קינוחים חיים

שליחת תגובה

זכותנו המלאה להיות מטומטמים - ככל שנחפוץ.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: קינוחים חיים

קינוחים חיים

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 נובמבר 2020, 13:50

קְרֵפִּים נאים וירוקים
תודה רבה |Y||Y||Y|

קינוחים חיים

על ידי יעל* » 01 אוקטובר 2008, 22:38

אח, איזו צלחת שהכנתי לזוגי בערב חג ראש השנה...[-:
וכמה חבל שלא צילמתי...
אז עד הפעם הבאה, נסו לדמיין:

טראפלס חרוסת שוקולדיים

  • תמרים, אגוזי מלך, תפוח חמוץ, קצת יין פטישים וקצת מיץ לימון - טוחנים ביחד למרקם הרצוי, מגלגלים לכדורים ואת הכדורים מגלגלים בקקאו איכותי לציפוי. ( טעים גם בלי הציפוי)
לבבות מרציפן - שקדים קלופים עם תמרים לפי הטעם, אפשר להוסיף גם שקד מר (זהירות עם הכמויות, קראתי ששקדים מרים הם רעילים מאוד). טוחנים יחד למרקם מרציפני. מרדדים ועם חותכן עוגיות לבבות (או בצורה אחרת) קורצים עוגיות מרציפן מתוקות.
פרחי תפוחים - מפאת קוצר הזמן, ייבשתי ייבוש מהיר בחום גבוה בתנור. עם קצת תכנון מוקדם אפשר לייבש בשמש (אם יש למישהו פתרון איך למנוע השחרה של התפוחים). בכל אופן, בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות (הכי טוב עם מנדולינה). אח"כ קורצים בחותכן עוגיות פרחים, כשהחור של הליבה הוא האמצע של הפרח. אפשר לזרות טיפה קינמון. מייבשים.
ומסדרים בצלחת יפה (אני מסדרת בצורת מנדלה @} ) ומגישים.
שנה טובה!

קינוחים חיים

על ידי אור_של_כוכבים* » 04 אוגוסט 2008, 13:36

חגגנו היום יומולדת 3 לאברהם במעון. אברהם ביקש עוגה- מכונית.
אז הכנו אתמול ביחד בראוניז שוקולד (כמו במתכון של אופק כמה הודעות מעלי)
עיצבנו לצורה של מכונית. גלגלים מתפוז חצי יבש.
יצא מקסים. אברהם התלהב. יצא טעים מאוד!

תודה אופק |בלונים|

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 08 יולי 2008, 09:43

היום אני מנסה קרפ משמש או לדר. היתקלף? will it peel

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 05 יולי 2008, 16:01

ניב רפאל: האם יש איזה טיפ איך לקלף קרפ בננה מהניילון?
ככל שעושים את הקרפים עבים יותר כך יותר קל לקלף.
הטריקיות היא רק בהתחלה של הקילוף.. כמו שמורידים מדבקה - צריך לשחק קצת עם הציפורן ולקלף את ההתחלה כדי שיהיה איפה לתפוס - ואז לקפל את הניילון ממש 180 מעלות והשאר מתקלף בקלות. כמו כן - אם תשים קצת פשתן טחון דק אז זה כבר ממש יהיה קל לקלף.

קינוחים חיים

על ידי ביאנקה* » 04 יולי 2008, 22:02

לא יודעת מה המרקם הספציפי שאתה מחפש אבל עכשיו הכנתי לעצמי ממרח "שוקולד" מטחינה,אבקת חרובים וכף סילאן(הסילאן לא נא,ואבקת החרובים גם היא רוב הסיכויים שלא,למרות שבעל בית הטבע בה קניתי טוחן קמחים ומוצרים שונים בעצמו...כך שיש סיכוי).המרקם הלך והשתנה עם הוספת המים.אני מניחה שזה בעצם מה שעשית בעצם השימוש באגוזים-אבל זה היה כל כך פשוט וטעים שחשבתי להזכיר שגם זו אופציה.(נראה מחר אם האחיין בן השלוש יאהב ואם אמו תאמץ את המתכון...)

