האח הגדול על אמת
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
האח הגדול על אמת
דף קשור: איך עוצרים את החוק הביומטרי
היום התפרסמה בדה-מרקר הידיעה הבאה:
skira20100314]רחובות הערים בישראל ירושתו במצלמות 45764[/po]
תגידו לי מה קורה לעולם הזה???
מה קורה לאנשים? איך נותנים לדברים כאלה לקרות?
מה, ככה אפשר להעביר דבר כזה בלי דיון ציבורי?
(לא שדיון ציבורי היה עוזר; אתמול גיליתי שאחרי שהארגונים הירוקים כביכול זכו במאבק והצליחו לדחות את הרפורמה בוועדות התכנון, היא עברה בכל זאת, ואחרי שהמחאה הציבורית גרמה לצמצום העיר החרדית המתוכננת לקום בחריש, בכל זאת עומדים להקים אותה במתכונת המקורית של 150 אלף איש.)
אני עצובה, עצובה, עצובה על המדינה הזאת.
היום התפרסמה בדה-מרקר הידיעה הבאה:
skira20100314]רחובות הערים בישראל ירושתו במצלמות 45764[/po]
תגידו לי מה קורה לעולם הזה???
מה קורה לאנשים? איך נותנים לדברים כאלה לקרות?
מה, ככה אפשר להעביר דבר כזה בלי דיון ציבורי?
(לא שדיון ציבורי היה עוזר; אתמול גיליתי שאחרי שהארגונים הירוקים כביכול זכו במאבק והצליחו לדחות את הרפורמה בוועדות התכנון, היא עברה בכל זאת, ואחרי שהמחאה הציבורית גרמה לצמצום העיר החרדית המתוכננת לקום בחריש, בכל זאת עומדים להקים אותה במתכונת המקורית של 150 אלף איש.)
אני עצובה, עצובה, עצובה על המדינה הזאת.
האח הגדול על אמת
באנגליה כבר ניסו את זה, והגיעו למסקנה שזה לא שווה. אבל גם יצרני המצלמות צריכים להתפרנס ממשהו... לא?
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
האח הגדול על אמת
מתי מחליפים כבר את הממשלה הזו??
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
האח הגדול על אמת
למעשה, באנגליה כבר ניסו את זה והיגיעו למסקנה שלמרות הפגיעה בזכויות הפרט זה עובד, כי סטטיסטיקות הפשע ירדו מאד
-
- הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
- דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*
האח הגדול על אמת
כאשר חיים בכפר קטן יש משמעת פנימית יותר גדולה - כולם מכירים , כולם רואים - אז יש יראה . כולם יודעים איך להתנהג כבר מגיל קטן. יש יראה . אם לא יראת-אלוהים לפחות מפני בני אדם.
כאשר חיים בערים כל כך גדולות יראת הפרט מפני הציבור יורדת . הבנאדם מנוכר , חי בהרגשה שלא מכירים אותו והוא מרשה לעצמו לעשות מה שבראש שלו .
לשים מצלמות בכל מקום זה אקט פשיסטי אין על כך עוררין . - זה כאשר "המדינה" לוקחת לעצמה זכות לשלוט על הפרט ברגעיו הפרטיים .
אך כידוע מצלמות כאלה - בשביל פורעי סדר וחוק אמיתיים הן רק אתגר נוסף לגבור עליו .
ובשביל השלטונות זה פיתוי-שליטה נוסף במיוחד לשלטון מושחת .
למעשה, באנגליה כבר ניסו את זה והיגיעו למסקנה שלמרות הפגיעה בזכויות הפרט זה עובד, כי סטטיסטיקות הפשע ירדו מאד - זאת נחמה קטנה מאוד .
הצלחה כזאת מחזקת את ההשקפה שהשלטונות צודקים ומעודדת המונים לתמוך בפאשיזם.
אני עצובה, עצובה, עצובה על המדינה הזאת. גם אני .
כאשר חיים בערים כל כך גדולות יראת הפרט מפני הציבור יורדת . הבנאדם מנוכר , חי בהרגשה שלא מכירים אותו והוא מרשה לעצמו לעשות מה שבראש שלו .
