עוגות נאות

שליחת תגובה

הכלי יכול להכיל ולשמור את תוכנו, ובכל זאת מתחדש מרגע לרגע, במיוחד באביב
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: עוגות נאות

עוגות נאות

על ידי רניה* » 13 יולי 2020, 09:35

אחלה מתכונים והמלצות, תודה, בריאות ותיאבון

עוגות נאות

על ידי ענבל* » 28 אפריל 2012, 20:13

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש מלא עוגות ללא ביצים אצל נטלי שוינקלטיין, אני אישית הכנתי את רובם ויצאו ממש טעימות. ממליצה לך מאוד http://www.tapuz.co.il/blog/net/UserBlo ... 210&skip=1

עוגות נאות

על ידי רוצה_להמליץ* » 27 אפריל 2012, 22:09

יש את הבלוג מתכונים של נטלי שוינקלשטיין, אני ניסיתי את העוגת תפוזים ויצאה נהדר - ממליצה :-)
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblo ... =nataly210

עוגות נאות

על ידי עינה_אפונה* » 08 נובמבר 2010, 01:12

את יכולה לקחת מתכון של עוגה בחושה פשוטה
להחליף את החמאה בטחינה או שמן (או מרגרינה... אבל זו מילה גסה), ובדרך כלל אפשר בכלל להפחית את הכמות.
כל ביצה מהמתכון אפשר להחליף ב3-4 כפות מים עם פשתן טחון (מערבבים 4 כפות גדושות פשתן טחון בכוס מים, להשרות כ-20 דקות)
רצוי לשלב גם בננה מעוכה או פרי אחר מעוך, ואגוזים/שקדים טחונים.
אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח שיבולת שועל (גם טעים וגם מדביק).
(אין לי מתכון לתת כי כל פעם שאני מכינה עוגה טבעונית אני לגמרי מאלתרת ומוסיפה חומרים לפי העין. מה שכן, כדאי לשים אבקת אפיה.)

עוגות נאות

על ידי רויטל_S* » 07 נובמבר 2010, 17:06

באתר אלרגיות למזון - של יהל יש מתכונים רבים
כאן יש עוגה במיוחד כמו שביקשת .
http://www.foodallergy.co.il/P2317
בהצלחה !!

עוגות נאות

על ידי טלי_מא* » 07 נובמבר 2010, 15:54

הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית - https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=954
מצוינת.

עוגות נאות

על ידי אלה_לי_לה* » 07 נובמבר 2010, 15:35

העדפה לסגנון ספציפי?

יש המון מתכונים :-)

נסי כאן - http://giladayalonvegan.99k.org/index.htm
וכאן - http://banana.potrim.com/?min=3
וכאן - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Artic ... 04&sId=211

עוגות נאות

על ידי ורדה_בן_ארי* » 07 נובמבר 2010, 15:27

צריכה מתכון לעוגה ללא ביצים וחלב. למי יש?

עוגות נאות

על ידי אור_של_כוכבים* » 22 יולי 2008, 21:24

סלק, וואלה. תודה!

עוגות נאות

על ידי ניב_רפאל* » 22 יולי 2008, 20:54

ניב. ממה הרוטב הזה?
סליחה אני לא זוכר במדויק אבל בגדול פירות בטעם חמוץ מתוק כמו משמש,אפרסק או ליצ'י ,אם יש פירות יער בכלל טוב כאן אין והצבע הוא ממעט סלק.
עוד כדאי להוסיף שמן קוקוס ותמרים בכדי להמתיק לפי הטעם וגרד קליפת לימון אם אוהבים.

עוגות נאות

על ידי אור_של_כוכבים* » 22 יולי 2008, 20:22

ניב. ממה הרוטב הזה?

עוגות נאות

על ידי Aurinko* » 12 יולי 2008, 16:07

Wow! the cheese cake looks so beautiful. How did you get it so white , don't the dates make it sort of beige colored....?

עוגות נאות

על ידי מירב_דן* » 10 יולי 2008, 21:02

איזה צחוק ניקי... חשבתי שאותה מחשבה עלתה גם אצלך...

קראתי : מדהים ניב! אילו נבגים פיזרת למעלה?

עוגות נאות

על ידי ניב_רפאל* » 09 יולי 2008, 20:05

תודה :-)
אלו נבטי כוסמת

עוגות נאות

על ידי אנונימי » 09 יולי 2008, 18:58

מדהים ניב! אילו נבטים פיזרת למעלה?

