האם אוכל חם באמת מחמם

with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

האם אנחנו יכולים לאכול נא באקלים קר?

מאת ויקטוריה בוטנקו עם תרגום חפיף וברשות של with passion

זוהי אחת השאלות הנשאלות ביותר בנוגע לתזונא.
אנשים בד"כ מאמינים שללא קערה של מזון מבושל ביום חורפי וסגרירי הם לא יהיו מסוגלים לשמור על גופם בחמימות נוחה. אני מכירה אנשים רבים שוויתרו על אורח חיים טבעונאי מתוך פחד שיהיה להם קר מדי במשך החורף.

בואו נסתכל על המצב מקרוב. האם 100 גרם של אורז יכולים פיזיקלית לשמור על חום של גוף במשקל 70 קילו? בשביל להתחמם מזה, מישהו יצטרך לשבת באמבטיה מלאה באורז חמים במשך 20 דקות.

אם כן מדוע אנו מרגישים חמימים יותר לאחר ארוחה מבושלת?

ארוחה חמה, כוס קפה, או כוסית קפואה של וודקה יחממו את גופינו באותו האופן. בכל פעם שחומרים קלוקלים מגיעים לדם דרך קירות המעיים, הם גורמים לגירוי האדרנלים, בלוטות האנדוקרין הנמצאות מעל לכליות. האדרנלים מיד מתחילים לייצר אפינפרין, נורפינפרין, ומגוון של הורומונים סטרואידים. הורמונים אלו ממריצים את מערכת העצבים הסימפתטית, לכן אנו מרגישים עירנות בהתחלה. כמו כן הם מכריחים את הלב לפעום מהר יותר ולשאוב כמויות גדולות יותר של דם דרך הגוף שלנו, מה שגורם לנו להרגיש חמימות. הרגשה זו לא מחזיקה זמן רב ואנו משלמים עליה מחיר כבד. לאחר 10-15 דקות הגוף שלנו נעשה מותש מביצוע העבודה היתרה, ללב דרושה מנוחה, מערכת העצבים נעשית משותקת, ואנו מרגישים עייפים, רדומים, ואף יותר קרים ממקודם. למרות זאת, אנו זוכרים רק את הרגשת החמימות מיד לאחר ארוחה חמה וחוזרים על מנהג תמצריצי זה שוב ושוב. מנהג מזיק זה שוחק את הגוף וכשסוף החורף מגיע, אנשים רבים מרגישים תשישות וכליון.

חורף אחר חורף של אכילה בכמויות של אוכל מבושל לא עוזרת לגוף האדם לעמוד טוב יותר במזג אוויר קר. להפך, אדרנלים מוחלשים בסופו של דבר לא יתפקדו כמו שצריך אפילו במזג אוויר חם. לדוגמא, רוב האנשים המבוגרים יותר מרגישים קר אפילו באמצע הקיץ. גרבי צמר וסוודרים הופכים להכרח עבורם.

סיבה נוספת לקושי שיש לרבים מאיתנו לסבול טמפרטורות קרות היא מפני שאוכל מבושל משבש קשות את מחזור הדם ברמה הנימית. לפי דר' אלכסנדר זלמנוף, מחבר ֲ“Sacred Wisdom of Human Bodyֲ” (פריז, 1961) 80% מכל הדם בכל גוף אנוש נמצא בנימים ורק 20% בוורדים ובעורקים. נימים זעירים נסתמים בקלות על ידי חלקיקים גדולים לא-טבעית ממזון מבושל, והדם מפסיק לזרום באופן מספק.

אם אתם רוצים להרגיש חמימים באמת בעונה הקרה, טבעונאות היא בחירה בלתי נמנעת עבורכם. במשך החורף "הטבעונאי" הראשון יתכן ותרגישו קצת קר בגלל אדרנלים חלשים, אז שימו סוודר נוסף, תעשו אמבטיה חמה, או מספר שכיבות שמיכה. אם תתמידו ותשארו טבעונאים, האדרנלים שלכם ינוחו וישוקמו, מחזור הדם בנימים ישתפר, מערכת העצבים והלב שלכם באופן טבעי יתחזקו ללא שום חומר ממריץ מלאכותי.

תוך שנה תהיו מסוגלים לחוות קור יותר טוב מאי פעם. המשפחה שלי עוברת כעת את החורף "הטבעונאי" האחד-עשרה. כלל אין אנו מרגישים אי-נוחות מקור. בשביל הכיף, אנו קופצים לנהרות קפואים בהרים במשך כל השנה. למעשה, כך אנו חוגגים את חג המולד וערב ראש השנה (הגרגוריאני). אנו תמיד ישנים בחוץ גם כשיורד גשם או שלג. סרגיי, בני, לפעמים מחליק על השלג רק במכנסיים קצרים בלבד. ביתי, ואליה בקושי לובשת גרביים. איגור, בעלי, אוהב מאד לקחת אמבטיות שלג. אנו מאמינים באמונה שלמה שההתמדה שלנו בטבעונאות עזרה לנו להרגיש נוח בכל מזג אוויר ולא להרגיש קר.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

כשחיים באזורים כל כך קרים, הגוף מסתגל לקור. לא כך הדבר כשחיים במדינה בה בנובמבר יש חמסין.
אני מסכימה לגבי אפקט החימום המלאכותי והמזיק בקפה, אולם מניסיון שערכתי על עצמי לפני שנתיים, מזון מבושל היה הכרחי עבורי בחורף כדי לשמור על חום הגוף. התקיימתי תקופה די ארוכה על פירות, ירקות, קצת לחם מלא ומעט מאוד מזון מבושל, אבל הגוף דרש תזונה מבושלת, והגיב בחיוניות עולה כאשר זה הגיע.
אגב, גם הרפואה הסינית תומכת בעניין זה.
אנונימי

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מדור טבעונאות | טבעונאות באקלים קר | מרקים חיים

נושא העמוד: האם צריכה של מזון חם ו\או מבושל באמת מחממת את הגוף ואיך היא משפיעה על יכולת הגוף לחמם את עצמו.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

כששיניתי את אורח חיי לכיוון הטבעונאי... לא הייתי הר-אדם, ולא הייתה לי מחלה ממארת, כך שאין לי סיפור סנסאציוני שכזה לספר על ה"לפני" וה"אחרי". מה שכן, מאז שאני זוכר סבלתי מקור - במיוחד בכפות הרגליים והידיים.. לא משנה כמה כפפות וכמה גרביים - סבלתי.
תוך שבועות ספורים על טבעונאות התחושה הזו פשוט נעלמה.. ומספר חודשים אחר כך מצאתי את עצמי מפגין בחורף בעיר הכי קרה בארה"ב (מינאפוליס, לא כולל אלאסקה) לעידוד המודעות בנוגע ל-2Fkfc1]KFC momo[/po]-erika-ofek.jpg&anc=11 ו-31]לכיבוש עירק take[/po]-the-toys-from-the-boys momo-ofek 20030215.jpg&anc=10, בנעלי פלאדיום דקיקות וספוגות ונהנה מכל רגע.. הרגשתי את הקור בחוץ ופשוט לא סבלתי ממנו יותר, נהנתי ממנו, כמו גלידה מפירות ומאגוזים. מאז אני לובש גרביים אולי יומיים בשנה.. ולא משנה כמה רחוק אני מקו המשווה - אני בד"כ יחף. כמו כן אני מאד נהנה לרחוץ במים קרים, וכמובן לישון בחוץ כל השנה - איכות חיים עלייה אני מודה כל יום.
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

