האח הגדול חוויה רוחנית

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

מחשבות רוחניות על האח הגדול, ועל היותו משל לחיים על פני כדור הארץ:

נדמה לי שעכשיו זו כבר העונה הרביעית של האח הגדול,
את הראשונה כמעט לא ראיתי, היו לי דעות קדומות, אבל בשנייה התחלתי לצפות ושיניתי את דעתי, ומאז אני מוצאת את זה מעניין ביותר.

ויותר מזה - מעורר בי מחשבות עמוקות על ההקבלה לחיינו בעולם הזה:

אני מרגישה שהאנשים שמגיעים לבית זה כמו הנשמות שנשלחות לכדור הארץ.
הן לכאורה מתנתקות מהעולם האמיתי שלהן, ומגיעות לכאן לשם אתגרים והתנסויות מעניינות, ונמנע מהן קשר עם המקום שממנו באו (לא קשר רציף בכל אופן. גם למתקשרים).

היחס לאח הגדול נראה לי לפעמים כמו היחס לאלוהים: הוא זה שמחליט עליהם, הוא זה שקובע. הם באים כל פעם לחדר מיוחד (בית תפילה?) לבכות לו, לשפוך את לבם, ולבקש ממנו בקשות. והם נתונים לחסדיו אם יסכים או לא.
(ההבדל היחיד - שאצל האח הגדול - 'אלוהים' גם עונה להם ישירות).

האח הגדול בכוונה מציב אותם בכל מיני אתגרים מיוחדים - כדי להוציא מהם צדדים שלא יוצאים ברגיל.
כמו שאלוהים מציב לנו כאן אתגרים מיוחדים שדרכם אנו יכולים לגלות יותר את היכולות שלנו או את הצדדים האפלים שלנו וכו' וכו'.
האח הגדול הוא מין מעבדה כזו, שמייצרת דרמה באופן מיוחד, שמשתמשת בקטליזטורים ועושה ניסויים בחומרים - שמתוך כך מתגלים דברים מדהימים (תרכובות מופלאות, תרכובות מסוכנות).
גם העולם הוא מין מעבדה כזאת. עם קטליזטורים כאלה.

זה שהאח הגדול בוחר מראש דווקא משתתפים שהם לכאורה הפכים ועשויים להוות אתגר אחד עבור השני - זה כמו שנראה שעל כדור הארץ בדרך כלל בני המשפחה הם כאלה שמהווים את האתגר הכי גדול אחד עבור השני - שאיתם אנחנו 'נתקעים' בלית ברירה - ודווקא איתם מתבצעת הלמידה הכי גדולה.

כאשר אדם מועמד להדחה - זה כמו אדם חולה שעלול למות - גם אם לא ימות, זה גורם לו לעשות חשבון נפש, ואולי לשנות את דרכו.

כשהם מודחים - זה מעין מוות, שבו הם עוזבים את הבית (את החיים הארציים, את הגוף) ויוצאים ממנו אל החיים שאחרי המוות, לפגוש את כל הנשמות שמחכות להם שם (הקהל באולם :-)), ואת כל אלו ש'מתו' לפניהם.
ואז המלאכים (ארז טל ואסי אזר :-)) מראים להם על מסך את כל הרגעים שלהם בבית, כמו שמקובל להאמין שמראים לנשמה את כל החיים שלה - וזה הזמן שהיא נזכרת ומבינה את הטעויות שלה ועושה חשבון נפש.

מדהים, לא?

כבר מזמן חשבתי על כל ההקבלות האלה - אבל אתמול זה התחדד לי:

הייתה להם משימת 'בית חולים' וחלק היו צריכים להיות רופאים וחלק היו צריכים להיות חולים - ולכל אחד נתנו משימת 'מחלה' אחרת - אחת עם גבס ומותר לה ללכת רק עם שני מלווים, אחת חולה במיתרי הקול ואסור לה לדבר, אחת עם טחורים ומותר לה לשבת רק על כרית עם חור באמצע וכו'.
(כפי שהבנתי, האח הגדול בכוונה בחר לכל אחד 'מחלה' שמנוגדת לטבעו, כדי שהאתגר יהיה קשה יותר. למשל מי שרגילה כל הזמן לזוז - שתצטרך להיות עם גבס, מי שרגילה לדבר - צריכה לשתוק וכו'.)

