גירוד בפי הטבעת
-
אנונימי
גירוד בפי הטבעת
{סיכום
שנתיים אחרי שהתחלתי לכתוב את הדף, הצלחתי להיפתר מהבעיה בצורה מאוד פשוטה ולא צפויה:
קרם לחות.
רופא עור שהייתי אצלו אמר לי שזה פשוט יובש ואני צריך למרוח קרם לחות בתדירות גבוהה עד שזה יעבור.
ועכשיו, בזכות זה, כבר לא מגרד לי!
איזה כיף!
שנתיים אחרי שהתחלתי לכתוב את הדף, הצלחתי להיפתר מהבעיה בצורה מאוד פשוטה ולא צפויה:
קרם לחות.
רופא עור שהייתי אצלו אמר לי שזה פשוט יובש ואני צריך למרוח קרם לחות בתדירות גבוהה עד שזה יעבור.
ועכשיו, בזכות זה, כבר לא מגרד לי!
איזה כיף!
-
גבר_מתגרד*
- הצטרפות: 05 מאי 2021, 08:52
גירוד בפי הטבעת
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כבר הרבה זמן שאני סובל מגירוד נוראי מסביב לפי-הטבעת. זה מציק נורא, וזה גם מביך.
פעמיים רופא-עור נתן לי משחה (כל פעם אחרת) וזה אמנם עזר, אבל חזר שוב.
עכשיו הייתי שוב, והוא אמר לי שזה כנראה משהו כרוני, ואין לרפואה "הקונבנציונאלית" דרך יותר מדי טובה להתמודד עם זה.
הוא נתן לי משחה חדשה, שאין בה קורטיזול (או קורטיזון?), כי הוא אמר שבקודמות שקיבלתי כן יש, וזה לא משהו שכדאי לקחת לאורך זמן. הוא אמר שכל עוד המשחה החדשה עוזרת, שאשתמש בה ולא בקודמות, אבל אם זה לא עוזר אז להשתמש לתקופה קצרה באחרות, עם הקורטיזול, עד שזה יעזור.
אני ממש לא רוצה להסתמך באופן קבוע על תרופות.
אני מאמין שיש דרך אחרת, טבעית יותר, להתמודד עם זה. אבל אני לא יודע מה היא.
אני זוכר שגם אבא שלי היה מתגרד שם הרבה. הרופא אמר שזו תופעה נפוצה.
אשמח לשמוע מאנשים שהצליחו להתגבר על תופעה כזו בצורה טבעית, או אם יש לכםן המלצות כלשהן.
תודה.
כבר הרבה זמן שאני סובל מגירוד נוראי מסביב לפי-הטבעת. זה מציק נורא, וזה גם מביך.
פעמיים רופא-עור נתן לי משחה (כל פעם אחרת) וזה אמנם עזר, אבל חזר שוב.
עכשיו הייתי שוב, והוא אמר לי שזה כנראה משהו כרוני, ואין לרפואה "הקונבנציונאלית" דרך יותר מדי טובה להתמודד עם זה.
הוא נתן לי משחה חדשה, שאין בה קורטיזול (או קורטיזון?), כי הוא אמר שבקודמות שקיבלתי כן יש, וזה לא משהו שכדאי לקחת לאורך זמן. הוא אמר שכל עוד המשחה החדשה עוזרת, שאשתמש בה ולא בקודמות, אבל אם זה לא עוזר אז להשתמש לתקופה קצרה באחרות, עם הקורטיזול, עד שזה יעזור.
אני ממש לא רוצה להסתמך באופן קבוע על תרופות.
אני מאמין שיש דרך אחרת, טבעית יותר, להתמודד עם זה. אבל אני לא יודע מה היא.
אני זוכר שגם אבא שלי היה מתגרד שם הרבה. הרופא אמר שזו תופעה נפוצה.
אשמח לשמוע מאנשים שהצליחו להתגבר על תופעה כזו בצורה טבעית, או אם יש לכםן המלצות כלשהן.
תודה.