אגב, גם הרפואה הסינית תומכת בעניין זה.
אני שנה שעברה הגשתי עבודה באוניברסיטה על תזונה לפי עונות ברפואה סינית והם ממליצים לאכול אוכל חם בקיץ וקר (קריר ולא להגזים בקר כי זה פוגע בטחול-לבלב) בחורף.
יש שם גם הרבה ענין של טעמים לכל עונה אבל בסופו של דבר, בשורה התחתונה, זה די אינדיוידואלי לכל אחד לפי מה שהוא צריך פחות או יותר.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

יוטי, לא דיברתי על אוכל חם או קר, דיברתי על כך שהרפואה הסינית ממליצה לאכול יותר מזון מבושל בחורף (ללא קשר לטמפרטורה בה הוא מוגש) ויותר מזון 'נא' בקיץ- כמו סלטים, פירות, וכו'.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

ענבל - ויקטוריה מדברת במאמר על תחושת החום המיידית שיש בצריכת אוכל מבושל וחם - אבל הטענה היא שבטווח הארוך זה פוגע בגוף ודווקא מוריד את היכולת להתמודד עם קור. גם ויקטוריה ומשפחתה וגם משפחתי באופן לא מתואם ובמעבר לאורח חיים דומה - חווינו את העלמות הסבל שהיה לנו מקור.. ללא תלות בשליטה באש.

בהחלט דווקא בארץ נדיר גם בחורף (רק כמה שעות בלילה כשאנו מתחת לשמיכות) שהטמפ' ירדו מתחת לאפס.

לגבי הרפואה הסינית - ההתרשמות שלי היא, שבדומה לרפואה המערבית - המסה הקריטית בתחום מתעסקת במציאת שריפות (סימפטומים) וכיבויין (הפטרות מסימפטומים ללא שינוי מהותי באורח חיים אלא על ידי "תרופות", גם אם טבעיות) או אפילו ניתוק האזעקה (סילוק ההרגשה הלא נעימה מהסימפטום וזהו). כמו כל דבר בימינו, יש רק נישה קטנה שהיא איכות.. וכאן אני מסתכל דווקא על בריאות מנקודת מבט טאויסטית (איתה אני גם מזדהה בהיבטים אחרים של הוויה ומיניות) - עליה ניתן לקרוא בספר המרתק הזה מאת המאסטר דניאל רייד שדווקא דוגל בתזונא:

"the various forms of heart disease are primarily the result of toxic impurities clogging blood vessels. This deprives the heart muscles and valves of oxygen and puts excessive chronic strain on the heart, which has to pump much harder than normal to push blood through a clogged circulatory system- a healthy heart pumps about 3,000 gallons of blood every 24 hours, but a heart under the stress of a clogged circulatory system must pump up to 25,000 gallons in 24 hours just to maintain sufficient circulation; obviously, such an 8-fold increase in heart strain soon leads to heart exhaustion and disease. The prime source of the blood impurities and deposits that cause heart disease is a diet composed entirely of denatured and cooked foods."
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

לגבי הרפואה הסינית - ההתרשמות שלי היא, שבדומה לרפואה המערבית - המסה הקריטית בתחום מתעסקת במציאת שריפות (סימפטומים) וכיבויין
אתה באמת חושב כך? מעניין, אני דווקא התרשמתי מהרפואה הסינית ככזו שמחנכת למציאת איזון בחיי היום יום. נכון שיש מטפלים סיניים שעובדים יותר סימפטומטית אבל לדעתי זה בא מהם ולא מהגישה. (כמו שלצערי ניתן למצוא בכל תחומי הרפואה הטבעית, מטפלים ששכחו את המטרה האמיתית ומתעסקים בפני השטח)
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

סיבה נוספת לקושי שיש לרבים מאיתנו לסבול טמפרטורות קרות היא מפני שאוכל מבושל משבש קשות את מחזור הדם ברמה הנימית. לפי דר' אלכסנדר זלמנוף, מחבר ֲ“Sacred Wisdom of Human Bodyֲ” (פריז, 1961) 80% מכל הדם בכל גוף אנוש נמצא בנימים ורק 20% בוורדים ובעורקים. נימים זעירים נסתמים בקלות על ידי חלקיקים גדולים לא-טבעית ממזון מבושל, והדם מפסיק לזרום באופן מספק.
הוכחות?
אני מאמינה שדבר כזה יכול לקרות כשיש שילוב בין מעי דליף לאכילת עמילנים, אבל מה הקשר לאוכל מבושל דווקא?

אשמח לקבל גם הפניות למחקרים לגבי הטענה שאוכל מבושל מחליש את האדרנל.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

שמתי לב שהילד שלי מעדיף לאכול אוכל קר.

הבת מבקשת חימום קל ואם יצא טיפה יותר חם מ'פושר מינוס ' היא לא תאכל , גם לא אחרי זמן מה כשזה בטוח התקרר.

אנחנו לא טיבעונאים , ובכל זאת הרשימה אותי 'החוכמה' של הגוף שנשמרה בהם.
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

אני שמתי לב שאם אין לילדים טלויזיה ומחשב בבית-
הם רוב הזמן פעילים פיסית בפעילות גופנית, לומדים דברים שבאמת מעניינים אותם-
ואם מאפשרים להם- הם גם יוצרים !

כמו זרע - המכיל את הפוטנציאל האדיר לצמח או עץ בוגר ומקסים- כל עוד יש לו את התנאים הנכונים לעשות זאת-
כך גם הילד הקטן- וכך גם כל אחד מאיתנו (כולנו ילדים של החיים), אם יהיו לנו התנאים הנכונים- ונדע ללכת עם האינסטינקטים והלב- הפוטנציאל הוא אינסופי !
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

נו מחכה למומחים שיאמתו או לא, את דבריו של אופק, או
אופק: מה עם מאמרים לחיזוק טענותיך?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הכנתי לי עכשיו גלידה, כי קר
סתםםםם הכנתי כי זה טעים ומשביע :-)

לילה טוב ואיחולים לכולם!
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

יוטי, לא דיברתי על אוכל חם או קר, דיברתי על כך שהרפואה הסינית ממליצה לאכול יותר מזון מבושל בחורף (ללא קשר לטמפרטורה בה הוא מוגש) ויותר מזון 'נא' בקיץ- כמו סלטים, פירות, וכו'.
אז אני אמרתי בדיוק הפוך :-) .
האוכל ה'נא' נחשב אוכל קר.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי ורד_לב* »

יוטי, ממה שאני מכירה דברייך נשמעו לי הפוכים:
והם ממליצים לאכול אוכל חם בקיץ וקר (קריר ולא להגזים בקר כי זה פוגע בטחול-לבלב) בחורף.
אני יודעת על אוכל חם בחורף וקר בקיץ.
האם באמת התכוונת לכך, או שזו טעות הקלדה?
אילי*
הודעות: 21
הצטרפות: 24 ספטמבר 2001, 18:44