עוגות נאות

על ידי מירב_דן* » 09 יולי 2008, 17:03

סחתיין על הצילום, ניב.
כמו שנאמר אור לגויים.

עוגות נאות

על ידי ניב_רפאל* » 08 יולי 2008, 15:45

עוגת משמש תפוחים

+

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 02 יולי 2008, 14:53

עוגת גזר מוקרמת

raw]+ frosted carrot cake[/po].jpg

המתכון
בבלנדר - סירופ ממשהו כמו.. תמרים, מיץ לימון (שומר גם צבע הגזר), גרד לימון, קינמון, וניל, ציפורן, קורטוב מלח, קצת מים.
מגרדים כ-10 גזרים (כמה דקות בפומפיה או שניות במעבד מזון), מערבבים עם הסירופ, 2 כפות של פשתן טחון, אגוזים גרוסים, צימוקים.

את העיסה שנוצרה מעצבים לצורה שרוצים - או בתבנית. אני בחרתי לייבש את זה כמה שעות בשמש (בהוראת המתכון המקורי) - אבל לא נראה לי שחייבים.

צריך רק מעט קרם - בבלנדר אפילו פחות מחצי כוס אגוזי מקדמיה, תמרים, מיץ לימון, וניל, שמן קוקוס, מים. עם לקקן לכסות את כל העוגה יפה.. אם נשאר לכם קרם תמיד אפשר פשוט להקפיא למעדן. לקישוט אפשר פירות יער.. בתמונה גם יש סירופ תותים - שהוא קצת ממה שנשאר מהקרם ביחד עם תותים תמרים ומים..
להכניס למקרר בשביל שיתקשה או לפריזר בשביל התקשות מהירה אבל אל תשכחו את זה בפריזר כדי שהגזר לא יקפא!
יצא משהו משהו.. גם מומו, גם אורחים, גם אחות, וגם אני .. כולנו אוהבים את העוגה הפשוטה הזו! בתאבון!

raw]+ frosted carrot cake slice[/po].jpg

בצפון אמריקה נוטים לשים שכבה של פרוסטינג על עוגת גזר. המתכון שלי הוא בהשראת המתכון הזה - קסם לי לגוון מהמתכון הרגיל של קלתית ומילוי.. עוד על עוגת גזר Carrot]בויקיפדיה cake[/po]

עוגות נאות

על ידי Honeysuckle_Rose* » 01 יולי 2008, 05:52

אולי גם מצמצמים אותו כמו שעושים לסירופ מייפל
אכן כן. לא ראיתי כאלה שכתוב עליהם "raw" בארץ, אבל עד כמה שאני יודעת, אפילו אם כן כתוב, זה לא אומר הרבה ואי אפשר באמת לדעת עד כמה חיממו.

עוגות נאות

על ידי ה_עוגיה* » 30 יוני 2008, 23:05

איפה משיגים אגבה ומה זה מכיל?
חנויות טבע וכאלה.
אני מניחה שזה מכיל נוזל שמפיקים מהאגבה? (אולי גם מצמצמים אותו כמו שעושים לסירופ מייפל)

עוגות נאות

על ידי noalili* » 30 יוני 2008, 19:01

איפה משיגים אגבה ומה זה מכיל?

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 17 יוני 2008, 15:21

חלוקית - הצעות:
להתחיל מהכי פשוט שיש.. בלי פסיליום..
לזכור שבהרבה מהמתוקים אליהם אנחנו רגילים יש 50% סוכר ויותר.. אז לא לחסוך בממתיק (תמרים\אגבה\צימוקים..).
אז המתכון הכי פשוט שגם טעים מאד - כוס פקאנים (להקפיד שאין שמץ של קליפה), חצי כוס תמרים מגולענים, קצת קינמון - במעבד מזון. לשטח לתבנית - שכבה דקה. להכניס לפריזר בזמן שאת מכינה..
בקערה לגרד תפוחים (עכשיו יש תפוחי אנה) - להוסיף מיץ לימון (טעם ומשמר צבע) - סירופ אגאבה, קינמון, טיפלה מיץ זנגוויל, וניל. לערבב. למלא את התבנית. להכניס לפריזר בזמן שאת מכינה את הקרם:
טחינה, אבקת חרובים, תמרים, טיפה קינמון, ומים לערבב לקרם - לשפוך שכבה דקיקה או להזליף בפסים ולקשט בפירות.
you can't fail.
זה סלט פירות מתוק ומשודרג בצורה של עוגה.

