הבשר שאנו אוכלים

קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

תודה על התשובה. אי אפשר להחליף את התמונה הזו בקישור או משהו?
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

אופס, שמתי קישור והופיעה תמונה, שבלעה את כל הפורום. סליחה. סידרתי את זה.
אישה_עם_מטאטא*
הודעות: 149
הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 21:25
דף אישי: הדף האישי של אישה_עם_מטאטא*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אישה_עם_מטאטא* »

_זה קיצוני לא להיות קיצוני בשום דבר.
מסכימה!_
נו טוב, אני מאשרת לכם להיות קיצונים, על מנת לא להיות קיצוניים (-:
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

נו טוב, אני מאשרת לכם להיות קיצונים, על מנת לא להיות קיצוניים :-).
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

_יש כל כך הרבה תיאוריות על תזונה, דיאטות, אידיאולוגיות, מחקרים (לפעמים סותרים) ומידע רב עד כדי תסכול ששולח אותי ישר לשוקולד. לכן כל כך טוב לראות את מייקל פולן יורד על מדעי התזונה וגם מסביר מה כן לאכול, והכל בפשטות ובהומור ככה שלא מרגישים איך הוא מכניס כל כך הרבה מידע מדעי מעודכן.
משלימה אותו ד"ר דפני מילר שחקרה יתרונות בריאותיים של דיאטות מסורתיות בכל מיני מקומות בעולם שבהם יש שכיחות נמוכה להפתיע של מחלות._
תודה על הקישור, יונת, ראיתי בינתיים את מייקל פולן - מעניין מאוד, בכל מיני רמות, במיוחד הצורה שבה זה נעשה. רטוריקה מעוררת מחשבה - מצד אחד זו הרצאה נגד אקסיומות תזונאיות, ומצד שני, כפי שציינת, יונת, הוא עצמו משחיל אקסיומות כאלה לאורך כל ההרצאה שלו. ממליץ לצפות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בתמונה שפרסמת הצבעים מוחקים את כל המילים והאותיות, במקום רק להדגיש אותם בצבעים על פי המקרא. זה נראה כאילו מישהו עבר עם ספריי בכל מיני צבעים ומחק את כל השמות כמעט...ככה שאי אפשר לראות כלום..
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

בתמונה שפרסמת הצבעים מוחקים את כל המילים והאותיות, במקום רק להדגיש אותם בצבעים על פי המקרא. זה נראה כאילו מישהו עבר עם ספריי בכל מיני צבעים ומחק את כל השמות כמעט...ככה שאי אפשר לראות כלום..
נכון, הרעיון בתמונה היה לחלק את החברות שלהם לפי נושאים. הנה התמונה הזו, והפעם בלי הצביעה:תמונה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הבנתי עכשיו מה הייתה הכוונה.

נראה לי שיהיה יותר נכון לעבור על השמות עם האופציה של מרקר, שגם צובע את המילים, וגם עדיין מאפשר לראות מה כתוב.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

וואו! בריא טבעי ,
הטבלא הזו עשתה לי בחילה , כאב בטן וסחרחורת.
ואגב רואים מצויין. רק צריך לדעת להגדיל אותה...בטח לא כולם יודעים על האפשרות של הכפתור באמצע העכבר (-:

אז בריא טבעי
אחרי שהצפת את האתר בכל המידע הרב שיש באמתחתך- אם אתה יכול לספר:
אתה אוכל בשר?
איזה מים אתה שותה?
אתה ישן בלילות (-: ?
באמת, אם אתה יכול לספר מה אתה עושה עם כל זה. אני אובדת עיצות לאור כל הנתונים שעולים...
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

בריא טבעי

האם תוכל לסכם את כל מה שכתבת כאן, כולל מקורות המידע למאמר (מחבר אנונימי כמובן אבל מאוד משכנע בגלל הביסוס על מקורות הידע) שאפשר להפיץ במייל לרשימות התפוצה שלנו?
מה דעתך?
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

נראה לי שיהיה יותר נכון לעבור על השמות עם האופציה של מרקר, שגם צובע את המילים, וגם עדיין מאפשר לראות מה כתוב.
רעיון טוב

_הטבלא הזו עשתה לי בחילה , כאב בטן וסחרחורת.
ואגב רואים מצויין. רק צריך לדעת להגדיל אותה...בטח לא כולם יודעים על האפשרות של הכפתור באמצע העכבר happy
את מתכוונת למפת השליטה בתקשורת? אני חושב שמספיק ללחוץ עליה עם הכפתור השמאלי, לא? מה עושה הכפתור האמצעי (אין על העכבר שלי)

אז בריא טבעי
אחרי שהצפת את האתר בכל המידע הרב שיש באמתחתך- אם אתה יכול לספר:
אתה אוכל בשר?
איזה מים אתה שותה?
אתה ישן בלילות happy ?
באמת, אם אתה יכול לספר מה אתה עושה עם כל זה. אני אובדת עיצות לאור כל הנתונים שעולים..._

אני שוב מתנצל שהצפתי את הפורום. מצד אחד יש את המידע הזה (ועוד הרבה) שנראה לי חשוב שכולם ידעו, מצד שני זה לא דבר חכם לעשות, וגם לא כל כך מוסרי, לשפוך את הכל ככה. זה די חסר אחריות. לא התכוונתי לעשות את זה, הדיון היה על משהו אחר, ועבר לנושא השליטה במחקרים ובמקבלי החלטות וכו'. אני גיליתי את הדברים האלה בהדרגה, במשך שנים, והיה לי זמן לעכל את זה לאט לאט. כל דבר כזה עושה לי ממש רע. הייתי אמור כבר לסגל עור של פיל, ולדעת שככה הדברים עובדים, אבל עדיין קשה לי, וזה עדיין מצליח להפתיע אותי בכל פעם מחדש. לפעמים אני ממש נהיה חולה מזה לכמה ימים, למשל דברים שגיליתי בימים האחרונים על מה שקורה במשרד המשפטים ומשרד הרווחה. לא הייתי רוצה לקבל כל כך הרבה בבת אחת ממישהו, כמו שעשיתי כאן. אז אני שוב מתנצל.

לגבי שאר השאלות: אני לא אוכל בשר. אחרי שהפסקתי לאכול בשר, הרגשתי הרבה יותר טוב. אחרי זה התבררו לי הסיבות - הבשר למעשה מרקיב במעיים הארוכות הצמחוניות שיש לנו, ומשחרר רעלים, ואין לנו את מה שצריך כדי לפרק אותו, אז הוא פרויקט רציני בשביל מערכת העיכול ומערכת סילוק הרעלים. אוכל אמור לתת לך אנרגיה, לא לקחת ממך אנרגיה ולהתיש אותך. הביטוי "לא יהיה לך כוח אם לא תאכל בשר", הוא מיתוס. החיות הכי חזקות, גורילה, סוס, פיל, שור, לא אוכלות בשר.

