הלחם המלא אינו באמת מלא

מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי מיכל_בר* »

ובכן, השבוע ביקרתי בארומה (כן כן, לאחר החוג המופלא של בייבי-יוגה, עם איילי, נסעתי לקניון מלחה...).
הזמנתי כהרגלי סנדביץ' חלומי מלחם כפרי.
בעודי ממתינה עלה לי רעיון לקנות כיכר לחם לבית. או אז עלתה לי ההברקה לבקש להציץ ברשימת הרכיבים.

הופה...

לאחר מאמץ ניכר הצליחו העובדים הנחמדים לאתר רשימה זו.
אני מצידי התעניינתי בהמשך של הרשימה, במה שכתוב לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה.
אבל, הפתעה: אין כלל קמח מלא בלחם הכפרי של ארומה!!
כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה.

כתבתי להם אימייל, הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
נו הם ענו לך יפה
לחם כפרי...
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי סאלוש* »

אם הרכיב הראשון הוא קמח חיטה מלא, אז יש קמח מלא, לא?
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אהה, דברי כנראה לא ברורים.

לאחר שני הרכיבים הראשונים הצפויים: קמח חיטה מלא, קמח חיטה. - זה מה שציפיתי שיהיה כתוב.
בפועל יש רק קמח חיטה, ואז מגוון חומרים שכאלה.
קמח מלא אין כלל.
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

אוקיי אז הנה מתכון ללחם כפרי :
_
500 גרם קמח לבן (נסו מאוד להשיג קמח לחם)
750 גרם קמח מלא
100 מ"ל שמן חמניות
1+3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים טריים או 11/4 שקית שמרית
1 כפית מלח
50 גרם סוכר חום
עוד קמח מלא לפי הצורך_

מסקנה: לא לאכול בארומה ... אפילו שאת תלאביבית ;-)
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אילה_א* »

כן צובעים לחם עם קרמל זה ידוע מאוד שלא כל לחם כהה הוא גם מלא
וצריך לבדוק
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אילה_א* »

קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם :-)
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יעלי_לה »

ואני אומרת בצער: בוקר טוב יהושע.
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם
אופס :-D
בשבילי זה אותו הדבר
אני לא מתלהב מ"בתי קפה" מסחריים שברור שהלחם שלהם לא אמיתי
או שהקפה שלהם....
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

ואני אומרת בצער: בוקר טוב יהושע.
יהשוע? זה לא אליהו ?:-D
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יעלי_לה »

נו, שיהיה אליהו...
(יכול להיות שזה בגלל שחשבתי על שוקי האופה, שהסביר לי פעם הרבה על לחמים).

אגב, לידיעתכם: מתוך הלחמים שמוכרים בסוּפֶּרים ובמאפיות (לא כולל חנויות טבע), לא כולל הלחמים האורגניים, יש בדיוק 2 מותגים שלא כוללים חומר משמר: "לחם חי" באריזה לבנה-שקופה עם כיתוב באדום כחול (כתוב על זה שזה פטנט עולמי על פי שיטת ... מישהו) ו"לחם בראשית" (שלא נמכר בחלק מהרשתות. זה אחלה לחם. מעין גרסה לא אורגנית של לחם אדמה). בכל היתר יש קלציום פרופיונט, שזה חומר משמר רעיל מאוד. חוץ מזה לרוב הלחמים יש רשימת רכיבים מאוד מאוד ארוכה, וגם ה"כפריים", הרוסיים, לחמי השאור והשיפון, כל מיני לחמים "מלאים", "לחם חי" שלא באריזה עם הכיתוב הנ"ל ואפילו הלחם טופו - מכילים בדרך כלל סוכרים, צבעי מאכל (לפעמים מכניסים מולסה כדי לתת גוון של לחם "שחור", ולפעמים סתם צבע), שומנים מוקשים ומייצבים.
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

עד כמה שזכור לי גם "לחם בראשית" מכיל קמח לבן (וכנ"ל מרבית הלחמים שמצויין עליהם "מקמח מלא")
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יעלי_לה »

עד כמה שזכור לי גם "לחם בראשית" מכיל קמח לבן (וכנ"ל מרבית הלחמים שמצויין עליהם "מקמח מלא")
יש מצב. לא דיברתי על רמת המלאות של הקמח אלא על אספקטים אחרים ברשימת המרכיבים.
אגב, גם בלחם שאני עושה בבית אני שמה קצת קמח לבן. זה יוצא יותר ידידותי למשתמש (בעיניי כמובן).
עוד_מעט_אמא*
הודעות: 24
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי עוד_מעט_אמא* »

