ביוב באופן טבעי
ביוב באופן טבעי
שלום,
אני מחפשת חומר על דרכים טובות, טבעיות, נקיות, ממחזרות, חכמות, ידידותיות וכן הלאה
לטיפול בביוב הביתי.
לפני המון המון זמן קראתי על בניה של בורות ספיגה שמעבירים את מי הביוב (מהשרותים, מוצקים והכל..) תהליך סינון דרך חילחול בכל מיני שכבות וכשהמים מגיעים לאדמה, הם כבר לא מי ביוב. יש דבר כזה?
חיפוש בגוגל תחת 'בור ספיגה' מביא אותי לבורות ספיגה ורקב שבעצם רק אוגרים את הביוב ומאפשרים חילחול של המים לאדמה ללא כל טיפול. טוב? רע?
ושמעתי גם על בריכות ביוב עם קנים ששותים את המים ומטהרים אותם, מיכלי אגירה עם חיידקים שמפרקים את הג'יפה והופכים את המים למי השקיה, שיטות נוספות, אתרים, חברות שמתמחות, וכמובן ניסיון אישי ודיעות. הכל יתקבל בברכה!
תודה
אני מחפשת חומר על דרכים טובות, טבעיות, נקיות, ממחזרות, חכמות, ידידותיות וכן הלאה

לפני המון המון זמן קראתי על בניה של בורות ספיגה שמעבירים את מי הביוב (מהשרותים, מוצקים והכל..) תהליך סינון דרך חילחול בכל מיני שכבות וכשהמים מגיעים לאדמה, הם כבר לא מי ביוב. יש דבר כזה?
חיפוש בגוגל תחת 'בור ספיגה' מביא אותי לבורות ספיגה ורקב שבעצם רק אוגרים את הביוב ומאפשרים חילחול של המים לאדמה ללא כל טיפול. טוב? רע?
ושמעתי גם על בריכות ביוב עם קנים ששותים את המים ומטהרים אותם, מיכלי אגירה עם חיידקים שמפרקים את הג'יפה והופכים את המים למי השקיה, שיטות נוספות, אתרים, חברות שמתמחות, וכמובן ניסיון אישי ודיעות. הכל יתקבל בברכה!
תודה

-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
ביוב באופן טבעי
הדרך האקולוגית ביותר לטפל ב"ביוב", היא להשתמש ב{{}}שירותי קומפוסט. בדרך זו לא משתמשים במים על מנת להדיח את הצואה והשתן, אלא יש שירותים יבשים. את התוצרת מקמפסטים, וניתן להשתמש בה אח"כ לזיבול.
באנגלית זה נקרא composting toilet, ויש אפילו כאלה מוכנים שאפשר לקנות (לא יודעת אם בארץ).
אפשר גם לבנות לבד. יש כאלה פועלים בקיבוץ לוטן, ושמעתי שגם אצל טליה שניידר, ובטח בעוד מקומות (אולי חוות אדממה).
ספר טוב בנושא הוא the humanure handbook
ויש עוד.
2002]כתבה על שירותים חסכוניים במים June July[/po]/Water Wise Toilets. למטה יש קישורים לחברות שמייצרות את השירותים הללו.
1983]וגם March April[/po]/Compost on the Rocks
באנגלית זה נקרא composting toilet, ויש אפילו כאלה מוכנים שאפשר לקנות (לא יודעת אם בארץ).
אפשר גם לבנות לבד. יש כאלה פועלים בקיבוץ לוטן, ושמעתי שגם אצל טליה שניידר, ובטח בעוד מקומות (אולי חוות אדממה).
ספר טוב בנושא הוא the humanure handbook
ויש עוד.
2002]כתבה על שירותים חסכוניים במים June July[/po]/Water Wise Toilets. למטה יש קישורים לחברות שמייצרות את השירותים הללו.
1983]וגם March April[/po]/Compost on the Rocks
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
ביוב באופן טבעי
בחוה האקולוגית במודיעין ש שירותים כמו ש-טרה רוסה מתארת
4 תאי שירותים בהם יש אסלה המונחת מעל בור גדול מבוטן כך שאין קשר בין התוצרת לאדמה. מאחורי השירותים, למטה יש דלת וארובה למניעת ריחות (הריחות עולים למעלה).
בכל תקופה תא שירותים אחד פתוח. בכל תא יש דלי עם עלים יבשים. אחרי שעושים את התוצרת, לוקחים חופן עלים, זורקים לתוך הבור, כולל נייר הטואלט והגליל בסוף. כשהבור מתמלא, נועלים את התא לחצי שנה. אחרי חצי שנה פותחים את התא מהדלתות ויש קומפוסט (משובח על פי הדיווח) שיכול לשמש לדישון עצי נוי.