אני שותה מים מהברז, כי אין לי כסף לקנות מטהרי מים או בקבוקי פלסטיק, וכי מים שעמדו בבקבוק פלסטיק צבוע ספגו כנראה רעלים, אבל בעיקר כי אני לא רוצה להשלות את עצמי שיש לי יכולת לברוח מהמים המזוהמים (מזוהמים גם באופן יזום על ידי משרד הבריאות, למשל ב"הפלרה"). הרעלים שנמצאים במים שאני מכניס לגוף שלי בשתיה הם מועטים. הרי כל האוכל שאנחנו אוכלים הושקה במים האלה. ואנחנו מתקלחים במים האלה, מכבסים את הבגדים במים האלה, והרעלים נכנסים דרך העור במקלחת (במיוחד אם המים חמים, אז הנקבוביות גדולות ויותר רעלים נכנסים) - שמעתי שפי עשר יותר רעלים נכנסים בדרך זו מאשר בשתיה, וגם המים שמתאדים במקלחת נכנסים לגוף מערכת הנשימה. גם סמי עופר לא יכול לברוח מהמים המזוהמים. אבל אם היה לי יותר כסף כן הייתי מתקין אולי מטהר מים, כדי להקטין קצת את הזיהום.

כן, אני ישן בלילות, אלא אם כן אני כותב הודעות ארוכות מהגלות בפורומים (-: מה אני עושה עם כל זה? אני משתדל להעביר את זה הלאה, אבל העברת המידע נראית לי דבר די משני, אם אנשים לא עושים עם זה משהו. זה יכול להיות אפילו דבר שלילי, אם למשל כמו שעשיתי כאן הפצצתי בכל כך הרבה מידע על דברים מעצבנים שקורים, שזה עלול להגביר את היאוש וחוסר האונים. ודאי יש דרכים יותר חכמות להעביר מידע, למשל כמו בסרטון שיונת שמה כאן. אני עדיין מחפש מה אפשר לעשות לגבי כל זה, ומה הבסיס לבעיה בחברה - למה הדברים הם ככה, למה קבוצה קטנה של אנשים יכולה לעשות את כל זה לקבוצה כל כך גדולה, למה אנשים משתפים פעולה עם זה. אני חושב שהבעיה המרכזית היא הריכוזיות של החברה: אנחנו נותנים לאחרים להחליט בשבילנו. זה אולי נראה יותר נוח, כי להיפגש ולהחליט ביחד דורש זמן ומאמץ, אבל התוצאה היא שאם מישהו אחר מחליט בשבילנו, ומכתיב לנו מלמעלה את מה שהוא רוצה, הוא מחליט החלטות שטובות לו, ולא החלטות שטובות לנו.

מעבר לזה, בשיטה הזו קל לבעלי אינטרסים וכוח לשלוח בקבלת ההחלטות, על ידי קניה על מקבלי ההחלטות או איום עליהם. ומה שהכי גרוע זה שבשיטה הזו, של אנשים שיש להם כוח לקבל החלטות עבור אחרים ולהכתיב (DICTATE - DICTATORSHIP) לאחרים מה לעשות, אלה שהכי רודפים בצע וכוח, אלה שדוחפים הכי חזק, קובעים את הכיוון של החברה. ואז החברה הולכת לכיוון של לשרת את המטרות שלהם. בחברה ריכוזית "טוב" הופך ל"צייתן": ילד טוב הוא ילד צייתן, אזרח טוב הוא אזרח צייתן, חיל טוב הוא חייל צייתן. כלומר הטוב בעיני מישהו אחר. מה שטוב בעיני האדם עצמו מתבטל, האדם (והטבע, הצמחים והחיות) הם כלי, משאב, אמצעי, במערכת שמשרתת מישהו אחר - עבד - חייל, יצרן, צרכן.

אם הייתה לי אפשרות לבטל רק דבר אחד בחברה, היתי מבטל את בתי הספר, את החינוך, האילוף. אם לא היינו כולנו מאולפים שלא לחשוב מה טוב אלא לציית לטוב שבעיניי בעלי הכוח (והבסיס לאילוף הוא תחושת חוסר האונים), היינו משנים את הכל בקלות. אז מה שאני עושה, זה לחפש אנשים פחות מאולפים, יותר חופשיים, שקצת יצאו מהמטריקס, וכשתהיה קבוצה של אנשים כאלה, נוכל לחשוב ביחד איך להוציא את כל האחרים מהמטריקס, קצת כמו בסרט... אני לא יודע מה הדרך הטובה לשנות, ובטח יש הרבה דרכים. מה שחשוב זה לעודד אנשים לבדוק, לשאול שאלות, ולנסות לשנות ביחד. בגדול מה שנראה לי חשוב זה ליצור התנהלות אלטרנטיבית להתנהלות הריכוזית-דיקטטורית, ליצור קבוצות שמתנהלות באופן שיתופי ומקבלות החלטות ביחד, ומבוססות על עזרה הדדית במקום על ניצול הדדי. לגבי הפצת מידע, יש כרגע רעיון לעשות רשימת תפוצה גדולה של אנשים שרוצים להעביר הלאה, ולעשות רשת הפצת מידע אלטרנטיבית, מלמטה: כל אחד מקבל מידע מידי פעם ומפיץ איך וכמה שמתאים לו.

_האם תוכל לסכם את כל מה שכתבת כאן, כולל מקורות המידע למאמר (מחבר אנונימי כמובן אבל מאוד משכנע בגלל הביסוס על מקורות הידע) שאפשר להפיץ במייל לרשימות התפוצה שלנו?
מה דעתך?_
מצוין!
לגבי מקורות המידע למאמר, לאיזה מאמר התכוונת? היו הרבה. בדרך כלל השתדלתי לציין את המקור.
הסיכום של הדברים (זו התפיסה שלי - כל אחד יכול לכתוב את מה שהוא מבין): בחברה שבה אנחנו נותנים לאחרים להחליט בשבילנו, ויש מעט מקבלי החלטות, למי שיש הרבה כסף וכוח קל לקנות את מקבלי ההחלטות (מימון מפלגות, מימון מחקרים, מימון עמותות, בעלות על כלי תקשורת וכו') וכלל החברה משרתת את מי שקונה את מקבלי ההחלטות.
כדאי להפיץ לרשימות התפוצה את התחקירים של איתי רום (דווקא בגלל שזה פורסם בגלובס, מעט אנשים קראו את זה, ולאו דווקא האנשים הנכונים, ותחקירנים של עיתונים אחרים, נקראים יותר, כבר לא רוצים לגעת בזה, כי מישהו אחר עשה את התחקיר ופירסם), למשל:

בעל הדעה של בעל המאה
ראש המרכז הלאומי לבקרת מחלות בשירות האחים עופר, יו"ר המועצה הלאומית לבריאות העובד מייעץ למפעל מזהם במפרץ חיפה, וכך גם חוקרי הטכניון. אילי ההון המותקפים על זיהום משלמים עשרות אלפי דולרים למומחים רפואיים, חלקם עובדי מדינה, תמורת חוות דעת מטעמם בתיקים שנויים במחלוקת. האינטרסים הסמויים שהמומחים לא הכרח חושפים > איתי רום