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אילי* »

היפנים אוכלים קר בחורף וחם בקיץ,
בדיוק כמו שיוטי כתבה!
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

_היפנים אוכלים קר בחורף וחם בקיץ,
בדיוק כמו שיוטי כתבה!_
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

לגבי חימום הגוף- מים חמים מרחיבים כלי דם, בערך כמו אקמול, בערך כמו אלכוהול כך שסביר שיש קשר ישיר ומובהק בין אכילת מזון חם לחימום טמפרט' הגוף (דרך כלי הדם).
אבל יש עוד עניין שנוגע להבדל בין מזון מבושל לנא, ובין מזון חם לקר.
אני יכולה לדבר מנסיון של בחורה עם בטן רגישה. מזון קר לרוב, גורם למי שסובל מאולקוס/ דלקת בקיבה- לתחושה רעה.
מזון חם לעומת זאת מרחיב את כלי הדם (זה בדוק, בדיוק כמו שבקבוק מים חמים מקל כאב כי הוא מרחיב כלי דם כמו אקמול) - ומרפה את שרירי הקיבה "המכווצים". למי שיש קיבה שסובלת מדלקת (כמוני) זה מורגש אחד לאחד. מעט כפות ממשקה חם או ממאכל חם - ושריר הקיבה הופך ידידותי יותר למזון, הוא פשוט מתרפה. כשסבלתי בעבר מהתקפות של כאבים בבטן וכו'- רק מזון חם ומבושל הקל את הכאבים, מעין אקמול טבעי, כי זה באמת עובד על אותו עיקרון.

יתרה מכך, מזון מבושל עובר עיבוד בבישול שמקל על העיכול לרוב. כך שסיבים קשים, חומציות ועוד צרות במונחים של סובלים מדלקות ואולקוס בקיבה- הופכים ידידותיים לקיבה. למשל לאכול קישוא מוקפץ יותר מכביד על הקיבה (שנאלצת לפרק יותר סיבים) מאשר אכילה של קישוא במרק שבושל שעה כך שהחום פירק את רוב הסיבים וכו'.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אגב, הנסיון שלי הוא שאוכל נא קר (למשל גלידה) מחמם. גם שתי מומחיות לתזונה ע"פ הרפואה הסינית אמרו לי אותו דבר.
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

מים חמים מרחיבים כלי דם_... _בערך כמו אלכוהול אני מכירה המלצות להיזהר מחשיפה לקור אחרי שתית אלכוהול מחשש להתקררות.
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

אכילה של קישוא במרק שבושל שעה כך שהחום פירק את רוב הסיבים וכו'.
מה, חום מפרק סיבים??
איך?
מים חמים מרחיבים כלי דם... בערך כמו אלכוהול אני מכירה המלצות להיזהר מחשיפה לקור אחרי שתית אלכוהול מחשש להתקררות.
ההרחבה של כלי הדם (במיוחד הקרובים לעור) גורמת לאיבוד גדול יותר של חום דרך העור.
לפי האגדה האורבנית (באמת אורבנית במקרה זה) ככה הומלסים מתים מקור לפעמים - שילוב של חשיפה לקור, עם אלכוהול.
אני מכירה תרופה (טבעית) שמשתמשים בה בשאיפה של אדים חמים, שמרחיבה ופותחת את כלי הדם במערכת הנשימה - וההנחיה החדמשמעית של היצרנית היא לא להחשף לקור כמה שעות לאחר השימוש.
סוסת_פרא*
הודעות: 2750
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אני רוצה להבהיר לעצמי משהו:

כשאנחנו מדברים בדף הזה על 'אוכל חם' ו'אוכל קר' אנחנו מתכוונים ל'אוכל מבושל' ו'אוכל נא'?
כלומר, גם אוכל שבושל והתקרר נחשב ל'אוכל חם' לפי הגישה של הדף הזה?
(ידוע לי שכך הוא לפי האיורוודה למשל).

אם כן, כדאי לדעתי להבהיר זאת בראש הדף, כדי שלמי שנכנס לדף יהיה ברור במה מדובר.

<סוסת פרא / ה מערוך>
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

_אכילה של קישוא במרק שבושל שעה כך שהחום פירק את רוב הסיבים וכו'.
מה, חום מפרק סיבים??
איך?_
אם חום מצליח להתיך ברזל, בכלל לשנות מצבי צבירה, צורה, נפח, ושאר "ניסים ונפלאות" - אז לא ברור מה לא ברור.

מים חמים מרחיבים כלי דם... בערך כמו אלכוהול אני מכירה המלצות להיזהר מחשיפה לקור אחרי שתית אלכוהול מחשש להתקררות.
את צודקת. התבלבלתי בעניין הזה. זכרתי שיש קשר בין אלכוהול/אקמול לחימום, אבל הקשר הוא הפוך :-D . אלכוהול דווקא נותן אשליה של חימום אבל למעשה הוא יכול לגרום להיפותרמיה. אלכוהול בכלל נותן תחושות מדומות, הוא יכול לייבש (כי הוא משתן) למרות שנראה כאילו הוא מרווה ועוד. לגבי אקמול זה ברור מאליו.

לפי האגדה האורבנית (באמת אורבנית במקרה זה) ככה הומלסים מתים מקור לפעמים - שילוב של חשיפה לקור, עם אלכוהול.
גם אני שמעתי על זה. גם על התייבשות כתוצאה מהנ"ל. לפני שבועיים ראיתי בלילה הומלסית עם שמיכת חימום צה"לית, (מהאלומיניום) והיא רעדה מקור, למרות שהיה די נעים בחוץ.. מצד שני יכולות להיות לזה גם סיבות אחרות..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

סוסה אהלן - במהות העמוד הפרכת המיתוס שצריכת מזון בטמפ' גבוהה זה דרך טובה לחמם את הגוף כשקר.. כמו כן, מתבקש שנדבר (וויקטוריה ואחרים כאן עושים זאת) גם על השפעת מזון מבושל (חם או לא) על מערכות החימום של הגוף. אפשר לפצל את זה לשני עמודים ספציפיים אבל נראה לי שהחפיפה גדולה מדי ואין צורך בזה.

מה שכן, עלה כאן מיתוס נוסף (ע"י ג'ינג'ית) שיכול להוביל לדף בישול לא מפרק סיבים ... "סיבים תזונתיים" זה מושג כללי למרכיבים בצמחים שאינם מתעכלים במערכת העיכול האנושית. עוד הגדרה.. פחממות מורכבות שאינן עמילניות. פחממות מורכבות שהן כן עמילניות (וזה לא סיבים) אכן "מתפרקות" בבישול (נושא גדול ובעייתי בפני עצמו).. אבל תאית למשל, אחת המפורסמות מהסיבים התזונתיים - בשביל "לפרק" (להביא למצב מסיס במים) אותה צריך לחשוף אותה לחום של 320 מעלות צלזיוס לפחות ולחץ של 25 MPa. גם אם חיממת את המזון למעל 320 מעלות (האם מישהו יכול להפנות אותי למקום בו כתוב לאיזה טמפ' מקסימלית מגיע המזון באופן הבישול הרצחני ביותר?), מה שמאד לא סביר, בבישול אין חשיפה ללחץ כזה (אלא אם יש לך איזה מכונה מיוחדת שלא שמעתי עליה). הידע הזה יותר רלוונטי לתחום של איך מייצרים דלק כמו-פוסילי מחומר צמחי (המגיע ממקורות שחשופים לחום גבוה ולחץ גבוה לאורך זמן).

