כמה וכמה ילדים הגיעו בעזרתו לבי"ח.
- לתת לשתות חצי כפית detail]תמצית אתרוג id[/po]=135918 כל רבע שעה במשך שעתיים - אם זה וירוס ולא דיזינטריה זה עובד כמו קסם
- לעשות צום אחרי כל הקאה של משהו כמו שעה, ואח"כ לתת כפית מים ולנוח 5 דקות. ככה לתת במשך משהו כמו שעה, ואם לא מקיאים - לעלות בהדרגה ומאוד בעדינות.
אם היא מצליחה סופסוף לשתות, יש תכשיר שנקרא "טיפטיפות מינרלי" בטעם דובדבן להחזרת מינרלים ונוזלים לגוף.
ואם לא - והעיניים נראות שקועות, אין בכלל נתינת שתן יותר מ 6-8 שעות (ביום, בלילה זה סביר ולא בהכרח מעיד על התייבשות ), או שנראים אפאתים/חולים מאד - לקחת לבדיקה/מוקד/מיון שיתנו קצת נוזלים בעירוי.
- אם לא עובר תוך שלושה ימים - ללכת לרופא. אם זמין, אפשר לעשות תרבית כבר קודם: זה לא כואב או מזיק, כדי לוודא שאכן מדובר בוירוס ולא בדיזינטריה. אם הגוף לא מצליח להתגבר עליו לבד צריך לקחת אנטיביוטיקה.
- לאכול מלח (ישירות ממלחייה או דרך אוכל) שמפצה על האלקטרוליטים שרמתם יורדת בעקבות איבוד הנוזלים, שתייה מרובה כמובן ושתייה של מים עם חומץ תפוחים שמעודדת את ניקוי המערכות. נתתי גם מזון מלכות או פרופוליס לחיזוק.
- בזמן שלשולים מומלץ לקחת פרוביוטיקה - מקצר את משך השלשול. יש באבקה, ויש בקפסולות (פותחים ומוסיפים לאוכל או לשתיה). יש גם טבליות למציצה. יש, נדמה לי, גם דובוני-גומי כאלה עם אצידופילוס.
- לתת רק "אוכל של חולים" -- ירקות מבושלים, אורז לבן בלי כלום, ביצה מבושלת, מרק עוף, וכאלה, ולהמשיך עם התזונה העדינה עוד יום-יומיים אחרי שהשלשול עבר.
- לתת מיץ רימונים
- להמנע ממזון שומני לתקופה,כולל טחינה, להמנע בעצם מהכל כולל ביצים. לתת מעט יוגורט לבן פשוט רצוי מחלב עיזים.
- אבקת חרובים-כפית בכוס רסק תפוחי עץ-משקם את רירית המעי
- תה קמומיל -לא צריך הרבה. רבע כוס מספיקה כל פעם. או קמומילה הומאופתית 5 פעמים ביום 2 גלובולים/5 טיפות כל פעם (זה מינון לגיל 8 חודשים ומעלה). עם ההטבה להוריד ל-3 פעמים ביום וכן הלאה.
תרמו: שרון גימל, אילני אילן, נעה גל, יונת שרון, חגית ו, אם פי 3, בת ההרים