כבונוס, יש מגוון רכיבים גועליים כגון משפרי אפייה

משפרי אפיה הם לאו דוקא בעייתיים... קמח סויה למשל משמש כמשפר אפיה והוא לא ממש מזיק* (לעומת שאר החומרים המשמרים, מייצבים, משמרי לחות, חומרי טעם וריח וכו').
בכל מקרה, לי יש קשיים רציניים לשכנע את אמא שלי ללכת לקניות עם משקפיים כדי שתוכל לקרוא את האותיות הקטנות... היא רוצה לאכול בריא יותר וקונה "לחם כפרי" או "חי", עם הרבה יותר מרכיבים בעייתיים מאשר לחם אחיד פשוט...

חשוב לדעת, לחם מלא אמיתי אמור להיות צפוף וכבד, עם הוא ממש רך ואוורירי - נורת אזהרה אמורה להידלק.
  • והסתייגות קלה בעניין קמח הסויה - אמנם לא מזיק לעומת מרכיבים אחרים, אבל סויה גדלה עם הרבה מאוד חומרי הדברה ובד"כ מהונדסת גנטית...
ענן_בעננים*
הודעות: 502
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

מה בעצם עושים משפרי אפיה?
מדוע משתמשים בהם? (אני מצליחה לאפות לחם מלא טעים גם ללא )

האם גם בלחמים שקונים ממאפיה יש משפרי אפיה?
כאשר אינני אופה לבד אני קונה מ"מאפיית הראשונים" בבאר- שבע, אני מניחה שהם שמים משפרי אפיה אבל באמת כדאי לבקש רשימת מרכיבים.
עוד_מעט_אמא*
הודעות: 24
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי עוד_מעט_אמא* »

התפקיד העיקרי של משפרי אפיה זה לגרום ללחם להיות יותר אוורירי.
לחם מקמח מלא או שיפון מכיל פחות גלוטן ולכן הוא פחות אלסטי, פחות תופח ולפעמים "נקרע". משפר האפייה גם גורם ללחם להיות אוורירי (ואז הוא "קל" - פשוט כי מכיל פחות לחם בכל פרוסה - ויותר אוויר), וגם להיראות יותר "יפה". (כמעט) כל לחם ממאפיה מכיל משפר אפיה, אבל בד"כ זה פשוט קמח סויה שכאמור לא ממש מזיק.
יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יעלי_לה »

יותר חשוב לבדוק שאין משפרי טעם, מייצבים ושומן צמחי.
לגבי השומן הצמחי, בעיקר חשוב שלא יהיה מוקשה (הרי גם שמן זית הוא שומן צמחי)
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי סאלוש* »

חשוב גם לבדוק שאין שומן צמחי. כמובן ששומן מוקשה הוא גרוע יותר, אבל בד"כ גם "שומן צמחי" הוא גרוע. הרי אם זה היה שמן זית או קנולה, כלומר משהו איכותי, היו כותבים "שמן זית/קנולה" ולא "שמן צמחי". סביר להניח שזהו "שומן צמחי" נחות ביותר כגון שמן דקלים, שהוא גם רווי ברובו.

מה שאומר שברוב המזונות המוכנים, לא רק בלחם, יש "שומן צמחי" נחות. אפילו במוצרים שמתהדרים בשמן זית על הכותרת, יש בד"כ בפנים קודם כל "שומן צמחי" עלום ורק אח"כ שמן זית.

בתיאבון (-:
אורגנית_מתחילה*
הודעות: 305
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 02:49
דף אישי: הדף האישי של אורגנית_מתחילה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אורגנית_מתחילה* »

בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית.

כמו הרבה דברים זאת הולכת ונהיית האופציה היחידה להיות בטוחה במה שיש שם.
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

_בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית._
זה מה אנחנו עשינו והתוצאה מוצלחת.
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יעלי_לה »

_בקיצור, נראה שאין מנוס מלרכוש מכונת לחם יד שנייה
ולהתחיל לאפות בבית._
או לאפות בלי מכונה (מה רע?)
באתר כעת
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יעלי_לה »

או לאפות בלי מכונה (מה רע?)
אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה :-) הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.
שקיעות_של_פטל*
הודעות: 293
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

אבל סויה גדלה עם הרבה מאוד חומרי הדברה ובד"כ מהונדסת גנטית

ובברזיל כורתים באופן לא מבוקר יערות כדי להכשיר שטחים לגידול סויה.