"מפעל תרכובות ברום השייך לכיל פועל להעלאת התקן לרמת הזיהום המותרת של מתילן כלוריד
המפעל של האחים עופר ביקש הקלה שתאפשר לו לפלוט יותר חומרים רעילים ; ממי הזמין המשרד להגנת הסביבה חוות דעת בנושא? מהיועץ של המפעל - ד"ר שלמה אלמוג

כביסה ירוקה
חברות סלולר מממנות בדיקות קרינה שעושה עמותה ירוקה. חברת דלק נותנת חסות ליום עיון של ארגון ירוק. יצרן מכוניות תורם לעמותה לעידוד התחבורה הציבורית. הארגונים הירוקים בישראל נהנים מתרומות נדיבות של הגופים שנגדם הם נאבקים. הם זקוקים לכספים, התורמים זקוקים ללגיטימציה, ורק הציבור מפסיד. תחקיר > איתי רום

נלחמים, לפעמים
האגודה למלחמה בסרטן מגייסת מדי שנה עשרות-מיליוני שקלים מהציבור, בהבטחה לפעול בכל החזיתות נגד המחלה. בפועל, היא נמנעת מלעסוק בתעשייה הפולטת חומרים מסרטנים . ומי קשור לאותה תעשייה? בכירי הקהילייה העסקית, שפעילים באגודה ותורמים לה בנדיבות > איתי רום
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

בואנה , אתה רציני!@}
כשאתה כותב פוסטים כאלה ארוכים- אנא ממך
תחלק אותם לפסקאות ותרווח, אחרת ממש קשה פיסית ונפשית לגשת אליהם.
תודה.שיהיה יום טוב ומשמח ובריא ונטול חמיצות בנפש . מה שרץ בראש כל רגע, הוא הוא הכי חשוב. לא?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

דווקא בגלל שזה פורסם בגלובס, מעט אנשים קראו את זה, ולאו דווקא האנשים הנכונים.
אל תגזים בבקשה. התפוצה של גלובס (שפעם עבדתי בו) לא ממש מובילה מבחינת מספר העותקים, אבל מה שמופיע שם מגיע לידי מקבלי ההחלטות וגם משפיע לפעמים. לא יודעת מי אלה "האנשים הנכונים" לדעתך.
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

אל תגזים בבקשה. התפוצה של גלובס (שפעם עבדתי בו) לא ממש מובילה מבחינת מספר העותקים, אבל מה שמופיע שם מגיע לידי מקבלי ההחלטות וגם משפיע לפעמים. לא יודעת מי אלה "האנשים הנכונים" לדעתך.
התכוונתי שהגלובס מגיע למקבלי ההחלטות, האנשים בעמדת כוח, אנשי העסקים, אלה שכבר יודעים את הדברים האלה, ושותפים להם.. "האנשים הנכונים" הם לדעתי כלל הציבור, אנחנו, האנשים שפחות מודע לדברים האלה, ויש להם אינטרס שהם לא יקרו. אם מישהו יעשה שינוי משמעותי, זה לא יהיה פוליטיקאים או בעלי הון, רק אנחנו. אבל יתכן מאוד שקוראים את העיתון יותר אנשים ממה שנראה לי, לפחות באינטרנט - לדוגמה, לפני כמה ימים פורסם שם מאמר שזכה ליותר מ600 טוקבקים. אבל אולי זה היה בגלל שזה מאמר מאוד מקומם נגד טוקבקיסטים:
"רני רהב: "אני בז לכל אדם שנכנס לאינטרנט וכותב טוקבק, זה כאילו הוא ירק באמצע הרחוב. זה מזעזע
זה מקומם, כי האיש הזה מיחצן בשכר כל עמדה שמשלמים לו ליחצן, ויש לו כסף לקנות פרסומות בעיתונים ובטלוויזיה ושלטי חוצות, כך שהוא יכול לצעוק באופן כמעט אלים את המסר האינטרסנטי של המעסיקים שלו, אבל מבחינתו מי שאין לו כסף לא זכאי להשמיע את הקול שלו. וזה עוד יותר מקומם, שמרוב כוח וקשרים, כבר לא ממש צריך יחצנות עקיפה של שליחת הודעות לעיתונות - היחצן הזה כבר התחיל לפרסם מאמרים בשמו. בכלל העיתונים כבר הפכו לפרסומת אחת ארוכה. מידי פעם יש בהארץ, ידיעות ומעריב, "מוספי בריאות", "מוספי תחבורה" ואחרים, וצריך מיקרוסקופ כדי לקרוא את הכיתוב "מוסף שיווקי", זה ממש מוצג כחלק מהעיתון. שוב גלשתי..
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

התכוונתי שהגלובס מגיע למקבלי ההחלטות, האנשים בעמדת כוח, אנשי העסקים, אלה שכבר יודעים את הדברים האלה, ושותפים להם..
... וגם קל להם הרבה יותר לשנות אותם. למשל, אם מתפרסם גילוי של איזה עוול שהיו מעדיפים להסתיר או לטשטש, לא תהיה להם ברירה אלא לפעול בנדון. או לפחות להצטדק בפני מבקרים ושופטים, לנסות למצוא חלופות, פיצויים לנפגעים וכולי.

אבל יתכן מאוד שקוראים את העיתון יותר אנשים ממה שנראה לי, לפחות באינטרנט - לדוגמה, לפני כמה ימים פורסם שם מאמר שזכה ליותר מ600 טוקבקים. אבל אולי זה היה בגלל שזה מאמר מאוד מקומם נגד טוקבקיסטים
אני שותפה לסלידה שלך מרני רהב, אבל התייחסות לדברים שהוא כותב היא הוצאת אנרגיה לריק. כך גם התייחסות יתר לתגובות באתרי אינטרנט. כל אחד יכול לכתוב טוקבק, זה דורש מאמץ וזמן מינימליים. אותם 600 איש שטרחו להגיב לו הם בבחינת "הכלבים נובחים והשיירה עוברת". לעומת זאת, מספיק אדם אחד בעמדת מפתח שקורא מאמר מנומק ומשכנע או חשיפה של עובדות שדורשות תיקון, כדי שתתחיל תנועה לכיוון של שינוי.
ובכלל, מה זה 600 איש? מספרים עפים באוויר... גורנישט.
הכוח של 600 איש בפעולה חברתית אמיתית ובמתן דוגמא אישית, אין לזלזל בו. אבל הכוח של אותם 600 איש בעצומות ותגובות באינטרנט הוא בלון נפוח.
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

http://www.youtube.com/watch?v=nPX5AX6qnpI&NR=1

סתם בשביל להעלות את מצב הרוח...
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