כשנועלים תא אחד למשך חצי שנה משתמשים בתא אחר.
מהתרשמות אישית, השירותים נקיים ויפים, אבל את הילדים שלי הפחיד לשבת על אסלה כשיש בור שחור מתחת. הם יתרגלו, אני מניחה מכיוון שנבקר שם לעתים קרובות. לי היה נחמד להשתמש ומוזר לא להוריד מים...
07]כך Composting toilet[/po].jpg זה נראה במודיעין מבחוץ.
וכך זה נראה מבפנים.
4 תאי שירותים בהם יש אסלה המונחת מעל בור גדול מבוטן כך שאין קשר בין התוצרת לאדמה. מאחורי השירותים, למטה יש דלת וארובה למניעת ריחות (הריחות עולים למעלה).
בכל תקופה תא שירותים אחד פתוח. בכל תא יש דלי עם עלים יבשים. אחרי שעושים את התוצרת, לוקחים חופן עלים, זורקים לתוך הבור, כולל נייר הטואלט והגליל בסוף. כשהבור מתמלא, נועלים את התא לחצי שנה. אחרי חצי שנה פותחים את התא מהדלתות ויש קומפוסט (משובח על פי הדיווח) שיכול לשמש לדישון עצי נוי.
כשנועלים תא אחד למשך חצי שנה משתמשים בתא אחר.
מהתרשמות אישית, השירותים נקיים ויפים, אבל את הילדים שלי הפחיד לשבת על אסלה כשיש בור שחור מתחת. הם יתרגלו, אני מניחה מכיוון שנבקר שם לעתים קרובות. לי היה נחמד להשתמש ומוזר לא להוריד מים...
07]כך Composting toilet[/po].jpg זה נראה במודיעין מבחוץ.
וכך זה נראה מבפנים.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
ביוב באופן טבעי
עד לפני שנה גרנו בדום (מין אוהל-בית) והפתרון שלנו היה בור ספיגה. זה לא פתרון טוב בכלל, מפני שהוא יוצר אדמה עשירה מדי בחנקן (ללא פחמן שיאזן את זה וייצור קומפוסט), וגם רוויה מדי במים (לא מנקזת גשמים וכו'). יש בארץ כמה מושבים שעדיין לא מחוברים לביוב ולכל בית יש כמה בורות ספיגה. גרתי במושב כזה. בחורף כל בית היה על אי (בים של מי גשם שלא חלחלו לאדמה הרוויה).
מכירה עוד מקום שמשתמש בפתרון ש-טרה רוסה ו-אביב חדש תיארו. שם משתמשים בנסורת (מעץ טבעי) במקום בעלים יבשים. זה לא משנה מה, העיקר שיהיה טבעי ועשיר מאוד בפחמן (כל סוג של פסולת צמחית - גזם טחון וכו').
מכירה עוד מקום שמשתמש בפתרון ש-טרה רוסה ו-אביב חדש תיארו. שם משתמשים בנסורת (מעץ טבעי) במקום בעלים יבשים. זה לא משנה מה, העיקר שיהיה טבעי ועשיר מאוד בפחמן (כל סוג של פסולת צמחית - גזם טחון וכו').
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
ביוב באופן טבעי
תהליך סינון דרך חילחול בכל מיני שכבות וכשהמים מגיעים לאדמה, הם כבר לא מי ביוב.
עכשיו אני נזכרת ששמעתי על זה... בכל אופן זה מצלצל מוכר. אולי קשור לפרמקלצ'ר? לא זוכרת.
עכשיו אני נזכרת ששמעתי על זה... בכל אופן זה מצלצל מוכר. אולי קשור לפרמקלצ'ר? לא זוכרת.
-
ביוב באופן טבעי
קראתי גם שיש היום אסלות מיוחדות בהן כן משתמשים במים, אבל כובד המים אינו הדבר היחיד שמוריד את התוצרת, אלא יש גם מין ואקום (כמו בשירותים של מטוס?). בשירותים כאלה כל הדחה דורשת רק 1.5 ליטר מים. מעניין אם יש כאלה אסלות בארץ...מישהו יודע?
-
ביוב באופן טבעי
טרה, תודה רבה על החומר וההשקעה. ותודה גם אביב ויעלי.
שמעתי על שירותי קומפוסט ועוד לא החלטתי אם הרעיון נועז מידי בשבילי או שיש מה לשקול...