ובהזדמנות - לחם שאור ללא שמרים ממליצה בחום
אורגנית_מתחילה*
הודעות: 305
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 02:49
דף אישי: הדף האישי של אורגנית_מתחילה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אורגנית_מתחילה* »

אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה

ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף

(אורגנית שהכינה מרק מלפפונים מרווה לאנשי החום בבית ושמרווה את צמאון היונקת בעוד ועוד חלב אם)
רוננית*
הודעות: 4
הצטרפות: 21 יוני 2007, 12:01

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי רוננית* »

מחפשת נואשות מתכון ללחם שאור ממאה אחוז שיפון (!)
מישהו?
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי סאלוש* »

למה את צריכה שיפון?
את יכולה לנסות כוסמין, זה עובד כמו חיטה (כמעט - תופח טיפה פחות).
או הרוב שיפון וקצת כוסמין (מחליף את החיטה).
בכוסמין יש מעט גלוטן והוא שונה, אם את מוטרדת מהגלוטן.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי מיכל_בר* »

רבותי, זה הכל טוב ויפה, אבל בינתיים העניין המרכזי נזנח:
מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מאמא_מאוהבת*
הודעות: 898
הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי מאמא_מאוהבת* »

אה, בעצם שכחתי שלא כולם חיים בלילה הכנה, התפחה, התפחה חוזרת, אפייה, צינון - זה עבודה ללילה.
זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
כלום
פשוט לא להיכנס אליהם
למה את כלכך מתרגשת מהם?
הם יותר טובים/גרועים מאחרים?
אני אף פעם לא החזקתי מבתי קפה
כולם אותו זבל
בהצלחה.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
כלום.
או כן או לא לאכול שם. וזהו.

> פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים. <
שוכנת*
הודעות: 158
הצטרפות: 27 מאי 2007, 13:58

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי שוכנת* »

פעם, כשארומה היה בית קפה יחיד בירושלים, הסנדוויצ'ים היו מדהימים.
נכון, לפני שהפכו לרשת. כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..


קניון מלחה הוא בירושלים שום תל אביבי שמכבד את עצמו לא יכנס לשם

גם הרבה ירושלמים מדירים ממנו רגליהם, או לפחות משתדלים, או לפחות מתנצלים..

אילה, הבנתי שאת לשעבר - מדוע עזבת את העיר לטובת השפלה? חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון.. :-) ) ואילו כאן סביר, אפילו בחוץ או בבית ללא מזגן.. :-P
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי טלי_מא* »

_מחפשת נואשות מתכון ללחם שאור ממאה אחוז שיפון (!)
מישהו?_
יש בקישור שנתנה שקיעות של פטל הודעה וחצי מעליך.



מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
"לחם כפרי" אמור להיות מלא?
\*
הודעות: 10
הצטרפות: 20 יוני 2007, 22:02
דף אישי: הדף האישי של \*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי \* »

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מי אמר שלחם כפרי חייב להכיל קמח מלא?
\*
הודעות: 10
הצטרפות: 20 יוני 2007, 22:02
דף אישי: הדף האישי של \*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי \* »

אה... לא ריפרשתי
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי פלונית* »

מה לעשות עם רשת ארומה הפופולרית של בתי קפה, שב"לחם הכפרי" שלה איך בכלל קמח מלא???
מה הקשר לארומה. גם בסופר זה אותו סיפור.
כשמדובר בלחם מחיטה מלאה הם דואגים לכתוב את זה במפורש במקום בולט.
כל הניסוחים הרומנטיים מופיעים רק כשאי אפשר לכתוב "חיטה מלאה".
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

זה לא מדויק. אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.

גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי.



כנ"ל ספגטים - עכשיו שהם רשת, אפשר לאכול ספגטים בלתי-אכילים בכל הארץ..