-
יולי_קו
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
גירוד בפי הטבעת
מבחינת תחזוקה גופנית אפשר לשאול אותך:
איך היציאות שלך (קקי)? קשות/ רכות/ נמרחות/ שלשול/ עצירות...
מה אתה עושה בשביל להתנקות? מנגב/ שוטף במים/ מים וסבון אחרי כל פעם/ מקלחת כל כמה ימים...
מבחינה נפשית רגשית אפשר לשאול:
מתי התחיל הגירוד? לפני כמה זמן, בסמוך לאיזה אירוע בחייך, או אחרי אירוע כזה.
מתי מגרד לך יותר ביממה/בשנה, ומתי פחות.
לפי דעתי הגוף שלך מדבר כאבים ורגשות בצורת תחושות.
אם תשתף אולי נמצא יחד קצה חוט להמשיך ממנו.
איך היציאות שלך (קקי)? קשות/ רכות/ נמרחות/ שלשול/ עצירות...
מה אתה עושה בשביל להתנקות? מנגב/ שוטף במים/ מים וסבון אחרי כל פעם/ מקלחת כל כמה ימים...
מבחינה נפשית רגשית אפשר לשאול:
מתי התחיל הגירוד? לפני כמה זמן, בסמוך לאיזה אירוע בחייך, או אחרי אירוע כזה.
מתי מגרד לך יותר ביממה/בשנה, ומתי פחות.
לפי דעתי הגוף שלך מדבר כאבים ורגשות בצורת תחושות.
אם תשתף אולי נמצא יחד קצה חוט להמשיך ממנו.
גירוד בפי הטבעת
לא מכירה את הבעיה, אבל יכולה להגיד באופן כללי שכשצצה בעיה, זה מצביע על חוסר איזון בסיסי מסוים וכאשר פותרים אותו, הבעיה נעלמת. כלומר למרוח משחה זה רק בקצה של הסימפטום במקום בשורש ולכן זה לא ממש עוזר.
אז הייתי הולכת לכיוון תזונה, איזון רגשי, וכדומה. הייתי גם מתייעצת עם מדקר\ת טוב אם דיקור יכול לעזור ואולי גם לקחת פורמולה של צמחי מרפא (יש מדקרים שעובדים במשולב עם דיקור וצמחים).
אז הייתי הולכת לכיוון תזונה, איזון רגשי, וכדומה. הייתי גם מתייעצת עם מדקר\ת טוב אם דיקור יכול לעזור ואולי גם לקחת פורמולה של צמחי מרפא (יש מדקרים שעובדים במשולב עם דיקור וצמחים).
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
גירוד בפי הטבעת
לי הייתה בעייה דומה. כל כמה חודשים התחיל לגרד, משחה לכמה ימים עזרה והבעיה חזרה לאחר כמה חודשים.
כבר שנה וחצי או שנתיים הבעיה לא חזרה. לדעתי מה שפתר את הבעיה היה להשתמש בבידה במקום נייר טואלט.
הקורונה עזרה, כי בבית יש בידה (בעבודה לא).
כבר שנה וחצי או שנתיים הבעיה לא חזרה. לדעתי מה שפתר את הבעיה היה להשתמש בבידה במקום נייר טואלט.
הקורונה עזרה, כי בבית יש בידה (בעבודה לא).
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
גירוד בפי הטבעת
היה לי את זה, סיוט!!! לקח לי כמה חודשים ומלא משחות להבין שזה היה מזיעה (רצתי המון והזעתי), במידה וזו הסיבה טלק פשוט פותר את הצרה צרורה הזו.
בריאות
בריאות
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
_איך היציאות שלך (קקי)? קשות/ רכות/ נמרחות/ שלשול/ עצירות...
מה אתה עושה בשביל להתנקות? מנגב/ שוטף במים/ מים וסבון אחרי כל פעם/ מקלחת כל כמה ימים..._
כמעט תמיד רכות מאוד. לא שלשול, אבל גם לא חתיכות. דייסה כזו.
אני מנגב עם נייר. לעיתים עם מגבון. מתקלח כל יום בד"כ.