מספיק אדם אחד בעמדת מפתח שקורא מאמר מנומק ומשכנע או חשיפה של עובדות שדורשות תיקון, כדי שתתחיל תנועה לכיוון של שינוי.
אני מנסה, אבל אני לא מצליח לראות איך זה יכול לעבוד, איך יכול להיות שאדם אחד יהיה באמת אפקטיבי בפעילות למען הציבור, ובכך יפגע באינטרסים כלכליים של אנשי עסקים מאוד עשירים ומסוכנים ויסכן מיליארדי שקלים מכספם, וישאר בחיים... זו אחת הבעיות הגדולות בחברה הבנויה כפירמידה: קל לבעלי הכוח לשלוט בה. או שקונים את מי שלמעלה, או נפטרים ממנו - אשפוז בכפיה, הלבשת תיק פלילי ושליחה לכלא, איומים או רצח. מאוד מאוד קל להם לעשת את זה. ראי מה עשו למנהיגי הפנתרים השחורים, האחים קנדי ואחרים.
אז נכון, זה יותר מורכב, אבל כדי שיהיה שינוי משמעותי הוא צריך כנראה להעשות מלמטה. למעשה, השינוי המשמעותי העיקרי שיכול להיות הוא שינוי כיוון קבלת ההחלטות, מפירמידה למעגל, מהיררכי לשיתופי, מדיקטטורי לדמוקרטי.


סתם בשביל להעלות את מצב הרוח...
נחמד...תודה, באמת נעשתה אווירה קצת כבדה..
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

הדרך היחידה שאני מאמינה בה זה חזרה (של מי שרוצה כמובן) ליצור וצריכה אינטימים. נכון- לא ממש מתעשרים מזה- אבל חיים בכבוד ונהנים מעמל כפיך. לצרכנים יותר קשה להגיע למוצרים ולפעמים הם יותר יקרים אבל זה ילך ויעשה יותר פשוט ככל שיהיו יותר יצרנים.
אני הייתי רוצה לקנות את החלב והגבינות שלי מאיזה מחלבה פה בגדרה שאני אכיר אותה ואדע שאני יכולה לסמוך עליה, יהיה לי קשר אישי עם בעלי המחלבה ואני ארצה לקנות רק אצלם. כנ"ל לגבי חקלאי של ירקות אורגניים ועוד.
זה פותר כל כך הרבה בעיות . העולם עבר לייצור המוני שרחוק מעין הצרכן ולצרכן הבטיחו מערכת מכובדת וממשלתית שמפקחת על תנאי התעסוקה, ההיגיינה, החמרים וכו'. טוב זה בקריסה כמעט..לפי מה שהבנו ורקוב עד מאוד.

בקשר למערכות גדולות יותר- אלו שהורסים לנו את האוויר ,החול והמים - באמת רק בדרך של לוחמה אין סופית ושימוש בתקשורת החופשית (אין כמו האינטרנט- נראה לי שאלוהים סידר לנו את זה בצעד נואש אחרון לפני שהוא מתייאש מבני האנוש סופית...)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בריא טבעי , זה נושא לאלף דפים אחרים ובאמת לא אכנס לזה. הערתי רק לגבי האפקטיביות של גלובס (וגם של המתחרה שלו) ככלי עבודה עבור הדרגים הגבוהים.
שינוי מלמטה הוא נהדר ובריא, ככה מתחילות מהפכות - גם שקטות וגם רועשות. אבל שינוי כזה לא מתבצע בטוקבקים ולא בעצומות אינטרנט ולא בהחלפת התמונה בפייסבוק. אלה פעולות קוסמטיות שמנקות את המצפון ומטשטשות את תחושת המציאות (כאילו האינטרנט הוא חזות הכל. הוא כל כך לא).
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

עפרה,
אז זהו לירקות וביצים אכן יש לי משק מקומי שאני קונה בו ולפחות לגבי הירקות אני שקטה מאוד. (חבל שהפירות האורגאניים כל כך יקרים...קשה לי להרשות לעצמי).
מה שממש לא פתור אצלי זה מוצרי חלב ובשר.
עם בשר נראה לי שיש בעיה עם שווק ישיר, כי נדמה לי שיש חוקי שחיטה וכאלה ואז למגדל אסור לשחוט ולשווק- האם נכון?
בכל אופן לך תמצא .
מאוד מבאס אבל אני מאמינה שמחשבה בוראת מציאות כך שיש תקווה, אנחנו ללא ספק צריכים אחד את השני, כדי להתמחק משיני הטורפים שיושבים שם למעלה.
מארז_אהבה*
הודעות: 273
הצטרפות: 06 מרץ 2009, 21:45
דף אישי: הדף האישי של מארז_אהבה*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי מארז_אהבה* »

אני כבר לא עוקבת אחרי כל מה שהולך בדף הזה, אצטרך איזה יומיים חופש (או פנסיה) בשביל זה. אבל למתמידים, קיבלתי השבוע את המייל הזה, שמצביע על קשר בין גידול חזירים למאכל ובין שפעת החזירים (אתם יכולים גם לחתום על העצומה):

No-one yet knows whether swine flu will become a global pandemic, but it is becoming clear where it came from – most likely a giant pig factory farm run by an American multinational corporation in Veracruz, Mexico.(1)

These factory farms are disgusting and dangerous, and they're rapidly multiplying. Thousands of pigs are brutally crammed into dirty warehouses and sprayed with a cocktail of drugs -- posing a health risk to more than just our food -- they and their manure lagoons create the perfect conditions to breed dangerous new viruses like swine flu. The World Health Organization (WHO) and the Food and Agriculture Organisation (FAO) must investigate and develop regulations for these farms to protect global health.

Big agrobusiness will try to obstruct and scuttle any attempts at reform, so we need a massive outcry that health authorities can't ignore. Sign the petition below for investigation and regulation of factory farms and tell your friends and family and we will deliver it to the UN agencies. If we reach 200,000 signatures we will deliver it to the WHO in Geneva with a herd of cardboard pigs. For every 1000 petition signatures we will add a pig to the herd:

http://www.avaaz.org/en/[po]swine flu pandemic[/po]

Last week the flu was all that we talked about -- Mexico has been nearly paralysed and across the world leaders halted air travel, banned pork imports and initiated drastic controls to mitigate the spreading virus. As the threat shows signs of subsiding the question becomes where it came from and how we stop another outbreak.

