מתכונים לקיץ

רז_כשר*
הודעות: 77
הצטרפות: 31 יולי 2001, 10:53
דף אישי: הדף האישי של רז_כשר*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי רז_כשר* »

יש למישהו מתכונים לקיץ (מתכונים קפואים למשל)?????????????????????????????
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא ממש מתכון, אבל אנחנו שמים בפריזר ענבים ושזיפים שלמים ואוכלים קפוא. טעים!!!
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מתכון מרווה:
יוגורט.
שום כתוש.
מלפפון ירוק מגורר או חתוך דק דק.
שמיר קצוץ דק.
טיפת שמן זית לטעם.
מערבבים ושותים/אוכלים עם כף.
ענן_בעננים*
הודעות: 502
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

קפה קר בסמיכות של גלידה

מערבבת במערבל :
כפית נס קפה בטעם פרנצ'-וניל
8-10 קוביות קרח
1/4 כוס חלב
אפשר להוסיף גם סוכר

לערבב עד שהקרח גרוס היטב, ולתערובת יש מרקם סמיך
רז_כשר*
הודעות: 77
הצטרפות: 31 יולי 2001, 10:53
דף אישי: הדף האישי של רז_כשר*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי רז_כשר* »

טרה רוסה אנחנו מקפיאיםרימונים,ותות עם בננה או בלי מעוכים
אביב חדש אנחנו גם מכינים את זה וקוראים לזה טרטו
ענן בעננים נשמע טוב...
תודה לכולם...:-)
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הציעו לי לא מזמן לקחת בננה, לטבול אותה בשוקולד, ולהקפיא. אפשר גם לחבר לה מקל, לפאסון.
רז_כשר*
הודעות: 77
הצטרפות: 31 יולי 2001, 10:53
דף אישי: הדף האישי של רז_כשר*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי רז_כשר* »

טוב עם לאף אחד אין מתכון אז לי יש:

גלידת תותים
מצרכים:
1וחצי כוסות תות שדה
1 כוס סוכר
וחבילת שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
שוטפים את התותים חותכים אותם
מודדים כוס וחצי ושמים בקערה.
שופכים על התותים את הסוכר וממתינים קצת.אחרי כמה דקות מרסקים בבלנדר.
מקציפים את השמנת המתוקה ושופכים פנימה את התותים המרוסקים עם הסוכר.

ולפריזר

בתאבון :-) :-)
רז_כשר*
הודעות: 77
הצטרפות: 31 יולי 2001, 10:53
דף אישי: הדף האישי של רז_כשר*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי רז_כשר* »

לי יש בפריזר תותים מבושלים מרוסקים עם סוכר אז בבוקר אני מפשירה
ושזה מפשיר אני מקציפה את הקצפת וזהו ביי ביי רז
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

עוד תות שדה (מעדן מעדן):
שוטפים את התותים, מסירים את העוקצים וחותכים לחתיכות די קטנות.
מפזרים סוכר על התותים והופכים כך שכל התותים יהיו מצופים בסוכר.
משאירים לעמוד במשך כמה שעות, עד שנוצר סירופ מהמיץ שהופרש מהתותים ומהסוכר שנמס.
מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בזהירות.
אפשר להוסיף גביע "שלי" ולערבב.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בלי המיץלימון, רק תותים וסוכר, היו מכינים לאחי כל בוקר, והוא היה אוכל בצהריים.
ואני, המסכנה, הייתי אוכלת רק תות אחד בשבוע, לפי מידת כאב הבטן שהייתי מוכנה לסבול בשביל הטעם הנפלא, מכוונת את כאב הבטן לזמן בו הוא לא היה מאוד מפריע לי.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אביב_חדש* »

שידרוג לאמא של יונת: חומץ בלסמי.
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אביב,
חומץ בלסמי - לא ולא. רק לימון.
גילה, בטח שאפשר גם בלי מיץ לימון, אבל מיץ לימון משדרג את התות.
רז_כשר*
הודעות: 77
הצטרפות: 31 יולי 2001, 10:53
דף אישי: הדף האישי של רז_כשר*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי רז_כשר* »

לי יש מתכון ללימונדה
במיקסר שמים לימונים חתוכים בלי גרעינים נענע סוכר מים וקרח

ברררררררררררררררררררררררררררר
וזהו עם זה סמיך מידי אפשר להוסיף מים וסוכר
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אביב_חדש* »

חומץ בלסמי - עניין של טעם. אבל לא בנוסף ללימון, אלא במקומו.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי ענת_גביש* »