היה איזה קטע ששירן שהיה אסור לה להוציא קול - שאלה מישהו בתנועות שפתיים 'עצבני?' ואז הוא התחיל לשפוך את הלב הרבה זמן, והיא רק הנהנה בראש והקשיבה לו.
חשבתי שזה מדהים איך למרות שהיא בכלל לא יכולה לדבר ובקושי סימנה מילה אחת, היא הצליחה להוציא ממנו תגובה כלכך ארוכה.
ושבעצם, דווקא זה שאסור לה לדבר אולי גורם לה פתאום להפוך למקשיבנית ממש טובה.

ופתאום הבנתי שזה בדיוק כמו בכדור הארץ: הגענו לכאן ולקחנו על עצמנו תפקידים 'בכאילו' - כדי להוציא מעצמנו יותר.
כלומר, אנשים בעולם הזה שהם חולים למשל או יש להם כל מיני בעיות - זה לא באמת. זה מין משחק כזה שהנשמה משחקת, שבחרה לעצמה את התפקיד כאן (למשל לחלות במחלה מסוימת), כדי לגלות כל מיני דברים שקשה יותר לגלות בלי התפקיד הזה.

(ליתר דיוק: אפשר אמנם להגיד שאלוהים 'הנחית' את זה עלינו, אבל נראה לי שבראייה רחבה יותר - זה הנשמה בחרה את זה.)

וכשנמצאים כאן קשה לזכור שהבעיה הזו היא לא באמת אלא חלק ממשחק, והיא זמנית, רק כדי ללמוד משהו.
אבל כנראה שזאת האמת.
כשראיתי את זה באח הגדול זה התחדד לי שגם כאן בחיים זה ככה. למרות שכשאני רואה את זה בטלוויזיה יותר קל לראות שזה משחק (במיוחד שמשימה כזאת מתוחמת להם בזמן והם חוזרים להיות אנשים 'רגילים'), אבל כאן יותר קשה לי לראות שזה משחק - ומה שראיתי אתמול היה בשבילי תזכורת.

(האמת, שבאח הגדול זה משחק בתוך משחק - כי גם כל ההשתתפות שם זה משחק, אבל גם בתוך זה נותנים להם משימות - שכל אחת בפני עצמה היא משחק.
ובכל זאת - הרבה פעמים גם בבית עצמו וגם בתוך המשימות הם נכנסים למערבולות רגשיות ומריבות כאילו שהכל אמיתי. ורק מי שצופה מהצד יכול לזכור שזה משחק ולשאול את עצמו למה הם לוקחים את זה כ"כ קשה, אבל מי שבפנים כ"כ מעורב שהוא לא יכול לזכור.
וככה גם בחיים האלה למרות שיודעים, קשה לזכור שזה בעצם משחק).

וכשחשבתי על זה אתמול כשראיתי את שירן, נזכרתי שכבר מזמן חשבתי שהאח הגדול הוא סוג של מיקרוקוסמוס לחיים בכדור הארץ, אז התחשק לי לכתוב את זה כאן.

<נ.ב. אם לא יתפתח כאן דיון שמצדיק דף נפרד, יהיה אפשר לאחד את זה עם האח הגדול>
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

בכלל, קורה לי הרבה שאני צופה בתכניות שנחשבות ל'שטויות' ו'זבל' והן מעלות בי הרבה מחשבות עמוקות....
אני אוהבת את שינוי הזווית הזה.
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי אביבה* »