בכל מקרה ובלי להתייחס כרגע לעניניי חוק, אישורים ומערכת הביוב של הישוב, אני מחפשת מידע על טיפול במי ביוב שחורים. מכונת כביסה, מקלחות, כיורים יוזרמו לגינה, ניאגרות (אם נוותר על שירותי הקומפוסט...) וכו'.
טוב, מצאתי חבר שכנראה מבין עניין. מבטיחה לשתף במידע.
שמעתי על שירותי קומפוסט ועוד לא החלטתי אם הרעיון נועז מידי בשבילי או שיש מה לשקול...
בכל מקרה ובלי להתייחס כרגע לעניניי חוק, אישורים ומערכת הביוב של הישוב, אני מחפשת מידע על טיפול במי ביוב שחורים. מכונת כביסה, מקלחות, כיורים יוזרמו לגינה, ניאגרות (אם נוותר על שירותי הקומפוסט...) וכו'.
טוב, מצאתי חבר שכנראה מבין עניין. מבטיחה לשתף במידע.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ביוב באופן טבעי
טיפול במי ביוב שחורים
הפתרון השני שחיפשת הוא בריכות. היה על זה מאמר באחת מחוברות עלון באופן טבעי, לא זוכרת איזה.
חפשי "ערוגות סוף וקנה" או Reed Beds.
את יכולה לפנות לאדריכלית האקולוגית מיכל ויטל , שמסתובבת פה באתר, כי יש לפחות שתי חברות ישראליות שמציעות מיחזור של מים אפורים, והיא מכירה אותן. אחת לכמה זמן הן עושות פרזנטציות ואפשר לבוא.
הפתרון השני שחיפשת הוא בריכות. היה על זה מאמר באחת מחוברות עלון באופן טבעי, לא זוכרת איזה.
חפשי "ערוגות סוף וקנה" או Reed Beds.
את יכולה לפנות לאדריכלית האקולוגית מיכל ויטל , שמסתובבת פה באתר, כי יש לפחות שתי חברות ישראליות שמציעות מיחזור של מים אפורים, והיא מכירה אותן. אחת לכמה זמן הן עושות פרזנטציות ואפשר לבוא.
-
ביוב באופן טבעי
למיטב ידיעתי, בחצרבגודל ישראלי אפשר להשתמש בבריכות לטיפול במים אפורים, אבל לא לטיפול במים שחורים.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
ביוב באופן טבעי
יש ספר חדש בהוצאת יער על הנושא הזה. תרגום של ספר שהיה רב מכר. נראה משו משו (הייתי קונה אם לא הייתי בדיוק אורזת).
אין לי עוד פרטים (יש למישהו?)
אין לי עוד פרטים (יש למישהו?)
-
ביוב באופן טבעי
אבל את הילדים שלי הפחיד לשבת על אסלה כשיש בור שחור מתחת
גם אותי זה היה מפחיד. פעם הצצתי לתוך אסלה עתיקה בטירה אנגלית - זה נראה בדיוק כמו המושב שבמודיעין, וזה אפילו היה במסדרון ולא בחדר נפרד, והחור הגיע למטה למטה דרך כל הטירה עד ליסודות של הטירה או לנחל שזרם מתחת לטירה. זה נראה לי מפחיד נורא.
האופציה הרגילה באותם זמנים היתה סירי לילה בחדרים, שהמשרתים היו מרוקנים.
גם אותי זה היה מפחיד. פעם הצצתי לתוך אסלה עתיקה בטירה אנגלית - זה נראה בדיוק כמו המושב שבמודיעין, וזה אפילו היה במסדרון ולא בחדר נפרד, והחור הגיע למטה למטה דרך כל הטירה עד ליסודות של הטירה או לנחל שזרם מתחת לטירה. זה נראה לי מפחיד נורא.
האופציה הרגילה באותם זמנים היתה סירי לילה בחדרים, שהמשרתים היו מרוקנים.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
ביוב באופן טבעי
כשהייתי נער הייתי באיזה מחנה (גדנע או משהו כזה). היה שם בור כזה (אולי לא אקולוגי, אבל בור בור).
עשיתי שם מה שעשיתי, אבל אז...
נפל לי משהו חשוב לתוך הבור !!
לא זוכר מה זה היה (שעון, ארנק, משהו כזה) אבל זה היה פשוט נורא! לעמוד שם ולראות את הדבר שלי מתבוסס בכל-כך הרבה חרא!

עשיתי שם מה שעשיתי, אבל אז...
נפל לי משהו חשוב לתוך הבור !!
