רסק ירוק מתכונים

שליחת תגובה

הכל יחסי/ם.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: רסק ירוק מתכונים

רסק ירוק מתכונים

על ידי רוני_מרחובות* » 01 ינואר 2016, 00:17

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הרבה פטרוזליה. קוזברה סלרי מלפפונים. תמרים אגסים. בננות ויוגורט. טעים להפליא

רוני מרחובות.

רסק ירוק מתכונים

על ידי הולכת_והרוח_בפניי* » 07 ינואר 2015, 15:20

היום ניסיתי קייל. טעים, אם מוסיפים מספיק תפוח :)

הילדון לקח שלוק מהקייל סינגל בלנד לפני שהספקתי להוסיף תפוח, ועשה כזה פרצוף... ולמען הסר ספק גם הוסיף "איכס!"

נראה לי שהשלג הרג את הסיכויים לנענע.

יש לדעתכן הבדל בין מתכוני שייק למתכוני מיץ?

רסק ירוק מתכונים

על ידי קרן* » 07 ינואר 2015, 11:51

לשייק טעים הבסיס אצלי הוא
תפוז תפוח ובננה. לזה כל תוספת
ירוקים טעימה: קייל, לקט ירוק, שמיר
וכו'...

רסק ירוק מתכונים

על ידי אלמונית* » 07 ינואר 2015, 01:26

מסקנות שלי מהניסיונות עם שייק ירוק עד עכשיו:
קצת נענע זה מעולה.
קייל זה איכסה. (מייצרים מזה מכוניות, לא?...)
נבטים זה לא מתאים לשייק.
אפשר להתפנק עם פירות, מה קרה. רוצים שיהיה טעים! אז לא לקמץ.

מתכון כללי שאהוב עלי:
ירוקים: הרבה חסה, פטרוזיליה עם הגבעול, מעט נענע, מעט כוסברה, עלי חומעה אם יש (חמצמצים. החקלאי האורגני שלנו מגדל. את הירוקים אני קונה אצלו; שאר הפירות והירקות בד"כ לא אורגניים אצלי).
פירות: בננה, תפוח (מתוק או חמצמץ), אפרסמון.
זרעונים: פשתן טחון, לפעמים גם זרעוני דלעת טחונים.

יוצא מעולה. אני ממלאת את הבלנדר עד קו הגמר (מוסיפה בערך כוס מים). חצי שותה מיד וחצי שומרת בצנצנת ליום שאחרי.

רסק ירוק מתכונים

על ידי הולכת_והרוח_בפניי* » 06 ינואר 2015, 10:01

איזה דף מעולה!
הגיעה המסחטה החדשה, הגיע זמן ניסויים.
הבוקר נוסו - צרור פטרוזיליה (כבר שכחתי שיש לי אותה בעציץ...) עם שני תפוזים, ואח"כ תרד ניו זילנדי עם שני אגסים.
אם יש לכם רעיונות לשילובים מעניינים לסחיטה (וגם הונאה, שוד וגזל) - ספרו לי ואשמח!

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 מאי 2012, 20:13

הקיץ החל ויש לי פחות עלים אכילים בגינה כמו פטרוזיליה מונגולד , אין עלי בר חורפיים, לעומת זאת יש לי צמחים של מלון קישואים ודלעות
האם מישהו יכול לומר לי אם אפשר להכניס לרסק את העלים האלה?
היום טעמתי עלה של מלון ויש לו טעם טעים ואכיל...

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלונית_* » 13 פברואר 2012, 10:32

אז ככה, יצא אחלה. מעט אגוזי לוז, גרעיני חמניה ופשתן, בננה, תמר, חסה וחוביזה. יצא טוב אבל נראה לי שהייתי צריכה להוסיף תמר נוסף, להמתיק עוד קצת...
חששתי מעלי החוביזה אבל הנה, נשארתי בחיים:)
אין לי בעיה לקנות בסופר עלי בייבי או תבלין אבל לקטוף עלי בר ולאכול אותם נראה לי מסוכן. קצת עצוב שמה שמגיע באריזה נחשב בטוח יותר...האמת שזה באמת עלול להיות מסוכן אם לא יודעים מה זה.
מהיום שייק ( האקדמיה אמרה שקוראים לזה קציף) חוביזה, יותר בריא, טרי וזול.

רסק ירוק מתכונים

על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* » 12 פברואר 2012, 18:38

שייק חוביזות הוא השייק הכי טוב בעולם.
המון חוביזות, בננות תמרים מיים...

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלונית_* » 12 פברואר 2012, 18:20

תודה,
לפי הצילום זו באמת חוביזה...
אכין מחר בבוקר ואבדוק את הטעם :)

רסק ירוק מתכונים

על ידי זוטא_לבנה* » 12 פברואר 2012, 16:46

בעיני, עלי חוביזה הם העלים הכי שווים לרסק. לא מרים. לא חריפים. טעם עדין עדין. ובאמת עכשיו יש המון עלי חוביזה.
מומלץ מאוד. וכן - להשתמש בהם ברסק כמו שהם.
אם את לא בטוחה שאלו עלי חוביזה - הנה קישור לתמונות 1C1CHEU]חוביזה iwIL445IL445[/po]&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=hNA3T9i6GuLC0QX vTEAg&sa=X&oi=mode link&ct=mode&cd=2&ved=0CBMQ AUoAQ&biw=1304&bih=785 שגוגל מצא

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלונית_* » 12 פברואר 2012, 14:40

היי, קטפתי בגינה בעיר עלי חוביזה ( עד כמה שאני מכירה חוביזה, מקווה שלא טעיתי...).
קראתי כאן שמאוד כדאי להוסיף לרסק עלי בר אבל משום מה העלים הללו לא נראים כמו עלים רגילים - רוקט, עלי בייבי וכו'.
אפשר להשתמש בהם כמו שהם? אני קצת חוששת.