גם אני מרגישה ככה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בכלל, קורה לי הרבה שאני צופה בתכניות שנחשבות ל'שטויות' ו'זבל' והן מעלות בי הרבה מחשבות עמוקות....
בכלל מרתק איך ארז טל וחיוך הבוז שלו על כולם ממשיך לסחוט מיליונים לכיסו ולחשבון הבנק של קשת.
המחשבה העמוקה שמתעוררת בי זה שאם תכניות כאלה מעוררות מחשבות עמוקות, אז באמת הבל הבלים הכל הבל. לא רק התכניות האלה.
וכל זה באמת בלי לחשוב שום מחשבה שלילית על אהבת עולם אלא על השפעת הטלביזיה והריקנות שלה. ארז טל וקשקושי מריחת זמן אינסופית שלו עם תיכף.. ועוד מעט... ומייד נראה לכם... אחרי זה נראה... אל תלכו לשום מקום...
אני דווקא הלכתי לשום מקום, רק שלא ידעתי שכל מקום הוא שום מקום. (אי אפשר להתאפק כל הזמן, מוכרחים לפעמים לעשות פיפי)
ראיתי רק קטע קצר כשהמתנתי בקיוסק לקפה הפוך לקחת לדרכי. ארז טל המוכשר בדרכו, אינו שונה ממה שהיה בכל התכניות שלו. גם בתכנית רק בישראל הוא מרח זמן על ריק, אבל הקטעים המצחיקים היו פיצוי שווה. בכל השאר אפשר סתם להשתיק את הקול ולהסתפק בחיוך ההבל שלו. הדברים שהוא משמיע הם ממש אותם דברים כמו מגלגל הכספת או מזל בישראל או מה שזה לא יהיה. הכל חוזר על עצמו כמעט בדייקנות.
אם אפשר לשפוט על סמך הקטע הקצר שראיתי, (וקטעים מתוכניות אחרות שלו), אז אהבת עולם צודקת מאוד. התכנית משקפת את החיים. מראש ממשלת תכניות הסתם עד ראש ממשלת ישראל עצמה עסוקים בעסקי מריחות.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

טוב, מה רע בזה ובשאר התוכניות אנחנו יודעים. גם אני יכולה להגיד לך הרבה על מה שרע.
ובהחלט לא דיברתי בשבחו של ארז טל.
רק שהוא פחות משנה, כי לא אותו רואים רוב התוכנית.
ומה שקורה בתוך הבית - האינטראקציה בין האנשים ומה שזה מוציא מהם - דווקא ממש מעניין, ומעורר בי הרבה מחשבות על החיים, ולפעמים אפילו מזכיר לי דברים חשובים...

ובאופן כללי, הגעתי למסקנה שזו תכנית גאונית.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

ראיתי רק קטע קצר

לראות רק קטע קצר זה לא מספיק כדי לקבוע דעה.
גם אני חשבתי כמוך לפני שצפיתי, וכשרק מדי פעם הייתי רואה איזה קטע בלי להבין את ההקשר. זה נראה לי אז ממש מפגר.
צופה_וסובלת*
הצטרפות: 15 ינואר 2011, 23:07

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי צופה_וסובלת* »

אהבת עולם היקרה, בעילום שם מלא אני יכולה לומר שעקבתי באדיקות אחרי כל העונות כולל הנוכחית. הסיטואציות האנושיות שם הן לעיתים מרגשות עד דמעות. מה שכן, אני חשה שבעונה הזו הבית מלא באנשים שלא נעים לי לראות. לא מצליחה להתחבר לאף אחד. מה שכן, לא מפסיקה לצפות. מחלה.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אהבת עולם היקרה, בעילום שם מלא אני יכולה לומר שעקבתי באדיקות אחרי כל העונות כולל הנוכחית. הסיטואציות האנושיות שם הן לעיתים מרגשות עד דמעות. מה שכן, אני חשה שבעונה הזו הבית מלא באנשים שלא נעים לי לראות. לא מצליחה להתחבר לאף אחד. מה שכן, לא מפסיקה לצפות. מחלה.

הכל - לא כולל עילום שם.
בעצם גם התחלתי לראות רק מהעונה השניה.

בשבילי זאת לא חוויה רוחנית כלל וכלל. זאת חוויה צינית מאוד.
אני מסתכלת על האנשים שנמצאים שם ולא מצליחה להבין מי הם. אני מרחמת עליהם, אבל רובם נראים לי אטומים כל כך. הם סובלים - ורוצים להישאר. למה הם רוצים להישאר? למה נמלים רוצות להישאר בחוות נמלים שאיזה ילד מופרע (קשת/רייטינג/קופרמן הפקות/יורם זק) מטלטל כל הזמן? מה באמת החוויה הזאת תלמד אותם?