לא זוכר מה זה היה (שעון, ארנק, משהו כזה) אבל זה היה פשוט נורא! לעמוד שם ולראות את הדבר שלי מתבוסס בכל-כך הרבה חרא!

-
ביוב באופן טבעי
אולי לא אקולוגי, אבל בור בור
זה לא אקולוגי. זה משהו כמו בור ספיגה - שגורם לחילחול של הצרכים למי התהום וכו'.
ו-
על החוויה הקשה.
זה לא אקולוגי. זה משהו כמו בור ספיגה - שגורם לחילחול של הצרכים למי התהום וכו'.
ו-

ביוב באופן טבעי
אוי עודד, קרתה לך התאונה שכלכך מטרידה אותי כל פעם שאני פוגשת שירותי חור!!!! תנחומיי...אני קצת פוחדת אבל מסוקרנת, מה עשית?? S-:
למיטב ידיעתי, בחצר בגודל ישראלי אפשר להשתמש בבריכות לטיפול במים אפורים, אבל לא לטיפול במים שחורים.
טרה, את יודעת אולי את החוק במקרה של חצר בגודל דונם, בישוב קטנצ'יק, עם מערכת ביוב בעייתית? (קצת הגזמתי?)
אני מכירה חוות בודדים שמטפלת בביוב השחור בעזרת בריכת קנים. זה נראה ממש אסתטי ותמים. ולא מריח בכלל.
למיטב ידיעתי, בחצר בגודל ישראלי אפשר להשתמש בבריכות לטיפול במים אפורים, אבל לא לטיפול במים שחורים.
טרה, את יודעת אולי את החוק במקרה של חצר בגודל דונם, בישוב קטנצ'יק, עם מערכת ביוב בעייתית? (קצת הגזמתי?)
אני מכירה חוות בודדים שמטפלת בביוב השחור בעזרת בריכת קנים. זה נראה ממש אסתטי ותמים. ולא מריח בכלל.
-
ביוב באופן טבעי
לא, אין לי מושג.
אבל אם לי היה רק דונם, לא הייתי "מבזבזת את השטח הנותר לאחר בניית הבית ללטיפול במים שחורים. אבל זה כמובן עניין של סדר עדיפויות אישי.
אבל אם לי היה רק דונם, לא הייתי "מבזבזת את השטח הנותר לאחר בניית הבית ללטיפול במים שחורים. אבל זה כמובן עניין של סדר עדיפויות אישי.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
ביוב באופן טבעי
מה עשית?
פה נמדד הערך שאתה נותן לדברים. זה ממש דילמה שכאילו מישהו המציא אותה (נניח בפעולה בצופים...).
או אפשר לשאול את זה כך:
איזה דבר מספיק יקר לך כדי שתוציא אותו מבור מלא חרא?
ארנק עם 1000 שח? 10,000 ש"ח? 100,000 ש"ח?
מתנה שקיבלת מאהובתך?
האלבום של תמונות החתונה? (מי לוקח דבר כזה לשירותי בור...)
המכנסיים שלך, כדי שלא תצא מהשירותים עם תחתונים/עירום?
במקרה שלי, זה לא היה שווה. אמרתי ביי ביי ונפרדתי בצער.
פה נמדד הערך שאתה נותן לדברים. זה ממש דילמה שכאילו מישהו המציא אותה (נניח בפעולה בצופים...).
או אפשר לשאול את זה כך:
ארנק עם 1000 שח? 10,000 ש"ח? 100,000 ש"ח?
מתנה שקיבלת מאהובתך?
האלבום של תמונות החתונה? (מי לוקח דבר כזה לשירותי בור...)
המכנסיים שלך, כדי שלא תצא מהשירותים עם תחתונים/עירום?
במקרה שלי, זה לא היה שווה. אמרתי ביי ביי ונפרדתי בצער.
-
- הצטרפות: 13 נובמבר 2004, 00:15
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_ויטל*
ביוב באופן טבעי
שלום בשמת, וכל שאר האנשים
ממש היום הסתיימה אצלנו בנית מערכת טיהור מים, יצאה מערכת מדהימה.
אתם מוזמנים לראות, בשמת את לא תכירי את החצר, פתאום עם כל צמחי המים...
באמת מוזמנים
מיכל
ממש היום הסתיימה אצלנו בנית מערכת טיהור מים, יצאה מערכת מדהימה.
אתם מוזמנים לראות, בשמת את לא תכירי את החצר, פתאום עם כל צמחי המים...
באמת מוזמנים
מיכל
-
ביוב באופן טבעי
מיכל, זו מערכת לטיהור כל סוגי המים? גם מהשירותים?