רסק ירוק מתכונים

על ידי עירית* » 31 דצמבר 2011, 21:52

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מתכון מעניין של רסק ירוק:
כוס מים
4 אפרסמונים קטנים (או 2 גדולים)
כוס אוכמניות, טרי או קפוא
3 תפוזים
3-4 גבעולי סלרי
תהנו...

רסק ירוק מתכונים

על ידי אורחת* » 27 נובמבר 2011, 17:53

Kale אפשר לקנות אצל איריס בן צבי.

רסק ירוק מתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 10 אוגוסט 2011, 19:59

אולי בסין?

רסק ירוק מתכונים

על ידי דב* » 10 אוגוסט 2011, 08:28

  • ה צ י ל ו :
  1. איפה נתן להשיג קייל?
  2. האם ניתן להשיג קייל סיני?
  3. האם מישהו יודע כמה קרובים/רחוקים הטעמים של הזנים השונים?
קייל סיני:
תמונה

רסק ירוק מתכונים

על ידי חדשה* » 05 יולי 2011, 23:13

ספציפית אני משתמשת במשהו שונה מסוכרזית - אבל שום דבר מהתחליפים לא פוגע בראייה בשמיעה בדיבור או בקיום.
לצורך העניין פעם אמרו שמיקרו פוגע במזון, בסביבה ובכל דבר שזז. היום מסתבר שמשהו בבישול המהיר או הממוד או משהו כזה - משמר את הויטמינים טוב יותר מבישול רגיל... ללא בטוהח שהשתכענתי אבל ראש פתוח זה הדבר הכי בריא שיש בסביבה וסוכרזית / תחליך אחר במקום כמויות של סוכר שנכנסות לגוף שלנו בדרך לא דרך, בטח דרך שייקים יכולה להיות יותר בריאה ממזיקה בהרבה מקרים.

ואם כבר, אחרי שיטוטים רבים -
לגבי הרסק הירוק, אם לא קונים אורגני סביר שכמויות חומרי ההדברה שיש בכוס אחת יכולות לעשות מאוד רע לחבורת ג'וקים קיציים..
חבל שלא מזכירים את זה.
אם מוסיפים לזה תותים או אבטיחים ושלל פירות מושכי מזיקים - שכבר די הרבה שנים אונקולוגים ממליצים להתרחק מהם מאש בגלל ההדברה האגרסיבית שמיושמת בגידולים שלהם ללא פיקוח - מבינים שרסק ירוק ממוצע הוא פצצת רעל.
אתזה אגב לא קראתי בשום מקום וזה אחרי נבירות שלי ברחבי הרשת אחר מתכונים.
ומה שכן מצאתי זה שאסור לאכול הרבה מדי מהם כי גם הרבה מדי מהירוק ירוק הזה פוגע באיזון של מה שקורה במעי ..
ואם זה לא מספיק - רבים מהויטמינים מסיסים בסביבה שומנית, לכן סלט עם שמן מיטבי לספיגת הויטמינים שבו. מה שלא קורה ברסק ירוק.

עוד?
רסק ירוק לרוב מאוד חומצי ומעורר צרבות לאנשים רגישים ויכול גם ליצור דלקת בקיבה או להחמיר קיימת לשכאלה.
ואם שותים את הרסק מהר - זה לא מצליח "לעבוד" על הויטמינים שהתמוססו.
בנוסף הרסק כן מעבד/מאבד סיבים שבמצב המקורי של הירק היינו מעכלים לבד על כל היתרונות.

אבל העיקר שזה ירוק והסוכרזית עושה רע באוזניים.

רסק ירוק הוא לא כ-זה בריא. הוא משמש דרך נוספת לאכול ירק כמו פרי, בדרך טעימה אחרת עם כל החסרונות והיתרונות שלה ואם מגזימים בו בדיוק כמו עם סוכרזית או הרבה מדי פירות או הרבה מדי שוקולד - זה לא בריא.

רסק ירוק מתכונים

על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* » 05 יולי 2011, 17:26

קודם כל אם שותים את הרסק מייד ולא מחכים עם זה - לדעתי לא מאבדים שום ויטמינים.
השייק שאני עושה הוא סופר סופר מתוק בלי שום ממתיק.
בבנות, מנגו, מלון, תמרים - אלו פירות שממתיקים סוף הדרך את השייק. (לא צריך את כולם
אבל שילוב של אחד מהם עם תמרים זה מעולה).
סוכרזית זה ממש ממש לא בריא ואם אני לא טועה אפילו פוגע בראייה...

רסק ירוק מתכונים

על ידי חדשה* » 05 יולי 2011, 14:27

בריאות היא עניין יחסי - בפירות יש הרבה סוכר ואם אני שותה שניים שלושה מאגים של רסק ירוק עם 4-5 פירות בהם (פחות מזה לא משיג אימפקט באמת מתוק) - זה פחות בריא מתחליף סוכר בכל הנוגע לסכרת, טריגלצרידים והשמנה על נזקיה.

רסק ירוק מתכונים

על ידי חדשה* » 05 יולי 2011, 14:25

בדקתי ואכן בכל תהליך של עיבוד, חיתוך, ריסוק גם ללא חום או בישול - הירק או הפרי מאבדים את ויטמין הסי. חשיפת הויטמין לאוויר פוגמת בו.
לכן מומלץ לאכול פירות וירקות כפי שהם וכמה שפחות לרסק ולהתעסק.

