הכל על הנקה
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
הכל על הנקה
מועמד ל-פירוק לגורמים
-
הכל על הנקה
איך לא לקבל כאב גב מהנקה?
למצוא מקום נוח לשבת. לא להתכופף אל התינוק, להביא את התינוק אל הגוף. לסדר כריות כך שהתינוק יהיה מונח על כרית ולא מוחזק רק על ידי הזרועות. גם אם צריך הרבה כריות.
למצוא מקום נוח לשבת. לא להתכופף אל התינוק, להביא את התינוק אל הגוף. לסדר כריות כך שהתינוק יהיה מונח על כרית ולא מוחזק רק על ידי הזרועות. גם אם צריך הרבה כריות.
הכל על הנקה
עכשיו ניסיתי בפעם הראשונה להניק אותו במנשא.. זה מעולה! לא צריך ידיים בכלל! בלילה אני אדאג לכריות.. גם הכי קל להימרח לפוזיציה מעוותת כשאני מנקרת בשעות הקטנות. בבוקר אני קמה עם כאבי גב.
-
הכל על הנקה
בבקשה @} והמשך הנקה מהנה. עם הזמן כשהתינוק גדל זה משתפר, וכבר לא צריך את כל הכריות האלה.
אגב, מכירה את מדור הנקה?
(אם לא אכפת לך, אעביר את הדיון לדף תנוחות בהנקה).
אגב, מכירה את מדור הנקה?
(אם לא אכפת לך, אעביר את הדיון לדף תנוחות בהנקה).
הכל על הנקה
יש הרבה חומר על הנקה באתר.. וזה מצויין. לוקח לי קצת זמן לעבור על הכל.
הכל על הנקה
אשמח לקבל רשימה של מאכלים ומשקאות מגבירי חלב ורשימה הפוכה של דברים להימנע.
בינתיים אשאל ספיציפית: שמרי בירה או בירה שחורה מועיל?(אחרי פסח)
מיץ ענבים - איזו השפעה יש לזה?
יין מייבש חלב? (בכמות מועטה יין של טעימה לקידוש)
אגוזים צימוקים?
כרוב - עושה גזים בלבד או גם מייבש?
תה שומר - מועיל?
בינתיים אשאל ספיציפית: שמרי בירה או בירה שחורה מועיל?(אחרי פסח)
מיץ ענבים - איזו השפעה יש לזה?
יין מייבש חלב? (בכמות מועטה יין של טעימה לקידוש)
אגוזים צימוקים?
כרוב - עושה גזים בלבד או גם מייבש?
תה שומר - מועיל?
-
הכל על הנקה
כנראה שאין רשימה כזאת.
למה את צריכה רשימה כזאת? הדרך הטובה ביותר להעלות את תנובת החלב היא להניק יותר.
לגבי מה אסור, נדמה לי שתה נענע מייבש. אומרים שבירה שחורה זה טוב, אבל אני לא יודעת אם זו סתם אמונה תפלה או לא. כנ"ל חילבה.
למה את צריכה רשימה כזאת? הדרך הטובה ביותר להעלות את תנובת החלב היא להניק יותר.
לגבי מה אסור, נדמה לי שתה נענע מייבש. אומרים שבירה שחורה זה טוב, אבל אני לא יודעת אם זו סתם אמונה תפלה או לא. כנ"ל חילבה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
-
- הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
- דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*
הכל על הנקה
חברה שלי ילדה לפני חודשיים בחו"ל, ובאה לחודש לארץ, בנה נולד בניתוח קיסרי בהול ולאחר הלידה אושפז בטיפול נמרץ לשלושה ימים, רק אחרי שלושת הימים הללו הביאו לה משאבה כדי שתשאב עבורו חלב, והוא התחיל לינוק מבקבוק, אחרי כמה ימים (לא זוכרת במדויק) הוא התחבר גם לציצי, וינק יפה, אבל בכה נורא והיא הרגישה שאין לה מספיק חלב ונתנה לו תוספות (לא היתה לה תמיכה שם), עכשיו הוא גם יונק וגם ניזון מבקבוק, היא אומרת שעדיין בוכה אחרי הנקה וגם תוך כדי, השאלה שלה, האם יכול להיות שבאמת אין לה מספיק חלב, (ממה שראיתי היא מחזיקה אותו בתנוחה טובה ונראה שהוא יונק טוב) מה עליה לעשות כדי לחזור להנקה מלאה?