:-) כל כך נכון...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

חמסין הוא זמן טוב להזכיר איזו טעות עשית, כשבת"א אי אפשר לנשום (שמענו ממקור ראשון, כשהתעלפו לנו בצד השני של הטלפון..
ועל זה אמרה היום חברה שלי: יאללה, אפשר לחשוב שכולם כאן באו משוודיה :-P זה המזרח התיכון פה!
חמסין הוא יופי של זמן לנוח, לשתות משהו קר ולשבת בצל :-) (אם כי לנשום תמיד כדאי).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

זה עבודה ללילה אני דווקא אוהבת לאפות במשך היום - זה נותן לי הזדמנות להפסקות מטודיות, הוצאת עצבים, הפוגות חשיבה וכו'.



ובחום הגדול שעכשיו נראה לי גם עבודה לחורף - דווקא החום הדול מסייע להתפחה ומקצר תהליכים.

שקיעות של פטל מאי שם
יוטי_לונדון*
הודעות: 575
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

תוכלו בבקשה לעזור לי קצת באנגלית?
מה זה קמח ללחם? זה מה שפה קוראים לו strong ?
כמה גרם שמרים מכילה שקית שמרית ?

(יוטי גרה בלונדון כרגע ורוצה לנסות מתכונים מישראל)
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אם חשוב לך לאכול לחם רק מקמח מלא או שמכיל לחם מלא - את צריכה לעשות בדיוק את מה שעשית (לראות רשימת רכיבים). התפקיד שלהם לקרוא בשמות שממתגים את הלחם שלהם, והתפקיד שלך הוא לבדוק מה עומד מאחורי המיתוג (בכל דבר, לא רק בלחם. כמובן - רק אם זה חשוב לך)
אנונימי

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אנונימי »

מסכימה עם במבי. לחם מקמח מלא הוא לחם מקמח מלא. לחם כפרי הוא משהו אחר. אם את לא בטוחה, תקראי. בדיוק כמו שנקטר הוא נקטר ומיץ הוא משהו אחר. יש תקנות המסבירות מהו כל דבר אם את לא זוכרת בע"פ תקראי.
בשופרסל אופים 9 סוגים שונים של לחם "חום" אבל יש שלט מה כל אחד מכיל.
יש אנשים שיותר חשוב להם הגיוון בקמח מאשר צורת העיבוד שלו. לכן יש שמות וכל שם הוא כותרת לסוג אחר.
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

_אני אופה לחם מקמח מלא לפי מתכון ש-ה עוגיה נתנה והוא עובר התפחה אחת בלבד ויוצא פנטסטי! ממש לא עבודה ללילה.

גם אני! אתמול בגלל החום תפח ב- 40 דקות. והיום כבר כמעט חוסל לגמרי._

תספרו לנו איפה המתכון?
תמר_מ*
הודעות: 84
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 19:02
דף אישי: הדף האישי של תמר_מ*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי תמר_מ* »

בבקשה... מתכון....
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אם_פי_3* »

הם ענו שהעובדה ש"לחם כפרי" מכונה כך ולא "לחם מלא" מדברת בעד עצמה...
לפחות בסניף הקרוב אלינו, יש לחם מכל סוג עטוף, עם כיתוב באנגלית: whole wheat (על הכפרי) ו-whole grain (על הדגנים-קל).
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

בדף שלי יש מתכון מצויין של לי לו לחלה. אני אופה אותו רק עם קמח מלא וזה יוצא כמו לחם-לא ממש חלה...אבל פשוט וטעים!! (המתכון המקורי לקמח לבן)
חופש_גדול*
הודעות: 61
הצטרפות: 20 יוני 2007, 12:44
דף אישי: הדף האישי של חופש_גדול*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי חופש_גדול* »

בגלל זה, אם יוצא לי לאכול בבית קפה אני אוכלת סלט בלי לחם ואם חייבת לחם - כבר עדיף הלבן, לפחות אין בו צבעי מאכל...