יש משהו מאוד לא מוסרי בכל זה. אני באמת צריכה להפסיק לצפות.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

כן, אני לא אומרת שזה משהו רוחני לכתחילה.
אבל אני אומרת שאפשר למצוא בזה גם את הצד הרוחני. שגם אם לא קיים שם בפני עצמו - אולי קיים בעיני המתבונן.
למשל, שכשאני ראיתי עלו בי מחשבות על החיים שלי על פני כדור הארץ.
אני משערת שלא לזה הם התכוונו, אבל בכל זאת זה מה שקרה אצלי.
ומרגישה שזה נתן לי תובנה מאוד חזקה.

זה לא אומר שבהכרח כדאי לצפות בזה.
כי אם מכל דבר אפשר ללמוד, אפילו מהאח הגדול - עדיין אפשר לבחור אל מה אנחנו רוצים להיחשף.
אבל אם אני במילא חושפת עצמי לזה, ומוצאת בזה מה ללמוד - זה נהדר.

בשבילי זה קודם כל מעניין ומסקרן באופן כללי.
מספק איזשהו יצר מציצנות שיש לי - שלדעתי זהו יצר לא שטחי, אלא ניסיון של הנפש ללמוד על עצמה.
ומתוך זה ומעבר לזה גם מעורר מחשבות.

(מה שבאמת אני לא אוהבת זה את הכוחנות של הרבה מהאנשים שם. שלא יודעים לנהל דיאלוג, לדבר על רגשות - אלא נכנסים ישר לתוקפנות).
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי פלונית* »

_ומה שקורה בתוך הבית - האינטראקציה בין האנשים ומה שזה מוציא מהם - דווקא ממש מעניין, ומעורר בי הרבה מחשבות על החיים, ולפעמים אפילו מזכיר לי דברים חשובים...

ובאופן כללי, הגעתי למסקנה שזו תכנית גאונית._

על זה הם בונים בתוכניות הללו. ברור שזה מעניין. וברור שזה מציצנות. יש עוד הרבה דברים שהם מציצנות ומענינים ויכולים גם הם לעורר מחשבות ולאפשר תובנות על העולם.
זהו הרי המכנה המשותף הנמוך ביותר. אכן בלי לפגוע . אני חושבת שרוב בני האדם יכולים במצב זה או אחר שלהם ליפול קורבן לתוכניות דוגמת האח הגדול.
הרי גם לאכול דברים מתוקים זה "מעניין" , "מסקרן" מביא לתובנות ומחשבות. גם שימוש בסמים....
ולכולם פוטנציאל התמכרות.
כי לא תמיד מה שמעניין, מסקרן, מעורר מחשבה, טעים, יפה, אנטלגנטי וכו זה משהוא שעושה טוב לאדם לגופו או לנפשו.
לא אומרת לא לראות כמובן. לכולנו יש חולשות ויצרים אך להאדיר צפיה בתכנית טלויזיה ועוד האח הגדול זה קצת איך לאמר, מצחיק.
פלו*
הצטרפות: 21 מרץ 2008, 09:00

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי פלו* »

הי, אהבת, היתה תקופה שהרגשתי שממש למדתי מ'הישרדות' איך סדר חברתי פועל ועל דינמיקה של קבוצה, ממש דברים בסיסים שלא היה לי מושג איך מתנהלים וראייה מבחוץ איפשרה להבין, ברור שהתוכניות האלו נוגעות במשהו מהחיים [פרידה, אכזבה] אבל הן עושות את זה באמצעות הזדהות [פאסיבית]
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי נועה* »

לא צופה.
בעיניי התכנית היא מציצנות וסקרנות ורכילות על אנשים אחרים ותו לא.
ולצערי, זו תמצית חיינו על כדור הארץ....
אמא_צוף*
הצטרפות: 16 ינואר 2011, 13:42

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי אמא_צוף* »

העובדה שאנשים, אנשים אינטיליגנטים וחושבים, משליכים משמעויות עמוקות על תוכנית שנוטפת וזועקת
מלאכותיות, ריקנות, רייטינג, מציצנות, רדידות, פורנוגרפיה, בהמיות וטימטום תהומיים-
היא מסימני האפוקליפסה. אני נתקלת בתופעה הזו יותר ויותר.