עוגות נאות

על ידי חלוקית_נחל* » 17 יוני 2008, 09:49

עוגת פירות

ניסיתי עוגת פירות, עם שכבת תחתונה דמויית חלבה ושמן קוקוס, אמצעית מעט גבינת קשיו-מקדמיה ומעל שזיפים ופסיליום. יצא טעים בעיני, כי אני אוהבת קצת חמצמץ וגם קוקוס, אבל הסביבה הגיבה בתגובות פושרות ומטה
אשמח להצעות לשיפור למרות שככה אני יכולה להתחרע על העוגה לבדי :-)

עוגות נאות

על ידי ה_עוגיה* » 16 יוני 2008, 18:40

נראה לי שננסה בקרוב עם שזיפים. גם הצטיידנו בפסיליום.
תודה :-)

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 16 יוני 2008, 17:19

עוגת גבינקטרינא

+

לאחרונה אני אוהב קלתית רזה.. הפעם מפקאנים מהעץ משנה שעברה וקצת תמרים וקינמון - טחון דק.. משוטח לתוך תבנית סיליקון..
על זה שכבת שמנת כמו זאת שהכנו בעוגת גבינה נאה בשבועות.
על זה שכבה של נקטרינות עם תמרים, גרד לימון ולימון, קינמון, וקצת גזר בשביל צבע, ואבקת פסיליום.
לקישוט בתמונה פירות יער מהמסיבת יום הולדת של מומו וגם נשאר משם סירופ חרובים מתמרים, אבקת חרובים ומים.
כפי שאתם רואים בתמונה לא טרחתי לחכות בין שכבה לשכבה - אם אתם רוצים אפקט ויזואלי מרשים יותר - אז להקפיא בין שכבה לשכבה, ולחתוך עם סכין נקייה.

נאכל על ידי כל החמולה בפחות מ-24 שעות.

אה, והמחיר של התמליא הזה הוא כמעט חצי מעוגת גבינה נאה מלאה.. והוא גם פחות כבד בבטן.

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 16 יוני 2008, 17:14

פסיליום עובד יופי - אין לי נסיון עם האצות שלאו דווקא נאות.

עוגות נאות

על ידי נ_ע_מ_ה* » 15 יוני 2008, 03:27

כן,טוב,שכחתי לכתוב איך אני עושה את המילוי: פשוט מרסקת פירות ואם זה לא מתוק מספיק לטעמי (בדר"כ...),אז מוסיפה תמצית וניל/מייפל/אגאבה.
לא מוסיפה מים! זה באמת יוצא קצת כמו דייסה,למרות שמוסיפה כף פסיליום.
במסעדה של שומשום באילת הם שמים אצות לבנות במקום פסיליום.(בריבה למשל) יש לך אופק מושג מה יותר יעיל?

גם בתחתית אין מים. את המים אני מפרידה מהשקדים והתמרים עוד בשלב הכנת החלב (שאינו קשור לתמליא...)

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 14 יוני 2008, 23:03

נעמה.. בשביל הקלתית - בלי מים - ובלי בננות.. אחרת זה יצא כמו דייסה!

עוגות נאות

על ידי נ_ע_מ_ה* » 14 יוני 2008, 23:01

מודה שלא קראתי את כל הדף
ובכל זאת,מבקשת עצה מבעלי ניסיון:

התחלתי לעשות את התמליא הבא, עצות לשיפור יתקבלו בברכה

תחתית: שקדים טחונים(כוס שקדים, שתי כוסות מים, תמרים(10) ובננות (2).
למעשה,אני משתמשת ב"שאריות" שנותרו לי מרסק חלב השקדים

עוגות נאות

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 יוני 2008, 16:14

עוגת גבינא
אך... אלו תמונות שעושות חשק! מתכון בבקשה (-:

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 03 יוני 2008, 14:13

עוגת גבינא

+

+

המתכון פשוט.. (קלתית של חלבה משומשום ותמרים וקצת קינמון, עם מילוי של מקדמיה + שמן קוקוס + לימון + תמרים) הכול בפריזר.

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 23 מאי 2008, 08:27

תודה לך אורני.
אורני - מה שמצאת בחנות זה המוצר הנכון - העובדים פשוט לא מודעים לשימושים השונים..
נכון משתמשים באגר-אגר (סוג של אצה מדרום מזרח אסיה ויפן) בשביל להקשות גם כן - עוד לא יצא לי להשתמש בו (אני מבסוט עם הפסיליום) אבל יש לא מעט מתכונים על הרשת עם תחפשי "raw food" agar agar - מה שכן לפי מה שקראתי לא היה ברור לי אם זה קל להשתמש בו בלי לשים אותו במים חמים מדי. גם כן עושה רושם שצריך פחות כמות מהפסיליום.. את מוזמנת לנסות ולדווח.
מצפה לתמונות של התמליאים שלך בשקיקה..

