הכול על אגוזים

אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אמרתי לו שאם כולם טובים אני בא לקנות איזה 30, ולהתחיל לחלק מתנות
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

וואו! נשמע מפתה מאוד!
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני עדיין לא יודעת אם הקוקוסים שאני קניתי בשוק לווינסקי הם מאותו רוכל שאורי קנה, אבל התוצאות משביעות רצון (וגם משביעות באמת...)
נכון לרגע זה הממצאים הם 2 קוקוסים טעימים וטובים מתוך 2 שפתחנו ואכלנו.
אורי, סיימת את הצום? טעמת את שלך?
נראה לי שמחר אני קופצת לשם שוב לקנות ערימה נוספת.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי במבי_ק* »

קוקוס טרי

אתם מתכוונים לקוקוס ירוק?? מה, יש להשיג בארץ?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הכוונה לקוקוס כמו שהוא, ולא לפירורי קוקוס / חלב קוקוס בקרטון / שאר מוצרי הקוקוס.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי במבי_ק* »

הכוונה לקוקוס כמו שהוא,

במזרח אכלנו קוקוס בקליפה ירוקה, עבה, כשהבשר שלו עדיין רירי, והמים שלו הם העסיס שבטח מוזגים בגן עדן. אח"כ הוא מתייבש ונהיה קוקוס שעיר וחום. אני מניחה שאתה מתכוון שמצאת את השני ולא את הראשון (שבשבילו אני עדיין חולמת לחזור מתישהו להודו)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

במבי, כשהם ירוקים - הם נועדו לשתיה, וכשהם חומים ושעירים - לאכילת הבשר.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אה, וגם ל נראה שמדברים פה על החומים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

טוב אז הנה הבהרה...

הקוקוסים "החומים" הם קוקוסים בוגרים שהורידו להם את הקליפה החיצונית (שהיא ירוקה) - אלו קוקוסים עם בשר עבה וסיבי. מהם עושים את רוב מוצרי הקוקוס המעובד.
הקוקוסים הירוקים שבמבי העלתה הם קוקוסים צעירים - אבל הצבע שלהם ירוק רק בגלל שלא הסירו את הקליפה - לא בגלל צעירותם.. לקוקוסים צעירים יש בד"כ יותר מים והבשר שלהם עדיין עדין מאד - כמו ג'לי - ללא סיבים.
יש גם קוקוסים "לבנים" שניסו לייבא לארץ לפני שנה והפסיקו - אלו מגיעים מתאילנד - אלו קוקוסים צעירים שהורידו להם את הקליפה.

בכל מקרה - רק תיקון למה שמיצי אמרה - הקוקוסים הצעירים בהחלט נחמדים לשתייה - אבל הבשר שלהם מעולה ויש באתרי הטבעונאות שלל מתכונים מגוונים לשלל מאכלים אקזוטיים.. החל מאטריות ועד לעוגות.

בדף מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים יש מתכונים לתחליפי מוצרי חלב מקוקוס.
לחלב קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-02-10T10:37:08)
לשמנת קוקוס כאן - מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים (2008-06-21T18:17:33).
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי במבי_ק* »

אבל הבשר שלהם מעולה

מעולה מעולה! זה באמת הכי קרוב לפרי גן עדן שאני יכולה לדמיין, יחד עם כוס מהעסיס של המים שבתוכו. אני רוצה שניסע עם הילדים לגואה לחודש עם הילדים, וחבר שלי מסרב לחזור איתי להודו כי סבלתי שם והוא חושד בי שאני אסבול שוב (ואז כולם סובלים). אבל אני סבלתי בגלל שלא היינו במקום אחד שהיה אפשר לשרוץ בו, וסבלתי להיות חלק מ"תיירות" והרבה רעש של טיילים בחלק מהזמן. אה, כן, ומשלוש פעמים שהודים תפסו לי בציצים תוך חודש אחד - זה שבר אותי לגמרי. אבל אם נשכור חושה/בית/אוהל על חוף ים עם הילדים, ועם הקוקוסים האלה - אני מבטיחה להתנהג יפה, ונראה לי גם שאני כבר לא כזאת אטרקציית ציצים וטוסיק, לפחות ככה אני מקווה...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קניתי היום עוד 10
לבעל הדוכן (השלישי מההתחלה בשוק) קוראים אשר חזקיה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

(אני הפלוני מההודעה האחרונה)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מתכנן לטעום מחר.