ראיתי את הכותרת וקיוויתי בכול ליבי שזו בדיחה גרועה, אך התבדתי.
זוהי עדות ניצחת לאובדן כל אמות מידה של טוב ורע בתרבות, בארץ ובכלל.
תרבות אמיתית בכוחה ומחובתה לשאוף לחולל טרנספורמציה חיובית בנפש האדם ובחברה,
לקחת אותנו למקום גבוה יותר. הסגידה לאח הגדול ודומיו, מביאה אותנו למקום הנמוך ביותר שאי-פעם היינו בו.

היום אנשים אינטילגנטים וחושבים, מעיפים את הטלויזיה מהחלון לאלתר. בטח ובטח כאלו עם ילדים.
או לכל הפחות מחרימים בכול תוקף תוכניות מהסוג הזה. כל נסיון למצוא במה שמתחולל היום על המסך הזה משהו עמוק, משמעותי, טוב-
הוא שקר עצמי גס ועצוב.
השיפון*
הצטרפות: 22 דצמבר 2010, 02:09

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי השיפון* »

_העובדה שאנשים, אנשים אינטיליגנטים וחושבים, משליכים משמעויות עמוקות על תוכנית שנוטפת וזועקת
מלאכותיות, ריקנות, רייטינג, מציצנות, רדידות, פורנוגרפיה, בהמיות וטימטום תהומיים-
היא מסימני האפוקליפסה._
המשמעות של צריכת תוכן כלשהו, תלויה בעמדה הנפשית של האדם שצורך אותו, לא פחות ממה שהיא תלויה בתוכן.
חוקר קלנוע יכול להסתכל על האח הגדול, ולעקוב בדריכות אחרי זויות הצילום. פסיכולוג יכול להתבונן על סרט פורנוגרפי ולהתענין בתופעות נפשיות שמשוקעות שם.
לא שאני אומר שזה בהכרח מה שקורה בדרך כלל. אני חושב שגם אנשים "מפותחים" (במיוחד אם אינם שייכים לחברה שמשרטטת גבולות מדויקים) מאפשרים לעצמם לרוב קריסות וזמני חולשה. ובמידה שהם מפותחים, הם ימצאו גם בזמני החולשה האלה אלמנטים גבוהים יותר או פרימיטיביים יותר במקום שאליו הם קורסים.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

תגידו מה שתגידו, לי זה עושה טוב לצפות בזה.

קודם כל, יש לי יצר מציצנות מאוד חזק.
ושנית, כפי שציינתי, אני מוצאת בזה הרבה למידה בשבילי, ובהחלט למידה רוחנית.

בעניין המציצנות -
מילדות הייתה לי פנטזיה להיות רואה ואינה נראית ולהיכנס לאנשים רבים ושונים לביתם לראות איך הם מתנהגים ברגיל כשהם בפרטיות של ביתם. איך הם מתנהגים בינם לבין בן הזוג. בינם לבין הילדים. בינם לבין עצמם. איך הם מתנהגים בחדר המיטות. וכו'.
אני בטוחה שהייתי רואה דברים מאוד שונים ממה שרואים כשפוגשים את האנשים ביומיום. או כשהם יודעים שרואים אותם.
וזה בעצם מה שמעניין.

(בעניין חדר המיטות - הרבה פעמים חשבתי על זה שאין לי למשל שום מושג על איך אנשים מתנהגים בחדר המיטות. כל מה שאני יודעת זה מסרטים שראיתי שזה כמובן לא אמין, ומעצמי.
תמיד מעניין אותי איך אחרים מתנהגים. אולי אחרת לגמרי ממה שאני מכירה? אולי בדרך שבכלל לא עלתה בדעתי? האם הם מדברים תוך כדי? האם הם צוחקים תוך כדי? אני ממש סקרנית. זה למשל משהו, שבלי להיות רואה ואינה נראית, או סתם לחקור אנשים - שהמידע הוא כבר יד שנייה, אין לי הרבה סיכוי לגלות).