עוגות נאות

על ידי אורני* » 16 מאי 2008, 19:15

מזל טוב! התמליאים החגיגיים עושים חשק לחגיגה!
ושאלה על פסיליום- בחנות הטבע "באר טבע" לא ידעו להסביר לי על השימוש בפסיליום, כששאלתי על פסיליום הם נתנו לי אריזה של גרגירי פסיליום מקליפת פסיליום, אריזה שעולה 37 ש"ח, ואמרו לי שזה נמכר כחומר המשחרר עצירות....כשאמרתי שאני מעוניינת להקשות עם זה רסק פירות לכדי ג'לי, הם הפנו אותי ל"אגר אגר",אצה טחונה ומיובשת,( אריזה גם בסביבות ה30 ש"ח, לא זוכרת בדיוק, בכמות קטנה מהכמות של אריזת גרגירי הפסיליום) המיועדת להכנת ג'לי פירות,כך כתוב על האריזה....
לא קניתי ובאתי כאן להתייעץ....מה לדעתכם כדאי לי לרכוש?
אני מייחלת לתמליאים נאים כמו בתמונות בדף הזה, בלי שמעולם הכנתי או טעמתי...

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 13 מאי 2008, 19:21

ומי שרוצה לדעת עוד על Acai מוזמן לעשות זאת AD]כאן Palm[/po]
לפי ויקיפדיה - 42% (לפי משקל) מהתזונה המקומית באמזון היא מהפירות האלו!
  1. 2g carb, 8.1g protein, 32.5g fat

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 13 מאי 2008, 19:13

לרגל יום הולדתי חגגנו (החמולה) בגיחה לחוף הים וקינוח של לא פחות מ-3 תמליאים נאים!

33]+ bday pies[/po].jpg

מימין לשמאל: תמליא שוקלד-בננה, תמליא מנגו-יוגורט-Acai ,תמליא דלעת..
(השניים הראשונים טופחו על ידי אריקה, האחרון על ידי אמא'שלי).

התמליא האמצעי היה מוצלח במיוחד (היוגורט עוד לא הצליח לאכזב..), והראשון הצליח לתת אפקט ויזואלי ממש "שרוף"!
אולי לאריקה יהיה זמן לשתף במתכונים.

עוגות נאות

על ידי מירב_ב* » 18 אפריל 2008, 23:31

טארט תפוחים ומשמשים ללא אפייה

http://naama.avramzon.net/raw-tart/ של ה עוגיה

עוגות נאות

על ידי Aurinko* » 08 מרץ 2008, 18:38

האתר הזה מלא במתכונים נהדרים. ויש גם הרבה תמונות step by step

עוגות נאות

על ידי אורי_יורמן* » 08 מרץ 2008, 17:36

אהבתי את הרעיון שם באתר.
הם עשו עוגה נאה בהרבה מאוד שכבות. איך?
מורחים שיכבה - שמים בפריזר. מוציאים, מורחים עוד שיכבה, שמים בפריזר - וחוזר חלילה...

עוגות נאות

על ידי אורי_יורמן* » 08 מרץ 2008, 17:09

זה נחמד לראות מתכון שאין בו את שלב ה- "להכניס לתנור לחצי שעה" :-)

עוגות נאות

על ידי Aurinko* » 08 מרץ 2008, 16:48

מתכונים נהדרים לתמליא נא ניתן למצוא ב http://thesunnyrawkitchen.blogspot.com/ לראות ולהנות.......

עוגות נאות

על ידי אמא_אדמה* » 10 פברואר 2008, 20:05

תמליא ירוק

כמו שהבטחתי , המתכון של התמליא הירוק מהחפלק עליי:

הקלתית -
לטחון פקאנים במעבד מזון ולהוסיף תמרים אחד אחד עד שדביק... כאן הוספנו כמה עלים של חובזות (או חופן גדול לאמיצים).

מעל - תפוח מגורד בפומפיה שהוספנו לו סרפדים שקצצנו בבלנדר וערבבנו ביחד..

ומעל מעל - קשיו /פקאנים בבלנדר עם תמרים , מיץ תפוחים (שמיצינו מהתפוח המגורד) וכמה עליי קייל ..
מיותר לציין שהרוטב מלמעלה לקח בגדול מבחינת הטעם ואחרי ששפכנו על העוגה התיישבנו כולנו סביב הבלנדר וניקינו אותו עם הלשון/האצבעות..