וכמה שטח נדרש בשבילה?
וכמה שטח נדרש בשבילה?
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
ביוב באופן טבעי
מצטרפת לשאלות של בשמת..
נשמע מעניין מאוד...
(איפה את גרה?)
נשמע מעניין מאוד...
(איפה את גרה?)
ביוב באופן טבעי
או, זו שאלה שאני אף פעם אף פעם לא רוצה להצטרך לענות אליה.....שמחה שיצאת בזול..
מיכל, שמחה שהצטרפת,
אני חוששת שבזמן הקרוב לא יצא לי להסתובב בארץ ולכן אני ממש אשמח לכמה תשובות פה, אם זה בסדר מבחינתך...
מבירור שעשיתי הבנתי שמערכת צמחים לטיפול במי ביוב מורכבת ממיכל סגור ומבריכת צמחים. במיכל שוקעים כל המשקעים והנוזלים ממשיכים דרך צינור לבריכה, שם שותים אותם הצמחים. האם זו המערכת לטיהור מים שבניתם?
וגם אני מצטרפת לשאלות של בשמת..
תודה.
או, זו שאלה שאני אף פעם אף פעם לא רוצה להצטרך לענות אליה.....שמחה שיצאת בזול..
מיכל, שמחה שהצטרפת,
אני חוששת שבזמן הקרוב לא יצא לי להסתובב בארץ ולכן אני ממש אשמח לכמה תשובות פה, אם זה בסדר מבחינתך...
מבירור שעשיתי הבנתי שמערכת צמחים לטיפול במי ביוב מורכבת ממיכל סגור ומבריכת צמחים. במיכל שוקעים כל המשקעים והנוזלים ממשיכים דרך צינור לבריכה, שם שותים אותם הצמחים. האם זו המערכת לטיהור מים שבניתם?
וגם אני מצטרפת לשאלות של בשמת..
תודה.
-
ביוב באופן טבעי
מישהו כבר קרא את הספר החדש שטליה הוציאה בנושא? איך הוא?
-
ביוב באופן טבעי
ראיון עם טליה שניידר קקיפוביה בהארץ
ביוב באופן טבעי
אני קראתי את הספר "זבל אנושי", בתרגומה של טליה שניידר. ספר מצויין המאיר את צרכינו באור חדש. מומלץ. אחרי קריאה תרוצו להקים לכם שרותי קומפוסט.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
ביוב באופן טבעי
האם מאונדקס? (אם לא, לאנדקס). מקבלת הודעת שגיאה בחיפוש הפניות לכאן.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
ביוב באופן טבעי
או לא לאנדקס סתם - לאחד עם הדף על שירותי קומפוסט ובכלל על מחזור בחדר השירותים, לעשות דף אינדקס.. טוב הלכתי לישון.
-
ביוב באופן טבעי
מי מתמצא בפן החוקי של אגרת ביוב?
זאת המצאה חדשה אצלנו בישוב (מכירה בעבר מחשבונות המים בעיר אבל כאן לא הרשות המקומית מספקת את המים).
צורפנו לאיזה תאגיד אזורי ועכשיו צריך להתחיל לשלם אגרת ביוב בסך 2.2 ש' לקוב. כן כן.
עכשיו, מילא הייתי משתמשת כלכך הרבה בביוב אבל אני לא.
רב המים שאנחנו צורכים הם לצרכי גידול מזון
היתר - שבשימוש פנים ביתי - ברובם מוזרמים אף הם לגינה.
מיעוט שבמיעוט (כי יש לנו שירותי קומפוסט) משחיר והולך לביוב.
השאלה היא מה החוק אומר והאם יש איזה תקדים בענין שתשלום אגרת הביוב מתבצע לפי שימוש בפועל ולא לפי צריכת מים
והאם יש אפשרות להתנתק משירותי הביוב ולא לשלם בכלל.
זאת המצאה חדשה אצלנו בישוב (מכירה בעבר מחשבונות המים בעיר אבל כאן לא הרשות המקומית מספקת את המים).
צורפנו לאיזה תאגיד אזורי ועכשיו צריך להתחיל לשלם אגרת ביוב בסך 2.2 ש' לקוב. כן כן.
עכשיו, מילא הייתי משתמשת כלכך הרבה בביוב אבל אני לא.
רב המים שאנחנו צורכים הם לצרכי גידול מזון
היתר - שבשימוש פנים ביתי - ברובם מוזרמים אף הם לגינה.
מיעוט שבמיעוט (כי יש לנו שירותי קומפוסט) משחיר והולך לביוב.