אז נכון שמול המצלמה אנשים עדיין לא מתנהגים כפי שהיו מתנהגים בחדרי חדרים, אבל כן יש משהו בתוכניות הריאליטי שמצליח להוציא מהאנשים את מה שהכי קרוב לאמיתי שלהם.
כי אחרי זמן מה כבר מתרגלים למצלמה. ובמיוחד שיש סיטואציות שלא נוחות לנפש - כבר קשה לשמור על פאסון.
בתוכניות הריאליטי בכוונה מכניסים אלמנטים שיוציאו את הנפש מאיזור הנוחות שלה - כי אז מתגלים דברים אמיתיים. לפעמים דברים שלא יפה לראות, לפעמים דברים מאוד מרגשים.
כפי שאמרתי, לדעתי זה כמו שאלוהים לפעמים נותן לנו סיטואציות שמאלצות אותנו לצאת מאיזור הנוחות. דווקא שם פתאום מתגלים דברים.

בקיצור, אני מאוד אוהבת לראות מה אנשים עושים, איך הם מתנהגים, איך הם מגיבים - במיוחד כשזה משהו הכי פרטי שיש. הדברים שהם הכי נסתרים בדרך כלל.

כפי שכבר כתבתי כמה פעמים - אני מאמינה שסקרנות ומציצנות אינן בהכרח תכונות מגונות.
קודם כל - ילדים הם מאוד סקרנים, ואצל ילדים הרי אנו תופסים זאת כחיובי. סקרנות מאפשרת למידה.
שנית - אני מרגישה שהרצון העז שלי להכיר אנשים מבפנים - לא דרך מה שהם מספרים על עצמם אלא דרך מה שיוצא מהם באמת - זו דרך שלי ללמוד את נפש האדם, שהיא הדרך ללמוד את עצמי (שזה לדעתי בעצם מה שבאתי לעשות כאן).
וכל דבר שאני רואה על אחרים אני לומדת ממנו משהו על עצמי.

כך שיוצא בסופו של דבר ששתי הסיבות שגורמות לי להתעניין בתוכניות כמו האח הגדול (המציצנות והלמידה) - הן בעצם בסופו של דבר אותה הסיבה.

ונאמר אמן.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

דבר נוסף -
בעבר הייתי פוסלת באופן גורף תוכניות כאלה וטלוויזיה בכלל.
זה בא בחבילה אחת עם עוד הרבה דברים, כמו ניסיון להתנתק מעולם החומר, צמחונות, גידול שער גוף להנאתי :-) ועוד הרבה.
היה לי הרבה כעס וביקורת על ההתנהלות של הדברים בעולם.

היום אני מרגישה שההתפתחות שלי תפסה כיוון אחר, שהוא יותר מקורקע.
ובין השאר זה מתבטא בכך שאני פחות מרגישה צורך להילחם בחברה. וכן מצליחה למצוא נקודות חיוביות.
אני למשל כבר לא סותמת אוזניים כשמישהו רוצה לספר לי משהו מהחדשות. זה פחות מפחיד אותי. אני פחות מרגישה שברירית שכל דבר כזה עלול להסיט אותי מדרכי.
אני כבר פחות פוחדת מהצדדים היותר אפלים של החיים, ופחות מנסה לברוח מהם. (שנים ארוכות התנתקתי. אפילו לקרוא ספרי פרוזה או לראות הצגות לא רציתי, כי הרגשתי שהכל מלא ג'יפה).

אני לא אומרת בהכרח איך יותר נכון לחיות.
וברור שיש הרבה ג'יפה בדברים האלה.

אבל אני מרגישה עכשיו שיותר נכון לי לקבל את זה כחלק מהחיים ולמצוא בתוך זה את היהלומים (כי הם ישנם בכל מקום, העולם הוא יצירה אלוהית באשר הוא, וכך גם בני האדם), מאשר להשאיר את זה מחוץ לבועה שלי.