חומץ בלסמי ,בהחלט מסקרן לנסות גם עם תותים.
התכוונת להוסיף לסירופ הזה שנוצר אחרי כמה שעות או לשים על תותים טריים? עם סוכר או בלי?(כי לי הצטייר בראש סלט מעלי בייבי סלט עם רצועות תותים ושברי אגוזים וחומץ בלסמי...)
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי נועה* »

איך מכינים גלידה שוקו / וניל?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מתכון מאת אהרוני מתוך הספר "מנות מתוקות" (עמ' 242) 6-8 מנות. זמן הכנה עם מכונת גלידה 30 דקות. בלי - יותר.
גלידת שוקולד
6 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב
1 שקית שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • מקציפים את החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • שמים את החלב, השמנת והשוקולד בסיר, ומבשלים תוך בחישה עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת על סף רתיחה.
  • יוצקים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים, ומערבבים היטב. מבשלים על אש קטנה תוך בחישה רצופה בכף עץ עד שהתערובת סמיכה ומצפה את הכף בשכבה אחידה. מקררים היטב.
  • מעבירים את התערובת אל תוך מכונת גלידה ומפעילים עד שהגלידה מגיעה למרקמה.
  • אפשר להמיס רק 100 גר' שוקולד ואת שאר השוקולד לגרר או לקצוץ דק ולהוסיף לתערובת כשהיא כבר קרה.
גלידת וניל בסיסית
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב
1 שקית שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו.
  • מקציפים את החלמונים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • שמים בסיר את החלב, השמנת ומקל הוניל ומביאים לרתיחה. כשהתערובת מתחילה לרתוח, מסירים מהאש. מגרדים את הגרגרים השחורים מתוך מקל הוניל אל החלב.
  • יוצקים את החלב אל תערובת הביצים ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת על אש קטנה תוך בחישה רצופה בכף עץ, עד שהתערובת סמיכה מעט ומצפה את הכף בשכבה אחידה. מקררים היטב.
מעבירים את התערובת לתוך מכונת גלידה ומפעילים עד שהגלידה מגיעה למרקמה.
  • אם יש מכונת גלידה, סבבה. אם אין לכם, יש ידניות בשוק. אם לא, כדאי להכניס את התערובת לתוך המקפיא, וכל 5 דקות להוציא, לערבב פעמים עם כיוון השעון (המטרה היא לערבב את השוליים שקפאו עם פנים התערובת) עד שיש מרקם של גלידה. מכונת גלידה עושה את שתי הפעולות (ערבוב וקרור) יחד.
ברונית_ב*
הודעות: 814
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי ברונית_ב* »

רז, במתכון של הגלידת תותים כתבת 1 סוכר .
1 מה? כוס? כף?
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי נועה* »

תודה
רועי_כשר*
הודעות: 96
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי רועי_כשר* »

ברונית זה כוס בייי
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחפשת מתכון ללימונדה לא במיקסר ובלי קרח!
מעוניינת בכמויות של לימון לעומת ממתיק

יש דבר כזה לימונדה חמה - כשמוסיפים מים חמים והופכים את זה למשקה חורפי?

(אוף אני בדף הלא נכון יש מתכונים לחורף?)
דרור_קרמר*
הודעות: 1
הצטרפות: 25 יוני 2005, 18:12

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי דרור_קרמר* »

אני מחפשת מתכון להכנת גלידה במכונת גלידה. אבל מתכון בסיסי! יש מישהו שיכול לעזור לי???
גינת_שמש*
הודעות: 157
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 15:00

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי גינת_שמש* »

ארטיק בננות ושוקולד טעים טעים של דורעם גונט.בננות ושוקולד שילוב מנצח.
לחתוך בננות בשלות לחצי. לנעוץ חצי שיפוד בכל חצי ולהקפיא.
להכין רוטב שוקולד:להמיס 200גרםשוקולד(אני אוהבת חצי מריר חצי חלב) עם רבע כוס חלב.
לטבול את החצאים הקפואים ברוטב ולהקפיא שוב.
אני אוהבת להוסיף גם קוקוס על הרוטב.
אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק*
הודעות: 181
הצטרפות: 20 אפריל 2012, 10:05

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק* »

כל המתכונים פה הם לנשנושים.
יש למישהי רעיון לארוחת צהריים קרירה ואטרקטיהית בשביל ילד שהחוום חיסל לו את התיאהבון?
לימונדה*
הודעות: 673
הצטרפות: 06 דצמבר 2004, 20:11

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי לימונדה* »

לא יודעת אם זה מתכון לקיץ אבל יש לי מתכון שהרגע אכלנו לארוחת צהריים.

