כשהתלבטתי אם לקנות לא מצאתי די מידע (בדיעבד ממליצה מאוד). החלטתי לערוך את הדף כדי שלבאות יהי מידע מסודר...אנא הגיבו ומלאו בתגובותיכן למען מי שעוד מתלבטת...
ראו גם: להמנע מקרעים בלידה.
לבלון קוראים אפי-נו או בעברית חתכ'לס.
צריך להתחיל לתרגל איתו מהשבוע ה-35-36.
נותן את התחושה של הראש לפני שהוא יוצא , דבר המקל על התחושה ברגע האמת.
על האפינו
חשוב ביותר! לא להשתמש בשמנים. בעיסוי הפירנאום לא להשתמש בשמן נבט חיטה שגורם לפיטריות בנרתיק. לא ממש בא לנו להתמודד גם עם זה.
ליאת המאמינה (2005-06-15T14:35:22):
מומלץ בחום! אבל ל"ממושמעות" בלבד!
יש חשיבות רבה לרגישות בהכנסה כיוון שאם מכניסים יותר מחצי מהבלון-אסור להוציא אותו ללא שחרור אויר ממנו. כיוון שהקוטר המקסימלי נמצא עמוק יותר מהפתח וביציאה עלול לקרוע.
צריך סבלנות ורגישות. (גם עם המד לחץ זה עלול לקרות אם הבלון מוכנס מדי!)
חשוב:
לא להשתמש בשמן, זה ממיס את הבלון, והוא התפוצץ לי אחרי כעשרה ימים, בשיחה עם המוכרת היא מיד שאלה אם השתמשתי בשמן , ואמרה שזה קרה לכמה עם זה והחליפה לי בלי בעיות!
את האפי-נו ניתן להשיג
מחיר
מחיר האפי נו דלפין + הוא 580 ש"ח כולל מ.ע.מ .
המחיר התעדכן לפני כשנה .
הוראות לאפי-נו בעברית
שיטה למדידה
טיפ:
כדי למדוד את ההיקף שהושג, וכדי לחסוך חיטוי של סרט המדידה: בפעם הבאה שמישהו ממכריכם מבקר ב-IKEA, כדאי לבקש שיביאו לכם צרור סרטי מדידה מנייר (שמחולקים בכניסה בחינם). מאוד נוח להשתמש בהם למדידת היקף הבלון ולזרוק לאחר כל שימוש.
תגובות מנסיון
ענת ג (2001-11-04T20:35:00):
והאם גיסתך תסכים לספר ממש על ההתנסות עם המכשיר? מה מרגישים? איך משתמשים? האם זה שימוש שבכל פעם מרגישים קצת יותר,עד לגודל ראש? ו...זה כואב?
גל (2001-11-08T21:29:00):
רכשתי את המכשיר הזול יותר.
קראתי שוב את ההוראות- אז מתחילים 3 שבועות לפני תאריך הלידה המשוער. הרעיון הוא להכניס את הבלון ולנפח כל פעם קצת ולהשאיר - כל אחת בקצב שלה, לאחר שבועיים מגיעים לשיא דרגת האימון כשבעצם מגיעים עם הבלון לקוטר של 10 ס"מ שזהו גודל ממוצע של ראש התינוק.
המכשיר יעיל גם לאימון שרירי רצפת האגן לאחר הלידה...
בנוגע לשאלה על הריונות נוספים רשום שלא מומלץ להשתמש במכשיר ביותר משני הריונות או אם פג תאריך התפוגה.
בנוגע לגיסתי אני אבדוק, היא פריקית של הנושא .
מיץ פטל (2003-01-04T21:21:00):
אני ממליצה מאוד על השימוש במכשיר לאחר נסיון אישי ילדתי בלי קרעים בכלל וכיום אני מתכוונת לשתמש בו כדי לחזק את רצפת האגן.
אילה (2004-08-31T22:25:16):
אני השתמשתי בו , לפי העצות הטובות של רותי קרני .
למרבה שמחתי זה עבד. לא היה חתך רק קרע קטן שלא הפריע לי .
מי שילדה אותי ,חברה טובה מב"יס לאחיות , השתמשה בעצמה במכשיר ולכן האמינה בו . התינוקת שלה נולדה במשקל 4 ק"ג .
נופר (2004-12-09T20:59:33):
א - מומלץ מאד, ילדתי פעמיים ללא קרעים כלל
ב - גם ללידה השניה זה היה דרוש לי, לפי הקושי בתהליך וההתקדמות... כן היה קל יותר, אך לא מיותר!
ג - לא להשתמש בשמן שקדים, זה ממיס את הבלון, והוא התפוצץ לי (לשמחתי בחוץ... . בשיחה עם המוכרת היא מיד שאלה אם השתמשתי בשמן שקדים, ואמרה שזה קרה לכמה עם זה!
(זה קרה שבוע לפני הלידה השניה, וכבר לא קניתי חדש אלא המשכתי עם מסאז)
עזר כנגדה (2005-05-21T20:34:57):
בתור זה שהתפקיד שלו הוא להחזיק את הבלון שלא יקפוץ החוצה:
החלפנו הרבה בדיחות על 'הנה שוב הגרמנים מתעללים ביהודים'.
כי המכשיר מיוצר בגרמניה והתכנון הארגונומי שלו לוקה קשות וכי היינו נו-רא מתוסכלים מזה.
לי אין איפה להחזיק.
לה קשה לחוש אם הוא מספיק בפנים או בחוץ מדי/בפנים מדי.
דבר נוסף -
עם כל התלונות, לידה ראשונה, שעות (!) של צירי לחץ, תינוקת לא קטנה.... ואף קרע.
