עוגות לפסח

שליחת תגובה

יחסי הגומלין כולם שכל ישר, מה טעם יש בפגיעה?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: עוגות לפסח

עוגות לפסח

על ידי יונה* » 16 אפריל 2014, 13:11

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם אפשר להכין קרם לעוגת מצות עם שמן במקום מרגרינה

עוגות לפסח

על ידי אומנסקי_תומר* » 26 מרץ 2006, 18:41

לוקחים 16 מצות שוברים ושמים בקרעה לקערה עם המצות שופחים6 כוסות מים רותחים מחקים 8-10דקות ומסננים לאחר הסינון מוסיפים 6 ביצים ומערבבים ומוסיפים מלח ופלפל שחור ומכניסים לתבנית אופים בחום 160מעלות ל 45 דקות

עוגות לפסח

על ידי אביב_חדש* » 25 אפריל 2005, 16:13

קליפתם המגוררת או חתוכה לרצועות?
גיררתי בפומפיה

עוגות לפסח

על ידי טליה* » 25 אפריל 2005, 09:26

רק רציתי להגיד שהמתכונים מומלצים , מעולים...
אני מיד קמה לאפות עוד;)

חג שמח וכשר , ותודה לכולם !

עוגות לפסח

על ידי מונו_נוקי* » 25 אפריל 2005, 07:55

קליפתם המגוררת או חתוכה לרצועות?

עוגות לפסח

על ידי אביב_חדש* » 24 אפריל 2005, 20:26

המצאתי היום כשהבננות כמעט נרקבו:
בערך 200 גר' חמאה רכה
כוס סוכר
מקציפים במערבל.
הוספתי שלוש ביצים שלמות.
הוספתי 5 בננות מעוכות עם שני לימונים סחוטים (ללא הגרעינים, שימו לב) וקליפתם.
שתי כוסות קמח מצה
חצי כוס קורנפלור
כפית סודה לשתיה
שקית אבקת אפיה

הכמות הספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק. אפיתי בחום של 170 מעלות צלזיוס בערך 40 דקות.
יצא מעולה.

עוגות לפסח

על ידי דינה* » 23 אפריל 2005, 12:20

תודה למי על עוגת האגוזים - היא בהחלט מדהימה בטעמה ומומלצת.
אלא שהיא נשארה לי לחה למרות שבחלק החיצוני העליון - היא מתיבשת ומתקשה וצריך לכסות.
אם יש איזשהם טיפים אשמח!
חג שמח !

עוגות לפסח

על ידי רחל* » 22 אפריל 2005, 20:45

עוגת מצות 200 גרם מרגרינה או חמאה בלי מלח 3כפות קקאו 1כוס סוכר 1 כפית נס קפה 1וחצי כפות ברנדי או קואנטרו וכמובן 8 מצות רטובות קלות ב חצי כוס יין קידוש +חצי כוס מים אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק בין השכבות

עוגות לפסח

על ידי דגנית_ב* » 21 אפריל 2005, 13:18

שאלת תם - אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה בקמח מצה?

בקשה לכל ימות השנה וגם למאכלי חמץ - לתרגם כמויות לגרמים או כוסות/כפות למען האופים בגולה: שקית צימוקים/שמנת מתוקה, חבילת/חפיסה של שוקולד/מרגרינה.
אפיון?

תודה ואיחולי שימחה רבה!

עוגות לפסח

על ידי בלה* » 21 אפריל 2005, 03:28

עוגת שוקולד לפסח מהממת

2 כוסות קמח אורז או קמח מצה 2 ביצים 3/4 כוס קקאו , כוס סוכר , כוס קוקוס, 2 כפיות תמצית וניל לערבב את כל החומרי בבלנד והסוסיף בהדרגה כוס חלב חם. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות - לאפות כשעה לקרם יש להכניס לקערה 100 גר' שוקולד 3 כפות חלב 50 גר' מרגרינה להכניס למיקרו ל40 שניות לערבב היטב ולשפוך על העוגה מממממממממממממהמם. בתאבון.

עוגות לפסח

על ידי לדינה_האם_קיבלת_תשובה* » 20 אפריל 2005, 22:33

דינה את צודקת חסרים פרטים חשובים
מעניין אם יש תשובה

עוגות לפסח

על ידי דינה* » 19 אפריל 2005, 19:32

שלום!
בעוגה של הברונית כתוב:

"לבשל תוך עירבוב על אש נמוכה או בסיר כפול. את החמאה להוסיף אחרי שסגרתם את האש." - מה מבשלים לפני הוספת החמאה?

"לתת לזה להתקרר קצת על השיש ולהוסיף פנימה בעדינות שמנת מתוקה מוקצפת." - בחומרים לא מוזכרת שמנת מתוקה אלא חמוצה.