בתיאבון.

+
  • מי שרוצה עוד מתכון ממה שרואים שם בתמונות שיגיד ואני אנסה להיזכר.

עוגות נאות

על ידי ה_עוגיה* » 02 פברואר 2008, 18:18

הכנתי טארט דלעת ותפוחים לפי מתכון מ"ירק לתינוקות" ויצא משו משו. זה הולך בערך ככה:

טארט תפוחים ודלעת

קלתית:
שקדים - לקצוץ במעבד מזון
צימוקים - להוסיף ולקצוץ יחד (טיפ לפעם הבאה: להשרות את הצימוקים במים/מיץ תפוזים לפני שיתרככו)
תמרים מושרים/לחים - להוסיף בכמות מספקת בשביל להדביק

כל זה - לשטח בתחתית התבנית.

מילוי:

10 תפוחים קלופים וחתוכים
כוס וחצי דלעת קלופה וחתוכה
2 כוסות תמרים מגולענים
2 כפיות קינמון
(במתכון המקורי היה גם פסיליום, אני שמתי קצת פשתן, יצא יציב אך רך מאוד).

הכל במעבד מזון ואז למרוח מעל.

טעים טעים טעים.

עוגות נאות

על ידי ה_עוגיה* » 28 ינואר 2008, 00:43

ומה היא האגבה? (סירופ אגבה?) ממתיק? אפשר להמיר בדבש?

עוגות נאות

על ידי ה_עוגיה* » 27 ינואר 2008, 23:19

למישהו יש נסיון עם פרג?
מאוד אוהבת!
לפני שאני מתחילה עם המתכונים הרגילים שכוללים כל מיני חלב וחמאה וסוכר אשמח לנסות להכין עוגת פרג נאה (אבל שתהיה עסיסית כזאת...)

עוגות נאות

על ידי ניקי_Loves_Life* » 29 דצמבר 2007, 18:56

לא בדיוק בסטנדרטים הגבוהים שהוצבו כאן, אבל הנה התמליא נא הראשון שלי:

+

+

זה פאי תפוחים, כשהבסיס הוא פקאנים, אגבה ואבקת עשב שעורה. המילוי הוא תפוחים, מיץ לימון, קינמון וקצת אגבה - יאמי...

עוגות נאות

על ידי איריס* » 18 דצמבר 2007, 01:24

עשיתי עכשיו את הטורט בגרסת הקקאו והוספתי למילוי גם חצי קליפת תפוז מגורדת- מעולה!!

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 14 דצמבר 2007, 15:01

מעניין - אני לא יודע מה להגיד לגבי הפסיליום.. מעולם לא הבחנתי בטעמו (מן טעם של קלקר... כמו פריכיות אורז בלי מלח..). אולי ללכת לחנות ולטעום שם סוג אחר?
תמליאים של פריזר ואחרים לא דורשים פסיליום - אולי תכינו כזה בפעם הבאה.

עוגות נאות

על ידי יעלפו_מהמושב* » 13 דצמבר 2007, 06:38

תבדקי את האתר הזה:
http://www.living-foods.com/recipes/

עוגות נאות

על ידי יעלפו_מהמושב* » 13 דצמבר 2007, 06:37

אם את בעניין של לקרוא באנגלית, פשוט תקישי בגוגל raw food בצירוף המילה cake או recipes או אפילו שם ספציפי יותר של עוגה שאת מחפשת ובטח תמצאי משהו. אני מוכרחה להודות שזה קצת מעיק לתרגם את כל השמות המוזרים האלו (של הדברים שאנחנו אוכלים :-) ), אבל אולי זה שווה את המאמץ. בכל אופן- תחזרי לספר איך יצא...

עוגות נאות

על ידי אלה_לי_לה* » 13 דצמבר 2007, 00:07

מחפשת מתכונים נוספים לעוגות טבעונאיות. יש המלצות?

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 21 נובמבר 2007, 10:19

זה אמור להתקשות אחרי ששופכים את הקרם לתוך הקלתית ומקררים איזה שעה כן?
פסיליום בטוח עובד ולא צריך לדייק יותר מדי - אפשר גם כף לכל כוס - אין לזה טעם.

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 15 נובמבר 2007, 01:54

טורט חרובים ומנטה

+
מיועד אך ורק לאנשים שאוהבים את הטעם של אבקת חרובים.. לאלה שמצפים לשוקולד - פשוט תשתמשו באבקת קקאו משובחת במקום ותוסיפו קצת יותר תמרים.