פארסו farcous (פאנקייקים ירוקים) זה מתכון מדרום מערב צרפת מאיזור שנקרא: "אווירון"
עושים בצק לפנקייקים: 2.5 כוסות קמח (מלא רגיל או אחר), 2 כוסות חלב, 3 ביצים, מעט מלח ופלפל שחור
קוצצים גס 5 עלי מנגולוד גדולים (החלק הירוק) או כמות נאה של תרד (אני הלכתי על תרד שגדל אצלינו בשפע) מוסיפים לבצק הפנקייק:
2 שיני שום כתושים
בצל קטן קצוץ דק
מערבלים עם מערבל מוט עד שמתקבלת עיסה ירוקה (לשים לב שהבצק לא דליל מדי- אני הוספתי קצת קמח)
מוסיפים קצת פטרוזיליה, עירית קצוצות דק.
מטגנים בשמן זית פאנקייקים קטנים אישיים.
אוכלים עם שמנת חמוצה בצד וסלט
בתאבון!!!

עכשיו נשאלת השאלה איזה ילד יאכל פנקייק בצבע ירוק זרחני...
לימונדה*
הודעות: 673
הצטרפות: 06 דצמבר 2004, 20:11

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי לימונדה* »

קבלי עוד מתכון, יותר קריר שילדים מאד אוהבים (שלי. אלה שלא יאכלו פנקייק ירוק)
סלט איטריות אורז קר אסיאתי
1-2 גבעולי בצל ירוק
1-2 מלפפונים קטנים
1-2 גזרים קלופים
פלפל צהוב, כתום או אדום
צ'ילי טרי קצוץ דק- לפי הטעם
חופן עלי כוסברה טריים- קצוצים
חופן עלי נענע טריים-קצוצים

לרוטב:
שומשום שחור או אחר
1 שן שום כתושה
1 ליים או לימון סחוט
1 כפית סוכר
1 כף סויה
1 כפית חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
אפשר גם להוסיף רוטב דגים או מלח

משרים את האיטריות כ- 10 דקות במים רותחים
חותכים את הגזר, הבצל הירוק, מלפפון למקלות דקים ככל האפשר ומערבבים את מריכיבי הרוטב בקערית.
מסננים את האטריות היטב, שוטפים במים קרים. זורים מעל טיפונת שמן ומפרידים את החוטים בעזרת הידיים.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל הירקות, עשבי התיבול. מערבבים היטב. טועמים. צריך להיות חריף וחמוץ ומתוק- מתקנים לפי הצורך.
נועה_ט*
הודעות: 9
הצטרפות: 21 אפריל 2012, 20:43
דף אישי: הדף האישי של נועה_ט*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי נועה_ט* »

ספרינג רול:
שזה מן אגרולים כאלה רק בגרסה קרירה ולא מטוגנת / אפויה מבושלת.

הרעיון זה למלא דפי אורז במשהו.
במה? במה שמתחשק או במה שיש.
אני עושה עם איטריות שעועית (שקופות וחלקלקות וקרירות, כמה דקות במים רותחים)
ירקות חתוכים למקלות (גזר מלפפון)
נבטים (אפלפא וחמניות למשל)
אפשר קצת ג'ינג'ר כבוש,
אפשר קצת ווסאבי
אפשר סלמון מעושן
אפשר חזה עוף צלוי וחתוך לפרוסות
בקיצור מה שטעים לכם.

מרטיבים את האלה במים פושרים
מניחים על קרש או צלחת
שמים באופן מסודר את כל מה שהכנתם
ומגלגלים (באותה טכניקה שמגלגלים עלי גפן או בלינצ'ס)
מניחים מסודר ויפה על צלחת
בהגשה, שמים לכל אחד או לכולם, קערית קטנה עם רוטב סויה (או כל רוטב אחר) וכל אחד טובל לו את הרול שלו, לפני כל ביס.
טעים, מזין, קריר ומרענן ואם הילדים לא צוציקים, אני מניחה שזה גם יכול להיות כייף להכין ביחד.
ב ת א ב ו ן
אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק*
הודעות: 181
הצטרפות: 20 אפריל 2012, 10:05

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק* »