Smithfield Corporation, the largest pig producer in the world whose farm is being fingered as the source of the H1N1 outbreak, denies any connection between their pigs and the flu and big agrobusiness worldwide pays huge sums of money for research to argue that biosafety is ensured in industrial hog production. But the WHO has been saying for years that 'a new pandemic is inevitable'(2) and experts from the European Commission and the FAO have cautioned that the rapid move from small holdings to industrial pig production is in fact increasing the risk of development and transmission of disease epidemics. The US Centers for Disease Control and Prevention warn that scientists still do not know the extent that infectious compounds produced in factory farms affect human health.(3)

Studies abound of the horrific conditions endured by pigs in concentrated large-scale operations, and the devastating economic impact on small farmer communities of bloated large-scale operations.(4) Smithfield itself has already been fined $12.6m and is currently under another federal investigation in the US for toxic environmental damage from pig excrement lakes.(5)

But even with all of this damaging evidence, a combination of increased global meat consumption and a powerful industry motivated by profit at the cost of human health, means that instead of being shut down - these sickening factory farm operations are propagating around the world and we are subsidising them (6). In the wake of this swine flu threat, let's hold industrial pig producers to account. Sign the petition for investigation and regulation:

http://www.avaaz.org/en/[po]swine flu pandemic[/po]

If we resolve this global health crisis boldly by reassessing our food consumption and production, and urgently calling for an inquiry into the impact of factory farms on human health, we could put in place tough farm practice rules that will save the global population from future animal borne lethal pandemics.

http://www.avaaz.org/en/[po]swine flu pandemic[/po]

in hope,

Alice, Pascal, Graziela, Paul, Brett, Ben, Ricken, Iain, Paula, Luis, Raj, Veronique, Milena, Margaret, Taren and the whole Avaaz team
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי חגית_ל* »

מתכון ממש טעים בלי בשר:
בצל, פפריקה מתוקה וטיפה כמון ושמן זית, להוסיף גרגרי חומוס ותפו"א ולבשל ביחד. יאמי!!!!
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

טוב, במקום החומוס יכולה לבוא שם כל קיטניה אחרת (מש, שעועית, אזוקי) וניתן להוסיף גם קוביות של גזר//עגבניות וניתן להוסיף בשביל הגוון והצבע כמה תמרים וכמובן אפשר גם ביצים לטורפים שביננו, אפשר גם בסיר לחץ.
צל_הימים*
הודעות: 1274
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי צל_הימים* »

_מספיק אדם אחד בעמדת מפתח שקורא מאמר מנומק ומשכנע או חשיפה של עובדות שדורשות תיקון, כדי שתתחיל תנועה לכיוון של שינוי.
איך יכול להיות שאדם אחד יהיה באמת אפקטיבי בפעילות למען הציבור, ובכך יפגע באינטרסים כלכליים של אנשי עסקים מאוד עשירים ומסוכנים ויסכן מיליארדי שקלים מכספם._
בדיוק בהקשר זה יש את המאבק של הנגיד סטנלי פישר במעצמת העל - אריסון את דנקנר. אין לי את המשאבים של בריא טבעי כדי לפרט, אך זו בדיוק המחשה של הדיון התיאורטי הזה.

(אין כמו האינטרנט- נראה לי שאלוהים סידר לנו את זה בצעד נואש אחרון לפני שהוא מתייאש מבני האנוש סופית...)
מבריק.
|Y|

_כשאתה כותב פוסטים כאלה ארוכים- אנא ממך
תחלק אותם לפסקאות ותרווח, אחרת ממש קשה פיסית ונפשית לגשת אליהם._
ניסיתי איזו עריכה בסיסית, נקווה שהיא תעזור.
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

הדרך היחידה שאני מאמינה בה זה חזרה (של מי שרוצה כמובן) ליצור וצריכה אינטימים.
מסכים, זה בהחלט הכיוון הנכון. בסוף הדרך הזו, כך נראה לי, נמצאת קהילה/שבט של אנשים שאת הרוב המוחלט של מה שהם צריכים הם מייצרים בעצמם.

אלה פעולות קוסמטיות שמנקות את המצפון ומטשטשות את תחושת המציאות (כאילו האינטרנט הוא חזות הכל. הוא כל כך לא).
מה שכתבת חשוב מאוד, את צודקת בכך שאת מדגישה את זה. אכן, אפשר להשתמש באינטרנט/טלפון/פקס ככלי, למשל להיות בקשר עם אנשים שנמצאים רחוק או עסוקים, אבל זה לא תחליף לקשר אמיתי בין אנשים, ומבחינות מסוימות הוא גם מפריע לו להתקיים (יותר קל ונוח לקיים קשר דרך האינטרנט, אז אנשים נפגשים פחות, ואיכות הקשר נמוכה בהרבה, לכן גם איכות שיתופי הפעולה, לכן גם הפוטנציאל להתגבשות ופעילות אפקטיבית). יש אנשים שעבורם זו בריחה מהמציאות ומקשר אישי, שמרתיע אותם, ואני חושב שזה גם גורם נזקים נפשיים ופוגע ביכולת לתקשר. אנשים פחות יוצאים מהבית, פחות נפגשים. אני רואה את זה על עצמי, יש אנשים שכל הקשר שלי איתם הוא וירטואלי, במשך שנים.


טוב, במקום החומוס יכולה לבוא שם כל קיטניה אחרת
אתמול בל"ג בעומר מישהו הכין מין "חומוס" משעועית שחורה, פעם ראשונה שניסיתי, והיה ממש טעים. הייתי במסיבה במדורה של טבעונים, הגיעו המון אנשים והביאו המון אוכל טעים, אבל כמעט הכל היה ג'אנק פוד, לצערי זה היה מפתה מידי וממש פיטמתי את עצמי בעוגות ובפשטידות...


יש את המאבק של הנגיד סטנלי פישר במעצמת העל - אריסון את דנקנר. אין לי את המשאבים של בריא טבעי כדי לפרט, אך זו בדיוק המחשה של הדיון התיאורטי הזה.
נראה לי שהכתירו אותי למומחה לכל מה שקורה בעולם... לא, אין לי מושג לגבי זה. בכלל לא ידעתי שהנגיד נלחם באריסון ודנקנר. למה בעצם? בגלל הקשר שלו לקבוצות כלכליות גדולות יותר מחו"ל, שמתחרות באלה ששולטים בשוק המקומי (הרי הוא מגיע מקרן המטבע העולמית וסיטיגרופ, שהן חלק מהגגות שתחתם מקודמים האינטרסים והכספים של הקבוצות הכלכליות החזקות בעולם). אתה יכול לפרט?
צל_הימים*
הודעות: 1274
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי צל_הימים* »

יש את המאבק של הנגיד סטנלי פישר במעצמת העל - אריסון את דנקנר
פה זה פדיחה עצומה שלי, כי זה מתרחש ב-"תחום השיפוט" שלי, אך קצת הזנחתי אותו בעת האחרונה.
בגדול, יצא דו"ח מהפיקוח על הבנקים שחשף התנהלות קלוקלת של בנק בפועלים, שדי מזכירה את מה שהתרחש גם במשק האמריקאי ושהביא אותו לקריסה הנוכחית. לאור זאת הדו"ח מציע, יותר נכון דורש לפטר את היו"ר, דני דנקר. שרי אריסון, המחזיקה כ-25% ממניות הבנק התקוממה נגד זאת ויצאה למלחמה נגד הפיקוח על הבנקים והנגיד, סטנלי פישר. בהקשר זה יצאה לתקשורת והאשימה את הנגיד בשחיתות. כבר כשבוע שהעולם הכלכלי כמרקחה וחצי מהעיתונות דנה בסוגייה זו.

