הנקה ועייפות

המניקות*
הצטרפות: 07 דצמבר 2010, 18:10

הנקה ועייפות

שליחה על ידי המניקות* »

אני וחברה שתינו מניקות כשנה וחצי פלוס מינוס. שתינו מריגושת בתקופה האחרונה עייפות פיזית.
לי אישית גם ברור שאחרי חופשת לידה ארוכה, מאז חזרתי לעבודה התזונה שלי פחות מוצלחת (אוכל בעבודה, פחות זמן לבשל בבית, ולפעמים גם רצון לאוכל נחמה, ולא לקטניות-פירות-ירקות, אפילו כאלו שאני אוהבת).
כרגע חשבתי על בדיקת דם (לא עשיתי מאז הלידה), אולי לקחת את התוסף הסיני פוסטפארטום (אחרי תזונה למניעת גזים לקטנה שעבדה נהדר, הרגשתי עייפות, והוא עזר).
מישהי בעבודה סיפרה שקרובה אחות נתנה לה זריקות קומפךקס B שעבדו היטב.
המלצות? רעיונות?
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

הנקה ועייפות

שליחה על ידי יעל_ש* »

כרגע חשבתי על בדיקת דם (לא עשיתי מאז הלידה)
נשמע לי כמו צעד ראשון מצויין למיפוי.
קודם כל תשללי חוסרים כאלו ואחרים. לפעמים זה פשוט חוסר בברזל.
לפעמים בדברים אחרים.
אין לטעמי הרבה מה להפסיד מלבדוק. ובעוד פחות משבוע עם התוצאות תוכלי להחליט מה הלאה.
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

ישנם מספר צמחי מרפא הבטוחים בזמן הנקה ויכולים לשפר את מצבכן הפיזי והנפשי (לא יכולה ליהיות עייפות פיזית המנותקת מ"עייפות נפשית")
מביאה לך כאן ציטוט מתוך מאמר של שרון קוצר-ברא צמחי מרפא. חלק מהצמחים המוזכרים שם ניסיתי בעצמי והם אכן "מרימים" מהבאלאטות שאתן עלולות למצא את עצמכן מרוחות מפעם לפעם מרוב עייפות...
אז הנה:
במצבים של עייפות, תשישות וחולשה, ניתן צמחים שתומכים במערכת העצבים ונותנים לה יכולת להתמודד עם המצב והמתחים בצורה טובה יותר. בצורה זו, הפרשת החלב תתרחש באופן טבעי ועם פחות הפרעות. הצמחים הם בעיקר צמחים אדפטוגנים, שעוזרים במצבים של מתח לאורך תקופות ארוכות, כגון: ויטניה (Withania somnifera), סכיסנדרה (Schisandra chinensis), ג'ינסנג סיבירי (Eleutherococcus senticosus), וורבנה (Verbena off.), שוש קירח (Glycyrrhiza glabra) ועוד.

במקרים של מתחים, פחדים, חרדות, בעיות שינה וכדומה, ניתן צמחים מרגיעים ותומכים, בעלי יכולת להורדת רמת המתח, כגון: כישותית (Humulus lupulus – שלה ערך מוסף, כצמח גלקטגוגי), ולריאנה (Valeriana edulis), קמומיל (Matricaria recutita), טיליה (Tilia europea), קערורית (Scutellaria lateriflora) ועוד.

צמחים מהגינה: ניתן לשים באמבטיה של התינוק ושל האמא, מיצוי מצמחים כגון: מרווה, רוזמרין, מליסה ולבנדר (לבחירה אישית). ניתן ורצוי להוסיף צמחים כגון קמומיל וקלנדולה (מספר כפות של צמח יבש מכל צמח). לוקחים 10 ענפים גדולים של 40 ס"מ של אחד מהצמחים או של כולם, שמים בסיר, שופכים מים רותחים, מסננים לאחר חצי שעה, לוחצים על המשקע ומוסיפים לאמבט בטמפרטורה נוחה. צמחים אלו מחזקים את מערכת העצבים, משפרים זרימת דם, גורמים להרפיה ועוזרים בבעיות עיכול ראשוניות.