זה לא אומר שרסק ירוק לא בריא, זה רק אומר שמבחינת ויטמין סי, אנחנו מאבדים אותו.

הקישור המלא וההסבר בתחתית המאמר - http://www.reader.co.il/article/100373/ ... 7%9B%D7%94

רסק ירוק מתכונים

על ידי שקדי_ה* » 04 יולי 2011, 21:27

סוכרזית
לא חבל? הכנת שייק כל כך בריא ומזין ואז לשים בו סוכרזית? תשקיעי בעצמך עד הסוף @}

חייבת מתוק אבל לא סוכר
את יכולה לשים בו פירות בשלים מתוקים יותר מתפוח, או להמתיק עם תמרים. מאוד טעים ומומלץ.

אני לא יודעת מה התשובות לשאלות שלך, אבל אותי שייק ירוק מאוד משביע.

רסק ירוק מתכונים

על ידי חדשה* » 04 יולי 2011, 20:02

ניסיתי היום - 4 עלי חסה, חופן פטרוזיליה (כמה גבעולים), תפוח אאדון קטנטן (מאלו שנגמרים אחרי שני ביסים), קוביות קרח, מים והממ סוכרזית (חייבת מתוק אבל לא סוכר). יצא מרענן ואחרי שבועות של שייקים שמורכבים רק מפירות הטעם באמת מרענן שובר את המתוקים עד מאוד.

אבל שאלה - קראתי היכנשהוא שויטמין סי מתנדף באוויר אחרי 30 שניות, כלומר מיץ תפוזים סחוט טרי או גזר מאבד את כל הויטמין סי אם לא שותים אותו מיד,. האם ז הנכון? אם כן, בירוקים יש גם הרבה ויטמין סי ונראה לי שצריך לשתות אותם מהר הר..

ושאל הנוספת - האם העובדה שאנחנו מרסקים אתה בסיבים לא מונעת מאיתנו להנות ממלוא האימפקט שלהם? כלומר לתת לקיבה לעכל אותם ואגב כך לייצר יותר תחושת שובע וגם יתרונות אחרים?

רסק ירוק מתכונים

על ידי אני* » 29 יוני 2011, 21:16

אין צורך להתחיל לפרט את המפורט, עלי למעלה הדף ותראי קישור ל רסק ירוק, יש שם חומר.

רסק ירוק מתכונים

על ידי מלכת_שבא* » 29 יוני 2011, 19:58

אני קוראת ברפרוף את המתכונים הנל. מה הרעיון של רסק ירוק? פירות עם פטרוזליה או כוסברה.
זה נשמע מענין אבל גם מוזר. אפשר לפרט שאולי גם אנחנו נהנה?

רסק ירוק מתכונים

על ידי חבקנית_עצים* » 29 יוני 2011, 17:24

אבטיח זה מעולה אם מוסיפים דובדבנים או אסנה זה בכלל סוף הדרך. שייק קליל וקייצי. אני אוהבת בקיץ עם חסה פטרוזיליה ונגיעות של כוסברה ובזיליקום.

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלונית* » 29 יוני 2011, 01:39

לימון!
סתם ככה לזרוק פלחי לימון, עם או בלי ירק ירוק, אני ממתיקה עם תחליף סוכר... טעים ולא מצריך סחיטה.
אגב אני זורקת עם הקליפה...

רסק ירוק מתכונים

על ידי צפרדע_צבי_ופרפר* » 12 יוני 2011, 19:00

אבטיח זה ממש נהדר!
עם קצת נענע בשייק זה פשוט להיט.

רסק ירוק מתכונים

על ידי אמא_ללי* » 12 יוני 2011, 18:03

איך משתלבים אבטיח וענבים בשייקים ירוקים? זה עובד טוב?

רסק ירוק מתכונים

על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* » 12 יוני 2011, 08:32

הכי פשוט - הרבה חסות
2 בננות
2 תמרים

רסק ירוק מתכונים

על ידי טרייה....* » 12 יוני 2011, 04:06

היי בעבר עברתי סוג של טיפול ניקוי מרעלים והרגשתי מעולה .. אבל לא הצלחתי לשמר את אורח החיים הזה ...אני ממש צעירה בתוף עניין השייקים ורציתי לקבל מתכון לשייק בבוקר שהרכיבים ניתנים להשגה ולא חייב אורגני {אני מתגוררת בפיריפריה ואין מודעות לדברים הללו..} אשמח אם זה יהיה פחות פירות כי חשוב לי ערך קלורי ...
תודה רבה :)

רסק ירוק מתכונים

על ידי תמי_גלילי* » 03 יוני 2011, 17:55

עלים (תרד או chard)
תפוח ירוק חמוץ או חצי תפוח מתוק
שומר
סלרי
כוסברה
חצי לימון
לא מוסיפה מים.

רסק ירוק מתכונים

על ידי צפרדע_צבי_ופרפר* » 03 יוני 2011, 09:49

הלהיט החדש אצלנו
קמבוצ'ה בתוך השייק הירוק במקום מים
וואאוויייי זה טעים!!

רסק ירוק מתכונים

על ידי תבשיל_קדרה* » 01 יוני 2011, 14:03

גם חתיכה קטנה של סלק תתן סגול יפה.

רסק ירוק מתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 01 יוני 2011, 12:15

לדעתי הוא לא מוסיף טעם. רק בריאות.

אתמול גם קניתי גוג'י-בריס והוספתי גם אותם לרסק.