בישול "שובר" את המזון ועושה אותו נוח יותר לגמיעה.. אולם את האפקט המלאכותי הזה אפשר להשיג על ידי ריסוק (בבלנדר למשל) ללא האובדן וייצור הרעלים הנובעים מבישול (אקרילמיד).

ויותר טוב מבישול וריסוק.. ועל זה יש קונצנזוס, זה פשוט לעיסה איטית ויסודית בתוספת הרבה רוק, כך נשבור את המזון על סיביו בצורה אופטימאלית, ונתחיל את תהליך העיכול "על רגל ימין".
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי בשמת_א* »

אכן, גם אני חושבת ש"אוכל חם" פירושו "אוכל מבושל" ולכן היפוכו, "אוכל קר" מתייחס לאוכל חי (=לא מבושל).

ואגב, הסיבה שאני מסוגלת לאכול פירות בבוקר של יום חורף קר, מה שלא הייתי מסוגלת במשך כל ימי חיי, היא מפני שאחרי שלוש שנים של טיפולי אייפק מאסיביים עם תמיכה של טיפולים סיניים ותמציות פרחי באך וחותמי מרפא ועוד - סוף סוף נרפאתי כמעט מכל האלרגיות שלי והשתפרה זרימת הדם בגופי ואולי יותר מכל התחלתי לספוג חומרים מהמזון שלא ספגתי במשך שנים.
אז קודם הייתי צריכה להבריא (וזה לקח שנים!)
ורק אחר כך יכולתי לאכול פירות ביום קר בלי לסבול מזה.
לא הפוך.
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

רגע רגע, לפני שנכנסים לפילוסופיות של עמים עתיקים פילוסופיות שנבעו מרמות מודעות שונות בתקופות השונות ... :-)
יש לי שאלה,
קר וגשום. מרק זה לא מחמם ? ארטיק זה לא מקרר ?
או שאתם מדברים על חם וקר בכלל לא במובנים של טמפרטורה (של השתייה/אוכל) ?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אילה_א* »

קר וגשום. מרק זה לא מחמם ? ארטיק זה לא מקרר ?
לא למעשה להיפך הגוף שואף תמיד לחזור לאותה טמפרטורה בערך 36 C
אם שתית משהו חם הוא יגרום לך להזיע כדי להתקרר כך שבסופו של דבר משהו חם מקרר אותך
ולהיפך עם גלידה הגוף ייצר יותר חום כדי להתחמם ולספוג את הקור של הגלידה .
וגם עם מים קרים זה כך
ועדיין אין כמו מרק חם בחורף
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה לגבי תינוקות יונקים? האם חלב האם (החם) נחשב לאוכל חם? לאוכל נא? או למבושל?
חלב אם בהחלט ובלי כל ספק נחשב לאוכל חי.
הוא בטמפרטורת הגוף, כלומר כ-36 מעלות - טמפרטורת הבישול היא כמדומני מעל 48 מעלות לפי הטבעונאים האדוקים ביותר.
והוא חי: לא עבר שום עיבוד, ישירות מהמקור.
גם חלב פרה או עז חי, שנחלב ולא עבר פיסטור, נחשב מזון חי (אני לא אוהבת שכותבים "נא" על משהו שאיננו בשר נא. בעברית יש דיוק במונחים האלה, ולא מתאים להחיל עליהם את התפיסות של האנגלית).

חלק לא מבוטל מהתועלת בחלב האם עצמו (וחשוב לזכור שחלב האם הוא רק חלק ממה שנקרא "הנקה") נובע מהיותו מזון חי: כמזון חי, יש בו נוגדנים חיים, אנזימים חיים ועוד מרכיבים.
יש גם מחקרים שבדקו מה קורה לחלב אם לאחר פיסטור, וידוע לנו בהחלט הנזק לנגרם למרכיבים ידועים. למה צריך מחקר כזה? כי בבנק חלב אם לפגים מפסטרים את החלב כדי למנוע העברת מחלות מאמא תורמת לפג שאיננו שלה. למה ידוע רק הנזק שנגרם למרכיבים ידועים? כי יש עוד מרכיבים בחלב אם שלא זוהו, ומובן מאליו שלא ידוע עדיין הנזק שנגרם להם.

בחלב אם שהוקפא נפגעו כמה רכיבים, אבל בכל זאת הוא עדיין נחשב חי.
אם מישהו מתעלם מהאזהרות שלא לחמם חלב אם במיקרו, זה יהיה חלב מבושל (שגם עבר שינוי מולקולרי בלתי ידוע ויש אזהרות של משרדי הבריאות בעולם לא להשתמש בו).

אחת הטענות נגד חלב מפוסטר מחיות המשק היא, שהפיסטור חדש ביותר ואנחנו לא מותאמים אבולוציונית לצרוך חלב כזה. יש חוקרים הסבורים שהסיבה שבימינו אנשים רבים כל כך סובלים ממוצרי חלב היא הפיסטור והעיבוד המודרני של החלב. לטענתם, החלב הופך כך למוצר רעיל ומזיק לאדם. לעומת זאת, חלב שלא עובר פיסטור, מושאר להתססה ומעובד בשיטות המסורתיות (למשל, את החמאה מקפים מהחלב לאחר שעמד 24 שעות וחובצים בשיטה מסורתית, במקום לפסטר את החלב ואז להוציא ממנו את החמאה בצנטריפוגה) הוא לטענתם חי ולא מזיק לאדם.
וזה מעבר לעניין אנזים הלקטאז.
נורית_מ*
הודעות: 273
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי נורית_מ* »

אם שתית משהו חם הוא יגרום לך להזיע כדי להתקרר כך שבסופו של דבר משהו חם מקרר אותך
כמו שאמרת הכל יחסי. כלומר אולי אחרי אוכל חם הגוף מקרר עצמו אבל הוא לא מקרר את עצמו מתחת ל-36 מעלות.
כך שאוכל חם בתחילה מחמם את הגוף, ואח"כ הגוף מחזיר את עצמו לטמפרטורה הרגילה.
כלומר אוכל חם כן מחמם (אולי רק לחצי שעה ואז חוזרים למצב הרגיל אבל בחצי שעה הזו היה חימום).
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי חני_תה* »

תודה בשמת,
אם חלב אם מהנקה ישירה הוא חי, אז מדוע תינוקות סובלים מקור?