לשים מצלמות בכל מקום זה אקט פשיסטי אין על כך עוררין . - זה כאשר "המדינה" לוקחת לעצמה זכות לשלוט על הפרט ברגעיו הפרטיים .
אך כידוע מצלמות כאלה - בשביל פורעי סדר וחוק אמיתיים הן רק אתגר נוסף לגבור עליו .
ובשביל השלטונות זה פיתוי-שליטה נוסף במיוחד לשלטון מושחת .
למעשה, באנגליה כבר ניסו את זה והיגיעו למסקנה שלמרות הפגיעה בזכויות הפרט זה עובד, כי סטטיסטיקות הפשע ירדו מאד - זאת נחמה קטנה מאוד .
הצלחה כזאת מחזקת את ההשקפה שהשלטונות צודקים ומעודדת המונים לתמוך בפאשיזם.
אני עצובה, עצובה, עצובה על המדינה הזאת. גם אני .
-
- הצטרפות: 29 יוני 2009, 00:42
האח הגדול על אמת
למעשה, באנגליה כבר ניסו את זה והיגיעו למסקנה שלמרות הפגיעה בזכויות הפרט זה עובד, כי סטטיסטיקות הפשע ירדו מאד
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... ra20100219 1150875[/po]
ואולם השבחים שהרעיף נתניהו על מערכת המעקב הבריטית הגיעו כשבוע לאחר שה"דיילי טלגרף" פירסם את הדו"ח הפנימי של משטרת לונדון, המודה בכישלון המצלמות לתרום במלחמה בפשע. מהדו"ח עולה כי פחות מפשע אחד נפתר בזכות כל אלף מצלמות במעגל סגור, ופתרון כל תיק בעזרת מצלמה כזו עולה כ-20 אלף ליש"ט. יתרה מזאת, ערוצי מדיה שונים בבריטניה חשפו בשנים האחרונות שימושים שונים שנעשו במצלמות, כגון תפיסת אזרחים שלא אספו את צרכי כלביהם, שימוש שלא כדין בתו נכים לחניה והוצאת האשפה לרחוב שלא בימי האיסוף.
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... ra20100219 1150875[/po]
ואולם השבחים שהרעיף נתניהו על מערכת המעקב הבריטית הגיעו כשבוע לאחר שה"דיילי טלגרף" פירסם את הדו"ח הפנימי של משטרת לונדון, המודה בכישלון המצלמות לתרום במלחמה בפשע. מהדו"ח עולה כי פחות מפשע אחד נפתר בזכות כל אלף מצלמות במעגל סגור, ופתרון כל תיק בעזרת מצלמה כזו עולה כ-20 אלף ליש"ט. יתרה מזאת, ערוצי מדיה שונים בבריטניה חשפו בשנים האחרונות שימושים שונים שנעשו במצלמות, כגון תפיסת אזרחים שלא אספו את צרכי כלביהם, שימוש שלא כדין בתו נכים לחניה והוצאת האשפה לרחוב שלא בימי האיסוף.
האח הגדול על אמת
מחאה מקורית:
http://www.youtube.com/watch?v=hJIMri7J ... po]youtube gdata[/po]
http://www.youtube.com/watch?v=hJIMri7J ... po]youtube gdata[/po]
האח הגדול על אמת
_תגידו לי מה קורה לעולם הזה???
מה קורה לאנשים? איך נותנים לדברים כאלה לקרות?_
נורא ואיום, עולם מטורף, מלא בפחד וניסיון לשלוט.
מה קורה לאנשים? איך נותנים לדברים כאלה לקרות?_
נורא ואיום, עולם מטורף, מלא בפחד וניסיון לשלוט.
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*
האח הגדול על אמת
באנגליה כבר ניסו את זה, והגיעו למסקנה שזה לא שווה.
במרכז לונדון עדין עושים את זה בשביל לזהות מכוניות.
אם נכנסת למרכז לונדון עליך לשלם כמה פאונדים דמי כניסה. ציור גדול על הכביש מסמן לך מתי נכנסת לאיזור ואתה צריך על דעת עצמך לשלם בטלפון או באינטרנט. אם לא תשלם תקבל קנס לכתובת הרשומה של בעל המכונית כעבור כמה שבועות.
הם הורידו ככה משמעותית את הפקקים ואת זיהום האויר במרכז העיר.