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 04 יולי 2008, 20:07

מה דעתך במקום כל ההתעסקות עם השקדים (השרייה קילוף ייבוש) - להשתמש באגוזי מקדמיה עם שקדים מרים?
לגבי השוקולד - הייתי עושה משהו נוזלי יותר, בלי אגוזים או מעט יותר אגוזים - קקאו עם תמרים ושמן קוקוס (מאד נוזלי בעונה זו..) ווניל - מערבב לסירופ די נוזלי - ואז משתמש בתבנית אפייה מסיליקון - אלו עם הצורות הקטנות יותר - ממלא אותם בסירופ חלקית - ואז מעצב את המרציפן לצורה שבתבנית - רק קצת יותר קטן - ושם בתוך התבנית כך שהשוקולד מצפה מכל הכיוונים.. מכניס לפריזר - ומוציא את זה מהכלי כשמוכן.. וואלה יצא אחלא תמונות!

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 04 יולי 2008, 19:27

אשמח לקבל טיפים איך לעשות קרם שוקולד נא ,שיותר נוח לזגג איתו.

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 04 יולי 2008, 19:20

הטעם והמרקם הוא ממש מרציפן אך ציפוי השוקולד מעט הישתלט אולי צריך מעט יותר גרעיני מישמש או משהו שיתן איזה אפקט אלכוהולי או פרי הדרי יש מקום עוד להיתנסות אבל בתור מתכון בסיסי של מרציפן זה ממש זה !

פרציפן

להשרות כוס שקדים לכ12 שעות.
לקלף ולאחר מכן לייבש את השקדים.(ניתן לחלוט אותם כחצי דקה במים רותחים ואז יותר קל לקלף)
לישרות 10 גרעיני מישמש (מה שיש בתוך הגוגו) לקלף.לחליפין אפשר שקדים מרים ביחס של אחד לחמש עשרה ללא מרים.
לשים במעבד מזון את השקדים וגרעיני המשמיש ולטחון היטב ,להוסיף בהדרגה תמרים רכים מסוג מגהול או בהרי משהו בין 6-10 תמרים.
בשלב זה זה כבר בעצם מרציפן אבל עם רוצים אפשר לצפות בשוקולד,הקרם שהכנתי היה קצת צמיג והיתקשתי לעבוד איתו.
חופן אגוזי מקדמיה,5 תמרים,2 כפות שמן קוקוס,כף נקטר אגבה,וניל מעט חלב שקדים,כל זה ליטחון היטב בבלנדר.
להעביר לכלי אחר להוסיף אבקת קקאו 2-3 כפיות גדושות לבחוש הייטב ועם הקרם שנוצר לצפות איך שהוא את המרציפן :-)
בתאבון.

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 04 יולי 2008, 18:41

וואלה - חסכת לי.. איך יצא? איך הטעם והמרקם? המתכון? ואיפה התמונה הגדולה יותר שאפשר לראות בה קצת יותר פרטים!

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 04 יולי 2008, 18:02

תודה אופק על הטיפים ל{{}}מרצי/פרציפן

+

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 01 יולי 2008, 18:51

בראוניז שוקולד נאים ופשוטים (וזולים)

affordable]+ raw brownies[/po].jpg

רכיבים: זרעי שומשום ופשתן טחונים (אפשר לשדרג אבל יקר יותר עם אגוזים טחונים במקום), תמרים, אבקת קקאו (לשים די הרבה לאוהבי השוקולד), קצת וניל, קורטוב מלח (אפשר גם טיפה יין אדום). לזרוק הכל למעבד מזון או ללוש ידנית - לערבב - לעצב לצורה הרצויה, לקרר.. לחתוך.. מאד פשוט - מאד טעים. כבד - לאכול עם הרבה ירוק.

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 08 יוני 2008, 10:32

פירוט מ{{}}ניב רפאל ו{{}}מירב דן:

פרפה קשיו נא בזיגוג דובדבנים

הנה המתכון לפרפה של מירב דן לפי מתכון של אופק

{@
קלתית
1 כוס שומשום מלא
1 כוס זרעי חמניות (לא קלויים כמובן...)
תמרים: מג'הול, בארי או זן רך אחר
קינמון

הכנה
במעבד מזון מכניסים קודם את השומשום ,החמניות והקינמון ובהדרגה מוסיפים תמרים עד למרקם דביק וסבבי.

מילוי
3 כוסות אגוזי קשיו (אפשר לחילופין מקדמיה)
מיץ משני לימונים + גרד קליפת לימון
חצי כוס שמן קוקוס
תמרים מג'הול או זן רך אחר
וניל

הכנה
בבלנדר רצוי חזק, מכניסים את אגוזי הקשיו, מיץ הלימון ,הווניל ,טוחנים ובהדרגה מוסיפים תמרים עד למתיקות הרצויה, מוסיפים את גרד קליפת הלימון לפי הטעם, ומגיעים למרקם רך וחלק.