פשוט עוד לא היה "בא לי" עדיין (אני ממש חזק בענייני תזונה אינסטינקטיבית כרגע)
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי חני_תה* »

מירב, אשמח לפרטים על מפצח האגוזים שלך hanita.dean שטרודל gmail.com
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

שלחתי לך מייל עם הפרטים.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

עוד ערימה של קוקוסים "נחתה" בביתנו היום.
אני תוהה כמה זמן הם יכולים להחזיק מעמד לפני שהם מתחילים להתיישן ולהתקלקל.
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מירב ב קדימה פרטים על המפצח גם לשאר האדם! :-)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.

אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.

ניתן לפצח את המקדמיה גם באמצעים זולים יותר - פטיש, אבן כבדה ופלייר "פטנט". במשך כמה חודשים אישי נהג לפצח את אגוזי המקדמיה בפלייר "פטנט", אבל עבורי המפצח נוח יותר וקל מאוד לשימוש, במיוחד כשאוכלים אגוזים על בסיס יומי-שבועי.
מבחינת הערכים התזונתיים, בריא יותר לפצח סמוך לאכילה מאשר לקנות מפוצחים לא אורגנים שלרוב מתחמצנים ומתעפשים אחרי זמן לא רב.

ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.

כמו כן, אני נוהגת לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים אצל צביקה קינמוני משדה ורבורג. אצלו ראיתי לראשונה את המפצח ואף התנסיתי בו. דרך צביקה קיבלתי את הפרטים על המפצח, ומשם התגלגלו העניינים. אם את מעוניינת לראות קודם את המפצח וגם לקנות אגוזי מקדמיה אורגניים, צרי קשר עם צביקה שלבטח יזמינך אליו הביתה לשדה ורבורג (הפרטים שלו מופיעים למעלה בתחילת הדף).
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי חני_תה* »

תודה רבה על כל המידע.
אני מחפשת עתה מפצח לכל סוגי האגוזים.
אני אשמח לראות את המפצח קודם לכן.
אנחנו גרים בירושלים, האם יש לך מושג על מישהו שמחזיק במפצח כזה באזורי?
שוב תודה,
חניתה
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אינני מכירה מפצח שמתאים לכל סוגי האגוזים. אבל מניסיוני האישי מכתש ועלי קטנים מספקים פתרון ביתי נאות לרוב סוגי האגוזים. אני נוהגת בקלות לפצח בעזרת מכתש ועלי: פקאן, אגוז מלך, בונדוק, שקדים ואפילו פיסטוקים שקליפתם סגורה.
אגוז המקדמיה הוא הקשה והמאתגר ביותר לפיצוח. כמו שכבר כתבתי, אפשר בפטיש/בפלייר/במפצח היעודי.

אינני מכירה "אוכלי אגוזים סדרתיים" בירושלים שהשקיעו בקניית המפצח. אני גרה במרכז ואת מוזמנת אליי. צביקה קינמוני באזור השרון.
אולי עמיצור אבנרי היצרן ייתן לך פרטים על משפחה שקנתה ממנו וגרה בירושלים.
בהצלחה,
מירב
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

סמוסה חובזית

02]+ unjordan[/po]/n/20080224122121.jpg

רכיבים: עלי ח'וביזה, חתיכה של קוקוס או קוקוס מגורד, פרחי חרדל, אבקת קארי האהובה עליכם, לימון, מלח..
דגנית_ב*
הודעות: 899
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי דגנית_ב* »

אני משתמש בגב של כפית (חשוב - בגב) כדי לשחרר את האגוז. אנסה כי אני מתבאסת קצת מהעבודה הזו (בעונה יש פה קוקוסים לכל דורש).
במקרה גיליתי עוד שיטה -
אחרי שמבקעים את הקוקוס (החום), שמים את החלקים במקרר. אמנם הוא קצת מתייבש אבל גם מתכווץ ונפרד מהשריון בשלמותו.