_מתי התחיל הגירוד? לפני כמה זמן, בסמוך לאיזה אירוע בחייך, או אחרי אירוע כזה.
מתי מגרד לך יותר ביממה/בשנה, ומתי פחות._
לא זוכר בדיוק. זוכר שהיתה התקפה קשה לפני כשנתיים, בסמוך לגירושין, טיפלתי בזה עם משחה וזה עבר. אח"כ חזר, שוב טיפלתי וזה עבר. ועכשיו שוב חזר, בחודשים האחרונים.
מבחינת זמנים ביממה או בשנה - לא שמתי לב לדפוס. אני אנסה לבדוק.
האמת שכשזה היה לפני שנתיים זה היה בערך באותה תקופה בשנה. בפעם הקודמת אני לא זוכר. אולי אצליח לברר לפי התורים או המרשמים בקופ"ח.
_איך היציאות שלך (קקי)? קשות/ רכות/ נמרחות/ שלשול/ עצירות...
מה אתה עושה בשביל להתנקות? מנגב/ שוטף במים/ מים וסבון אחרי כל פעם/ מקלחת כל כמה ימים..._
כמעט תמיד רכות מאוד. לא שלשול, אבל גם לא חתיכות. דייסה כזו.
אני מנגב עם נייר. לעיתים עם מגבון. מתקלח כל יום בד"כ.
_מתי התחיל הגירוד? לפני כמה זמן, בסמוך לאיזה אירוע בחייך, או אחרי אירוע כזה.
מתי מגרד לך יותר ביממה/בשנה, ומתי פחות._
לא זוכר בדיוק. זוכר שהיתה התקפה קשה לפני כשנתיים, בסמוך לגירושין, טיפלתי בזה עם משחה וזה עבר. אח"כ חזר, שוב טיפלתי וזה עבר. ועכשיו שוב חזר, בחודשים האחרונים.
מבחינת זמנים ביממה או בשנה - לא שמתי לב לדפוס. אני אנסה לבדוק.
האמת שכשזה היה לפני שנתיים זה היה בערך באותה תקופה בשנה. בפעם הקודמת אני לא זוכר. אולי אצליח לברר לפי התורים או המרשמים בקופ"ח.
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
לא מכירה את הבעיה, אבל יכולה להגיד באופן כללי שכשצצה בעיה, זה מצביע על חוסר איזון בסיסי מסוים וכאשר פותרים אותו, הבעיה נעלמת. כלומר למרוח משחה זה רק בקצה של הסימפטום במקום בשורש ולכן זה לא ממש עוזר.
מסכים. לכן אני מחפש פתרון אחר...
מסכים. לכן אני מחפש פתרון אחר...
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
לדעתי מה שפתר את הבעיה היה להשתמש בבידה במקום נייר טואלט.
מעניין. לא ממש מעשי בשבילי כרגע, לצערי.
לדעתי מה שפתר את הבעיה היה להשתמש בבידה במקום נייר טואלט.
מעניין. לא ממש מעשי בשבילי כרגע, לצערי.
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
זה היה מזיעה
לא חושב שזה המקרה אצלי.
זה היה מזיעה
לא חושב שזה המקרה אצלי.
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
אוקיי, בדקתי, ומצאתי שבאמת זה קרה גם לפני שנה וגם לפני שנתיים בערך סביב אפריל!
ואני אציין פה שבעונת האביב מופיעה אצלי בד"כ גם קדחת השחת. יכול להיות שזה קשור?
אוקיי, בדקתי, ומצאתי שבאמת זה קרה גם לפני שנה וגם לפני שנתיים בערך סביב אפריל!
ואני אציין פה שבעונת האביב מופיעה אצלי בד"כ גם קדחת השחת. יכול להיות שזה קשור?
-
יולי_קו
גירוד בפי הטבעת
יתכן שקשור לעונה בגלל הפולן (קדחת השחת), ואולי מצטרף למשהו רגשי ש׳נדלק׳ אצלך באביב. יתכן שסביב נושא הגירושין, אבל שווה לבדוק אם יש נושאים אחרים בחיים שיכולים להיות קשורים. עבודה לעומק על שיחרור טינה/כעס/תסכול בנושאים האלה יכולה להתאים.