מתיקות - כשטועמים את תערובת הקשיו לפני ההקפאה, היא צריכה להיות מתוקה קצת יותר מידי, כי לאחר ההקפאה המתיקות מתעמעמת.

זיגוג
דובדבנים או פירות יער או תותים
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון

יוצרים תחתית מהקלתית ומשטחים בתבנית שקעים (כזו של מאפינס) או כלי הגשה אישיים (למשל, ספלוני אספרסו) או כמובן בתבנית פאי. יוצקים את המילוי ומקפיאים למשך הלילה.
ביום ההגשה - מקשטים בזיגוג ואפשר להוסיף גם פרי שלם או עלי נענע או...משהו, ומחזירים למקפיא.
מחלצים מהתבנית, מניחים לפרפה להתרכך 10 - 5 דקות בטמפ' החדר, ומגישים.

בהצלחה ובתאבון {@

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 07 יוני 2008, 07:10

אני מייבשת על מגש המונח על מתקן לייבוש כביסה
תודה רעיון נהדר {@

קינוחים חיים

על ידי אמא_אדמה* » 06 יוני 2008, 23:21

אני מייבשת על מגש המונח על מתקן לייבוש כביסה (מהמתקנים המתקפלים).
חניתה, זה בדיוק מה שגם אני עושה..

קינוחים חיים

על ידי חני_תה* » 06 יוני 2008, 21:15

אני עושה את הייבוש בגובה, על שולחן, ועד כה נמלים לא באות
אני מייבשת על מגש המונח על מתקן לייבוש כביסה (מהמתקנים המתקפלים).
במצבו הפתוח, הכנפיים שלו קצת יותר גבוהות מן החלק האמצעי, אני מנצלת את הבדלי הגובה ומותחת מעל המתקן רשת יתושים. הכנפיים המוגבהות של המתקן מחזיקות את הרשת כך שלא תיגע במזון המתייבש.

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 06 יוני 2008, 19:35

אפשר "לפנק" את הנמלים שעל האדמה בקצת גרגרי פשתן.. רק להעסיק אותן שיעזבו את הבננות...
מזכיר לי את משחק המחשב alley cat

קינוחים חיים

על ידי אמא_אדמה* » 06 יוני 2008, 17:57

אני עושה את הייבוש בגובה, על שולחן, ועד כה נמלים לא באות (לא מספיקות לגלות - או אולי מעדיפות דברים על הקרקע..).
אפשר "לפנק" את הנמלים שעל האדמה בקצת גרגרי פשתן.. רק להעסיק אותן שיעזבו את הבננות... :-D ...

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 06 יוני 2008, 13:10

שאלה מבורות: כשמייבשים בשמש הבננה לא הופכת מלאה בג'וקים למיניהם או בנמלים???

שלום לך לבנה במילואה,
למרות שיש לולים לא רחוק מכאן.. אין לנו בעיה של זבובים בייבוש פתוח בשמש.. לא מפריע לי עם זבובים אחדים באים לבקר מדי פעם - אבל זה בפירוש לא מתמלא בזבובים. אני מתרשם שזבובים אוהבים דברים בתהליך של קלקול - וזה בפירוש לא מה שאנחנו עושים כאן - אנו עושים ייבוש בריא שמוביל למזון טעים - ולא מקולקל.
אני עושה את הייבוש בגובה, על שולחן, ועד כה נמלים לא באות (לא מספיקות לגלות - או אולי מעדיפות דברים על הקרקע..).

אני ממליץ לך לנסות פעם אחת - להתעלם מקצת זבובים - אבל אם יש לך בעיה - אז פשוט לכסות עם רשת או להשתמש בשני חלונות רשת בגודל זהה אחד על גבי השני.. ראי גם ייבוש ירקות ופירות

קינוחים חיים

על ידי לבנה_במילואה* » 06 יוני 2008, 11:18

הקרפ בננה עושה חשק להכין @}
שאלה מבורות: כשמייבשים בשמש הבננה לא הופכת מלאה בג'וקים למיניהם או בנמלים???

קינוחים חיים

על ידי טנא_מלא_כוכבים* » 03 יוני 2008, 18:20

חיבתיות חיוניות
נראה שגעון!