ניתן להזמין אחד או יותר מהצמחים הנ"ל ב'ברא' או ,ראן צמחים'

אחרי הכל, התזונה ומה שאת אוכלת ביומיום הם הכי זמינים לך ולכן , אחרי שתסיימי לחגוג עם השניצלים בעבודה תארגני לך מסע קניות בעדן טבע מרקט , חדשי את מלאי הקיטניות(עדשים כתומים וירוקים , אפונה יבשה)ירקות , פירות שקדים ואגוזים ביחד עם מזונות בעלי תכולת ויטמין C, כגון פלפל, עגבנייה, פירות הדר ועוד, לספיגה טובה יותר של ברזל.

עשב חיטה , נבטים
נו טוב...קנחי בחפיסת שוקולד אם הבריאות כבר ממש עלתה לך "עד-כאן"!

ככה תגיעי לבדיקת דם בדילוגים ושריקת התקווה....

ולקינוח קבלי את קוואמי ופורטיס- למרות שזה לא ממש קשור , אבל לפחות הקצב יגרום לך להגיע בגלגלונים לעבודה מחר:

http://www.mako.co.il/music-news/single ... b21006.htm

ערב צח
המניקות*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי המניקות* »

יעל - תודה. התקשרתי לבקש מרופא המשפחה להשאיר לי הפניה לבדיקת דם (ומיד בטוחה שבטח יש כמה דברים חשובים שהוא לא יחשוב להוסיף, והם דווקא רלוונטיים למצב כזה).

ערסית - חצי עלית עלי.
ברגיל אני בהחלט עושה גלגלונים, גם בעבודה. בהחלט עייפה נפשית (גם חד הורית, כך שהכל נופל עלי, למרות שהאבא של האוצר הציע הערב להיות איתה יותר ולעזור. בתגובה לכך שאני רוצה שהיא תישן איתו לילה, והוא חושב שזה עדיין לא מתאים, אבל מוכן להיות איתה אצלי עד מאוחר, ושאני אעשה כל מה שאני רוצה בזמן הזה).
בדיוק אכלתי סנדוויץ' עם נבטי אלפלפא, אתמול עשיתי קניות בעדן, יש לי קטניות בבית, רק שלאחרונה אני פשוט לא אוכלת מהן. יש פה גם אגוזים, שקדים, פלפלים, קיווי, אשכולית, תפוזים... השאלה אם אני אוכלת מהן או רק נותנת לאוצר לאכול מהם (או להתקלקל במקרר).
אני צמחונית, כך ששניצלים בעבודה, הממ... זה לא מה שנכנס לי לצלחת ולפה. אבל עד לפני כמה ימים הייתי אוכלת כל יום צ'יפס (בלי בשר-דגים-תחליפי-בשר, לא נשאר יותר מדי מה לאכול, והצ'יפס שם טעים).
החלטתי שדי. אני שנים לא נודעת בצ'יפס, וזה בטח לא עוזר לי. אם לא תוקעים לי שוקולד מול העיניים (במיוחד אחד איכותי), דווקא על זה אין לי בעיה לוותר. כל אחד ומה שמפעיל אותו..

המניקה השניה אגב אוכלת, למיטב ידיעתי, סופר בריא. כולל גרין סמוטיס.

תוהה, אם לא להתייעץ עם שרון פשוט...
תודה.
הערסית_מהשכונה*

הנקה ועייפות

התכוונת: " תוהה אם לא להתיעץ עם שרון קוצר ? אם כך ברור שכדאי לעשות את זה כמה שיותר מהר , כי אחרי שתנסי את אחד או יותר מהצמחים הרשומים שם...תמלמלי לעצמך (על חוף הים עם ג'ין בלי טוניק למרגלותיך)-"איך לא עשיתי את זה קודם!!!
ברור לי שהצמחים הנ"ל לא ממש זמינים בעבורך,אבל רציתי לגלות לך שהצמח : זוטה , שנמצא בכל גינה ומשתלה, יש לו השפעה כל כך עדינה על מערכת העצבים והעיכול ...ששתי כוסות ביום יכולים לסדר לך את העיניינים בינתיים.. (אגב, גם מליסה חזקה בשידרוג מצב הרוח..)
נ.ב
וואלה, אז השיר של פורטיס בכל זאת התאים שם- איזה גדולה אני !