מה ההבדל בין מקלחת חמה או ספורט לכוס תה חמה? האם אינם מגרים את האדרנלים באותה דרך?
והאם מזונות קרים מהמקפיא, כגון גלידה נאה לא עושים פעולה דומה לאוכל חם?
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

כך שאוכל חם בתחילה מחמם את הגוף, ואח"כ הגוף מחזיר את עצמו לטמפרטורה הרגילה.
כלומר אוכל חם כן מחמם (אולי רק לחצי שעה ואז חוזרים למצב הרגיל אבל בחצי שעה הזו היה חימום).
זה מה שלי נראה.. כמובן שאחרי כמה זמן הגוף חוזר להיות מושפע מטמפרטורת החדר וטמפרטורת המזון שאכלנו מפסיקה להשפיע.. אבל היה חימום.
בגלל זה אם קר, זה טוב לאכול ארוחה חמה, לעשות מקלחת חמה וגם להתלבש בבגדים יותר חמים שישמרו על החום שקיבלנו מהמזון החם והמקלחת החמה. לא?
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

בגלל זה אם קר, זה טוב לאכול ארוחה חמה, לעשות מקלחת חמה וגם להתלבש בבגדים יותר חמים שישמרו על החום שקיבלנו מהמזון החם והמקלחת החמה. לא?
מזון חם גורם להזעה שהיא בפירוש מקררת, כלומר, ההרגשה בהתחלה היא חמה וא"כ נראה שחוזרת למצב הקודם אבל בעצם היא
א) מורידה את הטמפ' ממנה התחלת
ב) מבזבזת "אנרגיה" שהגוף צריך לחימום

שוב, אני מדברת בעקבות לימודים על זה ברפואה סינית וטיפה ידע בביולוגיה ופיסיקה, לא יותר מזה.

לגבי מקלחת- מים על העור (כשאתה יוצא מהמקלחת, למשל) בכל צורה יקררו לבסוף את הגוף כי הם רמה של לחות על העור שכשמתאדה ממנו היא לוקחת איתו אנרגיה- וזה כבר פיסיקה.
למעשה, מה שאני אומרתזה שמים על העור מקררים בלי קשר לטמפ' שלהם.
נורית_מ*
הודעות: 273
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי נורית_מ* »

טוב. את הטמפ' הממשית של הגוף, לעומת התחושה סובייקטיבית של חום וקור אפשר למדוד ולכן עשיתי ניסוי קטן.
מדדתי חום גוף במד חום כספית בבית השחי: 36.1 מעלות.
שתיתי כוס תה חם ומיד מדדתי שוב: 36.5 מעלות.
עוד מדידה לאחר כרבע שעה: 36.5.
עוד מדידה לאחר רבע שעה נוספת: 36.4.
מדידה אחרונה לאחר עוד רבע שעה: 36.4.
טוב, לקח לי כמעט רבע שעה לכתוב את ההודעה הזו אז קבלו מדידה נוספת: 36.3.
מבחינת התחושה של חום וקור. היה לי קר לפני שתיית התה וגם אחרי. בזמן ששתיתי הרגשתי תחושה חמימה.
מוזמנים לבדוק בעצמכם (אולי היתה טעות במדידה הראשונה).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

נורית סחטיין על היוזמה! מעניין מהי הנוסחה הפיזיקלית. כלומר בכמה עשיריות המעלה אמור לעלות חום של גוף אורגני שהוא 69% מים כתוצאה מהוספת כוס תה בטמפ' X. היש כאן פיזיקאי\ת?
כמו כן, בכתבה שתרגמתי לעיל ויקטוריה טוענת שאכן חווים הרגשה של חמימות לאחר צריכה של מזון\נוזל חם, אולם בטווח הארוך היכולת של הגוף להתמודד עם קור יורדת.
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

לא יודע... עשיתי ניסוי: שתיתי משקה חם נהיה לי חם :-)
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

<עדיין חם לי מהמשקה החם> :-)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אולם בטווח הארוך היכולת של הגוף להתמודד עם קור יורדת. זה מוכח מחקרית, או שזו השערה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

היא מפנה לספר מאת דר' אלכסנדר זלמנוף, אולי לתמי יש גישה אליו דרך הספריה האזורית?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוף, כתבתי הודעה ארוכה והמחשב נתקע והכל הלך...
מנסה לשחזר:

אם חלב אם מהנקה ישירה הוא חי, אז מדוע תינוקות סובלים מקור?
יש עוד מרכיבים בקשר לקור.
תינוק שרק נולד אינו מסוגל עדיין לווסת את חום גופו בעצמו. במידה רבה הוא עדיין עובר, וזקוק לאם (הפעם מבחוץ ולא מבפנים)כדי לווסת את חום גופו.אי אפשר להשוות פיזיולוגיה של תינוק לפיזיולוגיה של מבוגר, בלי קשר לתזונה.

לגבי החימום:
צריך להבדיל בין הטווח הקצר לטווח הארוך.
לטווח הקצר, מי שמורגל במזון מבושל, מרגיש חימום מאוכל חם.
אבל הטענה פה היא, שלטווח הארוך, המזון המבושל גורם לתהליכים ניווניים שבהדרגה מחלישים את מערכת העיכול ובעקבותיה את הגוף.
מובן שיש מי שיותר פגיע לזה ומי שפחות, וגם מדובר בתהליכים שאורכים שנים על שנים. ויש הבדל בין מי שבריא מלכתחילה לבין מי שחלש.
הטענה השנייה פה היא, שכאשר אוכלים מזון חי, אז בהדרגה הגוף מתחזק כתוצאה מזה ואז תופעת לוואי היא שמפסיקים לסבול מקור.
אצלי הניסיון היה הפוך: קודם התחזקתי והפסקתי לסבול מקור, ואז יכולתי לאכול יותר מזון חי, בחורף למשל. ואני לא טבעונאית בשום צורה.
במחקרים של ווסטון פרייס הוא גילה דבר מעניין: האוכלוסיות שהוא בדק, שאכלו את התזונה המתאימה להם, המסורתית באיזור שלהם, ללא שמץ של אוכל זבל - לא סבלו מקור. למשל, בהרי האלפים בשלג בקור של מינוס עשרים, הילדים שיחקו יחפים בשמחה והיו בריאים כשור. ילידי פרו, בהרים הגבוהים, לא נעלו נעליים. הם הלכו יחפים בשלג ללא כל בעיה. אבל הם אכלו גם מזון מבושל, בהחלט. באלפים הם אכלו לחם שיפון ובשר בקר, למשל.

התפיסות המתקדמות בתזונה היום מדברות על כך שאין תזונה אחת שמתאימה לכולם. יש לפחות כמה טיפוסים מבחינה תזונתית, ולכל טיפוס מתאים תפריט קצת אחר.
אדם שאוכל את התזונה המתאימה לו, גם מתפקד היטב. למשל, לא סובל מקור.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי בשמת_א* »

כיצד אוכל למצוא את התזונה האופטימלית שלי?
הו הו! שאלת מיליון הדולר! D-:
אין לי מושג. אין שיטה שמקובלת על כולם היום. תעשי חיפוש באינטרנט על Dr. Mercola
יש לו דעה בנושא, אולי יעניין אותך לקרוא חומר שלו ואת המחקרים שהוא מביא לעניין.