אני חושבת שזו דרך לא פחות רוחנית לחיות.
לפחות כרגע בעיניי היא יותר נכונה. לפחות בשבילי.

ומעבר לכל ההסבר - מה שחשוב לי זה שפשוט אני נמשכת לראות את זה. וכיוון שכך זה אומר לי שזה מה שאני צריכה, ולכן אני מאפשרת לעצמי.

בעיניי זה חלק מהרוחניות שלי.
אבל אם מישהו חושב שזה לא רוחני - אז גם בסדר.
גם לאנשים רוחניים מותר לצפות גם בדברים 'לא רוחניים'.
ובכלל, אפילו לא חייבים להיות 'רוחניים'. אז אולי אני בכלל לא רוחנית :-).
פלוני_אלמונית*

האח הגדול חוויה רוחנית

מילדות הייתה לי פנטזיה להיות רואה ואינה נראית ולהיכנס לאנשים רבים ושונים לביתם לראות איך הם מתנהגים ברגיל כשהם בפרטיות של ביתם. איך הם מתנהגים בינם לבין בן הזוג. בינם לבין הילדים. בינם לבין עצמם. איך הם מתנהגים בחדר המיטות. וכו'.
זו פנטזיה של רבים מאוד לא רקשלך.
על זה בנוי הכל כולל האתר של ג'ני שזכה להצלחה עצומה וחיקויים רבים והוא הרבה יותר טוב מהאח הגדול, כי שם רואים באמת את החיים באמת ולא את ארז טל וקשת צוחקים עלינו בפה מלא (קשת משתינים עלינו בקשת)
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

זו פנטזיה של רבים מאוד לא רקשלך.

לא ידעתי :-0 :-).

על זה בנוי הכל כולל האתר של ג'ני שזכה להצלחה עצומה וחיקויים רבים

מה זה האתר של ג'ני?
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי.
אפשר קישור?
פלו*
הצטרפות: 21 מרץ 2008, 09:00

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי פלו* »

מילדות הייתה לי פנטזיה להיות רואה ואינה נראית
עכשיו שאני חושבת על זה זו בדיוק התחושה שיש לי כל יום, שאני רואה אבל אף אחד לא רואה אותי ואת הצרכים שלי, זו תחושה מאוד קשה בעיני להיות לא נראה, איזה כיף לך שאת יכולה להנות ממנה
פלונית_עכשיו*
הצטרפות: 08 ינואר 2008, 14:57

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי פלונית_עכשיו* »

אהבת עולם,
רק מתחשק לי להגיד לך שאת נהדרת. זה הכול.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

האח הגדול חוויה רוחנית

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אני בכלל לא רוחנית.
אולי בגלל זה אני מרגישה, עדיין, בעיקר מלוכלכת כשאני רואה את התכנית הזאת.

אבל אני אוהבת מאוד מאוד את תפיסת העולם הפרגמטית שלך, אהבת. אין בה פחד.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

עכשיו שאני חושבת על זה זו בדיוק התחושה שיש לי כל יום, שאני רואה אבל אף אחד לא רואה אותי ואת הצרכים שלי, זו תחושה מאוד קשה בעיני להיות לא נראה, איזה כיף לך שאת יכולה להנות ממנה

מעניין, פלו, לא בכיוון הזה חשבתי כשכתבתי את מה שכתבתי.
במה שקשור לחוויה שלי ביומיום - אני במידה מסוימת מזדהה איתך. גם אני הרבה פעמים מרגישה ש'אף אחד לא רואה אותי'.
זו הרגשה קשה. מצטערת בשבילך.

בכל מקרה, אני חושבת שה'פטנזיה' שכתבתי עליה מדברת על משהו אחר.

_אני בכלל לא רוחנית.
אולי בגלל זה אני מרגישה, עדיין, בעיקר מלוכלכת כשאני רואה את התכנית הזאת.
אבל אני אוהבת מאוד מאוד את תפיסת העולם הפרגמטית שלך, אהבת. אין בה פחד._

מיכל, איני יודעת למה את מתכוונת, אבל קשה לי להאמין שאת לא רוחנית.

