בלוטים בישול קליה קמח

שולמית*
הודעות: 88
הצטרפות: 28 אפריל 2003, 11:21

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי שולמית* »

נאמר לנו פעם שאפשר לקלף בלוט (מעץ אלון), ואת החלק הפנימי לטגן ולאכול. ניסינו עכשיו לחפש מידע על זה, ויש בלא מעט אתרים, אבל בכולם מדובר בטחינת הבלוט לקמח, ושילובו במאכלים שונים. אם אנחנו לא רוצים לטחון אותו אלא לטעום אותו שלם (מטוגן או קלוי) - יש עם זה איזו בעיה? נודה למבינים.
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי יולי_קו »

אנחנו בישלנו ואכלנו בשבוע שעבר, וזה היה טעים. הכנו גם ריבה טעימה ממה שנשאר.
נדרשת המון השקעה בקילוף, ניקוי ואז כמה סבבים של בישול ושפיכת מים בשביל לסלק את החומר המר (טנינים). זה תהליך ארוך.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אפשר גם לקלות, כמו ערמונים.
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי יולי_קו »

יונת,
האם הקליה מפרקת את הטנינים? הבנתי שזו הבעיה באכילת בלוטים, ולכן הומלץ להרתיח במים מספר פעמים, כולל החלפה למים נקיים כל פעם. האם רק קליה זה מספיק טוב? מעולם לא נתקלתי בהמלצה כמו שלך קודם. אם זה מספיק- כמה זמן קליה ובאיזה חום?
שולמית*
הודעות: 88
הצטרפות: 28 אפריל 2003, 11:21

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי שולמית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה רבה יולי ויונת! וגם אני אשמח לתשובה לשאלה של יולי.
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי יולי_קו »

דרך אגב,
אנחנו קלינו חלק מהבלוטים, אבל זה היה אחרי תהליך הבישול שתואר למעלה. יצא טעים. חשבנו חלק מזה לטחון לקמח, אבל נשאר ממש מעט, וזה לא בוצע.
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי יולי_קו »

בדף זה נשמח לרכז מידע בנושא הכנת בלוטים (של אלון) לאכילה.
תחילת השיחה הועברה מ ככר השוק.

בתאבון !
זרח_הפרח*
הודעות: 529
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

אני הכנתי בלוטים כמה שנים. לא הכנתי קמח, כי לא היתה לי מספיק סבלנות לקלף כאלה כמויות של בלוטים (אף אחת לא חלקה איתי את שמחת הקילוף).
אכלנו אותם בשתי צורות.
קלויים בתנור - לחתוך לפרוסות, להשרות כיממה עם כמה החלפות מים (כמו, נניח, שעועית), לפזר בתבנית ולתנור על חום 180 בערך, כחצי שעה.
ברוטה לפסטה - זה היה המתכון החביב עלינו. שוב לפרוס ולהשרות, ואז להוסיף לרוטב שמנת ובטטה. הם נהיים כאלה נימוחים ורכים, ומוסיפים טעם של ערמונים לפסטה. מאוד אוהבות פה.
מוסיפה שכדאי להשתמש רק בבלוטים של אלון תבור, כי הבלוטים של שני סוגי האלון האחרים (מצוי ותולע) מאוד מאוד מרים יחסית אליו.
יולי_קו
הודעות: 3248
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

בלוטים בישול קליה קמח

שליחה על ידי יולי_קו »

הכנו שייק מאוד טעים לכיוון לא מתוק על בסיס בלוטים מבושלים (כולל החלפות מים וכו׳) ויוגורט ביתי שטעמו יחסית חמוץ.
המרכיבים:
יוגורט, בלוטים, שורש כורכום טרי (אפשר להשתמש בתבלין כורכום באבקה במקום), שורש ג׳ינג׳ר/זנגוויל טרי (כנ״ל תבלין באבקה).
הטחינה היתה חלקית בכוונה (אנחנו אוהבים לפעמים לטעום חתיכות), אבל אפשר לטחון עד למרקם חלק וקטיפתי.
יצא מעולה ונזלל עד תום.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”