תודה על התשובות /התיקונים.

עוגות לפסח

על ידי רחלי* » 30 מרץ 2005, 08:02

טורט לפסח
6 ביצים גדולות(או 7קטנות)
1כוס אגוזים טחונים דק מאוד
3כפות שמן
3כפות מיץ מלימון טבעי
גרד מחצי לימון
סוכר וניל או כמה טיפות תמצית וניל
כוס סוכר

אופן ההכנה
להקציף היטב את החלבונים עם 4\3 כוס סוכר לקצף קשה
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים,עםגרידת הלימון,מיץ הלימון,תמצית הוניל,יתרת הסוכר והשמן
והשמן היטב
להכניס את החלמונים עם כ

עוגות לפסח

על ידי סבתא_מתנות* » 08 אפריל 2004, 22:35

האם סודה לשתייה כשר לפסח?
אם כן יש לי עוגה מאד טעימה שנסיתי להחליף בה את הקמח בקמח מצה ולהוסיף ביצים, והתקבלה עוגה שלא שרדה יום אחד בבית.
מערבבים 180 גר' מרגרינה בכוס וחצי סוכר. בקערה נפרדת מערבבים 2 כוסות תפוחים מגורדים במגרדת גסה עם 4 ביצים. בקערה שלישית מערבבים 2.5 כוסות קמח מצה עם 3 כפיות קנמון ו- 3 כפיות מחוקות סודה לשתייה. מוסיפים את תכולת הקערה השנייה (התפוחים והביצים) לקערה הראשונה ולבסוף מוסיפים את היבשים. לא להיבהל אם העיסה נראית קצת בצקית. אופים בתבנית משומנת קצת יותר משעה. העוגה אפויה כאשר קיסם עץ יוצא ממנה יבש. היא נראית חומה כמו עוגת שוקולד או עוגת תמרים ומאד טעימה.

עוגות לפסח

על ידי .מי* » 07 אפריל 2004, 05:22

שמחה פ? (07.04.2004 00:04):
עוגת אגוזים מדהימה
6 חלמונים+תמצית וניל+כוס סוכר+קורט מלח -להוסיף חצי כוס שמן בהדרגה.(כדאי להקציףבמיקסר).
בקערה נפרדת לערבב את המוצרים הבאים!

3/4כוס קמח מצות+1/2 כוס קמח תפו"א+כפית גדושה אבקת אפיה +כוס אגוזי מלך קצוצים +50 גרם שוקולד מריר מגורר.
חומרים אלה יש להוסיף לתערובת החלמונים בהדרגה ,תוך שילוב עם 1/2 כוס מיץ .


בקערה נוספת מקציפים 6 חלבונים+1/2 כוס סוכר----את הקצף מקפלים לתערובת.
אופים בחום בינוני 40-50 דקות. ניתן לאפות בתבנית עגולה או ב-3 תבניות מלבניות .
בהצלחה ובתיאבון!

עוגות לפסח

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 אפריל 2004, 10:04

עוגת תפוחים ומצות
4 מצות,4 ביצים,4 תפוחים מגורדים גס, 1 כוס חלב חם, 1 כוס סוכר,1 כף קינמון,1/2 כוס אגוזים
שוברים את המצות גס,מוסיפים חלב חם,את הסוכר משהים 5 דקות ומוסיפים את שאר החומרים
(את הביצים מערבבים כמו לחביתה)
משמנים תבנית ואופים בחום 170 כ 40 דקות

עוגות לפסח

על ידי הפולניה* » 03 אפריל 2004, 18:31

מוכרים במרכולים תערובת מוכנה כשרה לפסח של ריץ מיקס- קל הכנה אפילו ילדים יכולים להכין, מצפים בקוקוס-והכל כשר.

עוגות לפסח

על ידי אמא_של_יונת* » 03 אפריל 2004, 15:30

לא בדיוק כדורי שוקולד, אבל דומה:
פצפוצי אורז בשוקולד
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות מרגרינה
1 כף מים
2 כוסות פצפוצי אורז
שקית צימוקים (אם רוצים)

משרים את הצימוקים ביין
ממיסים את השוקולד, המרגרינה והמים (אפשר בסיר כפול אני עושה זאת על אש ישירה תוך בחישה, ועם מעט יותר מים)
שופכים את השוקולד המומס ואת הצימוקים (בלי היין) על פצפוצי האורז בקערה ומערבבים היטב.
ממלאים מנז'טים (גביעוני נייר) בעזרת שתי כפיות, ומניחים אותם על מגש. מקררים כחצי שעה.
אפשר לשמור במקרר כמה ימים.

עוגות לפסח

על ידי מיה_גל* » 31 מרץ 2004, 17:18

הבסיס לא נרטב?
אפשר לחמם קצת ריבה חלקה כלשהי עם קצת מים ולהבריש את הבסיס.
הזיגוג הזה אוטם את הבסיס.