עוד נ.ב
מהזתומרת אני עושה גלגלונים בעבודה -הסבירי ונמקי

נ.ב באמת אחרון
ראית בכלבוטק מה שמים לך בקטשופ אההה?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם את צמחונית, אז הדבר הראשון שהייתי עושה, זה לקחת ויטמין B12. החסר בו גם עובר לתינוקות.
אם את עובדת, אז יש מצב שיש לך חסר רציני גם בויטמין D.
מצטרפת להמלצות על בדיקות דם.
המניקות*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי המניקות* »

בשמת - אף פעם לא חסר לי B12 (יש טענה שמחצית מהאוכלוסיה לא זקוקה לתצרוכת חיצונית, רק שלא יודעים לומר באיזו מחצית כל אחד..).
ולמה עבודה קשורה לויטמין D? כי אני לא בשמש אלא בתאורה סינטטית?
חברתי אינה צמחונית, וגם עובדת, אבל בבקרים נמצאת עם האוצר שלה, והרבה בחוץ בגינה.

ערסית - אין לי טלויזיה, לא רואה כלבוטק. רק יודעת שאמור להיות הרבה ליקופן בקטשופ..
איזה חלק בגלגלונים בעבודה לא ברור? יש מסדרון? יש ידיים+רגליים? אבל זה קורה בעיקר כשיש לי מצב רוח ממש ממש טוב. מה שאומר שזה לא קרה לאחרונה.

ושוב תודה בנות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי בשמת_א* »

כי אני לא בשמש
כן.
יופי שלא חסר לך B12, אבל אחרי שעברת הריון, לידה וכמה חודשי הנקה - כדאי לבדוק שזה לא השתנה.
המניקות*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי המניקות* »

יאללה הולכת לעשות קצת קניות בעדן.
בשני יש לי בדיקת דם.
ומקווה שאצליח לתאם עם מטפלת סינית שקיבלתי עליה המלצה חמה, לשבוע הבא.

סופ"ש נהדר.
אפרת_שאוהבת_טבע*
הצטרפות: 09 דצמבר 2010, 19:50

הנקה ועייפות

שליחה על ידי אפרת_שאוהבת_טבע* »

אהלן למניקות,

גם אני מניקה, כבר מעל חצי שנה (להפתעתי! ולשמחת האוצר הקטן שלי..) ובהתחלה באמת הייתי מאוד עייפה. לאחרונה חזרתי למשרה מלאה, אבל (שוב, להפתעתי) אני פחות עייפה ממה שהייתי בחופשת הלידה.
איך, אתם שואלות? הטריק שלי - מאז שחזרתי לעבודה התחלתי ללכת לישון כל יום כמה שיותר מקודם. אני הולכת לישון בתשע וחצי, אפילו בתשע, ואם המצב קשה אז אפילו קודם. זה הזוי, כי כל חיי הייתי טיפוס לילה, כזאת שלא הולכת לישון לפני חצות.. אבל עכשיו אין ברירה. הלילות קשים (אנחנו קמים לתינוק המון), וצריך לקום לעבודה בשש ומשהו, אז בשביל לא להתמוטט אני הולכת לישון הכי מוקדם שאפשר.
כל מי שהיא כבר אמא יודעת שללכת לישון מוקדם נשמע קל אבל זה לא ככה באמת. אחרי יום שלם של עבודה, ואחרי שהייתי עם הקטנצ'יק החמוד שלי כל אחר הצהריים, כשהוא נרדם אני ממש רוצה לקרוא קצת/לגלוש באינטרנט/סתם לנוח מול הטלוויזיה, ותמיד יש ערימות של כלים, כביסה ודואר שדורשים טיפול.. אבל, כמו שבעלי לימד אותי, הכל הכל יכול לחכות (טוב, חוץ מהכלים הממש מלוכלכים). אז איך שהקטנצ'יק נרדם בסביבות 7 בערב אני מתקלחת, אוכלת ארוחת ערב, ממלאת את המדיח, והולכת למיטה. גם אם אני לא נרדמת מיד, וגם אם אני קמה 5 פעמים בלילה (זה קורה הרבה), אני עדיין נחה 9 שעות במיטה והגוף מרגיש את זה היטב, זה ממלא את המצברים. תאמינו לי, מעולם לא הרגשתי יותר נמרצת בבקרים, אפילו לא לפני שהיה לי ילד!
אז העצה שלי - בדיקות דם זה חשוב, צמחים זה נחמד, אבל כשעייפים צריך פשוט לישון. כמה שיותר.
חוסר שינה גורם לעייפות, לדכדוך ובטווח הארוך גם למחלות. אז אם עייפים - ללכת לישון, כל הדברים האחרים שצריך לעשות יכולים לחכות.