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
הכל על הנקה
לפנות ליועצת הנקה מוסמכת. ראי יועצות הנקה.
מאחלת לה הצלחה.
מאחלת לה הצלחה.
הכל על הנקה
יש בכללית מושלם:
שרותי ייעוץ הנקה לפני ואחרי הלידה בבית היולדת
אני לא יודעת מה זה כולל, אם מדובר בהשתתפות, או שיש יועצות שעובדות איתן או מה בדיוק, אבל יש.
שרותי ייעוץ הנקה לפני ואחרי הלידה בבית היולדת
אני לא יודעת מה זה כולל, אם מדובר בהשתתפות, או שיש יועצות שעובדות איתן או מה בדיוק, אבל יש.
הכל על הנקה
מכל דפי ההנקה לא מצאתי אחד המתאים לשאלתי, אז הנה היא:
שלוש הבנות שלנו ב"ה ינקו בכיף (הקטנה בת 5 חודשים, כמובן יונקת במרץ). הן נולדו יחסית גדולות (בין 3.5 ל3.9), ומהר מאוד השמינו ונהיו ענקיות... הקטנה עכשיו שוקלת יותר מ8 קילו, ולובשת בגדי גוף של גיל שנה כי רק הם נסגרים לה מתחת לחיתול...
אז מה אני שואלת בעצם? תהיתי לעצמי (הגיגים תוך כדי הנקות), מה הגורם המכריע לגבי גדילת התינוק. האם הגורם הגנטי (שנינו גבוהים וגדולים) או החלב. למשל, אם אני אניק את הילד הצפלון של השכנים, האם הוא גם יגיע למימדים של הבנות שלי? או שהוא ישאר קטן, כי זה המבנה שלו וזהו?
או לחילופין, אם הייתי משתמשת בתמ"ל שהוא יותר אחיד, האם הבנות שלי גם היו כאלה גדולות?
מענין אם יש למישהי רעיון או תשובה או הפניה לאיזה מחקר...
שלוש הבנות שלנו ב"ה ינקו בכיף (הקטנה בת 5 חודשים, כמובן יונקת במרץ). הן נולדו יחסית גדולות (בין 3.5 ל3.9), ומהר מאוד השמינו ונהיו ענקיות... הקטנה עכשיו שוקלת יותר מ8 קילו, ולובשת בגדי גוף של גיל שנה כי רק הם נסגרים לה מתחת לחיתול...
אז מה אני שואלת בעצם? תהיתי לעצמי (הגיגים תוך כדי הנקות), מה הגורם המכריע לגבי גדילת התינוק. האם הגורם הגנטי (שנינו גבוהים וגדולים) או החלב. למשל, אם אני אניק את הילד הצפלון של השכנים, האם הוא גם יגיע למימדים של הבנות שלי? או שהוא ישאר קטן, כי זה המבנה שלו וזהו?
או לחילופין, אם הייתי משתמשת בתמ"ל שהוא יותר אחיד, האם הבנות שלי גם היו כאלה גדולות?
מענין אם יש למישהי רעיון או תשובה או הפניה לאיזה מחקר...
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
הכל על הנקה
המעט שאני יודעת בנושא, זה שתינוקות יונקים נוטים יותר להעלות בזריזות במשקל בהתחלה, לחתוך עקומות כלפי מעלה (עקומות של כלל התינוקות, כמובן
) וז להתמתן ולחתוך בחזרה למטה.
עוד דבר שאני יכולה להסיק זה שחלב אם מביא לגדילה אופטימלית של התינוק. כך שתמ"ל עשוי להביא לעלייה יותר גדולה או פחות גדולה ממה שחלב אם היה עושה, ושתיהן לא אופטימליות.
גנטיקה או סביבה? שניהם
הגנטיקה קובעת איזשהו פוטנציאל, או טווח פוטנציאלי, הסביבה קובעת איך ומתי ועד כמה הוא יתבטא.