מצאתי מאמר מהיום, די אנמי, אל בכל זאת נותן טעימה:
m1]דירקטוריון של מריונטות 2000[/po]/skira20090512 1084806.xml :
"הדרישה להדחת יו"ר בנק הפועלים, דני דנקנר, שהועלתה על ידי נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, והתקפת הנגד של בעלת השליטה בבנק, שרי אריסון, מובילים את סדר היום התקשורתי, וצפויים להמשיך להתבלט מכמה סיבות: ראשית, בנק הפועלים הוא אחד משני הבנקים הגדולים בישראל, ויש משקיעים רבים המחזיקים במניותיו - לפיכך יש לציבור אינטרסים רבים לגבי סוגיה זו; שנית, אם תצלח החלטת הנגיד - ואני מאמין שאכן כך יקרה - הדבר עשוי לשמש תמרור אזהרה בפני חברות רבות הפועלות בישראל..."

" במקרה של הפועלים התערבות הנגיד מוצדקת מכמה סיבות: אם המנכ"ל צבי זיו פוטר, מדוע לא יפוטר גם היו"ר דנקנר? לא עולה על הדעת שכל ההחלטות החשובות שבגינן הפסיד הבנק סכומי עתק בשוק ההון לא נעשו על ידי שניהם. אריסון מחזיקה בכ-25% ממניות הבנק והציבור מחזיק בכ-75% מהמניות. על הנגיד להגן על ציבור המשקיעים, שכאמור מחזיק במרבית מניות הבנק.

אין ספק שבמקרה של סכנה ליציבות בנק הפועלים, יתערב בנק ישראל כדי למנוע פשיטת רגל של בנק זה. מכיוון שסיכון זה הוא באחריות בנק ישראל (קרי משלם המסים), אין כל סיבה מוסרית שלא תהיה לבנק ישראל זכות להתערב ולעזור בבניית הנהלה מקצועית שתבטיח את איתנות הבנק.

אמנם, רוב המניות מוחזקות על ידי גופים מוסדיים (קרנות נאמנות, קופות גמל, קופות פנסיה וכדומה). ואולם על פי חוק, לגופים מוסדיים אלה אין זכות למנות דירקטורים. לפיכך, מרבית הדירקטורים ממונים על ידי אריסון. זו חבורת מריונטות עושי דברה ללא חשיבה עצמאית וללא אומץ להגיד את דברם בישיבות הדירקטוריון. וכשיש דירקטור אמיץ אחד (הפרופ' אמיר ברנע), הוא מוצא את דרכו החוצה. "

גם דירקטורים חיצוניים, שלכאורה אמורים להיות עצמאים (כי אי אפשר לפטרם במשך תקופת כהונתם), בפועל אינם עצמאים: "Trouble Makers" לא ימונו לדירקטורים בחברות הקשורות לבנק הפועלים. כדי לשמור על הכנסתם העתידית כדירקטורים, גם הדירקטורים החיצוניים אינם משמיעים את קולם בעוצמה הראויה. "

|#| מאמר זה אגב חושף בכלל את הכשלים שבניהול חברות ציבוריות (שמניותיהן נסחרות בבורסה ומוחזקות ע"י הציבור באמצעות גופי החסכון הפנסיוני), כשלים שבין היתר תרמו לקריסת המערכת הפיננסית ושאר המשק בעקבותיו, כגון מנגוני פיקוח שלא מתפקדים או שמתעלמים מהם ואף שוללים את הלגיטימציה שלהם.
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

אין ספק שבמקרה של סכנה ליציבות בנק הפועלים, יתערב בנק ישראל כדי למנוע פשיטת רגל של בנק זה. מכיוון שסיכון זה הוא באחריות בנק ישראל (קרי משלם המסים), אין כל סיבה מוסרית שלא תהיה לבנק ישראל זכות להתערב ולעזור בבניית הנהלה מקצועית שתבטיח את איתנות הבנק.
אתה מתכוון שבנק הפועלים יקבל הרבה כסף מהמדינה כדי "לפתור את בעיות ההנהלה"? כלומר כמה שהם יותר מושחתים וגונבים מאתנו יותר כסף, הם מקבלים מאתנו יותר כסף? מעצבן.

מאמר זה אגב חושף בכלל את הכשלים שבניהול חברות ציבוריות (שמניותיהן נסחרות בבורסה ומוחזקות ע"י הציבור באמצעות גופי החסכון הפנסיוני), כשלים שבין היתר תרמו לקריסת המערכת הפיננסית ושאר המשק בעקבותיו, כגון מנגוני פיקוח שלא מתפקדים או שמתעלמים מהם ואף שוללים את הלגיטימציה שלהם.
אתה יכול לפרט, אם אתה יודע (ואולי בפורום אחר כי ממש גלשנו) לגבי המסחר בבורסה בכספי הפנסיה של תושבי ישראל? הבנתי שהרבה מהאמריקאים, ואולי גם ישראלים, איבדו את כספי הפנסיה שלהםבגלל נפילת הבורסה.

אגב, מומלץ לשמור את הכתבה הבאה, כדי לדעת מי עומד מולנו - מי שולטים בחברה שבה אנחנו חיים ומה האינטרסים שלהם - מפת השליטים:
http://law.themarker.com/tmc/article.jh ... ra20080703 13463[/po]&layer=hp&layer2=headarticle&layer3=law
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

אם כבר ל"ג בעומר ומחקרים- אתמול הדלקנו את השדה בקצה הרחוב יחד עם כל השכונה וככה התחלתי לדבר עם שכנה שלא הכרתי. מסתבר שהיא חוקרת לא משנה איפה ומה אבל היא עורכת בשנים האחרונות מחקר שיוכיח כנראה שסוג מזון כלשהוא מונע התקפי לב. לשם המחקר היא גייסה (בתום לב להערכתי ) אחת מייצרני אותו סוג מזון שתרמה כמליון ש"ח למימון המחקר. שאלתי אותה אם יכול להיות שהם יכולים להשפיע בצורה מסויימת על תוצאות המחקר והיא אמרה- מה פתאום, אנחנו מוסד אקדמאי, אני זו שחוקרת!
הבעיה שלי היא: איך אישה כל כך חמודה תוכל לאכזב את החברה שתרמה הרבה כסף (במידה והתוצאות יוכיחו את ההיפך מההנחה הראשונית). אישית- לא הייתי עומדת בזה.