רק בריאות,
ולילה טוב!
אפרת
הערסית_מהשכונה*

הנקה ועייפות

אפרת כפרה-לא יפה ככה לבייש את הצמחים שלי... ..מה זה "צמחים זה נחמד" ........בישביל זה אני הולכת ללמוד 5 שנים רפואה..בישביל "נחמד"!!!!....
נו שייסה- את באמת צודקת - לא ב :"צמחיםזה נחמד" אלא בהרחבת ארסנל שעות השינה! צריך לישון. נקודה!
אבל לפי המקרה שמונח לפני : אם חד הורית, שעושה גלגלונים בעבודה ואוכלת צ'יפס כל היום !!!!את היית מצליחה לישון "ברעש" כזה???(רק מכמות הסוכר ששמים לה בתוך הקטשופ היא לא תרדם עד חצות לפחות!!!)

תכלס , אין פה מי צודק יותר מי פחות ..כולם צודקים ... מה שהכי חשוב זה לעשות את מה שהכי זמין בעבורך באותו רגע.
אז בואי נראה איך אנחנו סוגרים את המיקרה:
  1. בדיקות דם כבר בדרך (נו , אז תגלי שאת אנמית...זה יעשה אותך יותר שמחה ומאושרת???)
  2. מינקת מספר אחת בדרך לעדן טבע מרקט (למרות שהם חארות והורסים לאט לאט את כל בתי הטבע הקטנים....אבל אין אין על המבחר שיש שם...)
  3. עם שרון קוצר בטח לא תפטפטי כי כל פטפוט איתו מתחיל בלרשום צ'ק של 400 ש"ח לפני הכל - הכי פשוט לרכוש באתר של ראן צמחים תכשיר מוכן שיש בו כבר את כל מה שצריך כמו זה :
http://www.ranherbs.com/product.asp?pid=24&cid=70&pr=9
סביר להניח שגם לברא יש משהו דומה אבל אין לי כוח עכשיו לאחד כוחות בין מחנה "ירדנה ארזי" למחנה "עופרה חזה"!!!
  1. לישון לישון לישון ...
  2. בדרך למרפאה סינית זה מעולה- דיקור וצמחים זה שוס - היא תתן לך את אותם צמחים רק שכתובים בסינית !
  3. חשבתי על עוד צמח גינה שיכול ליהיות זמין עבורך אחרי תחזרי מעדן, מבדיקות דם, מהמרפאה הסינית ומ14 שעות שינה : רוזמרין!!!!
להלן מונוגרף של הצמח:
http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=408&t=b
  1. אני חזקה בלינקים כפי שאת רואה....זה חוסך לי 1000 מילה לפחות!
ישר כוח

תחזרי לספר על התוצאות
ערב נעים
המניקות*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי המניקות* »

אפרת שאוהבת טבע - אני חושבתשאת הפוש האחרון (ואולי בכללה מרכזי??) לכיוון המצב הנוכחי קיבלתי דווקא מגמילת הלילה לא מזמן.
לפני כן - ממש לא היתה לי בעיה להתעורר להניק. אני נרדמת חזרה בשניות, האוצר ישנה איתי במיטה, לחלוץ שד ולתת אותו ומיד להרדם, ממש לא מסתיימים בחוסר שינה.
בקיץ' חודשים ארוכים (יותר מחודשי ההנקה שלך) הלכתי ישון לא מוקדם והייתי נמרצת וחייכנית כתמיד.

לאחרונה אני כן צריכה גם להרחיב את שעות השינה, אבל אין מצב שזה יהיה לכיוונים שאת מדברת עליהם, אני אתעורר בחמש. אני מעולם לא יכולתי לישון ים שעות, מספיקות לי פחות שעות שינה מלאדם אחר.
בחופשת הלידה (המאוד ארוכה) כמעט לא ישנתי צהרים, לא הייתי עייפה. וכן,ה התעוררתי בלילות, וישנתי מצוין - ולא הייתי עייפה. ואצלי היו כביסה-סידורים-קניות-כלים-נקיונות ללא "בעלי" שעוזר (גם אם בחלק).