קלתית: פקאנים, תמרים, וקצת קינמון - לטחון גס ולשטח לתבנית.
מילוי: אבוקדו אחד, בננה אחת, 8 תמרים, 5 כפות גדושות אבקת חרובים, חופן (או יותר) יפה של נענע\מנטה טרייה, קורטוב מלח, קורטוב שנף או וניל טבעי. לטחון הכל עדין ולשים על הקלתית.

אני חתכתי איזה כלי פלסטיק ועשיתי מין חישוק בגובה 5 ס"מ בשביל שלב המילוי.

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 15 נובמבר 2007, 01:48

הפסיליום לא זול ובאמת הייתי רוצה לדעת איך "להפיק" את זה בעצמי - צמח הלחך קיים בשפע בארץ. אני ראיתי את זה רק בצורת אבקה-פתיתית כזו - את בטוחה שזה לא אותו דבר? בכל מקרה הכי זול לקנות את זה בתפזורת - לחלק מהחנויות יש - ואם אין אז לבקש. בכל מקרה משתמשים בכמויות קטנות ועלותו בכל תמליא זניחה.

עוגות נאות

על ידי ה_עוגיה* » 15 ספטמבר 2007, 00:54

נראה מעולה... תודה :-)

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 14 ספטמבר 2007, 19:52

תמליא מנגו יוגורט תות לראש השנה

mango]+ strawberry yogurt pie[/po].jpg

לאחר הקטיף המוצלח (ראו מה ליקטנו היום) נראה לי תראו עוד לא מעט מתכונים עם מנגו!
למרות שהטפטוף של הוורוד כהה על הבהיר לא יצא נפלא כמו שרציתי בחזות.. התמליא יצא מדהים בטעמו ואולי יצא יותר יפה בסוכות (שמתי קלתית נוספת בפריזר לסוכות).

מתכון:
קלתית: כמו במתכונים למעלה, לטחון פקאנים וחמניות וקצת קליפת לימון ומלח - להוסיף תמרים שידביקו וימתיקו את הבצק.. לשטח בתבנית.
מילוי: שכבה ראשונה - פרוסות מנגו.. אפשר לשים הרבה.. שכבה שנייה - לערבב יוגורט נא מהצומח (ראו: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים) ביחד עם תותים, קצת סלק (לצבע), תמרים, וניל טבעי, זנגויל (ואפשר כמה כפות שמן קוקוס טהור עם רוצים).. לשפוך על המנגו ולקשט איך שרוצים.

להכניס לפריזר עד שזה קופא לגמרי.. כלומר להכין את התמליא הזה כבר בבוקר עם רוצים שיהיה מוכן בערב. להגיש לאחר הפשרה קלה של כמה דקות.. גם המנגו וגם היוגורט מאד טעימים קפואים.

מסיבה בפה!

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 22 יוני 2007, 13:51

מים שקטים - התמליא שהכנו ביום הולדת האחרון של מומו הלך ממש יופי.. כולם אהבו.. והרבה ידיים השתתפו בחיתוך, לישה, ערבוב, וכו'. אם יש מטחנת בשר ידנית או עלי ומכתש - אז 2 בנות יכולות לכתוש את האגוזים והחמניות בשביל הקלתית.. אם קשה אז אפשר פשוט לטחון במעבד מזון או מטחנה אחרת את אלו מבעוד מועד. עוד 3 בנות יכולות לגלען תמרים (כדאי כאלה לא יבשים מדי), ללוש את התמרים לתוך האגוזים. לשטח לתוך תבנית של תמליא.. הבנות האחרות לשות פירות בצבעים שונים בקערות.. נגיד קערה אחת של תותים, קערה אחת של משמשים, וקערה אחת פטל או תות עץ סגול כהה - תלוי בחמיצות הפרי להוסיף תמרים שיהיה טעם של ריבה.. אחרי שהמרקם האחיד להוסיף אבקת פסיליום (כף פסיליום בערך לכל כוס של ריבה) ולערבב טוב - לשים שכבה אחרי שכבה לתוך הקלתית. לקשט למעלה במה שרוצים (קליפות תפוזים בנחשים דקים, עיגולי בננות, עלי מנטה, יוגורט מקדמיה..) ולשים במקפיא ל-20 דקות או במקרר לשעה-שעתיים. זה מתקשה וטעים מאד מאד מאד.. עכשיו בתמורה אם תוכלי לצלם את מה שיצא ולשים באתר (או לשלוח אליי ואני אשים..).
דברים נוספים שאפשר להכין זה חלבה (ראי הכנת חלבה) בשיטות דומות - אפשר לעשות חלבה שיש בשני צבעים. ואם את משיגה גריסים של קקאו אמיתי אז אפשר להכין כדורי שוקולד חבל הזמן.. לטחון את הקקאו לאבקה - ללוש עם זה תמרים ווניל טבעי (ואפשר גם שומן קוקוס אם את משיגה כזה איכותי עם טעם טוב ולא מקולקל) לגלגל לכדורים, לדחוף שקד או עלה מנטה ולשים בפריזר לאיזה 20 דקות. גם כאן.. תמונות בבקשה.. כל טוב!