השאלה היא מה החוק אומר והאם יש איזה תקדים בענין שתשלום אגרת הביוב מתבצע לפי שימוש בפועל ולא לפי צריכת מים
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
ביוב באופן טבעי
זה לא חוקי.
כי ההנחה של משרד הבריאות ורשויות התכנון היא שרק תאגידי הביוב יכולים למנוע מחיידקים מעוררי מחלות שעלולים להמצא במים משומשים (אפורים/שחורים), לשגשג ולהדביק את האוכלוסיה.
הרע במיעוטו:
אצלינו ניתן היה לבחור, כל היישוב יחד, האם אנחנו משלמים על הביוב פר קוב או לנפש.
פר קוב יוצא זול יותר (למי שממחזר מים).
זה לא חוקי.
כי ההנחה של משרד הבריאות ורשויות התכנון היא שרק תאגידי הביוב יכולים למנוע מחיידקים מעוררי מחלות שעלולים להמצא במים משומשים (אפורים/שחורים), לשגשג ולהדביק את האוכלוסיה.
הרע במיעוטו:
אצלינו ניתן היה לבחור, כל היישוב יחד, האם אנחנו משלמים על הביוב פר קוב או לנפש.
פר קוב יוצא זול יותר (למי שממחזר מים).
-
ביוב באופן טבעי
אוקי, נניח שלא מדברים על מים אפורים
אבל עדיין, בבתים שיש לידם אדמה (אפילו מעט אדמה) יש להניח שחלק מהמים לא נשלחים לביוב.
השאלה היא אם כבר קרה איפושהו שהצליחו לשלם לפי שימוש בביוב ולא לפי שימוש במים. כי לא חד הם.
אבל עדיין, בבתים שיש לידם אדמה (אפילו מעט אדמה) יש להניח שחלק מהמים לא נשלחים לביוב.
השאלה היא אם כבר קרה איפושהו שהצליחו לשלם לפי שימוש בביוב ולא לפי שימוש במים. כי לא חד הם.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
ביוב באופן טבעי
למיטב ידיעתי לא.
פרט, כאמור, למקומות בהם משלמים לפי נפש.
אגב, בהנחה שהיחס בין מים שהולכים לגינה למים שהולכים לבית דומה בכל הבתים, המחיר עבור ביוב לקוב מים שנכנסים לבית מגלם את העובדה שהביוב מטפל רק בחלק מהמים. אני משערת שבעיר (כמעט כל המים הולכים לביוב) מחיר טיפול (ביוב) בקוב מים שנכנסים הוא גבוה יותר, כי מטפלים באחוז גבוה יותר מהק(ו)בים.
ובסוף גובים את הסכום המקסימלי שאנשים מוכנים לשלם.
פרט, כאמור, למקומות בהם משלמים לפי נפש.
אגב, בהנחה שהיחס בין מים שהולכים לגינה למים שהולכים לבית דומה בכל הבתים, המחיר עבור ביוב לקוב מים שנכנסים לבית מגלם את העובדה שהביוב מטפל רק בחלק מהמים. אני משערת שבעיר (כמעט כל המים הולכים לביוב) מחיר טיפול (ביוב) בקוב מים שנכנסים הוא גבוה יותר, כי מטפלים באחוז גבוה יותר מהק(ו)בים.
ובסוף גובים את הסכום המקסימלי שאנשים מוכנים לשלם.
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
ביוב באופן טבעי
האם מים לגינה מחושבים גם לצורך אגרת ביוב?
נשמע לי לא הגיוני.
אגב, בהנחה שהיחס בין מים שהולכים לגינה למים שהולכים לבית דומה בכל הבתים, המחיר עבור ביוב לקוב מים שנכנסים לבית מגלם את העובדה שהביוב מטפל רק בחלק מהמים.
לא הבנתי...
אחד הפתרונות הוא להתנתק, לפחות לחלק מהשנה גם מצריכת מים בעזרת מע' של אגירת מי גשם.
יכול להיות שמשבר המים הנוכחי יגרום לכתיבת תקנות למיחזור מים ולפיכך גם לשינוי תקנות אגרת הביוב.
נשמע לי לא הגיוני.
אגב, בהנחה שהיחס בין מים שהולכים לגינה למים שהולכים לבית דומה בכל הבתים, המחיר עבור ביוב לקוב מים שנכנסים לבית מגלם את העובדה שהביוב מטפל רק בחלק מהמים.
לא הבנתי...
אחד הפתרונות הוא להתנתק, לפחות לחלק מהשנה גם מצריכת מים בעזרת מע' של אגירת מי גשם.