קוקוס באמת כפרי גן העדן - ארוחה שלמה ארוזה To go
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

נגמרו אצלנו בבית הקוקוסים, ואנחנו רוצים עוד.
האחרונים שקניתי נראו טוב, אבל היו ממש לא טריים. היחס בין הטובים למעופשים היה בערך 3 טובים לעומת 7 מקולקלים. )-:

יש למישהו/למישהי מקור טוב לקניית קוקוסים באזור המרכז?
כמה זמן אפשר לאפסן אותם בבית בלי שיתקלקלו?
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

אם צרת רבים היא חצי נחמה - אז גם אצלנו...מעופשים להחריד. קנינו בלוינסקי.
אנונימי

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אנונימי »

קניתי לפני קצת יותר משבוע בשוק הכרמל אצל בחור רוסי צעיר והיו 2 הקוקוסים הטעימים ביותר שאי פעם אכלתי. הם היו מלאים מלאים מים. הוא אמר שאפשר להחזיק שבועיים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ניקי - את יכולה לכוון אותי איך למצוא אותו בשוק?
אנונימי

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אנונימי »

הוא די בתחילת החלק של הפירות והירקות. יש מאחוריו אגוזים ופירות יבשים שקשורים גם אליו. יש גם בדוכן שלו אגוזים ופירות יבשים. כשאני הייתי היו לו המון קוקוסים. מקווה שעדיין יש לו. אשמח להצטרף לסיבוב בשוק.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בשוק לוינסקי יש קוקוסים שנראים לי טובים (עוד לא ניסיתי), בחנות הראשונה הפינתית (לוינסקי פינת העליה).
מחיר: 8.5 ש"ח ליחידה
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

קניתי שני קוקוסים - בחרתי אותם לפי זה ששמעתי נוזלים בפנים כשניערתי. אחד יצא מעולה והשני רקוב. עצות? (הקוקוסים נקנו בעדן טבע מרקט, במחיר של 5 ש"ח לקוקוס)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אין לי עצות.
צריך להסתכל על הקליפה ולחפש עדויות לעובש, בעיקר באזור העיניים של האגוז. אבל זאת מומחיות של ממש, שרוב האנשים, כולל הרוכלים בשוק, לא יודעים לעשות כמו שצריך.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מסתבר שיש די הרבה דוכנים בשוק לוינסקי שעדיין מוכרים קוקוס
(היום עברתי שם במקרה).
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני יודעת שיש בלווינסקי עוד הרבה קוקוסים. אבל למיטב ידיעתי אלה הם אותם קוקוסים מט"ו בשבט. הראשונים שקניתי (20 בערך) היו מצוינים. אולי אחד היה עבש. בקנייה השנייה, אחרי חודש בערך, קניתי עשרה ומתוכם שניים טובים ושמונה מקולקלים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עוד מאפיין של הקוקוסים של אז היה שהיה בהם נוזלים, לעומת הקוקוסים שנשארו לי היום מהקניה אז, שכשאני מנער אותם אני לא שומע נוזלים.
היום הייתי בדוכן אחד בשוק (אחד מצד שמאל בסוף השוק, אם הולכים מרחוב העלייה לכיוון מערב), והיו לו קוקוסים מלאים נוזלים. זה סימן טוב, לא?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