רסק ירוק מתכונים

על ידי שואלת* » 24 מאי 2011, 12:16

הוא טעים הפרי הזה ? מוסיף טעם לשייק ?

רסק ירוק מתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 24 מאי 2011, 10:34

קניתי בחנות האורגנית רסק של פרי האסאי (acai) קפוא, וכל פעם אני שם חתיכה מזה ברסק. הפרי הזה אמור להיות סופר בריא.
עוד גיוונים:
  • תות עץ שאנחנו קוטפים בעונה (עכשיו!) ומקפיאים. כל פעם שמים איזה 4-5. זה נותן לזה צבע סגול שמשתלט על הירוק.
  • כשאנחנו מבשלים סלק אנחנו שומרים את מי הבישול במקרר, ואז שמים אותם ברסק במקום או בנוסף למים.

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 מרץ 2011, 08:09

Could you please help – there is a merchant who buys all the ginger in the market, and then MESAFSER with them – no other place in Tel aviv has it, for a very long time, but him, and he doubled and tripled the price. Is it legal???
I understand there is only one farmer who deals with ginger, so it's easy for him to buy all his crop.

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 05 מרץ 2011, 05:49

איזה מזל שמצאתי אתכם. רציתי לשאול - הקייל הזה, האדום, שהוא ממשפחת הכרוב כמו שהצלחתי להבין, יש לו תופעות כרוביות בנושא מערכת העיכול?... או שהוא בטוח לחלוטין?..
חומצזה - אני רוצה עדכון לדואל כשמישהו מוסיף פה משהו. איך עושים את זה?..
בתודאאא

רסק ירוק מתכונים

על ידי תותית* » 17 אוקטובר 2010, 09:07

הדבר הטעים להפליא הזה , איך זה שקיבל שם כל כך לא מושך.. רסק ירוק עושה לו עוול.
נשמע כמו משהו שמגישים לא עלינו לחולים..
אצלי הוא יצר דחייה. רז אחרי שהכנתי וטעמתי הרמתי גבות על לתיקרה מרוב פליאה..
טעים.
הייתי משנה את השם לשייק ירוק לפחות...

רסק ירוק מתכונים

על ידי קרן* » 25 ספטמבר 2010, 10:24

מי יודע - אני מוסיפה זרעי צ'יאה לרסקים השונים שאני מכינה.
כתוב על אריזתם שמקורם בצמח המרווה. האם תכונותיהם זהות לתכונות צמח המרווה? כי הם יקרים מאוד ומיובאים מרחוק. מרווה היא מקומית ואקולוגית.
אשמח לתשובה של יודעי דבר.
ובעניין אחר - גם עלי עולש בר נפלאים ברסק. מרירים קצת.

רסק ירוק מתכונים

על ידי אלירן_ג* » 04 ספטמבר 2010, 18:23

רציתי להמליץ על כרוב סיני כעלה ירוק שמשתלב (אצלי לפחות) מעולה ברסקים ירוקים. הוא מאוד מר לאכילה וקניתי אותו עוד ליפני שחשבתי על להכין רסקים ירוקים אז די הצטערתי אבל אז החלטתי לזרוק אותו לבלנדר עם 2 מנגואים ו2 בננות ואני חייב לציין שזה פשוט מעולה! זה עלה ירוק שאישית ממש מחייה אותי.(מצד שני לא ניסיתי כל כך הרבה, עדיין)

ה-10 אגורות שלי...

רסק ירוק מתכונים

על ידי מתחדשת* » 10 אפריל 2010, 22:02

טוב (-: לא נקשרתי לניק

רסק ירוק מתכונים

על ידי מתחדשת* » 10 אפריל 2010, 20:07

_חופן גדול של עלי בייבי,חופן קטן של פטרוזיליה,חצי אבוקדו,פלח קטן של אבטיח מתוק,הגרעינים אם יש לא מפריעים-מעולה!!
התחלתי השבוע אחרי הרבה זן שלא העזתי,וכמובן שהתאהבתי לגמרי.אז אני שותה חצי ליטר של הירוק הזה על הבוקר לפני הנס..נפלא_

שלום לך,
ראיתי שהתחלת לכתוב באתר בניק הזה,
אני כותבת בו בבלוגים שלי כבר שנתיים וחצי ואני חוששת שיבלבלו בינינו.
אשמח אם תבחרי ניק אחר... תודה

(אגב, המתכון לרסק נשמע די מוצלח :-))

רסק ירוק מתכונים

על ידי מתחדשת* » 10 אפריל 2010, 20:00

חופן גדול של עלי בייבי,חופן קטן של פטרוזיליה,חצי אבוקדו,פלח קטן של אבטיח מתוק,הגרעינים אם יש לא מפריעים-מעולה!!
התחלתי השבוע אחרי הרבה זן שלא העזתי,וכמובן שהתאהבתי לגמרי.אז אני שותה חצי ליטר של הירוק הזה על הבוקר לפני הנס..נפלא (-:

רסק ירוק מתכונים

על ידי מרינה_מאוהבת_בים* » 23 מרץ 2010, 23:17

אני בהריון וצריכה הרבה ברזל ונשמע לי פתרון מצוין להגדיל ככה משמעותית את צריכת העלים הירוקים וכך לקבל יותר ברזל
הולכת לנסות בהריון הבא וגם לפני. את בן זוגי יהיה קשה לשכנע אבל אני ותינוק שלנו נתחיל לשתות שיקים ירוקים ממחר בבוקר!