אם נכנסת למרכז לונדון עליך לשלם כמה פאונדים דמי כניסה. ציור גדול על הכביש מסמן לך מתי נכנסת לאיזור ואתה צריך על דעת עצמך לשלם בטלפון או באינטרנט. אם לא תשלם תקבל קנס לכתובת הרשומה של בעל המכונית כעבור כמה שבועות.
הם הורידו ככה משמעותית את הפקקים ואת זיהום האויר במרכז העיר.
-
האח הגדול על אמת
גם בכביש 6 מנגנון הגביה עובד על ידי מצלמות.
גם בכביש 6 מנגנון הגביה עובד על ידי מצלמות.
-
האח הגדול על אמת
מחאה מקורית:
מעולה!
כל הכבוד לערן ורד וחבריו על ההשקעה בנושא החשוב הזה (וגם אחרים).
מעולה!
כל הכבוד לערן ורד וחבריו על ההשקעה בנושא החשוב הזה (וגם אחרים).
-
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
האח הגדול על אמת
אני חוששת מסקילה, אבל ... אני לא מבינה מה כל כך נורא בזה. מרחב ציבורי הוא מרחב ציבורי ומרחב פרטי הוא מרחב פרטי. אף אחד לא הציע לשים לנו מצלמות בתוך הבתים. וגם תפיסת אזרחים שלא אספו את צרכי כלביהם, שימוש שלא כדין בתו נכים לחניה והוצאת האשפה לרחוב שלא בימי האיסוף. הן מטרות ראויות. יש חוקים "גדולים" ויש חוקים "קטנים" אבל לכולם צריכים להתייחס. זה לא אומר שבגלל המצלמות יזניחו את פיתרון הפשעים הגדולים יותר.
אני באמת לא מבינה מה החשש הגדול פה. ואני אשמח לתגובות לא מתלהמות ולא ציניות
אני באמת לא מבינה מה החשש הגדול פה. ואני אשמח לתגובות לא מתלהמות ולא ציניות

-
האח הגדול על אמת
כשאת במרחב ציבורי זה לא רגע פרטי. ישנם הרבה דברים שלא תעשי במרחב ציבורי כמו להתפשט, לזרוק ולשבור דברים, לעשן במקומות מסוימים. אז החוקים שאוסרים על דברים כאלה הם פשיסטיים? כל עוד לא יעבירו חוקים הזויים כמו "על כל אדם לעבור את הכביש ברגל ימין" וישתמשו במצלמות כדי לשלוח קנסות לעוברים ברגל שמאל, אני באמת לא רואה מה ההבדל בין זה שיש חוק שאוסר על משהו מסוים לבין זה שיש חוק+מצלמה שעוזרת לאכוף אותו.
כשאת במרחב ציבורי זה לא רגע פרטי. ישנם הרבה דברים שלא תעשי במרחב ציבורי כמו להתפשט, לזרוק ולשבור דברים, לעשן במקומות מסוימים. אז החוקים שאוסרים על דברים כאלה הם פשיסטיים? כל עוד לא יעבירו חוקים הזויים כמו "על כל אדם לעבור את הכביש ברגל ימין" וישתמשו במצלמות כדי לשלוח קנסות לעוברים ברגל שמאל, אני באמת לא רואה מה ההבדל בין זה שיש חוק שאוסר על משהו מסוים לבין זה שיש חוק+מצלמה שעוזרת לאכוף אותו.
-
האח הגדול על אמת
הבעיה בדברים האלה שלא יודעים איפה זה נגמר ואיזה שימוש באמת יעשו עם זה. יש כאן מידע רגיש ופרטי (איפה אתה נמצא, מה אתה עושה, עם מי אתה מסתובב, וכו') שאנחנו לא רוצים שיהיה זמין לרשויות, ובטח שלא לגורמים אחרים (עסקיים/עברייניים וכד' - והרי ברור שהמידע הזה לא יישמר בצורה מאובטחת לחלוטין, פשוט מפני שאין דבר שהוא מאובטח לחלוטין). הכלי הזה מאפשר לרשויות לעקוב ולשלוט באזרחים, וזה לא תפקידן של הרשויות.