סימנים לזיהוי קוקוס טוב

בעיקרון, לשמוע את נוזל הקוקוס זה סימן מצוין, אבל לא מספיק לדעתי.
בכל הקוקוסים המקולקלים והעבשים שפתחתי עדיין היו בהם נוזלים, אמנם לא הרבה, אבל היו.
צריך לבדוק שאין כתמים שחורים קטנטנים על הקליפה; שאין עובש בכלל, וכמו שכתבת, במיוחד באזור "העיניים"; ולהריח שאין ריח של עובש גם אם אין סימן חיצוני לו. גיליתי שהגדולים יותר נטו להתקלקל מהר יותר מהבינוניים, אבל זו ממש לא חוקיות.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בינתיים הקוקוסים שבביתי - היו שניים מקולקלים מתוך די הרבה (מעל 10)
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אלמונית* »

מתחשק לי קוקוס טרי. הפעם האחרונה שאכלתי הייתה לפני 4 שנים. בקוסטה ריקה. שם גם התוודעתי לראשונה למושג "ראו פוד". במקום בו שהיתי נערכה סדנה על ידי דיוויד וולף הידוע. אנו הוזמנו לארוחת הסיום שלהם. אכלתי סושי טבעונאי וחשבתי שזה נוראי. בכלל לא אהבתי סושי.אומנם התחלתי להיות צמחונית בילדות, אבל זה היה נראה לי מוגזם ובלתי אפשרי לוותר על קפה ועל עוגות שוקולד. היום אני חושבת אחרת.
שמש_בחורף*
הודעות: 646
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

הם היו נורא מרים. זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בזה. למישהו יש הסבר?
אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?
אני מכירה את זה היטב מפקאנים, ונדמה לי שגם באגוזי מלך זה כך.
אפשר לייבש אותם כמה ימים (סתם להניח להם- ללא חימום) ולבדוק שוב.
שירין*
הודעות: 97
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שירין* »

מישהו הזמין לאחרונה שקדים אורגניים מכפר קיש? בשנה שעברה רציתי ובסוף לא הזמנתי. אשמח אם מישהו מאזור המרכז ירצה להצטרף להזמנה - אני מבינה שיש מינימום של כמות? אשמח גם למידע על עלות המשלוח ועלות השקדים עצמם.
תודה!
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעל* »

טעמתי, והם היו נורא מרים. זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בזה. למישהו יש הסבר?

אולי הם עוד לא יבשים מספיק (כלומר טריים מדי)?

או שהם מקולקלים/מחומצנים.
קנית אותם מקולפים ושבורים? או שלמים עם הקליפה?
אגוזי מלך נוטים להתחמצן מהר מאוד ולכן רצוי לקנות אותם בקליפתם ולפצח לבד.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מירב ב, אפשר לקבל את הפרטים של מפצח אגוזי המקדמיה?
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?

(לא קראתי ביסודיות את כל הדף אז אני מתנצלת אם פספסתי וכבר ענית).
תודה! @}
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

המפצח מיועד לאגוזי מקדמיה.
הוא עשוי ברזל, אורכו בערך 25 ס"מ ורוחבו 10 ס"מ. הוא מורכב ממשטח חלק, ידית שעולה ויורדת וסדן.
אופן הפיצוח נעשה כך:
מרימים את ידית המפצח עד חצי הדרך.
שמים את האגוז בין החלק הנייד לסדן (מעין מגרעת) ודוחקים אותו קלות עם האצבע לכיוון הצר של המגרעת. האגוז יתמקם לפי גודלו וכדאי להמשיך לתמוך בו עם האצבע. לוחצים בכוח על הידית כלפי מטה, הקליפה נכנעת והאגוז מתפצח.
אני מניחה שניתן לפצח עימו גם אגוזים מסוג אחר, אבל לא נזקקתי לכך. המקדמיה הוא הקשה ביותר לפיצוח. חשוב רק לציין כי ייתכן שאגוזים אחרים יימעכו מעט מעוצמת הלחץ המופעל.
(את כל השאר אנחנו מפצחים עם מכתש ועלי - פקאן, בונדוק, אגוזי מלך, צנוברים).