עוגות לפסח

על ידי ה_עוגיה* » 28 מרץ 2004, 16:10

גילה, מרכיבים במקום.
אבל גם בעוגות על בסיס מרנג, עם מיני קרמים שעומדות זמן ממושך הבסיס לא "נמס"

עוגות לפסח

על ידי תבשיל_קדרה* » 28 מרץ 2004, 15:57

הבסיס לא נרטב?

עוגות לפסח

על ידי טרה_רוסה* » 28 מרץ 2004, 11:30

אפשר להכין פבלובה:
בסיס מקציפת ביצים כמו שמכינים נשיקות, על זה סלט פירות ולמעלה קצפת.

עוגות לפסח

על ידי נגה_שפרון* » 27 דצמבר 2003, 22:31

בראוניז

לחמם את התנור ל 180 מעלות
200 גר' מרגרינה (או חמאה) להמיס, לשפוך לקערה
שני שליש כוס אבקת קקאו להוסיף את החומרים הבאים למרגרינה ולערבב עד שיש תעורבת אחידה.
שתי כוסות סוכר
שקית תמצית וניל (לא הכרחי)

ארבע ביצים להוסיף אחת אחרי השניה ולערבב
כוס ורבע קמח תירס, אורז מעורבב עם
כפית גדושה אבקת אפיה להוסיף לתערובת ולבחוש

בשלב זה אפשר להכניס לתבנית משומנת ולתנור (בערך עשרים דקות)
אפשר להוסיף כוס אגוזים, אני הוספתי כפית נס קפה לתוך העוגה.

עוגות לפסח

על ידי מה_לעשות_עם_המצות_שנשארו_מפסח_וזה_טעים* » 28 אפריל 2003, 14:41

עוגת מצות שאוהבים לטרוף אצלינו בשבתות שאחרי חג הפסח - אילנה קל
אפשר ואפילו רצוי, להכפיל כמויות
המצרכים:
6 מצות
200 גרם שוקולד
1/2 כוס אבקת סוכר
150 גרם מרגרינה
2 כפות קקאו משובח
3 כפות מים
כף ברנדי
1/2 כוס יין אדום מתוק

ההכנה:
מרטיבים את המצות בזרם מים כדי שיתרככו מעט. מכינים מגש. אפשר להניח נייר פרגמנט.
מבשלים את השוקולד, המרגרינה, הסוכר, הקקאו, המים והברנדי על להבה נמוכה. מצננים מעט.

מניחים מצה אחת על המגש. מזים עליה מעט מן היין. מורחים מהקרם ומכסים עם המצה. ממשיכים באופן הזה עם שאר המצות. מכניסים למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה.
הערה: אני לא מזה יין. (-:

עוגות לפסח

על ידי עדינה_מאוד* » 15 אפריל 2003, 15:17

במקום מרגרינה היינו שמים שנים שמן- אגוזים, או כל אחד אחר (טוב, שמן זית לא ממש הולך בעוגות...)

עוגות לפסח

על ידי יהודית_שפמן* » 14 אפריל 2003, 21:17

כל עוגה יכולה להיות פרווה במקום חמאה תשימי מחמאה או מרגרינה במקום שמנת מתוקה יש את ריץ. במקום חלב מיץ תפוזים, עם ברנדי או מים.
מניסיון זה עובד אבל אין כמו עוגה אמיתית אז לחכות .
בתאבון וחג שמח

עוגות לפסח

על ידי חגית_ו* » 14 אפריל 2003, 21:07

הנה עוגה לא חלבית לפסח:
8 ביצים
10 כפות סוכר
מיץ לימון (כף)
לגרד חצי לימון
כפית אבקת אפיה (לערב עם הקמח)
טיפה תמצית וניל/רום
3 כפות שמן

1/2 כוס קמח מצה לעוגה
1/2 כוס שוקולד מגורר
1/2 כוס אגוזים טחונים

להפריד ביצים
לצהובים להוסיף שמן ו2 כפות סוכר,
מיץ לימון, תמצית וניל/רום ולערבב.


להוסיף לקמח מצה אבקת אפיה

להקציף לבנים עם 8 כפות סוכר

כשמוקצף חזק להוסיף צהובים.
ולהוסיף קמח, אגוזים ושוקולד.

150 מעלות מקסימום.
לא לחמם מראש.
בערך חצי שעה.

לחובבי קוקוס - במקום אגוזים אפשר עם קוקוס.

