10:23

הציעו לי לא מזמן לקחת בננה, לטבול אותה בשוקולד, ולהקפיא. אפשר גם לחבר לה מקל, לפאסון.

מתכונים לקיץ

על ידי רז_כשר* » 07 מרץ 2004, 08:49

טרה רוסה אנחנו מקפיאיםרימונים,ותות עם בננה או בלי מעוכים
אביב חדש אנחנו גם מכינים את זה וקוראים לזה טרטו
ענן בעננים נשמע טוב...
תודה לכולם...:-)

מתכונים לקיץ

על ידי ענן_בעננים* » 04 מרץ 2004, 12:46

קפה קר בסמיכות של גלידה

מערבבת במערבל :
כפית נס קפה בטעם פרנצ'-וניל
8-10 קוביות קרח
1/4 כוס חלב
אפשר להוסיף גם סוכר

לערבב עד שהקרח גרוס היטב, ולתערובת יש מרקם סמיך

מתכונים לקיץ

על ידי אביב_חדש* » 04 מרץ 2004, 12:27

מתכון מרווה:
יוגורט.
שום כתוש.
מלפפון ירוק מגורר או חתוך דק דק.
שמיר קצוץ דק.
טיפת שמן זית לטעם.
מערבבים ושותים/אוכלים עם כף.

מתכונים לקיץ

על ידי טרה_רוסה* » 04 מרץ 2004, 12:26

לא ממש מתכון, אבל אנחנו שמים בפריזר ענבים ושזיפים שלמים ואוכלים קפוא. טעים!!!

מתכונים לקיץ

על ידי רז_כשר* » 04 מרץ 2004, 08:44

יש למישהו מתכונים לקיץ (מתכונים קפואים למשל)?????????????????????????????

חזרה למעלה