אציין שזה בא כחלק מהכנה פיזית ונפשית רבה, מעבר לאפי-נו.
ממליצים.
אם יש זוג שמתקשה לשתף פעולה - טכנית - אשמח לתאר פוזות נוחות.
הנותן-קונטרה
ליאת המאמינה (2005-06-15T14:35:22):
מומלץ בחום! אבל ל"ממושמעות" בלבד!
יש חשיבות רבה לרגישות בהכנסה כיוון שאם מכניסים יותר מחצי מהבלון-אסור להוציא אותו ללא שחרור אויר ממנו. כיוון שהקוטר המקסימלי נמצא עמוק יותר מהפתח וביציאה עלול לקרוע.
צריך סבלנות ורגישות. (גם עם המד לחץ זה עלול לקרות אם הבלון מוכנס מדי!)
אני:
לידה ראשונה.
היקף ראש:33-34ס"מ.
אימון פחות משבועיים!
ללא חתכים וללא קרעים!
(חשוב לא פחות להישמע להוראות המיילדת וללחוץ רק כשצריך!)
מיותר לציין שבירכתי את המכשיר ועשיתי לו פרסומת בביה"ח כשבניגוד לבנות שם הרגשתי כמו אחרי טיול שנתי ארוך ולא כמו פצוע אחרי מלחמה!
חשוב:
לא להשתמש בשמן, זה ממיס את הבלון, והוא התפוצץ לי אחרי כעשרה ימים, בשיחה עם המוכרת היא מיד שאלה אם השתמשתי בשמן , ואמרה שזה קרה לכמה עם זה והחליפה לי בלי בעיות!
בחדש הספקתי להשתמש כשלושה ימים, כי ילדתי מעט לפני הזמן.
ומאז-עדיין משלה את עצמי שאשתמש בו לשיקום רצפת האגן...
לסיכום:
בלידה רגילה,(ללא ואקום, תינוק לא קטן מאוד ולא גדול מאוד, עם מיילדת שלא חותכת אוטומטית):
יש כאלו שלא חשוב מה יעשו- יחתכו...
יש כאלו שלא חשוב מה יעשו- לא יחתכו...
לאלו ש"בתחום האפור" לדעתי זה עושה את ההבדל!
האפקטיביות של המכשיר ללידות חוזרות
המיילדת מיכל בונשטיין אמרה (לגבי מסג' פירנאום) שמטרתו להביא את הפירנאום למצב של אחרי-לידה-ראשונה; כלומר, הוא רלבנטי לפני לידה ראשונה, לקראת הבאות כבר אין בו שום ערך מוסף. (אלא אם כן הראשונה היתה קיסרית כמובן).
עדי יותם (2001-11-06T22:29:00):
טוב, אין לנו כאן איזו מיילדת שתגיב, מה? בכל אופן, אני הייתי חולקת על ההכללה. יש בינינו מן הסתם כאלה בעלות עור גמיש או מבנה רקמות כזה שיכול לחזור לקדמותו בקלות; ראו כאלה שנחתכות או נקרעות גם בלידה שישית; ואחרי כל חתך/קרע, יש רקמה צלקתית מסוימת, שלא יזיק להגמיש גם אותה לקראת הפעם הבאה.
אביב חדש (2001-11-07T12:08:00):
אני נקרעתי בלידה השניה. עשיתי מסאז' פרינאום מהחודש השמיני. עובדה.
ורד והמשפחה (2001-11-07T15:57:00):
אני מניחה שיש קשר לגודל ראש התינוק.
יונת שרון (2001-11-07T16:40:00):
ולתנוחת הלידה.
יד שניה
ישנה מישהי באתר שמחפשת משומש, שגם זה פתרון , למרות שהיצרנים לא ממליצים.
הרעיון הוא לשים קונדום על הבלון של האפי-נו
פלוני אלמונית (2005-04-18T14:58:39):
מה דעתכן על העברת אפי נו מאשה לאשה, לאחר שימוש אחד, וכמובן לאחר יטוי ושטיפה יסודיים?
יעליל'ה (2005-07-18T12:44:19):
איך עושים חיטוי לאפי-נו משומש?
חיזוק רצפת האגן
האם המכשיר מתאים גם להרחבת נרתיק צר (קשיים בחדירה) ללא קשר להריון?
עמבר (2005-05-14T21:46:30):
מניסיון אישי וידע כללי- ממש ממש לא מתאים.
הבלון אמור לשבת חצי בפנים חצי בחוץ ולהגמיש את הפרינאום (בעיקר את השריר של פתח הנרתיק)
אבל- נראה לי שהכי טוב זה להתקשר לאילנה שמש או לרותי קרני-הורביץ או לחפש את המוצר באינטרנט ולשאול ישירות את החברה.
מתי כדאי להתחיל להתאמן?
בהוראות כתוב שבוע 38
בגרסה העברית זה יורד ל37
וכאן כתוב 35-6.
ההגיון אומר שלהתחיל בשבוע 37-8 יכול להיות מאוחר מדי
אבל חברה שלי אומרת שיש סכנה שהשימוש יעורר פעילות רחמית ולכן מוקדם מדי זה לא טוב.
שאלות
- כיצד שימוש באפי-נו יכול לעזור לחיזוק רצפת האגן?
- האם ניתן להשתמש בו (בשילוב עם עוד טיפולים) כדי לעסות ולהרחיב לאחר ש"תפרו" יותר מידי את פתח הנרתיק?
לא בטוח שבאמת צריך ניתוח והיא מנסה לברר אפשרויות נוספות.
פלוני אלמונית (2004-08-29T22:04:17):
כדאי לדבר עם אילנה שמש שמכירה ומוכרת את האפ-נו.