-
האח הגדול על אמת
הכלי הזה מאפשר לרשויות לעקוב ולשלוט באזרחים
אני פשוט תוהה אם זה באמת נכון. לשלוט באזרחים? מה הכוונה?
אז בעצם הבעיה היא כמו במאגר הביומטרי - הרעיון עצמו הוא טוב בחברה אידאלית, אבל עצם העובדה שאנשים לא רצויים יוכלו להשתמש בזה כנגד האזרח הקטן - הופך את זה לרעיון רע?
אני פשוט תוהה אם זה באמת נכון. לשלוט באזרחים? מה הכוונה?
אז בעצם הבעיה היא כמו במאגר הביומטרי - הרעיון עצמו הוא טוב בחברה אידאלית, אבל עצם העובדה שאנשים לא רצויים יוכלו להשתמש בזה כנגד האזרח הקטן - הופך את זה לרעיון רע?
-
- הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
- דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*
האח הגדול על אמת
.
אז בעצם הבעיה היא כמו במאגר הביומטרי - הרעיון עצמו הוא טוב - מדוע זה רעיון טוב ?
אז בעצם הבעיה היא כמו במאגר הביומטרי - הרעיון עצמו הוא טוב - מדוע זה רעיון טוב ?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
האח הגדול על אמת
ככה לידע כללי
בעיר העתיקה בירושלים כבר כמה שנים יש מצלמות מסביב
וראינו כמה אלימות זה עוזר למנוע שם במקום הכי בוער במזרח התיכון
בעיר העתיקה בירושלים כבר כמה שנים יש מצלמות מסביב
וראינו כמה אלימות זה עוזר למנוע שם במקום הכי בוער במזרח התיכון
האח הגדול על אמת
לא שאני בעד מצלמות שיצלמו אנשים ברחוב אבל עם קשר או בלי למצלמות.
העיר העתיקה בירושלים היא מקום בטוח וכמעט ללא אלימות.
מה שכן יש זה זריקות אבנים על כוחות הבטחון וזה קורה פעם בכמה שנים מסיבות פוליטיות כאלו או אחרות
אז זה לא נימוק נגד מצלמות ברחובות.
העיר העתיקה בירושלים היא מקום בטוח וכמעט ללא אלימות.
מה שכן יש זה זריקות אבנים על כוחות הבטחון וזה קורה פעם בכמה שנים מסיבות פוליטיות כאלו או אחרות
אז זה לא נימוק נגד מצלמות ברחובות.
האח הגדול על אמת
מה שכן זה מזעזע לחשוב שיש מי שצופה על כל פינה ברחובות עיר כלשהיא.
פגיעה בצנעת הפרט באופן שלא יתואר.
נראה לי פשיסטי משהוא.
פגיעה בצנעת הפרט באופן שלא יתואר.
נראה לי פשיסטי משהוא.
-
האח הגדול על אמת
אוקיי, אולי המאגר הביומטרי הוא לא רעיון טוב גם בתיאוריה. אני נגדו במילא... 
אבל עדיין לא הבנתי מה כל כך מטריד בעובדה שכל רחוב יהיה מצולם. לא הבנתי למה זה פשיסטי. באמת שאני לא מצליחה להחליט מה דעתי בעניין /-:

אבל עדיין לא הבנתי מה כל כך מטריד בעובדה שכל רחוב יהיה מצולם. לא הבנתי למה זה פשיסטי. באמת שאני לא מצליחה להחליט מה דעתי בעניין /-:
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
האח הגדול על אמת
עדיין לא הבנתי מה כל כך מטריד בעובדה שכל רחוב יהיה מצולם.
ואם הרחוב ריק מאנשים ובא לי לחטט באף?
ואם מישהו מסתובב עם מישהי שהיא לא אשתו?
פתאום לא יהיה אפשר לעשות שום דבר בלי לחשוש שמישהו רואה?
ואם הרחוב ריק מאנשים ובא לי לחטט באף?
ואם מישהו מסתובב עם מישהי שהיא לא אשתו?
פתאום לא יהיה אפשר לעשות שום דבר בלי לחשוש שמישהו רואה?