ואני לא חושבת שבתפיסה שלי אין פחד. יש לי המון פחדים, בלי סוף כמעט.
אבל בכל זאת, עברתי איזושהי דרך עם תפיסות העולם שלי בקשר לתרבות המערבית.
חלק מהתהליך הזה אולי כלל גם קצת פחות לפחד. (קצת... :-)).
פלוני_אלמונית*

האח הגדול חוויה רוחנית

מה זה האתר של ג'ני?
ג'ני היא בחורה אמריקאית שלפני כ10 שנים הציבה מצלמות בכל מקום בביתה וכל החיים שלה היו משודרים כל הזמן באתר שלה, כולל מקלחת ויחסי מין עם מי שבא אליה. האתר זכה לחיקויים לא מעטים וצופים רבים שישבו מול המחשב שעות.
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

תודה על ההסבר והקישור על ג'ני.

זה ממש סיקרן אותי. אז נכנסתי לקישור, וניסיתי לחפש בקטעים המצולמים, אבל נראה ששום דבר כבר לא קיים שם. חבל :-(.
יש למישהו קישור פעיל?
אהבת_עולם*

האח הגדול חוויה רוחנית

לא נראה לי שהייתי יכולה ככה לתת לאנשים להסתכל עליי 24 שעות ביממה. ואפילו לא כמה שעות. גם ככה קשה לי ביומיום כשנדמה לי שמסתכלים עליי, ואני לא מרגישה חופשייה להתנהג בטבעיות. (אפילו כשאין אנשים מסביבי, יש לי נטייה לחשוש שיש מצלמות בכל מיני מקומות).
ובטח לא בבית, בפרטיות שלי - שמישהו יראה אותי? בפיג'מה? עם השיער הפרוע? כשאני זוללת? ועם כל שאר הדברים שנראים לי מביישים?

מצד שני, אולי אחרי כמה זמן כבר 'שוכחים' שיש מצלמות, כי אי אפשר 'להחזיק את עצמך' נון-סטופ, ואז הייתי מתחילה להשתחרר. אז אולי יש בזה אפילו משהו משחרר ומרפא?

רק בגלל זה לפעמים אני חושבת אולי היה כדאי לי ללכת לאח הגדול. אולי זה היה משחרר אותי סוף סוף מה'מה יחשבו' הזה.
מצד שני, עם הרגישות שלי וחוסר הסוציאליזציה שלי, זאת הייתה יכולה להיות לי טראומה לכל החיים.

בכל מקרה, הסיפור של ג'ני באמת שונה - כי היא צילמה את עצמה בחיים האמיתיים שלה, ולא במין מעבדה מוזרה כמו האח הגדול.

(באמת שהייתי רוצה לראות איך זה נראה כשהחיים של מישהו מצולמים באופן קבוע...)
פלוני_אלמונית*

האח הגדול חוויה רוחנית

(באמת שהייתי רוצה לראות איך זה נראה כשהחיים של מישהו מצולמים באופן קבוע...)
בטלביזיה לא תראי מה ש את רוצה לראות, אלא רק מה שקשת-רשת-ששת רוצים שתראי.
מה שמומחי השיווק שלהם מאמינים שיביא להם יותר כסף, ואת מאמינה שיביאו לך חוויה רוחנית.
בלי לזלזל בתחושת החוויה הרוחנית שלך מזה, זה לא שונה מהחוויה הרוחנית בכינוסים של אמנון יצחק הרנטגן והאולטרה סאונד (יש דבר כזה - זה הבן דוד של הרנטגן גם בחיים) ושמעתי שיש עכשו גם רב חדש שהוא MRI.
בקיצור, תהני. רק שתהיי מודעת לכך שצוחקים עליך כל הדרך לבנק.
אגב,מיקרוקוסמוס יש בכל מקום. מהמרפסת בבית, בית הקפה ברחוב ראשי. הספסל בחוף הים. רק להתכוון, לראות ולהקשיב.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”