בתאבון

עוגות לפסח

על ידי מיה_גל* » 14 אפריל 2003, 20:56

הנה פרידה, מתכון מתוך YNET, אבל הוא עם מרגרינה שזו בעיה בפני עצמה...
בתאבון

חומרים:

150 גרם אגוזי מלך קלופים
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות לחלמון ולחלבון
1 שקית סוכר וניל
20 גרם מרגרינה, או חמאה
1 כף פירורי מצה

הכנה:
  1. מגרדים במגדרת עדינה את האגוזים והשוקולד. מערבבים עם הסוכר, חלמוני הביצים וסוכר הווניל.
  2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומערבבים עם תערובת האגוזים והשוקולד.
  3. משמנים במרגרינה תבנית עגולה בקוטר של 20 ס"מ ומפזרים על המרגרינה את פירורי המצה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך 35 דקות. מגישים עם רוטב קרמל או עם רוטב תות שדה.

עוגות לפסח

על ידי יעל_נוי* » 14 מרץ 2002, 09:37

עוגה מנצחת לפסח ולכל השנה 10 דק' עבודה והצלחה בטוחה.
המצרכים:
5 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס
200 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים + הסוכר לקצף קשה ומקפלים בעדינות את הקוקוס פנימה.
שופכים לתבנית קפיצית 26' ואופים כ 20 דק' בחום של 175 מעלות.
ממסים את השוקולד על אדים מקררים מעט ומערבבים פנימה את החלמונים. מקציפים שמנת מתוקה ומערבבים עם השוקולד. מצננים את העוגה שופכים למעלה את השוקלד ולמקרר.
בתאבון

עוגות לפסח

על ידי ברונית* » 12 מרץ 2002, 12:03

זה המתכון לעוגת מצות שתשכיח מכם את כל העוגות דיקט עם מרגרינה שטעמתם בכל הפסחים:


הקרם:
חבילת שוקולד מריר
חבילת אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות קקאו
כף גדושה שמנת חמוצה
כפית קפה (לא חייבים)
קצת חלב, שייתן שוונג לאבקות
50 גרם חמאה

לבשל תוך עירבוב על אש נמוכה או בסיר כפול. את החמאה להוסיף אחרי שסגרתם את האש.

לתת לזה להתקרר קצת על השיש ולהוסיף פנימה בעדינות שמנת מתוקה מוקצפת.

להרטיב מצות היטב ביין מתוק מסוג "ישן נושן" ודומיו + חלב (לא להיבל אם היין מפרק את החלב וזה נראה לא טוב, זה בסדר ויוצא טעים) ולהרכיב עוגה לפי שיטת הוופלה.
כמות הקרם מספיקה לעוגה של 5 מצות לגובה.
אני גם מוסיפה בין השכבות ולמעלה אגוזי מלך קצוצים.
אם אפשר - לתת לעוגה לחכות במקרר לפחות חצי יום, עד שהמצות מתרככות, משילות את טעמן המקורי ומפנימות את היותן פיגומים למוס שוקולד.

מניסיון - את העוגה הזאת אי אפשר להפסיק ליישר!

עוגות לפסח

על ידי אביב_חדש* » 11 מרץ 2002, 18:59

עוגת גזר אלוהית, עסיסית לפסח. לא להיבהל מרשימת החומרים הארוכה. העוגה באמת פשוטה. (אם יש מעבד מזון אז גרור הגזר לוקח שניות)
חומרים רטובים
1כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
200 גר' חמאה
4 ביצים
500 גרם גזר מגורר דק + המיץ שלו אם יש
גרד ומיץ מלימון אחד ותפוז אחד
חומרים יבשים
1 כוס צימוקים בהירים
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
1 כוס קמח מצה רגיל
5 כפות מחוקות קמח תפוחי אדמה
1 וחצי כפיות מחוקות קינמון
כפית מחוקה אבקת אפיה
רבע כפית מחוקה מלח
ההכנה
מקציפים במהירות גבוהה את הסוכרים והחמאה.
מוסיפים לחמאה ביצה אחרי ביצה (שלמה) עד שנוצר קרם אוורירי בהיר.
מאיטים את המערבל למינימום ותוך ערבול מוסיפים את כל שאר החומרים משתי הרשימות, היבשה והרטובה.
שופכים לתבנית קפיצית משומנת בחמאה מס' 26, מכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות צלסיוס לשעה. בודקים עם קיסם. אם הוא יוצא יבש ונקי, העוגה מוכנה, אם לא, בודקים עוד 10 דקות. חשוב לאפות בחום הבינוני-נמוך הזה, זה שומר על קפיציות ועסיסיות של העוגה.

מרגישים את הטעם של הגזר, וגם את הצימוקים (ואפשר להוסיף גם אפרסקים משומרים, למרות שמעולם לא הוספתי)

עוגות לפסח

על ידי אנונימי » 11 מרץ 2002, 18:59

הציצו גם ב מדור מתכונים
שייך ל מדור מתכונים חגים

חזרה למעלה