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 אוגוסט 2009, 23:29

לפי תורת צירופי המזון, ירק משתלב טוב עם כל מזון אחר. לכן צירוף של פרי עם ירק הוא טוב. אפילו מעולה. צריך לשים לב לא להוסיף פירות שלא מצטרפים טוב יחד (לדוגמה פרי חומצי עם פרי מתוק) ולא להוסיף ירקות או זרעים או אגוזים לרסק.
הרסק הירוק הטוב ביותר הוא הפשוט ביותר: סוג אחד או שניים של עשבים (עדיף עשבי בר וכל יום סוג אחר של עשב) יחד עם פרי אחד או שנים.

לדעתי האישית, תורת צירופי המזון פותרת בעיות בעיקר לכאלה שמשלבים בתזונתם מוצרים מן החי ומדגנים מעובדים בכל יום. מי שנמנע מאלה, לרב צריך להקפיד הרבה פחות.

רסק ירוק מתכונים

על ידי פרפר_חופשי* » 24 אוגוסט 2009, 06:48

איך רסק ירוק משתלב בחוקי צירופי המזון?
הרי לפירות לוקח גג 45 דקות להתעכל, למים 15 דקות, והעלים הם בעצם מבחינת צירופי המזון - ירק...
ולירק לוקח שעתיים להתעכל...

נשמע קצת לא מתאים ...זה לא עושה בלגן?!

רסק ירוק מתכונים

על ידי ליאור* » 19 אוגוסט 2009, 13:10

מה זה קייל? איפה ניתן להשיג?

רסק ירוק מתכונים

על ידי Tempest* » 19 ינואר 2009, 12:34

שייק ירוק נפלא לאוהבי סלט וולדורף:

גבעולי סלרי
תפוח ירוק
אננס
מיים

אפשר גם להוסיף אגוזים אבל לא ניסיתי.

רסק ירוק מתכונים

על ידי שחף* » 18 ינואר 2009, 22:09

שלום,
רציתי לדעת האם יש לכם מתכונים של שייקים ירוקים טעימים ובריאים אך ללא פירות? זאת מפני שהערך הקלורי של הפירות הוא גבוה מאוד וראיתי שרובכם לא מתייחסים לפרט ה"שולי" הזה..

רסק ירוק מתכונים

על ידי אורי_יורמן* » 06 דצמבר 2008, 03:10

עלים של קולורבי הולך (לטעמי לפחות) עם פירות מתוקים.
עכשיו בתל אביב העלים של החרצית והחוביזה טעימים במיוחד

רסק ירוק מתכונים

על ידי סלט_פירות* » 06 דצמבר 2008, 01:03

עלים של קולורבי, הולך? עם מה זה משתלב טוב?

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלונית_אלמונית* » 04 דצמבר 2008, 21:38

גם אני ראיתי פה באתר אתמול לא זוכרת איפוא שחליטת פטרוזיליה יכולה לגרום התכווצויות.
הלכתי על מלון כי אין לי בלנדר טוב וזה מתרסק בקלות, גם בננה אבל אני משתדלת לא לאכול הרבה כי זה עושה ליחה.
בתאבון

רסק ירוק מתכונים

על ידי יעל* » 03 דצמבר 2008, 22:42

עוד שילוב מעוללללה!!!
2 מנגו בינוניים ובשלים, קרים מהמקרר.
חופן יפה של עלי תרד.

טעים טעים. חיסלתי כמעט לבד הכל. הקטנה טעמה כמה כפיות, אחרי שגמרה ללקק עד תום את גרעיני המנגו.

רסק ירוק מתכונים

על ידי רסק_ירו_טוגו* » 21 נובמבר 2008, 22:00

תודה !! גמאני אחפש עלים ירוקים בר, אני יודעת איפה יש סרפדים אז אני אתחיל מהם...

רסק ירוק מתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 21 נובמבר 2008, 18:57

בננה עושה פלאים לרסק. גם לטעם וגם למרקם (ובננות יש בחורף. אתמול בחנות האורגנית מכרו את הבננות שנעשו סוףסוף בשלות בחצי מחיר. הידד)

רסק ירוק מתכונים

על ידי אמא_אדמה* » 21 נובמבר 2008, 18:47

היי פלונית..
פטרוזיליה ומלון זה נחמד אבל יש צירופים הרבה יותר מוצלחים שיגרמו לך להזיל ריר אחרי שתטעמי..
אל תתפשרי על טעים אבל לקראת הסוף כבר לא.
למתחילים אני ממליצה על רסק עם בננה - עושה מרקם חמוד כזה של מילק שייק...
ומצטרפת להמלצה על עלים שגדלים בר. החורף זאת ה עונה לאכול ירוקים מהטבע . בחינם.. :-)
לבריאות!

רסק ירוק מתכונים

על ידי תמר_ס* » 20 נובמבר 2008, 23:10

האם "חסלט" זה העלים ללא תולעים לדתיים? אם כן, אני מאד מציעה לך לא לצרוך אותם, נראה לי שהם מלאים ריסוסים
מלאים זה בעדינות.
פשוט לא להתקרב.

רסק ירוק מתכונים

על ידי מיכל_ע* » 20 נובמבר 2008, 21:55

האם "חסלט" זה העלים ללא תולעים לדתיים? אם כן, אני מאד מציעה לך לא לצרוך אותם, נראה לי שהם מלאים ריסוסים. ואם את בין כה משרה בחומץ אז נראה לי שאין צורך.
אני גם התחלתי עם רסק ירוק בהריון והרגשתי שזה עושה לי מצוין. בדיעבד, שמעתי שלא מומלץ לנשים הרות לאכול כמויות של פטרוזיליה. לא יודעת למה - שווה בירור.