אני חושבת שחייב להיחקק חוק חדש והכרחי שחוץ מכל מקורות הידע שמופיעים בסוף המחקר, צריכה גם להופיע רשימה של המממנים. שיתנו לנו (הקוראים) רק את האפשרות הבודדת לפזר קצת מלח על המחקר.. ולא לבלוע בלי מלח.
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

אני חושבת שחייב להיחקק חוק חדש והכרחי שחוץ מכל מקורות הידע שמופיעים בסוף המחקר, צריכה גם להופיע רשימה של המממנים.
יכול להיות שכבר עכשיו זה מופיע, אבל מי קורא את המחקר? הציבור קורא את מה שיחצני מממני המחקר שלחו בהודעה לעיתונות.

למשל, בהקשר לנושא השירשור, לפני כמה שנים הופיעו בכל העיתונים הגדולים בארץ כותרות גדולות: מחקר חדש: צמחונות וטבעונות? רק לא לילדים המחקר מגוחך לחלוטין: מדענית קיבל כסף מארגון מגדלי הבקר כדי לנסוע לאפריקה, לקחת ילדים שסובלים מתת תזונה ולא אוכלים כמעט כלום, ולחלק אותם לארבע קבוצות: קבוצה אחת קיבלה בשר, שניה חלב, הקבוצה השלישית קצת שמן צמחי והרביעית כלום. המחקר מצא - הפלא ופלא - שהילדים שלא קיבלו כלום או שקיבלו קצת שמן, היו במצב פחות טוב מאלה שקיבלו בשר או חלב. ולהלן הכותרות בעיתונים... אפילו המדענית עצמה יצאה נגד איך שהציגו את מסקנות המחקר, ורבים בקהילה המדענית ביקרו את המחקר המגוחך, אבל המסר שהגיע לציבור הוא מה שמממני המחקר - שהם גם מבעלי העיתונים והמפרסמים הגדולים - רצו שהם יקבלו. פרויקט סקר התזונה והתחלואה הענק של ד"ר קולין קמפבל דווקא לא זכה לפרסום. בעיתון נקרא בארץ, נדמה לי שהכתבה היחידה עליו היתה של אודטה http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/481/969.html
מארז_אהבה*
הודעות: 273
הצטרפות: 06 מרץ 2009, 21:45
דף אישי: הדף האישי של מארז_אהבה*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי מארז_אהבה* »

ואם כבר מדברים על מחקרים, תראו מה מציעים לנו לתת לתינוק בן ארבעה חודשים:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1085005.html
נפלו על השכל, בחיי.
אלטר_אגו*
הודעות: 1539
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

בחיי. המלצות משרד הבריאות. אני רצה ליישם. רגע, אבל אין לי תינוק בן ארבעה חודשים. טוב, אני מוציאה את מכונת הזמן.
הצרה היא, שכשאחזור אחורה בזמן, יתברר שההמלצות הן שונות לגמרי! כי לפני חמש שנים היו תינוקות אחרים לגמרי! אלה של אז היו מאד עלולים לפתח אלרגיה לביצים לפני גיל, שימו לב, אחד עשר חודשים! ואלה שלפני שמונה שנים היו אמנם קצת יותר עמידים, וביצים היו מסוכנות להם רק עד גיל תשעה חודשים. מה שאנו חווים פה, גבירותי ורבותי, הוא אבולוציה מהירה. אבל ממש.
אלטר_אגו*
הודעות: 1539
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

סליחה, סטיתי מהנושא.
צל_הימים*
הודעות: 1274
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי צל_הימים* »

אם כבר אבולוציה מהירה וסטייה מנושא, (אך עדיין קשור לדיון) אז יש את זה:
מחקר: איכות הזרע של הגברים בישראל ירדה ב-40% בעשור :
" ...הסיבה לירידה בפוריות אינה ידועה, אך החוקרת מעריכה שהיא קשורה לחשיפה של ילדים ונשים הרות להורמונים ולמזהמים אחרים המצויים במזון ובמים. "
"בשנים האחרונות זוהו כמה כימיקלים שנמהלים בקרקע ובמי השתייה, כחומרים המשפיעים על המאזן ההורמונלי ועל התכונות הקשורות לסימני המין. מדובר, בין השאר, בפטלאטים, שמשמשים באריזות מזון ובתכשירים קוסמטיים ובמגוון רחב של קוטלי מזיקים. מחקרים שפורסמו בבריטניה טענו לקשר מובהק בין הירידה העקבית בשיעורי ספירת הזרע, לכימיקלים המצויים בסביבת האדם.

"אני מעלה את ההשערה שריכוז ההורמון אסטרוגן במים גורם לשינוי", אמרה קוכמן. "בקרקע מצויים הורמונים מסוגים שונים, שמחלחלים אליה דרך שפכים. חלקם תוצר של הפרשות אדם ובעלי חיים, וחלקם תוצר של חומרים המשמשים בתעשייה. הקרקע רוויית האסטרוגן מצמיחה פירות, ירקות וצמחים רוויי אסטרוגן". "
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

_האם תוכל לסכם את כל מה שכתבת כאן, כולל מקורות המידע למאמר (מחבר אנונימי כמובן אבל מאוד משכנע בגלל הביסוס על מקורות הידע) שאפשר להפיץ במייל לרשימות התפוצה שלנו?
מה דעתך?_
אני חושב על הרעיון שלך לגבי העברת המידע הלאה ברשימות התפוצה.
עפרה, מה היית רוצה שנכתוב? במה להתמקד? באיזו דרך להציג את זה?
לנה*
הודעות: 48
הצטרפות: 12 יולי 2004, 00:38

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי לנה* »

חבר שלנו מרכז את הלול בקבוץ, ולדבריו הוא מתסף את התרנגולות בתקופות מועדות למחלות בויטמין c ובעוד ויטמינים ומינרליים.
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

כן, יש כאן בהחלט הרבה נושאים שהמכנה המשותף שלהם הוא משהו כמו
"איך משתלטים בשלטון דמוקרטי על מידע ומחשבה חופשית" רק הצעה..
אפשר לכתוב סדרה של כתבות - בכל פעם בנושא שונה תחת ההכותרת הכללית.
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

אולי תכתבי משהו, אפילו כללי, וננסה כולנו לעבור על הניסוח?
עפרה_עדין*
הודעות: 552
הצטרפות: 19 אוגוסט 2007, 14:25
דף אישי: הדף האישי של עפרה_עדין*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי עפרה_עדין* »

נראה לי שאתה המומחה כאן..
בריא_טבעי*
הודעות: 153
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

אני לא מומחה, אין מומחים לזה. יש לי קצת מידע שאספתי ושמתי חלק עיקרי ממנו כאן בשירשור הזה.
אם מדובר בלשלוח לרשימת תפוצה, מה מעניין אותך לשלוח? מה יכול לעניין את האנשים ברשימת התפוצה שלך?
"איך משתלטים בשלטון דמוקרטי על מידע ומחשבה חופשית"
מצד אחד לא כדאי להפציץ ביותר מידי מידע, מצד שני אם זה יהיה ממש קצר אולי זה לא מספיק יעורר הסכמה... אולי אפשר לנסח משהו כללי קצר יחסית, והרבה מילים או משפטים בסיכום הזה יהיו לינקים, שמרחיבים על הנושא, וכל אחד יוכל לקרוא עוד על מה שיעניין אותו. זה דורש קצת עבודה, אבל לא נורא. מה דעתך?
הילה*
הודעות: 482
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי הילה* »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3715516,00.html "בלגיה: יום שבועי ללא בשר בעיר גנט".

