גינות קהילתיות

אנונימי

גינות קהילתיות

שליחה על ידי אנונימי »

דף זה נועד לספר על פעילויות של גינות קהילתיות בישראל על פי איזורים בארץ.
מוזמנים לעדכן על גינות שפעילות באזורכם. {@

|עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ|
טקסט שנכתב ע"י "גינות קהילה בישראל"- התארגנות פעילים למען גינות קהילה בישראל:

מהו גינון קהילתי?

גינון קהילתי הנו מסגרת עבודה משותפת של קבוצת אנשים הרואים עצמם מחויבים לאימוץ ולטיפוח שטח אדמה (ציבורי או פרטי). טיפוח זה יכול לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים, על פי הרצונות והצרכים של התושבים הפעילים בה: ערוגות אישיות ו/או משותפות של צמחי תועלת ונוי, בוסתן עצי פרי עם שבילים וספסלים, שטח בר שתושבים לוקחים אחריות על טיפוחו- כל אחת מאפשרויות אלו או שילוב ביניהן - כשהמשותף לכולן הינם קשרי הגומלין שגינה קהילתית מזמנת - בין תושבים לבין עצמם ובין תושבים לאדמה ולטבע.

תרומתן של הגינות הקהילתיות לאיכות החיים בישוב:
  1. עידוד אזרחות פעילה- תושבים לוקחים אחריות על איכות חייהם ומשפיעים על העיצוב והשימוש בשטחים הציבוריים העירוניים, תוך ביסוס תקשורת ישירה עם נציגי הרשות המקומית.
  1. חיזוק קשרי קהילה - עבודת צוות בין קבוצות ופרטים בקהילה הפועלים למען מטרה משותפת, תוך יחסים שוויוניים ובקבוצה רב- גילאית. היכרויות חדשות תורמות להידוק קשרי גומלין בין אנשים בקהילה. העבודה בגינה מחזקת את תחושת השייכות של הפרט לסביבת מגוריו, תוך העצמת אוכלוסיות ויצירת מסגרת מקומית תומכת לפעילות חברתית ותרבותית (שבתות, חגים, חוגים ועוד). פעילות משפחתית בגינה מספקת הזדמנות לזמן איכות משמעותי.
  2. שימור מגוון ביולוגי מקומי של בע"ח וצמחי בר.
  3. חינוך סביבתי- הגינה היא מרכז להגברת מודעות ולמידה של תכנים סביבתיים לכל גיל בנושאים כגון: הטבע העירוני, חקלאות ברת-קיימא ותזונה בריאה, הפחתת הצריכה ומיחזור.
  1. שיפור חזות השכונות ותדמיתן- חיזוק הגאווה המקומית והקשר בין תושבים לשכונות מגוריהם, וכן תרומה לעליית ערך נדל"ן.
  2. גידול תוצרת מזון - ירקות ופירות וכן תבלינים, צמחי מרפא, פרחים ועוד.

בישראל פועלות כיום כ-200 גינות קהילתיות. חלק מגינות אלו נתמכות על-ידי הרשויות המקומיות בצורות שונות כגון הקצאת שטח ציבורי, אספקת מים, הקצאת אנשי קשר ומקצוע ברשות לצורך תמיכה בפעילות ועידודה, ארגון אירועים שונים בגינות וכדומה. חלקן נתמכות על-ידי גופים שונים כדוגמת החברה להגנת הטבע, החברה למת"נסים ומרכזים קהילתיים (בירושלים), ארגון שומרה לסביבה טובה וכדומה. חלק מהגינות פועל בצורה עצמאית לחלוטין, מתוך יוזמה קהילתית של אדם או קבוצת אנשים.

ראו: http://israel-gardens.blogspot.com/2009 ... -post.html

|עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ|
להלן רשימה של גינות לפי אזורים בארץ (כרגע מחכה להתמלא).

מזמינה את כל פעילי הגינות לעדכן על הפעילות הברוכה שלכם !