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 03 יוני 2008, 16:46

אויש.. "חביתית"? מהשורש של מחבת כנראה..
אז אולי נקרא להן - חבננאית.. או נחליף שתי אותיות ל"חיבתית" (ואז זה גם חי וגם חיבה..)
נראה לי חיבתיות חיוניות

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 03 יוני 2008, 16:33

(והאם מישהו מכיר אתר שאני לא מכיר שעוזר במציאת מילים בעברית שכאלו שלא זכו לפרוח?)
אה ויש בבבילון תוספת של מילון קולינארי.

קינוחים חיים

על ידי ניב_רפאל* » 03 יוני 2008, 16:31

"קרפירות לשבועות"
איזה יופי!
לקרפ בעברית קוראים חביתית

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 03 יוני 2008, 14:04

ניב רפאל גילה לי ש"קרפ" בעברית זה כנראה חביתית.. נחליף שתי אותיות וזה יהפוך ל"חיבתית". השם המקורי היה "קרפירות לשבועות"

חיבתיות חיוניות לשבועות

(קרפ פירות)

fruit]+ crepes[/po].jpg

זה אחלה של דבר.. יתכן מאד ב{{}}מסיבת מומולדת בטבע זה מה שנעשה. נביא איתנו קרפים מוכנים.. ונמלא אותם שם עם פירות ויוגורט..
דרך אגב - איך אומרים קרפים בעברית? (והאם מישהו מכיר אתר שאני לא מכיר שעוזר במציאת מילים בעברית שכאלו שלא זכו לפרוח?)

טוב אז יאללה למתכון. האמת אני כותב כי זה מתכון כל כך פשוט ואין יותר מדי מה לכתוב..

banana]+ crepe[/po].jpg

הקרפ עשוי מרכיב אחד בלבד! - בננה. זה למעשה לדר בננה. בחרתי דווקא בננות לא בשלות לגמרי (אם כי לא ירוקות אבל זה גם זקוק לניסוי) כי נראה לי שיש בהן יותר עמילן וגם לא רציתי שזה יהיה מתוק מדי. שמתי כמה בננות בבלנדר - הפכתי לרפרפת אחידה (אפשר גם עם מזלג). את זה אני פשוט שופך על משהו לא דביק וקליף (כמו עלה בננה או ניילון - ראו לאפות-שמש ב{{}}מאפים נאים) בעיגולים או איזה צורה שאתם רוצים (תוסיפו מים עם זה לא ממש מתפזר). בימים כמו היום אני נותן לזה שעתיים - הופך, מקלף על רשת ועוד שעתיים. מייבשים את זה לא לגמרי - כדי שיהיה גמיש. מאד פשוט!
כמובן שאפשר לשדרג את הקרפ עם וניל או קליפת תפוז או אבקת קקאו..

את זה אני ממלא ומגלגל עם פירות העונה.. יש לנו בגינה פטל ותותים, ואפשר גם בננות, משמש, אפרסק.. על זה אני שופך יוגורט-נא-מהצומח (ראו: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים) ורוטב תות מתוק (תותים, תמרים ומים בבלנדר).

בתאבון - זה היה להיט - אפילו האח הטיפש עשרה התלהב.


אזכיר גם את הקרפים הנאים והירוקים במעלה הדף.

קינוחים חיים

על ידי לוטם_מרווני* » 09 מרץ 2008, 15:09

על בסיס הגזר המגורד הכנתי הבוקר:

סלק מגורד עם תפוח עץ סמית

סלק מגורד, תפוח עץ גרנד סמית, מיץ תפוזים וצימוקים. יצא מעדן!

656509]+ 79[/po].jpg

קינוחים חיים

על ידי אנונימי » 08 מרץ 2008, 21:21

I don't think you can buy mesquite in Israel. I bought mine abroad.

קינוחים חיים

על ידי Aurinko* » 08 מרץ 2008, 19:35

Is it mesquite powder? And where can u get it in Israel?

קינוחים חיים

על ידי Aurinko* » 08 מרץ 2008, 19:33

איפה בתל אביב ניתן למצוא מאקה, what is אבקת משקית in English?

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 07 מרץ 2008, 15:16

ממרח שוקולד: תמרים טחונים במג'ימיקס עם אבקת חרובים. אני הוספתי גם קצת סילאן בשביל שיהיה מרקם יותר מריח. טעים משהו, ובכל זאת התקבל בחשדנות אצלי חובבי הנוטלה שלי...
הייתי מוציא את הנוטלה מהבית, ויפה שעה אחת קודם.