נשמע כמו תחילתה של מהפכה בריאותית-אקולוגית...
איל_גיא_חיים*
הודעות: 533
הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי איל_גיא_חיים* »

בגלל שהבשר צובר רעלים גם מהצומח וגם מהמים
אני מפנה את כולם לדף
פלואוריד והפלרה המאבק מסתעף
לדעתי שם המאבק מתמקד
שם המאבק הכי גדול שראיתי בחיים שלי(אני בן 39 פעיל בשטח 23 שנה וראיתי דברים גדולים ממקור ראשון)
והנה הסירטון שהתחיל להזיז עינינים (עד עכשיו כ10000 מחשבים נכנסו)
כמה זה באנשים? פי 2?פי5?
http://www.youtube.com/watch?v=xewTTgtTtvk
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

ראיתי לפני כמה ימים בעיתון: ה-FDA יאסור מתן אנטיביוטיקה לעופות ובקר.

אשות המזון והתרופות של ארה"ב מתכוונת לאסור מתן חומרים אנטיביוטיים לעופות ולבקר הניתנים לשם עידוד הגדילה (אבל לא חומרים שניתנים לריפוי או למניעת מחלות).

נאמר שם ש13% מהתרופות האנטיביוטיות ניתנות למטרת זירוז הגדילה. וזה גורם לעמידות של חיידקים גם אצל בעלי חיים וגם אצל בני אדם.
לכן 'כדי לשמר את היעילות של התרופות חייבים להגביל את השימוש בהן רק למקרי הצורך'.

**********

קודם כל, נשמע כמו התקדמות מעודדת (לפחות במידת מה).
מישהו שמע על כך?

שנית, אני תוהה כמה זה כבר יעזור, אם מדובר רק ב-13% מהתרופות האנטיביוטיות.
אני משערת ששאר ה-87% מספיקות כדי לגרום לבעיות של עמידות חיידקים, ושאר צרות. לא?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קראתי עכשיו את הדף כולו, מ-ה-ת-ח-ל-ה ע-ד ה-ס-ו-ף, וואו איזה הלם זה עושה.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אורי, שתף, בחייך. אני לא קראתי את הדף, גדול עליי. אני קוראת המון מידע במקומות אחרים על בשר. זה אכן מהמם מה שקורה בתעשייה הזו.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי טלי_מא* »

אורי, מצוין!
אתה יכול להעביר את הדף ל{{}}מצב סיכום?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טלי, יש דברים שאני ממש מתקשה בהם, אחד מהם זה לסכם. מעדיף לנסוע עד נווה איתן, לפנות לך את הקומפוסט (על משקל להוריד ת'זבל), להפוך ת'ערימה ולחזור הביתה :-)

ההלם בעיקר מהאיזור בדף שמישהי רמזה שאין שחיתות במוסדות המחקר וכו', ותיבת הפנדורה שזה פתח
שוב מפרגן לשי דוידוביץ' (בריא טבעי) על עבודת המחקר העניפה שעשה (ועושה) על הנושאים האלה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עושה חשק להתחיל לאכול אורגני ישירות מחקלאי
(ואני מתכוון בעיקר לירקות דווקא)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בשמת_א* »

לאכול אורגני ישירות מחקלאי
אני באמת עושה מאמצים בכיוון. וגם חשוב איזה חקלאי, מה השיטות שלו. יש אורגני תעשייתי מסחרי בקנה מידה גדול, ויש לעומת זאת אורגני בשיטות בנות קיימא, המשלב גידולים שונים ביחד להגנה הדדית ממזיקים, ומשתמש בקומפוסט עצמי מטופח.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי טלי_מא* »

אורי, עשינו עסק.
אתה בא?

יש פה גם ירקות ישר מהחקלאים המקומיים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לגבי המושג "חקלאות בת קיימא"

יש לעומת זאת אורגני בשיטות בנות קיימא_ ... _ומשתמש בקומפוסט עצמי מטופח
גם האורגני בר הקיימא (לכאורה) מגדל ירקות מהאדמה, שולח אותם ללקוחות, שאוכלים אותם ומחרבנים לים. זה לא ממש מעגלי. אני משער שחקלאי טוב מדשן מדי פעם באבקת סלעים כדי לכסות על אובדן המינרלים.
בכל אופן, כך או כך, נראה לי שכל עוד אנחנו ממשיכים להשתין ולחרבן לים, אנחנו מדללים את האדמות ומעשירים את הים.

בשמת,
אני באמת עושה מאמצים בכיוון. וגם חשוב איזה חקלאי
אשמח לשמוע חוות דעתך, אם יש כבר. מה דעתך על גן השדה? מה עם ערן מנטעים?

אגב, נצל"ש, שולח פירגון ענק ל- תפריט מקומי
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אתה בא?
בקרוב :-)

אוי, מדהים איזה מרגיעון נווה איתן יצא לי - "בגן העדן הזה יש גם יתושים" :-)
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי טלי_מא* »

D-:

תכל'ס, יומיים של שמש ובום של יתושים וזבובונים שלא ייאמן.
ככה הבנתי שהגיע האביב. :-P
מנטרה*
הודעות: 349
הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 20:07

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי מנטרה* »

מישהו מכיר חברה אמינה של בשר אורגני?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה דעתך על גן השדה? מה עם ערן מנטעים?
אותם לא ניסיתי.
צפרדע_צבי_ופרפר*
הודעות: 123
הצטרפות: 13 מרץ 2011, 23:21
דף אישי: הדף האישי של צפרדע_צבי_ופרפר*

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי צפרדע_צבי_ופרפר* »

מישהי יודעת משהו על בשר של איגואנות? האם זה בריא? כדאי? כמו עוף?
נשר*
הודעות: 3
הצטרפות: 06 יולי 2005, 20:39

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי נשר* »

בשר מחיות מרעה - אקולוגי יותר?
מחקר שהתפרסם
http://jas.fass.org/content/77/6/1392.abstract

מראה שפרות שמסתובבות במרעה ואוכלות עשב, פולטות פי 4 יותר מתאן מאשר פרות רפת על דגנים.
http://vegetarianmythmyth.wordpress.com ... dlot-cows/

אם נראה למישהו שאיכשהו האכילה של בשר "מקומי" ו"טבעי" זה גם יותר טוב לסביבה.. תחשוב שנית.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

הבשר שאנו אוכלים

שליחה על ידי נועה* »

שלום, האם משהו יותר על תחליפים לבשר ולעוף? תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “מידע על מזונות ספציפיים”