רסק ירוק מתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 20 נובמבר 2008, 21:44

עלים ירוקים (חסה, פטרוזילה וכד') כדאי מאוד לקנות אורגניים. מאוד.
עכשיו, כשיורד גשם מדי פעם, יש עלים ירוקים שגדלים בר (איפה שאפשר). סרפדים, חוביזה ועוד. אם את מוצאת לך פינה לא מטופלת את יכולה להשיג שם עלים ירוקים לא מרוססים בחינם.

רסק ירוק מתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2008, 20:56

גם אני היום הצטרפתי, (אני קצת בשוק מזה)
הכנתי מה שהיה לי בבית כרבע שקקית פטרוזיליה עם די הרבה מלון וזהו
יצא נחמד האמת הופתעתי אבל בסוף זה כבר לא היה כל-כך טעים.
הייתי מבסוטה מזה שזה קצת טעים למרות שזה מאד בריא...
אני בהריון וצריכה הרבה ברזל ונשמע לי פתרון מצוין להגדיל ככה משמעותית את צריכת העלים הירוקים וכך לקבל יותר ברזל.
העלים הירוקים לא אורגניים אלא מתוצרת חסלט ואני גם משרה אותם בחומץ מהול במים לפני השימוש (אח"כ שוטפת אז לא הרגשתי בטעם הרסק). מקווה שבכל זאת נשאר לי שם ברזל וויטמינים...

רסק ירוק מתכונים

על ידי יעל* » 20 נובמבר 2008, 19:48

עוד מתכון נחמד

חופן יפה של פטרוזיליה
3 תמרים קטנים
מעט מיץ מנדרינות/אשכולית/תפוז
תוספת מיץ/מים

טעים טעים

וגם |Y| למתכון של ה עוגיה
רוקט ואגסים - מעולה!!

רסק ירוק מתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 20 נובמבר 2008, 16:36

אנחנו שמים את הרסק הירוק שלנו בתרמוס. בבית. מחזיק כל היום. (דואגת להכין אותו קר מאוד).
רסק מרוסק היטב לא דורש לעיסה.
לגבי מתכונים - את בדף המתאים. הציצי למעלה ותמצאי את הרסק שמתאים לך להתחיל איתו.

רסק ירוק מתכונים

על ידי רסק_ירוק_to_go* » 20 נובמבר 2008, 16:25

אהלן !
אני מחפשת מתכון לרסק ירוק שיענה לכמה אתגרים לוגיסטיים:

אני עובדת בעבודה שבה ההפסקות הן קצרות מאוד ולפעמים אין זמן ללעוס סנדוויץ' (שלא לדבר על לאכול משהו מקופסא)
כשאני ב"תפקיד" אני תמיד עם בקבוק מים. אז חשבתי שאני אחליף את המים ברסק ירוק וככה אני אהיה שבעה.
בכל מקרה אני מזמן כבר מקרקרת סביב הנושא של רסק ירוק אבל עוד לא הוצאתי את זה לפועל, אז לפחות זו תהיה הזדמנות להתחיל!

האתגרים הלוגיסטיים הם:
  • אני לא יכולה להיות עם צידנית קטנה עליי או משהו כזה, אני אמורה להיות ייצוגית וחפה מכל מיני תיקים ואבזרים...
לא מתה על הקונספט בכלל, אבל זה מה יש כרגע...
בקיצור שהרסק הירוק יהיה - משהו שאפשר לשמור בבקבוק (או תרמוס? איזה עוד פתרונות אפשריים?) במשך כמה שעות...
  • ושלא ישאיר חתיכות בשיניים, ולא ידרוש לעיסה (כאמור, אני יכולה לשתות אבל לא ללעוס ב"הפגנתיות")
  • וגם שאני אוכל לקנות את המרכיבים בשוק (אין גינה ואין אפשרות לגדל באדנית/עציץ)... לא אורגני (לפחות לא בשלב זה...)
תודה!

רסק ירוק מתכונים

על ידי כריסטופית_רובין* » 06 אוקטובר 2008, 09:48

ממ...מעניין...

ידוע (מעבדתית) אז מה עדיף? באיזו דרך אנו 'סופגות' יותר דברים מזינים וטובים?

בלינדור מהיר של עשבים טריים ,בו יש אפשרות לדחוס כמות יותר גדולה,אך יש התחמצנות (השאלה בעצם מהי מידת הנזק)
אידוי קל של ירקות/עלים לא קצוצים
אכילה (של כמות קטנה יותר אמנם) של ירקות/עלים טריים ושלמים שלא עברו שום שינוי.


:-)

רסק ירוק מתכונים

על ידי Honeysuckle_Rose* » 05 אוקטובר 2008, 17:20

כמובן שהבלנדר הורס. אין שום שאלה- הבלנדר גורם להתחמצנות מהירה של הנוטריינטים. זה עניין של מה את מעדיפה- לאבד חלק בתהליך הערבול או לסמוך על השיניים שלך שיפרקו את המזון מספיק. כמובן שהאפשרות השנייה עדיפה, אין שום ספק.

רסק ירוק מתכונים

על ידי כריסטופית_רובין* » 04 אוקטובר 2008, 10:14

היי שאלה-

במדריך של המכשיר-עשב חיטה שלי כתוב שאין לסחוט עשבים מהר מפני שזה הורס אותם (גורם להתחמצנות/אבדן ערכים תזונתיים.....משהו בסגנון)

יודעים משהו על זה? יתכן שבלנדר הורס משהו?