<אין לי מחקרים>

עוד דבר שאני יכולה להסיק זה שחלב אם מביא לגדילה אופטימלית של התינוק. כך שתמ"ל עשוי להביא לעלייה יותר גדולה או פחות גדולה ממה שחלב אם היה עושה, ושתיהן לא אופטימליות.
גנטיקה או סביבה? שניהם

<אין לי מחקרים>
-
הכל על הנקה
(ורק להבהיר שתזונה = סביבה)
הכל על הנקה
יפה. מענין. תודה...
אצלנו הן לא חוזרות למטה...הן נשארות גדולות יחסית. אמנם מתאזנות בסביבות גיל חצי שנה אבל נשארות גדולות. (בנות 4 וחצי ו3)
אצלנו הן לא חוזרות למטה...הן נשארות גדולות יחסית. אמנם מתאזנות בסביבות גיל חצי שנה אבל נשארות גדולות. (בנות 4 וחצי ו3)
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2009, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של כוכבית_בוקר*
הכל על הנקה
מניקה מלא תינוקת בת 7 חודשים. תינוקת שנולדה מעל 4 קילו ועכשיו שוקלת קרוב ל-9. (..כבר כמה זמן לא שקלתי). בחודש האחרון השדיים נהיו קטנים יותר. החלב מרגיש "פנימי" יותר. הפסקתי להניק בלילה אחרי שהייתי מניקה המון. הילדה נראית שבעה וגם מתחילה לאכול קצת דברים אחרים. ובכל זאת, רוצה לשאול- איך אדע בודאות שיש מספיק חלב? האם תופעת הציצי המצטמק עוד בתקופת ההנקה מוכרת לכן?
-
הכל על הנקה
האם תופעת הציצי המצטמק עוד בתקופת ההנקה מוכרת לכן?
בטח!
זה סימן שהוא נהיה יעיל יותר: אוגר פחות חלב, ומייצר יותר חלב על המקום, מרגע תחילת היניקה.
שנאמר: הצתיצי הוא בית חרושת לחלב, לא כלי אחסון חלב.
איך אדע בודאות שיש מספיק חלב?
יש דף כזה, נדמה לי קוראים לו אין מספיק חלב או משהו דומה. חפשי (במדור הנקה, או בחיפוש) ותמצאי.
כעיקרון: חיתולים רטובים, עלייה במשקל, חיוניות, שביעות רצון והתפתחות של התינוקת. פרטים בדף הרלוונטי. וכמובן: אם היה מספיק חלב במשך כמה חודשים, סבירות נמוכה ביותר שפתאום לא יהיה (ובלי שום טריגר). קושי בסיסי בייצור החלב זו תופעה נדירה-יחסית, שמתבטאת כבר מתחילת ההנקה.
בטח!
זה סימן שהוא נהיה יעיל יותר: אוגר פחות חלב, ומייצר יותר חלב על המקום, מרגע תחילת היניקה.
שנאמר: הצתיצי הוא בית חרושת לחלב, לא כלי אחסון חלב.
איך אדע בודאות שיש מספיק חלב?
יש דף כזה, נדמה לי קוראים לו אין מספיק חלב או משהו דומה. חפשי (במדור הנקה, או בחיפוש) ותמצאי.
כעיקרון: חיתולים רטובים, עלייה במשקל, חיוניות, שביעות רצון והתפתחות של התינוקת. פרטים בדף הרלוונטי. וכמובן: אם היה מספיק חלב במשך כמה חודשים, סבירות נמוכה ביותר שפתאום לא יהיה (ובלי שום טריגר). קושי בסיסי בייצור החלב זו תופעה נדירה-יחסית, שמתבטאת כבר מתחילת ההנקה.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2009, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של כוכבית_בוקר*
הכל על הנקה
הרבה תודה, תמרוש!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכל על הנקה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הפסקתי להניק בגיל שנתיים
אחרי שבוע בערך הוצאתי קצת חלב מהפיטמה וטעמתי אותו והיה לו טעם מלוח. למה זה? הרי תמיד הוא מתוק
הפסקתי להניק בגיל שנתיים
אחרי שבוע בערך הוצאתי קצת חלב מהפיטמה וטעמתי אותו והיה לו טעם מלוח. למה זה? הרי תמיד הוא מתוק
-
הכל על הנקה
הוא גם מתקתק וגם קצת מלוח. לא זוכרת בדיוק למה - נדמה לי שהתאים החיסוניים נותנים לו מליחות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכל על הנקה
את מתכוונת שהוא תמיד קצת מלוח?