-
האח הגדול על אמת
אני לא רוצה להיות קטנונית, אבל בדוגמאות שנתת -
חיטטת באף. מישהו ראה את זה. נו אז מה? מה קרה? תפורסם תמונתך מחטטת באף יחד עם שילוט "תראו איזה דבר ביזארי ונדיר האישה הזאת עושה"? <אני גם חושבת, סתם באופן כללי, שזה לא דבר שצריך להתבייש בו. כולנו עושים את זה באופן טבעי...>
והדוגמה השנייה שנתת - אם מישהו חושש מזה שייראה עם מישהי שהיא לא אשתו, אולי זה סימן אזהרה לזה שהוא עושה משהו אסור או לא מקובל, והוא צריך במילא לחשוב פעמיים אם לעשות את זה.
חיטטת באף. מישהו ראה את זה. נו אז מה? מה קרה? תפורסם תמונתך מחטטת באף יחד עם שילוט "תראו איזה דבר ביזארי ונדיר האישה הזאת עושה"? <אני גם חושבת, סתם באופן כללי, שזה לא דבר שצריך להתבייש בו. כולנו עושים את זה באופן טבעי...>
והדוגמה השנייה שנתת - אם מישהו חושש מזה שייראה עם מישהי שהיא לא אשתו, אולי זה סימן אזהרה לזה שהוא עושה משהו אסור או לא מקובל, והוא צריך במילא לחשוב פעמיים אם לעשות את זה.
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
האח הגדול על אמת
אם מישהו חושש מזה שייראה עם מישהי שהיא לא אשתו, אולי זה סימן אזהרה לזה שהוא עושה משהו אסור או לא מקובל, והוא צריך במילא לחשוב פעמיים אם לעשות את זה.
אבל היעדר נאמנות מינית אינו עבירה פלילית. ולפעמים חושבים פעמיים ומחליטים לעשות את זה בכל זאת, ממגוון סיבות. חדשות לבקרים נפתחים פה דפים שמראים שהעניין לא כל כך פשוט. יש אנשים שהאפשרות לעשות דברים בצנעה חיונית אפילו להישרדותם הפיסית (נניח, אשה שחיה עם גבר מתעלל. האם באמת נרצה לתעד את כל תנועותיה? ואם זו ההזדמנות היחידה שלה למערכות יחסים אחרות, טובות ומחזקות?)
אבל היעדר נאמנות מינית אינו עבירה פלילית. ולפעמים חושבים פעמיים ומחליטים לעשות את זה בכל זאת, ממגוון סיבות. חדשות לבקרים נפתחים פה דפים שמראים שהעניין לא כל כך פשוט. יש אנשים שהאפשרות לעשות דברים בצנעה חיונית אפילו להישרדותם הפיסית (נניח, אשה שחיה עם גבר מתעלל. האם באמת נרצה לתעד את כל תנועותיה? ואם זו ההזדמנות היחידה שלה למערכות יחסים אחרות, טובות ומחזקות?)
-
האח הגדול על אמת
אם מישהו חושש מזה שייראה עם מישהי שהיא לא אשתו, אולי זה סימן אזהרה לזה שהוא עושה משהו אסור או לא מקובל, והוא צריך במילא לחשוב פעמיים אם לעשות את זה.
אה, אז עכשיו המדינה גם תכפה עלינו חוקי מוסר?
אולי זה סימן אזהרה לזה שהוא עושה משהו אסור או לא מקובל,
מה זאת אומרת 'אסור'????!!!!!
מי אוסר את זה???!!!!
מי יחליט לי אם מותר לי או אסור לי ללכת עם מישהו אחר?
מה זה פה, משטר דת? משטר חומייניסטי?
ומה זאת אומרת 'לא מקובל'?
אם משהו לא מקובל אז אני צריכה להימנע מלעשות אותו?
והוא צריך במילא לחשוב פעמיים אם לעשות את זה
הוא צריך לחשוב אם לעשות את זה לפי צו מצפונו, זה כן,
אבל לא בגלל שהוא חושש להיראות במצלמות.
אולי זה סימן אזהרה לזה שהוא עושה משהו אסור או לא מקובל,
מה זאת אומרת 'אסור'????!!!!!
מי אוסר את זה???!!!!
מי יחליט לי אם מותר לי או אסור לי ללכת עם מישהו אחר?