רסק ירוק מתכונים

על ידי Honeysuckle_Rose* » 31 אוגוסט 2008, 19:56

רסק ירוק לא יותר בריא מאכילת ירקות ירוקים בסלט.
לא בדיוק, בגלל שהוא "לעוס" טוב טוב מראש, הספיגה של המרכיבים התזונתיים הרבה יותר טובה מאשר בסלט שבו הפירוק של העלים הוא רק מלעיסה עם השיניים. רוב האנשים לא מחונכים ללעוס ממש ממש טוב (לוקח זמן ללמוד...) וגם השיניים שלנו פחות יעילות משהיו פעם- שיני הבינה למשל או לא בוקעות או נעקרות אצל רוב האנשים, ויש הרבה שמאמינים שבלעדיהן אנו מאבדים הרבה מאוד מיכולת הלסת שלנו.

רסק ירוק מתכונים

על ידי מירב_ב* » 31 אוגוסט 2008, 03:47

רסק ירוק לא יותר בריא מאכילת ירקות ירוקים בסלט. הוא אולי מאפשר לאכול כמות טובה יותר של עלים ירוקים, אבל ההסבר על כך ארוך ומורכב יותר.
אשמח להגיב בהמשך באריכות.

רסק ירוק מתכונים

על ידי נירה* » 31 אוגוסט 2008, 01:00

סליחה על הבורות
אבל למה רסק ירוק יותר בריא מאכילת ירקות ירוקים בסלט למשל?

רסק ירוק מתכונים

על ידי זוטא_לבנה* » 27 אוגוסט 2008, 22:17

הנסיון הראשון שלי עם רסק ירוק היה עם פטרוזליה שהשתלטה לי יותר מדי על הפירות.
היום טעמתי אצל הירקן עלה של מלוחייה שהיה מורגש נייטרלי למדי, וחשבתי שאולי כדאי לנסות שוב איתו. ואכן, רסק של מנגו, מלוחייה וקרח התגלה כמוצלח מאוד. טעים טעים ויפה יפה. מיץ של מכשפות!

רסק ירוק מתכונים

על ידי יעל* » 10 יולי 2008, 16:13

המלצה לכל אוהבי הרסק הירוק, שאינם טבעונאים למהדרין, ולאלו שמתקשים להשיג פירות אורגניים בכמות ההולמת רסק ירוק.
פירות יבשים!

תמר אחד ברסק ממתיק אותו מצויין ואז אני משתמשת (בהיעדר אספקה אורגנית) במעט פרי טרי, במקום בהרבה פרי מרוסס. וזה יוצא מעולה. אפילו הקטנה שלי ניאותה לשתות את הרסק הזה.

רסק ירוק מתכונים

על ידי with_passion* » 08 יולי 2008, 14:14

איריס שלום - על מנת להוריד מרירות - לקטוף תמיד לפי חוק האספרגוס (עקרונות וחוקים בשרות לקטים) - כלומר לקטוף את הראשים הצעירים של הצמחים הכי חיוניים שאת רואה.. הירבוזים יכולים להיות ממש לא מרים ככה - חסת המצפן תמיד מר מאד - אבל מר זה לא בהכרח לא טעים.. כלומר יש תרבויות בהן חוגגים את המר.. גם בתרבות שלנו חוגגים את המר - אבל בדרך כלל עם הרבה מתוק - לכן - ממש מצוין לשלב סטוויה (שהיא מאד מאד מתוקה) ביחד עם חסת המצפן .. אני שותה את זה כל יום כמעט (ביחד עם בננות ואפרסק) וזה כל כך כל כך טעים.. אני מנסה להביא לכאן 30 שתילים של סטוויה שתהיה ערוגה שלמה!

רסק ירוק מתכונים

על ידי איריס* » 08 יולי 2008, 13:45

חסת המצפן, ירבוז מופשל וירבוז שרוע- בדקתי במגדיר צמחים ושמחתי לגלות שכל השלושה גדלים לי בכמויות בגינה - סוף סוף נחזור לרסק ירוק!!!
ליקטתי לי בגינה בשמחה ורגע לפני הבלינדור טעמתי אותם... היה נורא ואיום- כולם היו מרים נורא.
הם אמורים להיות מרים? יכול להיות שזה בגלל שאני לא משקה? (שנת שמיטה)

רסק ירוק מתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 03 יולי 2008, 13:10

עלי תות-עץ צעירים.
נורק'ה, את קוראת את זה?

רסק ירוק מתכונים

על ידי with_passion* » 03 יולי 2008, 13:07

שותה עכשיו - 2 ליטר..
עלים ירוקים מהגינה: חסת המצפן, ראשים של ירבוז מופשל וצעיר.. שורה שלמה נבטה לי בגינה!, נענע, הרבה סלרי עם העלים, עלי צבר, עלי תות-עץ צעירים, ירבוז שרוע - ראשים.
ביחד עם פירות - אגסים, אפרסקים, בננות, תמרים.
והרבה קרח.

רסק ירוק מתכונים

על ידי יעל* » 26 יוני 2008, 21:07

יש לי חבילת מנגולד. פעם הכנתי מזה רסק ויצא די מלוח. למנגולד (ונדמה לי שגם לתרד) יש טעם מלוח די שתלטתני. למשל כשמבשלים עם מנגולד זה יוצא מלוח גם אם לא מתבלים בכלל.
אז עם מה זה הולך שישבור את המליחות ויהיה מתוק?
יש לי בבית מלון קטן, אבטיח, תפוחים חמוצים.

רסק ירוק מתכונים

על ידי with_passion* » 24 יוני 2008, 15:16

רסק ירוק מתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 24 יוני 2008, 14:58

צבר? ככה? צעיר ומקולף?