ממציא הפטנט והיצרן של המפצח הוא עמיצור אבנרי. מספר הטלפון שלו 04 - 6547804 אם לא עונים לך, השאירי הודעה עם פרטייך, והוא יחזור אלייך.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

תודה מירב!
(את הציטוט הראשון קראתי, מה שפספסתי הוא החלק עם פרטי היצרן (-:).
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

לנו יש מפצח אחר, קטן יותר, לא תמיד מתפצח כמו שצריך. אחפש קישור ואם לא אמצא אסרוק תמונה שלו. נקנה בדוכן הפטנטים בקניון באיזור נתניה, איפה שבית הפנקייק, שכחתי איך קוראים לו :-( באתי לכבות את המחשב, אחרי שנרדמתי, והתעוררתי הודות לתינוקת רעבה, ונשאבתי. אטפל בזה כששפיותי תחזור אלי :-)
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

_אפשר לקבל את הפרטים של מפצח אגוזי המקדמיה?
מחיר, איפה קונים, האם טוב לעוד סוגי אגוזים?_
אצלנו מדובר בפטיש גדול וחזק. יושבים בחצר ליד הבלטות ודופקים, מקדמיות כדאי לעטוף בבד קודם לדפיקה כדי שלא יברחו. מפצח כל אגוז. זיל הזול! משחק מצויין לבת השלוש שלי אבל רק כשאח שלה ישן (כי אחרת היא דופקת לו את הידיים... :-( הוא תמיד מנסה לקחת את האגוז ברגע הכי לא מתאים).
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

מוסיפה מאחת ההודעות שכתבתי למעלה לגבי פיצוח מקדמיה:
...אנחנו בבית נהגנו לפצח די בהצלחה את אגוז המקדמיה עם פלייר פטנט, שקרוי בשפה עממית "ג'בקה". ראו תמונה כאן
קישור לתמונה בהודעה הכול על אגוזים (2007-12-22T12:35:25)
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

ישבנו בחצר ופיצחנו מקדמיות, צנוברים ופקאנים. אני מפצחת אוכלת חצי ונותנת חצי לחיפושית. נזכרת בבית סבתי. מספרת לחיפושית:
פעם כשהייתי קטנה וסבתא שלי עוד היתה בחיים, היה לה בית קטן עם מרפסת גדולה על גבעה. מהמרפסת אפשר היה לראות מרחוק את הים. היתה לה גם חצר ענקית עם דשא ועצי פיקוס ותיקים.
לסבתא חיה היה כסא נוח מעץ צבוע כתום ובד כחול שהיה על המרפסת ורק לסבתא היה מותר לשבת בו.
לסבתא גם היה עץ פקאנים שממנו היתה אוספת כל חורף את האגוזים ומפצחת.
סבתא נהגה לשבת על הכסא ככה מול הנוף לים ולפצח בפטיש עץ את האגוזים. כל כך הרבה אגוזים היתה מפצחת שבמשענת היד של הכסא כבר היה שקע בצורת אגוז פקאן.
תמיד כשהיינו באים לבקר אותה נהגה סבתא לפצח אגוזים, אחד היתה מפצחת, מקלפת יפה יפה ונותנת לי מחצית ומחצית אוכלת בעצמה. ככה היינו אוכלות יחד את האגוזים.
נעים...
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

ראיתי אצל ההורים של חבר שלי כלי/מכשיר שאוסף פקאנים מהדשא. מדליק!
אני מאד אוהבת רעיונות עיצוביים-הנדסיים חכמים שכאלה. זה מקל שמחובר אליו כלוב רשת עגלגל, עם סורגים רק רוחביים ולא אורכיים וגמישים יחסית (אפשר לפסק אותם בקלות)
וכך אתה מגלגל אותו על הדשא ונכנסים אל הכלוב רק האגוזים :)
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעל* »