אחרי שטועמים לחם שהוא באמת מחיטה מלאה, זה ברור שהלחם של ארומה הוא לבן.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי בשמת_א* »

כבר עדיף הלבן, לפחות אין בו צבעי מאכל
לא עדיף בשום צורה. מה את חושבת יש בקמח הלבן P-:
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אה, ועוד משהו.
המצב בארץ הרבה הרבה יותר טוב מאשר בארה"ב.
שם גם הלחם המלא/בריא שנמכר בחנויות מכיל מעט מאד קמח מלא, והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס (משהו כזה, מזיק מאד שנמצא כמעט בכל מוצר מזון אמריקאי).
כשהפניתי את תשומת ליבה של אחותי, היא אמרה, שהיא יודעת שזה ממש מזיק, אבל כל דבר מכיל את זה, והתפלאה לשמוע שבארץ לא.
(אולי אפשר למצוא גם אחרים, לא חיפשתי, הסתמכתי על המצאי אצל אחותי)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הידעתם?
בארץ מותר חוקית לכתוב על הלחם שהוא מקמח מלא, אם יש בו יותר מ-51% קמח מלא, ז"א ש-49% יכולים להיות קמח לבן.
ויותר מזה- מותר לכתוב על קמח "מלא" אם יש בו יותר קמח מלא מלבן..(לא זוכרת את האחוזים..)
כשאני אצליח להבין איך שמים קישור גם זה יבוא...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

למיכל ולכולם
קודם כל אם אנחנו לא בענייני בריאות בארומה יש את הקרווסוונים הכי קרובים למקור הצרפתי. ז"א בצק אוורירי, מלא שכבות עם המון חמאה.. לא ממש בריאות אבל טעים טעים (בתור אחת שחיה בצרפת ורגישה לקרווסונים ומתעצבנת על כל העוגות שמרים בארץ שקוראים להם קרווסון).

ולגבי הלחם ובכלל
כשמתחילים להתעניין ולהתרגל לקרוא את האותיות הקטנות מגלים שכמעט כל האוכל התעשייתי הוא זוועה.
כחושבים על זה באמת, איך אפשר לייצר כל כך הרבה אוכל,שצריך לעבור כל כך הרבה תלאות עד שהוא מגיע לקיבתנו האומללה, אין פלא שזה המצב: מזון מהונדס, מפוצץ בחומרים משפרים, משמרים, שלא לדבר מה מקורו כגון:הקרמבו עשוי מביצים טובות או מביצים סוג ד'?? רסק עגבניות עשוי מעגבניות טובות או עגבניות סוג ח'? בשר טחון עשוי בחתיכות בשר טובות או מבשר שאנחנו לא רוצים לחשוב על צורתו ותוכנו?
והמקום שבו מייצרים את האוכל, עד כמה הוא נקי. והידיים שעובדות בו?
לגבי שמן/שומן צמחי, אל תשכחי שגם שמן זית או שמן קנולה שנחשבים לבריאים לא יהיו בכלל בריאים אם הם נסחטו בחום (ולא בכבישה קרה). נראה לך שאיזה מוצר ייעשה מחומרים איכותיים ויקרים כשניתן לעשות אותו זול? את יודעת איזה הבדל יש בין שמן קנולה בכבישה קרה לבין שמן קנולה רגיל במחיר?? (זה שאת קונה בסופר?).

ועוד: חשבת פעם איך מקלפים את השומשום או אגוזים או מלא דברים אחרים?
לגבי השומשום נאמר לי שהוא פשוט יושב בתוך אמבטיית כימיקל וכך נפתרים מהקליפה שלו. ואנחנו קונים טחינה, 100 אחוז טחינה טבולה בכימיקל שאף אחד לא דיווח עליה!
זיתים בקופסת שימורים: כתוב עליהם זיתים מסוג זה או אחר. הם לא מחוייבים לדווח שטובלים אותם בחומר שנקרא משהו קרבונט כדי לרכך ולהאיץ את הבשלת הזיתים.
וככה לגבי הכל.
לא רוצה לבאס אותך אבל כמה שיותר תהיי במטבח. כמה שתאכלי אוכל ביתי ולא מוכן כך מוטב. לאט לאט מגלים שיש המון דברים שניתן לעשות בבית וזה לא כל כך קשה.
זה המצב.
עוד_מעט_אמא*
הודעות: 24
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי עוד_מעט_אמא* »

יוטי לונדון,

אכן קמח לחם בבריטניה נקרא strong, והקמח המלא - strong wholemeal beard flour
(אם אני לא טועה - לטסקו (tesco) יש מבחר גדול של קמחים והקמח המלא הוא באריזה חומה)

בהצלחה...
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי סאלוש* »

נקודות, אכן הוספת מידע מזוויע...
גם קינוחים אני משתדלת להכין בבית, זה משפר ללא הכר את תכולתם...
ענן_בעננים*
הודעות: 502
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