נ.ב עם אבקת חרובים ביתית זה יוצא טעם אחר (שלא בהכרח טעים יותר, יש שמעדיפים את האבקה הקנויה הקלויה)

קינוחים חיים

על ידי מ_י* » 07 מרץ 2008, 14:19

ממרח שוקולד

תמרים טחונים במג'ימיקס עם אבקת חרובים. אני הוספתי גם קצת סילאן בשביל שיהיה מרקם יותר מריח. טעים משהו, ובכל זאת התקבל בחשדנות אצלי חובבי הנוטלה שלי...

קינוחים חיים

על ידי לוטם_מרווני* » 06 מרץ 2008, 23:36

מה עושים עם הגוג'ים? לי הם מרירים משהו...

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 05 מרץ 2008, 22:56

ניקי - שמח לראות שאת מוסיפה את האספקט הסופרפודי כאן.. האם השגת אבקת משקית בארץ?

מ י, יש לי הצעה מרציפנית.. במרציפן שמים אחוז מסוים של שקדים "מרים".. את אלה קל להשיג.. כמעט כל שקדייה מוזנחת - שקדיה יהיו מהסוג המר, אפשר לשים אחד כזה לכל 15 שקדים רגילים. אפשר גם לשים שקדים של אפרסק או משמש, אבל אז קוראים לזה פרציפן.

קינוחים חיים

על ידי מ_י* » 12 ינואר 2008, 22:32

אצלנו הולך

מרציפן

שקדים + תמרים, לטחון ביחד. אני מתחילה מן השקדים ומוסיפה תמרים עד שנוצר המרקם המרציפני. כייף להוסיף גם מיץ תפוז ואני מוסיפה גם קצת מהקליפה. מעדן.

קינוחים חיים

על ידי אנונימי » 12 ינואר 2008, 18:54

תקף אותי תשוקה למשהו עשיר ושוקולדי...וזה מה שיצא. ערבוב של קוקוס טחון, שמן קוקוס, מאקה, אבקת משקית, אבקת חרובים, וניל טחון ואגבה. עיטור של גוג'ים.

+

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 24 דצמבר 2007, 11:00

רפרפת אנונאית

מהר מהר לפני שהעונה נגמרת... Erika אריקה גילתה משהו חדש..

פשוט לקחת אנונות בשלות, לקלף ולגלען אותן, לשים בבלנדר עם קצת קרח ולערבב...
(גיליתי שאם מכניסים את האנונות קשות למקרר לכמה ימים ואז מוציאים להתבשלות סופית, הקליפה מתקשה ואפשר פשוט לקלף אותה)
יוצא מרקם מיוחד מאד והצבע לבן לבן... כמו פינהקולדה.

קישטתי את התשוקולדות עם זה ואפשר לראות תמונה ב{{}}שוקולד חי.

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 20 דצמבר 2007, 20:54

מתכון שווה שיצא לי עכשיו:
2 אבוקדו, 2 בננה, 4 תאנים יבשות - הכל ברררררר בבלנדר
ממש מנה משביעה, טעימה ומחממת

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 13 דצמבר 2007, 10:14

אפשר קישור לחלבה שהכנת לחפלק?
אלה, לגבי החלבה, המתכון בדף הכנת חלבה

קינוחים חיים

על ידי נטע* » 13 דצמבר 2007, 09:43

כדורי תמרים-שיבולת שועל-טחינה:
אין לי ממש מידות, אבל פשוט מערבבים תמרים מגולענים, שיבולת שועל וטחינה (נגיד - מידה מזה, מידה מזה וחצי מידה מהטחינה. העיקר שיהיה במרקם שרוצים) - אפשר ביד, אפשר במעבד.
ואז יוצרים כדורים ומגלגלים אותם ב: שיבולת שועל/גרעיני חמניה/שברי פקאנים או שקדים/קוקוס/קינמון.
תוספות אפשריות: שקדים, אגוזים, ובעצם כל הדברים שאפשר לגלגל בהם (לעיל), צימוקים ושלל פירות יבשים אחרים, גזר מגורד, קישוא מגורד.
ואפשר גם לקשט כל כדור באלגנטיות עם עיגולון סלרי (לחבוש את זה כמו קסקט על כל כדור תמרים), עלה פטרוזיליה, חתיכת פרי יבש, ריבועון גזר וכיוב'.
אפשר להקפיא ולשלוף כשבאים אורחים או כשמתחשק משהו מתוק. ואפשר לשמור סתם בקירור.
פצצת אנרגיה, ומנסיוני, לא נשאר להרבה זמן.. אני תמיד מכינה כמות כפולה.

