החרמת לג בעומר

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי בשמת_א* »

הלינק השני כבר נמצא בראשון.
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי יער_ה* »

נכון בשמת, אבל בכל זאת שמתי בדיוק בשביל זה
בשמת_א*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי בשמת_א* »

הערה: בשביל אנשים עם מחשבים ישנים ובעייתיים כמוני, הלינק השני לא נפתח כי זה PDF.
צריך ללכת למסמך המקורי (הלינק הראשון), לגלול למטה עד הסוף ללינק שלידו אייקון של PDF, ולשמור למחשב שלכם בעזרת עכבר ימני. רק אז לפתוח מהמחשב.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בכנסת החליטו: להקטין את מדורות לג בעומר
|Y|
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי סמדר_נ* »

היתה לי מחשבה אחרי המדורה שלנו.
היתה לנו מדורה קטנה שהתבססה ברובה הגדול על גזם (וכמובן שבלי פלסטיק, זכוכית וקרשים צבועים).
אבל את הגזם המוצלח מצאנו בכניסה לשמורת טבע מחוץ לעיר. ילדים שמארגנים מדורה בעצמם, ללא עזרת מבוגר, פשוט לא היו מגיעים אליו (וגם אם היו מוצאים אותו במקרה, לא היתה להם דרך לחתוך ולשנע אותו), כך שאני לא בטוחה שאני יכולה להאשים אותם בשימוש בקרשי בניין. אולי בנוסף להסברה הבטיחותית והאקולוגית צריך לעשות משהו שיהפוך את הגזם לנגיש יותר לילדים ובני נוער לקראת ל"ג בעומר (כמו שהבנתי שנעשה ברשויות מקומיות מסוימות). חבל, כי לקחנו אולי שמינית ממה שהיה שם.

אני בהלם ממדורות בגובה שתי קומות. אני לא מבינה אפילו טכנית איך זה עובד, חוץ מלהדליק עץ עומד.
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי איתי_שרון* »

אבל את הגזם המוצלח מצאנו בכניסה לשמורת טבע מחוץ לעיר
ביער אלון יש המון גזם, מספיק לכמה וכמה מדורות, למה ללכת רחוק? :-)

אני בהלם ממדורות בגובה שתי קומות. אני לא מבינה אפילו טכנית איך זה עובד, חוץ מלהדליק עץ עומד.
מילא זה (או לא מילא), מה זה הקטע האידיוטי של הנפצים והפצצות למיניהן?
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

לא כל כך הבנתי את הויכוח על החלקה. רוב הבנים החילונים שהיכרתי הסתפרו לפני גיל שלוש.

<לא הילדים שלי כמובן, אבל זה פשוט כי לא היה להם מספיק שיער....>
בשמת_א*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי בשמת_א* »

רוב הבנים החילונים שהיכרתי הסתפרו לפני גיל שלוש
לפני כשבוע היינו במספרת הילדים.
היתה שם תינוקת, אולי בת שנתיים, שסיפרו אותה. התינוקת בכתה, אמרה "די, די" ו"לא רוצה", ניכר בה שהיא ממש סבלה. וכל הזמן רימו אותה "בסדר, עכשיו גומרים" וכאלה, והמשיכו עוד ועוד עד שנגמרה התספורת. תינוקת, בקושי יש לה שיער, אבל האמא רצתה שיהיה "יפה". ובשביל זה עינו אותה אולי חצי שעה (נצח במונחים של תינוקות) ולא כיבדו לרגע את הרצון שלה.
אמרתי לספר "שלנו", שבאותו הרגע סיפר את הבן שלי: למה? למה לספר אותה בגיל כזה אם היא לא רוצה? למה התספורת צריכה להיות סיוט וטראומה?
הוא אמר: מה לעשות, זה חשוב לאמא.
אמא_לשלושה*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי אמא_לשלושה* »

אני התכוונתי יותר לטראומה של המעבר החד משיער ארוך שאסוף בקוקו לשיער קצוץ (כמעט קרחת) שנעשה כמובן בלי הסכמה של הילד.
את הגדול שלי אני סיפרתי בהדרגה וזה לקח יותר מ- 4 חודשים ורק אחרי כמעט שנה שבה הוא הסתובב עם תספורת עקומה הוא הסכים ללכת לספר.
הקטנצ'יק עד עכשיו (בן 5) עם שיער ארוך וכל כמה חודשים אני גוזרת לו מעט מהאורך (שוב בהסכמה שלו) כדי שהשיער לא יגיע עד הישבן.
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

