כדי לשמור על פרטיות הנפשות הפועלות אני כותבת בעילום שם. מי שמכיר, מתבקש לא לעשות אאוטינג.
קראתי לדף חצאי אחים ללא יריבות מפני שאהבתי מאד את הספר אחים ללא יריבות, והצלחתי לקחת משם כמה רעיונות וליישם אותם- מאד בקטן. אבל לא מצאתי שם תשובות לשאלות הכי בוערות: איך מתמודדים עם שני אחים שרבים- כאשר רק אחד מהם הוא הילד שלך? איך מתמודדים עם קונפליקטים שנובעים מאורח החיים השונה של שני אחים?
יש לנו בבית 3 ילדים. נקרא להם אורן (15), רוני (10) ואילן (2.8).
אורן ורוני הם בניו של בן זוגי. הם גרים עם אמם בישוב סמוך לשלנו ונמצאים בביתינו בין 2-4 ימים בשבוע. שניהם הולכים לבי"ס. שניהם לא אוהבים את זה במיוחד.
אילן הוא הבן המשותף של שנינו. בן זוגי התגרש מאשתו לשעבר לפני קרוב ל 4 שנים והכרנו כשהיה בהליכי גירושין. אילן נולד זמן קצר אחרי שהגירושין הסתימו והוא גדל בבית. אנחנו גרים בבית בו התגוררה המשפחה לפני הגירושין.
אורן ורוני שמחו מאד לשמוע שעומד להוולד להם אח קטן. מרגע שהכירו אותי לא היתה להם בעיה לקבל אותי לחייהם ואני מצדי הקפדתי לא להפריע לקשר בינם לבין אבא שלהם ולראות בהם בני בית שווי זכויות לכל דבר.
עד לפני כחצי שנה אפשר היה לומר ששררה בבית אידיליה בין שלושת האחים. רוני בעיקר היה קשור מאד לאילן מרגע שנולד, שיחק איתו המון ונהנה מאד מתפקיד האח הגדול. לאחרונה המצב השתנה. אילן כבר לא תינוק אלא ילד קטן שלפעמים מפריע ונדבק לרוני. אילן התחיל להפריע לרוני, לרצות כל דבר שרוני לוקח, לעקוב אחריו בבית מרגע שרוני נכנס. רוני, מצידו, התחיל להקניט את אילן, לנזוף בו, לדחוף אותו ולצעוק עליו כשהוא מרגיז אותו. אילן מתעקש להצמד לרוני כשהוא משחק פה עם חבריו ורוני מצידו נהנה להקניט את אילן ולעצבן אותו עד בכי.
<המשך יבוא>