חוזרת לעניין קמח הסויה כמשפר אפיה:
איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

חוזרת לעניין קמח הסויה כמשפר אפיה:
האם גם קמח סויה הוא הרע ברובו?
ז"א העניין עם ההורמונים שיש בסויה יותר מידי?
תחשבו על הילדים שמקבלים עודף הורמונים.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני מתכננת לקנות אופה לחם ובינתיים עושה בעצמי עוגות,עוגיות,סלט חצילים,בורקס (לא מבצק עלים), מאפים, עוגיות מלוחות. מיץ אנחנו סוחטים 2 לימונים עם בערך 12 כפיות סוכר וזה נותן כד מלא וקר במקרר.
אני קונה ביצים אורגניות,חלב אורגאני (מקפיאה בפריזר כי הוא מתקלקל מהר), וטבע עוף. קצת ירקות של הרדוף.
מתכננת להתחיל להכין: מיונז,גלידה,חומוס וכמובן לחם ו....היד עוד נטויה.
אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח.
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי קט_קטית* »

אני קונה ביצים אורגניות

אם למישהו יש איזה טיפ אני אשמח

את תמיד יכולה לגדל בעצמך תרנגולות מטילות ביצים ;-)

< בעלי חיים בשבי >
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

כן קטקטית יקרה . עוד לא הגעתי לדרגת הקדושה הרצויה....
הפרדתי בתגובותי בין:
בעלי חיים לצרכי שרידה
כלבים וחתולים
ובעלי חיים ששבויים סתם להנאתנו.
אני אוכלת אגב, פעם מקסימום פעמיים בשר בשבוע. מעדיפה להימנע מאוכל תעשייתי באופן גורף אבל מי יכול????
ומה עם השיח מלפפון, לו לא כואב כשקוטפים ממנו??
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי סאלוש* »

נקודות, מה את עושה עם החלב במקפיא? (נשמע טוב (-:)
מקפיאה בכלים קטנים?
גם אני לא מצליחה בד"כ לחסל את החלב וחצי הולך לפח כל שבוע, אלא אם כן אני זוכרת להכין דייסת קוואקר על חלב.
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

המתכון ללחם אגב, הוא הראשון בדף

מתכונים ללחמים ולמאפים . מקווה שלא טעיתי... :-P
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

סאלוש. כרגע מקפיאה אותם באריזתם (בקרטון). אבל מה הבעיה לקנות כלי זכוכית או אפילו בקבוק זכוכית ובו לשים? יש בקבוקים של חלב עם פיה רחבה ופקק (בעיצוב של בקבוקי החלב של פעם. נראה לי שהם טובים למטרה זו-קניתי פעם בקוסמוס), כמובן לא למלא עד הסוף כדי שהכלי לא יתפוצץ.
אלרונד_גליל_מערבי*
הודעות: 294
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

כרגע מקפיאה אותם באריזתם (בקרטון)
ואיך את משתמשת בחלב?
אגב למה את כותבת פה במקום לכתוב ב מזון אורגני ?
נורית_מ*
הודעות: 273
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נורית_מ* »

אם פי 3
תראי את המאמר הזה
מסבירים פה בין היתר למה יש כל כך הרבה מוצרים שמכילים תוצרים של תירס.

זה מאמר מעניין. חוקר שאל את עצמו למה היום בארה"ב הגורם שהכי מנבא אם אדם יהיה שמן הוא העושר שלו. בעוד שבעבר למי שהיה כסף היתה גישה ליותר קלוריות ולכן היו אלה העשירים שיכלו להיות שמנים היום זה הפוך. כלומר ככול שיש לך פחות כסף כך יש יותר סיכוי שתהיה שמן.
הוא נכנס לסופר ואיתו דולר היפותטי אחד ובדק מה אפשר לקנות בו. יצא לו שבדולר אחד אפשר לקנות הרבה יותר קלוריות מהסוג הג'אנקי הלא בריא. וזה למרות שהמוצרים האלה בעצם עולים יותר לייצור ושיווק מאשר נניח גזר. ההסבר שהוא נותן הוא שהמדינה שם מסבסדת 5 גידולים (בעיקר תירס וסויה) ובכך מעודדת ייצור עודף שלהם. מה לעשות עם עודף התוצרת? ממציאים מוצרי מאכל עתירי קלוריות וחסרי ערך בריאותי וממש דוחפים לכל מקום את עודפי התוצרת הזו (כאן זה מתחבר לשאלה שלך על סוכר התירס שיש בכל מוצר בארה"ב. הוא קורא למשקאות הקלים "תירס נוזלי"). וזה לא נגמר שם. את העודף הזה הם גם מייצאים ומציפים שווקים במדינות אחרות.
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

זה לא שונה מהארץ. כאן מסבסדים את הלחם הלבן, הסוכר הלבן, הקמח הלבן, הביצים הרגילות ועוד דברי חלב "בסיסיים" כמו מילקי שוקולד.