תמליא פירות יער

momo]+ bday6 2007[/po].jpg

תמונות בפירוט: מסיבת מומולדת בטבע

עוגות נאות

על ידי מים_שקטים* » 18 יוני 2007, 11:59

הי אופק,

אולי יש לך רעיונות? אני עושה לבת שלי מסיבת יום הולדת עם 20 בנות.
אני מחפשת מתכונים שהבנות יוכלו להיות פעילות - אבל מתכונים בריאים.

הבת שלי אוהבת תערובות. להכניס כל מיני דברים לקערה, לערבב, ללוש וכו' - ואז לראות מה יצא.
אז אני רוצה משהו בסגנון אבל שייצא להן משהו טעים.
אשמח לשמוע.

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 11 יוני 2007, 15:51

תמליא משמשים

אתמול מומו ואני ליקטנו באצבע הגליל דלי גדול של שכחה של משמשים בשלים כל כך...! היינו צריכים לקטוף בעדינות בעדינות או שהמשמשים מתפצחים על הקרקע... עכשיו משמשים הם בד"כ מרוססים מאד - אבל במטע הזה היה את כל תווי איכות שצריך! קודם כל המטע מוזנח ... וגם המטעים ליד (של נקטרינות ולימון) עוד יותר לא מטופלים. דבר שני היו המון עשבים שצומחים (סימן שלא ריססו בקוטלי עשבים) - והכי חשוב - עשיתי בדיקה וראיתי שבערך לאחד מתוך 3 יש תולעים פשוט מקסימות. והן הרי יודעות מה טוב. אז עם דלי שלם בחום עצרנו טרמפ הביתה.. שם הכנו את התמליא שלהלן... שגרם לאנשים שאכלו אותו לפצוח בשיר ובריקוד ולהצהיר שזהו אחד התמליאים הכי טובים שטעמו אי פעם! אז לפני שתגמר העונה:

apricot]+ pie1[/po].jpg

קלתית (crust):

1וחצי כוס גרעיני חמניות קלופים (לטעם ואיכות קצת אחרים אפשר להשרות ולהנביט כמה שעות)
חצי כוס פשתן טחון (במטחנה או בלנדר, תמיד נחמד להוסיף פשתן שאפשר...)
חצי כוס פקאנים קלופים (מהעץ!)
קליפת קינמון או כפית אבקת קינמון (אופציה)
קורטוב מלח (אופציה)
חופן תמרים (נא לגלען).

(נא להגדיל או להקטין את הכמויות לפי גודל התבנית שברשותכן)

במטחנת אגוזים (מה שקרוי מטחנת בשר...) ידנית (15 דקות הכנה): לטחון את החמניות והפקאנים לגריסים ואז בקערה להוסיף את כל הרכיבים האחרים וללוש למרכם אחיד.
במעבד מזון (8 דקות הכנה) - לשים הכל חוץ מהתמרים במעבד מזון ולטחון טוב על יבש - ואז להוסיף תמר אחר תמר עד שנעשה מינימום דביקות בשביל לגלגל כדור שמחזיק. אם אתם רוצים לחסוף בתמרים ובמתיקות אז אפשר להוסיף טיפ טיפה מים או שמינית בננה...

עכשיו יש בצק - לשטח לתוך התבנית האהובה עליכן באופן שווה.

מילוי (filling):

הרבה משמשים
כמה תמרים (הכמות תלויה בבבשלות המשמשים - ככל שיותר בוסר ככה יותר תמרים)
אבקת פסיליום (אפשר להשיג בחנויות הטבע) - עשויה מקליפות של זרעים של לחך או פלנטגו.
וניל טבעי

הכל חוץ מהפסיליום בבלנדר או ללוש בידיים (כיף חושני במיוחד... אפשר עם בני\בנות הזוג) למרקם הרצוי. עכשיו להוסיף את הפסיליום (לכל כוס של עיסה להוסיף כפית בערך - לא מדויק) ולערבב מהר ומייד לשפוך לתוך התבנית על גבי הקלתית. הפסיליום גורם לעיסה להתקשות - זה כמו ג'לטין.