קינוחים חיים

על ידי אלה_לי_לה* » 13 דצמבר 2007, 09:28

אורי, אפשר קישור לחלבה שהכנת לחפלק?

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 04 דצמבר 2007, 21:49

קרמל נא מתמרים

הרכיבים: 40 תמרים (יצא לי מאוד טעים מזן חלאווי).
ההכנה:
  • להוציא את הגרעינים מהתמרים
  • ליצור גוש, כדור כזה, מהתמרים, ולשים אותו בבלנדר.
  • לטחון עד שהבלנדר טוחן על ריק
  • אז להוציא את הקנקן של הבלנדר ולערבב בפנים טוב טוב עם סכין לא חדה. בין לדאוג שלא יישאר שום דבר דבוק לדפנות או לסכינים.
  • לטחון שוב בבלנד
  • לחזור על שני השלבים האחרונים 5-10 פעמים
אפשר להשתמש כממרח או בסיס ממתיק למתכונים שונים.

הערה: הייתי פותח על זה דף, אבל אין לי עדיין תמונות.

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 04 דצמבר 2007, 21:02

סופגנאות

לכבוד חג החנוכה.. אני משחרר עוד מתכון מבית.. אין כאן התיימרות להחליף באופן מושלם את הספוגים נוטפי השמן עם האקונומיקה האדומה ששורפת את הלשון.. יש כאן משהו אחר.. עם כבוד למסורת ועם כבוד לגוף ולעולם..

רכיבים:
פרי שאפשר לעשות בו חור (לדוגמא: תפוח, אגס, שזיף, אפרסמון)
"ריבה" מפירות יבשים ו/או פירות טריים (לדוגמא: תמרים ותותים או דבלים מושרות)
שמן קוקוס כתית מעולה

אופן ההכנה.. עושים חור בפרי, בתפוח לדוגמא.. ממליץ על הצהובים המתוקים והפריכים.. מוציאים את הליבה בלי "ללכת עד הסוף".. כלומר להשאיר תחתית. יש כלי שעושה את זה, אבל אפשר גם עם סכין על ידי חיתוך סביב הליבה ואז עם פותחן של בקבוקי יין שולפים..

את הריבה מכינים בבלנדר או מטחנת בשר ידנית (ברור איך נכון)?

לשים את השמן קוקוס במים חמימים או סביבה חמימה כדי להביא אותו למצב נוזלי. לטבול את הפרי בשמן, כך שיצופה ששכבה דקה ולשים על מגש.. בטמפ' של עונת חנוכה השמן יתקשה אחרי זמן קצר וייצור ציפוי טעים ושמנוני.. להזריק לכל חור את הריבה..

אפשר לחמם את הריבה ל-42 מעלות אם רוצים אקסטרה אותנטיות.

חג שמח!

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 19 אוקטובר 2007, 21:11

ants on a log

מתוך האתר של gone raw

הרכיבים:
1-2 מקלות סלרי
צימוקים
חמאת שקדים (אפשר להחליף במחית שקדים מהדף של המתכונים לרסק ירוק)

חוצים לשניים את המקלות וחותכים לחתיכות באורך כמה ס"מ
ממלאים בחמאת שקדים
מניחים צימוקים מעל הכל:

קינוחים חיים

על ידי ניצן_אמ* » 05 אוקטובר 2007, 05:06

אך במקרה יצא לי פרפה נא מופלא. פרפה אגוזים. רק אללה יודע את הכמויות.
זה הלך בערך כך:

פרפה אגוזים וקוקוס

רציתי לעשות גרנולה, אז...
  • שמתי חצי קוקוס טרי בויטמיקס וטחנתי לפירורים
  • הוספתי קצת קאשיו, הרבה (בחיי שאני לא יודעת כמה! אבל יותר מדברים אחרים...) אגוזי מלך, קצת גרעיני חמניה ותבלינים (קינמון, הל) וטחנתי, אך אויה, יצא יותר מדי אגרסיבי ונהיה כזה משחתי.
  • לא נורא, הוספתי תפוח אחד, טחנתי שוב למין קרם רך ושמתי בתבניות אישיות בפריזר
יצא ממש נפלא. תמונות בפעם הבאה. יצאו מזה שישה חמודים קטנים כאלה, כולם כבר מזמן בבטן.