לפצח מקדמיות הכי טוב זה סלע גדול ושטוח שעליו מניחים את המקדמיה ועם אבן אחרת גדולה (בגודל שאפשר להניף ביד, כן?) ושטוחה גם היא, מכים באגוז.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

פעם ראשונה בדף הזה, מגלה עניין במפצח המקדמיה , קוראת קוראת ומה מגלה?
שממציא הפטנט הוא השכן שלי 3 בתים ממני , זה שפגשתי היום בצרכניה...
נזכרת שהוא באמת איש של פטנטים ושפעם אמרו לי משהו על מפצח שהוא המציא אבל זה היה הרבה הרבה לפני שהתעניינתי באגוזים.
קטעים.
אני אדע מה לשאול אותו בפעם הבאה. עכשיו אני רק צריכה לדעת איפה משיגים מקדמיה טריים....
אור_של_כוכבים*
הודעות: 27
הצטרפות: 21 ספטמבר 2007, 10:52

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אור_של_כוכבים* »

קוקוס גורם לכאבי בטן וגרון? יכול להיות?
קניתי קוקוס חום ומרוב התלהבות אכלתי ממנו הרבה.
גם ערבבתי עם תמרים בבלנדר. ואכלתי. היה טעים.
והנה- כאבי בטן. בגלל הקוקוס?
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שרה_ק* »

למה לא לגדל עצי קוקוס בארץ?
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נטע* »

שמעתי שלא כדאי לתת אגוזים לילדים בני פחות מ 5 האם זה נכון?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היכן ניתן להשיג אגוזי בונדוק טריים ככל האפשר
guest*
הודעות: 4
הצטרפות: 31 דצמבר 2010, 15:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי guest* »

היכן ניתן לקנות שקדים בכמויות גדולות על מנת לחסוך בעלות ?
מימי*
הודעות: 38
הצטרפות: 05 ינואר 2003, 14:55

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מימי* »

יש לי עץ מקדמיה בחצר שנותן הרבה פרי
מתי אני צריכה לקטוף ולפצח כדי לקבל את התוצאות שמחפשים בפרי
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מחפשת קוקוס בדחיפותתתתת. מישהו יודע היכן ניתן להשיג?
מארק*
הודעות: 2
הצטרפות: 08 יוני 2005, 08:33

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מארק* »

למישו יש מושג מאיפה אני יכול להזמין שקדים.......לא בהכרח אורגניים אבל טריים ישר מהמגדל........אשמח לטלפונים תודה............דיברתי אם יעקוב לגבי השקדים האורגניים ו100 שקל לקילו זה מוגזם ביותר.......אז אשמח להצעות נוספות :)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תינוקת יונקת בת 9 חודשים ואגוזים טחונים? מתאים? אפשרי?
סתיו*
הודעות: 63
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 13:08

הכול על אגוזים

שליחה על ידי סתיו* »

מארק,
עד כמה שידוע לי אין הרבה מגדלי שקדים אורגניים בארץ.
גם אני חושבת ש 100 ש"ח לקילו זה המון.
אני חושבת שהוא מוכר גם שקדים לא אורגניים בפחות, אבל אז כבר אין טעם להזמין דווקא אצלו.
סתיו*
הודעות: 63
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 13:08

הכול על אגוזים

שליחה על ידי סתיו* »

איפה אפשר לקנות אגוזים אורגניים איכותיים ?
יוסי*
הודעות: 49
הצטרפות: 25 אוגוסט 2002, 21:34

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יוסי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לי עץ מקדמיה מניב. בבשלות הפרי הקליפה הירוקה נבקעת ואף חלק מהאגוזים נבקעים כך שאין צורך במפצח, אולם טעמם של אלה קצת חמצמץ, כנראה בשל התחמצנות הפרי, מה נקודת הזמן המומלצת לקטיפת הפרי. תשובה תזכה בשי
PILI_TREE*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 אפריל 2012, 17:49