למרות שבעקיפין הטיפול בתחלואים שנגזרים מהתזונה הזאת הם יקרים פי מיליון מאשר סיבסוד המשלימים הבריאים של המוצרים הנ"ל.
עוד_מעט_אמא*
הודעות: 24
הצטרפות: 03 נובמבר 2004, 16:46

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי עוד_מעט_אמא* »

איזו כמות קמח סויה יש לשים עבור ככר לחם אחת?

בערך כף על כל קילו קמח (כפית לכיכר של חצי קילו).

נראה לי שקמח סויה לא מזיק יחסית לדברים אחרים שאנחנו צורכים (גם אם הוא לא מזין במיוחד). קודם כל כמותו קטנה, שנית, גם אם יש הורמונים בסויה לא יודעת כמה מזה נשאר בכלל בתהליך העיבוד... ההורמונים בחלב פרה (לא אורגני) הרבה הרבה יותר גרועים.
סאלוש*
הודעות: 464
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי סאלוש* »

תודה...
אנונימי

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אנונימי »

מילקי שוקולד??
נראה לי שבמילקי מסבסדים רק את הקצפת :-D
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

כן מילקי שוקולד! מותר לו לעלות עד 2.08 ש"ח (אם אני זוכרת נכון..)
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

_המתכון ללחם אגב, הוא הראשון בדף
מתכונים ללחמים ולמאפים ._

תודה! @}
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כן מילקי שוקולד! מותר לו לעלות עד 2.08 ש"ח (אם אני זוכרת נכון..)
מבלי לדעת את הפרטים - רק על סמך מה שכתבת - זוהי הגבלת מחיר, אבל זה לא אומר סבסוד.
ולפעמים, זו לא הגבלת מחיר, אלא "מחיר מומלץ" של היצרן, שלא רוצה למכור ביותר, בכפוף לשגעונות ספק-הקצה, מכל מיני שיקולים כלכליים - ולא קשור למדינה.
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

אם פי 3 , במיוחד בשבילך לינק http://www.moit.gov.il/NR/exeres/839F80 ... 350060.htm

כדי שפעם הבאה תדעי את הפרטים.

גלגלי למטה ותגלי שבקטגוריה מעדנים, דני ומילקי שוקולד הרגיל הם מוצרים בפיקוח. ומוצרים בפיקוח של המדינה זה אומר מוצרים מסובסדים שלבעלי עסקים אסור בתכלית האיסור לעבור את המחיר באגורה.

העונש הוא קנס ופירסום בתקשורת.
אנונימי

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אנונימי »

אלונה, במיוחד בשבילך :-)
סבסוד ופקוח על המחירים אלו שני דברים שונים לגמרי.
סבסוד הוא מצב בו המדינה משלמת חלק מהתשלום כדי שהצרכן ישלם פחות. אני לא בקיאה במחירים ובאחוזים, אבל נניח, שהמחיר לצרכן של לחם אחיד הוא 5 ש"ח, ולעניים אין כסף לשלם כזה סכום, ומצד שני המאפיות טוענות שאי אפשר להוזיל את העלות. מה עושים, המדינה משלמת חצי ש"ח, והמחיר בפועל לצרכן הופך להיות 4.5. יש גם סבסוד עבודה. לדוגמא, כדי לעודד תעסוקה של עולים חדשים, המדינה משלמת % מסויים מהמשכורת של העולה. זה גם סוג של סובסידיה.
פיקוח על מחירים זה מצב שהמדינה מחליטה על מחיר למוצר מסויים ואסור לחנווני למכור ביותר. יש הרבה סיבות לפיקוח על מחירים. אחת מהן היא יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית. אבל זו לא הסיבה היחידה. יש עוד הרבה סיבות אחרות כגון: תחרות במשק, מניעת אינפלציה ועוד.
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

נכון הילה, אבל המוצרים הללו מסובסדים על ידי המדינה בכדי שיהיו זמינים לכל אזרח. המדינה משתתפת עם תנובה ביצור חלק מהמוצרים.
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

ראיתי שלא הייתי ברורה בהודעה הקודמת הכוונה היתה להיפך, שמוצרים מסובסדים תמיד בפיקוח המדינה, ולא מוצרים בפיקוח הם תמיד מסובסדים.