וואו, איזה רעיונות יפים.
מובן שאין לי את רוב הפרודוקטים בבית, ולא היה מצב להוציא את האף מהמזגן ולקנות משהו מכל הדברים האלה.
בסוף הגשתי טוסטים וירקות חתוכים :-P
אבל בהחלט נתתן לי השראה! בהחלט שווה להחזיק דברים כאלה בבית...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סושי
מרקים קרים- תכל'ס כל מרק ירקות טחון שמוגש קר/פושר עם כף יוגורט
מג'דרה עם יוגורט
סלטים למיניהם
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

יש למישהי רעיון לארוחת צהריים קרירה ואטרקטיבית בשביל ילד שהחום חיסל לו את התיאבון?
כן. אצלנו הרבה ימים אנחנו בקיץ עוברים להיות כמו האמריקאים: בצהריים ארוחה קלה, ואת הכבד יותר, בערב, או אחה"צ.
אז למשל יכולים אצלנו לאכול בצהריים פשוט פירות טריים (אבטיח, מלון, ענבים...), או סלטים (גזר/מלפפונים/סלק ירקות), וזהו. ככה אנחנו תמיד מתחילים ארוחה, ולפעמים בקיץ הם מכריזים שזהו, זה מספיק. ואז אחה"צ הם יבקשו את העוף או הטופו שיש לי במקרר בשבילם, למשל. או שכבר נגיע לארוחת ערב עם הביצים/פסטה.

עוד משהו קליל שלפעמים אוכלים בצהריים (למרות שאיכשהו לי זה נראה הרבה יותר מתאים לערב...) זה דייסת שיבולת שועל על חלב סויה (מדולל קצת עם מים).

בכלל סביר בחום לאכול פחות....
קואלה*
הודעות: 462
הצטרפות: 20 אפריל 2010, 20:58

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי קואלה* »

סלט כרוב טעים שקיבל הרבה מחמאות
חצי כרוב חתוך לרצועות דקות
3 גבעולי סלרי קצוצים לפרוסות קטנות
חצי חבילת נבטי חמניה
2 כפיות זרעי צ'יה (אין לזה טעם זה רק בשביל הבריאות)
חופן שקדים קלופים חצואיים (לבנים)
לרוטב- (לערבב טוב בכלי נפרד לפני שמוסיפים)
מיץ תפוזים מתפוז 1
רבע כוס סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש
כפית שמן סוסמום
גינת_שמש*
הודעות: 157
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 15:00

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי גינת_שמש* »

ארטיק אבטיח: לחתוך אבטיח למשולשים קטנים עם הקליפה. לשם בכלי אטום ולהקפיא. זה ממש כמו קרטיב .
לימונדה*
הודעות: 673
הצטרפות: 06 דצמבר 2004, 20:11

מתכונים לקיץ

שליחה על ידי לימונדה* »

ממשיכה את הכיוון- אוכל אסיאתי כעיקרון ממש נחמד וקליל בקיץ:
  • סלטים קרירים וקראנצ'ים עם זרעונים. הסלט של קואלה נקרא ממש טעים.
אני עושה וורסיה אחרת על אותו דבר- כרוב אדום דק, גזר מגורד, סלרי, זרעוני חמניות, הרבה עישבי תיבול- נענע, קוזברה, רוטב דומה לזה מהסלט איטריות הקר.
  • עלי אורז מגלגלים רולים summer rolls זה פשוט גאוני! מאד קל אחרי שלומדים את העיקרון ולא צריך לבשל, להדליק גז או תנור.
שמים בפנים ירקות, עשבי תיבול, עוף קר (אם יש שאריות), איטריות אורז, טופו, ובעצם כל מה שרוצים. טובלים ברוטב על בסיס רוטב דגים, לימון, סוכר, סויה ושמן שומשום).
  • פורסים מלפפונים דק דק. קולים זרעי שומשום. מכינים רוטב אסיאתי: חומץ אורז, קצת סוכר, סויה ושמן שומשום.
מילה לאמא של נושקי וטלהצ'וק: לגבי "הפרודוקטים" האסייאתים שווה מאד לקנות אותם למזווה (פעם היה קשה להשיג. היום בכל מכולת מוצאים אצות, שמן שומשום וסויה).
לומדים את החומרים ומה אוהבים ואפשר בשניות לעשות רוטב לסלט. ילדים מתאהבים בטעמים- מליחות, מתיקות, חמיצות ומי שאוהב גם חריף.
שליחת תגובה

חזור אל “מעגל השנה בטבע ואנחנו”