_המזון המבושל גורם לתהליכים ניווניים שבהדרגה מחלישים את מערכת העיכול ובעקבותיה את הגוף.
האם יש לך הפניה לחומר שמסביר כיצד תהליכים ניווניים אלה קשורים למזון המבושל?_
אני רק סיכמתי במשפט הזה את הטענה שאופק מייצג.
אני לא בהכרח מסכימה איתה.
כלומר, אני בנושא הזה מצד אחד עומדת מהצד, מצד שני לא בטוחה בכלל שאני מסכימה.
אני חושבת שמזון שלא מתאים לנו בהחלט גורם לתהליכים ניווניים שמחלישים את מערכת העיכול ובעקבותיה את הגוף.
לא מאמינה שמחקר קונבנציונאלי מדבר על זה. לעומת זאת, כל ספר ברפואה סינית יבהיר לך את זה.
אבל הרבה לפני מזון מבושל אני אשים במקום הזה מוצרי חלב מפוסטרים תעשייתיים. גורם ניוון מרכזי ביותר.
ועוד הרבה לפני מזון מבושל אני אשים שם אוכל זבל, או בעצם כל מזון תעשייתי מעובד.
ועוד הרבה לפני מזון מבושל אני אשים שם שמנים תעשייתיים ושמנים מוקשים מכל סוג.
ועוד הרבה לפני מזון מבושל אני אשים שם דגנים. יש מעט טיפוסים שאכילת דגנים מיטיבה איתם, ואני מדברת רק על דגנים טבעיים אורגניים מלאים - דגנים מרוססים ריקים (קמח לבן, אורז לבן וכו') הם זבל שבזבל לכולם, אם כי במחלות מסוימות אנשים לפעמים מגיעים למצב כה קשה שהם מסוגלים לעכל רק אוכל כזה )-:
ויש עוד.
אז יכול להיות שמי שעובר לאכול ירקות ופירות חיים, אגוזים וזרעים ועלים - פשוט סילק מהתפריט שלו את כל הרעלים שבשבילו, ספציפית, היו קטלניים, וקם לתחייה: מוצרי חלב, מוצרים מעובדים מכל הסוגים, דגנים, וכן הלאה. לאחד כזה, עצם הסילוק של המזונות שהרעילו אותו - זה מה שמחייה אותו. וגם, אין שום רע בירקות ופירות, אגוזים וזרעים. זה בכל מקרה צריך להיות הבסיס לתזונה שלנו.
אבל לדעתי האישית, יש אנשים שלא בנויים לאכול רק את זה. זה יגרום להם מחסור.
בראש ובראשונה אלה שצריכים הרבה מאוד מזון מן החי. ומאלה יש טיפוסים שצריכים בעיקר עוף ודגים, ואחרים שצריכים בשר אדום בעיקר, וכאלה שביצים, ועוד. וזה תלוי בכל מיני גורמים שיש בגוף. הטיפוסים השונים גם שונים באנזימים השונים שיש להם לפירוק המזון, ועוד. בוודאי גורמים גנטיים.
למשל, אוכלוסיות האלפים השוויצריים התפתחו במשך מאות שנים לאכול בקר ומוצרי חלב מבקר.
אוכלוסיות אחרות - כל מה שבא מן הים.
לא בטוח שהשוויצרים ההם ישגשגו על דגים, ולא בטוח שאלה שהותאמו גנטית לצריכה מגוונת של מזון מן הים יהיו בריאים עם תזונה של בקר. למעשה, המחקר הקיים על תזוזת אוכלוסיות מראה שלא.
המחקרים של פרייס מראים, שאוכלוסיות שעוברות לתזונה שמבוססת על דגנים, נעשות חולות ומתפתחים בהן תהליכים ניווניים. כמו כן הם מראים, שאין אוכלוסייה אחת בריאה שמזונה אינו כולל מוצרים מן החי. אפילו אחת לא. והרבה מזון מן החי. אנחנו מין של טורפים.
ואגב, יש אוכלי מזון חי שאוכלים מזון מן החי. הם אוכלים בשר נא, או מיובש וכדומה.
בילדותי היינו אוכלים אצל סבתא שלי ביצים חיות. דרך חור בקליפה. ד"ר מרקולה ממליץ על זה, אגב, אבל אני היום לא מסוגלת (-:
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני היום לא מסוגלת
נסי בתוך מיונז תוצרת בית. קל מאוד להכין, טעים מאוד.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

בילדותי היינו אוכלים אצל סבתא שלי ביצים חיות. דרך חור בקליפה.
גם אבא שלי. בתור ילד היו להם תרנגולות בחצר. גם הוא היום לא מסוגל, אבל הוא אומר שזה כי הביצים מגעילות ולא כמו ביצים בלאדיות של פעם. הם היו אוכלים אותן חמימות וקטנות ולא קרות ועצומות אחרי ימים ארוכים בקירור.
גמני מכינה מיונז חי בבית, לטעמי זה מופלא. במיוחד עם שמן אגוזי מלך :-9
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

יש מעט טיפוסים שאכילת דגנים מיטיבה איתם, ואני מדברת רק על דגנים טבעיים אורגניים מלאים
נכון. מעט אמוד מדברים על זה בייחוד שדגנים ובריאות נאמרים בנשימה אחת, אבל דגנים מלאים בעיקר יכולים להטריף את הקיבה.
ובכלל מסכימה עם כל מה שבשמת כתבה. בעיקר מאמינה בחלוקה הגיאוגרפית וההיסטורית של הרגלי התזונה של דורות על גבי דורות אחורה.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי מירב_ב* »

_אבל הרבה לפני מזון מבושל אני אשים במקום הזה מוצרי חלב מפוסטרים תעשייתיים. גורם ניוון מרכזי ביותר.
ועוד הרבה לפני מזון מבושל אני אשים שם אוכל זבל, או בעצם כל מזון תעשייתי מעובד.
ועוד הרבה לפני מזון מבושל אני אשים שם שמנים תעשייתיים ושמנים מוקשים מכל סוג.
ועוד הרבה לפני מזון מבושל אני אשים שם דגנים. יש מעט טיפוסים שאכילת דגנים מיטיבה איתם, ואני מדברת רק על דגנים טבעיים אורגניים מלאים - דגנים מרוססים ריקים (קמח לבן, אורז לבן וכו') הם זבל שבזבל לכולם, אם כי במחלות מסוימות אנשים לפעמים מגיעים למצב כה קשה שהם מסוגלים לעכל רק אוכל כזה_

מסכימה עם כל מילה!
והייתי מוסיפה לרשימת המזיקים גם סוכר על כל סוגיו שמצוי בכל מוצר מעובד.

ככלל, נדמה לי שתצרוכת גדלה של מזון חי וטרי (פירות, אגוזים, עלים ירוקים, ירקות וזרעים) יכולה רק להועיל לרוב האנשים בלי קשר לשאר תפריטם המבושל או הלא מבושל.