אפשר לנסות לשפר את ההיגיינה על ידי בקבוק מים שמאפשר שטיפה עם סבון אחרי קקי גם מחוץ לבית. ככה אתה לא חייב להיות צמוד לבידה או מקלחת. לייבש בלי לשפשף, ואז למרוח קרם שומני על האיזור. אני מרוצה מחמאת שיאה, כי היא שומנית אך לא נוזלית, וממקור צמחי ולא תוצר נפט.
הרעיון הוא שהעור הפגוע באיזור הלח מאפשר התישבות של חידקים ופטריות בסדקים ונוכחותם יוצרת גירוד. זה קורה גם במפרקי הברכיים והמרפקים ב׳אסטמה של העור׳.
הנה קטע מהאתר של קופ״ח כללית:
גרד בפי הטבעת שכיח יותר בין העשור הרביעי לעשור השישי לחיים, אך התופעה עלולה להופיע בכל גיל. בילדים בגיל הגן עלול הגרד להופיע עקב זיהום בתולעים. לעיתים גרד בפי הטבעת הוא אחד הסימפטומים של דלקת עור אטופית ("אסתמה של העור").
אם זאת הסיבה היא לגרד אצלך אז מומלץ להקפיד על ניקיון התוסיק על ידי שטיפה במים ושימון, ולמצוא איך להרגיע את מערכת העצבים ולצאת מסטרס.
האם באופן כללי (בלי קשר לגירוד) אתה מרגיש רגוע או עצבני/ מתוח?
והערה לסיום: במקום להפטר מהגרד עצמו על ידי משחות אנטי היסטמיניות ואחרות אפשר להודות לו שהופיע כמעין רמזור התראה מהבהב, ולפרום פלונטרים בחיים.
אפשר לנסות לשפר את ההיגיינה על ידי בקבוק מים שמאפשר שטיפה עם סבון אחרי קקי גם מחוץ לבית. ככה אתה לא חייב להיות צמוד לבידה או מקלחת. לייבש בלי לשפשף, ואז למרוח קרם שומני על האיזור. אני מרוצה מחמאת שיאה, כי היא שומנית אך לא נוזלית, וממקור צמחי ולא תוצר נפט.
הרעיון הוא שהעור הפגוע באיזור הלח מאפשר התישבות של חידקים ופטריות בסדקים ונוכחותם יוצרת גירוד. זה קורה גם במפרקי הברכיים והמרפקים ב׳אסטמה של העור׳.
הנה קטע מהאתר של קופ״ח כללית:
גרד בפי הטבעת שכיח יותר בין העשור הרביעי לעשור השישי לחיים, אך התופעה עלולה להופיע בכל גיל. בילדים בגיל הגן עלול הגרד להופיע עקב זיהום בתולעים. לעיתים גרד בפי הטבעת הוא אחד הסימפטומים של דלקת עור אטופית ("אסתמה של העור").
אם זאת הסיבה היא לגרד אצלך אז מומלץ להקפיד על ניקיון התוסיק על ידי שטיפה במים ושימון, ולמצוא איך להרגיע את מערכת העצבים ולצאת מסטרס.
האם באופן כללי (בלי קשר לגירוד) אתה מרגיש רגוע או עצבני/ מתוח?
והערה לסיום: במקום להפטר מהגרד עצמו על ידי משחות אנטי היסטמיניות ואחרות אפשר להודות לו שהופיע כמעין רמזור התראה מהבהב, ולפרום פלונטרים בחיים.
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
תודה יולי קו.
באופן כללי אני רגוע, אם כי יש דברים שגורמים למתח, בעיקר הנושא הכלכלי. למרות שאין בתקופה הזו של האביב יותר מתח מאשר בד"כ בנושא הזה.
גם אין לי טינה/כעס/תסכול בנושא הגירושין. הכל טוב בגזרה הזו.
אבל אני אנסה לשפר את נושא ההיגיינה, השטיפה, והשימון. אולי זה יעזור.