כי אף פעם לא הרגשתי אותו ככה מלוח
אומרים שגם הקולוסטרום מלוח-אף פעם לא הייתי מספיק בפוקוס כדי לטעום ולברר בתקופה ההיא:)
כי אף פעם לא הרגשתי אותו ככה מלוח
אומרים שגם הקולוסטרום מלוח-אף פעם לא הייתי מספיק בפוקוס כדי לטעום ולברר בתקופה ההיא:)
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2006, 10:36
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לילי*
הכל על הנקה
זה קשור למנגנוני ייצור החלב.החלב נוצר בתוך נאדיות,שהן דומות לענבים המחוברים אחד לשני ע''י מערכת צינוריות,כמו אשכול.כל נאדית כזאת עטופה בתאים(לקטוציטים) שאחראיים על סינתוז החלב. כשהנאדיות ריקות יחסית-בזמן יצירת הקולוסטרום ובזמן גמילה ,למשל (וגם בזמן מחלה של האם או ווסת) נוצר רווח בין הלקטוציטים וניכנס לחלב יותר נתרן ופחות לקטוז,בגלל זה החלב בתקופות האלה יותר מלוח. (בדיוק לומדת הדרכת הנקה!!:))
-
הכל על הנקה
מעניין! לא ידעתי 

-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2006, 10:36
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לילי*
הכל על הנקה
באמת,כל מה שקשור לזה מעניין,בעיני לפחות,פשוט מערכת מורכבת,חכמה,יפה ומרתקת!!!
הכל על הנקה
תגידו, חכמות, יש מצב שהתקן הורמונלי פתר לי בעיית זרימה מהירה? מוכרת השפעה כזאת?
לכתחילה לא קישרתי את זה להתקן, חשבתי שפשוט גדלנו והמערכת התאזנה, אבל ההתקן עשה צרות אחרות, והוצאתי אותו, ואחרי יומיים כשקימטתי את המצח מול העולל המשתנק בהנקות כמו בראשית ימיו, בעלי הציע שמא הייתה להתקן יד בדבר. האומנם?
<הבהרה: אני לא פה בחיפוש אחר עצות לזרימה מלאה. כבר מצאתי את הדברים שעובדים לנו. זו סקרנות מדעית...>
לכתחילה לא קישרתי את זה להתקן, חשבתי שפשוט גדלנו והמערכת התאזנה, אבל ההתקן עשה צרות אחרות, והוצאתי אותו, ואחרי יומיים כשקימטתי את המצח מול העולל המשתנק בהנקות כמו בראשית ימיו, בעלי הציע שמא הייתה להתקן יד בדבר. האומנם?
<הבהרה: אני לא פה בחיפוש אחר עצות לזרימה מלאה. כבר מצאתי את הדברים שעובדים לנו. זו סקרנות מדעית...>
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
הכל על הנקה
יכולה רק לשער, שכמו שלגלולות יכולה להיות השפעה על ייצור החלב כך גם להתקן, אף שהיא אמורה להיות פחותה.
הכל על הנקה
אבל לא העליתי בדעתי שלגלולות יכולה להיות השפעה טובה על ההנקה.
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם
הכל על הנקה
כמובן. מה שהתכוונתי הוא שאם יש לך ייצור מוגבר או שחרור מוגבר, וההורמונים החיצוניים יפחיתו אותם, תתקבל אולי תוצאה טובה להפתיע של עידון הזרימה (יחד עם השפעות אחרות, ברוכות פחות).
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
הכל על הנקה
אבל לא העליתי בדעתי שלגלולות יכולה להיות השפעה טובה על ההנקה.
למה? לי נראה לא הגיוני שלמשהו יכולה להיות רק השפעה טובה. אם זה משפיע, אז זה יכול להשפיע בשני הכיוונים, תלוי בהקשר.
למה? לי נראה לא הגיוני שלמשהו יכולה להיות רק השפעה טובה. אם זה משפיע, אז זה יכול להשפיע בשני הכיוונים, תלוי בהקשר.