הכול על אגוזים

שליחה על ידי PILI_TREE* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האים שמעתם על סוג אגוז מדהים בטעמו ואיכות שומני אומגא 3 ואנטי אוקסידנטים. תפוצתו מועטה בעולם, איזור מוגדר בפיליפינים - שמו PILI או PILINAT.
דני*
הודעות: 64
הצטרפות: 29 יוני 2003, 23:01

הכול על אגוזים

שליחה על ידי דני* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם, יש לי כמה שקי "אגוז מלך" טריים מהמטע למכירה לכל המעוניין, דני 052-8577607
מישי*
הודעות: 130
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 23:50

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מישי* »

דני, מהיכן אתה בארץ?
דני*
הודעות: 64
הצטרפות: 29 יוני 2003, 23:01

הכול על אגוזים

שליחה על ידי דני* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מישוב עפרה והאגוזי מלך גם מישוב עפרה -:)
מישי*
הודעות: 130
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 23:50

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מישי* »

תודה, רחוק לי :)
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלונית* »

האם האגוזים אורגניים?
רננה*
הודעות: 54
הצטרפות: 06 אוגוסט 2003, 11:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי רננה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום.
רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה אמורים לעלות אגוזי מקדמיה עם קליפה?
סיהרא*
הודעות: 209
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

הכול על אגוזים

שליחה על ידי סיהרא* »

דני, האם אתה מגיע למערב בנימין? וגם- מה המחיר?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+


מישהו יודע משהו על אגוז מלבר?
טלי*
הודעות: 566
הצטרפות: 13 מאי 2002, 13:40

הכול על אגוזים

שליחה על ידי טלי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,
הבנתי ששקדים חייבים להשרות (אם כי יש כאלה שאומרים ש 6 שעות זה מספיק ויש כאלה שאומרים 24-48 שעות) ,
אבל מה לגבי אגוזי מלך? חיפשתי בנושא באינטרנט וגם מצאתי סתירות, אז כן להשרות או לא להשרות? והרי קונים אותם כבר קלופים אז איך משרים אותם?
תודה תודה
נאוה*
הודעות: 141
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נאוה* »

אישית, לא יכולה לאכול אגוזי מלך שלא הושרו, הם שורפים לי בגרון.
הבעיה שאם השרית אותם כדאי מהר מאוד לאכול אותם, אי אפשר לשמור.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

השריית אגוזים למיניהם. מלך - קשיו - ברזיל וכד' מה קורה אם אוכלים אותם ללא השרייה? האם הם נשארים בריאים בכל זאת? תודה מראש.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מישהו יודע איפה ניתן לפצח כמות גדולה של אגוזי מקדמיה?
ריי_טמיר*
הודעות: 1
הצטרפות: 28 נובמבר 2014, 13:49

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ריי_טמיר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אגוזי פקאן אוגניים מהמשק שלי, טריים וטעימים. [email protected]
הולכת_והרוח_בפניי*
הודעות: 415
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

היי ריי, מאיפה אתה בארץ?
הולכת_והרוח_בפניי*
הודעות: 415
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

האם כדאי ואפשר להתארגן על רכישת אגוזים גדולה ומרוכזת? אם כבר התחלתי להוסיף אותם לשייק היומי, הייתי רוצה להעלות את האיכות שלהם (טריות, אורגניות) במידת האפשר. האם צריך לחשוש שהם יתקלקלו, אם אני קונה לטווח ארוך?
שחר_מ*
הודעות: 30
הצטרפות: 28 ספטמבר 2014, 16:23

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שחר_מ* »

אני הייתי מעוניין בחצי קילו או קילו כקנייה ראשונה, אני בירושלים, כמה עולה? והאם מישהו רוצה להתארגן לקנייה.
שחר_מ*
הודעות: 30
הצטרפות: 28 ספטמבר 2014, 16:23

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שחר_מ* »