והרבה מזון מן החי. אנחנו מין של טורפים.
כאן אני קצת מסתייגת. "הרבה" זו מילה יחסית. ממליצה לקרוא את "מאמר עם בשר" של אורי מאיר-צ'יזיק (לא יודעת ליצור קישור). ורד לב נתנה אליו בדיוק קישור בדף מתי התחילו לבשל_.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי בשמת_א* »

לגבי ווסטון פרייס וכו':
בדף תזונה ללידת תינוק בריא יש הקדמה עם הרבה קישורים. מומלץ להיכנס ולקרוא, יש שם המון מידע מאלף.

והייתי מוסיפה לרשימת המזיקים גם סוכר על כל סוגיו שמצוי בכל מוצר מעובד
מובן שהסוכר מככב במזון המעובד. פשוט כללתי אותו שם, אז לא ראיתי צורך להוסיף לו שורה מיוחדת.


_והרבה מזון מן החי. אנחנו מין של טורפים.
כאן אני קצת מסתייגת. "הרבה" זו מילה יחסית. ממליצה לקרוא את "מאמר עם בשר" של אורי מאיר-צ'יזיק_
אכן, גם אני ממליצה על המאמר של אורי, אבל כפי שכתבתי, הדברים האלה תלויים במקור שלך, הגנטי.
יש אוכלוסיות שצריכות הרבה מאוד בשר, ואחרות שאוכלות יחסית מעט.
למשל, אותם שוויצרים מהאלפים אכלו בשר בקר פעם בשבוע. החלבונים העיקריים שלהם היו שלושה מוצרי חלב, בכמויות: חלב טרי מהפרה, גבינה צהובה שהם נהגו להכין מחלב הפרות שלהם (גבינה שוויצרית, נו (-: ואכן, האנזימים להפיכת החלב לגבינה צהובה באו ממרכיב בקיבת הפרה), וחמאה.
הפרות רעו באחו בהרי האלפים בכל החודשים שלא היה שלג, ובחורף אכלו גידולים שגודלו עבורן בקיץ הקצר.
אז אצלם, לא מדובר בכמות גבולה של בשר.
לעומת, בריטים מאחד האיים (האי מאן, אם אני זוכרת נכון) אכלו באופן מסורתי רק שני מיני מזונות: א. כל מה שבא מן הים, ב. שיבולת שועל, הצומח היחיד שגדל אצלם באי, וגם זה בעזרת העשן שעלה מהתנורים בבתים שלהם דרך הגג. בלי הדשן מהקש המעושן - שיבולת השועל שלהם לא הצליחה. ומהים - כל המגוון. כל הדגים שעברו שם, כל פירות הים, כל מה שאפשר היה להוציא מהים.
אז אצלם, מדובר בתזונה שמבוססת כמעט כולה על בעלי חיים, ימיים. בשר ציד.

היהודים המקוריים, מארץ-ישראל, אכלו תזונה מגוונת יחסית: הם היו רועי צאן, כבשים ועזים. פרות היו לעשירים, בדרך כלל. את הצאן והבקר לא אכלו כל יום, אלא בעיקר בחגים (שלושת הרגלים) ובהזדמנויות מיוחדות. המנגל בשלושת הרגלים לא היה מקרי: היתה בד"כ חפיפה עם ההמלטות. את הנקבות היו משאירים, אבל זכרים לא היו צריכים כל כך הרבה. גם אלה שלא חיו במישור החוף זכו לאכול דגים. ונוסף על כך נהגו לאכול ציפורים מסוימות, שצדו. וזה נוסף על מגוון רחב של ירקות, פירות, אגוזים, שקדים וזרעונים.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הוא אומר שזה כי הביצים מגעילות ולא כמו ביצים בלאדיות של פעם. הם היו אוכלים אותן חמימות וקטנות ולא קרות ועצומות אחרי ימים ארוכים בקירור.
נכון! אני קונה ביצים אצל שכן שמגדל תרנגולות. הוא לא מאכיל אותן דגנים, אלא מניח להן ללקט את מזונן בעצמן, והן מסתובבות חופשיות (בעיניי ראיתי :-) ). אני קונה ביצים שהוטלו היום, מקסימום אתמול, ולא שומרת אותן במקרר. יש להן באמת טעם שונה, והן גם נראות שונות - קטנות, החלמון כהה - יותר כתום מצהוב, החלבון צמיג בהרבה מביצים שאני קונה בחנות (גם אם הן אורגניות חופשיות עם תעודה). ולפעמים יש בהן שני חלמונים - מה שאני לא זוכרת שראיתי מאז ילדותי. לצערי עונת ההטלה נגמרת בתוך כמה חודשים, ואז אצטרך שוב להתחיל לקנות בחנות.

על זה אמר מרקולה בצורה ממצה - LOCAL IS THE NEW ORGANIC.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ומי זה פרייס?
Weston A. Price
The]ומתוך וויקי Weston A[/po]._Price Foundation

מכון מחקר ענק בעניינים שכאלה. בין היתר אנשי היגיינה טבעית "החדשים" מאוד מאמינים במחקרי פרייס.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי טלי_מא* »

כן

כן, כן אוכל חם באמת מחמם.
ותלוי איזה אוכל חם - הוא גם ממשיך לחמם את הגוף כשהוא בפנים.

אוכל קר ופושר פשוט לא מחמם.
כבר שבועיים אני בלי בישול וקר לי.

<קר לי, רוצה קדירה מהתנור עם קטניות ודגנים וירקות כתומים והמון תבלינים. לא משנה כרגע למה זה לא אפשרי>
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי with_passion* »

טים האצן הטבעונאי מטפס כעת הרים עם שלג עמוק בוורמונט ומדווח מהשטח... הוא מדבר על האשלייה שאוכל חם יוצר:
http://youtube.com/watch?v=gTgqMG9E1jM
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חניתה,
הכל עניין של נסיון אישי
אצלי, דרום תל אביב, לא רחוק מדי מהים התיכון - כל החורף עם חלונות פתוחים בכל הבית, ועוד לא הפעלתי חימום (למעשה התנור ארוז איפשהו).
האם אני אוכל 100% נא? לא. אולי 80%, לפעמים יותר לפעמים פחות. לפעמים גם אוכל זבל כמו גלידות בן&ג'ריז.
ובכל זאת, יש שיפור מהותי בסיבולת שלי לקור. אני גם הרבה פחות מנוזל מפעם. (למשל בשניות אלו ממש אני מקליד לך בלי נזלת באף. זה יישמע לך מופרע, אבל בעברי כנער לא היתה דקה בחיי שהאף שלי היה פתוח-לנשימה לחלוטין כמו כרגע).

ומכאן, לשאלתך
האם אכילה קבועה של לחם חי איסיי (מונבט ומיובש בחום נמוך) תפגע ביכולת עמידות הגוף לקור?
למה בעצם? נסי ותראי.