רסק ירוק מתכונים

על ידי with_passion* » 24 יוני 2008, 14:07

מתכון במיוחד לתחילת הקיץ

היום הכנתי רסק ירוק מ:
  • חסת המצפן - הרבה ראשים צעירים - זה מר וטעים
  • כף אווז לבנה
  • חוביזה
  • עלה צבר
  • נענע חריפה (peppermint) ומנטה - ממש מעולה בקיץ
  • סטביה (הרבה ראשים)
  • סלרי
ביחד עם תפוחים, פטל, ותותים.
כל אלה מהגינה.

בננות ונקטרינות קפואות
ומי מעיין.

מאד מאד טעים.. הנענע והסטביה והמרירות של חסת המצפן נותנות לזה טעם מיוחד מאד!

רסק ירוק מתכונים

על ידי ילדת_טבע* » 24 יוני 2008, 11:27

מתכון שווה ומרענן לקיץ:
המון תרד
שלושה ארבעה אגסים -תלוי גודל
שלושה ארבעה מג'הולים-תלוי מתיקות
מים קרים והמון קרח.
להיט בקרב שני העוללים שלי.
התינוק פשוט חוטף לי את הכוס מהיד וגומע בשקיקה ואילו אחותו מתרגשת בכל פעם שאני מכינה (בוקר מיץ גזר, בוקר מיץ סלק+תפוחים+גזר ובוקר רסק ירוק פחות או יותר לדרישתה ארוחות בוקר מצויינות לטעמי).

רסק ירוק מתכונים

על ידי אורי_יורמן* » 05 אפריל 2008, 13:47

היום לראשונה השתמשתי בתרד, היה ממש נחמד
קניתי את התרד בחנות ירקות ברחוב "ראש פינה" בדרום תל אביב, שנמצאת בתוך האיזור של שוק נוה שאנן, שם חנויות הירקות מדהימות כי קונים שם בעיקר מהגרים מהמזרח הרחוק

רסק ירוק מתכונים

על ידי רחלי_בהרל* » 05 אפריל 2008, 09:27

תודה אורי. אז אצמד כהרגלי לחנות האורגנית בה אני קונה.

רסק ירוק מתכונים

על ידי אורי_יורמן* » 04 אפריל 2008, 17:14

עד כמה שאני זוכר, מה שהם לא מצליחים לגדל בקיץ זה בעיקר סלרי

רסק ירוק מתכונים

על ידי אורי_יורמן* » 04 אפריל 2008, 17:12

פחות כצמחיית בר בעיר (בעיקר ריג'ילה וירבוז), אבל יותר אצל הירקן (ובחנויות אורגניות) - מנגולד, חסה, פטרוזיליה, כוסברה, ותבליניים (נענע וכו')

רסק ירוק מתכונים

על ידי רחלי_בהרל* » 04 אפריל 2008, 16:54

תודה אורי. האם גם בקיץ יש עלים ירוקים כהים שהדיוטות כמוני יכולים לאתר בקלות?

רסק ירוק מתכונים

על ידי אורי_יורמן* » 04 אפריל 2008, 10:17

לגבי עלים ירוקים, למיטב הבנתי חלק גדול מהרכיבים התזונתיים שם מתקלקלים בקפיאה (מכיוון שהם חומרים מסיסים במים)
גם כשאני מכין גלידה מפירות ומאגוזים עם עלים ירוקים, אני מוסיף את העלים טריים (ואת כל השאר מהפריזר)

רסק ירוק מתכונים

על ידי רחלי_בהרל* » 04 אפריל 2008, 08:38

לקראת הקיץ, האם מישהו יודע אם יש הגיון בהקפאת עלי חובזה ושימוש בהם מחוץ לעונתם
(בתחום שמירת ערכי הברזל שבתוכם),
כי הבנתי שאין להם מתחרים בתחום. תודה.

רסק ירוק מתכונים

על ידי רחלי_בהרל* » 02 אפריל 2008, 10:16

תודה מירב ב.

רסק ירוק מתכונים

על ידי אמא_נמרה* » 30 מרץ 2008, 11:20

דבר אחד לא הבנתי- איך אוכלים כמות שיוצאת ממתכון שיש בו 4 אגסים,או 6 תפוחים

צנצנת גרבר רגילה יש לפחות ארבעה אגסים או ששה תפוחים. כשאני מרסק תפוח אחד הוא ממלא בערך רבע צנצנת גרבר, וזה תפוח שלא בושל. תפוח שבושל והתאדו ממנו נולים תופס עוד פחות מקום. אז ני משערת שבצנצנות הגרבר יש המון פרות. השאלה היא אם באמ צריך בבת אחת לאכול כזו כמות. התינוק שלי לא יכול לאכול יותר משני שלישים ל תפוח מרוסק, ברור שצנצנת שלמה ממש גדולה עליו.

רסק ירוק מתכונים

על ידי מירב_ב* » 30 מרץ 2008, 02:38

דרושים מתכונים שאין לכם בעיה שיתפרסמו בספר של מישהו אחר ואין עליהם זכויות יוצרים. אני כותבת תודה מרוכזת עם שמות האנשים שנידבו לי מתכונים בסוף הספר.
רחלי בהרל שלום,
לגבי המתכונים ה'חיים' שאני יוצרת וחולקת כאן באתר מדיי פעם, אינני מעוניינת שיפורסמו בספרך. אשמח לשתפך בניסיוני עם מתכונים שונים וילדים, אך לא למטרת פרסום.
אם תרצי, אפשר להמשיך לשוחח על כך בדף הבית.
תודה,
מירב

חזרה למעלה