לגבי שאלות קודמות על השרייה, על פי אנשי ההגיינה הטבעית, שקדים עדיף להשרות 12 שעות, ומינימום 6 שעות. אגוזים מכל סוג 5 שעות. גם ללא השרייה מומלץ ובריא, אבל עם השרייה הגוף יכול להפיק תועלת רבה יותר, ולכן בריא יותר ומומלץ.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

גם ללא השרייה מומלץ ובריא
רוצה לשאול על ההשריה:
עדיין לא סיגלתי לי את ההרגל להשרות מראש. מקווה שייכנס לתוקף בעתיד הקרוב.
בינתיים, האם גם בהשריה קצרה (חצי שעה, נגיד) יש איזו תועלת או שהיא די שוות ערך ללא השריה בכלל?
ומה מקור הצבע החום שמי ההשריה נצבעים בו? חומרי שימור או זוועות אחרות שנשטפים מעל האגוזים/ השקדים או שיש חומר צבעוני שמצוי בהם ומופרש באופן טבעי?
דנד_י*
הודעות: 540
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי דנד_י* »

צריך גם להשרות אגוזים/שקדים שקניתי בקליפתם וקילפתי בבית?
שחר_מ*
הודעות: 30
הצטרפות: 28 ספטמבר 2014, 16:23

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שחר_מ* »

תפילה-
בהחלט. אם שוכחים אז משרים לשעתיים או לחצי שעה. או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל. אם משרים לשש שעות החומר הרעיל יוצא במים.
שאר האגוזים אפשר לאכול עם קליפתם.
הפטנט - שהולכים לישון משרים עם מים, ובבוקר מרוקנים את המים. יכול להשאר טרי ובריא 3 ימים. עדיף לצרוך תוך 48 שעות.
דנדי - רצוי, כך הגוף יכול לעכל יותר מרכיבים מהשקד/אגוז, ולחזק את בריאותנו.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

או אז שקדים צריך לקלף כי קליפתם היא חומר רעיל.
לא בטוחה שהבנתי: אתה ממליץ לקלף בכל מקרה (גם אם לא השריתי כלל וגם אם השריתי לאורך הלילה) או רק אם השריתי השריה קצרה?
שחר_מ*
הודעות: 30
הצטרפות: 28 ספטמבר 2014, 16:23

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שחר_מ* »

שקדים, אם משרים במים יותר מ-6 שעות, אפשר לאכול עם הקליפה או בלי, לפי הטעם האישי. אם משרים פחות או לא משרים כלל, כדאי לקלף.
משרים 3 דקות במים רותחים ומקלפים.
דנד_י*
הודעות: 540
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי דנד_י* »

לא זוכרת איפה קראתי, נדמה לי שאצלך תפילה.
זוכרת שבשמת או צילי כתבו שהעניין עם הקליפה של השקדים קשור לשקדים מחול בכלל, סוג שאין כאן בארץ ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה?
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

זוכרת שדנּו בשקדים, ושהן אוכלות שקדים עם קליפה ללא מגבלה , אבל לא זכרתי שזה נגע לזן מסוים.
איריס_inbaririsyahoocom*
הודעות: 1
הצטרפות: 02 ינואר 2017, 22:17

הכול על אגוזים

שליחה על ידי איריס_inbaririsyahoocom* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכם, רואה שהפורום לא פעיל זמן די רב. מנסה לשאול בכל זאת. האם ניתן להקדים קטיף אגוזי מלך ולא להמתין לנשירה הטבעית. התוכים מצליחים לנקר ולהשמיד כל אגוז!!!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קניתי אגוזי מלך קלופים טריים מאוד בארמניה לבנים אבל הם מאוד מרים האם מותר להשתמש בהם או להוסיף לריבה?
תפילה*
הודעות: 160
הצטרפות: 06 ינואר 2007, 22:05

הכול על אגוזים

שליחה על ידי תפילה* »

הייתי מנסה להשרות במי ברז ללילה, ובבוקר לסנן, לשטוף ולטעום.
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”