~(אם אפשר אנא עדכנו תחת הכותרת המתאימה ברשימת האזורים בארץ.
לחלופין, הוסיפו את המידע ב'הוספת הערה' ואחד העורכים יכניס זאת למקום המתאים)~

{@

<הדף נוצר ע"י אפרת ו ב-18/12/10>
איזור צפון
גינה קהילתית בכפר גלעדי - הוקמה ע"י כמה פעילים מקומיים בעזרת מועצה אזורית הגליל העליון. הפעילים קיבלו הדרכה גינונית מהמכללה לפרמאקלצ'ר (אלכס קצ'אן). כ-30 פעילים מכל הגילאים. לכל אחד/משפחה יש ערוגה. מגדלים בשיטת ה"ביו-אינטנסיב" [פרמאקלצ'ר + אורגני + אינטנסיבי].
איזור השרון
איזור ת"א
איזור השפלה
הגינה הקהילתית במושב שדמה:
נפגשים כל יום שלישי ב16:30
ערוגות משותפות, מגננים יחד, לומדים על גינון אקולוגי, אוכלים ונהנים :-)
איזור דרום

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

גינות קהילתיות

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

יופי שפתחת את הדף !
{@

עכשיו אני צריכה עזרה בעריכה - האם מישהו (אהבת עולם ??) יכול/ה לעשות פלוסים כאלה של איזורים בארץ:

אני יכולה לעשות לך פלוסים. השאלה אם את יודעת לערוך, ותכניסי אח"כ את הטקסט של כל אזור מתחת לפלוס המתאים?
או שאת רוצה קודם לכתוב את הטקסטים, ואז נכניס אותך מתחת לפלוסים?

ודרך אגב, הקטע עם הפלוסים הוא מאוד קל. את יכולה להציץ בדף טקסט נפרש ולראות איך עושים את זה.
אבל בכל מקרה אשמח לעזור אם את צריכה עזרה. רק תגידי מה בדיוק.
אפרת_ו*
הצטרפות: 07 ינואר 2009, 19:54
דף אישי: הדף האישי של אפרת_ו*

גינות קהילתיות

שליחה על ידי אפרת_ו* »

תודה אהבת עולם
אשמח אם תוכלי לפתוח פלוסים כאלה ואז כל אחת תוכל להוסיף מתחת לאיזור שלה פרטים על פעילות של גינה קהילתית באזור
אין לי כרגע את משאבי הזמן הדרושים כדי לכתוב בעצמי על כל הגינות הפעילות כי יש מלא
אה ושכחתי את איזור ירושלים - יש שם לפחות 2 גינות שאני מכירה שפעילות

מקווה שהדף יתפוס תאוצה בהדרגה ככל שיותר אנשים יעדכנו על הפעילות שלהם
אהבת_עולם*

גינות קהילתיות

אפרת, סידרתי את הטקסט הנפרש. תוך כדי כך גם ערכתי בהתאם.
אנא בדקי אם מתאים לך.
אהבת_עולם*

גינות קהילתיות

אם תשימי לב, גם מחקתי את השם שלך מראש ההודעה ובמקום זאת הוספתי אחרי הפתיח הערה שאת זו שיצרת את הדף.
פשוט כי נראה לי שככה יותר ברור שההודעה הזאת היא הודעת פתיח של הדף, ולא סתם הודעה כחלק מדיון.

אם מאיזושהי סיבה זה לא מתאים לך, אני יכולה לשנות חזרה.
אפרת_ו*
הצטרפות: 07 ינואר 2009, 19:54
דף אישי: הדף האישי של אפרת_ו*

גינות קהילתיות

שליחה על ידי אפרת_ו* »

איזה יופי! ממש עריכה יפה והציורים של העצים ממש במקום :-)
האמת שלא חשוב לי שיהיה מצויין השם שלי כפותחת הדף, אפשר פשוט להוריד את זה

רק דבר אחד, תוכלי בבקשה להוסיף את איזור ירושלים?

תודה רבה!
אפרת
רני_כשר*
הצטרפות: 15 יוני 2001, 01:21
דף אישי: הדף האישי של רני_כשר*

גינות קהילתיות

שליחה על ידי רני_כשר* »

אני מזמין מטיילים שבאים לצפון ורוצים מקום לשים את הראש. יש לנו דירה קטנה של בננו החייל, שמסכים לארח מטיילים (מקסימום 4 בחדר) תמורת זה שישאירו נקי ומשהו טעים במקרר. אנחנו מבקשים התנדבות לשעה-שעתיים ביום בעבודה בגינה הקהילתית, בתמורה להשתתפות בתוצרת הגינה.
אפשר לפנות אלי לטל' 5751581 באפס-חמש-אפס.
[איפה כל פעילי הגינות הקהילתיות בארץ? בואו והוסיפו את הפרטים שלכם!!]
שליחת תגובה

חזור אל “גינון וחקלאות”