רוצה לספר לכולם שכנראה בשנה בל"ג בעומר התקשורת והחינוך הצליחה להעלות את המודעות של אנשים לנושא המדורות. אני גרה בכרכור, קמתי ביוך למחרת וכמט לא היה ריח של עשן באוויר. יכול מאוד להיות שמה שגרם לכך היה מצב אטמוספרי כשה שאפשר לעשן לעלות מעלה. אך אני מקווה שזה גם הודות למדורות קטנות יותר שאנשים עשו.
כמו כן קיבלתי במייל מכתב ממכרה שגרה ליד עמק הצבאים בירושלים, היא כתבה שבכל שנה היא חרדה לעמק לקראת ל"ג בעומר כי חוששת מהתלקחות מדורות. היא ספרה שבשונה משנים קודמות בהן עברה יום אחרי וכבתה בעצמה שאריות של מדורות השנה היתה רק מדורה אחת בעמק. אז כנרה באמת ההסברה לפחות בירושלים עבדה.
בשמת_א*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי בשמת_א* »

אך אני מקווה שזה גם הודות למדורות קטנות יותר שאנשים עשו.
אני בטוחה שאת צודקת.
גם אצלנו בשכונה היה פחות גרוע משנים קודמות.
ועדיין, לפנות בוקר נחרך לי הגרון מריח העשן שהגיע דרך החלון (ממש נחרך, הייתי ערה בשעות השחר בגלל הריח, היה לי קשה לנשום, נרדמתי והתעוררתי שוב בבוקר עם כאב גרון וגרון נפוח!), ובשעות הבוקר היה עדיין ריח חזק של "אחרי מדורה" בסביבה. וזה לא ממש ליד הבית שלנו. אני לא יודעת עם המצב האטמוספירי בגושדן שונה מזה של כרכור.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

ראיתי שכתבו קצת על חלקה, אז רציתי להוסיף חויה משלי. תמיד חשבתי שחלקה זה טקס איום ונורא, בדיוק כמו שתיארו כאן. לפני שנתיי היתי באפשרניש (ו איך שכותבים את זה) שזו מסיבת "התספורת הראשונה" לבן שלוש (לא בל"ג בעומר). זה היה אירוע רב משתתפים, באולם, עם סעודה ודברי תורה. כמו בר מצוה. מה שהיה יפה בעיני הוא שהכינו את הילד והוא ממש חיכה לזה. הוא ידע שיספרו אותו, והוא רצה. קודם ניגשו לגזור (נשמע נורא, לא?) הסבים וההורים, אחר כך ילדים מהגן, בעזרת המבוגרים. כל מי שגזר נתן לו שטר של דולר והוא הכניס אותו לקופת צדקה. הילד ישב עם אבא שלו והיה מבסוט רוב הזמן. כשנמאס לו עשו הפסקה ואח"כ המשיכו.

כל זה לימד אותי שיש כל מיני דרכים לעשות דברים. עדין אני לא הייתי מסוגלת לגזור לו (הילד מכיר אותי) ולא חשבתי לעשות דבר כזה לאחד הילדים שלי.
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

לא רציתי לפתוח דף חדש אז חג שמח
אושה*
הצטרפות: 19 מאי 2014, 20:51

החרמת לג בעומר

שליחה על ידי אושה* »

ל"ג בעומר נמשך השנה כמעט שבוע באזור שאני גרה, התחילו במדורות כבר ביום שלישי שעבר וגם היום, יום שני, הבעירו עוד כמה מדורות. קיוויתי וחשבתי שהחג הסתיים אתמול :(. אני סובלת מהעשן, זה עושה אותי חולה. כל שנה מדברים בתקשורת על צמצום מדורות כדי להפחית את הזיהום לסביבה אבל כל שנה החג מתפרש לו על יותר ויותר ימים :(
שליחת תגובה

חזור אל “חנוכה”