_מרכיבים:
- 5 כוסות קמח שיבולת שועל או קמח אורז (בשביל גרסה נטולת גלוטן לגמרי)*
1/3 כוס קקאו
1 כפית סודה
½ כפית מלח
280 גר' תמרים
1 כוס מיץ תפוזים
1 כפית וניל
1/3 כוס שמן זית
1 כפית חומץ תפוחים
מרכיבים לציפוי:
130 גר' תמרים
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ תפוזים (או חלב טבעוני)
2 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קשיו
קישוטים:
פירות עונתיים צבעוניים (פרוסות עגולות של קיווי ירוק, קוביות קטנות של אפרסמון כתום, גרעיני רימון אדומים )
סלסולי קליפת לימון (רצועות דקיקות מהחלק החיצוני של קליפת לימון)
פירורי פיות ורודות (שבבי קוקוס טחונים עם קצת תמרים, חתיכת סלק קטנה וחתיכת לימון קטנה, מתקבלים פירורים מתוקים בצבע בורדו חזק)
הכנה:
מערבבים את החומרים היבשים בקערה
טוחנים בבלנדר את כל שאר המרכיבים ומוסיפים ליבשים.
מערבבים עד לעיסה אחידה.
משטחים את הבלילה בתבנית עגולה 24 ס"מ משומנת קלות עד למחצית הגובה.
אופים בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שגפרור יוצא יבש.
משחררים את העוגה מן התבנית ומניחים על רשת לקירור.
טוחנים בבלנדר את החומרים לציפוי פרט לתמצית וניל.
את הבלילה לציפוי מחממים על האש תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהבלילה מבעבעת (2-5 דקות).
מסירים מן האש ומוסיפים את הווניל. בוחשים עוד מספר דקות.
מורחים את הציפוי על העוגה מיד. מסדרים את הקישוטים מעל ומקררים על רשת למשך שעתיים.
את הקמחים מכינים ע"י טחינת האורז או קוואקר בבלנדר_