נ.ב
בלחם מונבט, כמו שאר סוגי הנבטים, העמילנים הופכים לחד-סוכרים, כך שאת בעצם לא ממש צורכת עמילן. (או לפחות לא עמילן מרוכז)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

על שאלת הנושא: כן, אוכל חם באמת מחמם. משל האמבטיה לא עובד. מוזר שמישהו שכ"כ חשוב לו שהאוכל שלו יהיה חי מתעקש להשוות את גופו לחפץ דומם וסטטי לגמרי. הגוף (לפחות שלי) הוא דינמי, וכמו שהוא מפרק מזון והופך אותו לאנרגיה, כך הוא משתמש בחום מאוכל שנכנס ישר פנימה לקרביים בתור תנופה או טריגר לחמם עוד את כל הגוף. לחמם ממש. ואפשר למדוד את זה עם מדחום, אם ממש מתעקשים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

החורף ממשיך
עדיין לא הפעלתי את החימום, עדיין ישן עם חלונות ודלת (של החדר) פתוחים.
שנה שעברה ישבתי כמעט כל החורף צמוד לתנור. אמנם החורף היה יותר קר, אבל בכל זאת...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כשאני ובני נכנסים מתחת לשמיכה, כפות ידינו ורגלינו קפואות. לבני לוקח הרבה פחות זמן להתחמם ממני.
אולי כי מחזור הדם שלו קצר ומהיר יותר משלך...
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

לרפואה הסינית יש הפרדה מוחלטת בין אוכל מחמם ואוכל "מקרר"
וזה עובד באופן יוצא דופן.
לאורה*
הודעות: 324
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי לאורה* »

קצת סדר לגבי תזונה עפ"י הרפואה הסינית:
ברפואה הסינית יש חלוקה לאלמנטים: אדמה, אש, עץ, מתכת ומים. כל אלמנט מתקשר לטעם מסוים (מתוק, חריף, חמוץ, מר ומלוח, בהתאמה), למרידיאנים מסוימים ולאיברים בגוף שנמצאים על הערוץ של המרידיאנים האלה ומוזנים ממנו; וכן לעונת שנה ספציפית, רגש ספציפי וכדומה. לכל איבר יש רשימת מאכלים הנחשבת מחזקת ותומכת בו.
ארוחה הרמונית עפ"י הרפואה הסינית אמורה להכיל את כל הטעמים, לאזן בין התזונה המומלצת לאיברים השונים, וכן לתת הזנה מיוחדת לאלמנט האדמה - צ'י הטחול והקיבה - ע"י חום, ואכילת דגנים וירקות שורש מבושלים. בכלל אלמנט האדמה (הקיבה והטחול) נחשב למרכז הגוף, הכח המניע שלו, וכן גורם מרכזי לחולשה וחולי (במקרה של חוסר איזון). ברפואה הסינית הקדומה האדמה לא היתה אחד מחמשת האלמנטים, אלא המרכז סביבו מסתדרים ארבעת האלמנטים האחרים. לכן אוכל מבושל וחם בכמות מסוימת מומלץ בכל ארוחה, ובעיקר בערב כשמערכת העיכול חלשה יותר, וכן שתייה חמימה ולא קפואה, לא משנה מה העונה.

ברפואה הסינית יש גם עניין של עודף חום או עודף קור, עודף יובש ועודף לחות שמתבטאים בתסמינים השונים ואפשר לאבחן אותם גם ע"י הסימפטומים של המחלה, וגם ע"י מישוש הדופק ומראה הלשון.
מכיוון שמדובר ברפואה שהתזונה היא חלק מרכזי בה, היא מותאמת אישית לכל אחד ואין תפריט שיתאים לכולם. אדם בריא עם הרבה צ'י, או ילדים למשל, שלרוב מלאים בצ'י, או אדם עם עודף חום, יכול לאכול תזונה שרובה נאה (לא יודעת אם רופא סיני היה ממליץ על תזונה טבעונאית, כנראה שלא). לעומת זאת אישה שסובלת מחוסר דם, או כל אדם עם חוסר בצ'י הטחול, או עודף קור פנימי (למשל - קור של הכליות) יכול להינזק ולהיחלש מאד מתזונה כזו, ובמקרים מסוימים עדיף להוציא את האוכל הנא והמקרר (למשל - אוכל מבושל שיצא ישר מהמקרר בלי חימום, מוצרי חלב, סלטים וכד') מהתזונה לחלוטין עד שהאיזון יוחזר. במקרים פחות כרוניים של חוסר, מומלץ לאכול את הסלט בכמות קטנה ולסיים בו את הארוחה, כמו מנת קינוח, אחרי שהקיבה כבר הספיקה להתחמם מהמנה החמה.
לאורה*
הודעות: 324
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי לאורה* »

הסינים ממשילים את הקיבה לקדירה שתחתיה דולקת אש. מי שאצלו האש חזקה (צ'י קיבה חזק), יכול לזרוק הכל פנימה וזה יתבשל (יתעכל) במהירות. מי שהאש שלו חלשה, אם תזרוק פנימה אוכל חי וקר יהיה קשה יותר לבשל (לעכל) אותו, ויקח כוחות מהאש של הגוף, שגם ככה חלשה.
יוסי*
הודעות: 49
הצטרפות: 25 אוגוסט 2002, 21:34

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוסי* »

אני חושב אם כבר שהכוונה היא שמי שהצי׳ שלו חזק מעכל טוב גם דברים לא בריאים, כי אוכל חי הרבה יותר קל לעכל מאשר אוכל מבושל או גם אוכל תעשייתי ומעובד שיותר קשה לעכל, אני גם אומר מניסיון אחרי שניסיתי אוכל חי, ואני לא חושב שהצי׳ שלי כזה חזק אני די רגיש בעניין הזה וההבדל שמים וארץ.
לאורה*
הודעות: 324
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי לאורה* »

זה לא רק עניין של צ'י חזק או חלש אלא גם קור או חום. אוכל חם מוסיף חום לגוף ואוכל קר מקרר. מי שגם ככה יש לו עודף קור לא בריא לו לאכול אוכל חי. שוב, עפ"י הרפואה הסינית.
יוסי*
הודעות: 49
הצטרפות: 25 אוגוסט 2002, 21:34

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוסי* »

בכל אופן לא תמיד אוכל חי זה אוכל קר, כי אפשר לשים את האוכל לאידוי של דקה שתיים וזה כבר חם. וגם מי שחושש מאוכל קר יש לו גם אוכל חי וגם אוכל חם. 😁
יוסי*
הודעות: 49
הצטרפות: 25 אוגוסט 2002, 21:34

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי יוסי* »

בכל אופן לא תמיד אוכל חי זה אוכל קר, כי אפשר לשים את האוכל לאידוי של דקה שתיים וזה כבר חם. וגם מי שחושש מאוכל קר יש לו גם אוכל חי וגם אוכל חם.(-:
לאורה*
הודעות: 324
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

האם אוכל חם באמת מחמם

שליחה על ידי לאורה* »

בגדול כן, אידוי נחשב כבר פעולה של בישול.
זה יותר מורכב מזה כי גם בתוך המזונות המבושלים יש כאלה בעלי אפקט מחמם ומקרר. לדוגמא תבלינים כמו הל, פלפל שחור, כורכום מחממים, נענע ומוצרי חלב מקררים. גם אם אוכלים מוצרי חלב חמים (למשל שמנת במרק חם) זה עדיין נחשב כמזון מקרר.
שליחת תגובה

חזור אל “תעשיית המין”