לקישוט

בתמונה קישטתי עם יוגורט (ראו מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים ), תותים מהגינה ונענע מהגינה.

להכניס למקרר ולתת לזה להתגבש איזה שעה...

כרגיל מומלץ לאכול עם הרבה עלים ירוקים

עוגות נאות

על ידי with_passion* » 10 מאי 2007, 00:46

עוגת יער-שחור שוקולד גבינה

המתכון כאן
הוא לא 100% נא - אבל הוא לא כולל בישול ואפשר פשוט להחליף את המייפל בתמרים, את הקקאו בגריסי קקאו נאים וכו.

+

עוגות נאות

על ידי אנונימי » 16 דצמבר 2006, 19:20

יש לנו המון דלעת כרגע.. וגם תפוחים ואפרסמונים.. הנה מתכונים מארוחת השחיתות של אתמול!

פאי דלעת נא

קלתית (crust):

2 כוסות פקאנים (מהעץ, אספנו בבוקר)
חופן יפה של תמרים (משדה אליהו)

לכתוש את האגוזים לגריסים במטחנה ידנית (או מעבד מזון או בלנדר)
לגלען את התמרים ולהוסיף. במטחנה ידנית, אפשר להוסיף כמה תמרים כל כמה זמן כשטוחנים את האגוזים. או אפשר למעוך בידיים, או להוסיף למעבד מזון\בלנדר ולערבב.
העיקר להגיע למרקם אחיד. לשטח את העיסה היבשה\דביקה לתוך תבנית, ולפזר את זה שיכסה הכל באופן שווה.

מילוי (filling):

2 כוסות דלעת חתוך לקוביות (מהגינה)
3 אפרסמונים בגודל בינוני (מהעץ)
5 תמרים מגולענים
חצי תפוז מקולף
2 כפות שמן קוקוס (כבישה קרה, לא כתוב מאיפה)
1 ס"מ של זנגוויל חי (מהשוק בכרמיאל)
קורטוב של אגוז מוסקט טחון או אבקה. (מי יודע.. תבלינים באים מכל העולם, לכן אנו ממעיטים בהם..)
קורטוב וניל טבעי (מרחוק זה בטוח..).
1 כף של פתיתים של פסיליום (אפשר להשיג בחנות הטבע, זה חומר מקשה, הופך את זה לג'לי, לא כתוב מאיפה).

לערבב\לכתוש הכל למרקם אחיד. אפשר להשתמש במטחנה ידנית\מעבד מזון\בלנדר. להוסיף את הפסיליום רק בסוף כי זה מקשה את זה די מהר. לשפוך לפנישזה מתקשה לתוך הקלתית ולקשט. לחכות שעה לפחות כדי שזה יתקשה ולהגיש.

התוצאה:

pumpkin]+ pie[/po].jpg

עוגות נאות

על ידי אנונימי » 16 דצמבר 2006, 19:20

ראו גם: מתכוני עוגות | מדור מתכוני אוכל חי

[h=3]

דף בעריכה - מירב ב[/h]


{טלי מא (2006-09-06T18:18:39)

פאי תפוחים של ג'ינג'י וסטורם

עם עוגות יש לנו בעיה כי לי יש בעיה לעכל מזון עם מעל ל-5% שומן (בערך) ובעוגות חיות ה-crust עשוי שקדים ואגוזים.
אבל בכל זאת, מתכון שטרם ניסינו, לבקשתך:

בשביל הבסיס:
1 כוס שקדים, שהושרו כ-4-6 שעות במים
קורט מלח
1/8 כוס שמן זית

בשביל המילוי:
4 תפוחים, בלא הליבה
3 תמרים, מגולענים
1 כפית של שמן זרעי פשתן
קורט מלח

הוראות הכנה:
להכנת הבסיס יש לערבל בבלנדר את השקדים עד שהופכים לאבקה ואז להוסיף את המלח והשמן.
לערבל היטב, להוציא מהבלנדר ולשטח על בסיס התבנית.
להכנת המילוי יש לערבל את התפוחים, התמרים, שמן הפשתן והמלח.
למלא את הבסיס במילוי.

ספרו איך היה.

חזרה למעלה