קְרֵפִּים נאים וירוקים
+
שבת בבוקר והחלטנו לעשות ארוחת בוקר מאוחרת ומיוחדת.. מי אמר שאי אפשר להכין
קרפים טעימים - ויפים - ובריאים כמובן?
כן כן.. זה היה מעולה! להלן המתכון:
רכיבים
לאסוף או לקנות
עלים ירוקים (איך אפשר מתכון בלעדיהם...) - עלים ירוקים גדולים יחסית שאפשר לגלגל - בתמונה רואים עלי קייל סיבירי, איטלקי, ורוסי אדום, ועלה כרובית, וגם דפי אצות נורי. אופציות נוספות: עלי חוביזה גדולים, עלי חומעה, עלי תרד גדולים, עלי כרוב, עלי לפת. אפשר גם לקחת כרוב ירוק צעיר ולהוציא את העלים שבכדור אחד אחד (מוציאים מלמטה וזה לא נקרע).
תותים (מומלץ אורגניים) - אנחנו ליקטנו אותם בגינה כמה דקות לפני. עכשיו זה העונה - אז למצוא את השכנים הוורקוהולים שיש להם תותים ואין להם זמן לקטוף ולדפוק על הדלת עם חיוך גדול ופתוח!
בננות או פירות אחרים שבעונה.
קרם חרובים
(מתכון נוסף: בשביל ממרח חרובים, לשים רק בננה אחת)
(מתכון נוסף: בשביל כדורי חרובים, לא לשים בננות - אולי עוד תמר בשביל הדביקות)
שליש כוס אגוזי מקדמיה ללא קליפה (הם הכי טעימים אם מפצחים אותם מיד לפני האכילה)
8 תמרי חלאוי או 3 מדג'ול גדולים
3 כפות גדושות אבקת חרובים
קורטוב
שנף או וניל טבעי
קורטוב מלח
2 בננות
לערבב הכול בבלנדר למרקם אחיד. אם אין בלנדר אז מעבד מזון - ואם אין חשמל אז לטחון במטחנות ידניות או עלי ומכתש.
שלב הכנה
תלוי בכם כמה מהר הגעתם לשלב הזה.. אם הכל קנוי וקלוף אז זה מהר - בכל מקרה זה יותר מהר מלבשל קרפים.
אז עכשיו שיש לנו את כל החומרים - למרוח את העלים בקרם, להוסיף את הפירות (ואפשר להוסיף עוד
עלים ירוקים בפנים) ולגלגל. לשמור במקרר אבל חבל לתת לעלים לקמול..
בתיאבון!!
(מומו אהבה את אלה מהדפי נורי יותר)
עכשיו תראו איך נראים קרפים אפויים...
A4tty]+ rulla[/po].jpg/180px-L%C3%
A4tty rulla.jpg