בכל מקרה סל מוצרי המזון האבסורדי הנ"ל הום מסובסד, וגם בפיקוח, כך לפחות לפי תנובה.
אנונימי

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אנונימי »

המדינה לא מסבסדת מילקי. מילקי הוא מוצר בפיקוח המדינה
אסור לחנווני להעלות את המחיר באגורה. בגלל הסיבות שפרטתי. אבל המילקי לא מסובסד. בניגוד לחלב בשקית של תנובה (או טרה, או יוטבתה....) שכן מסובסד.

אכן, כל מה שמסובסד גם בפיקוח. המדינה לא תשתתף בחצי שקל בשביל שבסוף זה ימשיך לעלות 5 ש"ח לצרכן.
ומכך, חלב בשקית, מסובסד ועל כן גם בפיקוח.
מילקי בפיקוח מ1001 סיבות, אבל בכל מקרה לא מסובסד.
אלונ_צ'יק*
הודעות: 653
הצטרפות: 14 אוגוסט 2003, 22:48
דף אישי: הדף האישי של אלונ_צ'יק*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אלונ_צ'יק* »

לפי הידוע לי הוא כן, אבל אני אבדוק שוב (אצלנו המנהל של תנובה תמיד היה בוכה שהוא צריך להתחרות במילקי של שטראוס כשההוא מסובסד).
בכל מקרה גם אם הוא מוצר שרק בפיקוח, הוא בפיקוח כדי שיהיה זול וזמין לכל אזרח ולא בגלל התחרות.

כלומר יצירת סל מוצרים בסיסי שכל אדם יוכל לקנות במחיר זול יחסית וזאת הטענה שלמכתחילה העלתי, שהמוצרים שבפיקוח הם לא המוצרים שהמדינה אמורה לדאוג לאזרחיה.
אמא_של_שפן*
הודעות: 447
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

והרבה דברים שממש לא ברור לי מה הם עושים בלחם, כמו סוכר, וסירופ-רב-סוכר-תירס
ברוב כמעט מוחלט של הלחמים יש סוכר, הוא נחוץ לתהליך התפיחה כמזון לשמרים.
ענן_בעננים*
הודעות: 502
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

(נסו מאוד להשיג קמח לחם)
מהו ההבדל בין קמח לחם לקמח לבן רגיל?
אמא_של_שפן*
הודעות: 447
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

בקמח לחם (קמח "קשה") יש הרבה יותר גלוטן, החומר שיוצר את הקשרים המולקולרים האלסטים בעיסה התופחת ומאפשר את המרקם הנהדר של בצק לחם. זו גם הסיבה שלחם זקוק ללישה ממושכת כדי לצאת טוב - הלישה מפתחת את קשרי הגלוטן הקצרים לארוכים יותר ויותר, וכך תורמת לאחידות תפיחה. זה לא עניין של זיקוק או משהו כזה - יש פשוט רמות שונות של גלוטן בסוגי חיטה שונים. למאפים צרפתים עדינים וקטנטנים, למשל, משתמשים בקמח "רך" כלומר עם מעט מאד גלוטן, על מנת להמנע מהאלסטיות ולהשיג רכות ועדינות טקסטורה מקסימלית.
ענן_בעננים*
הודעות: 502
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

תודה אום-שפן,
החכמתי (לפחות בעניין זה... :-) )
שושיק*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 דצמבר 2007, 20:47

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי שושיק* »

מה עם לחם עינן?
אני בשוק עם המחיר הגבוה כ"כ אתם אומרים שעדיף סתם לחם כהה, אין אצלנו עוד סוגים מלאים חוץ מעינן של אנג'ל?!
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

הלחם המלא אינו באמת מלא

שליחה על ידי מיכל_בר* »

לחם עינן, הבעיה איתו שהוא תעשייתי, ומוסיפים לו הרבה חומרים מעאפנים.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”