ערסית -
  • לגבי שרון קוצר - משום מה תג המחיר לא מפתיע אותי. היי, זה יותר זול מהמחירים של רב ההומאופתים הנחשבים.
  • מהמרקט יצאתי עם ויטמין D, אומגה 3, זוטה, טיליה, ורנה וג'ינסנג סיבירי (היה גם שוש קרח - אבל זה ליקריץ' - איכס..).
  • את הצ'יפס הייתי אוכלת עם חומוס, לא עם קטשופ (שנים לא נגעתי בקטשופ), וכאמור הפסקתי :-) (בכלל, השבוע עם חלק ימים קצרים, בקושי אכלתי בעבודה).
וכמובן שכל זה נעשה..
כשהיום הרגשתי הרבה יותר טוב. אתמול לפני השינה מדיטציה קצרה, וקצת מוזיקה, מתיחות וריקוד בסלון, כנ"ל היום בבוקר (עדיין בלי מדיטציה). אז לא יודעת אם את כל הנ"ל כי כבר הרגשתי טוב יותר - פיזית ומנטלית,
או שכל אלו כבר הזיזו, או ששניהם. כשנמצאים ביציאה מהבור (או שרואים את האור או מה שלא יהיה), אז יש הרבה יותר מוטיבציה לעשות דברים שיקדמו אותך עוד יותר לשם.
וכמובן שלשמוע אוסף שירי וולט-דיסני (באנגלית כמובן) - משפר את מצב הרוח! זיפי-די-דו-דה זיפי-די-הי!

אז גם הרגשתי יותר טוב, גם ראו החוצה שמצב רוחי השתפר.
עם כל הצמחים האלו עכשיו... פשש...
הערסית_מהשכונה*

הנקה ועייפות

מהמרקט יצאתי עם ויטמין D, אומגה 3, זוטה, טיליה, ורנה וג'ינסנג סיבירי (היה גם שוש קרח - אבל זה ליקריץ' - איכס..).

ויטמין D סבבה, אומגה 3 מצויין (גם מעלה את המצברוח, גם מקמבן את המוח וגם משביח לבב אנוש) , טיליה ?.? למה?????
"ורנה" , התכוונת ורבנה??? - מעולה (מצויין גם נגד ערפדים:)
ג'ינסינג סיבירי? הטופ שבטופ !!!
וליקוריץ זה לא איכס!!!! ליקוריץ מאוד מאוד מאוד חשוב לחוד ויחד עם כולם...הוא מחזק , עושה פעולה יפה על מערכת העיכול, ותפקידו ליצור הרמוניה בין כל הצמחים בפורמולה...

את יודעת לעשות חליטה איכותית?(בלי שיתאדו כל החומרים הפעילים מהצמח?)
אם לא אז ככה:
לשורשים (ג'ינסינג, ליקוריץ) דרושה הרתחה : לבשל עם מכסה סגור כ 10 דקות ולמזוג לכוס
הורבנה מגיעה בצורת עלים , ולכן יש להרתיח מים בנפרד ולמזגם לתוך כוס בו הכנסת 2 כפיות ורבנה. לכסות את החליטה. לחכות 10 דקות, לשים מוסיקה טובה ולשתותת לחיים!!!
דווחי לי על התוצאות
המניקות*

הנקה ועייפות

שליחה על ידי המניקות* »

טיליה (Tilia europea)
למה? כי כתבת!!! (או נכון יותר, העתק משרון קוצר שכתב).
וגם ככה זה יוצא לא טעים, את ממש סגורה על הליקוריץ? הצילו.

האמת שאני מרגישה חזרה "בסדר". שזה אומר לא בדאון שהייתי בו בתקופה האחרונה, אלא במיני-דאון של הכמה חודשים האחרונים.
וכן, ורבנה. וגם שכחתי לכתב שבביקור הקודם שם כמה ימים לפני קניתי מזון מלכות - שגם אמור להיות טוב למצב-רוח, חיזוק ועם ויטמיני B.

וקצת קשה לדעת מה התוצאות של כל דבר בנפרד עם כל הארטילריה הזו (לא ממש מטריד אותי, שכולם יהיו מעולים,א ו לא - רק שהמצב ישתפר :-) ).

ובהחלט שמה יותר מוזיקה ורוקדת עליה (אי אפשר לתלות כביסה ולרקוד לצלילי האקונה מאטטה??). מה שגם תמיד עוזר :-)
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון הריון”