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 15 ספטמבר 2007, 00:15

מקצפת מנגו וחלבה ברוטב פסיפלורה

יש אצלנו שפע של מנגו ושפע של פסיפלורה (דלי ענק כל יום נופל מהשמיים!) ואחותי הביאה לי מתכון מהעיתון שאינו כולל בישול אך כולל רכיבים כמו סוכר, חמאה, חלבה... וביקשה שאכין לה את זה בגירסא בריאה יותר.. יצא מצוין למרות שקצת התעסקות.

mango]+מקצפת מנגו וחלבה ברוטב פסיפלורה passion parfait[/po].jpg

למקצפת:
  • 3 מנגואים גדולים ובשלים מקולפים ומגולענים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית מיץ ג'ינג'ר (לגרד בפומפייה שורש טרי ולסחוט)
  • כ-3 כפות גדושות של חלבה נאה ובהירה (ראו הכנת חלבה)
להעביר דרך מטחנת בשר ולערבב טוב טוב או פשוט לשים הכל בבלנדר\מעבד מזון ולערבב טוב. למזוג לכלי ההגשה (כוסות\קערות). למלא 2/3 בערך. להכניס לפריזר שיתקשה קצת בזמן שמכינים את הרוטב:
  • 12 פסיפלורות, לחצות לשניים ולרוקן כמו לימונים.
  • כמה תמרים מגולענים לפי הטעם
  • כף שמן קוקוס, כבישה קרה. (לא חובה)
לערבב הכל טוב טוב. אם משתמשים בבלנדר ורוצים שהגרעינים של הפסיפלורה ישארו שלמים - אז לטחון את התמרים עם השמן והמיץ מהפסיפלורות טוב טוב, ורק אז להוסיף את הגרעינים ולערבב עם כפית. לשפוך את זה על המקצפת שהתקשתה בפריזר, לקשט עם חלבה ו\או רימונים או משהו אחר.. ולהחזיר לפריזר. להוציא כמה דקות לפני ההגשה שיתרכך קצת.

קינוחים חיים

על ידי אורי_יורמן* » 02 יולי 2007, 00:06

התחילו עכשיו למכור בחנויות הטבע אגוזי לוז אורגניים של "אדמה" (תוצרת נימקס, תורכיה).

מתכון פשוט מדהים שיצא לי עכשיו בבלנדר -

מחית אגוזי לוז עם תמרים

  • 100 גרם אגוזים
  • 100 גרם תמרים
  • מים (שיהיה 700-750 מ"ל סה"כ בתוך הבלנדר)
לערבב על העוצמה הכי גבוהה, וכמה שיותר זמן (לפחות דקה)

יצא טעם גן עדן.

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 21 אפריל 2007, 11:32

קְרֵפִּים נאים וירוקים

+

שבת בבוקר והחלטנו לעשות ארוחת בוקר מאוחרת ומיוחדת.. מי אמר שאי אפשר להכין קרפים טעימים - ויפים - ובריאים כמובן?
כן כן.. זה היה מעולה! להלן המתכון:

רכיבים

לאסוף או לקנות עלים ירוקים (איך אפשר מתכון בלעדיהם...) - עלים ירוקים גדולים יחסית שאפשר לגלגל - בתמונה רואים עלי קייל סיבירי, איטלקי, ורוסי אדום, ועלה כרובית, וגם דפי אצות נורי. אופציות נוספות: עלי חוביזה גדולים, עלי חומעה, עלי תרד גדולים, עלי כרוב, עלי לפת. אפשר גם לקחת כרוב ירוק צעיר ולהוציא את העלים שבכדור אחד אחד (מוציאים מלמטה וזה לא נקרע).
תותים (מומלץ אורגניים) - אנחנו ליקטנו אותם בגינה כמה דקות לפני. עכשיו זה העונה - אז למצוא את השכנים הוורקוהולים שיש להם תותים ואין להם זמן לקטוף ולדפוק על הדלת עם חיוך גדול ופתוח!
בננות או פירות אחרים שבעונה.