יכול להיות שמשבר המים הנוכחי יגרום לכתיבת תקנות למיחזור מים ולפיכך גם לשינוי תקנות אגרת הביוב.
-
ביוב באופן טבעי
ליאת, מים לגינה ולבית מגיעים מאותו ברז עם אותו שעון.
לא זוכרת איך זה בעיר אבל השמות והתעריפים (לפני מעמ) הם כאלה:
ביתי א' 11 קוב ב3.6 ש'/קוב (תלוי מספר נפשות. מאדם חמישי בבית יש תוספת למכסה זו).
ביתי ב 7 קוב ב5 ש'/קוב
ביתי ג' ב6.9 ש'/קוב (לא יודעת כמה קובים, לא עברנו את המיכסה).
בחודש אפריל צרכנו 34 ליטר, עיקרו על גינון, ועדין השימוש נחשב "ביתי".
לפי מה שכתוב בפלאייר המהודר המסביר לנו את המס החדש, הוא נגבה רק על שימוש ביתי. כנראה שהדרך היחידה בשבילם להבחין בין בית וגינה היא ע"י הצבת רף מסוים (כמה עשרות קובים, מן הסתם).
לא זוכרת איך זה בעיר אבל השמות והתעריפים (לפני מעמ) הם כאלה:
ביתי א' 11 קוב ב3.6 ש'/קוב (תלוי מספר נפשות. מאדם חמישי בבית יש תוספת למכסה זו).
ביתי ב 7 קוב ב5 ש'/קוב
ביתי ג' ב6.9 ש'/קוב (לא יודעת כמה קובים, לא עברנו את המיכסה).
בחודש אפריל צרכנו 34 ליטר, עיקרו על גינון, ועדין השימוש נחשב "ביתי".
לפי מה שכתוב בפלאייר המהודר המסביר לנו את המס החדש, הוא נגבה רק על שימוש ביתי. כנראה שהדרך היחידה בשבילם להבחין בין בית וגינה היא ע"י הצבת רף מסוים (כמה עשרות קובים, מן הסתם).
-
ביוב באופן טבעי
34 ליטר
קוב, נכון?
עד כמה שאני יודעת החלוקה בין ביתי לגינון אמורה להיות לפי שטח הגינה. יש איזו נוסחא לחישוב.
בירושלים, ברגע שחברת הגיחון הפכה לחברה עצמאית בפיקוח העירייה, נערכו הרבה מדידות (לא חוקיות לדעתי) מחדש כדי להעלות את תשלומי המים-ביוב בלי להעלות תעריפים. רק אנשים שבדקו טוב טוב את החשבונות יכלו להבחין במקור השינויים.
קוב, נכון?
עד כמה שאני יודעת החלוקה בין ביתי לגינון אמורה להיות לפי שטח הגינה. יש איזו נוסחא לחישוב.
בירושלים, ברגע שחברת הגיחון הפכה לחברה עצמאית בפיקוח העירייה, נערכו הרבה מדידות (לא חוקיות לדעתי) מחדש כדי להעלות את תשלומי המים-ביוב בלי להעלות תעריפים. רק אנשים שבדקו טוב טוב את החשבונות יכלו להבחין במקור השינויים.
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
ביוב באופן טבעי
תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם רוב המיים שבשימוש בייתי ממוחזרים לשימוש בגינה- זה לא אמור היה להוריד את צריכת המים לצרכי גינון, ומכאן את צריכת המים באופן כללי?
ז"א שגם אם התשלום לביוב הוא לפי צריכת המים, אבל אתם מנצלים את המים האפורים לשימוש נוסף בגינה- אתם צורכים פחות מים, ולפיכך תשלמו פחות על ביוב, לא?
ז"א שגם אם התשלום לביוב הוא לפי צריכת המים, אבל אתם מנצלים את המים האפורים לשימוש נוסף בגינה- אתם צורכים פחות מים, ולפיכך תשלמו פחות על ביוב, לא?
-
ביוב באופן טבעי
אנחנו לא צורכים פחות מים כי יש גינה גדולה.
הצריכה הביתית קטנה למדי, עיקר הצריכה היא מהברזים שבחוץ.
ליאת - קוב. כן. כמובן.
אני לא יודעת עד כמה זה נכון לישוב חקלאי, הענין הזה עם המדידות. החצרות הכי קטנות פה הן של חצי דונם ויש גם כאלה של 3 דונם (ואלה כבר יש להם מכסת מים של חקלאות).
ובעצם, אם יש חוק נגד השקיית גינות, מה זה משנה כמה חצר יש לך? את לא אמורה להשתמש במים לצרכי גינה...