איך מייבשים בלי לשפשף? הכוונה פשוט לספוג בנגיעה/לחיצה?
תודה יולי קו.
באופן כללי אני רגוע, אם כי יש דברים שגורמים למתח, בעיקר הנושא הכלכלי. למרות שאין בתקופה הזו של האביב יותר מתח מאשר בד"כ בנושא הזה.
גם אין לי טינה/כעס/תסכול בנושא הגירושין. הכל טוב בגזרה הזו.
אבל אני אנסה לשפר את נושא ההיגיינה, השטיפה, והשימון. אולי זה יעזור.
איך מייבשים בלי לשפשף? הכוונה פשוט לספוג בנגיעה/לחיצה?
-
יולי_קו
גירוד בפי הטבעת
כן.
לנקות ולשמן אחרי כל פעם. אמורים לראות שינוי תוך כמה ימים עד כשלושה שבועות. אם אחרי חודש אין שינוי כדאי לחפש כיוון נוסף.
אשמח אם תגיע לשתף בתוצאות ובפתרונות.
בריאות!
לנקות ולשמן אחרי כל פעם. אמורים לראות שינוי תוך כמה ימים עד כשלושה שבועות. אם אחרי חודש אין שינוי כדאי לחפש כיוון נוסף.
אשמח אם תגיע לשתף בתוצאות ובפתרונות.
בריאות!
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
באתי לעדכן.
הגירוד המשיך מאז שכתבתי פה לאחרונה....
לפני כחודש הלכתי לרופא עור, והוא אמר שהוא משער שמדובר ביובש, ואמר לי למרוח קרם לחות (קניתי בבית המרקחת קרם לחות רפואי שלא מכיל בעצם כלום חוץ מקרם לחות...).
הוא אמר לי למרוח כמה פעמים ביום, אפילו 10 פעמים, כדי לשמור על לחות כל הזמן.
מאז הקפדתי על זה, ובאמת הגירוד ירד מאוד.
עדיין לא נעלם לגמרי, אבל הרבה הרבה יותר טוב.
וכשאני כן מתגרד פתאום, אני לפעמים חושב שאולי זה כבר הפך להרגל שלי להתגרד שם, ולא באמת מגרד לי.
אז אני עובד גם על הפן התודעתי של ההרגל.
מקווה שאני כבר בדרך החוצה באופן סופי מהסיפור המעצבן הזה.
אמשיך לעדכן...
ותודה על כל העיצות
באתי לעדכן.
הגירוד המשיך מאז שכתבתי פה לאחרונה....
לפני כחודש הלכתי לרופא עור, והוא אמר שהוא משער שמדובר ביובש, ואמר לי למרוח קרם לחות (קניתי בבית המרקחת קרם לחות רפואי שלא מכיל בעצם כלום חוץ מקרם לחות...).
הוא אמר לי למרוח כמה פעמים ביום, אפילו 10 פעמים, כדי לשמור על לחות כל הזמן.
מאז הקפדתי על זה, ובאמת הגירוד ירד מאוד.
עדיין לא נעלם לגמרי, אבל הרבה הרבה יותר טוב.
וכשאני כן מתגרד פתאום, אני לפעמים חושב שאולי זה כבר הפך להרגל שלי להתגרד שם, ולא באמת מגרד לי.
אז אני עובד גם על הפן התודעתי של ההרגל.
מקווה שאני כבר בדרך החוצה באופן סופי מהסיפור המעצבן הזה.
אמשיך לעדכן...
ותודה על כל העיצות
-
גבר_מתגרד*
גירוד בפי הטבעת
חודש עבר מאז הפעם האחרונה שכתבתי, וסוף סוף אני באמת יכול לומר שהגירוד באמת נפסק!
כמה זה בעצם היה פשוט, ולא ידעתי כל הזמן הזה....
תודה לאלה שזה עבר.
חודש עבר מאז הפעם האחרונה שכתבתי, וסוף סוף אני באמת יכול לומר שהגירוד באמת נפסק!
כמה זה בעצם היה פשוט, ולא ידעתי כל הזמן הזה....
תודה לאלה שזה עבר.