קרם חרובים

(מתכון נוסף: בשביל ממרח חרובים, לשים רק בננה אחת)
(מתכון נוסף: בשביל כדורי חרובים, לא לשים בננות - אולי עוד תמר בשביל הדביקות)
שליש כוס אגוזי מקדמיה ללא קליפה (הם הכי טעימים אם מפצחים אותם מיד לפני האכילה)
8 תמרי חלאוי או 3 מדג'ול גדולים
3 כפות גדושות אבקת חרובים
קורטוב שנף או וניל טבעי
קורטוב מלח
2 בננות

לערבב הכול בבלנדר למרקם אחיד. אם אין בלנדר אז מעבד מזון - ואם אין חשמל אז לטחון במטחנות ידניות או עלי ומכתש.

שלב הכנה

תלוי בכם כמה מהר הגעתם לשלב הזה.. אם הכל קנוי וקלוף אז זה מהר - בכל מקרה זה יותר מהר מלבשל קרפים.

אז עכשיו שיש לנו את כל החומרים - למרוח את העלים בקרם, להוסיף את הפירות (ואפשר להוסיף עוד עלים ירוקים בפנים) ולגלגל. לשמור במקרר אבל חבל לתת לעלים לקמול..

בתיאבון!!
(מומו אהבה את אלה מהדפי נורי יותר)
עכשיו תראו איך נראים קרפים אפויים...

A4tty]+ rulla[/po].jpg/180px-L%C3%A4tty rulla.jpg

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 11 אוקטובר 2006, 15:19

רפרפת אפרסרימוגויאבר

כאן עם תמרים (בר-כאן ראו עלים ירוקים).

green]+רפרפת smoothie floaties[/po].jpg

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 11 אוקטובר 2006, 00:09

חבר טוב שלי וחברתו ראו התמונה הנ"ל ואמרו ש"זה נראה מגעיל". מסתבר שהם לא אוהבים אפרסמון בכלל בגלל ש"יש לזה מרקם של נזלת". בבלנדר עוד יותר. אחרי שהחברה הלכה - דיברנו קצת על מה בדיוק מאחורי כל זה. מה זה הגועל מפירות שהם מושי מושי - ויש הרבה כאלה, במיוחד כשאני מעדיף את הבשלים ביותר... תאנה בעונה למשל. לי, דווקא גבינה צהובה נמסה על פיצה מזכיר נזלת, גם הטעם. או אחוז המוגלה בחלב פרה - עד 750 אלף תאים למ"ל בארה"ב ועד 400 אלף באירופה. או ביצה רכה.

קינוחים חיים

על ידי with_passion* » 04 אוקטובר 2006, 21:00

רפרפת אפרסרימון

במיוחד לסתיו - משהו מתוק ופשוט... מתכון עם שני רכיבים: אפרסמונים בשלים (ז"א רכים), גרעיני רימון.

אם האפרסמונים שמצאתם הם אלה שרכים אבל הקליפה מייבשת את הפה, אז כמובן להפריד את הביפנוכו והקליפה לקומפוסט. להוציא את הגרעינים של האפרסמון (אם יש, פעם תמיד היה). את הקצה הירוק של האפרסמון להוציא (אפשר לייבש יום - יומיים ואז להשחיל את האוסף על חוט לקישוט אותנטי במיוחד על הקיר או בסוכה). לשים את האפרסמונים בבלנדר או במעבד מזון - לערבב עד שהמרכם אחיד. לשים בקערה עם חופן (או 2 או 3..) גרעיני רימון. גרעיני רימון חמצמצים הולך יופי. אם אין חשמל ו/או בלנדר - אפשר לשים את האפרסמונים במטחנת בשר ידנית או עוד יותר פשוט - לוותר על הקליפה (אמנם חבל) ולהשתמש רק בביפנוכו.

לקישוט לשים עלי\ה נענע (לא שמתי בתמונה כדי להשאיר משהו לדמיון...)

rafrefet]+אפרסמון afarserimon[/po].jpg

אפשרות בריאה עוד יותר: להוסיף עלים ירוקים עם האפרסמונים בבלנדר, ז"א להכין רסק ירוק במרכם של רפרפת ולהוסיף גרעיני רימון.

כמובן ששמו של המתכון נותן לגיטמציה למתכון דומה מאפרסקים במקום אפרסמונים - בקיץ.

קינוחים חיים

על ידי אנונימי » 04 אוקטובר 2006, 21:00


חזרה למעלה