(ולא, אפאחד לא עשה כלום בענין מדידות וכו'. פשוט הודיעו לנו שמתחילים לגבות רטרואקטיבית מתחילת השנה לפי צריכה. זהו)
הצריכה הביתית קטנה למדי, עיקר הצריכה היא מהברזים שבחוץ.
ליאת - קוב. כן. כמובן.
אני לא יודעת עד כמה זה נכון לישוב חקלאי, הענין הזה עם המדידות. החצרות הכי קטנות פה הן של חצי דונם ויש גם כאלה של 3 דונם (ואלה כבר יש להם מכסת מים של חקלאות).
ובעצם, אם יש חוק נגד השקיית גינות, מה זה משנה כמה חצר יש לך? את לא אמורה להשתמש במים לצרכי גינה...
(ולא, אפאחד לא עשה כלום בענין מדידות וכו'. פשוט הודיעו לנו שמתחילים לגבות רטרואקטיבית מתחילת השנה לפי צריכה. זהו)
-
-
ביוב באופן טבעי
תעריפים מתוך האתר של רשות המים:
תעריפי המים במגזר הביתי
תעריף א'* עד 8 מ"ק ראשונים 4.144
תעריף ב' עד 7 מ"ק נוספים 5.705
תעריף ג' מעבר לכמות זו 7.858
אגרות הביוב
תעריף אגרת ביוב – שונה
מתאגיד לתאגיד
סך הכמות שנצרכה
מחויבת בתעריף זה
(למעט ההקצאה לגינון)
סביב 2 ₪ למ"ק, בממוצע
במגזר הביתי
תעריפי המים במגזר הביתי
תעריף א'* עד 8 מ"ק ראשונים 4.144
תעריף ב' עד 7 מ"ק נוספים 5.705
תעריף ג' מעבר לכמות זו 7.858
אגרות הביוב
תעריף אגרת ביוב – שונה
מתאגיד לתאגיד
סך הכמות שנצרכה
מחויבת בתעריף זה
(למעט ההקצאה לגינון)
סביב 2 ₪ למ"ק, בממוצע
במגזר הביתי
- למשק בית מעל 4 נפשות ניתנת כמות נוספת של 3 מ"ק לכל נפש נוספת בתעריף זה.
-
ביוב באופן טבעי
ועכשיו - דעתי.
נראה לי חצוף ביותר לגבות מחיר המשתנה מתאגיד לתאגיד.
מה, הביוב שלי שווה יותר?
מנצלים אותו אחרת וזה משתלם לי?
אני הרי לא יכולה לבחור תאגיד בשוק החפשי, נכון? אין תחרות, הפיקוח לרב מתגמש לפי בעלי המאה והמחירים רק יעלו.
גם יש אינטרס כלכלי לא למחזר את המים בשיטות ביתיות, אלא להמשיך לעשות כסף על ביוב.
שוב, נראה לי שרק התנתקות מהמערכת (כלומר, אגירת מי גשם), יכולה להתגבר על המכשולים האלו.
אלא אם... את בעניין של לובי בכנסת ושינוי חקיקה.
אני לא.
(רק אם יש עוגות
)
נראה לי חצוף ביותר לגבות מחיר המשתנה מתאגיד לתאגיד.
מה, הביוב שלי שווה יותר?
מנצלים אותו אחרת וזה משתלם לי?
אני הרי לא יכולה לבחור תאגיד בשוק החפשי, נכון? אין תחרות, הפיקוח לרב מתגמש לפי בעלי המאה והמחירים רק יעלו.
גם יש אינטרס כלכלי לא למחזר את המים בשיטות ביתיות, אלא להמשיך לעשות כסף על ביוב.
שוב, נראה לי שרק התנתקות מהמערכת (כלומר, אגירת מי גשם), יכולה להתגבר על המכשולים האלו.
אלא אם... את בעניין של לובי בכנסת ושינוי חקיקה.
אני לא.
(רק אם יש עוגות

-
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
ביוב באופן טבעי
יש חידושים בנושא?
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
ביוב באופן טבעי
האם מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שמישתמש במערכת BIOROCK או כפי שקוראים לה בארץ "בי-ירוק". החברה שמוכרת את המערכת לא מוכנה להפנות למישהו כזה מאחר שהם טוענים שאף אחד לא רוצה שידעו כי הוא מטפל במים שחורים ומישתמש בהם להשקיה. אני שוקל לבנות מערכת כזאת אך מאד הייתי רוצה לראות ולהיתרשם ממערכת בנויה כזאת לפני כן.