מה זה פה, משטר דת? משטר חומייניסטי?
ומה זאת אומרת 'לא מקובל'?
אם משהו לא מקובל אז אני צריכה להימנע מלעשות אותו?
והוא צריך במילא לחשוב פעמיים אם לעשות את זה
הוא צריך לחשוב אם לעשות את זה לפי צו מצפונו, זה כן,
אבל לא בגלל שהוא חושש להיראות במצלמות.
-
האח הגדול על אמת
ולפעמים חושבים פעמיים ומחליטים לעשות את זה בכל זאת, ממגוון סיבות.
גם אם מישהו מחליט לבגוד ללא שום הצדקה מוסרית - זאת עדיין זכותו !
גם אם מישהו מחליט לבגוד ללא שום הצדקה מוסרית - זאת עדיין זכותו !
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
האח הגדול על אמת
תגובות של פקחי מצלמות לתינוק במנשא: "הוא נושם ככה?" "הראש שלו לא שמוט מדי?"
-
האח הגדול על אמת
אהבת,
בסך הכל ניסיתי להראות לך למה נראה לי שהמצלמות לא משנות שום דבר, או לא אמורות לשנות שום דבר, בהתנהלות היומיומית שלנו. אם אדם חושש לעשות משהו, כל דבר, לפני אנשים אחרים הוא צריך קודם כל לחשוב למה. אני ממש לא חסודה ומתחסדת, והדוגמה של הבגידה היא רק דוגמה, שמי שיחשוש להיראות לפני מצלמות עם מישהי שאינה אשתו, כנראה בעיניו הוא עושה דבר אסור או לא מקובל. אין שום צורך להשתמש בסימני פיסוק מרובים
צר לי לפוצץ את הבועה, אבל היא כבר עושה את זה. פוליגמיה היא לא חוקית, וגם גבר או אישה בוגדים עלולים לשלם ובד"כ משלמים על בגידה. שלא לומר שגם חוקים נגד גניבה, רצח, הצתה וכל אלימות שהיא יכולים להיחשב לחוקי מוסר.
אני מתחילה להרגיש כאילו אני איזו דוברת מטעם... מי היה מאמין. אולי בכל זאת תשכנעו אותי?...
אבל בכל זאת, נראה לי שאנשים פה נסחפים קצת. באמת נראה לכם שמישהו יישב מול כל מצלמה, או אפילו כמה מצלמות ברחוב, ויינתח מה קורה שם?? שהמידע הזה, שמוישה הלך עם שרהל'ה (שהיא לא אשתו, דרך אגב) ברחוב X בשעה Y , יהיה זמין ונגיש ופתוח?
בסך הכל ניסיתי להראות לך למה נראה לי שהמצלמות לא משנות שום דבר, או לא אמורות לשנות שום דבר, בהתנהלות היומיומית שלנו. אם אדם חושש לעשות משהו, כל דבר, לפני אנשים אחרים הוא צריך קודם כל לחשוב למה. אני ממש לא חסודה ומתחסדת, והדוגמה של הבגידה היא רק דוגמה, שמי שיחשוש להיראות לפני מצלמות עם מישהי שאינה אשתו, כנראה בעיניו הוא עושה דבר אסור או לא מקובל. אין שום צורך להשתמש בסימני פיסוק מרובים

צר לי לפוצץ את הבועה, אבל היא כבר עושה את זה. פוליגמיה היא לא חוקית, וגם גבר או אישה בוגדים עלולים לשלם ובד"כ משלמים על בגידה. שלא לומר שגם חוקים נגד גניבה, רצח, הצתה וכל אלימות שהיא יכולים להיחשב לחוקי מוסר.
אני מתחילה להרגיש כאילו אני איזו דוברת מטעם... מי היה מאמין. אולי בכל זאת תשכנעו אותי?...
אבל בכל זאת, נראה לי שאנשים פה נסחפים קצת. באמת נראה לכם שמישהו יישב מול כל מצלמה, או אפילו כמה מצלמות ברחוב, ויינתח מה קורה שם?? שהמידע הזה, שמוישה הלך עם שרהל'ה (שהיא לא אשתו, דרך אגב) ברחוב X בשעה Y , יהיה זמין ונגיש ופתוח?